Martinique Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

Belirgin şekilde Fransız şehri belli olan Martinique yeşmyeşil dağları ve büyüleyici geçmişiyle baştan çıkarıcı bir çekiciliğe sahip.

Martinique gezilecek yerler listemizde neden burayı tercih etmeniz gerektiğinin cevaplarını bulacaksınız

Tarih boyunca olumlu olumsuz bir sürü olay yaşayan Martinique, her birinden iz barındırmasıyla dikkat çeker. Fransa denince akla ilk gelen şehirlerden olmayabilir ancak bu topraklarda çok değerli yaşanmışlıklar var. Olası bir Fransa tatilinde bu şehri de araştırmanızı tavsiye ediyoruz.

#1 Martinique Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Saint-Pierre

Saint-Pierre

Volkanik Pelee Dağı’nın manzarasına sahip olan Saint-Pierre, eski kalıntılar arasında inşa edilmiştir. Kasaba, bir zamanlar Martinique’nin ana limanıydı ve 1902’de Pelee Dağı’nın püskürmesiyle her yer yıkıldı. 30 bin kişinin hayatını kaybettiği patlamadan sonra bazı yerler hatıra olarak bırakıldı. Bugün burayı ziyaret edenler 100 yıl önce patlayan volkanın getirdiği yıkımı hissediyor.

2- Balata Botanik Bahçesi

Balata Botanik Bahçesi

Fort-de-France’ın yakınlarındaki Balata Botanik Bahçeleri tutkulu yeşilseverlerin çok mutlu olacağı bir yer. 3 binden fazla tropikal bitki ve çiçek türünün yanı sıra su lilyumları ve lotus çiçeği ile süslenmiş havuzlar bulunuyor. Ziyaretçiler dinlenmek, dağ ve bahçe manzaralarını izlemek istediğinde ağaçlar arasındaki banklarda mola verebilir.

3- Pelee Dağı

Pelee Dağı

Aktif bir yanardağ olan Pelee Dağı, 8 Mayıs 1902’de patladı ve yakınlarındaki Saint-Pierre şehrini yerle bir etti. Yanardağ şu an sessizliğini koruyor. Turistleri dağın zirvesine çıkaran rehberli turlar var. Erken saatlerde hava bulutsuz olduğu için genelde sabahları kalabalık oluyor.

4- Fort-de-France

Fort-de-France

Nüfusun yoğun olduğu Fort-de-France, Martinique’nin merkezidir, ada maceralarının başlangıç noktasıdır. Burada heykellerle bezenmiş parklar, görkemli katedraller, mimari anlayışların farklı yorumlarını görebilirsiniz. Müzik aletleri, mobilyalar, giyim eşyaları sergileyen müzeler de merak uyandıran gezi yaptırıyor.

5- Route de la Trace

Route de la Trace

Yemyeşil iç yağmur ormanlarının arasından Pelee Dağı’na kadar uzanan yürüyüş yolları vardır. Doğa içinde maceralı bir yürüyüş yapmak isterseniz bu rotayı izleyebilirsiniz. Yol boyunca tarihi yapılar da göreceksiniz.

6- Mesee de la Pagerie

Mesee de la Pagerie

Burası Napolyon’un eşi olan Marie Joseph Rose Tascher de la Pagerie‘nin doğum yeridir. Şirin gözüken taş ev kısmen restore edilmiştir. Napolyon’un aşk mektupları, Josephine’in kişisel eşyaları gibi şeyler sergi halinde sunulur. Rehberler ise Fransızca ve İngilizce konuşuyor. Josephine’in çocukluk dönemi ve ünlü Fransız imparatoruyla evliliği hakkında bazı şaşırtıcı hikâyeleri onlardan dinliyoruz.

7- Pointe Du Bout

Pointe Du Bout

Martinique’nin başlıca tatil beldeleri arasındadır. Bu turistik cazibe merkezin sokaklarında butikler, dondurma salonları ve restoranlar bulunuyor. Su kenarlarındaki tatil köyleri ve plajlar en çok müşteri çeken işletmeler. Su aktivitelerinden birçoğunu denizde yapmanız mümkün.

8- Sainte-Anne

Sainte-Anne

Adanın en güneydeki köyü ve en güzellerinden biri olma ayrıcalığına sahiptir. Ziyaretçiler burada mağazalar, restoranlar ve el sanatı pazarları bulacak. Ancak başlıca turizm yeri plajlardır. Yakınlardaki Les Salines, Martinique’deki deniz cennetidir.

9- Les Salines

Les Salines

Sainte-Anne’nin biraz güneyinde, Martinique’nin en popüler plajı yer alır. 1 kilometreye yakın sahil, sakin suları ve yumuşak kumlarıyla biliniyor. 1 gün boyunca güzel vakit geçireceğinizi garanti edebiliriz.

10- Ajoupa-Bouillon

Ajoupa-Bouillon

Pelee Dağı’nın altında bulunan Ajoupa-Bouillon, küçük köyü ve renkli çiçekleriyle ünlüdür. Turistler burada keşfe çıkınca tropikal ormanın nimetleriyle karşılaşıyor.

11- Caravelle Peninsula

Caravelle Peninsula

Doğaseverler Doğu Martinique’de kendilerini iyi hissedecek. Dubuc Kalesi, ve Tartane Plajı için gelenlerin sayısı fazla. Kalede 18. yüzyılın zengin ailelerinden Dubucların mirasını görebilirsiniz.

12- Elmas Kaya

Elmas Kaya

Anakaradan 3 kilometre uzaklıkta olan Elmas Kaya, deniz tarihinin garip olaylarına sahne olmuştur. İngilizler ve Fransızların rekabete girdiği yer, tarih sayfalarına elmas kaya olarak düşülmüş.

13- Le Carbet

Le Carbet

Le Cerbet, 1645 yılının başlarında bir kiliseye dönüşmüş olup, 15 Haziran 1502’de Christopher Columbus’un sözde demirlediği ve Gauguin‘in yaşadığı yerdir. Yerel sanatçılar, müzisyenler ve şovmenler genelde burayı tercih ediyor.

14- Grand-Riviere

Grand Riviere

Martinique’nin kuzey ucunda yer alan küçük bir balıkçı köyüdür. Rıhtımda ziyaretçiler bir balık pazarı ve siyah kum plajı bulurken, biraz kuzeyde Dominika görülebilir. Deniz ürünleri meşhur olduğu için restoranların balık menüleri çok lezzetlidir.

Martinique gezilecek yerler hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumla kısmından bizlerle paylaşabilir, yazımıza katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin