Gaziantep’te Ne Yenir, Nerede Yenir?

Gaziantep, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin kesişme noktasında yer alan bir kenttir. Tarihi ve turistik öneme sahip olan bu kent aynı zamanda da bir gastronomi kenti olma özelliği taşır. Tarihi ipek yolu güzergâhı üzerinde yer alması sebebi ile birçok farklı kültüre ev sahibi olmuştur. Bu yönü Gaziantep mutfağına yansımış ve zengin bir mutfak kültürünün oluşmasına zemin hazırlamıştır. Gaziantep, Türkiye’nin gastronomi kenti olması ile bilinir. 2015 yılında UNESCO tarafından gastronomi alanında ‘’Yaratıcı Şehirler Ağı’’ projesine dâhil edilmiştir. Böylece Gaziantep mutfağının ünü dünyaca tescillenmiştir.

Gaziantep mutfağı et ağırlıklı bir mutfaktır. Yaklaşık olarak 252 özgün yöresel yemek çeşidi ile en zengin mutfaklardan biridir. Yöresel yemek çeşitliliğinin zenginliğinin yanı sıra baharat çeşitliliği ve kurutulmuş gıdaların çeşitliliği de oldukça boldur. Yemeklerde kurutulmuş ürünler ve baharatlardan sıklıkla yararlanılır. Kurutulmuş baharatları ile ön planda olan şehir, kırmızı pul biberi ile adeta tüm ülkedeki restoranların pul biber ihtiyacını karşılar. Ayrıca Türkiye’nin ilk mutfak müzesi de Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde açılmıştır. Kebap çeşitleri ve baklava tüm dünyada da bilinen en meşhur Gaziantep mutfağı yemekleri arasındadır. Yöresel yemekler arasında; çorba çeşitleri, tatlılar, içecekler, ana yemek türleri Gaziantep mutfağının ana omurgasını oluşturur.

Gaziantep Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Gaziantep’ten Alınabilecek Yiyecekler: Gaziantep’e gelenler için Gaziantep mutfağı çok özeldir. Her ne kadar burada yenilip içilse de herkes geri dönerken yanlarında orayı hatırlatacak bir şey götürmek ister. Gaziantep’ten alabileceğiniz yiyecekler ise şunlardır: baklava, kahke, melengiç kahvesi, Antep fıstığı, karpuz çekirdeği ve baharat çeşitleri.

Gaziantep’in En Meşhur Tatlısı: Gaziantep’in en meşhur tatlısı şüphesiz tüm dünyada da bilinen baklavadır. Baklava haricinde; katmer, fıstık, kahke, bülbülyuvası, şöbiyet, zümrüt yeşili dolama, künefe, kadayıf, cevizli, fıstıklı, leblebili helva, Şam tatlısı ve fıstık ezmesi Gaziantep’in diğer meşhur tatlıları arasında yer alır.

Gaziantep’te Nerede, Ne Yenir?

Orkide Pastanesi

Gaziantep Orkide Pastanesi

1965 yılında Gaziantep Atatürk Bulvarında Demir Özgüler tarafından açılmıştır. Pastanenin açılış amacı Gaziantep’e pasta kültürünü tanıtmaktır. Orkide Pastanesi, ismi her ne kadar pastane olarak anılsa da şüphesiz bir pastaneden daha fazlasıdır. Demir Özgüler, çiçeklere düşkün biri olduğu için pastanenin ismini bir çiçek adı olan ‘’Orkide’’ koymuştur. Günümüzde Gaziantep’te 3 farklı şubesi bulunan pastane Antep’in yöresel lezzetlerine ek olarak dünya mutfağından esintileri de mutfağına taşımıştır. Ayrıca modern pastaneciliğin geliştiği bir ülke olan Avusturya pastaneleri incelenerek yeni ve modern bir şube Gaziosmanpaşa bulvarına açılmıştır.  Bu pastanenin en önemli özelliklerinden biri de Türkiye’de marka tescil ettirmiş ilk pastane olmasıdır. Ayrıca Gaziantep’te gerçek İtalyan menülerinin sunulduğu ilk restoran yine Orkide bünyesinde hizmet vermektedir.

Orkide Pastanesi; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu pastanede, Gaziantep yöresel yemekleri ve uluslararası tatlı çeşitleri yapılır. Serpme kahvaltısı meşhurdur. Serme kahvaltısında çeşit oldukça boldur. Özel kahvaltılık mezeler, baharatlı kasap sucuğu, Antep peyniri, nohut piyazı kahvaltı menüsünde yer alan özel lezzetlerden sadece birkaçıdır. Kahvaltı harici buraya geliyorsanız mutlaka buranın meşhur katmerini ve batma kaymak adı verilen yemeğini yemeden dönmeyin. Batma kaymak, Gaziantep yöresine ait bir tatlı olup oldukça lezzetli ve sevilen bir tatlıdır. İncecik açılmış sıcak lavaş üstüne bal ve fıstık konularak servis edilen bir tatlı. Öğle ve akşam yemekleri için İtalyan mutfağından seçme yemekler yine bu pastanenin menüsünde bulabileceğiniz lezzetler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Mah., Adnan İnanıcı Cad., No: 8, Şehitkamil

Telefon: 0342 215 15 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/orkidepastanesi/

Haritada Görüntüle >

Kahvaltım Şarküteri

Kahvaltım Şarküteri

Kahvaltım Şarküteri,  2013 yılında Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinde hizmet vermeye başlamıştır. Kahvaltı için tercih edilebilecek temiz ve salaş mekânlardan biridir.  300’den fazla ürün, ev yapımı reçeller, meze çeşitleri, yöresel peynirler ve daha birçok yöresel lezzetler bu şarküteride satın alabileceğiniz ürünlerdendir. 2019 yılında en iyi gurme şarküteri unvanı verilmiştir. Yöresel ürünlerin taze ve doğal olması bu şarküteriye olan ilginin artmasının en önemli sebebidir. Gaziantep’te kahvaltı için oldukça rağbet gören şarküteride boş yer bulmak biraz zor olabilir. Bu nedenle buraya gelecekseniz biraz erken gelmeniz faydalı olacaktır.

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için gidilmeye uygun bir yerdir. Kahvaltım Şarküteri, oldukça zengin bir kahvaltı menüsü ile ön plana çıkar. Kavurmalı yumurta, pastırmalı yumurta, zeytin piyazı gibi özel lezzetler de serpme kahvaltı menüsünde yer alan kahvaltılıklar arasındadır. Mekânın asıl meşhur lezzeti ‘’paşa dürüm’’ adı verilen bir yemektir. Paşa dürüm, lavaş ekmeğinin arasına kaymak sürülen ve üstüne de fıstık dökülmesi ile servis edilen bir tür tatlı çeşididir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 20:00, Pazar 08:00 – 17:00 saatlerinde açıktır.

Adres: Batıkent Mah., Kürşat Tüzmen Bulvarı, Soydinç Plaza, No: 41/A, Merkez

Telefon: 0530 665 34 68

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kahvaltimsarkuteri/

Haritada Görüntüle >

Tostçu Erol

Gaziantep Tostçu Erol

Gaziantep’in fenomen tostçusu Tostçu Erol kendine has ‘’atom tost’’ adını verdiği tostuyla tüm Türkiye çapında ilgi görmeyi başarmıştır. Atom tostlarını yaparken çektiği videoları internete koymasıyla binlerce kez izlenmiş ve fenomen olmayı başarmıştır. Öyle ki birçok internet fenomeni burayı ziyaret ederek Tostçu Erol’un tostunu yemiş ve kendisi ile video çekmiştir. Gaziantep Şahinbey’de tost yaparak meslek hayatına başlayan Erol Bey internette ünlü olmasıyla işlerini daha da büyüterek Türkiye’nin birçok ilinde şube açmıştır. Ayrıca Gaziantep’te bulunan merkez şubeden il geneline paket servis imkânı bulunmaktadır.

Tostçu Erol, kendisine ait bir lezzet olan ‘’atom tost ‘’ ile ünlüdür. Öyle ki bu tost sayesinde ünü iyice artmış ve tüm Türkiye’de tanınan biri haline gelmiştir. Atom tost, bir nevi karışık tosttur. Ama tabii içinde neredeyse yok yoktur. Oldukça doyurucu olan bu tost yumurta ile hazırlanır. Bu tostu yemek kadar yapılışını izlemek de bir hayli keyiflidir. Ayrıca işletme sahibinin işini severek yapması ve sempatik tavırları buraya müşteri çeken bir diğer hususlar arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:30 – 17:30, Pazar 08:00 – 15:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karagöz, Torun Sk., No: 9/A, Şahinbey

Telefon: 0850 840 02 27

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/tostcuerol/

Haritada Görüntüle >

Aşina Gaziantep Mutfağı

Aşina Gaziantep Mutfağı

Gaziantep Şehitkâmil’de 3 katlı bir binada hizmet vermektedir. Oldukça sade dekore edilmiş olan restoranda yeşil rengin hâkim olması dikkat çeker. Oldukça ferah ve nezih bir atmosfere sahiptir. Gaziantep yöresel yemeklerin en iyi sunulduğu restoranlardan biridir. Gaziantep’te bir gastronomi turu düşünüyorsanız bu restoranı mutlaka ziyaret listenize eklemeyi unutmayın. Restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatlar makul seviyededir denilebilir.

Aşina Gaziantep Mutfağı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi için tercih edilebilir mekânlar arasında yer alır. Restoran mutfağı,  geçmişten günümüze kadar gelen Antep mutfağının yöresel yemeklerinin servis edildiği bir mutfak anlayışına sahiptir. Sarma, dolma, içli köfte, çiğ köfte, iç pilav, şehriyeli pilav, Antep kellesi, bayram yuvalaması, yöresel kebap çeşitleri, lebeniye, ezogelin, analıkızlı, beyran, lahmacun ve daha birçok yemek bu sofrada bulabileceğiniz tatlardandır. Bu mutfakta yemekler genellikle acılıdır. Yani acı sevmiyorsanız sipariş verirken dikkat etmenizde fayda var. Ayrıca yemek siparişlerinizin yanında ikram olarak birçok meze de getirilir. Restoran bu yönü ile de ilgi çekmeyi başarmıştır.

Antep yuvalaması, küşleme, ekşili saray kebabı, Ali Nazik, kuru Antep dolması gibi birçok yöresel tadı bu mutfakta bulabilirsiniz. Yemeklerin yanında kaşık salata, frik pilavı deneyebilirsiniz. Yemeklerden önce çorba siparişi verebilirsiniz. Çorbanın ardından kebap tercih edebilirsiniz. Son olarak yemeğin ardından katmer tercih edebilirsiniz. Restoran performans olarak verdiğiniz paranın hakkını verir. Yani burada yediğiniz yemeklerden ve hizmetten asla pişman olmazsınız.

Restoran genel olarak yoğundur bu nedenle yemek sırası beklemeniz muhtemel olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İncilipınar Mah., Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, Anadolu İş Merkezi Altı, No: 4-5-7-8, Şehitkamil

Telefon: 0342 220 49 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/asinagaziantepmutfagi/

Haritada Görüntüle >

Yesemek Gaziantep Mutfağı

Yesemek Gaziantep Mutfağı

Yesemek, 1945 yılından beri Gaziantep Şahinbey’de hizmet veren Gaziantep yöresel yemeklerin servis edildiği restoranlardan biridir. Günümüzde Gaziantep’te birçok şubesi ve satış noktası bulunur. Ayrıca Gaziantep dışında Samsun’da da bir adet şubesi vardır. Sunum ve mekân tasarımı ile göz dolduran restoranda yemek yerken kendinize adeta bir ziyafet çekmeniz mümkün olacaktır. Son olarak, fiyat açısından bu restoran değerlendirildiğinde fiyatların oldukça uygun olduğu görülür. Yemekler oldukça doyurucu olup sunum da bir o kadar kalitelidir.

Yesemek Gaziantep Mutfağı, yöresel yemekleri denemek için gidilmesi gereken yerlerden biridir. Bu mutfakta Gaziantep’in tüm yöresel yemeklerini bulmak ve ilgili satış noktalarından birçok yöresel ürünü satın almak mümkündür. Yuvalama, kuru biber ve kuru patlıcan dolması, ekşili köfte, içli köfte, beyran çorbası ve aradığınız birçok yöresel lezzet bu mutfakta bulabileceğiniz tatlardandır. Yesemek yemekleri ile olduğu kadar ikramları ile de göz dolduran restoranlardan biridir. Yemek sonrası çay, tatlı ve yöresel bazı içecekler ikram edilir. Bu ikramlar genellikle reyhan şerbeti, zahter çayı gibi yöresel içeceklerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karagöz Mah., Karabey Sk., No: 8, İç Kapı No: 1, Şehitkamil

Telefon: 0342 231 03 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yesemekyoresel/

Haritada Görüntüle >

Üçler Kebap

Gaziantep Üçler Kebap
Fotoğraf: Sedat Yılmaz

Üçler Kebap, 1942 yılında Gaziantep Şehitkâmil’de hizmet vermeye başlamıştır. Daha çok kebap, lahmacun gibi ürünlerin servis edildiği bir mutfak anlayışına sahiptir. Bir restoran olmanın yanı sıra aynı zamanda ürünlerinin online satışını yapmasıyla da bir e-ticaret amacı gütmektedir. Genel olarak kargoladıkları ürünleri ise lahmacun ve baklavadır. Kargo yolladıkları şehirler ise İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep şehir içidir.  Fiyat olarak değerlendirildiğinde, fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Kebap çeşitleri, lahmacun, tavuk çeşitleri, tatlı, salata ve içecekler restoran menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Üçler Kebap’ın mutfağında yer alan yemekler genel itibari ile lezzetlidir. Fakat müşteriler tarafından en çok beğenilen yemek lahmacundur. Buranın lahmacununu deneyebilirsiniz. Kebap ve lahmacun haricinde bu mutfakta Gaziantep’in önemli yöresel yemeklerini de denemeniz mümkündür. Bizim size tavsiyemiz beyran çorbası ve lahmacunu denemeniz olacaktır. Tatlı olarak da havuç dilimi tatlısı, fıstıklı burma kadayıf tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sarıgüllük Mah., Zübeyde Hanım Blv., No: 16/C, Şehitkamil

Telefon: 0342 341 23 23 – 338 18 28

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/uclerkebap/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Ömer

Gaziantep Kebapçı Ömer

Kebapçı Ömer, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde hizmet veren bir kebap salonudur. Gaziantep’te tek bir yerde hizmet verir ve başka şubesi bulunmaz. Yerli halk, memur, öğrenciler ve esnafın sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri olarak bilinir. Gaziantep’in yerli halkı dışında pek fazla bilinmediği söylenebilir. Küçük ve esnaf tipi bir işletme anlayışına sahiptirler. Yemekleri kaliteli, personelleri güler yüzlü ve kibardır. Son olarak fiyatlar oldukça makul ve öğrenci dostudur. Ayrıca kebapları porsiyon olarak doyurucu ve lezzetlidir.

Menüsünde kıyma, tavuk ve kuşbaşı bulunur. Kebapçı Ömer’in en önemli özelliği kebaplarınızı istediğiniz gibi hazırlama imkânını size bırakmasıdır. Öncelikle kıyma, tavuk ve kuşbaşı etlerinden istediğinizi pişirilip ekmeğe çekilir. Ve içine başka bir şey konulmadan masalara servis edilir. Masalarda ise isteğinize göre maydanoz, acı, soğan ve diğer malzemelerden istediğiniz kadar ve isteğinize göre koyarak yiyebilirsiniz. Yemeğinize eklediğiniz ilavelerden ekstra bir ücret alınmaz. Ayrıca buraya gelmeyi düşünüyorsanız etlerin öğleden sonraya kalmadığını bilmeniz iyi olacaktır. Yani burada yemek yiyebilmek için öğleden önce gelmeniz gerekecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 15:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kepenek, Ulucanlar, Şehitler Cad., Şahinbey

Telefon: 0538 674 53 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapciomer/

Haritada Görüntüle >

Dürümcü Recep Usta

Dürümcü Recep Usta

Dürümcü Recep Usta, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde hizmet veren bir işletmedir. 1980 yılından bu yana Gaziantep yöresine has bir lezzet olan nohut dürümü müşterilerine sunmaktadır. Nohut dürüm yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Mekân genel itibari ile salaş ve temiz bir yapıya sahiptir. Çoğunlukla yoğun müşteri çeken dükkânda nohut dürüm en çok tercih edilen yemeklerden biridir. Nohut dürüm genellikle sabahları tercih edilen bir yemektir ve oldukça sağlıklı ve doyurucudur. Son olarak dürüm fiyatları oldukça makul bir seviyededir.

Dürümcü Recep Usta’da Gaziantep yöresel mutfağından yiyecekler hazırlanıp servis edilir. Menüsünde çeşit boldur. Bu sayede her kesimden farklı müşterilerin damak zevkine de hitap eder. Nohut dürüm buranın en meşhur yemeğidir. Nohut dürüm içerisine birçok farklı malzeme katılarak servis edilir. Özelikle acılı nohut dürüm en çok tavsiye edilen dürüm çeşididir. Nohut dürümün lezzet sırrı et suyunda saatlerce haşlanan nohuttan ileri gelir. Bu şekilde haşlanan nohutların ekmekle buluşmasıyla eşsiz bir lezzet oluşur ve müşterilere istedikleri şekilde servis edilir. Nohut dürüm harici fasulye piyaz, lahmacun, patates gibi yemekler de burada denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 07:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İncili Pınar, 36001. Sk., No: 4, Şehitkamil

Telefon: 0342 215 15 68

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/durumcu.recep.usta/

Haritada Görüntüle >

Nizipli Nohut Dürümcü

Gaziantep Nohut Dürümcü
Fotoğraf: Seba Sultan

Gaziantep’in en meşhur nohut dürümcülerinden biri olan Nizipli Nohut Dürümcü, Şahinbey ilçesinde hizmet vermektedir. İsmini kurucusunun memleketi olan Gaziantep’in Nizip ilçesinden almıştır. Nohut dürüm, Gaziantep yöresine ait bir lezzet olan dürüm çeşididir. Nohut dürümün esas olayı nohudun iyi haşlanmasında yatar. Nohut iyice haşlandıktan sonra lavaşa konulur ve içine istediğiniz baharatlar ve sebzeler konulur. Gaziantep halkı tarafından genellikle kahvaltılarda tercih edilmektedir.

Nizipli Nohut Dürümcü, nohut dürümü üzerine ön plana çıkmış mekânlardan biridir. Öyle ki burada nohut dürümden başka bir yemek bulunmaz. Kendi tekniklerine göre özenle hazırlanmış nohut dürümler müşterilerin isteğine göre servis edilir. Nohut dürümün yanına istediğiniz bir içeceği alarak yiyebilirsiniz. Bu mekânın nohut dürümlerinin fiyatı diğer nohut dürümcülerle aşağı yukarı aynı seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 05:30 – 09:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: 25 Aralık, 33006. Sk., Şahinbey

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nizipnohutdurumu/

Haritada Görüntüle >

Metanet Lokantası

Metanet Lokantası
Fotoğraf: Sema Çankal

Gaziantep’te beyran nerede yenilir diye sorulduğunda akla ilk gelen yerlerden biridir Metanet Lokantası. Öyle ki, beyran çorbası adeta bu lokanta ile özdeşleşmiştir denilebilir. Lokanta, Mustafa Hasırcı Bey tarafından 1975 yılında kurulmuştur. O günden bu güne beyranı ile ön plana çıkan lokantayı Mustafa Hasırcı Bey işletiyor. Mustafa Usta, 50 yıldan fazladır bu sektörün içinde olan bir kişi olarak mesleğin tüm inceliklerine hâkim konumda. Kaliteden ve lezzetten ödün vermeyen işletme, seri üretime geçmemek ve lezzet sırrını bozmamak adına başka şubeler açmamıştır. Yani Gaziantep’te tek bir şubede hizmet vermektedir.

Metanet Lokantası’nın en meşhur yemeklerinden biri de beyran çorbasıdır. Beyran, Gaziantep yöresine ait çok sevilen bir çorba çeşididir. Çoğu Antepli güne beyran çorbası içerek başlar. Beyran çorbasının bir ünü de halk tarafından her türden hastalığa şifa olduğunun söylenmesidir. Beyran çorbasının ana malzemesi haşlanmış kuzu etidir. Kuzu eti 12 saat boyunca kısık ateşte pişirilir. Daha sonra bakır sahanlara yağ, haşlanmış kuzu eti parçaları ve haşlanmış pirinç koyulur. Haşlanmış et suyu dökülerek çorba kaynatılır. En son ise kırmızı pul biber ve sarımsak eklenerek servis edilir. Kısacası bu lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı çorbayı içmek için mutlaka bu lokantayı ziyaret listenize eklemeyi unutmayın. Son olarak, lokantada beyran dışında kebap, kaymaklı katmer ve lahmacun da tercih edilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabakhane Cad., Kozluca Mah., No: 11, Şahinbey

Telefon: 0342 231 46 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/metanetlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Dukat Beyran

Gaziantep Dukat Beyran
Fotoğraf: Göker Karaca

Gaziantep’te kebap, beyran ve lahmacunun adreslerinden biridir. Dukat Beyran, Metanet Lokantası’ndan ayrılmış olan Harun Usta tarafından Gaziantep Şehitkâmil’de kurulmuştur. Bu lokanta lokasyon olarak Zeugma Antik Müzesi’ne oldukça yakın bir yerde kurulmuştur. Bu sayede kolay bulunabilir ve birçok turisti kendine çeker. Harun Usta, Metanet Lokantası’nda uzun yıllar çalışarak kendini geliştirmiş ve daha sonra kendisine ait bir işletme açmıştır. Bu işletmede beyran, kebap, beyin kavurma, lahmacun ve pide gibi yemekler hazırlanır. Son olarak yemeklerin porsiyonları doyurucu ve fiyatlar porsiyonlara göre makul bir seviyededir.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tercih edilebilir. Kahvaltıda en çok çorba için gelinir ve en çok tercih edilen çorba da beyran çorbasıdır. Dukat Beyran’ı beyran içmek için tercih ediyorsanız erken gitmeniz gerekecektir. Zira geç bir saatte gitmeniz durumunda beyran çorbası bulmanız mümkün olmayacaktır. Beyran harici kelle paça çorbasını ve ilikli-kemikli, sulu sarımsaklı mercimek çorbası da deneyebilirsiniz. Kelle paça çorbası, kellenin siyah etlerinden hazırlanıp müşterilere servis edilmektedir. Çorbaların yanında fırında pişirilmiş pide ekmekleri getirilir. Öğle ve akşam yemeklerinde ise lahmacun, kebap, beyin kavurma, doğrama tercih edilebilir. Yemeklerin ardından tatlı olarak katmer tercih edilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevzipaşa Mah., Korutürk Cad., No: 36, Şehitkamil

Telefon: 0342 323 67 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dukat_beyran/

Haritada Görüntüle >

Beyrancı Mustafa

Beyrancı Mustafa
Fotoğraf: İbrahim H. Yiğit

Gaziantep’in en meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası için gidilebilecek adreslerden biridir. Gaziantep Şahinbey’de eski bir Antep mahallesini andırır evlerin bulunduğu sokakta yer alır. Salaş, oldukça mütevazı bir işletme olarak ön plana çıkar. Beyran çorbası burada çok güzel bir şekilde hazırlanıp servis edilir. Genellikle yoğun müşteri çeken bir mekândır. Hafta içleri saat 10 olmadan beyran çorbaları tükenir. Hafta sonları ise buraya beyran için erken saatlerde gelmek gerekir.

Beyrancı Mustafa’da sadece ve sadece beyran çorbası bulunur. Bu nedenle buraya sadece kahvaltıda beyran çorbası içmek için gelebilirsiniz. Fakat bir hatırlatma yapmak gerekirse buraya oldukça erken bir saatte gelmeniz önemlidir. Mekân çok yoğun olduğu için çorba genellikle erkenden biter. Beyrancı Mustafa’nın beyranının lezzetli olmasının sırrı her daim taze ürünlerin kullanılmasında yatar. Ayrıca tam kıvamında pişirilen ürünler ve sıcakkanlı bir işletme anlayışı da burayı ön plana çıkaran unsurlardandır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 10:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yazıcık Konutları Altı, No: 51, D: 1/B, Şahinbey

Telefon: 0533 503 02 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/beyrancimustafa/

Haritada Görüntüle >

Sakıp Usta Paça, Beyran ve Kebap

Gaziantep Sakıp Usta
Fotoğraf: Ceyhun

Sakıp Usta, Gaziantep’te paça, kebap ve beyran yenilebilecek adreslerden biridir. Dükkân gece 2’de kapanır ve sabah da 5’te tekrar açılır. Saatleri sebebi ile burayı gece veya sabahın çok erken bir saati tercih edebilirsiniz. Sakıp Usta, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunur. Dükkân oldukça merkezi bir konumda yer alır. Bu nedenle burayı bulmak oldukça kolaydır. Restoranın menüsünde çeşit oldukça fazladır. Kebap çeşitleri, çorbalar, tavuk şiş, tavuk kanat, ızgara ürünler, çiğ köfte, dürüm çeşitleri, katmer billuriye, künefe burada bulabileceğiniz yemek ve tatlı çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Son olarak, restoran fiyat olarak uygun, porsiyon olarak da oldukça doyurucu ve lezzetlidir.

Akşam saatleri ve gece yemekleri için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Gaziantep’teki çoğu restoranın erken saatlerde kapanması sebebi ile gece geç saatlerde yemek yenilebilecek yerler oldukça azdır. Gece geç saatlere kadar açık olan nadir yerlerden biri de Sakıp Usta’dır. Sakıp Usta işinin ehli biridir. Beyin kavurma, paça, beyran, göz kavurma gibi yöresel yemekler bu mutfakta hazırlanıp servis edilir. Göz kavurma ise insanlara biraz tuhaf görünse de tadan ve bilen insanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak ön plana çıkıyor. Göz kavurmada gözün merceği kullanılmıyor sadece göz çevresindeki yağ ve etler kavurulup servis ediliyor. Sakıp Usta’da ayırt edici bir özellik de paçanın içerisine göz koymasıdır. Yani paçada göz istemiyorsanız önceden belirtmeniz iyi olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alleben, Kemal Köker Cad., No: 55, D: 53, Şahinbey

Telefon: 0342 220 18 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sakipusta/

Haritada Görüntüle >

Kebapçı Halil Usta

Gaziantep Kebapçı Halil Usta

Kebapçı Halil Usta, Gaziantep’te Karşıyaka merkezde hizmet vermektedir. Halil Usta, kasaplık mesleğinden gelme biridir ve mesleğe oldukça küçük yaşlardan itibaren başlamıştır. Usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişmiş olan ustamız, mesleğin tüm inceliklerini öğrenmiş ve kendini bu alanda iyi yetiştirmeyi başarabilmiştir. Halil Usta aynı zamanda tüm Antep halkı tarafından sevilen ve takdir gören bir kişidir. Antep’te nereye giderseniz gidin Halil Ustanın adını duymamanız neredeyse imkânsızdır. Kebapçı Halil Usta oğlu Halil Usta ile çalışır. Oğlu da babasından mesleğin bütün inceliklerini öğrenmiştir. Dükkânın kurucusu Halil Usta vefat etmiştir bu nedenle dükkânı oğlu işletmektedir.

Simit kebap, terbiyeli kuşbaşı, pirzola, küşneme, lahmacun gibi yöresel birçok yemek burada servis edilir. Halil Usta bir et ustası olduğu için etten çok iyi anlıyor. Bu yüzden ürünlerinde etin en iyisini kullanıyor. Et olarak da sadece koyun eti kullanması ile biliniyor. Özenle seçtiği etleri yine kendi usulünce terbiye edip odun ateşinde pişirerek servis ediyor. Ayrıca etleri pişirirken kaya tuzu kullanıyor. Bu sayede yemeklerin lezzetinin ortaya çıkması sağlanıyor. Antep’e yolunuz düştüğünde yöresel yemekleri tatmak için bu restorana gelebilirsiniz. Yöresel yemeklerin yanında köy yoğurdundan yapılmış bol köpüklü ayran tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:30 – 17:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Karşıyaka Tekel Cad., Öcükoğlu Sk., No: 6, Şehitkamil

Telefon: 0342 323 16 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapcihalilusta/

Haritada Görüntüle >

Kasap Halil Usta Fırınlı Et Lokantası

Kasap Halil Usta Fırınlı Et Lokantası

Gaziantep yöresel yemekleri ve et yemek için gidebileceğiniz yerlerden biri de Kasap Halil Usta’dır. Gaziantep’te isim yapmış lokantalardan biri olan Halil Usta, yemeklerinin lezzeti ile ön plana çıkmıştır. Halil Usta, etin iyisinden anlayan ve yemeklerinde etin en iyisini kullanan bir kişidir. Kasap Halil Usta, restoranın kapalı salonu ve bir de açık yemek salonu bulunur. Açık alanında yemek yemek keyifli ve eğlencelidir. Servisi hızlı, çalışanları kibar ve güler yüzlüdür. Bu restoran fiyat olarak da diğer restoranlarla aynı seviyededir. Aynı zamanda porsiyonları doyurucu ve lezzetlidir.

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilecek yerlerden biridir. Gaziantep yöresel yemeklerin birçoğu bu restoranın menüsünde yer alır. Kebap, dürüm, çorba çeşitleri, pide çeşitleri, lahmacun, içecekler, tatlı restoranın menüsünde yer alan yemek ve tatlı türlerindendir. Lahmacun, ızgara kebap çeşitleri, küşleme, Ali nazik gibi yemekler burada bulabileceğiniz yemeklerden sadece birkaçıdır. Buraya gelmeyi planlıyorsanız burada önden çorba ardından da kebap tercih edebilirsiniz. Yemeklerin ardından tatlı olarak da buranın spesiyal tatlısını deneyebilirsiniz. Tatlı menüsünde katmer ve şöbiyet tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Fatih, 22024. Sk., No: 9, Şehitkamil

Telefon: 0342 320 09 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kasaphalilusta/

Haritada Görüntüle >

Kadir Usta Kebap ve Lahmacun

Kadir Usta Kebap ve Lahmacun Salonu

Kadir Usta Kebap ve Lahmacun Salonu, Gaziantep merkez Şahinbey’de hizmet vermektedir. Gaziantep yöresel yemekleri yemek için bu restoran tercih edilebilir. Servisi hızlıdır, personelleri kibar ve güler yüzlüdür. Bu restoran fiyat olarak da makul bir seviyededir. Aynı zamanda porsiyonları doyurucu ve lezzetli olduğu için Antep halkı tarafından sıklıkla tercih edilir. Restoranın karşısında bir de anlaşmalı bir otopark bulunur. Bu nedenle herhangi bir otopark sorunu yaşanmaz.

Gaziantep’te kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilecek yerlerden biridir. Burada kahvaltıya beyran çorbası için gelinir. Öğle ve akşam yemeklerinde lahmacun, Ali Nazik, kuşbaşı, küşleme, kebabı ve Adana kebap yenilebilir. Aynı zamanda restoranın tatlı menüsünde künefe ve katmer bulunur. Yemeklerin yanına çeşitli mezeler getirilir. Bu mezeler de tıpkı yemekler kadar lezzetlidir. Mezelerin yanı sıra masaya kişiye özel ikramlar da getirilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eblehan Cad., Eyüpoğlu Mah., No: 25, Şahinbey

Telefon: 0342 220 68 39

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kadirustaetlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Küşlemeci Mehmet Usta

Gaziantep Küşlemeci Mehmet Usta

Gaziantep’te küşleme nerede yenir, diye sorulduğunda akla ilk gelen yerlerden biri de Küşlemeci Mehmet Usta’dır. Mehmet Usta, küşlemeci mesleğine oldukça genç bir yaşında başlamış ve bu işe gönül vermiş biridir. Restoranın hizmet anlayışı müşterileri memnun etmeye yöneliktir. Çalışanların müşterilere ilgisi ve samimiyeti gerçekten üst düzeydedir. Bu nedenle Gaziantep halkı ve buraya gelen turistler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Restoran menüsünün fiyatları genel olarak ortalama düzeydedir ve yemeklerin porsiyonları doyurucu ve lezzetli olması ile bilinir.

Gaziantep’te öğle yemeği ve akşam yemeği yemek için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Kebap çeşitleri, karışık kebap, küşleme, lahmacun, kaşık salata, katmer ve ayran restoran menüsünde yer alan yemeklerdendir.  Buraya geldiğinizde karışık kebap, susamlı kebap ve küşleme deneyebilirsiniz. Bu restoranın ayırt edici bir özelliği, altın vuruş olarak ifade edilen bir sunumla yemeği bitirmeleridir. Altın vuruş, 20 günde tuzla bekletilmiş ettir. Yemeklerin ardından bu etten bir parça masaya getirilir ve müşterilerin sofradan memnun ayrılması sağlanır. Tatlı olarak da yemeklerin ardından katmer tercih edebilirsiniz. Yemeklerin ardından çay ve kahve ikramı da bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alleben, Kemal Köker Cad., No: 25/A, Şahinbey

Telefon: 0342 231 20 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kuslemecimehmetusta/

Haritada Görüntüle >

Bişirici Kebap

Gaziantep Bişirici Kebap
Fotoğraf: Hüseyin Güngör

Bişirici Kebap, Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Gaziantep yerli halkı ve dışarıdan birçok müşteriyi ağırlar. Restoran temiz ve nezih bir ortama sahiptir. Aynı zamanda restoran manzarası gerçekten güzel ve iç açıcıdır. Gaziantep yöresel yemeklerini denemek için buraya gelinebilir. Bu restorana gelmek için rezervasyon yaptırılması faydalı olacaktır. Yemekler, fiyat olarak makul seviyededir ve hizmet anlayışları güzel ve kalitelidir. Aynı zamanda yemeklerin porsiyonları tatmin edici seviyededir.

Gaziantep’te öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek restoranlardan biridir. Gaziantep yöresel yemekleri bu restoran menüsünde bulunan yemeklerdir. Patlıcan kebabı, beyti sarma, kebap, simit kebap burada bulunan yöresel yemeklerden yalnızca birkaçıdır. Yemeklerin yanında meze ve bazı ikramlar getirilir. İkramlar da yemekler kadar lezzetli ve doyurucudur. Küşleme, kebap çeşitleri, baklava, içli köfte, katmer burada yenilebilecek yemeklerden bazılarıdır. Etleri iyi pişmiş ve lezzetlidir. Buranın baklavası da gerçekten güzel ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., Hoca Ahmet Yesevi Cad., No: 11, Şehitkamil

Telefon: 0342 321 40 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bisiricikebap/

Haritada Görüntüle >

Şehr-i Küşleme

Gaziantep Şehr-iKüşleme

Şehr-i Küşleme, Mehmet ve Yalçın Usta tarafından 2018 yılında hizmete açılmıştır. Restoranda etler günlük olarak taze taze hazırlanır. Mehmet ve Yalçın Usta mesleğinde ustalaşmış iki küşleme ustasıdır. İkisi de mesleğine çok küçük yaşlardayken başlamış ve mesleğine gönül vermiş iki ustadır. Bu restoranda Gaziantep yöresel yemekleri hazırlanıp sunulur. Restoran genel olarak oldukça kalabalıktır. Yöre halkı ve bölgeye dışarıdan gelenler sıklıkla burayı ziyaret eder. Restoran Pazartesi günleri kapalı olup diğer günler açıktır. Şehr-i Küşleme’de aynı zamanda ücretsiz otopark hizmeti de mevcuttur.

Yöresel tepsi yemekleri, pide çeşitleri, lahmacun çeşitleri, küşleme ve özel et çeşitleri bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Menüsünde sade kuşbaşı, baharatlı kuşbaşı, fındık lahmacun, sade küşleme, simit kebabı, karışık kebap ve daha birçok yemek bulunur. Bu restorana geldiğinizde küşlemesini mutlaka denemelisiniz. Küşleme yağlı veya yağsız olarak iki şekilde servis edilmektedir. Yemeklerin yanında aynı zamanda sıcak biberli ekmekler getirilir. Bu ekmekler de tıpkı yemekler kadar lezzetli ve doyurucudur. Küşlemenin ve diğer yemeklerin yanına kaşık salatası alınabilir. Kaşık salatası, içerisinde 17 çeşit ürün bulunan bir lezzet bombasıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar günleri 11:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Osmangazi, Şehitkâmil

Telefon: 0552 355 27 25

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/sehrikusleme/

Haritada Görüntüle >

Küşleme Kebaphan

Küşleme Kebaphan

Küşleme Kebaphan, 1990 yılında Küşlemeci Hüseyin Usta tarafından 4-5 kişilik bir mekân olarak açılmıştır. Daha sonra işlerini genişleterek yeni dükkânlarına taşınmışlardır. Günümüzde Tarihi İpek Yolu üzerinde 250 kişilik bir hizmet alanına sahip mekânda hizmet vermektedir. Restoran binası da tarihi bir bina olup mekânın içerisi de bir o kadar tarihi atmosfere sahiptir. Restoran yemekleri kadar iç mekân dekoru ile de göz doldurur. Burada yemek yerken adeta kendinizi tarihi bir evde yemek yiyormuş gibi hissedersiniz. Yazıcık salon, avlu ve VIP salonlarda hizmet veren restoranın her bir bölümünde şıklık hâkimdir. Aynı zamanda mekân şık ve otantik bir dekora sahiptir. Gaziantep’te zarif ve hoş bir ambiyans eşliğinde yemek yemek için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Buraya gelmeden önce arayarak veya internet üzerinden yer ayırtmanız gerekecektir. Ayrıca bu restoran ülkemizden birçok ünlü kişiyi ağırlaması ile de bilinir.

Küşleme Kebaphan, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı, beyran ve katmer bulunur. Öğle ve akşam yemeği için tüm kebap çeşitleri ve küşleme tercih edilebilir. Gaziantep yöre mutfağının en meşhur yemeklerini burada bulabilmeniz mümkündür. Antep küşlemesi, kuşbaşı ve baklava çeşitleri buranın en meşhur lezzetlerindendir. Buraya geldiğinizde önden çorba ve yanına küşleme veya lahmacun sipariş edilebilir. Tatlı olarak da buranın meşhur ve lezzetli baklavalarını ve katmerini deneyebilirsiniz. Son olarak restoran fiyatlarının biraz pahalı olduğu söylenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Başpınar, Büyükpınar Mah., Adana Yolu Blv., İpek Yolu No: 94, Şehit Kamil

Telefon: 0342 322 88 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kuslemekebaphan/

Haritada Görüntüle >

Çulcuoğlu Et Lokantası

Çulcuoğlu Et Lokantası

Çulcuoğlu Et Lokantası, Gaziantep’te öğle yemeği ve akşam yemeği yemek için tercih edilebilecek restoranlardan biri olarak karşımıza çıkar. Gaziantep Şahinbey’de hizmet verir. Kaliteli ve temiz bir hizmet anlayışı ile hizmet veren restoran çoğunlukla yoğun müşteri çeker. Bu nedenle buraya geldiğinizde yemek için biraz sıra bekleyebilirsiniz. Restoran servis olarak başarılıdır. Personellerin müşterilere olan ilgisi üst düzeydedir. Yemekler sunum olarak getirilir ve yemeklerin getirildiği tabaklar da nostaljik bir görüntüye sahiptir. Gaziantep yöresel yemeklerini deneyimlemek için bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Kebap çeşitleri, Ali Nazik, küşleme, lahmacun, tavuk şiş, kuşbaşı ve katmer gibi yöresel yemekler bu mutfakta hazırlanıp servis edilir. Bu restorana geldiğinizde kebap deneyebilirsiniz. Yemeğin ardından tatlı olarak mutlaka fıstıklı katmerini denemelisiniz. Fıstıklı katmer bu mutfağın en beğenilen tatlılarından biridir. Taze ve doğal malzemelerden yapılarak masaya servis edilmesi yemeklerin lezzetini artıran unsurlardandır. Yemek siparişlerinizin yanına bazı ikramlar getirilir. İkram getirilmesi müşteriler açısından beğenilen davranışlardan biri olarak gösterilir. Son olarak, bu restoran müşterilerin gözünden fiyat olarak biraz pahalıdır denilebilir. Fakat bu pahalılık aşırı bir seviyede değildir. Aynı zamanda yemekler lezzetli ve porsiyonları doyurucu ve tatmin edici düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 11:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kalender Sk., No: 6, Şahinbey

Telefon: 0342 231 02 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/culcuogluetlokantasi/

Haritada Görüntüle >

İmam Çağdaş

İmam Çağdaş

İmam Çağdaş, Gaziantep’in en meşhur restoranından biridir. 1887 yılında açılmış olan bu tarihi restoran açıldığı günden bu güne eskimeyen hizmet anlayışıyla Gaziantep halkına ve tüm Türkiye’ye hizmet vermesi ile bilinir. Gaziantep’in en eski mekânlarından biri olan İmam Çağdaş, 1887 yılından günümüze kadar baklava ve kebap üzerine hizmet vermektedir. İmam Çağdaş’ın hikâyesi ise şöyle: Halep’ten Gaziantep’e gelen Hacı Hüseyin Efendi (Çağdaş) burada Maarif’te dükkân açmıştır. Daha sonra Antep kalesinin şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için bu kente birçok han yapılır. Ve bu hanların yapılması ile Gaziantep Kalesi yerleşim alanı haline gelir. Kentin ilk çarşısı da Uzun Çarşı olur. Böylelikle Hacı Hüseyin Efendi dükkânını buraya taşımış olur. Yıllar sonra Hüseyin Usta’nın vefat etmesiyle dükkân oğullarının yönetimine geçmiştir. Günümüzde bu dükkânı işleten Hüseyin Usta’nın 4. kuşaktan torunlarıdır.

Gaziantep’te fenomen olmuş restoran kebap ve baklava üzerine hizmet vermesi ile bilinir. İmam Çağdaş’ta hazırlanan kebaplar koyun eti kullanılarak hazırlanır. Bu da dükkânın tabelasında belirtilmiştir. Koyun etinden hazırlanmış nefis kebaplar burada müşterilere servis edilir. Aynı zamanda bu restoranın büyük bir baklava imalathanesi vardır. Bu imalathanede hazırlanan baklavalar Türkiye’nin birçok yerine gönderilir. İmam Çağdaş, sadece Türkiye’de ünlü bir marka değildir. Onun ünü kıtaları aşmış ABD’ye kadar varmıştır. Bir anekdota göre ise Küba eski devlet başkanı ve devletin kurucusu Fidel Castro bir gezi sırasında bu ürünleri tatmıştır. Aynı zamanda İmam Çağdaş ürünleri Kültür Bakanlığının isteği ile birçok uluslararası fuarlara katılmış ve burada kendini tanıtma fırsatı yakalamıştır. Gaziantep’in en eski, en köklü ve en meşhur aile restoranını ziyaret etmek ve burada yemek yemek bir ayrıcalık olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şekeroğlu Mah., Uzun Çarşı, Hamdi Kutlar Cad., Daire No: 49, Şahinbey

Telefon: 0342 220 45 45 – 220 70 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/imamcagdas1887/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Ali Haydar Usta

Ciğerci Ali Haydar Usta
Fotoğraf: Osman Arslan

Gaziantep’in efsanelerinden biri olan Ciğerci Ali Haydar Usta, 50 seneyi aşkın bir süredir Antep halkına hizmet vermektedir. 1968 yılında Gaziantep Kalesi altında hizmet vermektedir. Ciğerci Ali Haydar Usta, yemekleri ile olduğu kadar filmlere konu olmuş yaşam öyküsü ile de merak edilen kişilerden biridir. Ali Haydar Usta, Şener Şen’in canlandırdığı İkinci Bahar dizisi ile büyük ün kazanmıştır. Gaziantep’in Tabakhane semtinde yaşayan ve ilk olarak deri tabaklığı yapan usta zamanla bir ciğerci açarak taze ve nefis ciğerleri yapmaya başlamıştır. Şakacı, şen şakrar biri olması ile bilinir. Her sabah 5’te açılan dükkânda hazırlanan ciğerler genellikle 2-3 saat içerisinde hemen tükenir. Bu nedenle enfes ciğerlere ulaşmak için uykunuzdan feragat etmeniz gerekecektir.

Ciğeri ile ünlü olan mekânda ciğer harici yürek ve böbrek de menüsünde bulunur. Ayrıca akciğer kavurma, ciğer şiş de menüde yer alan lezzetler arasında yer alır. Ciğer seven kişilerin mutlaka burada hazırlanan ciğerleri denemesi tavsiye edilir. Fakat bu dükkâna gelecekseniz çok erken bir saatte gelmeyi göze almalısınız. Son bir hatırlatma olarak dükkânın Pazar ve Pazartesi günleri kapalı olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu günler kapalı olmasının sebebi hayvan kesiminin olmamasıdır. Ali Haydar Usta her zaman ciğerin tazesini kullandığı için kesim olmadığı günler dükkânını açmaz ve ciğer hazırlamaz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 05:00 – 08:30 saatleri arasında açıktır. Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Kep Kep Sk., No: 1, Şehitkamil

Telefon: 0534 699 39 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercialihaydarusta/

Haritada Görüntüle >

Löküs Ciğer Kebapçı

Löküs Ciğer Kebapçı

Löküs Ciğer Kebapçı Gaziantep’te ciğer ve kebap üzerine hizmet veren restoranlardan biridir. Mekân lokasyon olarak Panorama Müzesi’ne oldukça yakın mesafede bulunuyor. Küçük, temiz ve salaş bir ciğer kebapçısı olan bu yer, içinde barındırdığı lezzetler ile Gaziantep’te hatırı sayılır bir yere sahiptir. Bu sayede hem bu restorana gidip ardından da kısa bir müze gezisi yapabilirsiniz.  Mekân ciğerleri ile meşhurdur. Öyle ki bu ciğerler ciğer sevmem diyenleri bile kendine hayran bıraktıracak seviyededir.

Ciğer, yürek, kıyma, kuşbaşı, tavuk, ayran, şalgam ve kutu içecekler restoran menüsünde yer alan yemekler arasındadır. Ciğerler şiş veya tava şeklinde isteğinize göre servis edilir. Ürünler porsiyon fiyatlarına göre makul seviyede ve doyurucudur. Ciğeri lezzetlidir, ciğer lavaşla birlikte servis edilir ve yanında ayran ile güzel gider. Restoran akşam saatleri genellikle yoğun oluyor. Bu nedenle beklemeyi göze almak gerekiyor. Ciğer yemek için arkadaşlarınızla tercih edebileceğiniz bu restoran aynı zamanda ciğer yemeyenlere de hitap eder. Ciğer sevmeyenler için tavuk şiş veya acılı kıyma tavsiye edilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Derekenarı Sk., Kültür Yolu Üzeri, Şahinbey

Telefon: 0532 285 68 01

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/lokuscigergaziantep/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Mustafa

Gaziantep Ciğerci Mustafa
Fotoğraf: Ahmet Laçin

Ciğerci Mustafa, Gaziantep Şahinbey’de Antep Kalesi yakınlarında hizmet veren bir lokantadır. Lokanta eski bir Rum evinde hizmet veriyor. Eski bir Rum evinde hizmet vermesine karşın mekân salaş bir ortama sahip olması ile dikkat çekiyor. Salaşlık ve otantikliğin iç içe geçmiş olduğu lokanta damak çatlatan bir lezzet anlayışına sahiptir. Gaziantep’te ciğer yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Buraya gelmeyi planlıyorsanız rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Arnavut ciğeri ve yaprak ciğer bu restoranda bulabileceğiniz yemeklerdendir. Ciğer ile pide yan yana getirilir ve dürüm yapmak isterseniz bunu siz hazırlarsınız. Ciğerin yanında mezelerden sipariş edebilirsiniz. İçecek olarak da buranın açık ayranı tavsiye edilir. Ayrıca ciğerleri iri kıyım olup doyurucu ve lezzetlidir. Ciğer kavurma yemek için erken bir saatte gidilmesi gerekmektedir. Çünkü buranın ciğer kavurması öğleye kalmadan biter. Ciğer harici burada et şiş veya kebap gibi ürünler de denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 03:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Atatürk Blv., No: 137, Şahinbey

Telefon: 0342 230 12 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercimustafagaziantep/

Haritada Görüntüle >

Bayazhan Restaurant

Gaziantep Bayazhan Restaurant

Bayazhan, Gaziantep’te gezilecek yerler listesinde en başta gelen yerlerden biridir. Osmanlı mimarisinin önemli eserleri arasında sayılan Bayazhan, 1909 yılında bir tütün tüccarı tarafından inşa ettirilmiş 3 katlı bir yapıdan oluşan binadır. Geniş bir avlusu bulunan yapının avlusunun çevresinde çok sayıda oda bulunur. Hanın alt kısmı bir müddet rakı imalathanesi olarak da kullanılmıştır. Günümüze gelindiğinde ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş ve hizmete açılmıştır. Bu hanın üst katı, Beyazhan Kent Müzesi olarak kullanılırken alt katı ise Bayazhan Restaurant ismiyle bir restoran olarak hizmet vermektedir. Bu restoran ise kafe, pub, ocak başı ve hediyelik eşya dükkânı olarak kullanılmaktadır. Tarihi bir yapıda hizmet veren restoran, atmosfer olarak harikadır. Şık bir şekilde döşenmiş restoran aydınlatmasından tutun masalarına kadar ince düşünülmüş ve güzelce dekore edilmiştir.

Bayazhan Restaurant, zengin bir menüye sahip olması ile her türden damak zevkine sahip insana hitap eder. Gaziantep yöresel yemekleri, Türk ve dünya mutfağından birçok seçme yemek bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Izgara çeşitleri, mezeler bulunur. Bu restoran aynı zamanda bir meyhane olarak da hizmet verir. Burada fasıl eğlenceleri düzenlenir. Rakı ve meze bu fasıl eğlencelerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Fasıl eğlenceleri teraslı mekânda düzenlenir ve burada keman ve darbuka çalınır. Fasıl eğlencelerinin yanı sıra bazı özel günlerde konserler de burada verilmektedir. Restoranın alt kısmı ise bir restoran olarak kullanılır ve terasa göre daha sakin bir atmosfere sahiptir. Son olarak, buraya gelmek isterseniz internetten veya telefonla arayarak yer ayırtmanız sizin için iyi olacaktır. Son bir hatırlatma olarak bu restoran fiyat olarak Gaziantep’teki birçok yere göre biraz pahalılık gösterebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akyol Mah., Atatürk Blv., No: 119/1, Şahinbey

Telefon: 0342 271 98 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bayazhan/

Haritada Görüntüle >

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi

Gaziantep Musem Akademi

Gaziantep Musem Akademi olarak da bilinen bir gurme restorandır. Bu restoran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile 2016 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı ise Gaziantep yöresel yemeklerin ve yöresel tatlılarının tanıtılmasıdır. 2017 yılına gelindiğinde ise tam anlamı ile hizmet hayatına başlamıştır. Bir restoran olarak da hizmet veren Musem aynı zamanda bir akademi olarak çeşitli eğitim imkânları da sağlamaktadır. Pastacılık gibi eğitim imkânları ile isteyen birçok kişiye eğitim kapısı olmuştur. Restoran otopark ve vale hizmeti de sağlamaktadır. Restoran şık ve nezih bir atmosfere sahip olup aile ile gelmeye uygundur.

Restoran kuruluş amacı itibari ile yöresel yemek ve içecekler üzerine hizmet vermektedir. Bu nedenle restoran menüsünde Gaziantep’e ait birçok tencere ve tava yemeğini burada bulabilirsiniz. Karışık dolma, sebzeli lahmacun, çorba çeşitleri, kebap çeşitlerinden simit kebabı ve patlıcan kebabı, içli köfte, salatalar, astarlı sütlaç, kadayıf, katmer, yuvarlama ve ekşili akıtmalı köfte bu restoranda bulabileceğiniz yemeklerden bazılarıdır. Restoran menüsünde yer alan yemekler genel itibari ile doyurucu ve lezzetlidir. Restoranda yemeklerin sunumu ve hizmet son derece başarılıdır. Gaziantep’i ziyaret ettiğinizde bu restoranı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Son olarak, restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın her günü 11:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gazi Mah., Zübeyde Hanım Blv., No: 39, Şehitkamil

Telefon: 0342 777 76 76

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/MsmGaziantep/

Haritada Görüntüle >

Hışvahan Gourmet Restaurant

Hışvahan Restaurant

Hışvahan, Antep Kalesi yakınlarında bulunan tarihi bir handır. Bu han günümüzde otel, lokanta ve dükkân olarak kullanılmaktadır. Restoran bölümü hanın tarihi dokusuna uygun olarak dizayn edilmiştir. Restoranın iç kısmı gerçekten muazzam bir yapıya sahiptir ve görülmeye değerdir. Mekân dekorasyonu ile Gaziantep’in hatta Türkiye’nin en şık restoranlarından biri olarak sayılabilir.  Manzara olarak Gaziantep şehir manzarasına ve tarihi doku manzarasına sahiptir. Bu restorana gelmeyi planlıyorsanız rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için bu mekânı tercih edebilirsiniz. Yemeklerinin lezzeti kadar sunumları da bir o kadar başarılı olması ile bilinir. Gaziantep yöresel yemekler, Türk ve Ortadoğu mutfağından yemekleri bu restoranda bulabilirsiniz.  Beyran, ızgara çeşitleri, lahmacun gibi yemekleri burada bulabilirsiniz.  Restoranda aynı zamanda fasıl geceleri ve sıra geceleri düzenlenir. Düzenlenen fasıl geceleri ve sıra geceleri son derece eğlenceli geçer. Burada yer alan sanatçılar da kaliteli ve müşterilerin hoş vakit geçirmesine yönelik muazzam performans sergilerler. Fasıl gecelerinde rakı eşliğinde mezeler oldukça meşhurdur ve müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karagöz, Handan Bey Sk., No: 23/1, Şahinbey

Telefon: 0342 230 77 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hsvhn/

Haritada Görüntüle >

Çıtır Lahmacun

Gaziantep Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun, Gaziantep Şahinbey ilçesinde 1999 yılından bu güne hizmet veren lahmacun salonlarından biridir. Gaziantep’te tek bir şubesi vardır ve ilk kurulduğu yerde hizmet vermektedir. Temiz, nezih bir aile salonu olması ile bilinir. Personelleri güler yüzlü ve müşterilere karşı naziktir. Aynı zamanda servisi hızlıdır. Bu nedenle, burada servis sıkıntısı yaşamazsınız.

Lahmacun buranın esas yemeklerinden biridir. Sıcak ve çıtır çıtır servis edilen lahmacunlar gerek hamur olsun gerek iç malzeme itibari ile başarılıdır. Lahmacunun yanında tabakta maydanoz ve limon getirilir ve isteğinize göre tüketebilirsiniz. Ayrıca lahmacunun yanında isteğinize göre patlıcan söğüş de getirilir. Lahmacunun yanında en çok ayran tercih edilir. Son olarak, lahmacunlar fiyat olarak uygundur. Aynı zamanda bir lahmacun boyut olarak da büyük ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bey Mah., Sacır Sk., No: 19/2, Şahinbey

Telefon: 0342 220 71 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/citir_pide_ve_lamacun_salonu/

Haritada Görüntüle >

Tadım Lokantası

Gaziantep Tadım Lokantası

Tadım Lokantası, ailesi 4 kuşaktır kasap olan Hüseyin Usta tarafından 2000 yılında açılmıştır. Asıl mesleği kasaplık olan Hüseyin Usta, kasaplık yetenekleri ile ustalık yeteneklerini birleştirerek bu restoranı açmıştır. Restoran Antep yöresel yemekleri ve mevsime göre hazırlandığı tencere yemekleri ile Gaziantep’te hatırı sayılır bir yere sahiptir. Bu restoran ünlü gurme Vedat Milor tarafında da değerlendirilmiştir. Son olarak, lokanta fiyat bakımından değerlendirildiğinde Antep için makul seviyededir denilebilir.

Tadım Lokantası, Gaziantep’te kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir yerlerden biridir. Kahvaltıda beyran çorbası denenebilir. Antep lahmacunu, frik pilavı, yoğurtlu patates, ayvalı, cevizli lahmacun, ayvalı taraklık, ekşili ufak köfte bu restoranda deneyebileceğiniz yemekler arasında yer alır. Restoran menüsünde yer alan bazı yöresel yemekler mevsime göre yapılıyor. Gaziantep’te de çoğu yerde bulunmayan ekşi taraklık bu restoranın menüsünde yer alır. Bu restoranda bu yemekleri deneyebilirsiniz. Bu yemeklerin yanı sıra mevsimine göre taze fasulye gibi sulu yemekler de pişirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Küçük Sanayi Sit., Göllüce Cad., A Blok, Sosyal Tesisler, No: 7, Şehitkamil

Telefon: 0342 235 16 48 – 0544 435 16 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tadimlokantagaziantep/

Haritada Görüntüle >

Ünal Et Lokantası

Gaziantep Ünal Et Lokantası

Ünal Et Lokantası, Gaziantep’te uzun yıllardır hizmet veren bir et lokantasıdır. Konum olarak merkezden uzak bir yerde Organize Sanayi bölgesinde bulunur. Organize sanayide hizmet veren tek et lokantası olması itibari ile önemlidir. Bu restoranda etler taze ve kalitelidir. Yemeklerin lezzet sırrı etlerin kalitesinde yatar.

Ünal Et Lokantası; kahvaltı, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Genellikle bu lokantada yöresel yemekler hazırlanıp servis edilir. Katmer, beyran çorbası, ezmeli kuşbaşı, pireli kebap, tandır, karışık kebap restoran menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Bu restoranda tavsiye edilen yemekler; katmer, beyran çorbası, Ali Nazik ve lahmacundur. Burayı özel ve değerli kılan lezzet ise katmer denilebilir. Katmere ek öğle yemeklerinde çıkan lezzetli yemekleri bulunur. Öğle yemeklerinde çıkan yemekler ise gittiğiniz günlere göre farklılık gösterebilmektedir. Mevsimlere göre farklı yemekler hazırlanır. Örneğin kışın soğan kebabı yapılır. Buranın soğan kebabını da deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 1. Org. Sanayi Bölgesi, Başpınar, Gaziantep-Kahramanmaraş Yolu Üzeri, Şehitkâmil

Telefon: 0342 337 10 84

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/unaletlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Tahmis Kahvesi

Tahmis Kahvesi
Fotoğraf: Tuğba Özdilek

Tahmis Kahvesi, 1635 yılından beri Gaziantep Şahinbey’de hizmet veren tarihi bir kahvehanedir. Tahmis Kahvesi, bir Sancak beyi ve Türkmen ağası olan Mustafa Ağa bin Yusuf tarafından Mevlevihane Tekkesine gelir sağlamak amacı ile kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda binada yangın çıkmış ve bina zarar görmüştür. Bu süreçte bu dükkân yenilenmiş ve farklı adlarda hizmet vermiştir. 2009 yılına gelindiğinde ise bina restore edilmiş ve restorasyon çalışmaları tamamlandığında hizmete açılmıştır. Tahmis Kahvesi’nin tarihi ise oldukça eskilere dayanıyor. Bu kahvehane aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin bilinen en eski kahvehanelerinden biridir. Bu kahvehane tarihi İpek yolu üzerinde yer almasından dolayı birçok yabancı tüccarın da duraklama yeri olmuştur. Osmanlı Padişahı Sultan IV. Murat, Bağdat seferi sırasında Antep’ten geçmiş ve bu meşhur Tahmis kahvehanesinde dinlenerek bu kahveden içmiştir.

Türk kahvesi, melengiç kahvesi, Osmanlı kahvesi, dibek kahvesi, sakızlı kahve gibi birçok kahve çeşidi bu kahvehanede bulunan içeceklerdendir. İsterseniz bu tarihi kahvehaneye gelip istediğiniz kahvelerden tadabilir ya da paketlenmiş kahve ürünlerinden satın alarak kahvenizi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Kahvelerin yanı sıra nargile içmek için de buraya gelinebilir. Çeşitli aromalara sahip nargileler buranın en sevilen ürünleri arasında gösterilebilir. Tarihi bir ortamda 400 yıllık geçmişe sahip bir ambiyansta kahve içmek istiyorsanız Tahmis Kahvesi’ne gelebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Suyabatmaz Mah., Eski Buğday Pazarı Sk., No: 8-10/B, Batıkent

Telefon: 0342 232 89 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tahmiskahvesi/

Haritada Görüntüle >

Kahveci Fayat Usta

Kahveci Fayat Usta

Kahveci Fayat Usta, Gaziantep Şahinbey’de yeni Tarihi Han içerisinde hizmet veren bir kahvecidir. Kahvenin iç kısmı ilgi çekici özelliklere sahiptir. İç kısmında küçük bir mağara bulunuyor. Kahvenin avlusunda ise saz ekibi yer alıyor. Bu yönü ile Kahveci Fayat Usta diğer kahvehanelerden ayrılıyor. Kahvenin içerisinde bir de ‘’badem’’ isminde sevimli bir papağan bulunur. Bu papağan tüm sevimliliği ile masalarda gezer ve müşterilerin ilgisini çeker. Konsept olarak oldukça farklı bir ortama sahip olan kahve, farklı ve otantik atmosferi ile dikkat çekiyor.

Türk kahvesi, çay, melengiç kahvesi, Osmanlı kahvesi, damla sakızlı kahve gibi kahve çeşitleri ve diğer içecekler bu kahvenin içecek menüsünde yer alır. Kahveler fincanda ve közde pişirilerek servis edilir. Bu kahvecide fıstıklı Türk kahvesi denemenizi tavsiye ederiz. Bu kahvecide kahve var, müthiş bir ortam ve canlı müzik de var. Gaziantep’te farklı bir yerde kahve molası düşünüyorsanız Kahveci Fayat Usta’yı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şekeroğlu Mah., Uzun Çarşı Cad., Tarihi Yeni Han İçi, Şahinbey

Telefon: 0342 220 04 54 – 0532 314 34 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kahvecifayatusta/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Kır Kahvesi

Tarihi Kır Kahvesi

Gaziantep Kalesi’nin hemen yanında bulunan Tarihi Kır Kahvesi, kaleyi gezenlerin soluklanma noktası olarak ön plana çıkıyor. Tarihi Antep Kalesi’ne bakan manzarası ile kahve içmek için güzel yerlerden biridir. Kahvenin içerisinde dikkat çeken girişteki 380 yaşını aşkın bir dut ağacının olmasıdır. Dut ağacı buraya farklı bir renk katmıştır. Mekânda canlı müzik hizmeti de vardır.

Çay, kahve, gözleme, tost gibi ürünleri burada bulabilirsiniz. Mekânın menüsünde soğuk ve sıcak içecekler, nargile, gözleme, tost ve patates kızarması gibi aperatif yiyeceklerde bulunur. Bu kahveye sabah, öğle ve akşam saatlerinde gelebilirsiniz. Sabahları kahvaltı menüsü bulunur. Kahvaltısı çoğunlukla yöresel ürünlerden oluşur. Kahvaltıda fıstıklı gözlemeyi deneyebilirsiniz. İçecek olarak da melengiç kahvesi içmenizi öneririz. İçecekler ve kahvaltı müşteriler gözünde biraz pahalıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Seferpaşa, Köprübaşı Sk., No: 4, Şahinbey

Telefon: 0342 220 71 79 – 0545 819 53 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarihikirkahvesi27/

Haritada Görüntüle >

Papirüs Cafe

Papirus Cafe

Papirüs Cafe, Gaziantep Şahinbey’de eski bir Antep evi ve içerisinde Ermeni Kilisesi bulunan bir mekânda hizmet veren kafedir. Gaziantep Bey Mahallesi’nde bulunan kafe mahallenin en büyük konağının avlusunda hizmet veriyor. Bu konağın ise önceden bir Ermeni Konağı olduğu biliniyor. İç kısım olsun avlu olsun tarihi ve mistik bir atmosfere sahip. Kafe, tarihi dokuya uygun olacak şekilde dekore edilmiştir. Bu nedenle birçok kişinin ilgisini kendisine çekiyor. Antep halkı ve turistler tarafından çok sevilen ve beğenilen bir işletme anlayışına sahiptir.

Çay, kahve ve diğer içecekleri burada bulabilirsiniz. Ayrıca yöresel içecekleri merak ediyorsanız buraya uğramalısınız. Zahter çayı, tarçın çayını da burada bulabilirsiniz. Zahter çayı buranın en beğenilen içecekleri arasında olup aynı zamanda en çok tavsiye edilen içecektir de. Bu kafede çay içip soluklanabilir ve aynı zamanda birbirinden güzel birçok fotoğraf karesi de yakalayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Noter Sk., No: 8, Şahinbey

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/papiruscafe/

Haritada Görüntüle >

Akşam Simit Fırını

Gaziantep Akşam Simit Fırını

Akşam Simit Fırını, Gaziantep Şehitkâmil ilçesinde 1950 yılında Aslan Aslansoy tarafından açılmıştır. İlk açıldığı günden bu güne gelişip modernleşerek fırını büyütmüştür. Akşam Simit Fırını kahvaltılık ürünler üzerine kurulmuş bir fırındır. Günümüzde Gaziantep’te birçok şubesi bulunur. Bu şubelerin herhangi birinden istediğiniz ürünleri almanız mümkündür.

Antep peynirinden yapılmış börekler, simit şeklinde açılmış katmer çeşitleri, Antep zeytini, nohut piyazı bu fırında bulabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçıdır. Değişik ve farklı lezzetlere açıksanız bu fırında yapılan çikolatalı katmeri mutlaka denemelisiniz. Tuzlu hamur işi severler için ise Gaziantep’in yöresel bir tatlısı olan ‘’kahke’’ önerilebilir. Bu fırında çıkarılan ürünler günlük olarak hazırlanır ve kalitesi ile ön plandadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Eyüpoğlu Mah., Hürriyet Cad., No: 28/F, Şahinbey

Telefon: 0850 307 19 57 – 0342 231 53 72

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aksamsimitofficial/

Haritada Görüntüle >

Yıldız Fırın

Gaziantep Yıldız Fırın

Yıldız Fırın, Gaziantep Şahinbey’de hizmet veren bir fırındır. Fırının tam ismi Yıldız Çubuk ve Kahke Fırını olarak geçer. Fırında pişirilen ürünler günlük olarak hazırlanır ve tazedir.

Fırın, kahkesi ile ünlüdür. Ve bu fırında en çok alınan ürün de kahkedir. Bu fırında kahke, simit, pide çeşitleri bulunur. Fırında yer alan diğer ürünler ise; kurabiye, acılı çubuk, peksimet, köy kahkesi, zerdeçallı kahke, gerebiç, sade Kilis kahkesi, kerebiç, kömbe, kurabiyedir. Son olarak fırında çıkarılan bu ürünler fiyat olarak da uygun seviyededir. Fırında tavsiye edilen ürünler çoğunlukla Kilis çubuğu ve köy kahkesidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akyol Cad., No: 36, Şahinbey

Telefon: 0342 221 07 22 – 0531 563 81 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yildizcubukkahke/

Haritada Görüntüle >

Katmerci Zekeriya Usta

Katmerci Zekeriya Usta

Gaziantep yöresinin en sevilen lezzetlerinden biri olan katmerin en iyi yapıldığı yerlerden biridir Katmerci Zekeriya Usta. Gaziantep’in ilk katmer ustalarından biri olan Hacı Nuri Özsimitçi tarafından Gaziantep’in Elmacı pazarında açılmıştır. Hacı Nuri Bey uzun yıllar boyunca bu dükkânda oğlu Zekeriya Usta ile birlikte hizmet vermiştir. Günümüzde bu dükkân Hacı Nuri beyin 3. kuşaktan torunları tarafından işletilmektedir. Katmerci Zekeriya Usta, günümüzde 2 dükkânda hizmet veriyor. Bu iki dükkân da karşılıklı olup biri eski dükkân birisi de yeni dükkân olarak kullanılmaktadır. Her iki dükkân da güzel ve müşterilerin rahat edebileceği türden dekore edilmiştir. Ayrıca dükkânın küçük bir bahçesi de bulunmaktadır.

Katmerci Zekeriya Usta, Antep katmeri ile ünlü yerlerden biridir. Katmerin lezzet sırrı ise pişirilme tekniğinde yatar. Kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan katmerler taş fırında pişirilerek servis edilir. Gaziantepliler için katmer kahvaltıların ve düğünlerin vazgeçilmez tatlarından biridir. Burada hazırlanan katmerler diğer yerlerde yediğiniz katmerlere benzemez. İyi pişmiş ve iç malzemesi bol olan katmerleri yemek için Katmerci Zekeriya Usta’yı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çukur, Bay Hilmi Gç., No: 16/C-D

Telefon: 0342 230 09 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/katmercizekeriyaustaa/

Haritada Görüntüle >

Metanet Katmer

Metanet Katmer

Gaziantep’in meşhur yeme içme mekânı Metanet Lokantası’nın karşısında yer alan Metanet Katmer, Gaziantep’te katmer yemek için tercih edilebilecek yerlerin başında geliyor. Katmeri burada yemenin yanı sıra aynı zamanda paket yaptırarak evde de tüketebilirsiniz. Katmerler 2-3 gün tazeliğini koruyabilir.

Kaymaklı katmer, sade katmer, fıstıklı katmer bu katmercinin menüsünde yer alan katmer çeşitlerinden bazılarıdır. Bu mekânda en çok beğenilen katmer çeşitleri ise kaymaklı katmer ve simit katmerdir. Buraya gelirseniz mutlaka buranın çeşitli katmerlerinden denemelisiniz. Ayrıca katmerin yanında veya katmerden sonra çay ikramları da bulunur. Katmerin yanında genellikle çay veya süt tercih edilir. Son olarak katmerler fiyat olarak makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Seferpaşa Mah., Derekenarı Cad., Kültür Yolu, No: 30, Şahinbey

Telefon: 0553 854 18 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/metanetkatmer/

Haritada Görüntüle >

Katmerci Abdo Usta

Katmerci Abdo Usta

Katmerci Abdo Dayı, 1979 yılında Düğmeci Mahallesi’nde açılan bir katmer ve tatlı salonudur. Temiz ve ferah bir mekâna sahip olan işletmenin personelleri güler yüzlü ve müşteriye karşı kibardır.

Katmer çeşitleri, lokma tatlısı, sade kadayıf bu mekânda bulunan tatlı çeşitlerindendir. Buraya geldiğinizde katmer deneyebilirsiniz. Katmer, yanında sıcak bir çay veya süt ile güzel gidecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Sefer Paşa Mah., Dayı Ahmet Ağa Sk., No: 42/A, Şahinbey

Telefon: 0342 230 14 30 – 0342 231 35 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/katmerciabdousta/

Haritada Görüntüle >

Koçak Baklava

Koçak Baklava

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinde hizmet veren bir baklavacıdır. Koçak Baklava, Coşkun ve İbrahim Koçak tarafından açılmıştır. Açıldığı günden bu güne baklava imalatında hatırı sayılır bir bilinirlik yakalamıştır. Koçak Baklava, ürünlerinin tazeliği ve lezzeti ile kendine bir ün yapmayı başarmış olup yerli basında da kendine yer edinmiştir. Gaziantep’e geldiğinizde buradan baklava satın alabilirsiniz. Ayrıca Ankara, İzmir ve İstanbul gibi şehirlere de kargo imkânı bulunuyor.

Baklava çeşitleri, kuru baklava, özel karışık baklava, kurabiye çeşitleri, ezme ve tuzlu fıstık buradan alabileceğiniz yemeklerdendir. Koçak Baklava, baklavaları ile olduğu kadar diğer tatlıları ile de ünlüdür. Tatlıları hafif ve tazedir. Burada yiyebileceğiniz tatlılardan bazıları; baklava, bülbülyuvası ve şöbiyetdir. Tatlıların yanında çay alabilirsiniz. Tatlı çeşitleri fiyat olarak da uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mücahitler Mah., Abdulkadir Behçet Cad., No: 44, Merkez

Telefon: 444 27 55 – 0533 771 80 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kocakbaklava/

Haritada Görüntüle >

Zeki İnal Baklava

Zeki İnal Baklava

Zeki İnal Baklava, Gaziantep Şahinbey’de hizmet veren bir tatlıcıdır. Zeki İnal, 13 yaşında babasının yanında baklavacılık mesleğine başlamış bir kişidir. Küçüklüğünden beri bu sektörde olan Zeki Bey bu tatlıcıyı açmıştır. Günümüzde mekân Zeki İnal’ın oğulları tarafından işletilmektedir.

Burada deneyebileceğiniz lezzetler; şöbiyet, su böreği, fıstıklı kurabiye ve baklavadır. Burada yenilen baklavalar ve tatlılar gerçekten lezzetlidir. Tatlıların lezzet sırrı ise ustalıktan ileri geliyor. Tatlılar hazırlanırken glikoz kullanılmadan yapılır. Burada hazırlanan ürünler günlük olarak üretilir ve çok çabuk tükenir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Blv., No: 38/B, Merkez

Telefon: 0342 231 20 69

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zekiinal_1830/

Haritada Görüntüle >

Köz Antep Künefe

Köz Antep Künefe

Köz Antep Künefe, Gaziantep’te hizmet veren bir kafe olarak bilinir. Tatlıları ile meşhurdur. Çok nezih bir ortama sahiptir. Mekân iç alan ve dış oturma alanı olmak üzere 2 ayrı oturma alanına sahiptir.

Hasır künefe, burmalı künefe, kaymaklı fıstıklı künefe, yeşil burger, cennet çamuru gibi farklı tatlıları burada bulabilirsiniz. Ayrıca tatlıların yanında süt ikramı da bulunuyor. Tatlıları lezzetli ve tazedir. Bu mekânın en meşhur lezzetlerinden biri de yeşil burger ismi verilen bir tatlı çeşididir. Son bir hatırlatma olarak, fiyatlar uygun seviyede olup tatlıların porsiyonları da oldukça doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Perşembe 10:00 – 01:00, Cuma – Cumartesi 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ali Nadi Ünler Blv., No: 116, Şehitkamil

Telefon: 0342 321 40 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kozantepkunefe/

Haritada Görüntüle >

Özikizler Künefe

Özikizler Künefe

Özikiler Künefe, 1986 yılında Mehmet Usta tarafından açılmıştır. Mekânın ismi Mehmet Usta’nın ikiz oğullarından ileri gelir. İlk olarak Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde küçük bir dükkân olarak hizmet veren dükkân zamanla Antep’e taşınmıştır. Gaziantep’te birçok şubesi bulunur.

Künefe, tatlılar, katmer çeşitleri, dondurma ve Antep fıstığı burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Tatlıları ve özellikle künefesinin gerçekten lezzetli olduğu düşünülür. Gaziantep gezinize Özikizler Künefe mekânını ekleyebilir ve burada künefe yiyebilirsiniz. Son olarak, bu mekân fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların biraz pahalılık taşıdığı söylenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Batıkent, Kürşat Tüzmen Blv., D: 31/A, Şehitkamil

Telefon: 0342 341 51 70

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/ozikizlerkunefe

Haritada Görüntüle >

Cumba Künefe

Cumba Künefe

Cumba Künefe, 2014 yılında künefe üzerine açılmış mekânlardan biridir. Künefe mekânında ilk olarak künefe çeşitleri ve fıstıklı kadayıf yapılmaya başlanmış olup zamanla ürün çeşitliliği de artmıştır. Bu künefecinin en önemli özelliği ürünlerin tazeliği ve ürünlerin yöresel ürünlerden tedarik edilmesinden ileri gelir. Cumba Künefe fiyat olarak da müşterileri tatmin eder. Ekonomik fiyatlı lezzetli künefeler için Gaziantep’teki adres Cunba Künefe’dir denilebilir.

Kaymaklı burmalı kadayıf, tane fıstıklı kaymaklı billuriye gibi tatlıları burada bulabilirsiniz. Tatlının yanı sıra burada yöresel ürünleri alabilirsiniz. Bu ürünler; köy tereyağı, boz fıstık, toz fıstık, ceviz ve süt kaymağıdır. Mekân lezzetleri ile olduğu kadar iç mekân tasarımı ile dikkat çeker. Gaziantep’e yolunuz düştüğünde buranın künefesini deneyebilirsiniz. Künefenin dışında katmer de tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Emek Mah., Ali Ünler Blv., No: 71/A, Şehitkamil

Telefon: 0342 322 24 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cumbakunefe/

Haritada Görüntüle >

Erçelebi

Gaziantep Erçelebi

Gaziantep, baklavaları ile ünlü bir kenttir. Gaziantep’te baklava yenilecek adreslerden biri de Erçelebi’dir. Erçelebi, Gaziantep Şehitkâmil ilçesinde bulunan bir baklavacıdır. Mekân temiz ve nezih bir ortama sahiptir. Buraya gelmek isterseniz otopark sorunu yaşamazsınız. Restoran yakınlarında yer alan otopark alanlarına aracınızı park edebilirsiniz. Gaziantep’te künefe, kadayıf ve baklava yemek için burayı tercih edebilirsiniz.

Kömürde kadayıf, baklava çeşitleri, künefe burada bulabileceğiniz tatlılardan sadece birkaçıdır. Son olarak Erçelebi tatlıları fiyat olarak da oldukça makul bir seviyededir denilebilir. Fiyatları uygun ve lezzetli olan bu tatlılar aynı zamanda porsiyon olarak da doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sarıgüllük, Milli Egemenlik Cad., No: 33, Şehitkamil

Telefon: 0342 322 21 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mehmetercelebikadayif/

Haritada Görüntüle >

Midesine düşkün kişilere Gaziantep denildiğinde akıllarına yeme içmeden başka ne gelebilir ki? Kimileri var ki, sırf kebap ve tatlı yemek için Cumartesi Antep’e uçup Pazar dönüyorlar. Antep böyle bir yer işte. Ülkemizin nadide tarih ve gastronomi şehri Gaziantep, bugün yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği cazibe merkezlerinden biridir. Tarihten mutfağa, geleneksel kültürden müziğe ve çarşı pazarlarından samimi ve misafirperver halkına varıncaya kadar şehri ziyaret edenlerin başını döndürecek zenginlikte bir şehirdir. Gaziantep’i ziyaret ettiniz mi? Gaziantep’te yediğiniz en özel yemek ve beğendiğiniz yeme-içme mekânı hangisiydi? Aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin