Palanga’da Ne Yenir? | 10 Egzotik Palanga Lezzeti

Litvanya’nın turistik şehirlerinden Palanga, gerek komşu şehirlerden gelen günübirlik ziyaretçiler tarafından gerekse farklı bölgelerden gelen turistler tarafından çok beğenilen destinasyonlardan biridir. Tabi bir Palanga ziyareti geleneksel Litvanya yemeklerini denemeden tamamlanmış sayılmaz.

Palanga’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Palanga’da keyifli bir tatil geçirmek için sadece deniz ve güneş değil, aynı zamanda şehrin muhteşem yemekleri de sizin emrinizde. Bu nedenle Palanga’ya tatil planları yaparken “Palanga’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabını bulmak da çok önemli bir nokta.

Şehrin lezzetlerini deneyebileceğiniz mekanların çoğunluğu J. Basanaviciaus Caddesi’nde bulunmaktadır ve şehre gelenler yeme içme ihtiyaçları için çoğunlukla bu caddeye vakit geçirmektedir. Bu caddeye gelenler burada basit bir şekilde barbeküde hazırlanan yemekleri deneyebilecekleri yerlerin yanı sıra çok zarif ve özel olarak hazırlanan yemekleri bulabilecekleri restoranları da ziyaret etme şansını yakalayabiliyor.

Yemekler konusunda sebze yemeklerinin ve deniz ürünlerinin ağırlıklı olarak tüketildiği şehirde Türklerin damak tadına uygun pek çok farklı lezzetin bulunabileceğini söyleyebiliriz. Bu da Türk ziyaretçilerinin Palanga’da yeme içme konusunda çok rahat edeceği anlamına gelmektedir. Palanga yemekleri Rus ve Ukrayna mutfağından çokça etkilendiğinden şehirde bu mutfak kültürlerine ait farklı yemekleri de bulabilirsiniz.

Tatlı konusunda da Palanga’nın tam bir cennet olduğunu ve yöresel pastanelerde ve cafelerde tatlı bağımlılarını çok mutlu edecek lokal lezzetlerin bulunduğunu da belirtmemiz gerek. Özellikle bal ile birlikte servis edilen yöresel peynirler ziyaretçiler tarafından çok beğenilmektedir.

1. Cepelinai

Floros Simfonija (adres ve bilgi)

Cepelinai
Cepelinai

Litvanya’nın geleneksel yemeklerinden biri olan cepelinai, ülkemizde yapılan patates dolmasına çok benzemektedir. Kesilen patateslerin içi oyularak genellikle kıyma, mantar ya da lor peyniri ile doldurulmakta ve bu şekilde pişirilmektedir. Bu lezzetli ulusal yemek, yerli halk tarafından sevildiği kadar şehre gelen turistler arasında da çok popüler ve çok rağbet gören bir yemektir.

2. Zemaiciu

Broniaus Seimos Baras (adres ve bilgi)

Zemaiciu
Zemaiciu

Bir tür patatesle hazırlanmış poğaça olan zemaiciu, Palanga yemekleri arasında da mutlaka denenmesi gereken tatlar arasında bulunuyor. Haşlanarak kabukları soyulan patatesler ezilerek nişasta ile karıştırılmakta ve hamur haline getirilmektedir. Yemek yapılırken patatesin yanı sıra et, sebze, mantar ve peynir gibi çeşitli malzemeler de kullanılmaktadır.

3. Borshch Çorbası

Restoranas Onore (adres ve bilgi)

Borshch
Borshch

Çorbalar, Palanga’da ne yenir? Ne içilir? sorusunun vazgeçilmez etnik cevaplarından biridir. Egzotik Palanga mutfağını deneyimlemek isteyen turistlere en çok ikram edilen çorbaların başında ise borshch çorbası gelmektedir. Bu çorbanın ana maddesi pancardır ve üzerine kefir tarzı bir krema eklenerek servis edilmektedir. Çorbanın yapımı esnasında pancar dışında daha pek çok sebze kullanılmaktadır ancak çorbaya kırmızı rengini pancar vermektedir.

4. Füme Balık

Şehirdeki balık restoranlarını ziyaret ederek füme balığın lezzetini damaklarınızda hissedebilirsiniz.

Füme Balık
Füme Balık

Deniz mahsulleri Litvanya’da hemen her yerde çok özel bir şekilde hazırlanarak servis edilmektedir. Tütsülenmiş balık da Palanga’nın geleneksel lezzetlerinden biridir ve şehirde çok fazla tüketilmektedir. Özellikle yılan balığından hazırlanan füme balıklar çok sevilmektedir.

5. Pelmeni

Cagino (adres ve bilgi)

Pelmeni
Pelmeni

Rus ve Ukrayna mutfağının ana yemeklerinden biri olan pelmeni bir çeşit mantıdır ve içine kıyma ve soğanla harmanlanmış iç malzemesi doldurulmaktadır. Kuşkusuz bu lezzet, bizim Türk ziyaretçileri çok memnun edecektir ancak domuz etine hassasiyeti olanların yemek hazırlanırken domuz eti kullanılıp kullanılmadığına dikkat etmelerinde fayda var.

6. Pirozhki

Cagino (adres ve bilgi)

Pirozhki
Pirozhki

Gene bir Rus yemeği ile listemize devam edelim isterseniz. Bir çeşit börek olan pirozhki ya da piroşki Palanga’da bulabileceğiniz önemli yiyeceklerden biridir. Hazırlanan hamurların için başta kıyma olmak üzere farklı doldu malzemeleri ile doldurulmakta ve fırında pişirilmektedir.

7. Ermeni Mutfağı

Armėniška Virtuvė (adres ve bilgi)

Güvercin Eti
Güvercin Eti

Klasik Ermeni mutfağını denemek isteyenler için de Palanga, görülmeye değer yerlerden biri. Burada geleneksel Ermeni çorbalarından tutun da turşulara, güvercin etine ve yöresel kebaplara kadar pek çok farklı lezzeti deneyebilirsiniz.

8. Fast Food

City Chef (adres ve bilgi)

Hotdog
Hotdog

Hızlı ama keyif alabileceğiniz bir şeyler için de Palanga çok ideal bir nokta. Burada hamburger, hotdog, patates kızartması gibi atıştırmalıkları bira eşliğinde yiyebilir, güzel havanın ve manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

9. Grybukai

Şehirdeki pastanelerden bu lezzeti satın alabilirsiniz.

Grybukai
Grybukai

Sırada tatlı sevenleri mutlu edecek bir lezzet var. Grybukai, mantara benzediğinden dolayı “mantar kurabiye” olarak da adlandırılmaktadır ancak içeriğinde mantara dair herhangi bir şey bulunmuyor. Tatlının içinde tarçın, karanfil, kakule gibi rehası yüksek malzemeler kullanılmaktadır.

10. Sakotis

Sakotis
Sakotis

Raguolis olarak da bilinen bu geleneksel Litvanya tatlısı, şeklinden dolayı “tükürük pastası” olarak da bilinmektedir. Bu pasta pişen bir ateşin önünde kıvrılan bir çubuğa hamur damlatılarak hazırlanmaktadır. İçi boş bu halkanın dışı diken gibi bir görünüme sahiptir.

Litvanya’nın ve Palanga’nın egzotik ve lokal lezzetlerini tatmanız konusunda size yol göstermesi amacıyla hazırladığımız “Palanga’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz şimdilik burada son buluyor. Tabi sizin listemizde dahil olmasını istediğiniz tatlar varsa onları da seve seve yazımıza ekleyebiliriz. Bunun için yapmanız gereken önerilerinizi yorum kısmından bizimle paylaşmak.

Peki, Palanga’ya gelince nereleri görmek gerek? İşte bu sorunun cevabını da Palanga gezilecek yerler listemizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin