Osaka’da Ne Yenir? | Meşhur 10 Osaka Yemeği

Japon insanı yemek yemeyi sever. Bu durum Osaka için de çok farklı değil ve Osaka’da birçok yeme içme mekanında Japon yemek kültürüne ait pek çok farklı lezzeti deneme imkanına sahip olabilirsiniz.

Osaka’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Japonya’nın yeme içme konusunda önemli destinasyonlarından biri olan Osaka’da ziyaretçiler bol miktarda ve çok lezzetli yemekler yeme imkanı buluyor. Bu da şehri ziyaret edenlerin “Osaka’da ne yenir? Ne içilir?” listelerinin bir hayli kabarık olmasını sağlıyor. İşte bu yüzden Japonya’nın Osaka şehrini ziyaret etmek oldukça heyecanlı.

Osaka’da sokak lezzetleri, şehrin mutfak kültüründe oldukça etkin bir yere sahiptir. Şehri dolaşırken göreceğiniz birçok sokak lezzeti de bunun ispatı niteliğinde olacaktır. Tezgahlarda genellikle Uzak Doğu yemek kültürüne ait lezzetler sunulmaktadır. Şehirde Japon mutfağının yanı sıra bol miktarda Fransız, İtalyan, Kore ve Çin mutfağna ait lezzetlere de rastlanmaktadır.

Her ne kadar Osaka’da birçok Japon yemeğini bulmak mümkün olsa da listemizde en önemli ve en özel 10 lezzete yer verdik. İşte o lezzetler;

1. Sushi

Tokisushi (adres ve bilgi)

sushi
Japonya’ya seyahat etmek için bir numaralı sebep: Sushi

Şüphesiz Japonya deyince insanların ilk aklına gelen yiyecek sushi ve onun akrabası sashimi oluyor. Biz de bunun Japonya’daki en önemli yemek olduğuna inandığımız için listemizin ilk sırasına dahil etmenin uygun olacağını düşündük. Sushiyi artık dünyanın her noktasında bulmanız mümkün olsa da Japonya’daki ve Osaka’daki tazeliği ve lezzeti bulmak pek olası değil. Bu lezzeti şehirdeki süpermarketlerden tutun da en lüks restoranlara kadar her yerde bulabilirsiniz.

2. Yakiniku

Matsusakagyu Yakiniku M, Hozenji Yokocho (adres ve bilgi)

Yakiniku
Yakiniku

Japonya sadece balık ve deniz ürünlerini servis etmede değil, ızgarada hazırlanan Japon bifteği konusunda da ülkenin çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz. “Osaka’da ne yenir? Ne içilir?” listemize dahil ettiğimiz yakiniku ise minyatür bir ızgarada masanızın ortasında pişirdiğiniz bir biftek yemeğidir. Pişen et oldukça lezzetli ve sulu olmaktadır. Et ısırık büyüklüğünde parçalara ayrılarak pişirilmektedir. Yakiniku yemek istediğinizde gittiğiniz restoranda menüyü incelediğinizde çiğ et göreceğinizi de belirtelim.

3. Ramen

Ramen Yashichi (adres ve bilgi)

ramen
Osaka’nın en popüler lezzetlerinden biri

Ramen kesinlikle Japonya’nın kült yiyeceklerinden biri. Bir kase dolusu erişte çorbası gibi görünse de aslında bu yemek uzun kuyruklara girip beklemeyi göze alacak kadar leziz bir yiyecek. Osaka’da farklı ramen türlerini bulmak mümkün olabiliyor ve hangi ruh halinde olursanız olun size göre mutlaka bir ramen olacaktır.

4. Udon

Sanshyu Udon (adres ve bilgi)

udon
Udon, yanında sos daldırma ile servis ediliyor.

Udon, buğday unu ile yapılan ve farklı şekillerde servis edilebilen kalın bir tür Japon eriştesidir. Bazı kişiler udonun ramene göre daha zarif bir yemek olduğunu düşünmektedir. Çok fazla malzeme karıştırılmadan hazırlanan bu yemeğin lezzeti de bu nedenle oldukça sade ancak tatmin edicidir.

5. Japanese Curry (Japon Körisi)

Oretachi No Curry Ya (adres ve bilgi)

Japanese Curry
Japanese Curry

Japon körisi, insanların rahatlamak için yediği, oldukça lezzetli ve çeşitli bileşenlerle hazırlanan özel bir yiyecektir. Köri çoğunlukla udon erişte ile servis edilse de Osaka’da en popüler sunum şeklinin pirinç yatağında olduğunu belirtmeliyiz. Japon körisi günün 24 saati denenebilecek yiyeceklerden biridir.

6. Takoyaki

Takoyaki Doraku Wanaka Namba (adres ve bilgi)

Takoyaki
Takoyaki: Bütün yemeklerin en ünlüsü

Takoyaki artık neredeyse Osaka ile aynı anlamda kullanılacak kadar yaygın tüketilen bir yiyecek. Ahtapot etiyle doldurulmuş bu küçük toplar şehrin en leziz yuvarlak şekilli cismidir diye düşünüyoruz. Takoyakinin en güzel yanlarından biri de bunu sunan restoranlarda yapılışını izlemek oluyor.

7. Okonomiyaki

Kiji Umeda Sky Bldg.(adres ve bilgi)

Okonomiyaki
Okonomiyaki: Şehrin bir diğer ünlü yemeği

Oldukça karışık gibi görünen bir yiyecek olan okonimayiki de kesinlikle “Osaka’da ne yenir? Ne içilir?” listenizde bulunması gereken, yerli halkın en sevdiği yiyeceklerden biridir. Büyük bir gözlemeyi andıran bu yiyecek, size Osaka yemek kültürünü yakından tanıma imkanı sunuyor. Hemen gözünüzün önünde hazırlanan bu yemeğin içinde un, kuru balık, erişte gibi çeşitli malzemeler kullanılmaktadır.

8. Oden

Kuromon Market (adres ve bilgi)

oden
Oden, kış aylarında çok fazla tüketiliyor

Japon yemekleri genellikle sunumu ile dikkat çekse de oden, bu genel geçerin dışında kalıyor. Bir kış yemeği olarak bilinen oden, soya sosu ve et suyunda çeşitli bileşenler oluşmaktadır. Yemeğin içinde pek çok bileşen bulunsa da en popüler olanların başında yaki chikuwa ve daikon gelmektedir. Bu lezzet Japon sokak tezgahlarından tutun da muhteşem Michelin yıldızlı restoranlara kadar her yerde bulunmaktadır.

9. Kushikatsu

Ganso Kushikatsu Daruma (adres ve bilgi)

Kushikatsu
Resimdekilerin ne olduğuna dair herhangi bir fikrin var mı?

Osaka’da doğan bir başka çılgın lezzet olan kushkikatsu, şehirdeki en popüler yemekler arasındaki yerini çoktan aldı bile. Oldukça keyifli bir atıştırmalık lezzet olan kushikatsu, şiş anlamına gelen “kushi” ve kızarmış şeyler anlamına gelen “katsu” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Osakalılar şişte etten sebzeye kadar birçok şeyi kızartmaktadır. Bu lezzeti bu kadar meşhur eden şeylerden bir diğeri ise yanında getirilen özel olarak hazırlanmış sostur. Kıtır kıtır kızaran malzemeler bu sosa batırılarak yenmektedir.

10. Yakitori

Chayamachi Maguroya (adres ve bilgi)

Yakitori
Yakitori

Özellikle barlarda küçük tabaklarda sunulan atıştırmalık ızgara yemeklerine yakitori denmektedir. Çoğunlukla tavukla birlikte çeşitli sebzeler ızgarada pişirilmektedir. Yemeğin hazırlanışında kullanılan baharatlar ise yemeğin asıl lezzetini kazanmasında önemli pay sahibi olmaktadır. Izgarada sadece tavuğun eti değil, ciğer, dalak gibi çeşitli iç organları da pişirilmektedir. Çok seçici değilseniz yakitori sipariş ederken sadece kaç şiş istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.

Sizin Osaka’daki favori lezzetiniz hangisi? Bunu bizimle paylaşmak ve “Osaka’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin daha da gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz bize hemen şimdi yorum kısmından düşüncelerinizi ve önerilerinizi yazabilirsiniz. 

pinEğer Osaka’da görmeniz gereken önemli noktaları merak ediyorsanız Osaka gezilecek yerler listemizi mutlaka incelemenizi öneriyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin