Havana’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Enfes Tat

Dünya üzerindeki eşi benzeri bulunmayan ülkelerden Küba’nın Havana’sı, farklı güzelliği ve yaşam tarzı sayesinde binlerce gezgin ağırlıyor.

Egzotik bir Küba turuna başlamak için şehre doğru yola düşecekseniz önce gelin; Havana’da ne yenir, ne içilir beraber bakalım.

Türkiye için düşündüğümüzde uzaklığıyla göz korkutsa da Havana merak edilen ve hayalleri süsleyen bir şehir. Sıcak iklimiyle uyum içinde olan samimi halkı ve kıpır kıpır ezgilerinin büyüsüne kapılacağınız şehir, leziz yemekleri ve rengarenk kokteylleri ile de göz dolduruyor.

#1 Havana’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Congri

Congri

Havana’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren congri, mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. Genelde haşlanmış siyah Meksika fasulyesiyle yapılan Küba’nın geleneksel pilavı, şehirde yiyebileceğiniz en güzel sıcak yemeklerin başında geliyor. Hemen hemen her restoranda, sipariş vermeseniz dahi, söylediğiniz yemeğin yanında gelecektir.

2- Coppelia

Coppelia

Artık bir marka haline gelmiş Coppelia, bir çeşit dondurma. Havana’nın sıcak havasını en güzel şekilde alt edeceğiniz yol olan bu dondurmalardan kaşık kaşık yiyebilirsiniz.

3- Daiquiri

Daiquiri

Havana’daki ünlü bir barda doğan kokteyl Daiquiri; temelinde buz, limon suyu,esmer şeker ve romdan oluşuyor. Mevsime göre farklı meyvelerle çeşitlenen kokteyl aynı zamanda ünlü yazar Ernest Hemingway’ın da favorileri arasındaymış.

4- Frita

Frita

Küba versiyonu bir hamburger olan Frita, sığır eti ve patates kızartmasıyla yapılıyor. Eğlenceli bir gün sonunda sokak satıcılarından alabileceğiniz bu hamburger, doyuruculuğu ve lezzetiyle sizi şaşırtacak.

5- Mojito

Mojito

Mojito’nun ülkesi olan Küba’da bu alkollü içeceğin onlarca çeşidini deneyebilirsiniz. Misket limonu, nane, şeker, soda ve bol miktarda buzdan yapılan Mojito, kolay içimi ve tadıyla da hoşunuza gidecek.

6- Pina Colada

Pina Colada

Havana’da tatlı ve ferahlatıcı bir içecek arıyorsanız, mutlaka Pina Colada’yı denemelisiniz. Hindistan cevizi kreması, ananas suyu ve romu buluşturan bu kokteyl, doldurulan buz parçalarıyla içinizi serinletecek.

7- Pulpeta

Pulpeta

Dilimlenmiş et içine yerleştirilen haşlanmış yumurtalarla Küba’ya özgü bir yemek olan Pulpeta, tam bir protein deposu. Köklerinin Roma dönemine kadar gittiği düşünülen bu yemeğin tadını, özellikle iyi bir et severseniz, uzun süre unutamayacaksınız.

8- Rom

Rom

Tartışmasız, iyi bir Rom Havana’da içilir. Her restoran ya da barda sipariş verebileceğiniz romu sek veya kokteyl içinde içebilirsiniz. Ancak oldukça ağır bir içki olduğunu göz ardı etmeyin.

9- Ropa Viaja

Sığır eti içeren, şehrin en ünlü geleneksel yemeği Ropa Viaja kelimenin tam anlamıyla “eski şeyler” anlamına geliyor. Bölgeye özgü bir bolonez sosla yapılan bu et yemeği, güveçte yavaş yavaş pişirildiği için apayrı bir lezzete sahip.

10- Tamale

Tamale

Mısır veya muz kabuğu içine sarılan soğan ve domuz eti karışımının buharda pişirilmesiyle elde edilen Tamale, Güney Amerika ve Meksika bölgesinde karşınıza çıkabilecek nefis bir lezzet. Meksika usulü sarma diyebileceğimiz bu yemeği, isteğinize göre farklı bir içerikle hazırlatabilirsiniz.

11- Tostones

Tostones

Karayipler ülkeleri arasında oldukça popüler bir atıştırmalık olan Tostones, muzların kesilip kızartılmasıyla yapılıyor. Üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi serpilen muz cipslerini denemeyi unutmayın.

12- Yuca

Yuca

Yuca, bölgeye özgü patates benzeri bir sebze. Kıyma, soğan ve sarımsak eklenerek hazırlanan yucalar, garnitür olarak tüketiliyor.

*Denizin ve güneşin farklı göründüğü şehirlerden Havana’da, bu güzel lezzetleri tattıktan sonra ziyaret edebileceğiniz noktaları öğrenmek isterseniz;

Havana’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin