Miami’de Ne Yenir Ne İçilir? | Parmak Isırtan 15 Tat

Eğer tatil planı yapıyorsanız gideceğiniz yerin yeme içme kültürünü araştırmak yapmanız gereken önemli şeylerin başında gelecektir. Miami’ye gitme planları içinde olan gezginler için “Miami’de ne yenir? Ne içilir?” listesi oluşturduk. O zaman sizi bu listeyi incelemeye davet ediyoruz 🙂

Miami’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Miami’de başta Küba ve Latin mutfağı olmak üzere dünya üzerinden birçok farklı mutfağı deneyimleme fırsatı bulabilir, bölge halkının en çok tercih ettiği yemekleri deneyimleyebilirsiniz.

Meyve ve sebzenin pişirilerek tüketildiği şehirde et, balık ve beyaz et tüketimi de oldukça yaygın. Özellikle barbekü tarzı ızgara olarak hazırlanan etler ve yanında sebzeler şehrin genelinde tercih edilen çok önemli menüler arasında bulunuyor.

1. Picadillo

Picadillo
Picadillo

Küba mutfağına özgü bir yemek olan picadillo kırmızı et, siyah fasulye ve pilav ile servis edilmektedir. Hem doyurucu hem de besleyici bir öğün için bizce picadillo çok çok iyi bir karar olacaktır. Miami mutfağı içinde önemli bir yer edinen Küba yemekleri için şehirde pek çok farklı mekanı ziyaret edebileceğinizi de belirtelim.

2. İtalyan Mutfağı

Fratelli La Bufala
İtalyan mutfağının en önemli adresi: Fratelli La Bufala

Miami restoranları içinde en iyilerinin kesinlikle İtalyan mutfağının önemli lezzetlerini sunan mekanlar olduğunu söyleyebiliriz. Eğer efsane bir İtalyan pizzası deneyimi yaşamak isterseniz size önereceğimiz yer Fratelli La Bufala olacaktır.

3. Ropa Vieja

Ropa Vieja
Ropa Vieja

Küba mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan ropa vieja artık “Miami’de ne yenir?” sorusu için de verilecek en iyi cevaplar arasında gösteriliyor. Yemek et, peynir, farklı soslar ve sebzelerle hazırlanıyor. Yemeği dilerseniz tortilla şeklinde dilerseniz de pilavın üstünde masanıza isteyebilirsiniz.

4. Tropikal Meyveler

Miami meyveleri
Birbirinden lezzetli meyvelerin tadına bakın

Miami deyince birçok kişinin aklında tropik bir şehir imajı oluyor. Haliyle bu şehirde tropik meyvelerin olmaması düşünülemez. Buraya geldiğinizde Miami mutfağı için önemli bir unsur olan pek çok farklı meyveyi de tadabilir, bu meyvelerden yapılan yiyecekleri ve meyve sularını deneyebilirsiniz.

5. Deniz Ürünleri

deniz ürünleri miami
Muhteşem deniz ürünlerinin tadını çıkarın

Miami deniz ürünlerini seven bünyelere de çok iyi gelecek. Şehrin ışıltılı caddelerinde ve sahil kenarında rast gelebileceğiniz restoranlarda harika balık menülerini “Miami’de ne yenir?” listenize muhakkak dahil etmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer özel ve yöresel bir deniz tabağı istiyorsanız yanınıza gülümseyerek gelen garsona “Küba usulü levrek” yemek istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.

6. Ginger Grilled Chicken

Ginger Grilled Chicken
Ginger Grilled Chicken

İşte Türk gezginlerin damak tadına en yakın lezzetlerden biri. Ülkemizde yapılan tavuk ızgaraya benzeyen bu yemek tavuğun göğüs etinden yapılmakta ve özel olarak hazırlanan sos ile bambaşka bir lezzete bürünmektedir. Yemeğin sosuna konan misket limonu size sulu ve kurumamış, tabiri caizse “lokum gibi” bir et yeme imkanı sağlamaktadır.

7. Pasteles de Coco

Pasteles de Coco
Pasteles de Coco

Hindistan cevizi ve kekin muhteşem uyumundan ortaya çıkan bu tatlı Mimami yeme içme kültürü içinde mutlaka denenmesi gereken ütopik bir lezzet. Hele bir de yanına güzel bir kahve sipariş etmişseniz Miami’de sizden daha keyiflisi yok demektir.

8. Miami Burgeri

Miami Burgeri
Miami Burgeri

ABD’nin genelinde olduğu gibi Miami şehrinde de de hızlı yemek yeme kültürü gelişmiş durumda. Miami’ye özel bu burger ise şehirde yaşayanların en gözde fast food yemeklerinden biri. Yalnız bu burger içinde tütsülenmiş domuz eti ve salam kullanıldığı için hassasiyeti olan ziyaretçilerin bu konuda dikkat etmelerinde fayda olacaktır.

9. Manuelita

Manuelita
Manuelita

Bu ismi duyanların birçoğunun aklına sevimli küçük bir kaplumbağa gelecektir. Tabi Miami ile bu kelimeyi kullanınca aklımıza gelmesi gereken şeylerden biri ise tuzsuz peynir, tarçın ve şekerle yapılan enfes bir tatlı olacaktır. Bu tatlının görüntüsünü merak edenlere ise elmalı turtaya benzediğini söyleyebiliriz.

10. Mojito

Mojito
Mojito

Miami bir yaz şehri ve burada serinletici içecekler en çok tercih edilen seçenekler arasında bulunuyor. Bu seçeneklerden biri olan mojito ise temelinde beyaz rom olan ve kübadan koparak Miami’ye gelen bir lezzet. Siz de alkollü ve serinletici bir içecek arıyorsanız mojitoyu tercih edebilirsiniz. Bunun dışında “Miami’de ne içilir?” sorusuna cevap olabilecek spesifik bir içecek olmamakla birlikte şehirde aklınıza gelebilecek birçok içeceği bulabileceğinizi belirtmek isteriz.

11. Dulce de Leche

Dulce de Leche
Dulce de Leche

Karamelden yapılan ve özünde yoğun bir şekilde süt bulunan bu tatlı görüntü ve lezzet bakımından Balkan mutfağı içinde özel bir yere sahip olarak trileçe’ye oldukça benzemektedir. Siz de bu lezzeti tattıktan sonra bize yorum kısmından görüşlerinizi bildirebilir, trileçe ile dulce de leche arasındaki kıyaslamamızın doğruluğu konusunda bize fikir verebilirsiniz 🙂

12. Tostones

Tostones
Tostones

Miami mutfağı içinden farklı bir tat denemek istiyorsanız tostonesi mutlaka aklınızda bulundurun. Bir muz türü olan “plantain” isimli meyvenin yağda kızartıldıktan sonra içinde sarımsak da bulunan bir sosla servis edilen bu yiyecek çoğunlukla aperatif olarak tercih edilmektedir. Tabi siz aşırıya kaçıp sadece bununla da karnınızı doyurabilirsiniz. Tercih sizin 🙂

13. Jerk Chicken

Jerk Chicken
Jerk Chicken

Ya da tavuk ızgara diyelim biz buna… Klasik bir yemek olan jerk chicken yeniliğe açık olmayan kişiler için özellikle tavsiye edebileceğimiz çok farklı bir yönü olmayan bir lezzet. Bu ızgara tavuğun yanına bir içecek ve biraz da salata alarak günü çok güzel bir yemekle bitirebilirsiniz.

14. Medianoche

Medianoche
Medianoche

Küba’ya has bir sandviç türü olan bu yemek özellikle Miami gece hayatı için daha fazla vakit ayırmak isteyenler için hızlı bir şekilde yiyecekleri seçenekler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sandviçin içinde bulunan peynir ve salam gibi protein değeri yüksek gıdalar size gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlamaya yardımcı olacaktır.

15. Cheesecake

Cheescake Factory
Cheesecake Factory içinde muhteşem lezzetler sizi bekliyor

Canınız Miami’de şekerli bir şeyler çekmişse öncelikli olarak düşünmeniz gereken lezzetler arasında cheesecake geliyor. Bu muhteşem lezzetle hem şeker ihtiyacınızı karşılayabilir hem de Miami tatilinize unutulmaz bir anı ekleyebilirsiniz. Bu cheescakeleri şehirde pek çok yerde deneyebilirsiniz; ancak bizden öneri isterseniz size Cheesecake Factory isimli mekanı önerebiliriz. Burası gerek bistro bölümü gerekse 10’larca cheesecake ile müşterilerinin mekandan kesinlikle memnun ayrılmasını sağlıyor.

Eğer siz de Miami şehrini ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve “Miami’de ne yenir? Ne içilir?” diye merak ediyorsanız listemize tekrar dönebilir ve şehirdeki denenmesi gerekenlerle ilgili listenizi detaylandırabilirsiniz. Şimdiden bol lezzetli, bol eğlenceli unutamayacağınız bir Miami tatili yapmanız dileğiyle 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin