Hamburg’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

Almanya’nın sanayi kenti Hamburg, tarihi noktaları ve doğal güzelliklerinin yanında nefis lezzet duraklarıyla da konuklarına unutulmaz bir seyahat keyfi sürdürüyor.

Sizler için Hamburg’da ne yenir, ne içilir yazımızda, şehirde deneyebileceğiniz yemekleri anlatıp keyifli bir rehber oluşturduk.

Berlin’den sonra ülkenin en büyük kenti olan Hamburg’da, yorucu bir şehir turundan sonra enerjinizi toplayacağınız onlarca lezzetli yiyecek bulacaksınız. Şehrin hem çevre coğrafyalarından esinlenmiş hem de kendi kültürünün bir parçası olarak doğmuş mutfağı iştahınızı iyiden iyiye kabartabilir.

#1 Hamburg’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Aalsuppe

Aalsuppe

Listeye oldukça ilginç bir tatla başlıyoruz: Aalsuppe. Yılan balığıyla hazırlana bir tür çorba olan bu yemek, şehrin kendine has lezzetlerinden biri sayılıyor. Pek çok restoranda sipariş verebildiğiniz gibi sadece bu yemek üzerinde uzmanlaşmış mekânlar da bulabilirsiniz.

2- Fischbrötchen

fischbrötchen

u geleneksel balık yemeği, bir zamanlar bir balıkçı köyü olan bir Hamburg’da hayli popüler. Kuzey Almanya‘da en çok tüketilen balıklardan biri olan Plaice ile yapıla

3- Franzbrötchen

Franzbrötchen

Fransa’nın kruvasanından esinlenilerek yapılmış Franzbrötchen, yoğun tereyağı ve tarçınla yapılıyor. Kahve yanında harika gidecek bir tatlı. Denemek isterseniz çoğu pastanede ya da sokak tezgahlarında bulabilirsiniz.

4- Grünkhol

Grünkhol

Sağlıklı bir öğün tamamlamak isterseniz, patates ve sosisle servis edilen Grünkhol’u deneyebilirsiniz. Kuzey Almanya’da ünlü bir yemek olan Grünkhol, Almancada lahana anlamına geliyor. Festivallerin ya da özel toplantıların da ana yemeği sayılan bu lezzeti herhangi bir restoranda sipariş verebilirsiniz.

5- Kavrulmuş Kahve

Kavrulmuş Kahve

Kahve ve Hamburg şehri, yüzyıllar öncesine dayanan güçlü bir ilişkiye sahip. Hamburg limanı sayesinde 19.yy’nin sonunda şehir, dünyanın en büyük kahve pazarı haline gelmiş ve dünyaca ünlü markalardan Tchibo ve JJ Darboven de bu şehirde doğmuş. Bu nedenle şehirde, kahve tutkunlarının hoşuna gidecek çok sayıda seçenek yer alıyor.

6- Labskaus

Labskaus

Dana etiyle yapılan bir tür güveç yemeği olan Labskaus’un ünü, İskandinavya ve İngiltere’ye kadar yayılmış. Patates püresi, defneyaprağı, turşu ve soğanla lezzetlendirilen yemeğin tadı uzun süre damağınızda kalacak.

7- Rote Grütze

rote-grutze

Leziz bir ana yemekten sonra tercih edebileceğiniz tatlı Rote Grütze, kırmızı meyvelerin güzelliğini sunuyor. Meyve karışımına eşlik eden krema ve dondurmayla harika bir tada ulaşan bu atıştırmalık, aynı zamanda oldukça hafif. Kökleri Danimarka’ya dayanan tatlıya bir şans verin.

*Lezzette birbiriyle yarışan bu yemekleri denemeden önce şehir hakkında bilgi almak isterseniz aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Hamburg’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin