Tüm Fotoğraflarıyla Seattle Gezilecek Yerler Listesi

Seattle, Kuzey Amerika bölgesinde Washington’un kuzey batı kısmında kurulmuş yaşaması ve gezmesi keyifli olan şehirlerden biri.

Öncelikle şehri tamamen gezebilmek için ortalama 1 haftalık geniş bir zaman dilimine ihtiyaç duyacağınızı belirtelim. Bu zaman dilimi içinde şehrin güzelliklerini rahat bir şekilde keşfetme şansına sahip olabilirsiniz. Eğer Seattle gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız hemen yazımızın devamını okumaya başlayabilirsiniz.

Seattle Gezilecek Yerler

1. Kerry Park

Kerry Park’tan Seattle Manzarası

Seattle’nin en güzel şehir manzarasını seyretmek için Kerry Park‘ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2. Pioneer Meydanı

Pioneer Meydanı

19. yüzyılın ortalarında şehrin ilk yerleşim yeri olarak değerlendirilen meydan günümüzde şehrin hareketli ve keyifli bölgelerinin başında geliyor.

3. Alki Beach

Alki Beach

Seattle’nin en yakın sahillerinden biri olan Alki Beach, deniz keyfi yapmak ve okyanusun huzur verici manzarasını seyretmek için şehirdeki en ideal noktalardan biri.

4. Union Gölü

Union Gölü

12 bin yıl önce buzulların erozyona uğraması sonucu oluşan Union Gölü, günümüzde oldukça keyif veren bir yer olarak varlığını sürdürüyor. Şehrin merkezi bir noktasında bulunan göl, Seattle gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunmalı.

5. Pike Place Market

Pike Place Market

Ülkemizdeki halk pazarlarını andıran balıklardan tutun da çizgi romanlara kadar aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Pike Place Market, zamanla oldukça turistik bir mekan haline dönüşmüş. Günümüzde şehre gelen turistler mutlaka buraya gelerek fotoğraf çektirmektedir.

6. Seattle Akvaryum

Seattle Aquarium

Gösteriler izleyerek su altı yaşamına dair keyifli gözlemler yapabileceğiniz akvaryum Elliot Koyu’nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

7. Jimi Hendrix Heykeli

Jimi Hendirx Heykeli

Rock müziğinin efsane gitaristlerinden biri olan Jimi Hendrix’in anısına bronzdan yapılan heykel, özellikle sanatçının hayranları tarafından adeta bir kutsal ziyaret noktası olarak kabul ediliyor.

8. Burke Müzesi

Burke Müzesi

16 milyondan fazla eserin sergilendiği Burke Müzesi, şehrin önemli sanat noktalarından biri.

9. Fremont Roketi

Fremont Roketi

Bir askeri depodaki malzemelerden yapılan Fremont Roketi, bölge halkı için önemli bir simge haline gelmiş. Eğer vaktiniz varsa bu roketi görmenizi tavsiye ederiz.

10. Victor Steinbrueck Parkı

Victor Steinbrueck Parkı

Şehrin önemli yeşil alanlarından biri olan park, Pike Place Market’e yakın bir konumda bulunuyor. Eğer siz de Seattle gezilecek yerler arasında mekik dokurken yorgun düşerseniz bu parka gelerek dinlenme şansına sahip olabilirsiniz.

11. Havacılık Müzesi

Havacılık Müzesi

Tukwila bölgesinde yer alan müzede 150’den fazla uçak modelini inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca müzede gerçekleştirilen eğitim ve atölye çalışmalarıyla uçaklar hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

12. Space Needle

Space Needle

Seattle şehrinin sembol yapılarından biri olan Space Needle, bir gözetleme kulesi olarak hizmet vermektedir. Kule, çeşitli sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra ziyaretçilerin keyifli bir akşam yemeği eşliğinde şehrin muazzam manzarasına tanıklık etmesine de olanak sağlıyor.

13. Seattle Sanat Müzesi

Seattle Sanat Müzesi

3 farklı müzeden olan Seattle Sanat Müzesi, merkezdeki müze dışında bulunan iki farklı müzeyle Asya ve Uzak Doğu kültürlerine özgü eserlerin sergilenmesine olanak tanımaktadır.

14. Merkez Kütüphanesi

Merkez Kütüphanesi

İçinde milyonlarca kitap barındıran Merkez Kütüphanesi, özellikle dış tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dünyanın en ilginç kütüphanelerinden biri olan Merkez Kütüphanesi, şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

Siz de hemen Seattle uçak bileti seçeneklerini inceleyerek, en yakın tatilinizi bu güzel şehre planlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin