Samsun

Samsun Kamp Yerleri – Samsun’da Kamp Yapılacak En İyi 21 Yer!

Ülkemizin en gelişmiş ve turistik şehirlerinden biri olan Samsun Orta Karadeniz bölgesinde Karadeniz’in tam kıyısında yer alıyor. Hem coğrafi konumu hem de tarihi önemi Samsun’un oldukça popüler olmasını sağlıyor. Uzun yıllara dayanan geçmişiyle ve eşsiz doğasıyla kültür turizminin ve doğa turizminin önemli noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bu sebeple yıl içerisinde hemen her mevsimde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor.

Karadeniz bölgesinin en önemli illerinden biri sayılan Samsun, doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin. Havzaları, deltaları, ovaları, yeşillikleri ve doğal parklarıyla adeta bir turizm cennetidir. Bunlara Karadeniz’in masmavi görkemli denizi de eklenince Samsun’da kamp yapmak, çeşitli doğa aktivitelerinde bulunmak insana oldukça keyif verebiliyor.

Samsun gezilip görülecek yerler açısından da oldukça zengindir. Bölgeye gelenler ciddi bir planlamayla en az üç gününü Samsun ve çevresini gezmeye ayırıyor. Samsun’da gezilip görülecek yerler arasında şehir merkezi ve anıtlar, Amisos Tepesi, Saat Kulesi ve Meydanı, Bandırma Vapuru Milli Mücadele Parkı, Kuvayı Milliye Müzesi, Havza Kaplıcaları, Atakum Sahili, Fener Plajı, Kızılırmak Kuş Cenneti, Bayraktepe Tabiat Parkı, Çakırlar Korusu, Kabaceviz Şelaleleri ve daha birçok nokta sayılabilir.

Gezilip görülecek yerlerin çokluğu ile kültürel ve tarihi yönden önemi Samsun’u oldukça popüler yapıyor. Yöresel lezzetler açısından da bu popülerliğini muhafaza eden Samsun’da haluçka, katık böreği, Samsun pidesi ve daha fazla yöresel lezzeti tadarak hem kampınıza hem de gezinize enfes tatlar katabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Nebiyan Yaylası Çadır Kamp Alanı

Nebiyan yaylası Samsun şehir merkezine 60 km mesafede bulunuyor. 19 Mayıs ilçesi sınırlarında bulunan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 30 km. bölgedeki Nebiyan dağının eteklerinde bulunan yaylaya ulaşım özel araçlarla asfalt yollardan kolaylıkla sağlanabiliyor.

Nebiyan yaylasında her mevsim kamp ve doğa etkinlikleri yapılıyor. İzci kulüpleri ve doğa tutkunları bu bölgeye gelerek kamp kuruyorlar ve eşsiz doğanın tadını çıkarıyorlar. Yürüyüş rotalarını takip ederek Nebiyan dağının keşfedilmemiş köşelerine maceralı bir yürüyüş gerçekleştiren doğaseverler geceleri de kamp ateşi etrafında toplanarak güzel anılarını tertemiz bol oksijenli havada yâd ediyorlar.

Yüksek ağaçlı ormanların eşlik ettiği Nebiyan yaylasına bölge halkı da oldukça ilgi gösteriyor. Bu sebeple yıl boyu yayla hiç boş kalmıyor. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenlerin ilk durağı olan yaylada kampçılığın yanı sıra doğa fotoğrafçılığı yapılarak enfes kareler yakalanabiliyor. Yaylada hem çadır kampı hem karavan kampı için uygun yerler mevcut. Ancak çadır kampı için kamp severler daha çok ağaçlık alanları tercih ediyorlar.

Nebiyan yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birkaç tesis bulunuyor. Özellikle WC ve yemek ihtiyacı bölgedeki restoranlardan kolaylıkla sağlanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için hazırlıklı gelmekte fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya çıkan yola üzerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aktaş Yaylası Kamp Alanı

Aktaş yaylası Samsun’un Lâdik ilçesinde şehir merkezine 95 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçe merkezine de 9 km mesafede bulunan yaylanın yolları oldukça güzel. Bu yüzden her türlü araçla ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.

Sakin doğası, yemyeşil manzarası ve bol oksijenli havasıyla doğaseverlerin en çok ziyaret ettiği yaylalardan olan Aktaş yaylası özellikle kampçıların ilgisini çekiyor. Lâdik gölü manzarası eşliğinde hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılabilen yayla yöre halkı tarafından da mesire alanı olarak kullanılıyor. Özellikle bahar aylarında rengârenk çiçekler yaylada tam bir renk cümbüşü yaşatıyor. Bu güzel anları fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları da yaylanın yolunu tutuyor.

Aktaş yaylasında yayla evleri de bulunuyor. Konaklama amaçlı veya yöre halkının yayla faaliyetleri amacıyla kullanılan yayla evleri yaylaya ayrı bir güzellik katıyor. Yayla çevresinde bulunan yürüyüş parkurlarını takip ederek Lâdik gölünün etrafında bulunan diğer yaylaları ve doğal güzellikleri keşfetmek insana keyif veriyor. Geceleri ise odun ateşi etrafında açık havada yıldızları seyretmek insana huzur veriyor.

Aktaş yaylasında içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak WC, duş ve diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple kampçıların aydınlatma dâhil diğer ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gitmesinde fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, ateş yakılabilir alanlar, gölet alan, yürüyüş parkurları ve içme suyu kaynağı. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ladik Gölü Kamp Alanı

Samsun’un Lâdik ilçesi sınırları içinde yer alan Lâdik gölü şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Göle ulaşım Lâdik ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçlarla da göle ulaşım rahatlıkla sağlanıyor.

Lâdik gölü ve çevresi birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Lâdik gölü çevresinde birçok yayla ve doğal güzellik bulunuyor. Bu sebeple gölün kendisi ve çevresi adeta kampçıların istilasına uğruyor. Bölgeye oldukça ilgi gösteren kamp severler yemyeşil ortamda masmavi gölün kenarında çadır kampı ve karavan kampı kurarak eşsiz doğanın tadını çıkarabiliyor. Doğaseverlerin de uğrak noktası olan Lâdik Gölü’nün çevresi bitki çeşitliliği bakımından da oldukça zengin. Botanikçilerin de ilgisini çeken göl ve çevresi yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için kullanılıyor.

Lâdik gölü ve çevresinde trekking ve doğa fotoğrafçılığı imkanları da bulunuyor. Gölde balıkçılık da yapılıyor ve etrafta alabalık tesislerine rastlamak mümkün. Kampçılar ise kamp için göle en yakın alanları tercih ediyorlar. Bu sayede doğa içinde huzurlu bir şekilde kafa dinleme imkânı buluyorlar.

Kampçılar için Lâdik gölü ve çevresinde ihtiyaçlarını karşılayacakları bir tesis bulunmuyor. İçme suyu açısından zengin olan bölgede WC, duş, elektrik ve gıda ihtiyaçları için hazırlıklı olunması gerekiyor. Yöre halkı bu konuda kampçılara oldukça yardımcı olsa da yine de tedarikli olmakta fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kocadağ Yaylası Kamp Alanı

Fotoğraf: Ali Temiz

Kocadağ yaylası Samsun şehir merkezine 40 km mesafede bulunuyor. Atakum ilçesinde yer alan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 15 km. 1300 rakımda olan yaylaya ulaşım özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Kocadağ yaylasında yıl boyu doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve kampçılık gibi etkinlikler yapılıyor. Temiz havası ve bol oksijeniyle yeşili özleyenlerin uğrak noktası olan yaylada çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Birçok doğa sporunun yapıldığı yaylaya yıl boyu ziyaretçi akını oluyor. Trekking, tırmanış ve oto sporların yanı sıra farklı yayla şenlikleri de yaylada düzenleniyor. Yöre halkının da ilgi gösterdiği yaylada yamaç paraşütü de yapılabiliyor.

Özellikle bahar aylarında rengârenk çiçeklerle bezenen yaylada doğa fotoğrafçılığı da oldukça popüler. Kamp ateşi yakmak için ise sadece daha önceden yakılmış yerler üzerinde ateş yakılmaya müsaade ediliyor. Yöre halkı bu konuda oldukça hassastır. Kış aylarında da oldukça popüler olan yaylada kayak ve farklı etkinlikler kış aylarında da yapılabiliyor.

Kocadağ yaylasında kampçıların ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Tamamen doğal olan ortamda keyifli bir kamp geçirmek için en yakın Atakum ilçe merkezinden ihtiyaçlarınızı temin ederek yaylaya kamp için gelmenizde fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Küpecik Yaylası Kamp Alanı

Fotoğraf: Kamp Pusulası

Küpecik yaylası Samsun şehir merkezine 94 km mesafede Lâdik ilçesinde bulunuyor. İlçe merkezine ise 23 km mesafede bulunan Küpecik yaylasına ulaşım özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor. Yayla yolunun bir bölümü asfalt kalan bölümü ise stabilize yoldur. Ancak her türlü araç ulaşımı için odlukça uygundur.

Doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olan yaylada yöre mimarisine uygun yayla evleri ve birçok doğal su kaynağı bulunuyor. Etrafı geniş ağaçlıklarla çevrili olan yayla doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Kamp severler için de yayla ve çevresinde ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı mevcut. Ayrıca yayladaki kaynak sularının böbrek taşlarına iyi geldiği söyleniyor. Bütün bunlar yaylanın ziyaretçi sayısını her geçen yıl daha da artırıyor.

Küpecik yaylası şehrin kalabalığından kaçıp doğanın ortasında kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir ortam. Özellikle hafta sonları günübirlik piknikçilerin akınına uğrayan yayla oldukça kalabalık oluyor. Sakin ortamda kamp yapmak isteyenler ya hafta içlerini ya da ağaçlık alandaki daha sakin noktaları tercih edebilirler.

Küpecik yaylasında kamp haricinde konaklama yapmak isteyenler yaylada bulunan evlerde konaklama yapabiliyorlar. Bolca içme suyunun da bulunduğu yaylada kampçıların diğer ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gelirken ihtiyaçları temin ederek gelmekte fayda var.

Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları, ateş yakılabilir alanlar ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Büyükkızoğlu Yaylası Kamp Alanı

Büyükkızoğlu yaylası şehir merkezine 80 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçesinde yer alan yaylanın ilçe merkezine mesafesi ise 10 km’dir. Yaylaya ulaşım Lâdik ilçe merkezinden ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanıyor.

Büyükkızoğlu yaylası Lâdik ilçesinde her yıl yayla şenliklerinin düzenlediği en büyük yaylalarından biridir. Eşsiz doğası ve tertemiz havasıyla her yıl birçok ziyaretçi ağırlayan yaylada ahşap yayla evleri de bulunuyor. Yöre halkı tarafından mesire alanı olarak da kullanılan yaylanın nüfusu özellikle yaz aylarında oldukça artıyor. Yaylanın diğer bir noktasında Akdağ’dan akan sularla beslenen Büyükkızoğlu şelalesi yer alıyor. Doğaseverlerin oldukça ilgisini çeken şelale yıl boyu bölgeye serinlik ve ferahlık sağlıyor.

Büyükkızoğlu yaylasının hemen her noktasında çadır ve karavan kampı için uygun noktalar bulunuyor. Gerek şelaleye yakın noktalarda gerekse ağaçlık alanlarda kurulan çadırlar kampçılar için doğanın tadını çıkarmaya yetiyor. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktivitelerle daha da renklenen kamp günleri insana oldukça ferahlık sağlıyor.

Büyükkızoğlu yaylasında kampçıların ihtiyaçları kısmen yöre halkı tarafından karşılanabiliyor. İçme suyu ihtiyacı yaylanın buz gibi sularından rahatlıkla sağlanırken diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çakırgümüş Yaylası Kamp Alanı

Çakırgümüş yaylası şehir merkezine 80 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçesinde bulunan yaylanın yolları stabilize olsa da her türlü araç ulaşımı için oldukça uygun. Yaz aylarında çeşitli yayla şenliklerinin de düzenlendiği yayla bölgenin turizm açısından en önemli yaylaları arasında.

İlçe merkezine 12 km mesafede bulunan Çakırgümüş yaylası 1500 metre rakımda bulunuyor. Karadeniz ikliminin bütün özelliklerini barındıran Çakırgümüş yaylası eşsiz doğası ve yemyeşil ortamıyla doğaseverlerin ilgi odağı oluyor. Çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun mekânlar bulunan yaylada çadırın haricinde yöre mimarisine uygun ahşap konaklarda da konaklama yapılabiliyor. Şehrin stresinden ve kalabalığından uzaklaşıp doğanın kalbinde kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği Çakırgümüş yaylasında kampçılığın haricinde trekking, doğa fotoğrafçılığı gibi aktiviteler de yapılıyor. Ayrıca doğanın ortasında kamp yaparken geceleri kontrollü bir şekilde kamp ateşi yakabilir ve gecenin sesini dinleyebilirsiniz.

Çakır gümüş yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını görecekleri herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu açısından oldukça bol olan yaylada market vb. ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu yüzden her türlü ihtiyaç önceden temin edilerek bölgeye kamp için gitmekte fayda var.

Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gürcü Yaylası Kamp Alanı

Gürcü yaylası şehir merkezine 85 km mesafede bulunuyor. Yaylalarıyla meşhur olan Lâdik ilçesinde yer alan Gürcü yaylasının ilçe merkezine mesafesi ise 5 km. 1500 metre rakımda yer alan yaylanın yolları stabilize olsa da her türlü araç ile ulaşım kolaylıkla sağlanıyor.

Gürcü yaylası yaz ve kış yılın her mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğruyor. İlkbahar ve yaz mevsiminde doğaseverlerin ve kampçıların akınına uğrayan yayla kış mevsiminde ise kayak meraklılarının uğrak noktası oluyor. Bölgenin doğası her mevsimde oldukça ilgi çekicidir. Çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlara sahip olan yayla doğal güzellikleri ve muhteşem ortamıyla adeta bir huzur kaynağı. Yeşil doğası ve tertemiz havasıyla şehir hayatından sıkılanlara ev sahipliği yapan Gürcü yaylası yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılıyor.

Gürcü yaylasında yöre mimarisine ve doğasına uygun yayla evleri de bulunuyor. Ancak kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu yaylada oldukça fazla. Ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gidilmesi gerekiyor.

Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

OMÜ Göleti Kamp Alanı

Fotoğraf: Merve Demiroz

Samsun şehir merkezinde On Dokuz Mayıs Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan gölet kampçıların kamp kuracakları noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Genellikle gençlerin ilgi gösterdiği OMÜ göleti Ziraat Fakültesi’nin arka kısmında yer alıyor.

Hem piknik yapmak hem de kamp için Samsunlular tarafından tercih edilen göletin çevresi oldukça güzel. Küçük bir göl olan OMÜ göleti çevresindeki doğal güzellikler sayesinde ilgi çekici bir nokta oluyor. Şehir merkezinden yerleşkeye toplu taşımayı kullanarak veya yürüyerek rahatlıkla ulaşılıp buradan yaya olarak gölete ulaşım sağlanabiliyor. Bölgede çadır kampı için uygun noktalar bulunuyor.

Göletin etrafı oldukça bakir. Çeşitli ağaç türlerinin bulunduğu gölet çevresinde yürüyüş yapılarak doğayı adımlamak mümkündür. Özellikle arkadaş ortamlarıyla yapılacak kamplar için tercih edilen OMÜ göletinde küçük bir de iskele bulunuyor. Gölet çevresinde imkânlar kısıtlı olsa da keyifli vakit geçirmek için oldukça uygun bir bölge. Harika bir manzaraya sahip olan gölet çoğu kimse tarafından bilinmiyor. Hatta OMÜ öğrencileri bile bu güzellikten haberleri olmadan mezun olup gidiyorlar. Kafa dinlemek için oldukça sessiz ve sakin olan mekânda rekreasyon çalışmaları yapılıyor.

Gölet çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezine oldukça yakın olması sayesinde kampçılar her türlü ihtiyacını kolaylıkla sağlayabiliyor. Ayrıca yerleşke içindeki tesislerde bu konuda büyük kolaylık sağlıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kızılırmak Deltası Kamp Alanı

Kızılırmak’ın Karadeniz’e döküldüğü nokta olan Kızılırmak deltası şehir merkezine 70 km mesafede bulunuyor. Bafra ilçesinde bulunan deltaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Doğal özelliğini koruyabilmiş en önemli sulak alanlardan olan Kızılırmak deltası birçok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.

Kızılırmak deltası gerek bitki örtüsü çeşitliliği gerekse yaban hayatı çeşitliliği bakımından uluslararası bir öneme sahip. Bu sebeple koruma alanı olarak ilan edilen bölge balıklar için de yaşam alanıdır. Doğaseverlerin merakla gözlem yaptıkları noktalardan olan deltada tarihi dönemlerden kalma birçok yerleşim yeri de bulunuyor. Bununla birlikte oldukça geniş bir alanı kaplayan Kızılırmak deltasında yoğun bir şekilde tarımsal faaliyetler de yapılıyor.

Bütün bunlarla birlikte bölge ve ülkemiz turizmi açısından da oldukça önemli olan Kızılırmak deltasında kuş gözlemciliği, avcılık, doğa yürüyüşleri, ekolojik turizm ve kampçılık da yapılıyor. Bölgede çadır kampı ve karavan kampı kurmak isteyenler için bu harika doğada oldukça uygun yerler mevcut. Delta içerisinde yer alan kamp noktalarında ve göl kenarlarında kamp yapmak oldukça keyifli.

Kızılırmak deltasında bisiklet rotaları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Bölgeyi gezmek ve bölgede kamp yapmak sıkça tercih edilen bölgede ihtiyaçlar tek bir işletme bulunuyor. Buradan yemek ve WC gibi ihtiyaçlar karşılanabilir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Alaçam Geyikkoşan Mevkii Kamp Alanı

Alaçam ilçesinde bulunan Geyikkoşan mesire alanı ilçe merkezine 2 km mesafede bulunuyor. Mesire alanı olarak kullanılan bölgeye ulaşım özel araçlarla ve ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanıyor.

Alaçam Geyikkoşan mesire alanı yöre halkı tarafından da sıkça tercih edilen bir bölge. Her yıl 6 Mayıs tarihinde Hıdırellez Şenlikleri düzenleniyor. Mesire alanında bir güreş sahası mevcut. Amatör ve profesyonel güreşçiler yılın belirli zamanlarında burada müsabakalarda karşılaşıyor.

Karadeniz kıyısında yer alan Geyikkoşan mevki kampçıların da yoğun ilgisini çekiyor. Tertemiz sahile ve çam, çınar ve kavak ağaçlarından oluşan ormanlık bir alana da sahip olan Geyikkoşan mesire alanında karavan kampı ve çadır kampı için oldukça uygun alternatifler mevcut. Sakin doğasıyla ve eşsiz manzarasıyla hem günübirlik piknikçilerin hem de kampçıların uğrak noktası oluyor. Bölgedeki koruluk içerisinde ise Geyikli Baba türbesi bulunuyor.

Geyikkoşan mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler bulunuyor. Sahil şeridi boyunca yer alan tesislerden hemen her ihtiyaç rahatlıkla karşılanabiliyor. Ayrıca kamp harici konaklama için Geyikkoşan sahilinde yer alan birçok otelden herhangi biri de tercih edilebilir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahil bölgesine yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kunduz Kamp Alanı

Fotoğraf: Sefa Hisli

Samsun şehir merkezine en uzak bölgelerden biri olan Kuduz dağları Vezirköprü ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine 160 km mesafede bulunuyor. Bölgeye ulaşım ise özel araçlarla ilçe merkezi üzerinden asfalt yollarla sağlanıyor. Bölge doğa sporları ve kampçılık için oldukça tercih ediliyor.

Kunduz dağları eteklerinde bulunan yaylalarda kamp yapma imkânı mevcut. Çevre illerden ve Samsun şehir merkezinde doğaseverlerin akınına uğrayan bölge temiz hava alıp doğada vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun. Yaz aylarında sıcak ve bunaltıcı nemli havadan kaçanların ilk aklına gelen bölge olan Kunduz bölgesi hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça ideal.

Kunduz dağlarında kampçılığın yanı sıra yürüyüş rotaları takip edilerek keyifli bir şekilde trekking yapmak mümkün. Yine ziyaretçilerine yaz ve kış mevsiminde eşsiz manzaralar sunan Kunduz dağları ve çevresindeki yaylalarda doğa fotoğrafçılığı da yapılabiliyor. Gürgen ve kayın ile çeşitli ağaç türlerinden oluşan bitki örtüsü kamp yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

Kunduz kamp alanı içerisinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye giderken yeme içme konusunda tedbirli olmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Alanşeyhi Acıklı Yazı Kamp Alanı

Fotoğraf: Sinan Gökmen

Samsun’un Vezirköprü ilçesi sınırlarında bulunan Alanşeyhi Acıklı Yazı bölgesi şehir merkezine 150 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezine uzak olması ve yollarının sıkıntılı olması sebebiyle bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Piknik ve kamp gibi aktiviteler için tercih edilen bölge tamamen doğal bir alan.

Yeşil doğası ve temiz havasıyla oldukça hoş bir mekân olan Acıklı yazı çadır ve karavan kampı için uygun. Ulaşım sıkıntısı sebebiyle bölge gayet tenha ve tam kafa dinlemelik bir yer. Sakin ortamda piknik ve kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilen bölge yöre halkının tarımsal faaliyetlerine de ev sahipliği yapıyor. Soğuk kaynak suları ve eşsiz doğasıyla insana huzur veren Acıklı yazı bölgesinde yürüyüş rotaları ile trekking yapmak da mümkün. Samsun’un henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş bölgelerinden olan Acıklı yazı bu sebeple orijinalliğini ve tabi dokusunu korumuş. İnsana huzur veren tabiatıyla keşfedilmeyi bekliyor.

Bölgede kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Kamping Kanarya

Samsun’da en popüler ve ücretli kamp alanlarından biri olan Kamping Kanarya şehir merkezine 20 km mesafede Karadeniz sahilinde oldukça dikkat çekici bir bölgede bulunuyor. Şehir içi çalışan toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen kamp alanına özel araçlarla da ulaşım rahatlıkla sağlanıyor.

Atakum ilçesinde bulunan Kamping Kanarya deniz kenarında yeşilin tam ortasında kamp severlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Kamp şeklinde konaklamanın yanında daha farklı şekilde konaklamak isteyenlere de imkân sunan kamp alanı birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kamping Kanarya‘da kamp yaparken ister Karadeniz’in serin sularına girerek deniz keyfi yapabilir, isterseniz de Samsun şehir merkezinde gezilip görülmesi gereken yerlere kolayca ulaşım sağlayarak gezebilirsiniz.

Kamping Kanarya’da çocuklar için oyun alanları çadır kampı için ayrılmış farklı alanlar ve karavan kampı için ayrılmış mekânlar bulunuyor. Gecelik çadır kampı konaklaması için 70 TL ücret talep ediliyor. Bununla birlikte kamp alanında kampçıların her türlü ihtiyaçları karşılanabiliyor. WC, duş, internet, elektrik, gıda ve market ihtiyaçları rahatlıkla karşılanabiliyor. Restoran ve kafe tarzı bir işletme de kamp alanında kampçılara hizmet veriyor. Bununla birlikte kamp alanının şehir merkezine yakın olması da en önemli avantajlarından biri.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, market, restoran, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 70 TL.

Telefon: 0362 457 58 57

Web Sitesi: https://www.campingkanarya.com/

Facebook: https://www.facebook.com/campingkanarya/

Haritada Görüntüle >

Samsun Karavan Kamp Alanı

Samsun karavan kamp alanı şehir merkezinde Karadeniz’e nazır bir noktada belediye tarafından işletilen oldukça hoş bir mekândır. Doğupark alanında işletmeye açılan kamp alanı 25 adet karavana aynı anda ev sahipliği yapabiliyor. Bununla birlikte karavan kampının yanı sıra çadır kampı ve piknik için de uygun alanlara ev sahipliği yapan bölge doğanın tadını oldukça huzurlu bir ortamda çıkarmayı sağlıyor. Kamp alanında çadır kampı için 40 TL karavan kampı için ise 55 TL ücret talep ediliyor.

Samsun karavan kamp alanına yerli kampçıların haricinde yapancı kampçılar da oldukça ilgi gösteriyor. Hem çadırlarıyla hem de karavanlarıyla bölgeye gelen kampçılar eşsiz Karadeniz manzarası eşliğinde kamp yapmanın tadını çıkarabiliyorlar. Ayrıca Samsun şehir merkezinin en popüler noktalarına da yakın olan kamp alanı bu anlamda da tercih ediliyor.

Samsun karavan kamp alanında kamp yaparken bir yandan da Samsun şehir merkezini ve çevresini keşfe çıkarak birçok noktayı görebilirsiniz. Ulaşım yönünden de hiçbir sıkıntı yaşanmayan kamp alanından hemen her bölgeye toplu ulaşımı kullanarak gitmek mümkün. Özellikle yaz aylarında oldukça yoğun olan kamp alanı kış mevsiminde de hizmet vermeye devam ediyor.

Samsun karavan kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları her şey düşünülmüş. WC ve duş imkânıyla birlikte elektrik, restoran ve internet hizmeti de sunulan kamp alanının hemen yanı başında bulunan aqua park ve su kayağından da ücreti karşılığında yararlanmak mümkün.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, bahçe ve dinlenme alanı, aqua park ve su sporları, çadır ve karavan kamp yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 55 TL.

Telefon: 0530 232 29 49

Web Sitesi: http://www.samsunkaravankamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/samsunkaravankamping/

Haritada Görüntüle >

Ondokuz Mayıs Kamp Alanı

Fotoğraf: Fatih Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından işletilen kamp alanlarından biri olan Ondokuz Mayıs kamp alanı şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor. 19 Mayıs ilçesinde bulunan kamp alanına ulaşım minibüsler ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanıyor.

Ondokuz Mayıs kamp alanı daha çok genç sporcuların kamp yaptığı bir alan olsa da doğaseverlerin de sık sık tercih ettiği bir mekân. Tesisleri ve doğal ortam içerisindeki imkânlarıyla çadır kampı, karavan kampı ve bungalovlarda konaklama imkânı sunulabiliyor. Dağların ortasında doğanın merkezinde yer alan kamp alanı bol oksijenli havası ve eşsiz doğasıyla insanı büyülüyor. Şehrin stresinden uzaklaşıp doğada kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir mekân olan alan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenerek hem sporculara hem de özellikle gençlere oldukça uygun imkânlar sunulmuş.

Bu çerçevede Ondokuz Mayıs kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları her türlü tesis bulunuyor. Restoran, WC ve duş imkânları, elektrik, aydınlatma ihtiyaçları kamp alanından kolaylıkla karşılanabiliyor. Ücreti karşılığında kamp alanında kamp severler kamplarını rahatlıkla yapabiliyorlar.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çeşme, Wi-Fi, restoran, yürüyüş parkurları, piknik alanı ve piknik masaları, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kamp dönemleri ve ücreti hakkında daha fazla bilgi için Gençlik Kampları internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: 0362 467 15 66

Web Sitesi: http://genclikkamplari.gsb.gov.tr/modul/KampUlasim.aspx?ID=11

Haritada Görüntüle >

Çamgölü Mesire ve Kamp Alanı

Fotoğraf: Osman Üngör

Samsun’un Yakakent ilçesinde Sinop karayolu üzerinde yer alan Çamgölü mesire alanı şehir merkezine 94 km mesafede bulunuyor. İlçe merkezine de 7 km mesafede bulunan mesire alanına ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanıyor.

Çamgölü mesire alanı Karadeniz’in kıyısında deniz ile ormanın kesiştiği bir konumda yer alıyor. Bölgeyi ziyaret edenler hem deniz havasını hem de orman havasını bir arada alarak harika anlar geçiriyorlar. Çam ormanlarının denizle dip dibe olduğu noktada bulunan bu eşsiz doğa harikasında kamp yapmak insana büyük keyif veriyor. Bölgede çadır ve karavan kampı yapmak için oldukça uygun mekânlar bulunuyor.

Çamgölü mesire alanı orman işletme müdürlüğünden Yakakent Belediyesi tarafından devralınarak yöre halkının günübirlik piknik yapmak için tercih edeceği bir mesire alanı olarak düzenlenmiş. Bunun yanında bölgenin eşsiz doğasında yürüyüşler yaparak sakin doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Mesire alanına giriş ücretli. Araçla giriş 10 TL olarak ücretlendiriliyor.

Çamgölü mesire alanında kampçıların içme suyu ve WC ihtiyaçlarını karşılayacakları alanlar mevcut. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken hazırlıklı olmak gerekiyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, WC, otopark alanı, piknik alanı ve piknik masaları ve yürüyüş parkurları. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Araçla giriş 10 TL

Haritada Görüntüle >

Miliç Plajı Kamp Alanı

Fotoğraf: Murat Tanhu

Miliç plajı Samsun’un Terme ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen turistik bir alandır. Şehir merkezine 65 km mesafede bulunan Miliç plajının Terme ilçe merkezine mesafesi ise 9 km. Bölgeye ulaşım Karadeniz sahil yolu üzerinden özel araçlarla sağlanıyor.

Miliç plajı Karadeniz’in doğal güzelliği ile ünlü plajlarından biridir. Mavi bayrağa sahip olan plaj ve çevresinde bulunan çamlıkta hoş vakitler geçirilebiliyor. Yazın sıcak günlerinde plajda denize girip Miliç çamlığında da piknik yapabilirsiniz. Bu sayede hem deniz keyfi hem de piknik keyfi bir arada yaşanıyor.

Belediye tarafından işletilen bölgeye araçlarla giriş 8 TL olarak ücretlendiriliyor. Miliç plajı ve çevresinde kamp severler için çadır kampı ve karavan kampı yapacak oldukça uygun noktalar bulunuyor. Kamp için ise ayrıca 25 TL ödemek gerekiyor. Ancak alanın imkânları ve doğal güzelliği yanında ücretler çok da insanın gözüne gözükmüyor.

Kamp yapılan alanda giriş çıkışlar güvenlikler tarafından kontrol ediliyor. Bu sayede kamp severlerin güven ve huzur içerisinde kamplarını tamamlamaları sağlanıyor. Bununla birlikte alanda kampçıların ihtiyaçlarını giderecekleri birçok tesis mevcuttur. WC ve duş gibi ihtiyaçlar plajdan karşılanabilirken market vb. ihtiyaçlar ise alanda bulunan büfelerden rahatlıkla karşılanıyor. Kamp severlere ise bu eşsiz manzarada doğanın içinde kampın tadını çıkarmak kalıyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, market, piknik alanı ve piknik masaları, denize girilebilir alan, çadır ve karavan kamp yerleri ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4,5 TL, bisiklet 4,5, TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL. 2 kişilik çadır yeri 46 TL, 2 kişilik karavan yeri 61 TL.

Haritada Görüntüle >

Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya kanyonu bölgenin en popüler doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Şehir merkezine 130 km mesafede bulunan kanyona ulaşım Vezirköprü ilçe merkezinden yapılan seferlerle ve özel araçlarla sağlanıyor.

Bölgenin turizm ve doğal güzellikler açısından en popüler mekânı olan Şahinkaya Kanyonu Milli Park statüsündedir. Bu nedenle kanyona giriş şahıslar için 4,5 TL, otomobil için ise 13 TL olarak ücretlendirilmiş. Ayrıca milli park alanı içerisinde çadır kampı için günlük 46 TL, karavan kampı için ise günlük 61 TL ödemek gerekiyor.

Doğa turizmi açısından birçok fırsat sunan Şahinkaya kanyonunda yamaç paraşütü, dağcılık, doğa yürüyüşü, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği, rafting, fotoğrafçılık ve olta balıkçılığı gibi birçok aktivite yapılabiliyor. Dolayısıyla yıl boyu yerli ve yabancı birçok turist ağırlayan bölgede ülkemizin en uzun nehri olan Kızılırmak ve çevresi doğal açıdan görülmeye değer. Kampçılar genellikle kanyonun her noktasını kullanırken Kızılırmak kenarları çadır kampı için daha çok tercih ediliyor.

Bölgede 2017 yılından beri Falcon Fest adı altında doğa sporları festivali düzenleniyor. Birçok doğasever ve sporcu bu etkinliklere katılmak için bölgeye akın ediyor. Festivale katılan sporcular kanyonun eşsiz doğasını keşfetme imkânı buluyor.

Kanyon ve çevresinde kampçıların kullanacağı bisiklet rotaları, iskele ve içme suyu çeşmeleri bulunuyor. İhtiyaçlar için herhangi bir tesisinin bulunmadığı kanyona kamp için hazırlıklı gitmekte fayda var.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: İskele, içme suyu kaynağı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, gölet alan, olta balıkçılığı, yamaç paraşütü, kanyoning, piknik alanı ve piknik masaları, kuş gözlemciliği ve dağcılık. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL. Çadır yeri (günlük) 46 TL, karavan yeri (günlük) 61 TL.

Web Sitesi: http://sahinkaya.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Bayraktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bayraktepe Tabiat Parkı Samsun şehir merkezine 8 km mesafede Karadeniz’e hâkim bir noktada bulunuyor. Toplu taşımayla kolaylıkla ulaşım sağlanan bölgeye girişler ücretli. Şahıs 4,5 TL, araçla girişler ise 13 TL olarak ücretlendirilmiş. Ayrıca karavan kampı için günlük 61 TL, çadır kampı için de 46 TL ücret talep ediliyor.

Eşsiz bir doğaya ve temiz bir havaya sahip olan tabiat parkı içerisinde günübirlik piknik yapılan alanlarla birlikte, doğa yürüyüşleri için rotalar, bisiklet yolları ve doğa fotoğrafçılığı yapılabilen mükemmel manzaralar bulunuyor. Yaban hayatının da gözlemlenebildiği noktalardan olan Bayraktepe Tabiat Parkı’nda ayrıca Samsun kalesi kalıntıları da ilgi görüyor. Doğal ve kültürel zenginliğiyle yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Bayraktepe Tabiat Parkı’nda çadır ve karavan kampı için uygun noktalar bulunuyor. Tamamen doğa içinde kafa dinlemek için oldukça tercih edilen bölge ağaçlık alanları ve eşsiz Karadeniz manzarasıyla dikkat çekiyor. Karadeniz’e nazır çadır kurarak oldukça keyifli bir kamp yaşamak mümkündür.

Bayraktepe Tabiat Parkı’nda kampçıların ve diğer ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçları karşılanabiliyor. Tabiat parkı içerisinde çocuk oyun alanları, basketbol sahası, seyir terası, kır kahvesi, büfe, WC, mescit ve lokanta gibi işletmeler hizmet veriyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, büfe, mescit, kır lokantası, piknik alanı ve piknik masaları, seyir terası, kır kahvesi, güvenlik noktaları, basketbol sahası, yürüyüş ve bisiklet parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL. Çadır yeri (günlük) 46 TL, karavan yeri (günlük) 61 TL.

Web Sitesi: http://bayraktepe.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Havalimanı Mevkii Yalı Kamp Alanı

Fotoğraf: Yasar Kara

Samsun Çarşamba Havalimanı’na yakın bir konumda yer alan Yalı kamp alanı şehir merkezine 27 km mesafede bulunuyor. Kamp alanına ulaşım şehir merkezinden havaalanına giden toplu taşıma araçlarıyla ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanıyor.

Deniz kenarında, denize sıfır noktada bulunan kamp alanı doğal açıdan oldukça etkileyicidir. Kamp severler eşsiz Karadeniz manzarasına karşı çadır ve karavanlarını kurarak kamplarını yapabiliyorlar. Ulaşımın kolay olması ve havaalanına oldukça yakın olması kamp alanının popülerliğini artırıyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde akşamları mehtaba karşı keyif yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

Kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. Şehir merkezine ve yerleşim yerlerine yakın olması sayesinde kampçılar ihtiyaçlarını bölgeden rahatlıkla karşılayabiliyorlar.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce