Fotoğraflarıyla Birlikte Orenburg Gezilecek Yerler Listesi

Rusya’nın Avrupa ve Asya sınırındaki şehri Orenburg, Ural Nehri üzerinde yer alan huzur dolu bir kent..

Orenburg gezilecek yerler yazımızda şehrin dikkat çeken noktalarını sizler için derledik.

Şehrin bir önemli özelliği de 1920-1925 yılları arasında Kazakistan’a başkentlik yapmasıdır. Bu bakımdan Türk tarihi için önemli bir yeri olan Orenburg, Tatar, Başkurt ve Kazak Türklerinin de yaşadığı bölgelerden biri olarak kabul edilir. Günümüzde kuzey ve güney olmak üzere iki bölüme ayrılan şehrin gezilecek yerleri de çeşitlilik göstermektedir.

#1 Orenburg Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Orenburg Tarih Müzesi

historical museum of orenburg

Rusya’da tarih öncesi dönemden günümüze kadar gelen hayvan türlerinin sergilendiği Orenburg Tarih Müzesi’nde, şehrin tarihi ile ilgili pek çok bilgi edinebilmeniz mümkün. Oldukça görkemli bir bina içerisinde yer alan müze, şehrin gezilecek yerler arasında ilk sırada geliyor. Tarih Müzesi içerisinde farklı koleksiyonların oluşturduğu birçok salon ve sergi yer alıyor.

2- Saint Nicholas Katedrali

Aziz Nicholas Katedrali

Şehrin dini merkezi olarak kabul edilen Saint Nicholas Katedrali, Chkalov sokağı üzerinde şehrin tam orta noktasında yer alır. Orenburg’taki tüm kiliselerin bağlı olduğu katedral, 19. Yüzyıldan kalma güzide bir yapı. Zengin mimarisiyle göz dolduran kilisenin şehrin en güzel antik kilisesi olduğu söyleniyor.

Sovyet döneminde kiliselere uygulanan tahriplerden nem alsa da uğradığı restore çalışmaları sayesinde günümüzde sapasağlam ayakta duran St. Nicholas Katedrali, şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

3- Su Kulesi

Su Kulesi

Orenburg’un en ilginç  noktalarından biridir, şehrin ortasında yer alan Su Kulesi.. 1906 yılından günümüzde kadar gelen kulenin farklı mimarisi görenleri kendine hayran bırakıyor. Çeşitli restorasyon çalışmalarından geçen Su Kulesi’nin etrafında küçük bir park ve zemin katında sevimli bir kafe de yer alıyor.

Diğer yandan kulenin tepesine çıkarak harika şehir manzarasının keyfini çıkartabilmeniz de mümkün…

4- Orenburg Güzel Sanatlar Müzesi

Şehirde sanata ve sanatçıya verilen önem oldukça büyük.. Orenburg Güzel Sanatlar Müzesi de 17. ve 18. Yüzyıldan kalma pek çok tarihi sanat eserini gözlemleyebileceğiniz harika bir gezi noktası. Yerel sanatçılardan tutun da dünyaca ünlü sanatçıların nadide koleksiyonlarına ulaşacağınız müzenin bir diğer önemli özelliği de sergilerinin sürekli yenilenmesi.

Dönem dönem yetenekli Rus sanatçılarının tablolarına yer veren müze, Orenburg’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada..

5- Holy Trinity Kilisesi

Holy Trinity Church

Orenburg’un en huzurlu noktalarından birinde yer alan Holy Trinity Kilisesi, küçük bir dini yapı olmasına rağmen şehrin en güzel gezilecek yerlerinden bir diğeri aynı zamanda.  Sessiz sakin bir bahçe içerisinde yer alan kiliseyi, yurt içi ve yurt dışından gerek gezi amaçlı gerekse iş amaçlı gelen pek çok turist ziyaret ediyor. Modern mimarisiyle de göz dolduran ve şehrin simgesi haline gelen yapıyı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

6- Puşkin ve Dal Anıtı

Puşkin Anıtı

Rusya’nın gururlarından biri olan Alexander Sergeyeviç Puşkin’in, Rus edebiyatında başlattığı parlak bir döneme ithafen yaptırılan anıt, şehrin simgelerinden biri haline gelmiş önemli bir yapıdır. Tarih Müzesi’nin hemen önünde yer alan heykel, turistlerin küçük fotoğraf molaları verdiği popüler noktalardan biridir.

* Orenburg seyahatinizde görmeniz gereken yerler hakkında yeterince bilgi aldıysanız, sıra şehre giden en ekonomik uçak biletini bulmakta.. Orenburg uçuş sayfasından Türk Hava Yolları ile ucuza uçma şansı yakalayabilirsiniz!

*Rusya’nın Diğer Şehirleri için..

Orenburg gezilecek yerler listemize ek tavsiye gezi noktalarını bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin