Granada Gezilecek 8 Yer

250 bin nüfusa sahip olan Granada, Endülüs’ün Granada eyaletinin başkenti olarak bulunmaktadır. 

Masalsı bir şehir olan Granada, başta El Hamra Sarayı olmak üzere pek çok önemli görülmesi gereken yeri bünyesinde barındırıyor. Sizler için Granada gezilecek yerler listesinde şehrin özellikle görülmesi gereken yerlerini sıraladık. Dilerseniz sizi listemizle baş başa bırakalım.

Granada gezinizi gerçekleştirmeden önce Granada gezi rehberi başlıklı yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

Granada Gezilecek Yerler

1. El Hamra Sarayı

El Hamra Sarayı

Granada’nın ve Endülüs’ün en önemli tarihi eserlerinden biri olan El Hamra Sarayı 9. yüzyıldan günümüzde Araplardan Endülüs’e miras olarak ulaşmış vaziyette. Eğer Granada’ya gelip bu muhteşem kompleks yapıyı görmezseniz şehri gezmiş sayılmazsınız. Saray özellikle yaz aylarında günlük 6 bin ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

2. Capilla Real

Capilla Real

Garanada Katedrali’nin hemen yanında bulunan Capilla Real, Granada Kraliyet Şapeli olarak inşa edilmiştir. Gotik mimarinin şehirdeki en önemli eserlerinden biri olan şapeli mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

3. Granada Katedrali

Granada Katedrali

Granada şehrinin tam merkezinde bulunan Granada Katedrali 16. yüzyılda tamamlanmıştır. Yapı Rönesans döneminin en önemli eserleri arasında bulunuyor.

4. Albaicin

Albaicin

Geçmişte Arapların çoğunlukta yaşadığı ancak günümüzde bir Yahudi bölgesi olan Albaicin, şehrin en önemli ziyaret noktalarının başında geliyor. Buraya geldiğinizde görülmesi gereken pek çok önemli nokta sizi bekliyor.

5. Sacromonte

Sacromonte

El Hamra Sarayı’nın hemen karşısında bulunan ve Çingenelerin yaşadığı bu bölge oldukça farklı bir ziyaret durağı. Kısmen UNESCO tarafından koruma altına alınan mahallede bulunan tavernalardaki flamenko gecelerine katılarak çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Eğer Garanado’da geceleri eğlence hayatı nasıl diye merak ediyorsanız Granado gece hayatı yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

6. La Alcaiceria

La Alcaiceria

Granada’nın en önemli alışveriş duraklarından biri olan La Alcaiceria, ziyaretçilerine otantik bir ortamda alışveriş deneyimi yaşama imkanı sunuyor. Pazarda, baharatlardan hediyelik eşyalara pek çok farklı ürün bulma şansını yakalayabilirsiniz. Şehrin diğer alışveriş durakları için hazırladığımız Granada alışveriş rehberini okuyabilirsiniz.

7. Corral del Carbon

Corral del Carbon

14. yüzyılda kömür deposu olarak inşa edilen yapı, günümüze kadar han, tiyatro gibi çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Granada Katedrali’ne çok yakın bir konumda bulunan, şehrin en iyi korunmuş yapılarından biri olan Corra del Carbon’u ücretsiz bir şekilde ziyaret etmeniz mümkün.

8. Monasterio de la Cartuja

Monasterio de la Cartuja

18. yüzyılda yapımı tamamlanan manastırın yapımı yaklaşık 300 yıl sürmüştür. Günümüzde ziyaretçilerini ağırlayan manastırda görülmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor.

Siz de Granada gezilecek yerler listesindeki bu etkileyici yerleri görmek ve Granada’da keyifli bir tatil geçirmek için hemen tatil planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin