Palma de Mallorca’da Ne Yenir? | Ada’ya Özgü 12 Tat

Mallorca Adası son yıllarda turizmin gözde merkezlerindan biri haline gelmeyi başardı. Adanın başkenti konumunda bulunan Palma de Mallorca ise muhteşem bir turizm destinasyonu olmasının yanı sıra eşsiz İspanyol lezzetleri ile de ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Palma de Mallorca’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Palma de Mallorca’da ne yenir? Ne içilir? soruları için her yerde bulabileceğiniz tipik İspanyol spesiyallerinin yanı sıra çok özel tarifler de cevaplar arasında bulunuyor. Bu nedenle bu şehre geldiğinizde çok özel yemekleri ve içecekleri tadabileceğinizi belirtelim.

Adadaki mutfak kültürü balık, domuz eti ve pek çok farklı sebzeye dayanmaktadır. Zeytinyağı ve sarımsak ise bu muhteşem Akdeniz mutfağının olmazsa olmazları arasında bulunmaktadır. Bol tuzlu yapılan ev yemeklerinin büyük bir yer edindiği adada limon ise asit dengesini sağlamak için bol miktarda kullanılmaktadır.

İşte Palma de Mallorca’da mutlaka tadılması gereken 12 lezzet;

1. Sobrassada

Sobrassada – Colmado Santo Domingo (adres ve bilgi)

Sobrasada
Sobrasada

Sobrassada, domuz yağı, domuz filetosu ve domuz pastırmasıyla tuz ve çeşitli baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanan bir çeşit sosistir. Adanın sahip olduğu iklim özellikleri nedeniyle buradaki sobrassadalar daha yumuşak ve sulu olmaktadır. Bu sosisler bir pizzada kullanılabildiği gibi çeşitli tapasların yapımında da kullanılmaktadır.

2. Tumbet

Mercat 1930 (adres ve bilgi)

Tumbet
Tumbet

Oldukça basit ama bir o kadar da görkemli bir İspanyol yemeği olan tumbet, Akdeniz’in içinden gelen bir lezzet. Kızarmış patlıcan, patates, biber, domates ve sarımsağın birleşiminden oluşan bu yemeğin benzerlerini birçok dünya mutfağında bulabilirsiniz. Bu tarifin geçmişinin 16. yüzyıla dayanıyor olması ise bu yemeği daha bir özel kılıyor.

3. Coca Mallorquina

Va De Bo Pianobiobar (adres ve bilgi)

Coca Mallorquina
Coca Mallorquina

Coca mallorquine bir tür İspanyol pizzasıdır ya da Türk lahmacunu. Tabi ki bu lezzet çeşitli baharatlarla ve dokunuşlarla bu tatlardan ayrılarak Palma de Mallorca’nın popüler yemekleri arasındaki yerini almayı başarıyor. Mevsim sebzelerinin bol miktarda kullanıldığı bu yemek, çoğunlukla minik porsiyonlar halinde atıştırmalık olarak değerlendirilmektedir.

4. Sopas Mallorquinas

Celler Sa Premsa (adres ve bilgi)

Bulabileceğiniz en geleneksel Palma de Mallorca yemekleri içinde sopa mallorquinas da yer alıyor. Özellikle soğuk kış günler bu çorba besleyici ve içinizi ısıtıcı bir görev görmektedir. Çorbanın içinde genel olarak ekmek, soğan, sarımsak, domates gibi sebzelerle çeşitli etler yer alsa içerik mevsime göre değişebilmektedir.

5. Ensaïmada

Ca’n Joan de s’Aigo (Sanç) (adres ve bilgi)

Ensaïmada
Ensaïmada

Mallorca’nın en meşhur pastası budur ve belki de yolculuğunuz esnasında en seveceğiniz lezzetlerden biri de bu olacaktır. Klasik hamur malzemeleri ile yapılsa da tereyağ yerine domuz yağının kullanılması bu pastayı lezzet olarak diğerlerinden ayırmaktadır. Eğer domuz ürünlerine karşı hassasiyetiniz yoksa bir sabah kahvaltısında kahvenizin yanında bu pastayı deneyebilirsiniz.

6. Tapas

Bar Espana (adres ve bilgi)

Tapas

İspanyol mutfağında ilk akla gelen şeylerden biri kesinlikle tapas oluyor. Bir dilim ekmek ya da bir kürdana tutturulmuş çeşitli tatlardan oluşan bu atıştırmalık kültürü Palma De Mallorca’da da karşımıza çıkıyor. Bu tatları denemek için şehirde sayısız mekan hizmet veriyor. İnsanlar bunları özellikle barlarda içeceklerin yanında tüketmeyi seviyor.

7. Trempo

Tast Club (adres ve bilgi)

Trempo
Trempo

Domates, soğan, biber, zeytinyağı ve tuzun birleşiminden oluşan bu sade salata, tam bir Akdeniz lezzeti. Geçmişte çiftçilerin mola verdiğinde serinletici bir salata olarak tercih ettiği trempo, günümüzde birçok restoranın en fazla talep gören salatalarından biri olarak menülerde yer alıyor. Biz de “Palma de Mallorca’da ne yenir? Ne içilir?” listesi için bu lezzetin de uygun olacağını düşündük.

8. Botifarron

Botifarron

Oldukça koyu bir kırmızı renge sahip olan bu sosis de popüler Mallorca yiyeceklerinden biridir. Bunu dilerseniz şarküterilerden kendiniz satın aldıktan sonra pişirebilirsiniz. Şayet mutfaklı bir konaklama seçeneğine sahip değilseniz birçok gezgin gibi bir restorana gidip zevkinize uygun bir şekilde pişirilmiş olarak bunu deneyebilirsiniz. Özellikle soğan, marul ve karides ile servis edilen versiyonunu tavsiye ediyoruz.

9. Cocarrois

Forn Fondo (adres ve bilgi)

Cocarrois

Cocarriois, çoğunlukla sebze, kuru üzüm veya çam fıstığı ile doldurulmuş bir çeşit börektir. Bazı bölgelerde üstü kırmızı biber gibi renklendirici sebzelerle de süslenmektedir. Bu lezzetli hamur işi Palma de Mallorca’daki çoğu fırında kolay bir şekilde bulunmaktadır.

10. Arroz Brut

Sa Cranca (adres ve bilgi)

Arroz Brut
Arroz Brut

İspanyollar pirinci çok sever ve Akdeniz bölgesinde bulunan hemen her şehrin kendine has pirinç yemekleri bulunmaktadır. Palma de Mallorca da bir istisna değil ve bu şehirde de arroz brut ismi verilen pirinç çorbası çok sevilmektedir. Çorbanın içine aynı zamanda İspanyolların çok fazla kullandığı baharatlardan hazırlanan bir karışım eklenmektedir.

11. Hierbas

Pek çok mekanda bu özel içkiyi tadabilirsiniz. 

Hierbas
Hierbas

Yaklaşık olarak %40 alkol oranına sahip olan anason aromalı bu likör, “Palma de Mallorca’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun en önemli ve bölgesel cevaplarından biridir. Asırlardır tüketilen bu içkinin sindirime yardımcı olduğu söylenmektedir. İçkinin içerisinde sadece anason değil, biberiye, papatya, nane, kekik ve rezene gibi pek çok farklı baharat da bulunmaktadır.

12. Pa amb Oli

Sabor (adres ve bilgi)

Pa amb Oli
Pa amb Oli

Lezzetli bir hamur işi ola pa amb oli, üzerine domates sürülerek ya da salam, sosis gibi malzemelerin konmasıyla hazırlanan güzel bir atıştırmalıktır. Bu seçenek çoğu zaman pratik kahvaltı düşünen kişiler için de süper bir seçim olmaktadır.

Daha önce Palma de Mallorca’ya gittiniz mi? Peki, bu şehirde siz hangi lezzetleri denediniz? Sizin favoriniz olan Palma de Mallorca yemekleri hangisi? Bu şehre gidecekler için hazırladığımız “Palma de Mallorca’da ne yenir? Ne içilir?” listemize eklemek istedikleriniz hangi lezzetler? Bunlar bize yorum kısmından yazabilir ve işbirlikçilerimizden biri olabilirsiniz 🙂

pinPalma de Mallorca’ya geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiğini merak ediyorsanız Palma de Mallorca gezilecek yerler listemizi mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin