Litvanya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Ölmeden önce Litvanya’da görmeniz gereken yerler olduğunu biliyor muydunuz? Bu yazımızda ülkenin en gözde bölgelerini derledik.

Litvanya’da gezilecek yerler listemizde kendinize göre bir şeyler bulacağınızdan eminiz. Litvanya, bağımsızlığını kazandıktan sonra hızlı bir modernleşme sürecine girdi. Turizm açısından da gelişim gösteriyor. Yorumlara bakarsak, komşu ülkelerden daha misafirperver olduğunu notlarımıza ekleyebiliriz. Ayrıca düşük bütçelerle bir sürü gezebileceğiniz nadir ülkelerden.

#1 Litvanya’da Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Panevezys City

Panevezys City

Savaştan önce ve savaştan sonra olarak iki bölümde inceleyebiliriz. Panevezys, savaş öncesi çok farklı bir yerdi. Şimdi modern görünüme sahip ve şehir içinde tarihi binalar bulunuyor. Laisves Meydanı ve eğlence mekânı Senvage ünlüdür. Restoranlar ve tiyatrolar da çokça tercih edilir.

2- Siauliai

Siauliai

Siauliai’nin en büyük cazibe merkezi, şehre 12 kilometre uzaklıktaki dünyaca ünlü Hill of Crosses’tır. Sovyet Rejimine meydan okuyanların bir kısmı hayatını kaybetti. Bir kısmının cesedi hiç bulunamadı. Litvanya halkı da onları anmak için farklı boyutlarda 200 bin hacı burada toplamış. Nefes kesici manzarası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Litvanya’nın şiddet içermeyen özgürlük mücadelesini simgeleyen, güçlü bir sanat eseridir.

3- Klaipeda

Klaipeda

Litvanya’nın önemli festivalleri Klaipedada düzenlenir. Uzun Gemi Sergisi ve Deniz Festivali gibi organizasyonlar çeşitli şirketler tarafından destekleniyor. Plajların verimli kullanılmasıyla da etkinlikler keyifli geçiyor.

Kasabanın iç kısımları ise ilginç binalarla kaplıdır. Ulusal Deniz Müzesi’ne ev sahipliği yapan 9. yüzyıldan kalma muhteşem bir kale göreceksiniz. Bizce her turistin uğraması gereken bir yer.

4- Kaunas

Kaunas

Litvanya’nın en büyük ikinci şehridir. Aynı zamanda ülkenin en büyük nehri Nemunas ve Neris’in de buluşma noktasıdır. 17. ve 18. yüzyıl arası inşa edilen muhteşem Pazaislis Manastırı önemli bir cazibe merkezidir. Aslında Kaunas’ın özel yapan şey, kendine özgü doğal bir mirasa sahip olması. Kaunas sınırlarına girdiğiniz farklı bir yere geldiğinizi anlıyorsunuz.

5- Vilnius

Vilnius

14. yüzyılın başlarında inşa edilen Vilnius, Litvanya’nın başkentidir ve en büyük şehridir. Şehir içinde 9 farklı dini yapının olması kültürel çeşitlilik katmış. Dünyanın birçok yerinde dini kavgaların, tartışmaların çıktığını görüyoruz. Vilnius’da ise herkes barış içinde yaşıyor ve bu ortam uzun süre bozulmayacak gibi. Aziz Anne Kilisesi 2000’den fazla heykeli gezi rehberlerinin üst sıralarında yerini alıyor.

6- Neringa

Neringa

Sadece 2500 kişilik nüfusu ile UNESCO tarafından korunan bu yer, Litvanya’nın en seçkin sahil beldesidir. Eski insanlar buraya Curonian Spit de der. Arazinin çoğu çam ormanıyla kaplı. Balıkçılık da yapılan Neringa’da otantik tatil bölgeleri bulabilirsiniz.

7- Aukstaitija Ulusal Parkı

aukstaitija national park

Vahşi ormanlar, göz kamaştırıcı mavi göller Aukstairija’nın kimliğini oluşturuyor. Doğa ve kültürel gezi için uygun bir yerdir. Litvanya’daki biyoçeşitliliği keşfetmek isterseniz ulusal parkı tercih edebilirsiniz. Bununla beraber Antik Arıcılık Müzesi ve 18. yüzyıldan kalma Palüse Ahşap Kilisesi de ulusal parkın ilgi çekici bölümlerindendir.

8- Druskininkai

Druskininkai

Maden kaynakları, güzel parklar ve temiz havasıyla Polonya, Rusya ve Litvanya sınırlarında bulunur. Kaplıcalarıyla turizmi hareketlendiren Druskininkai, sağlık sektöründe önemli bir konumdadır. Her mevsim yapabileceğiniz aktiviteler sayesinde yıl içinde bir zamana yığılma olmuyor.

*Litvanya, Avrupa’nın güzel ülkeleri arasındadır. Bu yazımızda genel bir bakışla nerede, ne tür yerler olduğunu sizlere aktardık. Şehir içlerine veya doğanın derinliklerine indiğinizde daha farklı güzelliklerle karşılaşacaksınız. Bundan dolayı maceracı bir ruhunuz varsa Litvanya topraklarında keşfe çıkabilirsiniz.

*Yanınıza ailenizi, arkadaşlarınızı alarak Litvanya’ya gitmeye karar verirseniz en ucuz Litvanya uçuşlarını inceleyebilir, temin edebilirsiniz. Her dönem en avantajlı fiyatları size sunuyoruz. Sorularınız, önerileriniz ve yorumlarınız varsa aşağıdan bizlere ulaşabilirsiniz. Mutlu bir tatil için şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin