Martinique’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Şehrin 7 Lezzeti

Fransanın deniz aşırı ülkelerinden olan Martinique’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Martinique’de Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, şehrin popüler ve geleneksel tatlarını anında keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Stuffed Crab

Stuffed Crab

Yengeçlerin etli kısımları çıkartılarak; soğan, havuç ve yumurtayla kavrulduğu iç harcın tekrardan yengeç kabuğuna konulmasıyla oluşan bu lezzeti denemelisiniz. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle oldukça farklı olan bu tat ada şehri olan Martinique’nin en meşhur lezzetlerinden biridir.

2- Le Feroce d’Avocat

le feroce davocat

Sağlığa yararları saymakla bitmeyen avokadoyu hiç böyle denediniz mi? Cevabınız hayırsa, bu tadı en kısa sürede denemenizi öneriyoruz. Lezzetine lezzet katan bu tarif sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar birçok farklı zamanda öğün olarak tüketilmekte.

3- Onion Soup

Onion Soup

Fransız yemeklerinin belki de en meşhuru olan soğan çorbası, adından da anlaşıldığı üzere soğanın bol kullanıldığı bir tarif. Sunumuyla göz dolduran, tadıyla kendini sevdiren bu çorba türü Martinique’de de oldukça meşhurdur.

4- Blanc Manger au Coco

Blanc Manger Au Coco

Süt, un ve yumurtanın birleşiminden yapılan en lezzetli tatlılardan biridir blanc manger. Martinique’de bu tat genellikle Hindistan cevizi ve tropik meyvelerle birlikte sunulmakta. Freshliği ve lezzetiyle ada halkının sıklıkla tercih ettiği bu tat uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. 🙂

5- Dorade Grillee

dorade grille

Adada yaşamanın en güzel taraflarından biride sürekli taze deniz mahsulleri tüketebilmektedir. Bu yönden şanslı olan Martinique halkı genellikle birçok öğün için kızartılmış balıkları tercih etmekte.

Kızartılan balıklar mevsim yeşillikleri ve soslarla birlikte servis ediliyor. Tadına doyamayacağınız bu lezzet diyet ve sağlıklı bir ara öğün için tercih edilebilir.

6- Hazelnut Dacquoise

Hazelnut Dacquoise

Fındık rüyası diyebileceğimiz bir tatlıyla karşınızdayız. Kreması, çikolatası ve kat kat kekiyle lezzetine doyum olmayan bu pasta, bir dilimiyle damaklarınızı şenlendirecek derecede güzel. Martinique’de ne yenir derken lezzetli bir tatlı arayışında buluyorsanız kendinizi kesinlikle yemek sonrasında veya beş çaylarında sipariş etmenizi öneriyoruz.

7- Ti Punch

Ti Punch

Fransa ve Martinique’de sıklıkla tüketilen rom temelli bir içecek olan ti punch, şehrin sevilen tatları arasına yer alıyor. Sıcak havalarda serinlemek için bu ferahlatan içeceği tercih edebilirsiniz…

*Martinique gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Martinique’de ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin