Moskova Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Moskova‘nın uluslararası havalimanı olan Sheremetyevo Havalimanı’na geldiğinizde başlıca üç yolla şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Bunlar taksi, otobüs ve Aeroexpress trenidir. Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberimizde bu seçenekleri detaylı olarak ele alacağız.

Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Moskova Sheremetyevo Havaalanı, Moskova şehir merkezinin 29 km kadar kuzeybatısında, Molzhaninovsky  bölgesinde bulunan bir havaalanıdır. Domodedovo Havaalanı ve Vnukovo Havaalanı ile birlikte Rusya’nın başkentinde yolcu taşımacılığı için hizmet veren üç havaalanından en yoğun olanıdır. Burası yılda 45 milyondan fazla yolcuya hizmet vermektedir ve Rusya’nın da en işlek havalimanıdır. Havalimanı 6 terminal ve 3 pistten oluşmaktadır.

Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

Sheremetyevo Havalimanı’nda gün boyu düzenli olarak hizmet veren özel taksiler ziyaretçilerin Moskova şehir merkezine gitmek için sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biridir. Taksiler belirgin bir sarı ve siyah tonlara sahip olduğundan kolay bir şekilde tanınırlar.

Havaalanı çok yoğun bir yolcu trafiğine sahip olduğundan birçok yerde hemen binebildiğiniz taksiler için burada 10-15 dakika boyunca beklemeniz gerekebilir. Normal trafik yoğunluğunda Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine transfer yolculuğu yaklaşık 45 dakika sürmektedir ve bu yolculuk için ortalama 20€ civarında bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

Havalimanındaki taksi durakları D, E ve F terminallerinde geliş hollerinin hemen dışında yer almaktadır. Taksi seçeneği, birçok kişi tarafından Moskova merkezine gidebilmek için en güvenli ve en konforlu seçeneklerden biri olarak kabul edilmektedir. Bunula birlikte sinir bozucu Moskova trafiği seyahatinizi yavaşlatabileceği için gecikmelere karşı kendinizi hazırlamalısınız.

Aklınızda bulunsun! Moskova’da taksi kullanmanın en iyi yolu telefonunuza indirebileceğiniz uygulamaları kullanmaktadır. Uber(Android/IOS), Yandex(Android/IOS), Gett(Android/IOS) gibi şu anda kullanabileceğiniz birçok uygulama bulunmaktadır.

Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs ile nasıl gidilir?

Şehir merkezine gitmek için değerlendirebileceğiniz bir diğer yöntem de otobüs seferleridir. Marshrutka servisi ve 851 ile 948 numaralı otobüsün her ikisi de havalimanının Moskova’nın Rechnoy Vokzal istasyonundaki yeşil metro hattının bağlantısını sağlamaktadır. Planernaya Metro İstasyonu’na bağlanan 817 ve 948 numaralı otobüsler de tercih edilebilecek alternatifler arasında bulunmaktadır.

Bu seçenekler şehir merkezine gidebilmek için değerlendirilebilecek en uygun fiyatlı yollardan biridir ve ortalama 1€ gibi bir ücret karşılığında şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Alınan bilet aynı zamanda herhangi bir metro hattında 90 dakikaya kadar kullanılabilmektedir.

Otobüs ve metro yolcuğu ile toplamda 1 saat 15 dakika gibi bir süre sonunda şehir merkezine ulaşmak mümkün olmaktadır. Her iki otobüs durağı da F ve A terminallerinin hemen dışında yer almaktadır. Her iki terminalde de otobüs duraklarına ulaşmanızı sağlayan açık tabelalar yer almaktadır. Her iki otobüs hattı da 7 ve 2 numaralı metro hatlarıyla şehir merkezine bağlanmaktadır.

Marshrutka Shuttle ise sabah 06.00 ile akşam 22.00 saatlerinde her 20-30 dakikaya bir hareket eden otobüs seferleriyle hizmet vermektedir. Bir nevi ülkemizdeki minibüs hizmetine benzeyen bu minivanla yaklaşık 30 dakikada metro durağına ulaşılıyor ve metro ile Marshrutka’nın ücreti otobüs seferlerinin 1,5 katı kadar tutmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Her iki otobüs için de herhangi bir resmi tarife bulunmuyor. Bu nedenle de otobüs durağına geldiğinizde 30 dakika ve daha fazla bir süre beklemeniz gerekebilir. Biletinizi duraklardaki otomatlardan satın alabilirsiniz. Ayrıca otobüs şoförleri genellikle Rusça konuşur ve İngilizce konuştukları çok nadirdir, bu nedenle de otobüse binmeden önce bir sorunuz varsa havalimanı personeline sormanızı tavsiye ediyoruz.

Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine trenle ulaşım

aeroexpress moskova

Aeroexpress treni, fiyatının düşük olması ve konforlu bir yolculuk imkanı sunması nedeniyle çoğu gezgin için caziptir ve Moskova Havalimanı’ndan Moskova şehir merkezine gitmek için kullanılan en yaygın yöntemlerin başında gelmektedir. Aeroexpress tren seferleri çok dakik olduğu için planlama yapma konusunda da size fayda sağlayacaktır ve tren seferleri sabah 05.30’dan gece yarısı 00.30’a kadar devam etmektedir. Trene D, E ve F terminallerinden binilebilmektedir.

Havalimanından her 25 dakikada bir kalkan seferler ile yolcular 35 dakika gibi bir süre içinde Moskova şehir merkezinde olmaktadır ve Belorusski metro istasyonuna ulaşmaktadır. Bu da her ne kadar doğrudan şehir merkezine ulaşım sağlamasa da ziyaretçiler için çok cazip bir ulaşım alternatifi olmaktadır. Bilet fiyatları ise 7€ ile 15€ arasında değişmektedir.

Moskova Havalimanı’nda araç kiralama

Moskova Havalimanı’nda araç kiralamak için birçok seçenek bulunuyor. Moskova’da araç park edecek bir yeriniz varsa ya da Moskova’daki turistik yerler için kapsamlı bir gezi planlıyorsanız araç kiralama seçeneği sizin için uygun olabilir. Havalimanına geldiğinizde Hertz, Avis, Centauro gibi seçeneklerden sizin için uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Araç kiralayarak Moskova şehir merkezine gitmek yaklaşık 45 dakika sürecektir. Moskova’da günlük araç kiralama ücreti ise 30-40€ civarında değişmektedir. Birkaç kişi veya çok fazla bagajla seyahat edecekseniz araç kiralama seçeneğini mutlaka düşünmelisiniz.

Moskova Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusundaki detayları yazımızda sizlerle paylaşmaya gayret ettik. Bu konuda paylaşmak istediklerinizi bize yorum kısmından yazarak siz de ziyaretçilerimize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin