Rennes Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Fransa’nın gün geçtikçe kalabalıklaşan şehirlerinden biri olan Rennes, tarihi dokusu ve gezilecek yerleriyle dikkat çeken kentler arasında yer alıyor.

Rennes gezilecek yerler yazımızda ise sizlere şehirde gezip görmeniz gereken gezi rotalarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz.

Türkiye’den Erasmus programı aracılığıyla pek çok öğrencinin ziyaret ettiği kent, metrosu ve futbol takımıyla adını dünyanın dört bir yanına duyuruyor.

#1 Rennes Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Brittany Müzesi

Brittany Müzesi

Brittany Müzesi, ünlü mimar Christian de Portzamparc tarafından tasarlanan ve dış görüntüsüyle göz boyayan Champs Libres binasında yer alıyor. 2 bin 300 adet sanat eserinin sergilendiği müzede, Paleolitik Çağ’dan günümüze kadar pek çok eser görebilmeniz mümkün.

Muhteşem koleksiyonların yanı sıra Rennes’in ünlü Dreyfus tarihi hakkında da derinlemesine bilgi veren Brittany Müzesi, Fransa’nın kültürel değerleri ve geleneklerini tanımada da önem arz eden kurumlar arasında yer alıyor.

2- Thabor Parkı

Thabor Parkı

Rennes’in doğu kesiminde yer alan Thabor Parkı, gezinize küçük bir mola vermek istediğinizde uğrayabileceğiniz adreslerden biri. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz parkta, birbirinden farklı pek çok bitki türünü gözlemleyebilir, parkta yaşayan kuşların cıvıltıları eşliğinde harika bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Tertemiz havasıyla ruhunuzu dinlendirecek park, Rennes’in huzur verici noktaları arasında yer alıyor.

3- St. George Sarayı

saint george palace

Şehrin en eski tarihi yapılarından biri olarak gösterilen St. George Sarayı, eski dönemlerde manastır olarak kullanılmış daha sonraları hükümet tarafından mülkiyetine el konulmuş bir yapıdır.

İhtişamlı dış mimarisi ve oldukça geniş bahçesi ile dikkat çeken sarayın, ünlü mimar Pierre Corbineau tarafından tasarlandığını da belirtelim.

4- St. Melaine Kilisesi

 saint melaine church

Şehrin en eski yapılarından bir diğeri de St. Melaine Kilisesi… Heykel süslemeleriyle dikkat çeken manastır kilisesinde, Romanesk dönemden kalma etkileyici mezarlar yer alır. Binanın çağdaş vitray pencereleri ise 19. yüzyılda kilisenin restorasyon çalışmaları sırasında eklenmiştir.

5- Rennes Katedrali

Rennes Katedrali

Bir Roma Katolik kilisesi olan Rennes Katedrali, 1906 yılından günümüze kadar gelen şehrin simgesi haline gelmiş dini yapılardan biridir. Bir dizi restore çalışmasından geçen katedral binası, Neo Klasik tarzdaki mimarisiyle oldukça etkileyici bir görünüme sahiptir.

Pek çok mimarın inşasında rol oynadığı kilisenin kuleleri ise tam olarak 48 metre uzunlukta..

6- Oberthür Parkı

Oberthür Parkı

Adını Rennes’in ünlü ailelerinden biri olan Oberthür ailesinden alan park, muhteşem peyzajı yüzlerce bitki türüyle görenleri kendine hayran bırakan şehir güzelliklerinden biri. Üç hektarlık bir arazi üzerine konumlandırılan Oberthür Park’ı, üzerinde eşi benzeri olmayan bitki türleriyle karşılaşacağınız bilgisini de verelim.

Thabor semtinde yer alan parka adımınızı atar atmaz sizleri karşılayan manzaraya hayran kalacak, muhteşem fotoğraflar çekileceksiniz.

7- Portes Mordelaises

Portes Mordelaises

Rennes şehrinin ana girişi olan Portes Mordelaises, eskiden surlarla kaplı olan alandaki tek kapı kalıntısı. İki büyük kulenin arasındaki küçük bir geçit kapısı olan bu nokta, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gezi noktaları arasında yer alıyor.

Rennes’in simgesi haline gelmiş kalıntıların 15. yüzyıldan günümüzde kadar geldiği bilgisini de verelim.

 8- Rennes Güzel Sanatlar Müzesi

museum of fine arts

Şehrin sanatsal ve tarihi anlamda ön plana çıkan müzelerinden biri de Rennes Güzel Sanatlar Müzesi… Antik Mısır döneminden tutun da Modern sanat dönemine kadar geniş bir perspektiften sunduğu koleksiyonlarla ön plana çıkan müze, Fransa’nın en önemli sanat merkezlerinden biri olarak gösterilmekte ve başkent Paris bu konuda yarışmaktadır.

Özellikle tablolar ve çizimlerle dikkatleri üzerine toplayan müze, Fransız İhtilali sırasında 1794 yılında kurulmuş ve o yıllardan bugüne topladığı pek çok sanat eseriyle şehrin en iyisi, Fransa’nında sayılı müzelerinden biri olma hakkı kazanmıştır.

*Rennes hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra, seyahat için ulaşım alternatiflerini belirlemekte. Senin için önceden hazırladığımız Rennes uçuşlar sayfasından tüm hava yolu firmalarının en ucuz uçak bileti fiyatlarını görüntüleyebilir, firmalar hakkında kolaylıkla karşılaştırma yapabilirsin.

Rennes gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin