Sunexpress Evcil Hayvan Taşıma Kuralları

Evcil hayvan dostlara sahip insanlar için en önemli konulardan biri de uçak yolculuğunda dikkat edilmesi gereken prosedürler oluyor. Hazırladığımız yazımızda sizler için Sunexpress evcil hayvan taşıma kuralları hakkında bilmeniz gereken bütün detayları listeledik…

Sunexpress’te evcil hayvanlarla ilgili genel seyahat kuralları

Sunexpress’te evcil hayvanların uçakta taşıma prosedürleri noktasında bazı özel düzenlemelere sahiptir. İngiltere, İrlanda ve İsveç dışındaki rotalarda geçerli olan bu kurallar şu şekildedir:

  • Evcil hayvanıyla seyahat etmek isteyen yolcuların seyahatten en az 3 gün önce Sunexpress müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek bunu bildirmeleri ve hayvanıyla ilgili özel olarak rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yolcu kabininde ya da kargo kısmında yolcu başına 1 adet evcil hayvan taşınmasına izin verilmektedir. Bunda uçuşun kapasitesinin uygunluğu, taşınacak hayvanın gerekli şartları taşıması ve AB seyahat hükümlerinin karşılanması önemlidir. Aksi halde evcil hayvan uçuşa kabul edilmeyecektir.
  • Taşınacak evcil hayvanın mevcuttaki gümrük ve ihracat yönetmeliklerine uyması gerekmektedir.
  • Evcil hayvana ait aşı belgeleri, veterinerden temin edilmiş sağlık belgesi, sınır belgeleri gibi gerekli bütün evrakların eksiksiz bir şekilde hazır bulundurulması konusunda sorumluluk yolcudadır.
  • Evcil hayvanın taşınması esnasında ona sadece 1 yolcu refakat edebilir ve yolcuyla evcil hayvanın aynı uçakta seyahat etmesi gerekmektedir.
  • Evcil hayvanların uçuşa kabul edilebilmesi için mutlaka ona refakat eden bir yolcunun olması gerekmektedir. Evcil hayvanın tek başına yolculuk yapmasına müsaade edilmez.
  • Gidilecek ülkenin evcil hayvanlarla ilgili giriş koşulları, gümrük şartları, istenen aşılar gibi konularda araştırma ve yerine getirme sorumluluğu yolcuya aittir.
  • Evcil hayvanların taşınmasıyla ilgili en önemli noktalardan biri de hayvanın taşınacağı çanta ve kafesin özellikleridir. Kafesin üç tarafında hayvanın rahat bir şekilde hava almasını sağlayacak deliklerin bulunması, sıvı sızmalarına karşı dayanıklı olması ve sağlam bir şekilde kilitlenebilmesi gerekmektedir. Çanta ya da kafes en fazla 55*40*23 cm ebatlarında olmalıdır.
  • Yurt dışına çıkarken kedi ya da köpek cinsi bir evcil dostuyla yurt dışına seyahat etmek isteyen yolcular, 1 Ekim 2004 tarihinde yasal bir zorunluluk haline gelen hayvan pasaportu mavi AB belgesi ibraz etmektedir. Avrupa Birliği üye ülkelerde kabul gören bu pasaport, hayvanın kuduz aşısı yapıldığını ispatlayan resmi bir belgedir. Hayvan pasaportu verildiği tarihten itibaren 12 ay boyunca geçerliliğini korumaktadır.

Evcil hayvanların kabinde yolculuk kuralları

sunexpress kabin bölümünde evcil hayvan

  • Yolcuların 1 adet canlı kedi ya da köpeği 8 kg’ı aşmamak kaydıyla yolcu kabininde taşıyabilmektedir.
  • SunExpress’te kabinde evcil hayvan taşıma hizmeti ek ücret karşılığında verilen bir hizmet türüdür. Yurt dışı tek yönlü uçuşlarda 49,99€’dan başlayan fiyatlarla, iç hat uçuşlarda ise 119,90₺’den başlayan fiyatlarda bu hizmet satın alınabilmektedir.
  • Kabinde yolculuk yapacak evcil hayvanlar yolculuk boyunca kilitli taşıma konteynerde kalmalıdır ve yolcunun önünde bulunmalıdır.
  • Her sefer için sınırlı sayıda canlı hayvan taşınabildiği için öncesinde rezervasyon yapılması zorunludur.
  • Kilitlenebilir konteynerler el bagajının büyüklüğünü geçmemelidir. Bu da taşıma konteynerinin uzunluğunun 55 cm, genişliğinin 40 cm ve yüksekliğinin 23 cm’yi geçmemesi anlamına geliyor. Bu standartları sağlayan en kullanışlı ve dayanıklı modeller için Türkiye’nin en zengin ürün çeşitliliğine sahip online pet mağazası petibom.com‘u ziyaret edebilirsiniz.
  • Muhabbet kuşu kabinde yalnızca iç hat seferlerinde kabul edilmektedir. Bu hizmet için fiyatlandırma ise 79,90₺’den başlamaktadır.

Evcil hayvanların kargo bölümünde taşınma kuralları

kargo bölümünde hayvan taşınması

  • Uçağın kargo bölümünde kafesle birlikte 8 kg’dan ağır olan evcil hayvanlar taşınmaktadır. Kargo bölümünde kedi cinsleri ve köpek cinsleri taşınabilmektedir.
  • Hayvan kompartımanında evcil hayvan taşıma hizmeti ek ücrete tabi bir hizmettir. Bu hizmetten faydalanmak isteyen yolcuların dış hat seferlerinde 74,99€, iç hat seferlerinde ise 269,99₺ ücret ödemesi gerekmektedir.
  • Yolcular, evcil hayvanlarının rahat bir şekilde nefes alabileceği, su geçirmezliği olan evcil hayvanlar için özel olarak üretilmiş taşıma konteynerlerinden satın almalıdır.
  • Safkan dövüş köpekleri ve bu cinslerin çiftleşmesinden ortaya çıkan melez cinslerin taşınması yasaklanmıştır. Bu cinsler Amerikan Pitbull Terrier, Amerikan Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier, Bullterrier, Amerikan Bulldog, Fila Brasiliero, Kangal, Dogo Argentino, Mastino Napoleta, Mastiff ve Kafkas Çoban Köpeği‘dir.

Evcil hayvanların taşınmasıyla ilgili İsveç uçuşlarındaki kurallar

Bu sayfada evcil hayvanların taşınmasıyla ilgili bütün kurallara ek olarak İsveç uçuşlarında taşınacak evcil hayvanların taşıması gereken başka kriterler de bulunmaktadır. Bu kriterleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hayvanın mikroçip takılı ya da kimlik numarası işaretine sahip olması
  • Evcil hayvanın hayvan pasaportuna sahip olması ve böylelikle geçerli bir kuduz aşısını olduğundan emin olunması
  • Kuduz antikor kan testinin yapıldığını gösterir belgeye sahip olması (Bu test, kuduz aşısından en az 30 gün sonra yapılmalıdır ve hayvanın İsveç’e girişine en az 3 ay kalmış olması gerekmektedir.)

Belirtilen Sunexpress evcil hayvan taşıma kuralları sizin ve evcil hayvanınızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınması için çok önemlidir. Bu kurallara uyulduğu taktirde keyifli bir yolculuk sonucunda evcil dostunuzla Sunexpress uçak seferleri ile keyifli bir şekilde istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin