Kavala’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Dudak Isırtacak 14 Tat

Yunanistan’ın Türkiye sınırına en yakın şehirlerinden biri olan Kavala, ülkenin en turistik ve beğenilen şehirlerinden biri konumunda bulunuyor. Hal böyle olunca biz de Kavala yeme içme kültürünü masaya yatırdık ve “Kavala’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevaplarını araştırdık.

Kavala’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Çoğunlukla meze ve balık üzerine bir yemek kültürüne sahip olan Kavala’da muhteşem deniz menüleri yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Kavala kurabiyesi şehrin imzası, sebze yemekleri ise vazgeçilmez unsurlarından birisi. Zeytinyağı ise her yemekte olmaz olmazlardan. Tavernalar Kavala mutfağı için uğramanız gereken mabedler…

Listemize geçmeden önce Yunanistan’a gezi düzenlemeyi planlayan tatilciler için bir önerimiz var. Aşağıda paylaştığımız linkte sizler için Yunanistan’ın mutlaka görülmesi gereken yerlerini listeledik:

Yunanistan’da Gezilecek 17 Yer | Detaylı Anlatım

Dilerseniz artık “Kavala’da ne yenir?” listemize geçelim;

1. Kızartma

Patlıcan Kızartması
En sevilen kızartma türlerinden biri: Patlıcan Kızartması

Trakya’nın genelinde kızartma çok seviliyor. Kavala’ya geldiğinizde de özellikle patlıcan ve kabak kızartması mutlaka yemeniz gereken lezzetler arasında bulunuyor. Hele yanında biraz da yoğurt olursa yoğurda sürerek yediğiniz kızartmanın tadını uzun süre hafızanızdan silemeyeceksiniz.

2. Elbette Kavala Kurabiyesi

Bademli Kavala Kurabiyesi
Bademli Kavala Kurabiyesi

Esasında bademli olan ancak günümüzde envai çeşitte yapılan bu kurabiyeler “Kavala’da ne yenir?” diye soranların alacağı ilk cevaplardan. Bu muhteşem kurabiyeler aynı zamanda şehrin en önemli hediyeliklerinden biri. Buraya ister bireysel gelin ister turla gelin yolunuz mutlaka bu kurabiyelerin satıldığı yerlerden birine düşecektir. En çok tercih edilen kurabiye dükkanı ise IOAKIMIDIS KOURABIEDES. Burası şehrin en çok satış yapan ve beğenilen kurabiyecilerinden biri.

3. Kalamar Tava

Kalamar Tava
Kalamar Tava

Kavala ve Yunan genelinde en tercih edilesi şeylerin başında elbette deniz ürünleri geliyor. Burada Ege Denizi’nden çıkan muhteşem balıkları keyifle mideye indirebilirsiniz. Bunun dışında önerebileceğimiz ve Kavala yemekleri içinde denemeden dönmemeniz gereken muhteşem bir lezzet var ki o da kalamar tava. Bu muhteşem lezzeti ve eşsiz tazelikteki diğer deniz ürünlerini denemek için tavsiye edilen mekanların başında ise Orea Mitilini geliyor.

4. Uzo

Tavernaların simgesi: Uzo
Tavernaların simgesi: Uzo

Kavala mutfağı da “uzosuz yapamam” diyenlerden. Şehirde en sevilen ve tüketilen alkollü içeceklerin başında tadı rakıya benzeyen; ancak ondan biraz daha hafif bir içimi olan uzo geliyor. Alkolle aranız iyiyse ve de yemek için özellikle bir balık restoranını tercih etmişseniz yanına mutlaka bir şişe “uzo” açtırın deriz.

5. Yunan Salatası

Yunan Salatası
Yunan Salatası her yemeğin yanında tüketilen bir salata

Siz bakmayın isminin böyle özel olduğuna. Aslında bu salatayı çok özel kılan bir şey yok. Çoban salatasının üstüne biraz peynir serpiştirin ve alın size “Yunan Salatası“. Tabi yemeğin yanında mideyi alıştırmak ve yemeğin tadını arttırmak için mutlaka istenmeli.

6. Koulouri

Koulouri
Koulouri

Ülkemizde her türlü gelir düzeyine mensup kişinin vazgeçemediği bu gevrekler Yunanistan’ın da sevilen atıştırmalıklarından biri. Burada ismine koulouri deseler de görünüm ve lezzet olarak bildiğimiz simit olduğunu söylemeliyiz.

7. Kardydaki Glyko Thassou

Ceviz Reçeli
Ceviz reçeli en sevilen tatlılar arasında bulunuyor.

“Ceviz reçeli” dersek bu lezzet hakkında aklınızda bir şeyler canlanır diye tahmin ediyoruz. Kavala’nın bereketli topraklarında yetişen cevizlerden yapılan bu tatlı Kavala’da denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor.

8. Kalamar Dolması

Kalamar Dolması
Kalamar Dolması

Kalamar tava kadar kalamarın sevilen bir diğer hali kalamar dolması. Yunanistan’daki kalamarların lezzetli ve iri olması bu deniz canlısını favori yapan sebeplerden. Kavala’ya geldiğinizde mutlaka bu farklı dolma türünü de denemenizi öneriyoruz.

9. Feta Peyniri

Feta Peyniri
Feta Peyniri

Küçükbaş hayvanların sütünden elde edilen bu yağsız ve sert peynir daha çok salatalarda kullanılmaktadır. Hafifliği ile kolay bir yeme deneyimi sunan bu Yunan usulü peynir Kavala yemekleri içinde genellikle salatalarda kullanılmaktadır.

10. Gouna

Gouna
Gouna

Güneşte kurutulmuş uskumru ızgarada pişirildikten sonra yanında salatası ve içkisi ile Kavala mutfağı için efsane bir lezzet haline dönüşüyor. Her yerde bulamayacağınız bu lezzet Kavala’dan ayrılmadan önce denemeniz gereken yemekler arasında bulunuyor.

11. Fava

Fava
Fava

Kavala yemek kültürü söz konusu olduğunda mercimekten yapılan bu muhteşem mezeyi es geçmek elbette olmazdı. Özellikle balık menülerinin ayrılmaz bir parçası olan fava deneyenlerin çok kısa bir sürede favori mezeleri arasındaki yerini almayı başarıyor.

12. Caciki

Caciki
Caciki

Komşu ülkelerin yemeklerinde bu kadar fazla benzerlik olması çok normal. Yunanistan’ın kendine münhasır şehri Kavala’da yiyebileceğiniz caciki ismi verilen meze de ülkemizdeki cacıkla neredeyse aynı görünüm ve tada sahip. “Kavala’da ne yenir?” listemize mutlaka dahil etmemiz gerektiğini düşündüğümüz caciki’nin farkı ise susuz yapılması ve üzerine zeytinyağı eklenmesidir.

14. Frappe

Frappe
Frappe

Tercihinizi alkolsüz içeceklerden yana kullanacaksanız frappe Trakya’da oldukça yaygın olarak tüketiliyor. Buzla hazırlanan ve yapılışı biraz zahmetli olan bu nefis kahve, özellikle bir manzara eşliğinde dost meclisinde çok iyi gitmektedir. Bu nedenle Kavala’da yorulduğunuz bir anda bir frappe alabilir ve şehrin siluetinde uzaklara dalabilirsiniz.

“Kavala’da ne yenir? Ne içilir?” konusunda söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar. Tabi sizden gelen eklemelerle yazımızın içeriğini ilerleyen zamanlarda daha da genişletebiliriz. Bu nedenle tecrübelerinizi ve önerilerinizi yorum kısmından bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin