Fotoğraflarıyla Birlikte Palma de Mallorca Gezilecek Yerler Listesi

Mallorca Adası’nın başkenti olan Palma de Mallorca, Palma Körfezi’nin ortasında bulunan en bölgenin en popüler tatil beldelerinden birisidir.

Palma de Mallorca gerek ülke dışından gelenler için gerekse bölgede yaşayanların hafta sonu tatili için en ideal destinasyonların başında geliyor. Hazırladığımız Palma de Mallorca gezilecek yerler listesinde şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Palma de Mallorca Gezilecek Yerler

1. Palau de l’Almudaina

Palau de l'Almudaina

Önceleri İslami bir kale olan bina, 13. yüzyılda Mallorca krallarının ikameti için kullanılmaya başlanmıştır. Saray, günümüzde etkileyici mimarisi ve körfez manzarası ile Palau de l’Almudaina Palma de Mallorca gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri.

2. Catedral de Mallorca

Catedral de Mallorca

Antoni Gaudi’nin muhteşem eserlerinden biri olan bu katedral, çarpıcı iç mekan özellikleriyle ve muhteşem dış tasarımıyla ziyaretçilerin hayran kaldığı bir yapı. Çoğunlukla Gotik mimarinin özelliklerini taşıyan katedral şehrin en önemli simge yapılarının başında geliyor.

3. Museu Fundación Juan March

Museu Fundacion Juan March

Ücretsiz olarak girilen bu müzede modern İspanyol sanatına dair çok önemli eserleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz. Eğer sanata meraklıysanız bu fırsatı kaçırmamanızı öneriyoruz.

4. Aziz Francesco Bazilikası

Aziz Francesco Bazilikası

1291 yılında Gotik mimarinin etkisinde yapılan bazilika, şehrin en eski kiliselerinden biri olma özelliğini taşıyor.

5. Palau March

Palau March

March ailesine ait bir bina olan Palau March günümüzde şehrin en önemli sanat mabedlerinden biri olarak kabul ediliyor. Müzede başta Salvador Dali olmak üzere pek çok önemli sanatçının eserleri sergilenmektedir. Aynı zamanda binada pek çok önemli heykel de sergilenmektedir.

6. Es Baluard

Es Baluard

11. yüzyılda inşa edilen bina 21. yüzyılda restore edilerek şehrin önemli sanat galerinden biri konumuna getirilmiştir. Günümüzde zemin katında kalıcı koleksiyonların sergilendiği müzeyi Palma de Mallorca gezilecek yerler listenize almanızı öneriyoruz.

7. Castell de Bellver

Castell de Bellver

1300 yılında Puig de Sa Mesquida isimli ormanlık bir tepe üzerine kurulan kale, muhteşem manzarası ile görenleri büyülüyor. Yapıldığı ilk zamanlarda bir kraliyet sarayı olarak planlansa da savaşlarda savunma kalesi olarak ve hapishane olarak kullanılan kale, günümüzde şehrin nemli ziyaret noktalarından biri olarak görev yapıyor. Kalenin zemin katında bir de Kent Tarih Müzesi bulunuyor. Kaleye geldiğinizde bu müzeyi de ziyaret edebilirsiniz.

8. Museu de Sa Jugueta

Museu de Sa Jugueta

Hem çocuklar hem de yetişkinler için çok keyifli bir ziyaret noktası olan bu oyuncak müzesinde 7 binin üzerinde parça sergilenmektedir.

9. Parc de la Mar

Parch de la Mar

1984 yılında açılan park, şehrin kafa dinlemek için gidilebilecek en güzel yerlerinin başında geliyor. Parktan biraz doğuya gittiğinizde bir de çocuk oyun alanı karşınıza çıkıyor.

10. Muhteşem Plajlar

Palma de Mallorca Beach

Palma de Mallorca’ya gelmişken bölgenin birbirinden keyifli ve ücretsiz olan plajlarını mutlaka ziyaret etmenizi ve denizin tadını çıkarmanızı öneriyoruz.

Palma de Mallorca’ya Nasıl Gidilir?

Palma de Mallorca’ya ülkemizden şu anda direkt uçuş bulunmuyor. Buraya gitmek için İspanya’nın Barcelona, Madrid, Valencia gibi şehirlerine gidip buradan gerçekleştirilen uçuşları değerlendirmeniz gerekiyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin