Izumo’da Gezilecek 8 Muazzam Yer

Izumo, Japonya’nın derin kültürünü, geleneklerini ve köklü tarihini yaşatmaya devam eden şirin kasabalardan biridir.

Izumo gezilecek yerler yazımızda, Japonya’nın ve Izumo’nun görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.

Asya’nın en doğusuna  gidecek olursa, birçok adadan oluşmuş olan Japonya’yı ziyaret edebilirsiniz.

#1 Izumo Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Izumo-taisha

Izumo-taisha

Japonya’da Şintoizm dinine ait eski tapınaklardan biri olan Izuma Taisha’nın inşa edildiği tarih tam olarak bilinemiyor. Oldukça eski olduğu tahmin edilen tapınak yıl içerisinde birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

2- Antik Izumo Müzesi

Antik Izumo Müzesi

Japonya’nın 2007 yılında halka açılan Antik Izumo Müzesi, şehrin kültürel ve tarihsel birikimini ziyaretçilere aktarabilmek adına açılmıştır. Izumo Müzesi’ni haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

3- Hinomisaki Shrine

Hinomisaki Shrine

Japonya mitolojisinde bulunana iki tanrıya ithafen yapılmış olan Hinomisaki Shrine, şehrin en eski tapınakları arasında yer alıyor. Güneş tanrısı ve deniz tanrısı adına yapılmış olan tapınak ağaçlık bir bölgede 7 Ağustos’ta Sunset Festivali düzenlenmektedir. Geleneksel yapıyı yansıtan heykellerle bezenmiş olan tapınağı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

4- Izumo Science Center

Izumo Science Center

Japonya’da hem eğitimlerin gerçekleştiği hem de bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği Izumo Bilim Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Her yıl yaklaşık 150.000 kişi tarafından ziyaret edilen müze 2002 yılından beri hizmet vermekte.

Özellikle öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri takip edebilmesi ve yeni düşünceler geliştirebilmesi için bu merkezi gezmesi önemli. Izumo Bilim Müzesi’ni haftanın her günü 09.30-17.30 saatleri arasında gezebilirsiniz.

5- Izumo Yorgan Müzesi

Japonyanın geleneksel el sanatlarının yorganlar üzerine aktarılmasıyla ortaya çıkan Izumo Yorgan Müzesi, şehrin kültürel yapısını yakından görmenizi sağlayacak en önemli noktalardan biridir.

Şehri gezerken bu müzeyi ziyaret edip birbirinden farklı desenlerin nasıl ilmek ilmek işlendiğine şahit olabilirsiniz. Her mevsim faklı sergilere ev sahipliği yapan müzeyi 10.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

6- Lake Shinji

Lake Shinji

Japonya’nın en büyük yedinci gölü olan Shinji Lake, gezintiler ve balıkçılık için tercih edilen noktalardan biridir. Muhteşem manzarasıyla büyüleyen gölde gezintiye çıkmak isterseniz göl etrafından bulunana turizm şirketlerinden faydalanarak, gölü ve etrafındaki köyleri gezebilirsiniz. Gölü özellikle gün batımında dolaşmanızı öneriyoruz.

7- Inasanohama Beach

Inasanohama Beach

Izumo’da muhteşem bir seyir keyfi sunan Inasanohama Sahili, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri kendisine çekiyor. Törenlerin ve kutlamaların gerçekleştirildiği bu sahilde bir kaya üzerinde yapılmış bir türbe görebilirsiniz.

Plaj etrafında dua eden insanlar tanrıları rahatsız etmemek için yüksek sesle müzik dinlemez ve dans etmezler. Sahili dilediğiniz her gün ziyaret edebilirsiniz.

8- Susa Shrine

Susa Shrine

Japon mitolojisinde bulunana sekiz başlı bir ejderhayı yok ettiğine inanılan Susanoo No Mikoto adına yapılmış olan tapınak, eski mimari örneklerini taşımaktadır. Tapınağı ziyaret ettiğinizde bahçe kısmında bulunana 1,300 yıllık sedir ağacını görmeyi de unutmamalısınız.

**Izumo gezilecek yerler ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin