Klagenfurt’ta Gezilecek 15 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Karintiya eyaletinin başkenti olan Klagenfurt, Slovenya sınırına yakın bir konumdadır. Doğal örtüsü,bina işçilikleri ve gezilecek yerleriyle dikkat çekiyor.

1161’de pazar kasabası olarak kurulan Klagenfurt gezilecek yerler; tarihi binaları, mağazaları, galerileri ve kafeleri ile son derece çekicidir. 1527 ve 1558 yılları arasında eklenmiş kanallar Klagenfurt’u Wörthersee’ye bağlamış ve yeni projelerin kapısını açmıştır. Şehrin eski görüntüsünün bozulmaması için çokça çaba sarf ediliyor. Klagenfurt gezilecek yerler yazımızda şehrin öne çıkan noktalarını sıraladık.

#1 Klagenfurt Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Hochosterwitz Kalesi

Hochosterwitz Kalesi

Launsdorf kasabasının yaklaşık 160 metre yukarısında bir tepeye kurulmuş olan kale, Avusturya’nın en etkileyici kalelerinden biridir. Milattan sonra 860’da ilk kez adı geçen Hochosterwitz, yüzyıllar boyu Avrupa ile Osmanlı İmparatorluğu arasında kaldı. İnce duvarlı kısımlar, ustaca yapılmış tavan resimleri, sunak ve şirin şapel rehberli turlarda anlatılıyor.

2- Aziz Mary Kilisesi

aziz mary kilisesi

Maria Saal’daki Aziz Mary Kilisesi, Klagenfurt’un 10 kilometre kuzeyindeki bir tepede bulunuyor. Aynı zamanda Karintiya’daki en önemli haç planlı yerlerden biridir. M.Ö. 750’ye kadar giden tarihi birçok dini törene ve olaya tanıklık etmiştir. Mevcut ikiz kule yapısı, 15. yüzyılın ilk yarısında Gotik tarzda inşa edilmiş. Daha sonraları Rönesans ve Barok dönemlerinde yeniden şekillendirildi. Önemli noktaları arasında eski mezar taşlarını, 16. yüzyıldaki Keutscach Epitaph, Our Lady of Coronation ve Post Wagon’un 3. yüzyıl Roma taş kabartmasını sayabiliriz.

3- Neuer Platz ve Ejderha Çeşmesi

Neuer Platz

Kentin en ünlü simgesel mekanına ev sahipliği yapan Neuer Platz, büyük Ejderha Çeşmesi ile turistlerin ilgisini çekiyor. Efsaneye göre şehir, uzun zamandır burada yaşayan ejderhanın bataklığına kurulmuş. Ulrich Vogelsang tarafından 1590’da yapılan heykel 1689’a kadar eklemeler alarak günümüzdeki formunu almıştır.

4- Landhaus ve Amblem Salonları

Landhaus
Landhaus

Alter Platz ile Heiligengeistplatz arasında en heybetli binalardan olan Landhaus yer alır. 1574-90 yıllar arasında eski bir kalenin bulunduğu alanda inşa edilen bina, iki soğan kubbeli kulesi ve iki katlı avlusuyla dikkat çekmektedir. Diğer önemli noktalara 1740’da inşa edilen Amblem Salonu’nu örnek verebiliriz. Roma taşlarının serpiştirildiği bahçe kısmını da gezmeyi unutmayın 🙂

5- Minimundus

Minimundus

Klagenfurt’un batısında kalan Minimundus, dünyanın dört bir yanından tanınan binaların modellerinden oluşan minyatür bir kasabadır. 1958’de başlayan koleksiyonda 1:25 ölçekli 150’den fazla model var. Özgürlük Anıtı, Londra Kulesi, Tac Mahal gibi mirasları açık havada gezebiliyorsunuz. Bağışlarla ayak duran merkez, kendine yüklediği misyonu başarıyla yerine getiriyor.

6- Wörthersee

Wörthersee

Klagenfurt’u Velden’e bağlayan 20 kilometrelik iki gölü olan Wörthersee’yi keşfetmek için bir gününüzü ayırmanızı öneriyoruz. Ormanlık dağ etekleri ile karla kaplı Alplerin hayranlık uyandıran manzarası kolay kolay unutulmuyor. Gölün etrafında çeşitli aktiviteler de var. Binicilik tesisleri, balığa çıkanlar, sportif gruplar göreceksiniz. Bir gününüzü sıkılmadan geçireceğinizi garanti ediyoruz. Mutlaka değerlendirin!

7- Klagenfurt Katedrali

klagenfurt cathedral

1578-91 yıllar arasında inşa edilen katedral, Prens Bishop’un önemsediği dini yapıydı. Üç büyük galeri bulunduran kilisenin içi, 18. yüzyılın zengin dekorasyon anlayışı ile süslenmiş. Resim ve mermerin yanına yaklaşarak ince işçilik karşısında derin düşüncelere dalabilirsiniz. Avusturya halkının gözü gibi baktığı kilise turistlerin de gezi turları arasında yerini almış.

8- Alter Platz ve Belediye Binası

Alter Platz

Klagenfurt’un en eski bölümünün en önemli kısmını Alter Platz olarak bilinen uzun cadde oluşturuyor. Şimdi keyifli bir yaya bölgesi olan cadde Eski Belediye Sarayı (Altes Rathaus) dahil birçok güzel tarihi barok yapı ile çevrilidir. Civardaki en güzel çarşılarla birlikte 1500’lerden kalma evleri gezme şansınız var. Alte Platz’da girdiğini her sokağın ayrı bir hikayesi bulunuyor. Ülkenin geçmişi ilginizi çekiyorsa yerel halk ile sohbet etmekten çekinmeyin. Buradaki insanlar turistlere yardımcı olmak epey istekli.

9- Karintiya Bölge Müzesi

Landesmuseum Karnten

Diğer adıyla Landesmuseum Karnten, 1844 yılında şehrin zengin koleksiyonlarını toplamak için kurulmuş. Sanat ve yaşam, doğal tarih üzerine çalışan müzede yüzlerce eser yer alıyor. Prensler ve şövalyelerin geçit törenlerinde kullandıkları kılıçlar gibi Orta Çağ günlerini anımsatan materyaller koleksiyonun önemli parçalarını meydana getiriyor. Doğal tarih kısmında ise kabartma modeller daha fazla ilgi görüyor. Roma mezar taşları, Virunum’dan gelen taşlar biraz daha öne çıkmakta.

10- Viktring Manastırı

Viktring monastery

Klagenfurt’un güneybatı eteklerinde konumlanmış Cistercian Manastırı, Viktring olarak da bilinir. 1142’de kurulan ve 1786’da faaliyetleri duran Viktring, Karantiya’daki en önemli ve en büyük manastırlardandır. Duvarlardaki tasvirler ve dini olaylar mükemmel kalitede.

11- Wörthersee Stadyumu

wörthersee stadium

Spor seviyorsanız, özellikle de futbolla yakından ilgileniyorsanız Wörthersee Stadyumu’na uğramalısınız. 32 bin kişilik stadyum Avustrian Klagenfurt’un karşılaşmalarına ev sahipliği yapıyor. Stadyuma düzenlenen rehberli turlarda soyunma odaları, VIP salonları gösteriliyor. Saha içinde yürümek de mümkün! Klagenfurt’ta bulunduğunuz tarihlerde futbol maçına denk gelirseniz maç atmosferini de yaşamak isteyebilirsiniz.

12- Pyramidenkogel

pyramidenkogel

Merkezden arabayla 30 dakikalık mesafedir. Biraz uzak gibi gelebilir ancak gitmeye değer. Dünyanın en uzun ahşap kulesi olan Pyramidenkogel 100 metrelik yüksekliği ile harika manzara vadediyor.

13- Strandbad

Strandbad

Strandbad, Kalgenfurt’un önde gelen plaj tatil beldesi olup, Worthersee Gölü’nün kıyısında yer almaktadır. Küçük bir giriş ücreti ile parka gelip her şeyden faydalanabilirsiniz. Genelde insanlar yaz aylarında burada vakit geçiriyor. Bot gezintisi, bisiklet sürüşü, kürek sörfü gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

14- Eboard Museum

eboard museum

Avrupa’daki en büyük elektonik klavye (piyano vs.) müzesidir. Üretilen ilk klavyelerden günümüze kadar farklı ve nadir enstrümanlar toplanmış. 1300 nesneye dokunabilir, izin alırsanız çalabilirsiniz. Cuma günleri haftada bir kez müzede konser düzenleniyor. Konser izlemek ücretli.

*Kısacası Klagenfurt klasik bir Avrupa şehri. Hem tarihi yönden hem de turizm yönünden ziyaretçilerini her seferinde mutlu etmeyi başarıyor. Avrupa’da kafa dinlemek için veya tatil amaçlı gezilerinizde Klagenfurt’u seçenekleriniz arasında bulundurabilirsiniz.

*Promosyonlu Klagenfurt seferlerini görüntüleyip ihtiyacınız olanı hemen satın alabilirsiniz. Gezi sonunda edindiğiniz tecrübeyi bizlerle paylaşmak isterseniz yorum kısmına yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin