Seattle’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Şehirde Süper 15 Tat

“Seattle’da ne yenir? Ne içilir?” gibi yemek temalı sorular midesine düşkün ve yeni lezzetleri keşfetmek isteyen gezginler için çok önemli bir nokta. Yazımızda bu sorularla ilgili konular değindik.

Seattle’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Microsoft’un merkez olarak seçtiği Seattle her ne kadar teknolojik anlamda adını duyursa da şehrin yeme içme konusunda da çok başarılı olduğunu belirtelim. Yazımızın detaylarında sizin için Seattle yeme içme kültürü hakkında detaylara ve şehrin denenmesi gereken lezzetlerine yer verdik.

1. Starbucks

Starbucks Seattle
İlk Starbucks Seattle’da 1971 yılında açıldı.

Seattle Starbucks’ın anavatanı. Bu dünyaca ünlü kahve zincirinin ilk dükkanı 31 Mart 1971 tarihinde burada açılmış. Açılan bu ilk kahve dükkanı nostaljik olarak ziyaretçilerini bekliyor. Burada kahve içmenin yanı sıra firmaya ait pek çok kahve ile ilgili ürünü de satın alabiliyorsunuz. Mekan ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünden hayli kalabalık oluyor. Bu nedenle buraya gelenler çoğunlukla bir şeyler satın aldıktan sonra kahvelerini şehirdeki diğer Starbucks’larda içiyor.

2. Hamburger

Hamburger Seattle
Şehirde enfes hamburgerler yapılıyor.

Seattle’a gelmişseniz daha önce yediğiniz bütün hamburgerlerin pabucunun dama atılacağından emin olabilirsiniz. Bu şehirde hamburger adeta bir sanat işi. İşte bu nedenle “Seattle’da ne yenir?” sorusunun başrol oyuncusu bizce kesinlikle hamburger olmalı. Yanında bir soğan halkası aldığınızda gişe rekorları kıracak bir hamburger filmiyle karşı karşıyasınız demektir.

3. Kahvaltı

Seattle kahvaltı
Şehirde kahvaltı seçeneğinin çok fazla olmadığını belirtelim.

Aslında öğün sıralaması düşünüldüğünde ilk olarak kahvaltıdan bahsedebilirdik, ama neyse… ABD’nin merkezi sayılabilecek şehirlerden biri olan Seattle kahvaltı konusunda Van kahvaltısı gibi bir efsanenin ülkesinden gelen Türk vatandaşları için pek tatmin edici olmayacaktır. Burada şehir sakinleri çoğunlukla cornflakes, yoğurt gibi çeşitli yiyeceklerle kahvaltılarını geçiştiriyorlar. Tabi şehirde kruvasan tarzı sizi bir nebze daha memnun edebilecek hamur işi tarzında yiyecekler yapan fırınlar da bulabilirsiniz.

4. Deniz Ürünleri

Seattle yengeç
Seattle tam bir yengeç diyarı

Deniz ürünleri konusunda oldukça geniş bir menüye sahip olan Seattle mutfağı doyasıya deniz mahsulü yemenize olanak tanıyor. Pek çok farklı deniz ürünü şehirde servis edilse de özelikle yengeç şehrin vazgeçilmez deniz menülerinin başını çekiyor. Bu ürünleri yemek için salaş mekanları tercih edebileceğiniz gibi çok lüks ve de çok pahalı insanı sarhoş eden mekanlara da gidebilirsiniz. Bu tamamen tercih ve bütçe ile alakalı.

5. T-bone Steak

T bone steak
T-bone steak unutulmaz bir et deneyimi yaşatıyor

“Seattle’da ne yenir?” diye merak ediyorsanız size şehrin efsane lezzeti t-bone steak deneyimini mutlaka yaşamanız gerektiğini belirtelim. Bu et adını ortasındaki “T” şeklindeki kemikten alıyor ve muhteşem lezzeti ile insanı adeta mest ediyor. Tabi ABD genelinde etlerin biraz kanlı servis edildiğini bilmenizde fayda. Ülkemizdeki gibi tam kızarmış bir eti burada beklemeyin bizce.

6. Cheesecake

The Cheesecake Factory, Seattle
The Cheesecake Factory, Seattle

ABD’nin ulusal tatlısı cheesecake her şehirde olduğu gibi Seattle’da da karşımıza çıkıyor. Pek çok farklı versiyonunu tadabileceğiniz bu lezzet şehirdeki tatlı krizlerinin en büyük önleyicisi. Önerebileceğimiz mekan ise ülkenin her noktasına yayılmış bir şekilde hizmet veren The Cheesecak Factory uğramanız gereken mekanlar arasında bulunuyor. Mekanda bir dilim cheesecake için neredeyse yarım saat boyunca sırada beklenmesi de bu lezzetin ne kadar değerli olduğunu bizlere gösteriyor.

7. Pizza

Seattle Pizza
Butik olarak hazırlanan pizzalar lezzeti ile fark yaratıyor

Seattle yemekleri içinde ev yapımı tadında fabrikasyon kokusundan uzak pizzalar da önemli bir yere sahip. Şehirde bulunan butik mekanlar size bu özel lezzeti deneme imkanı sunuyor. Bu nedenle pizza yemek istiyorsanız önceliğinizi yerli halkın sıklıkla gittiği yerlere vermenizi tavsiye ediyoruz.

8. Artisan Platter

Artisan Platter
Artisan Platter şarapla birlikte yenen bir tabak

Bir yemekten daha çok atıştırmalık ya da meze tabağı diyebiliriz artisan platter için. Özellikle cafe gibi bir içecek eşliğinde sohbet için gidilen yerlerde deneyebileceğiniz bu tabaklar şarapla çok iyi bir uyum sağlamaktadır.

9. Elmalı Turta

Seattle içinde öyle çok ağır, şerbetli tatlılar beklemeyin. Burada genellikle meyvelerle yapılan tatlılar tercih edilmektedir. Meyvelerle zenginleştirilmiş turtalar ise şehrin simge tatlıları arasında bulunuyor. Bilhassa elma ile yapılan turtanın girmediği ev ise neredeyse yok gibi. Bu lezzeti tatmak için çok zorlanmanıza da gerek yok. Yolda yürürken gördüğünüz bir cafeye girip turta yemek istediğinizi belirtirseniz önünüze leziz bir turta gelecektir.

10. Muhteşem peynirler

Seattle Cheese
Şehirde peynir festivalleri bile yapılıyor.

Günün her saati deneyebileceğiniz el yapımı peynirler “Seattle’da ne yenir?” diye merak edenler için denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bu güzel peynirleri dilerseniz kahvaltıda dilerseniz de diğer öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

11. Donut

Donut
Donut

ABD deyince aklına “donut” gelmeyen kaç kişi var acaba? Pek fazla kişi yoktur galiba… Seattle’da da bu atıştırmalık çok seviliyor. Şehirde pek çok farklı türde donut yapılıyor ancak özellikle tarçınlı olanı verdiği ferahlık hissi ile midenizi rahatlatıyor ve sizi daha çok mutlu ediyor. Bizce kahvenizin yanına mutlaka bu donutlardan birini almalı ve keyfiniz sürmelisiniz.

12. Sushi

Sushi
Sushi Seattle şehrinde çok sevilen bir Uzak Doğu mutfağı

Japon mutfağından kopup bu Amerikan rüyasına dahil olan sushi artık Seattle şehrinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak anılıyor. Bunda bölge halkının deniz ürünlerini sevmesinin de etkisi büyük elbette. Artık sushi Seattle mutfağı içinde şehrin pek çok yerinde deneyebileceğiniz bir yemek!

13. Krem Peynirli Sosisli Sandviç

Seattle Usulü Sosisli Sandviç
Seattle Usulü Sosisli Sandviç

Seattle’da da sosisli sandviç gözde hızlı yemeklerin başında geliyor. Şehirde yiyebileceğiniz sosisli sandviçlerin içine diğer yerlerden farklı olarak bir de krem peynir sürülüyor. Geri kalan kısmı ise bildiğiniz sosisli. Acil yemek yeme ihtiyaçlarınız için bizce “Seattle’da ne yenir?” diye düşünüyorsanız bu leziz krem peynirli sosisli sandviçi deneyebilirsiniz.

14. Teriyaki

Seattle'da bir Uzak Doğulu: Teriyaki
Seattle’da bir Uzak Doğulu: Teriyaki

Uzakdoğu mutfağı dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Seattle mutfağı içinde de birçok yemeği ile kendine yer bulmuş durumda. Bunlardan biri olan teriyaki ise etlerin soslanması ile ortaya çıkan bir yemek. Seattle bu yemeğin en başarılı hallerini görebileceğiniz şehirlerden biri.

15. El Yapımı Bira

Seattle beer
El yapımı biraların tadı bir başka olur

Şehirde butik üretimhanelerinde yapılan biralar çok seviliyor. Eğer fabrikasyon içeceklerden bıktıysanız Seattle bölgesinde bolca bulunan bu el yapımı biraları pizza eşliğinde içebilir ve gerçek biranın ne olduğu konusunda felsefi düşüncelere dalabilirsiniz. İşte bu yüzden bu biraları “Seattle’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için favori cevaplar listesine dahil ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin