Granada’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Granada, bir zamanlar Müslüman hakimiyetinde olan, günümüzde İspanya’nın en önemli ziyaret rotalarından biri olan Endülüs’ün önemli şehirlerinin başında geliyor. 

Granada’ya geldiğinizde şehrin mutfağını da denemek isteyebilirsiniz. Granada’nın zengin bir mutfağa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Eğer Granada’da ne yenir ne içilir diye merak ediyorsanız bu makalemizi sonuna kadar okumanızı öneriyoruz.

Granada’da Ne Yenir Ne İçilir

Öncelikle İspanya’nın genelinde yaygın olan dil sorununun Granada’daki yemek mekanlarında da kendini gösterdiğini belirtelim. Burada da İspanyolca dışında dil konuşan bir garsona rastlamak çok mümkün olmuyor. Bu nedenle garsonlarla iletişim konusunda biraz zorlanıyorsunuz haliyle.

İspanya’nın bu özel kentinde Mağribi ve İspanyol mutfağı iç içe geçmiş durumda. Şehirde pek çok kebap çeşidini bulabileceğiniz gibi başta paella olmak üzere özellikle deniz ürünlerinden oluşan çok zengin bir İspanyol mutfağı da sizi karşılıyor. Bunun dışında tortilla, chorizo gibi bölgeye has lezzetler de mutlaka denenmesi gereken tatlar arasında bulunuyor.

Paella
Paella

İspanya’nın pek çok yerinde olduğu gibi Granada’da tapasları denemeden olmaz. Granada’daki barlar, İspanya’da geçmişten beri uygulanan bedava tapas tabağı kültürünü devam ettiren nadir yerlerin başında geliyor. Burada içkinin yanında gelen ücretsiz tapasların tadına bayılacaksınız. Granada için İspanya’nın en iyi tapas yenebilecek yerlerinin başında geldiğini söyleyebiliriz.

Eğer birayla aranız iyiyse Granada’da üretilen Alhambra birasını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Alhambra birası, İspanya’nın en iyi biralarından biri olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra Granada’nın yerli ve en özel şaraplarından tinto de verano ve İspanya’nın en çok tüketilen içkilerinden sangria ve gaspacho da mutlaka denenmesi gereken içeceklerin başında geliyor.

tinto de verano
Granada’ya özgü bir şarap, tinto de verano

Granada’da Mekan Önerileri

Los Manueles

Los Manueles

100 yıllık bir geçmişe sahip olan mekan bir katında cafe-bar tarzında ikinci katında ise şık bir restoran formatında ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Mekanda Endülüs mutfağına ait pek çok farklı lezzeti deneme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Bodegas Castaneda

Bodegas Castaneda

Şehrin en lezzetli tapaslarını deneyebileceğiniz mekanlarından biri. Oldukça otantik, keyifli bir mekan. Mekanın kalabalık olması da ne kadar tutulan bir yer olduğunu bize gösteriyor. Burada en iyi yöresel tatları deneme şansını yakalayabiliyorsunuz. Fiyatların da oldukça makul olduğu bu barı midenizde açlık hissi oluşan bir an mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu arada özellikle Albaicin bölgesinde muhteşem tapaslar deneyebileceğiniz daha pek çok yer olduğunu da belirtelim.

Sabbore

Sabbore

Envai çeşit dondurma deneyebileceğiniz bir yer olan Sabbore, ziyaretçilerine muhteşem bir tatlı ziyafeti çekiyor. Eğer sizin de dondurmaya karşı zaafınız varsa bu mekana şans vermenizi tavsiye ediyoruz.

Gran Café Bib-Rambla

Gran Café Bib-Rambla

1907 yılından bu yana hizmet veren şehrin vintage cafesi, ziyaretçilerine Granada’nın en lezzetli hamur işi tatlarını deneme imkanı sunuyor. Eğer vaktiniz olursa bir akşam üzeri bu cafeye uğrayarak atıştırmalık lezzetleri midenize indirmenizi öneriyoruz.

Carmela Restaurante

Carmela Restaurante

Özellikle tortillası ve kroketi ile meşhur olan bu mekan, İspanya’nın tapas konusundaki kalesi Granada’da mutlaka uğramanız gereken adreslerden biri.

Granada’ya gitmek için bilet bayi’yi ziyaret ederek biletinizi avantajlı fiyatlarla 9 taksitle satın alma şansını yakalayabilirsiniz.

Siz de Granada’daki keşfedilmesi gereken lezzet durakları konusundaki tavsiyelerinizi yorum kısmından paylaşarak Granada’ya gidecek olanlara Granada’da ne yenir ne içilir konusunda yardımcı olabilirsiniz.

“Granada’da Ne Yenir, Ne İçilir?” üzerine 2 yorum

    • Merhaba Sayın seli,
      Yazılarımızdaki fotoğraflar, editörlerimizin kendi çekmiş olduğu fotoğraflardan ve google görsellerden yapılan araştırmalar sonucu yazılara en çok katkı sağlayacağını düşündüğümüz fotoğraflardan oluşuyor. Keyifli günler dileriz 🙂

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin