Moğolistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Mutfağı

Moğolistan, oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip… Ülkede pişirilen hemen her yemekte mutlaka et yer alıyor.

‘’Moğolistan’da Ne Yenir? Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda ülkede mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Etin temel besin kaynağı olduğu ‘’Mavi Göklerin Ülkesinde’’, aç kalmayacağınızı düşünüyoruz. Moğolistan’da koyun, keçi, at, deve ve Tibet öküzü sürekli tüketilen et çeşitleri arasında. Yöresel yemeklerin büyük bir çoğunluğu ise haşlanmış koyun etinden yapılıyor.

#1 Moğolistan’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Boodog

Boodog

Keçi ve koyun kemikleri ve gırtlağından yapılan bir yemek olan Boodog’un, pişirilme şekli pek iç açıcı olmasa da ülkenin en meşhur yemeklerinden biri diyebiliriz. 🙂

2- Horhog

Horhog

Moğolistan’a yazın seyahat ediyorsanız mutlaka deneyeceğiniz lezzetlerden biridir Horhog.. Keçi eti, patates ve soğanın kısık ateşte pişirilmesiyle yapılan yemek, ülkenin birçok restoranında servis ediliyor.

3- Buuz

Buuz

Moğol mantısı olarak tanımlayabileceğimiz Buuz, en lezzetli Moğol yemeklerinden biri. Ülke çapındaki festivallerin vazgeçilmez yemeği olarak gösterebileceğimiz buuz içerisinde yoğun miktarda kıyma yer alır. Türk mantısından farkı ise hamurunun büyük ebatlarda kapatılmasıdır.

4- Huushuur

Huushuur

Koyun etinden yapılan bir tür gözleme olarak tanımlayabileceğimiz Huushuur, Moğolistan geleneksel yemeklerinden biri. Özel günlerde, bayramlarda ve festivallerde muhakkak pişirilen bu yemek, halkın da favori yemeklerinden biri.

5- Moğol Votkası

Moğol Vodkası

Moğolistan’da alkollü içecek arayışındaysanız Çin ve Kore biralarını hemen her yerde bulabilirsiniz. Ülkeye özgü bir şeyler denemek isterseniz ise Moğolistan Votkası tam size göre. Yine de denerken dikkatli olmakta fayda var… Oldukça sert bir içki olduğu biliniyor.

6- Suutei Tsai

Suutei Tsai

Moğolistan’ın kendine has bir çayı da var. İsmi ise Suutei Tsai... Ancak bizimkinden biraz daha farklı. Moğollar çaylarını sütlü ve tuzlu içiyor. Sütlü çaylara alışık olabilirsiniz ancak tuz gerçekten çaya farklı bir aroma katıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Ülke Hakkındaki Diğer Yazılar

Moğolistan’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin