Nijniy Novgorod’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | Nefis 8 Lezzet

Rusyanın büyük şehirleri arasında bulunan Nijniy Novgorod’un yöresel yemeklerini sizler için derledik…

‘’ Nijniy Novgorod’ta ne yenir,  ne içilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemekleri ve içecekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Nijniy Novgorod’ta Ne Yenir ?

1- Mushroom Julienne

Mushroom Julienne

Peynirli tatları seviyorsanız mushroom julienneyi, denemenizi öneriyoruz. Nijniy Novgorod’ta ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan bu tarifte, kaşarlar tavuk ve mantarla birleşip fırınlanıyor. Sıcaklığını kaybetmeden yemenizi öneriyoruz.

2- Beef Stroganoff

Beef Stroganoff

Rusya’nın tüm şehirlerinde deneyebileceğiniz beef stroganoff, bifteklerin ve makarnanın muhteşem buluşmasından oluşuyor. Nijniy Novgorod’ta ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet bifteklerin zeytinyağında sarımsak ve zencefillerle kızartılmasından oluşuyor. Lezzetinin yanı sırayla kokusuyla da sizi tatmin edeceğinden eminiz…

3- Golubtsy

golubtsy

Ülkemizde lahana sarması olarak bilinen golubtsy, içleri kıymalı ve pirinçle doldurulmuş sarmalardan oluşuyor. Beyaz lahanalardan yapılan yemeğin birde Rus usulünü denemenizi öneriyoruz.

4- Pelmeni

pelmeni

Rus mantısı olarak bilinen pelmeni, Rusya’nın en sevilen tatlarından biri. Acıktığınız anda dilediğiniz hemen her restoranda bulabileceğiniz bu yemeğin tadına bakmalısınız.

5- Pirozhki

pirozhki savory

Mayalanmış hamurun açılmasıyla yapılan pirozhki,Rus sabah kahvaltılarının ve beş çaylarının vazgeçilmezlerinden biridir. Peynirli ve kıymalı türleri yapılan bu poğaçaları Nijniy Novgorod’da deneyebilirsiniz.

6- Salat Olivier

salat olivier

Rus salatası olarak bilinene salat olivier, içerisinde; bezelye, havuç, mısır, sosis, yumurta ve mayonez bulunuyor. Malzemelerin bazen daha da çoğaltıldığı bu lezzet soğuk olarak yemek öncesinde servis edilmektedir.

7- Honey Cake

honey cake

Sekiz kattan oluşan lezzet bombasın hazır mısınız? Keklerin üst üste konulup bal ve kremayla tatlandırıldığı bu ballı kek, kilo almanıza değecek cinsten. Fındıklarla süslenen bu kekin tadına doyamayacaksınız.

8- Vodka

rus votkası

Rusya’nın meşhur içkisi votka,ülkede sıklıkla tüketiliyor. Rusların soğuk havalarda nasıl incecik giyindiğini merak ediyorsanız, sırrı votkada. İçinizi ısıtacak bu içeceği dilediğiniz restoran ve barda deneyebilirsiniz.

Nijniy Novgorod’un gezilecek  yazımızı incelediniz mi?

Nijniy Novgorod’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin