Miami Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Şehir Hakkında; Miami, ABD’nin en turistik şehirlerinden biridir. Florida’nın güney ucunda yer alan Miami’nin Latin Amerika ve Karayipler’e yakınlığı da bu bölgelerden gelen birçok göçmene ev sahipliği yapmıştır. Burada canlı bir Latin kültürünü görebilir, tadabilir ve hissedebilirsiniz. İspanyolca, İngilizce kadar yaygın konuşulur. Miami, beyaz kumlu plajları, turkuaz renkli suyu, canlı bir eğlence hayatı ve sahil boyunca dünya mutfaklarından canlı kafe ve restoranlar ile keyifli bir şehirdir.

Miami hakkında yazdığımız diğer içerikleri de okuyun.

Miami Havalimanı Hakkında; Miami, Amerika Birleşik Devletleri’nin en hareketli şehirlerinden biridir. Bu kıyı kenti, uzun mesafeli uluslararası uçuşlar için Güney Florida’da ana havalimanı olan ve Latin Amerika ile ABD arasında önemli bir geçit olan Miami Uluslararası Havalimanı da dâhil olmak üzere 5 havalimanına hizmet veriyor. Kuzey D Terminali (Mavi), Merkez E, F ve G Terminali (Sarı), ve Güney J ve H Terminali olmak üzere 3 ana terminalden oluşmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı 167 noktaya günlük 1000’den fazla uçuş gerçekleştirilmektedir. Havalimanı, Miami-Downtown bölgesinin 13 km kuzeybatısında Miami-Dade Conty’de yer almaktadır. Tren, otobüs, taksi ve liralık araba dâhil olmak üzere havaalanından şehir merkezine doğrudan ulaşım hizmeti verilmektedir.

Havalimanı/Merkez Arası Ulaşım; Miami Havaalanı, Miami ve Miami Beach’e yakın, Florida’da popüler bir havaalanıdır. Ayrıca Everglades Ulusal Parkı ve Florida Keys’e çok yakındır. American Airlines, havaalanına çift yönlü en fazla uçuş yapan havayoludur. Miami Havaalanı ve şehir merkezi arasındaki mesafe 11 kilometredir. Havalimanından araba ile ulaşmak yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Miami Havalimanı’ndan toplu taşıma ile de seyahat etmek mümkündür. Havalimanında toplu taşıma araçlarını tercih ederseniz otobüs ve metro ile seyahat edebilirsiniz. Toplu taşıma olanakları için Miami Havaalanı Ulaşım sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Taksiler ise havalimanından şehir merkezine gitmek için en hızlı ve en rahat olanıdır. Havalimanından Miami merkezine taksi yolculuğu fiyatı yaklaşık 30 dolardır.

Miami Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Miami Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs, tren, ticari servis otobüsleri, taksiler ve araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz. Otobüs sizi 35 dakika içerisinde Miami şehir merkezine götürecektir. Otobüsle ulaşımın bedeli 2 dolardır. Miami Havalimanı’ndan trenle yolculuk 30 dakika sürüyor ve ücreti 3 dolardır. Ticari servis otobüsleri şehir merkezine yaklaşık 30 dakika içinde ulaşıyor ve bilet fiyatı 2,75 dolardır. Havalimanından taksiler ile transferde ise trafiğin yoğunluğuna göre 20 dakika içerisinde şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Miami Havalimanı şehir merkezi arası çalışan taksilerin ulaşım bedeli 109 dolardır. 7/24 taksi rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Miami Havaalanı

Şehir merkezinden Miami Havalimanı’na MIA Monoray ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanına giden metrolar Miami merkez metro istasyonundan kalkmaktadır. Şehir otobüsleri de 7/24 hizmet verirken, metro ve servis otobüsleri sabahın erken saatlerinden gece saatlerine kadar hizmet vermektedir. Otobüs veya taksi ile olan ulaşımlarda, belirtilen süre trafiğin yoğunluğuna göre daha uzun sürebilir, çünkü şehir merkezinde yoğunlukla trafik sıkışıklığı yaşandığını bilmelisiniz.

Hangi ulaşım türünün seyahatiniz için daha uygun olduğunu belirlemek için Miami Ulaşım Rehberini inceleyebilirsiniz. Açılır listeden ulaşım aracı numarası/adını tıklayıp görüntüleyebilirsiniz. Tüm toplu taşıma haritalarını PDF olarak açabilirsiniz.

Miami Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Miami Havalimanı’ndan şehre olan ulaşımlarda havaalanı servisi, taksi & limuzin servisi, kiralık araba ve toplu taşıma gibi çeşitli ulaşım seçenekleri sunulmaktadır. En iyi ulaşım seçeneklerini sizler için aşağıda belirledik.

Miami Uluslararası Havalimanı

iPhone ve Android mobil cihazlar için toplu taşıma araçlarını kullanmanıza yardımcı olacak Miami-Dade Transit Tracker ve Miami Trolley App uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Miami Havalimanı’ndan şehir merkezine 7, 37, 42, 57, 133, 236 ve 238 numaralı otobüsler gitmektedir. Miami Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle seyahat süresi yaklaşık 35 dakika ve ücreti 2 dolardır.

Otobüs durağı, havalimanı merkez E terminalinin birinci katında bulunmaktadır.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Metro ile Ulaşım

Metrobüs sistemi, havalimanından şehir merkezine gitmek için uygun fiyatlı bir ulaşım alternatifidir. Metrobüs ayrıca Metrorail ve Metro Mover’a da bağlanmaktadır. Miami Merkez İstasyonu’ndan metrobüs ile şehrin önemli yerlerinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Miami Havalimanı Metro Ulaşımı

Miami Merkez İstasyonu’na havaalanı terminallerinden MIA Mover trenini kullanarak erişebilirsiniz. MIA Mover, haftanın 7 günü 24 saat çalışan ücretsiz bir servis aracıdır. Otobüs ücreti tek yön 2,25 dolardır. Nakit veya yüklenebilir EasyCard ile biniş yapabilirsiniz. Miami’de ulaşımda tasarruf etmek için EasyCard’ı kullanmanız önerilir. EasyCart’ı Miami-Dade’in çeşitli yerlerinden veya çevrimiçi satın alabilirsiniz.

Havalimanı-Miami şehir merkezi ve diğer güzergâhlar için olan tüm duraklara Miami-Dade Ulaşım Planı’ndan bakabilirsiniz.

– Metrorail Turuncu Hattı

Metrorail Orange Line yeni başlatılan bir ulaşım türü. Bu hat ile doğrudan havalimanına olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Dadeland South ile Earlington Heights arasındaki herhangi bir Metrorail istasyonundan erişebilirsiniz. Şehir merkezinden havalimanına ulaşmak için öncelikle Metrorail istasyonuna giden bir otobüse binmeniz gerekecek. Metrorail tek yön ücreti 2,25 dolardır veya EasyCard kullanılabilir. Ayrıca 5,65 dolar veya 29,25 dolar karşılığında 1 günlük veya 7 günlük bilet satın alabilirsiniz.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Metrorail ve Trirail ile Ulaşım

Miami Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine ve Büyük Miami bölgesinin diğer bölgelerine Metrorail ve Tri-Rail sistemleri ile bağlıdır. Her iki sistem de havalimanından şehir merkezine konforlu ve rahat bir yolculuk imkânı sağlıyor. Metrorail sistemi havaalanından Miami’nin çeşitli yerlerine kadar gidiyor. Metrorail Orange Line, ücretsiz MIA Mover treni kullanılarak havaalanı terminallerinden erişilebilen Miami Merkez İstasyonu’ndan geçiyor. Miami Merkez İstasyonu’ndan Downtown Miami’Ye ulaşmak yaklaşık 15 dakika sürmektedir.

Miami Havalimanı Tren Ulaşımı

Tri-Rail ulaşım sistemi ise havaalanından Miami Merkez İstasyonu üzerinden şehir merkezi, Fort Lauderdale ve Wes Palm Beach’e kadar çalışmaktadır. Bu raylı sistemlere ücretsiz MIA Mover treni kullanılarak havaalanı terminallerinden erişilebilir. Bu hatlar ve toralar hakkında daha ayrıntılı bilgi için Miami Uluslararası Havaalanı’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Taksiler havalimanından şehir merkezine gitmek için konforlu ve kolay ulaşım alternatifidir. Taksilere, terminallerin dışında alt kattaki taksi duraklarından kolayca ulaşabilirsiniz. Taksi durağının yerini bulamadığınızda yolculara yardım etmeye hazırlık üniformalı havaalanı görevlileri bulunmaktadır.

Miami Havalimanı Taksileri

Şehir merkezine taksiyle ulaşım yaklaşık 20 dakika sürmektedir ve ücreti 20 dolardır. Ancak, yoğun saatlerde en az 35 dolara mal olacak ve yolculuk süresi 40 dakikadan fazla sürecektir. Miami Havaalanı’ndan Miami Beach’e taksi 35 ila 45 dolar arasındadır.

– Havaalanı/Şehir Merkezi UBER ile Ulaşım

ABD genelinde sıkça kullanılan UBER uygulaması ile Miami Havalimanı’ndan şehir merkezine veya çevre yerlere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Telefonunuza UBER uygulamasını indirip kaydolduktan sonra ihtiyacınız olan yalnızca bir internet bağlantısı. Miami Uluslararası Havalimanı’nda ücretsiz Wi-Fi hizmeti bulunmaktadır. Havalimanında bulunduğunuz konuma telefonunuzla UBER üzerinden yakınlardaki bir taksiyi çağırabilir ve diğer ulaşım türlerine göre nispeten daha az para ödeyerek şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

– Özel Havaalanı Transferi

Eğer toplu taşıma araçları ile şehir merkezine gitmeyi düşünmezseniz, küçük çocuklarla seyahat ediyorsanız veya çok fazla bagajınız varsa, Miami Havaalanı’ndan özel transfer hizmeti alabilirsiniz. Ekonomik sınıfı bir otomobil için yolculuk maliyeti 110 dolar veya ye kişilik bir minibüs için 115 dolar ücretle şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

– Havaalanı Araç Kiralama Şirketleri

Havaalanından araç kiralamak, yolcuların şehre gitmeyi düşünebilecekleri başka bir ulaşım yöntemidir. Araba kiralamak, seyahatiniz sırasında şehir merkezine ulaşım ve çevresinde dolaşmak için mükemmel bir seçenektir. Miami Havalimanı’nda Araba Kiralama Merkezi’nde çeşitli kiralık araba şirketleri bulunmaktadır. Araba Kiralama Merkezi’ne MIA Mover treninin hareket ettiği terminallerden erişebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz kiralık araç şirketleri arasında Advantage, Alamo, Budget, Enterprise, National, Payless, Sixt, Hertz, E-Z Rent a Car, Avis, Dollar, P & P Family Auto Rental, Budget, ACE Rent a Car, Royal bulunmaktadır. Günlük araç kiralama fiyatına sigorta ve sınırsız kilometre dâhildir. 300 dolar civarında bir depozito alınmaktadır.

– Havalimanı/Güney Sahili Ulaşımı

Miami Uluslararası Havalimanı (MIA), Güney Sahili ve Lincoln Road’a en yakın havaalanıdır. 150 no’lu otobüsler havalimanı ve Miami Plajı arasında ekspres servis sağlamaktadır. Otobüsler her 30 dakikada bir hareket eder ve haftanın yedi günü sabah 6’dan akşam 23.40’a kadar ulaşım hizmeti sağlar.

Miami Havalimanı Otobüs Servisi

Havalimanı ile Miami Plajı otobüs ile ulaşımın bedeli 2,65$’dır. Otobüsler, havalimanı metrorail istasyonunun zemin katında yer almaktadır. Biletler durakta bulunan bilet satış makinelerinden alınmaktadır.

Havalimanı ve Miami Plajı arasında sağlanan ulaşımın güzergâhı ve saatleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Miami Havalimanı’na Yakın Oteller

Miami Havaalanı yakınlarında konaklama ihtiyaçlarınızı karşılamak için aralarından seçim yapabileceğiniz farklı fiyatlardaki en iyi otelleri seçtik.

Bölgedeki birçok otel, ek ücret ödemeden havaalanına çift yönlü servis hizmeti sunmaktadır. Bu seçeneğin mevcut olup olmadığını öğrenmek için otelinize danışın.

Miami’de Yapılacak Şeyler

Miami, dünyanın kruvaziyer başkenti olarak bilinir, çünkü gemilerin Bahamalar ve Karayip Adaları’nın yanı sıra Meksika, Haiti ve çevre ülkelerden ayrıldığı yerdir. Şehirdeki yaşam 7/24 aktiftir: öğleden sonra, plajda sıcak güneşin tadını çıkarabilir ve geceleri bir gece kulübünde veya diskoda dans edebilir, yerel restoranlardan birince caz müziğinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak, sadece bu şehirde eğlenmekle kalmaz, aynı zamanda kültürel olarak zenginleşirsiniz. Örneğin, Amerikan uzay araçlarının fırlatıldığı Cape Canaveral’daki Uzay Merkezini ziyaret edebilir veya Rönesans tarzına bir örnek olan Villa Vizcaya Sarayı’nın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Mercan Kalesi’ni ve içinde sanat müzesi bulunan bir kültür merkezi olan Metro Dade Kültür Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Miami’da yapılacak daha pek çok şey var! Miami gezilecek yerler ve daha fazlası hakkında yazdığımız diğer içerikleri de okuyun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin