Krakor’da Ne Yenir? | Krakor’da Denenecek 8 Lezzet

Ekstrem seyahat rotalarından biri olan Kamboçya, özellikle farklı rotaları ziyaret etmeyi düşünenlerin listesine olmayı başaran destinasyonlarından. Krakor ise Kamboçya’nın kültürünü ve yeme içme dünyasını yakından görmek isteyenler tarafından Kamboçya’da sıklıkla uğranan şehirlerin başında gelmektedir.

Krakor’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Doğal bir yaşam süren insanların yaşadığı Krakor özellikle balık konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip yeme içme imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra şehirde yerel bitkiler de yemeklerde çok fazla tercih edilmektedir. Bu nedenle “Krakor’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevapları için ziyaretçiler başta balık olmak üzere doğal ve besleyici seçeneklerle karşı karşıya kalıyor.

Kamboçya mutfağı ziyaretçilere Tayland ve Fransız mutfaklarını andırmaktadır. Özellikle Thai yemeklerine çok benzeyen Kamboçya yemekleri, çok sıra dışı lezzetleri denemeyi sevenler için oldukça heyecan verici. Laos ve Vietnam yemekleri de gene Kamboçya mutfağı ile büyük benzerlikler göstermektedir.

Bu kadar genel bilgiden sonra artık dilerseniz en fazla tercih edilen Krakor yemekleri hakkında hazırladığımız listemize birlikte göz atalım;

1. Stir-fried Morning Glory

Stir-fried Morning Glory
Stir-fried Morning Glory

Morning glory ismi verilen bir bitkinin tavada kızartılmasıyla hazırlanan bu lezzet, Thai mutfağının önemli unsurlarından biridir. Yemeğin içinde aynı zamanda istiridye sosu, balık sosu ve soya fasulyesi ezmesi gibi çeşitli malzemeler de kullanılmaktadır. Bu lezzet özellikle bu küçük şehirde kahvaltılarda tercih edilmektedir.

2. Balık ve daha fazla balık

Seafood
Balıkçılık şehrin ana geçim kaynaklarından biri.

Tabi günümüzde kuraklık, iklim değişikliği gibi çeşitli sebeplerden ötürü artık eski bolluk olmasa da Krakor, lokal balıkları denemek isteyen sıra dışı gezginler için tam bir cennet niteliği taşıyor. Tatlı suda yetişen birçok balığı deneyebileceğiniz bölgede adını bilmediğiniz çok çeşitli balıklarla karşılaşabilirsiniz. Burada sadece su canlılarının tadına bakmakla kalmayıp aynı zamanda çok farklı balıkçı fotoğrafçı balıkları çekebileceğinizi de alta not düşelim istedik.

3. Fish Amok

Yerel balık lokantalarını ziyaret ederek bu farklı lezzeti deneyebilirsiniz.

Fish Amok
Fish Amok

Fish amok, kesinlikle en geleneksel Kamboçya yiyeceklerinin başında gelmektedir. Yerli halkın yanı sıra şehre gelenlerin de çok fazla tükettiği bu lezzet, muz yaprakları içinde pişirilen bir çeşit balık yemeğidir. Bu yemek genellikle yanında yöresel bir yapışkan pilav eşliğinde servis edilmektedir. Şayet Krakor’da geleneksel Kamboçya tatlarını denemeyi kafanıza koyduysanız bizce Krakor’da ne yenir? Ne içilir? listenize kesinlikle fish amok isimli bu yemeği eklemelisiniz.

4. Kdam Chaa

Kdam Chaa
Kdam Chaa

Kamboçya’nın sahil kentlerinde çok sık karşımıza çıkan bir lezzet olan kdam chaa, yengeçlerin kızartılmasıyla hazırlanmaktadır. İçerisinde aynı zamanda yöresel biber de eklenen bu yengeç yemeği, kesinlikle denenmesi gereken Krakor yemekleri arasında bulunuyor.

5. Lort Cha

Lort Cha
Lort Cha

Özellikle sokak satıcılarında ve yerel pazarlarda çok fazla karşımıza çıkan lort cha, ekonomik bir menü arayanlar için tam da ihtiyaca cevap veren bir yemek. Pirin eriştesiyle hazırlanan yemeğin içinde soğan, kavrulmuş yumurta gibi farklı malzemeler bulunuyor ve ortaya oldukça besleyici bir yemek çıkıyor. Şayet şehrin yemek kültürünü tam anlamıyla sindirmek istiyorsanız “Krakor’da ne yenir? Ne içilir?” listenize bu yöresel yemeği mutlaka eklemelisiniz.

6. Prahok

Prahok
Prahok

Balık ezmesiyle hazırlanan prahok, bir çeşit çorbadır. İçinde aynı zamanda çeşitli sebzelerin bulunduğu çorbada çok yoğun bir şekilde baharat kullanılmaktadır. (Aslında şehirde diğer Asya ülkelerine göre daha az baharat kullanılmaktadır.) Bu da yemeğe çok ağır bir koku vermektedir. “Farklı bir şeyler deneyeyim. Sonucunda ölüm yok ya” diye düşünenler için prahok da listeye eklenmesi gerekenlerden.

7. Nom Banh Chok

Nom Banh Chok
Nom Banh Chok

Çoğunlukla kahvaltıda tüketilen bir tür salata olan nom banh chok içinde pirinç eriştesinden balık sosuna, muz çiçeğinden taze fasulye filizine kadar birçok farklı malzeme kullanılmaktadır. Sabahın erken saatlerinde sokak tezgahlarında yerini alan bu salata tabağı, güne zinde başlamak isteyenlerin test edebileceği yöresel kahvaltı seçeneklerinden biridir.

8. Loc Lac

Loc Lac
Loc Lac

Loc lac, en genel tarifiyle tavada kızartılmış bir tür dana eti yemeğidir. Çoğunlukla tarif hazırlanırken istiridye sosu veya soya sosu kullanılmaktadır. Yemeğin yanında garnitürlerin yanı sıra genellikle patates kızartması, kavrulmuş yumurta ya da yapışkan pirinçle yapılmış pilav da servis edilmektedir.

Krakor’da ne yenir? Ne içilir? sorusunun cevabını merak edenler için hazırladığımız listemiz burada son buluyor. Tabi ki siz bu şehrin yemek kültürüne dair bir şeyler söylemek isterseniz bize yorum kısmından yazabilir ve ziyaretçilerimizle bu konudaki fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. 

Krakor ile ilgili bütün yazılarımıza ulaşmak ve şehirle ilgili detaylı bilgiler edinmek isterseniz Krakor gezi rehberi sayfamızı inceleyebilir ve ilginizi çeken yazılarımızı okuyabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin