Ljubljana’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Şehir Lezzeti

Slovenyanın başkenti olan Ljubljana’da yemeniz gereken tatları sizler için inceledik.

” Ljubljana’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Prsut

Prsut

Kurutulmuş pastırmalar, Slovenya halkının en sevdiği atıştırmalıklardan biridir. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan prsut, denemeniz gereken tatlardan biridir.

2- Polenta

Polenta

Mısır unundan yapılan polenta birçok yemeğin ana malzemesidir. Bazen üzerine pastırmalı sos dökülerek tek başına tüketilen polenta, ülkenin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Polenta sadece Slovenya’da değil, Avrupa ’da da oldukça popülerdir.

3- Ricet

Ricet

Birçok baklagilin birleşmesiyle oluşan ricet, çok doyurucu bir yemektir. Bir tabakta lezzet bombası sunun ricet içerisinde; soğan, fasulye, mısır, pirinç gibi malzemeler bulunmaktadır.

4- Struklji

Struklji

Yerel bir tat denemek istiyorsanız strukljiyi deneyebilirsiniz. Geleneksel lezzetlerden biri olan struklji,özel günlerin vazgeçilmezlerinden biridir. Hamur rulolarının çeşitli dolgularla birlikte pişirildiği bu lezzeti birçok restoran ve kafede bulma şansına sahipsiniz.

5- Potica

Potica

Gördüğünüz en farklı desen sahip olan bu kek, Slovenya’nın popüler lezzetlerinden biridir. Potica, hafif tadıyla beş çaylarının yanında tercih edilebilir.

6- Prekmurska Gibanica

Prekmurska Gibanica

Çok katmanlı bir hamur işi türü olan prekmurska gibanica içerisinde; ceviz, elma, üzüm gibi dolgular bulunuyor. Haşhaşında eklendiği bu lezzet biraz karışık gibi gözükebilir ancak oldukça lezzetli.

7- Kremsnita

Kremsnita

Orta Avrupa’da ve Slovenya’da çok sevilen bir tatlı olan kremsnita, lezzetiyle deneyenleri büyülüyor. Oldukça lezzetli olan bu tadı kesinlikle denemelisiniz.

8- Laško

Laško

Bir bira markası olan Lasko, alkol tüketiminin yüksek olduğu Slovenya’da sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı aromaları denemeyi seviyorsanız yeni bir birayı keşfedebilirsiniz.

*Ljubjana gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Ljubjana’nın sevilen tatlarını sizler için derledik. Yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin