Antalya

Lara Gezilecek Yerler Listesi | 8 Farklı Rota

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Antalya’nın en güzel ve hızla gelişmekte olan bölgesi Lara, hem plajı hem de muhteşem doğasıyla fazla ilgi görmektedir. Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alması ve bölgede konaklama seçeneklerinin çok fazla olması da, etkileyici bir özelliğidir. Yaz aylarında bir hayli hareketli geçen Lara’da, bazı insanların 3 ay boyunca çadır ya da bungalov evlerde konakladığı bir gerçektir. Doğal olarak, yaz aylarında nüfus daha çok artmaktadır.

Kaç Günde Gezilir; 1 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman; Lara’yı ziyaret etmek için en iyi zaman, yaz aylarıdır.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Antalya Havalimanı’ndan Lara arası mesafe 15 km’dir ve havalimanından indikten sonra Lara’ya giden otobüsleri kullanabilirsiniz.

Ne Yenir; Lara’da bulunan her restoranda, mutlaka taze deniz ürünlerini yemelisiniz. Ayrıca yöreye ait özel zeytinyağlı yemekleri ve mezeleri de tatmayı unutmayın!

*Lara Gezilecek Yerler Videosu

*Lara ve Çevresinde Gezilecek Yerler

1.Lara Plajı (Altınkum Plajı)

Burası neresi? Türkiye’nin en uzun kumsalı olarak bilinen Lara Plajı, bir diğer adıyla bilinen Altınkum Plajı, Hititler’in kullandığı dilde ‘’Kum’’ anlamına gelmekte ve ismini buradan almaktadır. Turizm açısından her geçen gün daha da gelişen bir bölge olsa da, henüz çok keşfedilmediği için sakinliğini hala koruyor. Bu yüzden sakinliği seviyorsanız ve kalabalıktan hoşlanmıyorsanız tercih edebileceğiniz noktalardandır.

Neden gitmeliyim? Plajın arka tarafında küçük bir orman yer alıyor ve bu orman içerisinde kamp-piknik alanları bulunuyor. Belediye tarafından yerleştirilen mangal şöminelerinizde mangalınızı yapacağınız gibi, masalarda da yemeğinizi güzelce yiyebilirsiniz. Lara Plajı kamp yapmak ve denize girmek için oldukça ideal yerlerden biridir. Ayrıca denize direkt dökülen Düden Şelalesi’de görülmeye değerdir. Aynı zamanda bölgede yürüyüşler yapabilir, yemyeşil doğaya hakim olan manzarasını seyredebilir ve balık restoranlarında harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

-Lara Plajı Kumu ve Denizi Nasıl?

Lara Plajı uzunluğu 2 km olup, kumsal genişliği ise 45 metredir. Türkiye’nin en uzun kumsalı olarak bilinmesinin sebebi de zaten budur. Sakin ve ılık bir denize sahip olan Lara Plajı’nda, fazla yosun vardır ve belki de tek kusuru budur. Ancak denizi ve özellikle kumu oldukça temiz olarak biliniyor. Çakılsız, taşsız ve pürüzsüz bir kuma sahiptir.

-Lara Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Antalya’nın Lara bölgesinde yer alan plaj, şehir merkezine yaklaşık 18 km uzaklıkta konumlanıyor. Plaja nasıl gideceğinize dair alternatifleri de hemen söyleyelim. Antalya Otogarı’ndan kalkan servis ya da dolmuşlarla bölgeye ulaşabilir ve sonrasında yürüyerek plaja gidebilirsiniz. Havalimanından ise 15 km uzaklıkta yer aldığını da belirtelim. Bir diğer seçenek olarak da toplu taşımalarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun için, şehir merkezinden kalkan Muratpaşa minibüslerini kullanabilirsiniz. Son olarak; eğer özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız, Özgürlük Parkı’nın sağ kısmında bulunan eski Lara Caddesi’ni takip etmelisiniz. 

2.Düden Şelalesi

Burası neresi? Antalya’nın 10 km uzağında yer alan Düden Şelalesi, özellikle yaz aylarında, yerli ve yabancı birçok turist tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Aşağı Düden ve Yukarı Düden olmak üzere iki ayrı kolu bulunan Düden Şelalesi, yeşil ve mavi tonlarının birbirine karıştığı, eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Yukarı Düden Şelalesi’nin ise, 1972 yılında piknik ve mesire alanı olarak halka açıldığını da söylemeden geçmeyelim.

Neden gitmeliyim? Şelalenin çevresindeki muhteşem atmosfere şahit olmak, 40 metre yükseklikten akan suyun akışını seyretmek, temiz havayı solumak için mutlaka Lara gezilecek yerler listenize burayı eklemelisiniz. Şelalenin çevresinde doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir ve uygun bir alan bulup piknik yapabilirsiniz. Dahası böylesine bir ortama her zaman denk gelemeyeceğiniz için, bol bol fotoğraf çektirmeyi de unutmayın!

Kaçırmayın! Aynı zamanda yoğun ilgi sebebiyle, şelalenin çevresinde açılan pek çok restoran ve kahvaltı mekanlarına giderek vakit geçirebilirsiniz. Küçük bir mola vererek, harika manzara eşliğinde mekanların tadını çıkarmış olacaksınız. Ayrıca şelalenin yakınında yer alan mağarayı da, görmeden gitmeyin!

  • Adres: Çağlayan, Lara Cd. No:457, 07230 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.00 – 19.30 / Kış: 08.00 – 18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 5₺ / Öğrenci: 3₺
  • Yol tarifi al >

3.Perge Antik Kenti

Burası neresi? Aksu sınırları içerisinde yer alan Perge Antik Kenti, Antalya’ya 18 km uzaklıkta konumlanıyor. Kentin kazı çalışmalarına ilk olarak, 1950’li yıllarda başlanmış ve günümüze kadar gelerek kentin yüzde 25 seviyesine ulaşılmış. Perge Antik Kenti, tarihi kalıntıları ve büyüklüğüyle dünyada ayakta kalan en büyük ve en önemli antik kentlerden biri olma özelliğine sahip.

Tarih öncesi çağlardan itibaren yerleşim yeri olarak kullanılan ve fazlasıyla sevilen bir yer olan Pamfilya Ovası, Antalya’nın doğusundaki Likya ve Kilikya arasında kalan bölgenin adıdır. Ayrıca Pamfilya’nın, tüm kavimlerin ülkesi anlamına gelmekte olduğunu da ekleyelim. Hattuşa’da bulunan tabletlerde Parha adı olarak geçen yerin, Perge olduğu tahmin ediliyor ve bu yüzden kentin tarihinin M.Ö 1200’lere kadar uzandığı düşünülüyor.

Neden gitmeliyim? Aksu Nehri’nin 4 km batısında iki tepe arasında geniş bir ovanın üzerine kurulu olan Perge, sanatçılar tarafından mermer bir kente dönüştürülmüştür. Bu antik kente ilk giriş yaptığınızda, Yunan-Roma tipi bir tiyatro karşılıyor sizi. Bu tiyatro Cavea, Orkestra, Scene olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Cavea; seyircilerin oturma yerlerinin bulunduğu alan, Scene ise; sahnedir. Bu alanlarda; gladyatör savaşları, vahşi hayvan dövüşleri yapılmakta ve izlenmekteydi. Zaten Orkestra kısmının korkuluklarla çevrili olması gladyatör oyunlarının yapıldığının bir göstergesidir.

Tiyatronun devamında, Stadyum geliyor ve antik dönemden günümüze kalan en iyi stadyumlardan biri diyebiliriz. Sonrasında; şehrin ticari ve politik merkezi olan Agora, Sütunlu Cadde, Helenistik Kapı ve Güney Hamamı gelmekte. Çok iyi bir şekilde korunmuş bu antik yapılarının her birini tek tek gezmelisiniz. Arkeoloji ilgi alanınızsa, tarihi seviyorsanız ve antik kalıntıları keşfetmek hoşunuza gidiyorsa, uğramanız gereken yer belli.

  • Adres: Barbaros, Perge Yolu, 07112 Aksu/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.00 – 19.00 / Kış: 08.00 – 17.00
  • Telefon: (0242) 238 56 88
  • Giriş ücreti: 25 **Müzekart ile ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4.Kaleiçi

Burası neresi? Muratpaşa sınırları içerisinde yer alan Kaleiçi, Antalya’nın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Tarihi sokakları, duvarları, eski evleri ile Antalya’nın tarihine ve kültürüne resmen ayna tutarken, sizlere de büyük bir nostalji yaşatır. Ancak tarihi yapıların bazıları restore edilerek ticari bir amaç olarak kullanılmaya başlanmıştır. İçerisinde; birçok alışveriş yapacağınız dükkanlar, oteller, pansiyonlar ve restoranlar yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Öncelikle, Kaleiçi’nin tarihi sizi alıp götürecek başka diyarlara! Sonrasında dar sokaklarında yürümek, hareketli ve eğlenceli mekanlarında oturup manzarayı seyretmek, hediyelik eşya dükkanlarından kendinizi ya da sevdiklerini şımartmak ve daha pek çok şey… Biter mi peki bu saydıklarımızla, hayır! Tarihi Hadrian Kapısı’na uğrayın, Kaleiçi’nin yat limanından kalkan teknelere binerek eğlenceli turlara katılın, marina içerisinde gezinin, limanın hemen yanında yer alan plajda yüzün, Saat Kulesi’ni görmeden ayrılmayın ve Cam Teras’tan manzarayı seyredin! 

5.Kemer

Burası neresi? Türkiye’nin ve Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer, Antalya’ya 40 km mesafede yer alıyor. Antik kentleri, hareketli gece hayatı, bol oksijenli havası, mavi bayraklı plajıyla birçok turistin akın ettiği yerlerden biridir. Muhteşem iklimi sayesinde sadece yaz aylarında değil, aynı zamanda kış aylarında bile ziyarete açıktır. Bu yüzden de nüfusu sürekli artmakta ve hatta yabancı turistlerin buradan bir ev satın aldığını bile söyleyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Çok eski bir tarihi geçmişe sahip olan Kemer, hem tarihi hem de doğal güzeliği açısından görülmeye değer bir yerdir. Kemer’e geldiğinizde; tekne turlarına katılmalı, Üç Adalar, Phaselis Koyu, Ayışığı Koyu, Maden Koyu, Kleopatra Koyu ve Çıralı Plajı’nı görmelisiniz. Harika plajlarında denize girmenin tadını çıkarırken, birbirinden farklı su sporları aktivitelerini de yapmalısınız. Ayrıca ”Kemer Gezilecek Yerler” yazımıza bir göz atarak, daha kapsamlı bilgiye ulaşmanız da mümkün.

6.Tekirova

Burası neresi? Kemer’e bağlı bir belde olan Tekirova, Kemer’e 17 km, Antalya’ya da 50 km uzaklıkta yer alıyor. Tekirova, doğal güzellikleri, kumsalı, plajı ve deniziyle en popüler noktalardan biri olmayı başarıyor. Özellikle tarihinin, kumsallarının ve ormanlarının bu denli korunmuş olması sizi oldukça şaşırtacak.

Neden gitmeliyim? Tüm doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi zenginliğiyle de fazlasıyla göz dolduruyor Tekirova. Buraya geldiğinizde; Olympos Dağı’na çıkıp eşsiz manzarayı seyredebilirsiniz. Aynı zamanda Olympos ve Phasalis’i de listenize eklemelisiniz. Tekirova’daki hediyelik eşya dükkanlarında kendinizi şımartarak gezinize başlayabilir, sonrasında da dibindeki beldelere giderek eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz.

7.Belek

Burası neresi? Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek, Antalya’ya 43 km uzaklıkta konumlanıyor. Modern otelleri, alışveriş imkanları, restoranları, golf tesisleri, doğası ve tarihiyle en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biridir. Kadriye ve Belek olmak üzere iki küçük köyün birleşiminden oluşan bölge, aynı zamanda oldukça önemli noktalardan biridir. Belek’in önemli ve popüler olmasının sebeplerinden biri; Türkiye’nin golf merkezi olmasıdır.

Neden gitmeliyim? Tarihi ve turistik açıdan mükemmel bir yer olan Belek, antik kentleriyle, masmavi deniziyle, sıcacık kumlarıyla, çevre illeriyle resmen baş döndürüyor. Belek’e geldiğinizde; Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu, Aspendos Köprüsü, The Land of Legends, Saat Kulesi, Golf Sahalarını, hamamlarını, plajlarını, antik kentlerini ve daha birçok doğal güzelliğini görmelisiniz. Tüm bunlar hakkında daha detaylı bilgi için de ”Belek Gezilecek Yerler” yazımızı incelemelisiniz.

8.Side

Burası neresi? Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir tatil beldesi olan Side, doğası, denizi ve tarihi yerleriyle yerli ve yabancı birçok turist tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Genel nüfusu 12 binlerdeyken, özellikle yaz aylarında bu rakam bir hayli artmakta ve bir milyonu geçmekte.

Neden gitmeliyim? Side yarımada üzerine kurulu, bir liman kenti olan yer, Antalya’ya 78 km mesafede yer alıyor. Side’ye yolunuz düştüğünde; ilk olarak Side Antik Kenti’ni ziyaret etmelisiniz. Sonrasında ise, Side Antik Tiyatrosu, Apollon Tapınağı, Side Limanı, Side Müzesi, Ters Villa, Side Sualtı Müzesi, plajları ve daha pek çok yeri listeye eklemelisiniz. Şimdi de gelin bu yerler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olun. Buyrun; ”Side Gezilecek Yerler” yazısı!

*Gece Hayatı

Lara’da gezilecek yerler bittiyse, başlasın o zaman gece hayatı! Lara bölgesinde, oldukça hareketli ve hızlı bir gece hayatının söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yinede diğer popüler yerler gibi bir beklentiniz olmasın. Bölgede yer alan birkaç bar ve mekanlarda doya doya eğlenebileceğiniz bir gerçek. Örneğin; Jolly Joker Pub, Inferno, Zodiac Bar, Havana Club, Kalina Bar, Neptuno Bar gibi daha fazlası mevcuttur ve bunlardan birini tercih ederek güzel vakit geçirebilirsiniz.

*Alışveriş

Lara’da alışveriş açısından çok fazla çeşit yoktur. Sadece küçük hediyelik eşya dükkanlarından sevdikleriniz ya da kendiniz için, takı, magnet veya el işi yapılan kıyafetleri satın alabilirsiniz.

*Yapmadan Dönme

  • Lara Plajı’nda kamp ya da piknik yap!
  • Düden Şelalesi’ne git ve harika manzara eşliğinde fotoğraflar çek!
  • Perge Antik Kenti’nde tarihi kalıntıları keşfet!
  • Çevresinde gezilecek yerleri ile dolu dolu bir gün geçir!

*Antalya Hakkında Daha Fazla Kaynak

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri. ‘’Karadağ’ın Miami’si’’…

5 gün önce

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

1 hafta önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 hafta önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

2 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

2 hafta önce