Nijniy Novgorod Gezilecek Yerler Listesi

Rusya’nın beşinci büyük şehri konumundaki Nijniy Novgorod, Oka ve Volga nehirlerinin birleştiği noktada yer alan ülkenin eğitim, sanayi ve turizm anlamında önemli kentlerinden biridir.

Pek çok eğitim kurumuna ev sahipliği yapan Novgorod, 1800’lü yıllarda Rus ticaretinin önemli bir noktası haline gelmiş, beraberindeki yıllarda ise ülkenin en önemli sanayi metropollerinden biri olmuştur..

Rusya’nın bu huzur dolu kentini sizler için  ”Novgorod Gezilecek Yerler” yazımızda derledik toparladık..  🙂 Gelin birlikte şehirde gezip görebileceğiniz yerlere bir göz atalım;

İsviçre Parkı

İsviçre Parkı

İlk bakışta küçük bir eğlence parkı izlenimi veren İsviçre Parkı, Oka Nehri kıyısına kurulu turistik bir gezi noktasıdır. Ailelerinde sıklıkla ziyaret ettiği parkta küçük bir çocuk parkı da yer alıyor.

Diğer yandan uzun yürüyüşler yapacağınız, bol dinlence ve keyifli saatler sunan İsviçre Parkı’nda yorgunluğunuzu nehir kenarında küçük bir piknikle de atabilirsiniz. 🙂

Kremlin Kalesi

Kremlin Kalesi

1044 yılında şehrin idari ve dini merkezi olarak kabul edilen Kremlin, şehir için en önemli tarihi noktadır. 15. Yüzyılda taştan inşa edilen kale surları, günümüzde hala varlığını korumaktadır.. Kalenin 12 orijinal kulesinden 9 tanesi günümüze gelebilmiş, bugün turistlerin en çok ziyaret ettiği gezi noktası haline gelmiştir.

Kremlin Kalesi’nin en uzun kulesi olan 41 metre yüksekliğindeki Kokuy Kulesi, Kremlin’in en dikkat çeken kulesidir.

Aziz Sofya Katedrali

Aziz Sofya Katedrali

Novgorod seyahatinizde uğramanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden bir diğeri de Aziz Sofya Katedrali.. 38 metre yüksekliğindeki Aziz Sofya Katedrali, 1045 yılında yapılan şehrin en eski yapılarından biridir.

5 kubbeli taş katedralin hayranlık uyandıran mimarisi, bölgeye gelen turistlerin de yoğun ilgisini üzerine çekmektedir.  Şehrin simgesi haline gelen dini yapı, eski dönemlerde prenslik yapmış kraliyet mensuplarının mezarlarının yer aldığı bir nekropol olarak da bilinir.

Çariçe Büyük Katerina Milenyum Anıtı

Çariçe Büyük Katerina Milenyum Anıtı

Rusya tarihinin önemli anıtlarından biri olan üzerinde çarların, prenslerin, devlet adamlarının ve askeri kahramanların betimlemelerinin yer aldığı Çariçe Büyük Katerina Milenyum Anıtı,  toplamda 109 figürün yer aldığı bronz kaplama bir anıttır.

1862 yılında dikilen anıtın uzunluğunun 15 metreden fazla, ağırlığının ise 65 ton olduğu bilinmektedir. Kremlin’in içinde yer alan anıt üzerine birde ülkeyi sembolize eden diz çökmüş bir kadının dua ettiği bir betimleme yer alıyor.

Milenyum Anıtı, Novgorod gezi listenize mutlaka dahil etmeniz gereken yapılar arasında yer alır. 🙂

Aziz Nicholas Katedrali

Aziz Nicholas Katedrali

1113 yılında yapılan St Nicholas Katedrali, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan ve şehrin Aziz Sofya Katedrali’nden sonra en eski dini yapısı olma özelliği gösteren önemli bir tarihi dini yapıdır. Rus hükümetinin titizlikle koruduğu katedralin, devlet tarafından federal öneme sahip bir mimari anıt olarak gördüğü bilgisini de verelim.

Volkhov Nehri’nin sağ kıyısında yer alan katedralin yapımı, tam olarak 20 yıl sürmüş ve halkın gözünde de önemli bir yer edinmiştir. Ziyaret edilmeli! 🙂

Yuriev Manastırı

Yuriev Manastırı

Rusya’nın en eski manastırı olarak bilinen Yuriev Manastırı, Orta Çağ’dan kalma mimarisiyle şehrin en görkemli yapılarından biridir. UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan manastırın 1030 yılında Yaroslav Bilgece tarafından kurulduğu bilinmektedir.

Yemyeşil bir alan üzerine kurulu dini yapı, şehre gelen turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi noktalarından biri aynı zamanda..

Valeri Çkolav Anıtı

Rusya’nın savaş dönemi kahramanlarından biri olan SSCB’li askeri pilot Valeri Çkolav, 1938 yılında Moskova kalkışlı uçuşu sırasında esrarengiz bir kaza ile şehit düştü. Daha önceki yıllarda ülkesi için yaptığı pek çok kahramanlıkla anılan pilotun anısına Novgorod’a bir anıt yaptırıldı.

Valeri Çkolav Anıtı, bölge halkının saygı duyduğu şehrin önemli yapıtlardan biri.. Şehri gezerken uğramayı ihmal etmeyin! 🙂

*Rusya’nın Diğer Şehirleri için..

Şehir hakkında fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan Biletbayi editörler ekibine ulaştırabilir, yazımıza katkıda bulunabilirsiniz! 🙂

“Nijniy Novgorod Gezilecek Yerler Listesi” üzerine bir yorum

  1. Teşekkürler sayenizde Nijniy Novgorod. Da gezdim goruyom çok haklısınız aydabir. Geliyom gidiyom. Teseyler

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin