Berlin Alışveriş Rehberi | 7 Alışveriş Rotası

Berlin’e gezi planlayanlar için en önemli şeylerin başında şüphesiz Berlin’de alışveriş olanakları gelmektedir. Biz de Berlin alışveriş rehberi ile ziyaretçilerimizin bu konuda aklındaki soru işaretlerini gidermeye karar verdik.

Eğer Berlin’in konaklama olanakları hakkında fikir edinmek isterseniz bu yazımızdan önce Berlin’de nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

1- Berlin Alışveriş Rehberi

Berlin alışveriş yapmayı seven ziyaretçiler için tam bir cennet diyebiliriz. Özellikle moda seven ve vintage ürünleri tercih eden ziyaretçilerin Berlin’i çok seveceğinden eminiz.

Berlin’de artık “Mark” devri kapandı ve şehirde para birimi olarak “Euro” kullanılmaktadır. Günümüzde Euro’nun 5₺ olduğunu göz önünde bulundurursak Türk Lirası kazanıp Euro ile tatile çıkan Türkler için bu durumun hiç de iyi olmadığını söylememiz gerek.

Almanya’da pek çok Türk vatandaş yaşıyor ve bu durum ülkemizde alışkın olduğumuz pazarlık kültürünü burada da yaşatabileceğiniz anlamına geliyor. Böylece alacağınız şeyleri çok daha uygun fiyatlara satın alma şansına sahip olabiliyorsunuz. Kredi kartı ve döviz bozdurma konusunda ise şehirde herhangi bir sorunla karşılaşmayacağınızı söyleyebiliriz.

2- Berlin’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Berlin’de ünlü alışveriş mağazalarından alışveriş merkezlerine, caddelerden sokak pazarlarına kadar çok geniş bir yelpazede alışveriş yapma olanağına sahip olabiliyorsunuz;

Kurfürstendamm: Burada aradığınız pek çok önemli markanın mağazasını bulabilir ve lüks bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kurfürstendamm

Tauentzienstrasse: Özellikle yeme içme konusunda çok geniş imkanlar sunan bölge gurme gezginler için mutlaka uğranması gereken yerlerden. Burada bulunan KaDeWe ise şehrin en önemli alışveriş merkezleri arasında bulunuyor.

Kadewe

Potsdamerplatz: Mall of Berlin ve Arcaden isimli alışveriş merkezlerine de ev sahipliği yapan meydan, şehrin alışveriş için mutlaka uğranması gereken yerlerinden biridir.

Mall Of Berlin

Alexanderplatz: Primark ve Alexa alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölge şehirde alışveriş için gidebileceğiniz bir diğer bölge.

Alexanderplatz

KPM: Berlin’in sembol isimlerinden olan porselen üreticisi Königliche Porzellan-Manufaktur, özel bir şeyler almak isteyenleri 250 yıllık tarihiyle misafir ediyor. Burayı sadece bir alışveriş durağı olarak değil önemli bir gezi noktası olarak da görebilir ve burada çok keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Königliche Porzellan-Manufaktur

Hackescher Markt: Önemli markaların ürünlerinden ziyade özel tasarım butik ürünler tercihinizse bu bölge tam size göre! Burada çok özel hediyelik eşyalar bulabilir ya da kendiniz için bir şeyler alarak kendinizi şımartabilirsiniz.

Hackescher Markt

Bit Pazarları: Eğer ikinci el eşyalar ve antika ürünler ilginizi çekiyorsa Berlin’de kurulan pazarları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu pazarlardan şehrin pek çok durağında haftanın belirli noktalarında kurulmaktadır. Size en yakın konumda bulunan pazarın yerini ve gününü öğrenerek ziyaret etmenizde fayda var.

3- Berlin’den Ne Alınır?

Almanya’dan tanıdığı gelenlerin en çok istediği şeylerden biri tabi ki “Alaman çikolatası” 🙂 Evet, Almanya tam bir çikolata cenneti. Bu ülkede çikolatanın en güzellerini tatma şansına sahip olabiliyorsunuz. Haliyle tatilinizin sonunda yanınızda götürebileceğiniz en güzel şeylerin başında da çikolata gelmektedir.

Bunun dışında club-mate isimli içecek de güzel bir seçenek. Ampelmann’lar ise şehre özgü en önemli simgesel hediyeliklerin başında geliyor. Bizce bu çok ideal bir hediye tercihi olacaktır.

Ampelmann

Antika pazarlarındaki ikinci el ürünler arasında da önemli objeler bulabileceğinizi belirtelim. Bunlar dışında şehirdeki hediyelik eşya dükkanlarında Berlin temalı pek çok üründen bütçenize ve zevkinize uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Berlin’deki yeme içme kültürü ile ilgili detaylara ve neler yiyebileceğinize göz gezdirmek isterseniz Berlin’de ne yenir, ne içilir? başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

Berlin alışveriş rehberi yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin