Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 40 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir.

Hamburg Hakkında: Almanya’nın en büyük limanına sahip olan şehir Hamburg, ülkenin büyük metropol şehirlerden biridir. Elbe Nehri’nin kıyısında kurulmuş olan şehir gerek temiz havası gerek gezilecek yerleriyle zamanla cazibe noktalarından birine dönüşmeyi başarmıştır. Yaklaşık 2 milyon kişilik nüfusu ve yenilenme projeleriyle günden güne değişen Hamburg, Almanya’nın en çok ziyaretçi çeken şehirleri arasında yer alıyor.

Ortalama Gezi Süresi? Hamburg’u 4-5 günde gezebilirsiniz.

Hamburg Pahalı mı? Pahalı değil ancak çok ucuz da diyemeyiz. Avrupa’nın birçok ülkesine göre fiyatlar daha makul ancak Almanya’nın en ucuz şehri değildir. Daha uygun fiyatlı şehirler olmakla beraber Hamburg’da bir günlük seyahatinizde ortalama 65 € ayırmanız gerekmektedir. Tabi bu fiyatlar gideceğiniz restorana ve konaklayacağınız yere göre değişiklik gösterecektir. Yine de görülmeye değer olduğunu belirtelim.

Hamburg Nasıl Bir Yer? Hamburg, sıkılmanıza olanak sağlamayacak kadar çok gezi noktası, muhteşem yemekleri ve dinamik sokaklarıyla tam olarak yaşam dolu bir şehir. Her yerini gezseniz bile keşfedilecek noktaları hala bulunan Hamburg, aynı zamanda Avrupa’nın en sanatsal şehirlerinden de biridir. Her şeyden önemlisiyse kendinizi bu şehirde tamamen güvende hissedebilirsiniz.

Çok kalabalık noktalarda yine de dikkatli olmanızda fayda var ancak günlük hayatta polis oldukça dikkatli ve caydırıcı cezalarla geziyor. Dünya metropolü olma yolunda ilerleyen bu şehir çok uluslu yapısı, hareketliliğin hiç durmaması ve anlayışlı insanlarıyla, yaşanılası bir şehir…

Ziyaret İçin En İyi Zaman: Mayıs-Eylül

Yardımcı Uygulamalar;

  • Seyahat ve Tasarruf: Hamburg – Experiences & Savings / iOSAndroid
  • Gezi Noktaları: Hello Hamburg / iOSAndroid

Hamburg Tasarruf Kartları;

Hamburg-İstanbul Saat Farkı: Hamburg saati İstanbul saatinden 1 saat geridedir. İstanbul’da saatler 08:00’i gösterirken, Hamburg’da saatler 07:00 olacaktır.

Hamburg’da Ne Yenir? Ne İçilir? Bir şehri keşfetmenin en iyi yanı şüphesiz tanışacağımız yeni lezzetler, aromalar olacaktır. Hamburg’ta çok sayıda dönerci ve kebapçı dükkânı görecek olsanız da siz yine de şehrin mutfağını keşfetmekten geri kalmayın ve Hamburg’da Ne Yenir? Ne İçilir? Listemizdeki tatları sırasıyla deneyin. 🙂

Restoran Bahşiş Oranı: Hamburg’da bahşişler menü fiyatlarına eklenmektedir. Bu yüzden ek bahşiş bırakmanız gerekmezken, hesabı yuvarlayarak ödeme yapabilirsiniz.

*Hamburg Gezilecek Yerler Videosu

*Hamburg Gezilecek En Önemli Yerler 

-Simgesel Yapılar

1. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

Burası Neresi? Wunderland, dünyanın en büyük demiryolu sistemine sahip gezi noktası olarak bilinmektedir. En büyük ve modern demiryolu sistemini 2000 yılında açılmış olup, Frederik ve Gerrit Braun tarafından hayata geçirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Herkesin Hamburg gezilecek yerler listesinde olması gereken çok eğlenceli, aynı zamanda eğitici bir nokta burası. Yaklaşık 1000 metrekarelik oldukça büyük bir alanda, yedi farklı bölüm gezebiliyorsunuz.

Miniatur Wunderland bölümleri arasında; Alpler, Knuffingen, Avusturya, İskandinavya, İsviçre, Hamburg ve Hamburg Havalimanı kısımları bulunuyor. Son olarak İtalya’nın eklenmesi planlanan Wunderland’da 215,000 insan figüründen oluşan el yapımı 930 trenle ülke ülke gezebiliyorken önemli noktaları minyatür halinde görebiliyorsunuz. Burayı ziyaret etmek isteyenler genellikle detaylı anlatımların bulunduğu turlara dahil olmakla beraber dilerseniz tek başınıza da giriş yapabilirsiniz.

  • Konum: Kehrwieder 2-4/Block D, 20457 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 3006800
  • Çalışma Saatleri: Pzt-Cum / 10:00-22:00
  • Giriş ücretleri: Yetişkin: 15 € / 15 yaş altı : 7,5 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

2. Alster Gölü

Alster Gölü

Burası Neresi? Hamburg merkezinde bulunan Alster Gölü boyunca alışveriş ve restorana ev sahipliği yapan şehri şekillendiren noktalardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Hamburg’u Venedik‘e benzetmeye sebep olan Alster Gölü, şehrin en etkileyici manzaralarına ev sahipliği yapmaktadır. Gölün hem üstünde hem de çevresinde hayatın daha canlı olduğunu söyleyebiliriz. Göl etrafında sayısız restoran ve hediyelik eşya dükkânı bulunmakla beraber, göl üstünde de yapılacak sayısız etkinlik bulunuyor.

Deniz bisikleti veya kano kiralayarak suyun üzerinde mini bir tur atabileceğiniz gibi en çok tercih edilen şeylerden biri de göl boyunca yapılan yürüyüşlerdir. Tabı bu aktiviteler daha çok yaz aylarına uygun olmakla beraber, kış aylarında Hamburg’da bulunursanız devasa bir buz pistine dönen Alster Gölü üzerinde buz pateni yapma şansını bulacaksınız.

Göl çevresini gezmek için feribotlarla düzenlenen turlarda bulunuyor. Turlara katılarak daha hızlı ve kapsamlı bir tur gerçekleştirmeyi de tercih edebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Gölü gezerken ortasında devasa boğulan bir kadın heykeli görürseniz korkmayın, rüya görmüyorsunuz. Oliver Voss tarafından şehrin sanatsal ve ilgi çekici yönünü belirtmek için yapılmış olan kadın heykeli, şaşırtıcı bir yüz ifadesiyle yarısı suyun içerisinde yarısı su yüzeyinde bulunuyor.

3. Elbe Tunnel

Elbe Tunnel

Burası Neresi? Tarihi noktalardan olan Elbe Tüneli, 1911 yılında St. Pauli ve güney limanı arasında geçişi kolaylaştırılmak için kurulmuştur. Elbe Nehri’nin altından geçmeye olanak sağlayan ve yapıldığı tarihten günümüze birkaç defa iyileştirme çalışmalarına uğrayan tünel şehrin her iki tarafını da görmek için kullanılıyor.

Neden Gitmeliyim? Hamburg gezilecek yerler listemizdeki noktaların birçoğu Elbe Nehri’nin karşılıklı kıyılarında yer alıyor. Durum böyle olunca nehirden ıslanmadan geçebilmenin en keyifli yolu olan Elbe Tüneli’ni tercih edeceksiniz…

Burası şehrin ilk nehir altından geçen tüneli olma özelliğine sahipken aynı zamanda tarihi atmosfere sahip dokusuyla size Hamburg’un eski dönemlerinde dolaşma hissini yaşayacaksınız. Elbe Tunnel’i Hamburg’un sembolik noktalarından biri olmakla beraber fotoğraf çekimlerinin sıklıkla yapıldığı geleneksel atmosfere sahip noktalardan biridir.

  • Konum: Geschwister-Scholl-Straße 100, 20251 Hamburg, Almanya
  • Çalışma Saatleri: 09:00- 19:00
  • Yol Tarifi Al >

4. Hamburg Limanı

Hamburg Limanı

Burası Neresi? Dünyanın en işlek limanları arasında yer alan Hamburg Limanı, şehri için de ayrı bir öneme sahiptir. Şehrin sembolü olarak sayılan liman, tamamen doğal kanallar üzerine kurulmuş olmasıyla da diğer limanlardan ayrılıyor. Burada oluşturulan HafenCity’i gereken limanı da gezmiş olacağınız gibi, Hamburg’un sembolü sayılan bu noktayı yolunuz düşmese bile vakit bulup görmenizi öneriyoruz.

-Tarihi Yerler

5. St. Nicholas Kilisesi

St.Nicholas Kilisesi

Burası Neresi? Hamburg’un en eski katedralleri arasında bulunan Aziz Nicholas Kilisesi, 1846-1874 yılları arasında yapılmıştır. Yapıldığı dönemin en yüksek yapısı olma özelliğine sahip olan kilise savaşlar esnasında büyük zarar görmüş, sonrasında yapılan düzenlemelerle günümüzdeki görünümüne kavuşmuştur.

Neden Gitmeliyim? Denizcilerin koruyucusu olarak bilinen Aziz Nikolaos adına yapılmış bu kilise, Hamburg’da olduğu gibi Almanya gezilecek yerler listesi içerisinde bulunan en şık  binalarından biridir. Savaşlar esnasında zarar görmüş olsa da günümüzde kalıntılarından oluşturulan anıt ve içerisindeki İkinci Dünya Savaşı Müzesi, görülmeye değer noktalar arasında yer alıyor. Aynı zamanda St. Nikolai Anıtı’nı gezerek 1943 yılından sonrasına ait Hamburg’un eski fotoğraflarını da kilise içerisinde görebilirsiniz.

  • Konum: Willy-Brandt-Straße 60, 20457 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 371125
  • Çalışma Saatleri: 09:30- 17:30
  • Yol Tarifi Al >

6. St. Michael’s Church

St. Michael’s Church

Burası Neresi? Hamburg’un en büyük kilisesi olan Aziz Michael Kilisesi, ülkenin en önemli tarihi yapılarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Almanya tarihi noktaları arasında büyüklüğü ve mimarisiyle en dikkat çekeni şüphesiz ki Aziz Michael Kilisesi’dir. Yaklaşık 2,500 kişilik kapasitesi ve tepesindeki büyük çanla dikkat çeken kilise Alman mimarisini merak edenler tarafından görülmesi gereken tarihi noktalar arasında yer almakta.

**Hamburg’un tarihi yerleri yazımız en kısa zamanda tüm detaylarıyla sizlerle olacak.

  • Konum:
  • Telefon: +49 40 376780
  • Çalışma Saatleri: 09:00- 18:00
  • Girişler ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

7. Hamburg Belediye Sarayı

Hamburg Belediye Sarayı

Burası Neresi? 1886 yılında neo-rönesans tarzda inşa edilmiş olan Hamburg Belediye Sarayı, günümüzde hala faaliyet göstermekte ve parlamentoyu içerisinde barındırmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Hamburg’da tamamen korunmuş az sayıdaki binadan biri olan Belediye Binası, dış mimarisi ve yapısıyla görülmesi gereken yerler listesinde yerini alıyor. Fazlasıyla büyük olan yapı içerisinde toplamda 647 oda bulunmakta ve henüz keşfedilmemiş gizli odaların da olduğu düşünülmekte. Belediye Sarayı çok güzel olmakla beraber içerisi genellikle düzenlenen turlarla ziyaret edilebiliyor. Bunun yanı sıra meydanda gayet şık bir görüntü oluşturan binanın önünde resim çekilmek Hamburg geleneklerinden biridir. 🙂

  • Konum: Rathausmarkt 1, 20095 Hamburg, Almanya
  • Çalışma Saatleri: 07:30- 20:00
  • Yol Tarifi Al >

8. Alsterarkaden

Alsterarkaden

Burası Neresi? Alsterarkaden, 1842 yılında Hamburg’a yeniden şekil vermek için düzenlenmiş bir projedir. Tasarımcısı Alexis de Chateauneuf’un İtalyan tarzı mimariyi örnek alarak tasarladığı Alster, sahil boyunca zarif görüntüsüyle Venedik esintilerini hissettiriyor.

Neden Gitmeliyim? Hamburg’un en lüks mekanlarına ev sahipliği yapan, sahil şeridini süsleyen Alsterarkaden, sadece kıyafet mağazalarını değil mücevherattan çikolata dükkanlarına kadar çok geniş bir yelpaze sunuyor. En çok ziyaret edilen kıyafet dükkânı Pier 67 olmakla beraber, ünlü modacı Hugo Boss’un da bir dükkânı bu cadde üzerinde bulunmaktadır. Ayrıca Hamburg’un en eski alışveriş merkezi olan Mellin Passage de burası içerisinde yer almakta.

Kaçırmamalısınız! Alster Gölü kıyısında bulunan Alsterarkaden’i gezerken, göl boyunca zerafetiyle süzülen siyah ve beyaz renklerdeki kuğuları görün! Ancak unutmayın ki kuğuların tümü hükümet tarafından korunmakta ve zarar vermenin cezası ağır olmaktadır.

  • Konum: 20354 Hamburg, Almanya
  • Çalışma Saatleri: 09:00- 19:00
  • Yol Tarifi Al >

Şehirde tarihi noktaları daha yakından incelemek isterseniz Hamburg tarihi yerler listemize mutlaka göz atmalısınız.

-Müzeler

9. Hamburg Kunsthalle

Kunsthalle

Burası Neresi? Hamburg’da geçici sergilere ev sahipliği yapan bir sanat galerisidir. Kunsthale, sanatçılar tarafından düzenlenen sempozyumlar ve sergilerle yaptığı toplumsal içerikli aktivitelerle ön plana çıkmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Sanat hakkında şu ana kadar bir ilginiz yok veya daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Kunsthalle iyi bir başlangıç noktası olabilir. Kalıcı koleksiyonlar ve sergilerle haftanın her günü ziyarete açık olan müze Almanya’nın en büyük müzelerinden biri olmakla beraber Orta Çağ’dan günümüze Avrupalı sanatçıların bırakmış olduğu eserlere ev sahipliği yapıyor. İlk sanatsal bakış açılarından günümüzdeki modern eserlerin yer aldığı Kunsthalle’de; Fransız, Hollandalı ve İtalyan sanatçıların eserleri de yer almakta.

Görüldüğü üzere sadece Almanya sınırlarıyla kalmayıp uluslararası sanatsal eserlere yer veren müzede sadece tablolar değil video ve fotoğraf gösterileriyle de dikkat çekiyor. Modern sanatın en güzel örneklerinin yansıtıldığı sergiler ve tarih kokan koleksiyonlarıyla Kunsthalle’i Hamburg gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.

Aklınızda Bulunsun! Müzeyi gezdikten sonra müze mağazasından alışveriş yapabilir veya müzenin restoran kısmında günün geri kalanı için enerji depolayabilirsiniz.

  • Konum: Glockengießerwall 5, 20095 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 428131200
  • Çalışma Saatleri: 09:30- 17:00
  • Giriş ücretleri: 8–14 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. Maritimes Museum Hamburg (Denizcilik Müzesi)

Maritimes Museum Hamburg

Burası Neresi? Deniz araştırmalarına adanmış Uluslararası Denizcilik Müzesi, üç bin yıllık denizcilik tarihinin tüm detaylarını sergilerle tanıtmayı amaçlıyor.

Neden Gitmeliyim? İnsanlığın her döneminde mavi sulara açılma isteği baş göstermiş ve tarih boyunca ilkel veya modern birçok yöntemle bunun yolları aranmıştır. Fenikelilerden günümüze uzanan denizcilik tarihinin tüm detayları ve yıllar içerisindeki teknolojik gelişmeler Hamburg Denizcilik Müzesi’nde kronolojik olarak belirtiliyor. Burada bölümlere ayrılan sergilerde denizcilik tarihini inceleyebiliyor, bir taraftan da savaş veya yolcu gemisi olarak kullanılmış farklı türdeki gemi modellerini görebilirsiniz.

Ayrıca kendinizi gerçekten bir geminin güvertesinde hissetmenizi sağlayacak ‘’Güverte’’ isimli kısımda; buz duvarı, su altı sesleri ve gemi malzemeleriyle kendinizi birdenbire farklı bir dünyada bulacaksınız.

  • Konum: Koreastraße 1, 20457 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 30092300
  • Çalışma Saatleri: 10:00- 18:00
  • Giriş ücretleri: 9-15 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

11. Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg

Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg

Burası Neresi? Hamburg’da bulunan bu müzede; Avrupa, Asya ve İslam dünyasına açılan eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 1877 yılından açılmış olan müze, antik dünyadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış eserlerin bulunduğu sergileri ile mevcut ziyaretçilerini bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Tarih bazen çok gizemli olabildiği gibi ulaşabildiğimiz bilgiler ışığından bizim için belirsiz bir karanlık olmaktan çıkıyor. Eski dönemler kafanızda belirsiz bir nokta olarak kalıyor ve cevaplanmamış sorularınız varsa, Hamburg Sanat ve Zanaat Müzesi görülmeye değer olacaktır. Hamburg gezilecek yerler arasında belki de en geniş zaman aralığını görme şansı sunan müzede kalıcı koleksiyonlar ve sergiler sayesinde antik dünyanın gizeminden, günümüz çağdaş teknolojilerine uzanan zamanı tüm ayrıntılarıyla görebiliyorsunuz.

Fotoğraf ve videolarla desteklenen sergiler olaylara hakimiyetinizi pekiştirmek amacıyla kullanılıyor. Tabi kalıcı koleksiyonların yanı sıra geçici sergilere de ev sahipliği yapmasıyla da belki kişisel zevklerinize daha fazla hitap edecek yeni bir sergi keşfetmeniz mümkün. Hamburg’da bulunduğunuz dönemde hangi sergileri gezebileceğinizi öğrenmek için lütfen buraya tıklayınız.

  • Konum: Steintorpl., 20099 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 428134880
  • Giriş ücretleri: 8-12 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Dialog Im Dunkeln

Dialog Im Dunkeln

Burası Neresi? Görme engelli insanların günlük hayatlarında nasıl iletişim kurdukları, dünyaya onlar gibi karanlıkta kalarak yaşamanın nasıl olduğu anlayabilmek için Karanlıktaki Diyalog kurulmuştur. Andreas Heincekle tarafından tasarlanan yer empati yapmayı sağlamanın en iyi noktalarından biri.

Neden gitmeliyim? Empati yapabilmenin ve geçici olarak hayatınıza kör olarak devam ettiğiniz düşüncesi burada tam olarak gerçekleştiriliyor. 30’dan fazla ülkede sergilenen bu sergide size rehberlik eden insanlar gerçekten görme engeli olan insanlardır.

Sergi içerisinde tamamen karanlık olan odalarda objeleri, renkleri ve dokuları anlamak yapılan farklı bir deneyime başlıyor ve görme duyusu dışında farklı algılama organlarıyla etrafınızı keşfetmeye çalışıyorsunuz. Başımıza gelmezmiş gibi gördüğümüz bu durumun gerçekte nasıl olduğunu hissetmek, farklı ve ilginç bir deneyim için Dialog In Dunkeln’i kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Konum: Alter Wandrahm 4, 20457 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40309 634 0
  • Çalışma Saatleri: 10:00- 17:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. Prototype Museum

Prototype Museum

Burası Neresi? 2008 yılında kurulmuş olan Araba Müzesi, HafenCity bölgesinde yer almaktadır.  ” İnsanlar, Güç ve Araba ‘’ sloganıyla otomobillerin tanıtıldığı müzede ilk yarış arabalarından günümüzdeki otomotiv sektöründeki değişikliklere kadar detaylı bir tarihi sürece şahitlik edebiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Hayatımızı kolaylaştıran arabaların ilk ortaya çıkışından günümüzdeki gelişmelerine kadar merak ettiğiniz her şeyi bu müzede bulabilirsiniz. Ayrıca HafenCity’de olmasıyla Automuseum’tan çıktıktan sonra şehrin kalanını gezerek gününüzü değerlendirme şansına sahip oluyorsunuz.

  • Konum: Shanghaiallee 7, 20457 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 39996970
  • Çalışma Saatleri: 09:30- 17:30
  • Giriş ücretleri: 4-22 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar / Sokaklar

14. St. Pauli

St. Pauli

Burası Neresi? Hamburg’un en işlek caddesi olan St. Pauli, şehrin kalbinin attığı noktadır. Gece hayatı, eğlence, alışveriş ve yemek… Aklınıza gelen her türlü aktiviteyi bu caddede gerçekleştirebiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Elbe Nehri boyunca devam eden sağlı sollu dizilmiş dükkanlarıyla bölgenin en hareketli noktasıdır. Kırmızı ışık bölgesi olarak da anılan St.Pauli, bölgenin en iyi gece kulüplerine ve her türden müziğin çaldığı barlara ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki Mojo Club, Angie’s ve Freiheit 36 en sevilen eğlenceli mekanları uygun fiyatlı menüsü ve rahat ortamı da tercih edilmesinin asıl sebepleridir diyebiliriz.

Hamburg gece hayatının yanı sıra St. Pauli, Hamburg gezilecek yerler listesinde olan birçok noktanın göbeğinde sayılıyor aslında. St.Pauli çevresinde gidilecek çok fazla alışveriş ve gezi noktası olmakla beraber anlatmakla da keşfedilecek gibi değil… En iyisi rotanızı oluştururken ilk sıralara St.Pauli’yi ekleyip, eğlencenin tadını çıkartın. 🙂

Aklınızda Bulunsun! St. Pauli, her yere olan yakınlığı ve dinamik yapısıyla Hamburg’da otel tavsiyesi arayanlar için en iyi destinasyonlardan biri.

15. Jungfernstieg

Jungfernstieg

Burası Neresi? Alster Gölü’nün yürüyüş yollarından biri olan Jungfernstieg, alışveriş ve gezinin ilk adreslerinden biri olan, işlek bir caddedir.

Neden Gitmeliyim? Hamburg’u keşfetmenin keyifli yanlarından biri de sayısız mağazanın ve kafenin bulunduğu, cıvıl cıvıl Jungfernstieg’i gezmektir. Kimisi tarafından ‘’şehrin kalbi’’ olarak adlandırılıyor çünkü aradığınız her şeyi ve herkesi burada bulabilirsiniz. Bu caddenin geleneksel önemi yanında yürüyüş yolu boyunca minik eski Hamburg dükkanlarını görmek de diğer Hamburg gezi noktaları arasında farklılık yaratmayı sağlıyor. Büyük mağazalardan minik butiklere gezdikten sonra Alster’de ufak bir tur için buradan vapurlara binebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Hamburg’da alışveriş yaparken daha özel ürünler için bu cadde üzerinde bulunan ‘’Hamburg Hof’’ pasajını ziyaret etmelisiniz.

16. Beatles-Platz

Beatles-Platz

Burası Neresi? St.Pauli içerisinde yer alan Beatles-Platz, ismini dünyaca ünlü The Beatles grubundan almış bir meydandır. Grubun tarihteki önemini anlatmak için ithaf edilmiş olan meydanda grubun temsilcileri olan; John Lennon Paul McCartney, Stuart Sutcliffe,George Harrison ve Pete Best’in heykelleri bulunuyor.

Aklınızda Bulunsun! Aydınlatmalarla süslenen heykeller özellikle akşamları çok daha güzel bir görüntüye sahip olduğu için buraya uğrarsanız fotoğraf çekilmeyi unutmamalısınız.

17. Rathausmarkt

Rathausmarkt

Burası Neresi? Hamburg’un tarihi noktaları, gezi, alışveriş ve yeme-içme noktalarına açılan Rathausmarkt, şehir merkezine bulunan bir meydandır.

Neden Gitmeliyim? Hamburg gezilecek yerler listesinde bulunan çoğu noktaya açılan bu meydan, İtalyan mimarisin modeline uygun inşa edilmiş geniş, şık ve oldukça işlek bir meydandır. Venedik’teki San Marco Meydanı’nın ilham olduğu Rathausmarkt, etrafı ana yollarla çevrili olmakla beraber etrafındaki caddelere bağlanan noktalara sahiptir. Basit hatlara sahip olan meydanın etrafında park yüklemesi yapabileceğiniz mini kiosk makineleri bulunurken civarında da birkaç butik dükkân bulunmaktadır.

Çok yönlü bu meydan aynı zamanda yaz akşamları açık hava sinemalarına bazense konserlere ev sahipliği yapmaktadır. Tabi aralarına en eğlenceli olan etkinlik ise 20-26 Aralık arasında süren Noel pazarlarıdır. Ferah tasarımı, Hamburg gezi noktalarına olan yakınlığı ve etkinliklere ev sahipliği yapmasıyla siz istemeseniz bile yolunuz Rathausmarkt’a düşecektir. 🙂

Aklınızda Bulunsun! Gitmek istediğiniz noktaya meydandan nasıl ulaşabileceğinizi düşünüyorsanız, meydanın her köşesinde popüler noktaları gösteren levhalardan faydalanabilirsiniz.

-Plajlar

18. Elbstrand

Elbstrand

Burası Neresi? Hamburg’un meşhur Elbe Nehri’nin kıyısında bulunan Elbstrand Paljı,13 kilometrelik bir kumsaldır. Denize kıyısı olmasa dahi sıklıkla tercih edilen, güneşli havaların vazgeçilmezidir.

Neden Gitmeliyim? Bana su ve kum olsun diyorsanız Elbstrand’ın kumları tam size göre… Burası genellikle hafta sonları kalabalık olmakla beraber genelde uzanmak ve güneşlenmek için tercih edilir. Çünkü, büyük konteyner gemileri sebebiyle şiddetli dalgalar ve sahil güvenlik olmaması yüzmeyi tehlikeli hale getirmektedir. Halkın severek ziyaret ettiği Hamburg’da ayaklarınızı kumla buluşturabileceğiz Elbstrand’ı görmenizi öneriyoruz.

Aklınızda Bulunsun! Plajın hemen yakınlarında bulunan tatlıcılardan kendinize bir waffle alarak bu muhteşem manzaranın tadına tat katabilirsiniz.

-Sanat Galerileri

19. Rote Flora

Rote Flora

Burası Neresi? Hamburg’da 1989 yılında kurulmuş olan tiyatro merkezi, günümüzde sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan bir kültür merkezi olarak kullanılmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Rote Flora, sanat galerisinin yanı sıra aktivistlerin, göçmenlerin ve etrafında eylemcilerin eksik olmadığı bir nokta. Bina sahibi tarafından dışarıya çıkartılmaya çalışan aktivistlerin ve polisler arasında yaşanan sorunlar nedeniyle burası çoğu zaman tehlikeli bölge ilan edilip ziyaretçi alımı yasaklanıyor.

Tabi bu olumsuzlukların yanı sıra evsiz göçmenlere de kapılarını açan Rote Flora sanatın yanı sıra iyiliğinde merkezi olmuş durumda. Burayı ziyaret etmeniz için bir sebepte aktivistlerin destekte bulunmak ve Hamburg’daki sanatsal etkinliklerinin devamına katkı sağlamak olabilir.

20. Elbphilharmonie

Elbphilharmonie

Burası Neresi? Elbe Nehri üzerinde yer alan, Hamburg’da sanatsal etkinliklerin gerçekleştirildiği bir konser salonudur. Hamburg’un en iyi gösteri noktası olmasının yanı sıra dünyanın en büyük konser salonu olarak da biliniyor.

Neden Gitmeliyim? Harika tasarımıyla Elbe Nehri kıyısında dikkatleri üzerine çeken Elbphilharmonie, dünyada ünlü sanatçıların konserlerine ve popüler etkinliklere ev sahipliği yapan bir sanat noktası.

Yurtdışındayken de sanatla iç içe olmak isteyenlerin kaçırmaması gereken hoş etkinlikler burada düzenlenirken uluslararası sanatçılara yer verilmesi de kültürel etkinlikleri destekleyen bir diğer pozitif yön oluyor. Zevkinize uygun bir etkinlik bulabileceğinize emin olduğumuz Elbphilharmonie’nin aşağıda bulunan web sitesinden etkinliklere göz atmayı unutmayın.

  • Konum: Platz der Deutschen Einheit 4, 20457 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 3576660
  • Çalışma Saatleri: 09:00- 23:30
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Seyir Manzara Noktaları

21. Treppenviertel

Treppenviertel

Burası Neresi? Hamburg’un en dağlık arazisinde kurulu olan Treppenviertel, bölgedeki çok sayıdaki merdivenden adını almaktadır. Hamburg şehir manzarasını izleyebileceğiniz en iyi nokta olmakla beraber en tepeden tüm şehri ayaklarınızın altında hissedebiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Avrupa’nın ortasından Akdeniz rüzgarlarını hissettirecek muhteşem bir yerleşim yeri olan Treppenviertel, harika manzarasının yanı sıra bölgedeki evleriyle de hoş bir manzara sunuyor. Dolambaçlı sokaklardan geçerken en üst noktaya ulaştığınızda Elbe Nehri’nden tutunda limana yaklaşan gemilerden sahilde yürüyen insanlara kadar her noktayı görebiliyorsunuz.

Ancak Hamburg’a yapacağınız bu kuş bakışı manzaraya ulaşmak çok kolay olmayacak çünkü önünüzde 5.000 basamak olacak. Merdivenle en tepeye ulaşana kadar ise kiliseler, parklar ve Wilhelminian tarzı evler size eşlik edeceği için sıkılmadan manzaranın yolu tamamlayabilirsiniz.

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Parklar & Bahçeler & Köyler

22. Stadtpark Hamburg

Stadtpark Hamburg

Burası Neresi? Hamburg’un Einterhude bölgesinde bulunan park, şehrin en büyük ikinci yeşil alanı ve aktivite noktası olarak bilinmektedir. Hamburg’da yeşilin kalbi olarak kabul edilen alan 148 hektarlık büyük bir alanda spor, gezi ve sanat eseri gezme şansı sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Sıradan bir şehir parkından daha fazlasını sunan Stadtpark, yürüyüş alanlarının yanı sıra, sahip olduğu göl ve aktivite alanlarıyla oldukça popüler. Gölde yapabileceğiniz kano ve pedallı bot gezileri gününüzü renklendirirken; futbol ve voleybol sahaları farklı sporlarla ilgilenmek isteyenleri bekliyor. Ayrıca kent parkının dört bir yanında bulunan heykeller sayesinde yürüyüşünüzü bir sanat gezisine de çevirmiş oluyorsunuz.

Parkın en hoş kısımlarından biri de açık hava konserlerine ev sahipliği yapmasıdır. 40 yıldan fazladır etkinliklerinin düzenlendiği Stadtpark’ta yaz aylarıyla beraber; Patti Smith, Erobique ve Gipsy gibi gruplar konserleriyle parkın dolup taşmasını sağlıyor. Yaz dönemindeki konser programlarını web sitesinden inceleyebilirsiniz.

  • Telefon: +49 40 688757600
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Yol Tarifi Al >

23. Ohlsdorf Cemetery

Ohlsdorf Cemetery

Burası Neresi? 1877 yılında kurulmuş olan Ohlsdorf Mezarlığı, tüm dini mezheplere açık bir mezar alanıdır. Açıldığı günden bugüne kadar 1,4 milyon kişinin gömüldüğü söylenmekte.

Neden Gitmeliyim? Aslında düşünüldüğünde neden Hamburg gezilecek yerler listeme bir mezarlık ekliyeyim diye düşünebilirsiniz ancak burası bir mezarlıktan çok daha fazlası. İnançlar arası değişiklik gösteren mezarlar ve mezarlık düzeni bazen buradaki gibi oldukça güzel bir yapıya sahip olabiliyor.

Ohlsdorf Mezarlığı, mezar tiplerini keşfetmenizin yanı sıra, on iki şapel ve üç müzeye ev sahipliği yapmakta. Doğayla iç içe olan bu alan, melek heykelleri ve gölet görüntüsüyle sandığını gibi korkutucu bir atmosfere değil, tam tersi huzur dolu bir atmosfere sahip.

24. Heide Park Resort

Heide Park Resort

Burası Neresi? Heide Park Resort, Kuzey Almanya’nın en büyük lunaparkıdır. 2007 yılında açılan Hamburg’da eğlence ve aksiyon arayanların ilk ziyaret noktalarından biri.

Neden Gitmeliyim? Hamburg’da eğlencenin adı olan, Almanya’nın en büyük tema parklarından Heide Resort, oldukça büyük bir komplekstir. İçerisinde aksiyon aletlerinin yanı sıra; otel, restoran, hediyelik eşya dükkanları ve kamp alanları bulunmakla beraber her yaş grubuna hitap eden etkinlikler bulunuyor. Özellikle aksiyon makineleriyle heyecanı doruklara çıkartan parkta; Big Loop, Desert Race ve Limit aletleri hız ve yükseklik korkusu olanların uzak durması gerekenler. 🙂

-Hayvanat Bahçeleri

25. Hamburg Hayvanat Bahçesi (Tierpark Hagenbeck)

Hamburg Hayvanat Bahçesi

Burası Neresi? Kuruluş yılı 1848’e dayanan Tierpark Hagenback, ilk yıllarında sadece deniz canlılarına ev sahipliği yaparken, günümüzde birçok farklı kıtadan getirilen canlıların getirilmesiyle büyük ve kapsamlı bir hayvanat bahçesine dönüşmüştür.

Neden Gitmeliyim? Hamburg’da yapılacak şeyler dendiğinde en eğlenceli aktivitelerden biri de -özellikle çocuklu aileler için- hayvanat bahçesi gezmek olaraktır. 1907’lü yıllarda hem Hamburg’un hem de Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesi olarak bilinirken günümüzde diğerlerine göre biraz daha mütevazi kalıyor diyebiliriz.

Ancak yine de birçok canlıya ev sahipliği yapan park, canlıları minik kafeslerde tutmak yerine büyük yaşam alanları inşa etmesi, onları doğal ortamlarında görebilmemize olanak sağlıyor. Asya Fili ve Sibirya Kaplanı gibi oldukça özel canlılarla beraber toplamda 210 türe ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi Hamburg gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken çok özel yerlerden biri.

Aklınızda Bulunsun! Canlıları çok seviyorsanız lütfen onlara dışarıdan getirdiğiniz yiyeceklerden vermeyin. İçeride türlere uygun, alerji yapmayan yiyeceklerden satın alıp, uygun şekilde besleyebilirsiniz.

  • Konum:
  • Telefon: +49 40 5300330
  • Çalışma Saatleri: 09:30- 17:30
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Botanik Bahçeler

26. Planten un Blomen

Planten un Blomen

Burası Neresi? Şehir içerisinde yer alan Planten un Blomen, doğal yaşamın korunduğu çok sayıda bitkinin yer aldığı bir park alanıdır. Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra farklı etkinliklere de ev sahipliği yapmakta.

Neden Gitmeliyim? Gürültüden, karmaşadan uzaklaşıp temiz havanın tadını çıkartmak isterseniz, çok da uzaklaşmaya gerek kalmadan yönümüzü Planten un Blomen’e çevirelim. 450.000 metrekarelik büyük bir alanın geri kazandırılmasıyla oluşturulan bu parkta; bitki bahçeleri, yeşil çimenler, etkinlik alanları, spor noktaları ve dahası yer almakta.

*Hamburg’ta Yapılacak Şeyler

-Turlar & Geziler

27. Speicherstadt

Speicherstadt

Burası Neresi? Hamburg’da kütüklerin üzerine inşa edilmiş ine nam salmış, bu türdeki en başarılı örneğin bulunduğu semttir.

Neden Gitmeliyim? Elbe Nehri üzerine kurulmuş olan evler, heybetli boyutlatı ve şehir içerisindeki bambaşka görüntüsüyle dikkat çekiyor. Turistlerin yoğun ilgisine maruz kalan bu bölgenin detaylı keşfedilebilmesi için düzenli olarak Speicherstadt turları bulunduğunu belirtelim. Eski depo bölgesi olarak da bilinen Speicherstadt’ta 17. Yüzyıldan kalma tarihi Hamburg evlerinin detaylarına daha fazla inmeyelim ve bu muhteşem bölgeyi turlara katılarak keşfetmenin tadını çıkartın.

**Turlar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

28. HafenCity

HafenCity

Burası Neresi?Yeni Hamburg ” olarak bilinen HafenCity, Avrupa’nın en büyük kentsel planlama projesidir. Liman bölgesinde yapılan yenileme ve geliştirme çalışmalarıyla özenle tasarlanmış tüm binalar hayata geçirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Elbphilharmonie’nin bulunduğu yer olan HafenCity bölgesi, eski bir depo alanıyken günümüzde şehir için yeni bir yaşam alanı haline gelmiştir. 2017 yılında açılmış olan HafenCity planlı inşaatıyla beraber çok şık binalara, kuleleri ve oyun alanlarına ev sahipliği yapıyor. HafenCity’de yapılacak şeyler neler diye merak ediyorsanız;

  • Sandtor ve Kaiserkai’de somon yiyip, çay için
  • Alışveriş caddesi olan Überseeboulevard’ı ziyaret edin,
  • Denizcilik Müzesi’ni ziyaret edin,
  • Gözetleme Kulesi’ne çıkın,
  • Lohsepark’ta yürüyüşe çıkın
  • Balıkçıların akın ettiği Zanderkant’ı görün

**Turlar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

29. Lüneburger Heide

Lüneburger Heide

Burası Neresi? Kırsal hayatın devam ettiği, Aşağı Saksonya’da bulunan Lüneburger Heide bölgesi, milyonlarca çiçeğin bulunduğu muhteşem bir doğal alan.

Neden Gitmeliyim? Sağlıksız havalardan uzaklaşıp, lavantalarla dolu toprak yollarda kaybolmak isteyenlerin ilk durak noktası Lüneburger Doğa Parkı oluyor. 23 bin hektarlık dev bir alanı dolduran çiçekler arasından eşsiz bir bölgeyi keşfetme şansına sahipsiniz. Bisikletlerle yapabileceğiniz yolculuğun yanında kırsal hayatın en büyük nostaljisi olan atlı arabalarla da bu alanı dolaşmaya çıkabiliyorsunuz.

Almanya’nın ve Avrupa’nın en büyük doğal alanlarından olan bu park özellikle çiçeklerin açtığı 8 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında bir başka güzel oluyor. Leylak, ardıç ve çam ağaçlarının kokuları arasında sessizliği dileyerek huzur dolu saatler için Lüneburger Heide’yi ziyaret edip, kırsal hayatı keşfetmeye başlayın.

İpucu: Burayı gezmek için herhangi bir tur servisiyle görüşmenize gerek kalmıyor. Gitmeden önce web sitesinden rezervasyon yaptırabilir veya oraya ulaştığınızda doğa parkının haritasını edinerek rahatlıkla kendi başınıza keşfe çıkabilirsiniz.

30. Landungsbrücken Feribot Turu

Landungsbrücken Feribot Turu

Neden Gitmeliyim? Hamburg Limanı’ndan kalkan feribotlarda farklı saatlerde ve destinasyonlarda çeşitli feribot turları bulabiliyorsunuz. Elbe Nehri üzerinden gerçekleşen turlarla bazen gündüz saatlerinden bazense akşam ışıklarının güzelliği altında müzik ve rehberler eşliğinde çok keyifli bir tura çıkabilirsiniz.

Buradan düzenlenen pek çok sefer seçeneği olduğu için vaktinize ve bütçenize göre tur tercihi yapma şansı tamamen size ait. Aşağıdaki web sitesine tıklayarak turları tüm detaylarıyla inceleyebilir ve rezervasyonunuzu şimdiden yaptırabilirsiniz.

*Hamburg’da Çocukla Gezilecek Yerler

-Akvaryumlar

31. Tropen-Aquarium Hagenbeck

Tropen-Aquarium Hagenbeck

Burası Neresi? Sualtı dünyasındaki canlılardan, farklı biyolojik çeşitliliği gözler önüne seren Tropen Aquarium; Asya, Afrika ve Güney Amerika’da yaşayan farklı hayvanları bir araya getirmiştir.

Neden Gitmeliyim? Hagenbeck Hayvanat Bahçesi’nin 100. Yılına özel olarak açılmış olan akvaryumda, dünyanın farklı sularında yaşayan canlı çeşitliliğini bir araya getiriyor. 250 farklı türe ev sahipliği yapan akvaryumda tatlı su balıklarından köpek balığına kadar farklı deniz canlılarını görebiliyorsunuz.

Panoramik bir camın ardında etkileşimli monitör destekleriyle denizlerin altına yapacağınız bu keşif sayesinde Avrupa’nın ortasında, tüm dünya sularında yüzen canlıları görme şansınız bulunuyor. Bu keyfin ardından Hagenbeck Hayvanat Bahçesi’ni gezerek günün devamını da değerlendirebilirsiniz.

  • Konum: Lokstedter Grenzstraße 2, 22527 Hamburg, Almanya
  • Telefon:+49 40 5300330
  • Çalışma Saatleri: 09:30- 17:30
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Eğlence Alanları

32. EisArena Hamburg

EisArena Hamburg

Neden Gitmeliyim? Kasım ve mart ayları arasında açık olan, kış döneminin en keyifli vakitlerini geçirebileceğiniz buz pateni, Hamburg’da yapılacak şeyler arasında en keyifli olanı… Yılbaşı, Noel gibi özel günlerde dahi açık olan buz pateni pisti rengarenk ışıklar altında genç yaşlı herkesin ilgisini çekiyor. Bilenler için muhteşem bir eğlence, bilmeyenler içinse yeni bir öğrenme alanı olabilecek Eisarena’da buz pateni eğitimi de verilmektedir.

Aklınızda Bulunsun! Her cuma ve cumartesi günleri Club Gecesi düzenlenen buz pistinde, kayak takımlarınızı hazırlayın ve canlı DJ eşliğinde kaymanın tadını çıkartın!

  • Konum: Holstenwall 30, 20355 Hamburg, Almanya
  • Telefon: +49 40 228638950
  • Çalışma Saatleri: 10:00- 22:00
  • Giriş ücretleri: 7-17 €
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

33. Hamburg Kanal Gezileri

Hamburg Kanal Gezileri

Neden Gitmeliyim? Hamburg’da yapılacak şeyler arasında en eğlenceli olanlarından biri de Hamburg kanallarını tekneyle gezmekten geçiyor… Amsterdam kadar olmasa da Hamburg’da da şehrin çoğu noktası kanallarla birbirine bağlandığı için teknelerle mini bir tura çıkmanız mümkün.

*Hamburg Gece Hayatı

34. Reeperbahn

Reeperbahn

Burası Neresi? Hamburg’un St Pauli bölgesinde yer alan Reeperbahn, ülkenin en popüler sokaklarından biridir. Her tür insana ve eğlenceye hitap eden kısa mesafedeki çok sayıda nokta Hamburg’da keyifli vakit geçirmek isteyenlerin ilk noktasıdır diyebiliriz.

Neden Gitmeliyim? Amsterdam’dan bildiğimiz Red Light District bölgesi, Hamburg’da isim değiştirerek Reperbahn olarak karşımıza çıkıyor. Gündüzleri çok hareketliliğin olmadığı ancak akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar hareketliliğin tavan yaptığı sokak genellikle erotik ürün mağazaları, bu türeden filmleri gösteren sinema ve gece kulüpleriyle akla geliyor. Her türlü isteğin düşünüldüğü sokakta barlar ve diskolar içerisinde insanların taleplerini karşılayacak hizmetler sebebiyle tamamen yetişkinlere özel bir sokaktır diyebiliriz.

Tabi burası Hamburg’da eğlence hayatının merkezi olduğu için sadece bu tarz istekler için değil, sadece eğlence amaçlı da pub ve barları ziyaret edebilirsiniz. Cadde üzerinde bu tarz mekanların yanı sıra alakasız kalabilecek yemek restoranları ve tiyatro salonu olması da görenleri şaşırtıyor.

Reeperbahn’da gidilecek yerler arasında; DollhouseAlbers Bar, Pauli Zwick, Glanz ve Gloria Bar mekanlarını bulunmakla beraber barlara girişler ücretsizdir. Hamburg gece hayatı içerisinde bu mekanlar tercih edilirken, erotik shopları gezmek, yetişkin filmleri izlemek veya sadece bu sokağı keşfetmek isteyenlerin akın ettiği Reeperbahn’ı görmenizi şiddetle öneriyoruz.

Aklınızda Bulunsun! Mekân girişlerinde sıraların olduğu, yürümekte zorlanacağınız kadar kalabalık olan bu caddede lütfen cüzdanınızı dışarı çıkartmayın. Yanınıza harcayabileceğiniz miktarda parayı alın ve değerli eşyalarınızı otelinizde bırakın!

35. Hamburg Berg

Hamburg Berg

Burası Neresi? Reeperbahn’ın ara sokaklarından biridir. İlginç barlara ve eğlence mekanlarına ev sahipliği yapmasıyla oldukça ziyaretçi çeken bir nokta olmakta.

Neden Gitmeliyim? Hamburg gece hayatı içerisinde en çok ziyaret edilen nokta olan Reeperbahn’da gideceğiniz en eğlenceli barlar Hamburg Berg sokağı içerisinde yer alıyor. En sık ziyaret edilen mekanları arasında Barbara Bar ve Roschinsky’s Bar olmakla beraber, restoran olarak da Türk mutfağı seçenekleri sunun yerler var.

Lale4 mekanına uğrayarak Türk mutfağının fast foodu sayılan döneri yiyerek gece açlığınızı bastırabilirsiniz. Sabaha kadar açık mekanları, yeni insanlarla tanışmanıza olanak sağlayan dinamik ortamı ve güzel müzikleriyle bu cadde Hamburg gece hayatının kalbidir diyebiliriz.

Aklınızda Bulunsun! Çok kalabalık olması sebebiyle cüzdanınıza ve değerli eşyalarınıza dikkat etmeniz önerilmektedir.

*Alışveriş Noktaları

-Caddeler/AVM

36. Mönckebergstrasse

Mönckebergstrasse

Burası Neresi? Hamburg’da alışveriş dendiğinde akla gelen ilk caddelerden biridir Mönckebergstrasse’dir.

Neden Gitmeliyim? Mönckebergstrasse, şehrin en işlek caddelerinden biri olmakla beraber şehrin tarihi merkezi de sayılıyor. Rahat dolaşım için trafiğe kapalı olan cadde üzerinde uzayan meşe ağaçlarının etkisi sayesinde gölge bir alanda rahatça dolaşabiliyorsunuz.

Sokak üzerinde karşılıklı alışveriş dükkanları olmakla beraber Europa Passage isimli bir alıveriş merkezi de bulunuyor. Alışveriş merkezinin yanı sıra modanın önde gelen perakende mağazalarından olan C&A, Peek & Cloppenburg, H&M, Zara gibi mağazalar ve Anson gibi daha küçük butik mağazalar Hamburg’da alışveriş severlerin uğrak noktaları arasında yer almakta.

Burada gün boyu alışveriş, hediyelik eşya bakarken yorulacağınız oldukça açık… Güzel bir günü lezzetli bir yemekle taçlandırmak için Avusturya mutfağının lezzetlerini sunan Tschebull Restaurant veya Hamburg geleneksel yemeklerini denemek isterseniz Levantehaus Restaurant önerilerimiz arasında.

37. Spitalerstrasse

Spitalerstrasse

Burası Neresi? Hamburg’un Altstadt bölgesinde bulunan Spitalerstrasse, şehrin önemli alışveriş caddelerinden biridir. Şehrin en işlek kullanılan caddesi olmakla beraber geleneksel ve modern mimarinin yansıtıldığı binalarıyla dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Tanınmış, büyük markaların mağazalarına ev sahipliği yapan bu sokak, Hamburg’da alışveriş yapmak isteyenlerin aradıkları her şeyi bulmasına olanak sağlıyor. Şehrin en sık kullanılan caddesi olmasıyla çok kalabalık olduğunu belirtmek istiyoruz.

Cadde içerisindeki tanınmış markalar arasında; H&M, Zara, Peek&Cloppenburg, Douglas, Ansons moda mağazaları olmakla beraber Hamburg’a özel birkaç butik mağazayı da burada keşfedeceksiniz. Mağazaların yanı sıra banka ve iletişim noktaları da burada bulunduğu için her türlü ihtiyacınızı bu cadde üzerinde halledebiliyorsunuz.

Aklınızda Bulunsun! Acıktığınızda uğrayacağınız nokta dünya mutfağına sahip seçkin yemekleriyle Vivet Restoran olabilir. Hem Almanya mutfağını hem de diğer dünya mutfaklarına ait lezzetleri tatmak isteyenler için birebir.

38. Fischmarkt

Fischmarkt

Burası Neresi? Almanya Hamburg’da bulunan Fichmarket, Elbe Limanı bölgesinde bulunan bir pazardır. Balık, taze sebze, çiçek ve giyim ürünleri gibi malzemelere ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Elbe kıyısında bulunan ve şehrin en çok ziyaretçi çeken bu alışveriş noktası, yeme içme ürünlerinin yanı sıra hediyelik eşya ve kıyafetler satan büyük bir markettir. Özellikle taze balık almak isteyen yerlilerin bir numaralı noktası olan markette çok sevilen Ringa Balığı ve Somon’un en lezzetlileri bulunuyor. Yan yana dizilmiş tezgahlar ve güler yüzlü esnafıyla Hamburg’da alışverişin tadını çıkartacağınız alanda dilerseniz hediyelik eşya alabileceğiniz yerler de var.

Aklınızda Bulunsun! Bu marketi ziyaret ettikten sonra civarında bulunan Eski Elbe Tüneli’ne ziyarete gidebilirsiniz.

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

39. Altona / Ottensen

Ottensen

Burası Neresi? Elbe Nehri’nin sağ kıyısında kurulmuş olan Ottensen, Hamburg’un en eski şehirlerinden biridir. Altona ilçesine bağlı olmakla beraber ilk yerleşimler 1310 yılına kadar dayanır.

Neden Gitmeliyim? Modern mimarilerin ağırlıkta olduğu Hamburg merkezinden uzaklaşıp, biraz nostalji kokan sokaklarda dolaşmak isterseniz Ottensen ilk nokta olacaktır. Tuğla duvarlarıyla şehre kattığı farklı atmosferin devamında restoran, bar ve mağazalara ev sahipliği yapsa da merkezden biraz uzaklaştığınızda köy hayatındaymış gibi hissedebilirsiniz. Ottensen merkezine gittiğinizde LilliSu, Knuth ve Tarifa gibi üç farklı kafe seçeneğinden birini seçip, kahve ve şekerlemelerin tadına bakıp bu şehrin tadını çıkartabilirsiniz.

40. Berlin

Berlin

Burası Neresi? Berlin, Almanya’nın başkenti ve en büyük şehridir. Yaklaşık 6 milyon civarındaki nüfusuyla ülkenin en çok turist çeken noktalarının da başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Hamburg gezilecek yerler listenizden arta kalan zamanınızda Almanya’nın diğer güzelliklerini keşfetmek için Berlin’e bir seyahat harika olacaktır. Gezi noktaları, eğlence mekanları ve dinamik yapısıyla bir gidenin bir daha gitmek istediği güzide bir şehirdir…Savaştan kalma izlerinden kurtularak yenilenen ve gelişen Berlin’de hem geleneksel hem de modern yapıyı görebiliyorsunuz.

Bu şehir yakın tarihe ait çok sayıda eseri barındırırken yenilenme döneminde aldığı göçlerle de çokulusluluğunu desteklemiştir. Çok fazla Türk göçmenin yaşadığı bu şehirde bazen yanınızdan geçenlerin Türkçe konuştuğunu ya da Türk ismine sahip bir restoranı görmeniz kaçınılmaz olacaktır. Berlin gezilecek yerlerini keşfetmek için en az 5-6 güne ihtiyacınız olacaktır ancak bulunduğunuz süre daha kısıtlıysa şehrin sembolik noktalarından olan Bradenburg Kapısı, Berlin Katedrali ve Soykırım Anıtı’nı görmenizi öneriyoruz.

Gezilecek yerlerden sonra enerji toplamak isterseniz Berlin geleneksel yemeklerinin tadına bakabileceğiniz çok sayıda restoranın bulunduğu Kurfürstendam’ı ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda bu sokak modaya yön veren global markalara ve butiklere ev sahipliği yapmasıyla Berlin’de alışveriş yapmak isteyenlerin ilk ziyaret noktası.

Peki, her şey güzel ama Hamburg’dan Berlin’e nasıl gidilir? diye merak ediyorsanız cevabı çok basit, trenle. 280 km’lik bu yolu tren yolculuğuyla 1 saat 45 dakika gibi bir sürede 19 €’dan başlayan bilet fiyatlarıyla aşmanız mümkün. Ice/Ire/Ec tren tiplerinden istediğinizle gidebileceğiniz Berlin’e ulaştıktan sonra geriye Berlin’in keyfini çıkartmak ve Almanya’nın ruhunu keşfetmek kalıyor…

  • Konum: Berlin,Almanya
  • Hamburg-Berlin mesafe: 280 km – 1 saat 45 dakika
  • Yol Tarifi Al >

*Şehir içi Ulaşım

Almanya’nın en gelişmiş şehirleri arasında bulunan Hamburg’da ulaşım; otobüs, metro, tren ve taksilerle sağlanıyor. Trafiğin hafif yoğunlukta seyrettiği şehirde ulaşım noktaları arasındaki mesafeyi hızla aşabileceğinizden bahsedebiliriz. İncelemeye ilk olarak en çok tercih edilen metroyla başlayalım.

  • Metro

Hamburg’da kuzey ve doğu kısımlarında hizmet veren tam üç adet metro hattı ve bir adet ring servisi bulunuyor. Kırmızı (U2), yeşil(U4) ve mavi(U1) olarak ayrılan hatlar arasında bir de U3 olarak adlandırılan şehir içi ring servisi bulunuyor. St.Pauli ve Kellinghusenstrabe gibi popüler gezi noktalarından geçmesiyle U3 hattının çok fazla tercih edildiğini belirtelim. Metro haritasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

  • Otobüs

Şehirde durmaksızın ulaşımı sağlamak için hizmet veren otobüsler 05:00-01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Rathausmarkt önünden 5 dakika aralıklarla kalkan otobüsler bazen metro veya trenlerle bağlantılı, aktarmalı olarak çalışmakta ve her noktaya ulaşımın kesintisiz sağlanmasını amaçlamaktadır.

  • Tren

Şehir içi ve şehir dışı ulaşımın en hızlı yollarından olan tren,05:00-01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Birçok noktaya ulaşım sağlayabileceğiniz banliyö hattının detaylı haritasına buradan ulaşabilirsiniz.

  • Taksi

Güvenli ve hızlı hizmet sağlayan taksiler Hamburg’da beyaz renkte olmakla beraber 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Yolcuları için tüm olanakların düşünüldüğü taksilerde ödemelerinizi kredi kartıyla yapabileceğiniz gibi şehir içi yolculuklar ortalama 10-18 € arasında tutmaktadır.

*Hamburg’a Yakın Havalimanları

  • Hamburg Havalimanı (11km)
  • Finkenwerder Havaalanı (15km)
  • Bremen Havaalanı (103km)
  • Hannover Havaalanı (132km)
  • Sonderborg (Danimarka) Havaalanı (148km)
  • Wyk Auf Foehr Havaalanı (151km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Hamburg Türk Konsolosluğu
  • Konsolos: Yonca Sunel
  • Adres: Tesdorpfstrasse 18, 20148 Hamburg, Deutschland
  • İletişim: +49 40 448 03 30
  • Çalışma Saatleri: 09:00 – 12:00 / 14:00 – 16:00
  • Yol Tarifi Al >

-Acil Durum Numaraları

  • Polis: 110
  • İtfaiye/Ambulans:112

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Hamburg’un ülke kodu ” +40” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +4005390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece kodu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin