Washington DC’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Washington DC, ABD’nin baş şehri olması nedeniyle diplomasinin oldukça yoğun olduğu şehirlerin başında geliyor. Bu da bu bölgeye yılın pek çok zamanı bolca insanın geldiği anlamına geliyor.

Diplomatik ziyaretlerin sıklığından dolayı bölgedeki konaklama süreleri de çok kısa olmaktadır. Bu nedenle burada ülkenin diğer turistik bölgelerindeki çok geniş odalara sahip otellere rastlamak pek mümkün değil. Şehirdeki oteller daha çok minimal tarzda tasarlanıyor ve kısa süreli konaklamalara uygun bir hale getirilmiş oluyor. Bu nedenle Washington DC’de nerede kalınır sorusunun cevabını ararken çok büyük odalara sahip otelleri aklınızdan çıkarmakta fayda var 🙂

Washington DC’de Nerede Kalınır

Şehirde konaklama tercihinizi şehre geliş amacınıza uygun bir şekilde seçmeniz sizin faydanıza olacaktır. Şayet buraya turistik amaçla geldiyseniz Beyaz Saray, Kongre Binası, National Mall gibi turistik bölgelere daha yakın olan merkezi yerleri seçmenizde fayda olacaktır. Kent merkezindeki Smithsonian, East End gibi bölgelerdeki otelleri tercih ederseniz şehirdeki tarihi bölgelere ve şehrin gece hayatına yakın bir tercih yapmış olursunuz.

Dupont Circle, Logan Circle, Capitol Hill gibi bölgeler ise hem ulaşım kolaylığı anlamında hem de daha uygun otel seçenekleri için tercih edebileceğiniz öncelikli bölgeler olacaktır. Genç kesimin daha çok takıldığı bölgelerin başında gelen Chinatown ise hareketli bir konaklama seçeneği arayanlar için güzel bir tercih olacaktır.

Washington DC Otel Tavsiyeleri

1. Holiday Inn Washington-Central/White House 3*

Holiday Inn Washington-Central/White House

Otel metro istasyonlarına yakınlığı ve Ulusal Hayvanat Bahçesi, Smithsonian Müzeleri, Washington Anıtı gibi önemli noktalara çok yakın konumu ile tercih edilebilirliği yüksek bir değere sahip. Çok temiz odaları ile ailelerin rahatlıkla kalabileceği otelin gecelik ortalama fiyatı ise 650 TL’den başlıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

2. Pod DC Hotel 3*

Pod DC Hotel

Washington Kongre Merkezi, National Mall ve Beyaz Saray gibi turistler tarafından en çok tercih edilen noktalara ortalama 1 km. mesafede bulunan Pod DC Hotel fiyat/fayda anlamında oldukça tercih edilebilir bir otel. Otelde çift kişilik bir oda için ortalama 600 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

3. State Plaza Hotel 4*

State Plaza Hotel

Keyifli ve ulaşım anlamında metro sayesinde sorunsuz bir gezi planlıyorsanız Washington DC’de nerede kalınır sorusuna State Plaza Hotel şeklinde cevap vermek çok uygun olacaktır. Metro istasyonu otelin hemen dibinde olduğu için otel çıkışında istediğiniz yerlere çok rahat bir şekilde ulaşmanız mümkün olacaktır. Otel civardaki 4 yıldızlı otellere nazaran uygun fiyatıyla da tercih edilebilirliğini arttırıyor. Otelde gecelik konaklama ücreti ortalama 850 TL. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

4. Kimpton Carlyle Hotel Dupont Circle 4*

Kimpton Carlyle Hotel Dupont Circle

Bölgedeki diğer otellere nazaran geniş odalara sahip olan otel, daha ferah bir konaklama seçeneği arayanlar için oldukça ideal bir seçim oluyor. Bir misafirin rahat edebilmesi için her şeyin düşünüldüğü otel merkezi yerlere ve metroya yakınlığı da ile tercih edilebilecek bir otel. Konaklamak için ise bir gece için ortalama 1200 TL ücreti gözden çıkarmak gerekiyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

5. Sofitel Lafayette Square Washington DC 5*

Sofitel Lafayette Square Washington DC

Kendinizi asil ve lüks bir ortamda hissetmeniz için gereken her şeyin bulunduğu otel bölgedeki tercih edebileceğiniz en uygun fiyatlı 5 yıldızlı oteller arasında bulunuyor. Merkezi konumu ile gezinizi kolaylaştıran bu otelde bir gece kalmak için ise iki kişilik bir odaya 1200 TL’den başlayan bir ücret ödemeniz gerekiyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

Şehirde gezilmesi gereken yerleri görmek için tıklayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin