Konakri Gezilecek Yerler Listesi | 12 Turistik Nokta

Gine Cumhuriyeti’nin başkenti Konakri, 2 milyon nüfusu ile Atlas Okyanusu kenarında bulunan bir liman şehridir.

Konakri gezilecek yerler yazımızda bu şehre turistik açıdan bakacağız. 1884’te Fransızların kurduğu Konakri, Tombo Adası ve Kalum Yarımadası üzerine inşa edilmiş. Yine Fransa’nın işgali sırasında başkent edilmiş ve bağımsızlık sonrası da başkent olarak kalmıştır. Konakri sanayi ve madencilik alanında, demir ve boksit üzerine kayda değer çalışmalarıyla biliniyor.

#1 Konakri Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Center d’Art Acrobatique Keita Fodeba

Center d'Art Acrobatique Keita Fodeba

Gine’de en ilginç yerler arasındadır. Ülkede akrobasi ilgi görüyor. Büyülü sahne performansları burada sergilenip, Afrika kıtasını kapsayan turnuvalar organize ediliyor. Sadece ünlü akrobatları görmüyorsunuz. Gençlere çeşitli beceriler kazandırmak merkezin görevlerinden biri. Başarılı olan gençlerden bazıları Amerika‘ya da gidebiliyor. Turistler belli zaman aralığında provaları izleyebilir.

2- Cimetiere de Boulbinet

Cimetiere de Boulbinet

Gine‘nin koloni olduğu zamanları hatırlatan bir mezarlıktır. Avrupalı sömürgecilerin öldürdüğü orta yaşlı insanlar buraya gömülmüş. Mezarlık şu an Hristiyanlar tarafından kullanılıyor. Belli bir açılış saati de yok. Bekçiyi bulup kapıyı açtırmanız yeterli olacaktır.

3- Milli Müze

national museum

Mütevazi bir müzedir. Maske, heykel, müzik enstrümanı gibi koleksiyonlara sahip. Bunların çoğu daha önceden dini veya mistik törenlerde kullanılmış.

4- Jardin 2 Octobre

Jardin 2 Octobre

Bakımlı bir çocuk oyun alanı içeren geniş bir parktır. Telaşlı şehir hayatında biraz mola vermek için insanlar buraya geliyor.

5- Aziz Marie Katedrali

Aziz Mary Katedrali

Konakri’nin azalan Hristiyan nüfusu her pazar sabahı Aziz Marie Katedrali’nde görevlerini yerine getiriyor. 1928’de başlayan inşaat İncil’den sahnelerde tamamlandı. Buranın da belli bir açılış saati yok.

6- Jardin Botanique

Jardin Botanique

Botanik Bahçesi, bir bahçeden ziyade tropik bir ormanın yarı yabani bir parçasını andırıyor. Askerlerle korunan bölgeye girmek için biraz problem yaşayabilirsiniz. Pazarlık yapmayı öneriyoruz.

7- Beşinci Muhammed Sarayı

Savaş zamanlarında hasar alan yapı, yenilenerek tekrar açıldı. Yüksek düzeyde hükumet görevlileri tarafından ve uluslararası zirveler sırasında kullanılıyor. Ne yazık ki gezilere izin verilmiyor.

8- Büyük Camii

grand mosque

Cuma günleri tıklım tıklım olan cami 1984’te yaptırılmış ve 10.000 kişiliktir. Müslüman olmayanlar dışarıdan hayranlıkla bakmakla yetiniyor.

9- Balık Pazarı

konakri gezilecek yerler
Tsukiji Balık Pazarı, Tokyo

En başta Konakri’nin liman kenti olduğunu söylemiştik. Balık pazarlarında Atlas Okyanusu’ndan çıkan deniz canlılarını görebilirsiniz. Taze taze tüketme şansını kaçırmayın.

10- Madina Market

conakry madina market

Şehrin yabancılarına gürültülü ve kalabalık bir ortam gibi gelir. Ev eşyalarından tutun da tekstile kadar her şey burada satılıyor. Alışveriş daldığınız zaman sesleri duymayacaksınız.

11- Atoll Adaları

Atoll Adaları

Liman kentinden olabildiğince yararlanmak gerek. Tekne turuyla Atoll Adaları’nı ziyaret edebilir ve doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Konakri gezilecek yerler listelerinde adalar olmazsa olmazdır.

12- Soumba Şelaleleri

Soumba Şelaleleri

Şehre iki saat mesafede olan şelaleler serin sularla huzur vadediyor. Doğanın sakinliği ile Konakri gezinizi daha da keyifli yapabiliyorsunuz.

*Konakri gezilecek yerler Gine’yi tanımanız için gerekli bilgileri size verecektir. Liman kentinde olmasıyla turistleri pek sıkmıyor. Batı Afrika bölgesini keşfe çıkmayı düşünüyorsanız Konakri’de başlangıç yapabilirsiniz. Heyecanınızı kaybetmeden sitemiz üzerinden hesaplı Konakri biletlerine şimdi bakın!

Konakri gezilecek yerler listemize ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin