Konakri’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Gine’nin metropol kenti Konakri’nin yöresel yemeklerini sizler için derledik…

” Konakri’de Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetlerden bahsettik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Konakri mutfağı çok da zengin bir yemek yelpazesine sahip değil. Ancak yine de damak zevkinize uygun lezzetler bulabilmeniz mümkün.

Kentte yer alan hemen her restoranda ülkenin yöresel lezzetlerini deneyebilir, Konakri yemekleri  hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Kızarmış Muz

Kızarmış Muz, Konakri

Konakri geziniz sırasında mutlaka deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Kızarmış Muz.. Denemenizi tavsiye ettiğimiz bu Batı Afrika yiyeceği, bölgeye gelen turistlerin mutlaka tattığı lezzetlerden biri. Pek çok yemeğin yanına da eklenen kızarmış muzları, kentte yer alan sokak satıcılarından temin etmeniz mümkün.

2- Haşlanmış Patates

Haşlanmış Patates, Konakri

Ülkenin ulusal yiyeceklerinden biri haline gelen Patates, hemen her yemekte kullanılan halkın sürekli tükettiği sebzelerden biri.

3- Mango

Mango, Konakri

Mango, Konakri’nin yöresel lezzetlerinden biri haline gelmiş. Kentte sokak satıcılarından satın alabileceğiniz bu meyveyi, pek çok tatlının içerisinde de görebilmeniz mümkün.. Güney Asya’da üretilen bu meyveler zaman içerisinde Gine’nin en sevilen meyvelerinden biri haline gelmiş.

4- Balkabağı Turtası

Balkabağı Turtası, Konakri

Konakri gezinizde canınız bir kahve tatlı molası istediyse sizlere önerebileceğimiz yöresel tatlılardan biri Balkabağı turtası…  Lezzetli kreması ve balkabağı püresi ile dikkat çeken lezzet, Şükran günü gibi özel günlerin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Zencefilli Bira

Zencefilli Bira, Konakri

Konakri akşamlarından birini ünlü Zencefilli Birayı deneyerek geçirmeye ne dersiniz? Zencefil, baharat, maya ve şekerden yapılan bu lezzetli biranın en önemli özelliği içerisinde alkol bulunmaması. Kentte yer alan hemen her market ve restoranda da satışları mevcut. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Palmiye Şarabı

Palmiye Şarabı, Konakri

Palmiye öz ve hurma şurubu ile birlikte yapılan Palmiye Şarabı, ülkenin milli içkilerinden biri haline gelmiş.. Konakri’de pek çok kafe ve pubda deneyebileceğiniz bu içeceğin oldukça tatlı bir aroması var. Yine de içerken dikkatli olmakta fayda var. Bilindiği üzere tatlı alkollerin çarpma olasılığı daha yüksek..

7- Demirhindi

Demirhindi, Konakri

İçerisinde yaklaşık 40 çeşit baharat ve demirhindi bitkisi yer alan bu Demirhindi, Osmanlı döneminde tüketilen bizlerinde yakından tanıdığı bir içecek aslında. Tadı ise oldukça lezzetli. Konakri marketlerinde ve kafelerinde bulabileceğiniz bu içecek, Gine’nin de yöresel lezzetlerinden biri haline gelmiş.

Konakri Gezilecek Yerler için..

Konakri’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin