Seyşeller Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Seyşeller Havaalanı’ndan başkent Victoria şehir merkezine olan ulaşımınız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri bu yazımızda sizler için derledik;

Şehir Hakkında; Seyşel Adaları, adaların doğal cazibe merkezlerini tamamlayan son derece gelişmiş bir altyapıya sahip, özellikle balayı tatili çiftlerine ve gezginlere yönelik harika bir yerdir. Pahalı bir destinasyon olsa da, kaliteli tatil açısından son derece kusursuz bir deneyim vadediyor. Suç oranı düşüktür ve yerel halkı turistlere karşı oldukça misafirperverdir.

Şnorkel dalgıçlar, balayı çiftleri, doğaseverler, gurmeler ve deniz tatili meraklıları için Seyşel Adaları mükemmel bir varış noktasıdır. Ekvator’un güneyinde yer alan ve Hint Okyanusu’nun yaklaşık 400.000 kilometrekaresine yayılmış olan Seyşeller, doğal güzellikler, antik harikalar ve harika insan yapımı cazibe merkezleri ile donatılmıştır.

Takımadaların cazibesinin çoğu tarihinde yatıyor. Hem Fransız hem de İngiliz sömürgecileri yüzyıllar boyunca burada hüküm sürdüler ve Hint Okyanusu’nun her iki tarafından göç buranın kozmopolit yapısını önemli ölçüde değiştirdi.

Sıkça kullanılan “cennet” kelimesi, Seyşel Adaları’nı çok açık bir şekilde tanımlamaktadır. Ciddi doğal tehlikeler, sıtma ve diğer ciddi hastalık riski burada bulunmamaktadır.

Seyşeller Havalimanı Hakkında; Seyşeller Uluslararası Havaalanı (SEZ), Seyşeller takımadalarının en büyük havaalanıdır ve başkent Victoria’ya yakın Mahe adasında yer almaktadır. Havaalanından, Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’daki pek çok destinasyona doğrudan uçuşlar yapılmaktadır. Seyşeller Uluslararası Havaalanı, aynı zamanda günlük iç hat uçuş hizmetleriyle de adalar arazı ulaşım imkânı sağlamaktadır. British Airways, Austrian Airlines, Emirates, Kenya Airways ve Türk Hava Yolları gibi uluslararası havayolları uçmaktadır. Mahe adasındaki başkent Victoria’ya 11 km uzaklıkta bulunan havaalanı yakındaki plaj yerlerine de yakın bir erişim kolaylığı sunuyor. Yolcuları adanın herhangi bir noktasına taşımak için taksiler mevcuttur. Havaalanından başkent Victoria’ya otobüs servisleri de mevcuttur ve her 20 ila 30 dakikada bir kalkmaktadır.

Havaalanı içerisinde beklenenden daha uzun süre kalırsanız zamanınızı iyi değerlendirebileceğiniz bazı güzel yerler bulunuyor. Uluslararası terminalde, pizza, hamburger türü atıştırmalıklar yiyebileceğiniz ve bir fincan kahve içebileceğiniz Le Terminale Coffe Shop bulunuyor. Klasik Alman yemeklerini ve Cafe Paradiso’daki Fransız tarzı kruvasanları içeren kafede gün boyu kahvaltı ve yemek yiyebileceğiniz restoranlar yer almaktadır. Alışveriş olanakları arasında Queen Creole’da yerel hediyelik eşyalar, Jouel’de mücevherler ve Kankan adlı butik mağazada elbiseler bulunmaktadır. İç hatlar terminalinde vakit geçiriyorsanız, Sky Chefs Shop’a gidebilirsiniz.

Havaalanına yakın konaklama yerleri için bazı iyi oteller yer almaktadır. Bunlar arasında;

Havalimanı/Merkez Arası Ulaşım; Seyşeller Uluslararası Havalimanı’ndan neredeyse ihtiyacınız olan her yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Buna hem küçük hem de büyük gruplar için ulaşım dâhildir. Ayrıca aileler ve arkadaş grupları için ideal olan daha büyük araçlar da dâhildir. Ayrıca bağımsız bir turist olarak özel araç kiralama, taksi veya daha ucuz maliyetli olan otobüsleri de kullanarak şehir merkezine gidebilirsiniz.

Taksiler; Taksiler, havaalanı dış hatlar terminali gelen yolcu çıkış kapısının orada mevcuttur. Taksiler için ücretler, terminalin tamamındaki bilgi ekranlarında yer almaktadır. Fiyatlar hakkında daha fazla bilgi için çıkış terminalindeki taksi masasına gidebilirsiniz. Seyşel Adaları’ndaki tüm taksiler için taksimetre kullanılmaktadır ve seyahatinizin sonunda sürücüden bir makbuz istemeyi unutmayın.

Araç Kiralama; Araç kiralama kiosku dış hatlar gelen yolcu terminalinin çıkışında yer almaktadır. Eğer seyahatinizden önce aracınızı rezerve etmediyseniz terminalden bir araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Araç kiralama kiosklarında gerkli tüm bilgilendirme yapılmaktadır. Yeni tip uluslararası geçerliliği olan ehliyetinizi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Seyşelleh Uluslararası Havaalanı’nda faaliyet gösteren araç kiralama şirketleri: AVIS, Omega, Eden, Hertz, Tropicar, Nelson Car, Alpha Rent-A-Car, Echo Rent-A-Car ve Victoria Car.

Otobüs Servisleri; Halk otobüsleri ile havaalanından şehir merkezi Victoria’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsler aynı zamanda adaların etrafında seyahat etmenin ucuz bir yoludur. Havalimanının yakınında kuzeye (başkent Victoria dâhil) ve güneye giden iki otobüs durağı bulunmaktadır. Yolculuk fiyatı yerel para birimi cinsinden 7,00 Seyşeller Rupisi veya 0,35 Euro senttir. Otobüs tarifesine buradan bakabilirsiniz.

Seyşeller Havalimanı’ndan düşük maliyetli otobüsler, 7/24 hizmet veren taksiler, her bütçeye uygun ve kişi sayısına bağlı olarak özel havaalanı transferleri ve bireysel olarak kiralayabileceğiniz araçlar ile şehir merkezi Victoria’ya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Seyşeller Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Mahe Adası’nın doğu kıyısında yer alan Seyşeller Uluslararası Havaalanı, Seyşeller Takımadaları’nın en büyük adasına ve şehir merkezine kolay erişim imkânı sağlıyor. Havaalanı, tüm popüler destinasyona eşit mesafede yer almaktadır. Havaalanından doğrudan rezervasyon yaptığınız otele, şehir merkezine veya direkt popüler turistik bir cazibe merkezine stressiz bir şekilde gitmek için aralarından seçim yapabileceğiniz bazı ulaşım türleri bulunmaktadır.

Seyşeller Havalimanı

 

Seyşeller Uluslararası Havalimanı’ndan Victoria şehir merkezine otobüs, taksi, özel transfer ve araç kiralama ile ulaşabileceğiniz 4 yol bulunuyor.

– Havaalanı / Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Seyşeller Uluslararası Havaalanı’ndan Victoria şehir merkezine doğrudan giden otobüsler bulunmaktadır. Otobüsler Pazartesi’den Cuma’ya günde yalnızca dört kez sefer yapmaktadır.

Seyşeller Havalimanı Shuttle Servis

Cascade istasyonundan hareket eden otobüslerin havaalanı şehir merkezi arası yolculuk süresi yaklaşık 15 dakika sürmektedir ve tek bir yolculuk için fiyatı 3 Seyşeller Rupisidir.

– Havaalanı / Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havaalanından şehir merkezine veya doğrudan otelinize ulaşmak istediğinizde yabancı bir toplu taşıma sistemine, diline ve kültürüne olan yabancılığın verdiği stresten kaçınmak için hızlı ve rahat bir ulaşım seçeneği olan taksiler ile şehir merkezine gitmeyi düşünebilirsiniz.

Seyşeller Havalimanı Taksileri

Taksiler Seyşeller Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşımın en hızlı ve en rahat yoludur. Günün 24 saati hizmet veren havaalanı taksileri ile ulaşımınızı sağlamak için kolayca çevrimiçi bir rezervasyon yapabilirsiniz. Havaalanından Victoria şehir merkezine taksi yolculuğunun fiyatı yaklaşık 75 Seyşeller Rupisidir. Ancak gece ve hafta sonları taksi ücretleri 100 Seyşeller Rupisi’ne çıkmaktadır. Havaalanından şehir merkezine taksi ile ulaşım genellikle 20 dakikadan fazla sürmez. Güvenilir ve uygun fiyatlı şehir merkezi transferleri için online rezervasyon platformu TaxiTender ile Seyşeller Havalimanı’nda bir taksi rezervasyonu yapabilirsiniz. Böylece şoförünüz sizi havaalanında karşılar ve doğrudan şehir merkezi veya otelinize gidebilirsiniz.

Ayrıca Seyşeller Uluslararası Havalimanı’nda taksi transferi için rezervasyon yapabileceğiniz bir site mevcut.

– Özel Havaalanı Transferi

Rahat ve uygun fiyatlı havaalanı transferi için özel bir ulaşım rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Şehir merkezine veya doğrudan otelinize transferlere ek olarak havaalanından ihtiyacınız olan her yere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Seyşeller Havaalanı’ndan araç kiralama şirketlerinden Thrifty (Hertz Corporation), Sixt ve yerel araç kiralama şirketlerinden bir araç kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz. Seyahatiniz öncesi bir araç bulmak ve rezervasyon yapmak en uygunudur. Böylece havalimanında zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Şehir merkezine bağımsız olarak gidebileceğiniz gibi özel servis şirketlerinin taşımacılık hizmeti sunduğu minivan araçlarda diğer yolcularla birlikte ulaşımınızı sağlayabiliyorsunuz.

– Havaalanı Araç Kiralama Şirketleri

Seyşeller Havaalanı’nda ThriftySixt, Creolepay, Tipoa ve 3Click araç kiralama şirketlerinden bir araç kiralayabilirsiniz.

Seyşeller Havalimanı’ndaki tanınmış araç kiralama şirketlerinin ve yerel tedarikçilerin fiyatlarını EasyTerra Car Rental ve Rentalcars.com üzerinden karşılaştırabilir ve böylece tasarruf ederek çevrimiçi rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin