Berlin’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Kentin Yöresel Lezzetleri

Almanya’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz Berlin’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Berlin’de Ne Yenir, Ne İçilir” başlıklı yazımızda kentin yöreselleşmiş lezzetlerini derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Berlin’de aç kalmayacağınızdan eminiz. Alman yemeklerini beğenmezseniz kentte pek çok Türk restoranı bulabilmeniz mümkün. Bu restoranlarda Türk kebabı, döner ve pide gibi pek çok yemeğimiz ile karşılaşacaksınız.

Listenin ilk sırasında;

1- Sauerbraten

Sauerbraten

Tercihe bağlı olarak sığır, dana, geyik veya at etinden yapılabilen bu Alman yemeğinin adı Sauerbraten.. Şarap veya sirke ile marine edilen etin muhteşem baharatlar ile birleşiminden oluşan lezzetli mi lezzetli et yemeğini, Berlin’deki hemen her restoranda sipariş verebilirsiniz.

2- Maultaschen

Maultaschen

Berlin geziniz sırasında bir akşam yemeğinizi Maultasche ile taçlandırmanızı tavsiye ederiz.

Makarna hamurundan yapılan bu mantımsı yemeğin kentte müdavimleri oldukça fazla. İçerisine ise dilerseniz etten dilerseniz de ıspanaktan yapılan bir iç harç ekleniyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Schweinshaxe

Schweinshaxe

Genellikle kızarmış patates ile servis edilen bu Bavyera yemeği zamanla Berlin’in yöresel lezzetlerinden biri haline gelmiş. İsmi ise Schweinshaxe… İçerisinde domuz etinden oluşan büyük bir köfte yer alan yemek, makarna ve patates ile birlikte servis ediliyor.

4- Çaça balığı

Çaça Balığı

Çok yaygın bir yemek olmasa da Çaça balığı, Berlin’in popüler ana yemeklerinden biri.

Kentte yer alan balık pazarlarında muhakkak yer alan bu balık fırın ve tava olmak üzere iki yöntemle pişirilebiliyor. Tadı ise oldukça lezzetli. Pek çok restoranın menüsünde rastlamanız mümkün.. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Alman Kızartması

Alman Kızartması

Ülkenin meşhur fast food yemeğini Berlin’de hemen her yerde görebilirsiniz. Sokak satıcılarının ve büfelerin vazgeçilmez yemeği olan Alman kızartması, içerisinde domuz etinden yapılmış sosis ve patatesin yer aldığı lezzetli bir atıştırmalık. Berlin gezinize kısa bir mola vererek hızlıca karnınızı doyurmak için ise akla gelen ilk alternatif.

6- Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte

Berlin’i gezmekten çok yoruldunuz ve canınız bir kahve tatlı molası istediyse sizlere önerebileceğimiz en lezzetli tatlılardan biri Schwarzwälder Kirschtorte ( Karaorman Pastası)… İçerisinde kiraz ve çikolatalı dolgulu lezzetli bir krema yer alan bu pasta hem göze hem de damak zevkinize hitap edecek güzellikle.

7- Alman Birası

Alman Birası

Dünyanın en eski alkol çeşitlerinden biri olan Bira,  Almanya’nın ulusal içeceği.. Hatta milli içkisi de diyebiliriz. Ülkenin hemen her bölgesinde üretimi gerçekleşen dünyaca ünlü Alman birasının tadına Berlin’deki herhangi bir kafe ya da pub da bakabilirsiniz.

*Berlin Gezilecek Yerler için..

Berlin’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin