Sapporo’da Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Japonya’nın, Hokkaido bölgesinde yer alan Sapporo gezilecek yerleriyle dikkat çeken, yer aldığı bölgenin en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biridir.

Sapporo gezilecek yerler yazımızda da sizlere gün geçtikçe gelişen bu şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi noktalarını listeledik.

Şehir, 1972 yılı Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmasıyla adını tüm dünyaya duyurmuş.. Diğer yandan her yıl düzenlenen Kış Şenlikleri, dünyanın dört bir yanındaki gezginlerin ilgisini kazanmış ve kente turist giriş çıkışı yıllar içerisinde giderek artmış.

#1 Sapporo Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Odori Parkı

Odori Parkı
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sapporo gezinize biraz mola vermek için uğrayabileceğiniz adreslerden biri Odori Park.. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, çiçek bahçeleri arasında muhteşem bir yürüyüş ve lezzetli mi lezzetli bir öğle yemeği için tercih edebileceğiniz bu parkta, tamı tamına 92 farklı türde ağaç ve çiçek çeşidi yer alıyor.

Aynı zamanda şehrin en ünlü parkında, pek çok festival ve etkinlik de düzenleniyor. Seyahatiniz süresince denk gelen bir etkinliğe katılmanızı da şiddetle tavsiye ederiz.

2- Hokkaido Modern Sanat Müzesi

Hokkaido Modern Sanat Müzesi

Bölgenin en büyük sanat koleksiyonuna sahip Hokkaido Modern Sanat Müzesi, valiliğin hemen yanında kurulu şehrin en büyük sanat merkezi olarak biliniyor. 1977 yılında açılan müze, günümüze kadar var olan koleksiyonlarını giderek daha da genişletmiş ve oldukça önemli sanat eserlerinin sahibi olmuş…

Modern çağa kadar gelen eşsiz bir cam eseri koleksiyonuna da sahip olan müzede Tamako Kataoka, Eien Iwashashi, Kinjiro Kido ve Nissho Kanda gibi pek çok ünlü sanatçının eserlerine ulaşabilmeniz mümkün..

3- Hokkaido Müzesi

Hokkaido Müzesi

Hokkaido Bölgesi’nin doğa anlayışını, tarihini ve kültürel değerlerini gözler önüne seren Hokkaido Müzesi, Ainu halkının kültürünü tanıtma da oldukça başarılı yapılardan biri…

Diğer yandan bölgeye göç eden Honshu’lu göçmenlerin yaşamlarını araştıran müzede, sergiler, eğitim etkinlikleri ve konferanslardan birini de katılabilmeniz mümkün..

4- Sapporo Saat Kulesi

Sapporo Saat Kulesi

Okurayama Atlama Stadyumu’nun yer aldığı bölgede konumlanan Sapporo Kış Sporları Müzesi, turistlerin sık sık ziyaret ettiği gezi noktalarından biri. 1972 yılında kentte düzenlenen ve şehrin adını dünyaya duyurun Sapporo Olimpiyatları’na ait pek çok bilgi, belge, fotoğraf ve teçhizatın yer aldığı müzede, olimpiyat hakkında hemen her bilgiyi alabilmeniz mümkün.. Diğer yandan kış sporlarına ilgi duyanlar için oldukça eğlenceli bir simülatör köşesi de yer alıyor.

5- Hokkaido Üniversitesi Botanik Bahçesi

Hokkaido Üniversitesi Botanik Bahçesi

Ülkenin önemli üniversitelerinden biri olan Hokkaido Üniversitesi’nin sahip olduğu Botanik Bahçe, bölgedeki turistlerin sık sık ziyaret ettiği turistik noktalardan biri. 4 bin bitki türünün sergilendiği bahçede; leylak, alpin ve diğer yabani bitki türlerine de rastlayabilirsiniz.

6- Eski Hokkaido Hükümet Ofisi

Eski Hokkaido Hükümet Ofisi

Eski Hokkaido Hükümet Binası, rengarenk bir çiçek bahçesi içerisinde yer alan şehrin en güzel mimariye sahip yapılarından biri. Gezilerin ücretsiz olduğu bina günümüzde bir müze, turistik bilgi bürosu ve konferans salonu olarak hizmet veriyor.

1873 yılında inşa edilen yapıda yer alan mobilyalar ve sanat eserlerinden oluşan koleksiyon ise eşsiz bir güzelliğe sahip.

7- Miyanomori Sanat Müzesi

Miyanomori Sanat Müzesi

2006 yılından beri faaliyet gösteren Miyanomori Sanat Müzesi, çağdaş sanat eserlerinden oluşan bir koleksiyona sahip önemli müzelerden bir diğeri.. Japon sanatının ve uluslararası çağdaş sanatın pek çok örneklerini sunan müzede, 1950-1970 yılları arasındaki Japonya’nın modern sanat anlayışını görebilmeniz mümkün..

8- Sapporo Televizyon Kulesi

Sapporo Televizyon Kulesi

Şehrin simgesi olarak nitelendirebileceğimiz Sapporo Televizyon Kulesi, tamı tamına 148 metre uzunluğunda kent merkezinin hemen her yerinden görülebilen devasa bir yapı.

Odori Park’ın kuzeyinde yer alan televizyon kulesi, turistlerin ziyaretine açık.. 1957 yılında inşa edilen yapının en üst katı gözlem noktası olarak kullanılıyor. Dilerseniz en üst katına çıkıp şehri seyredebilirsiniz.

9- Sapporo Bira Müzesi

Sapporo Bira Müzesi

Japonya’da biranın doğduğu yer olarak bilinen Sapporo Bira Fabrikası, 1987 yılında müzeye çevrilerek, ülkede biranın yapım süreci ve geçmişini ortaya koyan pek çok bilgiye sahip.

Bira yapım teçhizatlarının yer aldığı müzede, nasıl yapıldığı hakkında detaylı bir bilgi aldıktan sonra Japon biralarının tadımı için farklı bir salona geçiriyorsunuz. Görenleri kendine hayran bırakan atmosferiyle Bira Müzesi, kentte mutlaka uğramanız gereken yerlerden.

*Japonya Gezilecek Yerler için..

10- Akan Milli Parkı

Akan Milli Parkı

1934 yılında kurulan Akan Milli Parkı, Sapporo’nun en huzurlu noktalarında biri olmakla birlikte Hokkaido bölgesinin de en eski milli parkı.. 90 bin hektarlık alan üzerine kurulu parkta geniş bir orman ve bir volkanik krater yer alıyor.

Berrak gölleri ve kaplıcaları ile ülkeye nam salan parkta yürüyüş yapabilir, Mashu Gölü’ne karşı bir kahve içebilir, gün batımını seyredebilirsiniz.

*Japonya’nın Diğer Şehirlerini İncelemek için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin