Gaziantep Kahvaltı Mekanları | 17 Lezzet Durağı

Gastronomi şehri Gaziantep, ülkemizin hem yemek kültürünü hem de örf ve adetlerini hakkıyla yansıtan güzide şehirlerimizden biri. Antep’in havası, lokantaları ve gezi noktaları yalnızca ülkemizden değil dünyadan da pek çok turisti Türkiye‘ye çekiyor. ”Peki bu güzel şehirde, günün en önemli öğünü olan kahvaltının nasıl bir özelliği var?” derseniz, Gaziantep kahvaltısı, pek çok bölgenin kahvaltısından daha zengin ve Anadolu’nun yöresel tatlarıyla harmanlanmış apayrı bir lezzet. Bir kere ürün çeşitliliği bir hayli fazla ve yöreye has lezzetlerin tadına bakarken, peynirin, zeytinin, tereyağının, domatesin en organiğini tadıyorsunuz. Aynı zamanda şehrin farklı bir kahvaltı kültürü de var. Alışılagelmiş kahvaltıların yanı sıra burada sabah ezanıyla birlikte halk ciğer, beyran ve katmer gibi farklı lezzetlerle karşılıyor günü. Antep kültüründe sabahın ilk ışıklarıyla ciğer yemek bir zevk işi… Beyran ise zenginliği ve doyuruculuğuyla sıradan çorbalara taş çıkartıyor.

Şehirde fazla zamanınız varsa farklı farklı günlerde hem onlarca çeşit üründen oluşan Gaziantep serpme kahvaltı ile hem ciğer ve beyran ile hem de çıtır katmerle kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Kısa bilginin ardından yazımızda Gaziantep‘in bize göre en iyi kahvaltıcılarından eski ve artı yönleriyle bahsettik. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan en iyi 17 kahvaltıcıyı yakından tanıyalım;

-Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Orkide Pastanesi

Burası neresi? Antep’te kahvaltının parmakla gösterilen adreslerinden biri Orkide Pastanesi… İşletmeye girer girmez bu kadar modern bir mekandan, bu kadar yöresel lezzet nasıl çıkıyor diyorsunuz. Gaziantep kahvaltısının olmazsa olmazı dediğimiz her lezzet, serpme kahvaltı menüsünde mevcut. Sipariş verdikten sonra masaya getirilmeye başlanan ürünlerin ardı arkası kesilmiyor. Pastane mantığını da bir kenara bırakmıyor Orkide Pastanesi… Yöresel ürünlerinin yanı sıra fırından yeni çıkmış simitler, poğaçalar, ekmekler ve böreklerle donatılıyor masa. Diğer işletmelere göre fiyatlar bir tık pahalı ancak lezzetlerde hiçbir aksaklık olmadığından verilen ücreti sonuna kadar hakkediyor diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Brunch için de uygun bir kahvaltı menüsü var. Antep peyniri, peynir soslu haşlanmış yumurta, mücver içi ve Antep peyniriyle hazırlanmış börekler, yeşil zeytin, patates ve nohut piyazları, mevsimine göre yabani semiz otu, cacıklı Arap köfte, ciğer kavurma, kayısı, çilek, fıstıklı kabak reçelleri, bal, saf sahan kaymağı, sıcacık ekmekler ve sınırsız çay yer alıyor. Kırma yeşil zeytin, ceviz reçeli ve nohut salatası bizim favorimiz oldu. Orkide Pastanesi’nin açık alanında, güneşli bir günde kahvaltı etmenizi tavsiye ederiz.

  • Konum:  Değirmiçem, Şahinbey, Gazi Muhtar Paşa Blv. No: 17, 27090 Şehitkamil.
  • Telefon: (0342) 215 15 00.
  • Çalışma Saatleri: 07:00-23:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 56 TL
  • İnstagram
  • Web Sitesi!

2. BulgurPark

Burası neresi? Bulgurpark Restoran, Koçaklar Köyü’nde çiftçi bir ailenin çocukları tarafından kurulmuş. Bulgur ve bulgurdan oluşan ürünlerin üretimiyle kendini bir hayli geliştirmiş. Bulgur kahvesi, bulgur cipsi, kahvaltılık bulgur gevreği, bulgur tatlısı, hazır çiğköfte ve domatesli bulgur pilavı çok sevilmiş. Bunun üzerine de Bulgurpark Restaurant açılmış. Burada tüm bu ürünler ve yöresel ev yemekleri, müşterilerin beğenisine sunulurken serpme kahvaltıyla da nokta atışı yapılmış. Gerçekten bu restoranda sunulan serpme kahvaltı menüsü, oldukça zengin ve leziz. Tamamen organik ürünler sunuluyor ve gerçek bir Antep kahvaltısına yakışır nitelikte lezzet oluyor sofrada. Servis oldukça hızlı ve tam bir aile işletmesinde buluyorsunuz kendinizi. Garsonlar her konuda yardımcı oluyor.

Neden gitmeliyim? Köy kahvaltısı konseptinde; hakiki tereyağı, bal, üzüm pekmezi, kaymak, zeytin çeşitleri, Antep peyniri, Edirne Peyniri, Kaşar ve hellim peyniri, köy yoğurdu, tereyağlı sahanda yumurta, patates salatası, patlıcan, acı söğürme, sigara böreği, dut reçeli, kayısı reçeli, çilek reçeli, vişne reçeli, söğüş tabağı, ceviz kavun, karpuz, portakal suyu, sınırsız çay ve mevsimine göre ekstra ikramlıklar servis ediliyor. Kişi başı 40₺ olan serpme kahvaltıya ek topaçlı yumurta, sucuklu yumurta, kaşarlı yumurta gibi ürünleri yalnızca 5₺ karşılığında sipariş verebiliyorsunuz.

  • Konum: 23 Nisan, 82013. Sk. No: 2, 27070 Şahinbey / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 360 93 93.
  • Çalışma Saatleri: 07:00-22:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 50TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

3. Koçak Kahvaltı Sarayı

Burası neresi? Gaziantep’in en iyi kahvaltı mekanlarından bir diğeri de Koçak Kahvaltı Sarayı… Serpme kahvaltı menüsünde sunulan her şey el yapımı, taze ve çok lezzetli. Servis hızlı ve personelin ilgi alakası muazzam. Bir kişilik kahvaltıyla iki kişi rahatlıkla doyabiliyor. Kahvaltıda sunulan doğal ürünlerin yanı sıra Antep kahvaltılarına özgü ciğerde sunuluyor. Ciğerin tadı ise parmak ısırtan cinsten. Bizi cezbeden peynir çeşitleri ve leziz kaymağı oldu. Kahvaltıyı kendi elleriyle hazırlayan teyzeleri görebiliyorsunuz. Arada sırada masaya gelip, isteklerinizi soruyorlar.

Neden gitmeliyim? Gözlemesi, yufka ekmeği, sıkması ise zamanınız varsa sipariş vermenizi tavsiye ettiğimiz ürünlerden. Serpme kahvaltı menüsünde reçel çeşitleri, gerçek bal, tahin pekmez, leziz peynirler, zeytin salatası, acılı ezme, patates kızartması, sigara böreği, sahanda sucuklu yumurta ve bölgeye özgü yöresel tatlar yer alıyor. Katmer konusunda da oldukça iddialı olduğunu belirtelim… Şans verebilirsiniz.

Detaylı menü; Köy kahvaltısı konseptinde; hakiki tereyağı, bal, üzüm pekmezi, kaymak, zeytin çeşitleri, Antep peyniri, Edirne Peyniri, Kaşar ve hellim peyniri, köy yoğurdu, tereyağlı sahanda yumurta, patates salatası, patlıcan, acı söğürme, sigara böreği, dut reçeli, kayısı reçeli, çilek reçeli, vişne reçeli, söğüş tabağı, ceviz kavun, karpuz, portakal suyu, sınırsız çay ve mevsimine göre ekstra ikramlıklar servis ediliyor. Kişi başı 40₺ olan serpme kahvaltıya ek topaçlı yumurta, sucuklu yumurta, kaşarlı yumurta gibi ürünleri yalnızca 5₺ karşılığında sipariş verebiliyorsunuz.

  • Konum: Gazi, Milli Egemenlik Cd. No: 49, 27060 Şehitkamil / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 322 39 19.
  • Çalışma Saatleri: 07:30-17:30. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 45TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Kahvaltım Şarküteri

Burası neresi? Masalarda hem rengarenk bir görsel şölen hem de enfes lezzetler bulabileceğiniz Kahvaltım Şarküteri, güne mükemmel bir başlangıç yapmanızı sağlıyor. Mekanın sunumları ise bizden tam not aldı. Aileniz ile rahatlıkla ziyaret edebileceğiniz işletme, geleneksel köy kahvaltısını en ince detaylarına kadar sizlere sunuyor. Servisi, çalışanların ilgi alakası ve mekanın temizliği oldukça iyi. Serviste yer alan Mehmet bey, gerçekten çok ilgili ve masada merak ettiğiniz her ürün hakkında detaylı açıklamalarda bulunuyor. Ne kadar bizim kültürümüz olsa da farklı bir şehre gidildiğinde sunulan tatların hepsini bilmemiz mümkün değil ne de olsa… Mekan tam bir şarküteri mutfağı haline gelmiş.

Neden gitmeliyim? Kahvaltıda aradığınız ve hatta aramadığınız hemen her ürün masanıza geliyor. Her biri de ayrı bir lezzet ve nefislikte. Ev yapımı nefis reçel çeşitleri, mis kokulu kaymağı, yoğurt ürünleri, farklı yöresel tatlar bizden tam not aldı. Sabah erken saatlerde giderseniz rahatlıkla yer bulabiliyorsunuz. Ancak geç saatlerde, kapıda oluşan kuyruğa eklenmeniz olası. Kahvaltıda sunulan sahanda yumurta dışında bizim için kavurmalı yumurta tam bir lezzet bombasıydı. Aynı zamanda sıcacık ekmekleri, tazecik çayı ve çıtır börekleri de saymakta zorlandığımız tatlardan bazıları…

  • Konum: Batıkent, Kürşat Tüzmen Blv. No:41, 27560 Şehitkamil/Gaziantep.
  • Telefon: 0850 304 7727.
  • Çalışma Saatleri: 08:00-20:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 60TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

5. Büdeyri Hanı Büdeyri Ala Cafe

Burası neresi? Antep gezinize yakışır, zengin bir kahvaltı için yerinde bir adres Büdeyri Ala Cafe… Kahvaltı geçiştirilecek bir öğün değil, zevktir diyenler için mekanın dolu dolu bir kahvaltı menüsü var. Büdeyri Hanı içerisinde yer alan kafe, muhteşem bir atmosferde hana ait avluda leziz bir kahvaltı imkanı sunuyor. Menü de ise yok yok. Reçel çeşitlerinden tutunda, mis kokulu süt ürünlerine, leziz kaymak ve tereyağından, kırma zeytin çeşitlerine ve daha pek çok yöresel tada yer veriliyor. Sabahları serpme kahvaltı konseptinde hizmet verirken, akşamları da canlı müzik konseptiyle misafirlerine doyumsuz saatler vaat ediyor. Sahanda yumurtası, menemeni, hellimi, sigara börekleri, patates kızartması ve katmeri parmak ısırtan cinsten.

  • Konum: Şekeroğlu, Gümrük Cd. No: 32, 27400 Şahinbey / Gaziantep.
  • Telefon: 0533199 30 27.
  • Çalışma Saatleri: 08:00-12:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 45TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

-Serpme Kahvaltı Mekanları

6. Akşam Simit

Burası neresi? Gastronomi şehrinde kahvaltı için tercih edebileceğiniz bizden tam puan alan işletmelerden bir diğeri ise Akşam Simit. Şehirde birçok şubesi olan mekan, serpme kahvaltısında tadarken yorulacağınız fazlalıkta çeşit sunuyor. Gerçek bir Antep kahvaltısıyla güne başlamanın keyfi paha biçilemez. Dillere destan kahvaltının yanı sıra simit katmeri ve diğer katmer çeşitleri bizim için gerçek birer lezzet bombası oldu. Denemeden kalkmanızı asla tavsiye etmiyoruz. Leziz kahvaltısına gelecek olursak; servis oldukça hızlı, çalışanlar çok ilgili, ortam sıcacık ve hijyen kurallarına dikkat ediliyor. Fiyatlar ise pek çok mekana göre ekonomik.

Neden gitmeliyim? Poğaça ve böreklerin en lezzetlisini de bu mekanda bulabiliyorsunuz. Serpme kahvaltı talep ederseniz 35 çeşit masaya getiriliyor. Gelenler arasında; hakiki tereyağı, bal, üzüm pekmezi, kaymak, zeytin çeşitleri, Antep peyniri, Edirne Peyniri, Kaşar ve hellim peyniri, köy yoğurdu, tereyağlı sahanda yumurta, patates salatası, patlıcan, acı söğürme, sigara böreği, dut reçeli, kayısı reçeli, çilek reçeli, vişne reçeli, söğüş tabağı var. Her biri de ayrı lezzette.

  • Konum: Emek Mah. Ali Nadi Ünler Bulvarı, Üzeri No: 27 / C, 27060 Şehitkamil.
  • Telefon: (0342) 322 46 66.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 45TL
  • İnstagram
  • Web Sitesi!

7. Adıbelli Cafe & Fast Food

Burası neresi? Adıbelli Cafe’de, Van kahvaltısı sunuluyor. Farklı bir tat olarak Ayvalık tostunu da burada bulabilirsiniz. Servis hızı ve ilgi alaka mükemmel. Sevdiklerinize saatlerce hoş sohbet edebileceğiniz ve harika lezzetler tadabileceğiniz bir işletme. Masaya gelen ürünlerden dirseğinizi yaslamaya yer kalmıyor diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Burada Van ve Antep kahvaltı kültürü harmanlanmış, sunulan onlarca çeşit her üründe ayrı bir tat ve haz almanız mümkün. Uzun uzadıya saatler oturmaya vaktiniz yoksa da Ayvalık tostu ve çay eşliğinde de tadı damağınızda kalacak bir kahvaltı siparişi verebiliyorsunuz. Ekmekler tazecik ve sıcak servis ediliyor. Çay sınırsız ve kahvaltı menüsüne taze sıkılmış portakal suyu da dahil edilmiş. Peynir çeşitleri ve yöresel tatlara ise biz bayıldık.

  • Konum: İncili Pınar, 36012. Sk. No: 2, 27090 Şehitkamil / Gaziantep.
  • Telefon: +90 342 215 1242.
  • Çalışma Saatleri: 06:30-21:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 40TL

8. Ekin Pastanesi

Burası neresi? Dillere destan katmeriyle, Antep’in en iyisi olduğunu iddia eden Ekin Pastanesi, kahvaltısıyla da sıkça ziyaret ediliyor. Fiyatlar diğer işletmelere göre biraz pahalı olsa da yöresel kahvaltıdan aldığınız tatlar, ödenen ücretin hakkını veriyor diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Çeşit çeşit peynirler, reçeller, börekler, leziz sahanda yumurta, diğer zengin lezzetler ile fevkalade bir kahvaltı geliyor önünüze. Yanında servis edilen poğaçalar, simit ve açmalar fırından yeni çıkıyor ve çok lezzetli. Tıka basa doyacağınız ve her lokmasından ayrı bir zevk alacağınız kahvaltının ardından mekanın meşhur katmerinden bir tane söyleyebilirsiniz. Bizden tavsiye küçük boy sipariş etmeniz. Çünkü tam porsiyon fazla geliyor.

  • Konum: Emek, Ali Nadi Ünler Blv. No: 76, 27060 Şehitkamil / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 322 30 06.
  • Çalışma Saatleri: 06:00-23:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 50TL
  • İnstagram
  • Web Sitesi!

-Hızlı Kahvaltı Mekanları

9. Tostçu Kadir

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tostcu Kadir (@tostcukadir)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? 1990 yılından beri tost ve kadayıfı ile nam salan Tostçu Kadir, yıllar içerisinde Türkiye’nin en ünlü işletmelerinden biri haline geldi. Antep’teki Küsget Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Tostçu Kadir Usta, Gaziantep’e tostu sevdiren ve kaliteden ödün vermeyen bir işletme. Hatta öyle ki Kadir bey şubelik tekliflerine olumsuz yanıt vermiş. Tadın ve lezzetin bozulmasını hiç istememiş. Mekan sabah 07:00-15:00 arası açık zaten saat 15:00’dan sonra ne tost kalıyor ne de kadayıf. Müşterisi çok fazla ve ürünler günlük tüketiliyor. Antep’te geziye daha uzun zaman ayırmak isterseniz Tostçu Kadir aynı zamanda hızlı bir kahvaltı noktası.

Tostlar için ise ‘’Altı üstü bir tost Antep’e gelip de tostla kahvaltı mı yapılır?’’ demeyin. Bu tosttan aldığınız lezzeti herhangi bir tosttan almanız mümkün değil. Hem çok doyurucu hem de lezzet patlamaları yaşayacağınız bir kahvaltı sizleri bekliyor diyebiliriz. Malzemeler çoğumuzun İnstagram videolarında gördüğü gibi bol keseden ve tostun hepsini bitirebileni şimdiden tebrik ediyoruz.

Neden gitmeliyim? Bir somun ekmek arası sucuk, kaşar ve dilediğiniz tüm malzemeler bolca ekleniyor. Kullanılan sucuk hakiki et, kaşarı tam yağlı kaşar ve tereyağı o marketlerdeki kokusuz tereyağlarından epey bir uzak.  Yanında servis edilen özel acılı sosu ise Tostçu Kadir’in simgesi haline gelmiş. Gerçekten tosta çok yakışıyor. Acıyla problemi olanları uyaralım. Gerçekten sosun acı oranı bir hayli yüksek. Bize göre tostlarıyla iki kişi doyabilir. Ancak bu lezzeti patlayana kadar tatmak istiyorum derseniz kişi başı birer tost ideal olacaktır.

Tostların içinde farklı ürünler eklenmiyor. Kadir bey, bu durumu geniş bir kitleye hitap ettikleri için malzeme çokluğunun bu kitleye hitap etmeyeceğini düşünüyor. Bizim tavsiyemiz bu leziz kahvaltının ardından Tostçu Kadir’in adından bolca söz ettiren bol fıstıklı kadayıfında tadına bakıp öyle ayrılmanız. (Gerçekten bol fıstıklı, hatta fıstıktan kadayıfı görmeniz mümkün değil.) J Yarım tost 25, tam ekmek ise 34₺’den fiyatlandırılmış.

  • Konum: Sanayi, 60003. Cd. No: 28, 27110 Şehitkamil / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 235 63 84.
  • Çalışma Saatleri: 05:00-13:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 25-34TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Tostçu Erol

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tostçu Erol (@tostcuerol)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi?Tost mühendisi” olarak adını tarihin sayfalarına yazdıran Tostçu Erol, gerçekten de Gaziantep’te ‘’tost mühendisi’’ unvanına sahip. Çocukluğundan beri tost büfelerinde çalışan Erol Bey, 2000 yılı itibariyle kendi işletmesi için çalışmalara başlamış ve bugün ülkemizin en çok konuşulan tostçusu haline gelmiş. Sebebi de sosyal medyayı erken keşfedip yaptığı leziz ve farklı tost çeşitlerinin videosunu Youtube, İnstagram gibi platformlarda paylaşmak olmuş. Bu ün kısa sürede yayılarak İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te 3 ayrı şube kazandırmış. Antep’te sabah 08:00, akşam 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. İnternet sitesini ziyaret ederseniz ne kadar ünlü ismi konuk ettiğini ve haber kanallarında ana haber bültenlerinde dahi yer aldığını görebiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Bu kadar ünden sonra gelelim lezzetlere. Gerçekten bu kadar şatafatın arkasında ne kadar lezzetli bir tost olabilir ki diye merak edenlere iddia ediyoruz ki bugüne kadar yediğiniz en lezzetli tost sizleri bekliyor. Mekan tostlarından o kadar emin ki 8 saat tok kalacağınızın garantisini veriyor. 🙂 Atomu ve kızarmış sandviçleri de bizim favorimiz oldu. Tostların boyutları bir hayli büyük. Bitirebilmeniz bir hayli zor. Yanında sunulan özel sos ve turşularda bir hayli lezzetli. Dilediğiniz gibi yaptırabiliyorsunuz tostunuz. Sucuk, salam, sosis ve kaşarlı tost, özel tereyağı ile pişirilince gerçekten nefis bir lezzet bombası haline geliyor. Şans vermenizi tavsiye ederiz.

  • Konum: Karagöz, Torun Sk. 9/A, 27400 Şahinbey/Gaziantep.
  • Telefon: 0850 840 0227.
  • Çalışma Saatleri: 08:00-17:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 30-40TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

11. Emre Katmer Simit Kahvaltı Salonu

Burası neresi? Gaziantep’te şirin bir pastane aslında Emre Katmer Simit Kahvaltı Salonu… Burada büyük sofralarda, bol çeşitli kahvaltılar yerine sabah fırından yeni çıkan simitleri, poğaçaları, sandviçleri, ve kurabiyeleri eşliğinde hızlı bir kahvaltı yapabiliyorsunuz. Çayı her daim taze ve ürünleri bir o kadar lezzetli. Katmeri ve pastaları da bizden tam not aldı. Son dönemde kahvaltı salonu olarak da anılan işletme kahvaltı hizmeti de vermeye başlamış durumda.

Neden gitmeliyim? Dilerseniz kahvaltı tabağı dilerseniz de talep ettiğiniz ürünler getiriliyor masaya. Sucuklu omleti ve diğer omlet çeşitleri bizce oldukça lezzetli.  Sakallı ismini verdikleri peynirli minik sandviçleri ise parmak ısırtan cinsten. Hızlıca bir kahvaltının ardından kendinizi bir an önce Antep sokaklarına atmak isterseniz, şans verebilirsiniz.

  • Konum: Esbelli, Esbelli Sk. No.36, 50400 Ürgüp / Nevşehir.
  • Telefon: (0384) 341 60 76.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 60TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

12. Kumru Kahvaltı Dünyası

Burası neresi? Küçük ve sevimli bir işletme olan Kumru Kahvaltı Dünyası, lezzetleriyle pek çok kişinin müdavimi olduğu bir mekan haline gelmiş.  Ayvalık tostu, kumru sandviçi, hamburgerleri, menemen menüsü, gözlemesiyle hızlı ve lezzetli bir kahvaltının kapılarını aralıyor. 2002 yılından beri hizmet veren işletme, aynı aşçılar tarafından yürütülüyor. Bu sebeple de lezzetlerde herhangi bir farklılık olmuyor. 24 saat boyunca hizmet verdiği için gün içerisinde dilediğiniz zaman bu lezzetlerin tadına bakabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Kaşarlı gözlemesi mükemmel. Kumrusu ise İzmir kumrusunu aratmayan cinsten. Özellikle öğrencilerin ve yerli halkın sürekli alışveriş yaptığı mekan, bölgeye gelen turistlere de tavsiye edilir bir işletme haline gelmiş. Gözleme ve tost menülerinin yanında domates salatalık, çay ve zeytin de servis ediliyor. Böylelikle oldukça doyurucu, nefis bir kahvaltı kaçınılmaz oluyor. Büfe olarak tanımlayabileceğimiz mekan, Antep’te sevilen işletmelerden bir diğeri.

  • Konum: Kavaklık mah.  Fevzi Çakmak Bulvarı NO:1 / B / Şahinbey, Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 339 49 49.
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 20-30TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

-Farklı Konseptte Kahvaltı Mekanları

13. Katmerci Zekeriya Usta

Burası neresi? Gastronomi şehri Gaziantep’in simgesi haline gelmiş katmer, bölgeye gelenlerin tatmadan dönmedikleri lezzetlerden biri. Öyle ki yerli halkın birçoğu ve gelen turistler için kahvaltı öğünü olarak da tercih edilebiliyor. Kentte ve hatta Türkiye’de katmer denince akla elbette Katmerci Zekeriya Usta geliyor. İstanbul’da bile şubesini gördüğümüz bu seçkin işletme, Elmacı Pazarı’nda merkezden yürüme mesafesinde ara sokakta bulunan küçük bir dükkan aslında. Ancak o minik tabureler ve masalarda oturmak için oluşan kuyruklar çoğu kişiye hayret veriyor. Sebebi ise yalnızca lezzet. Çünkü işletmenin ahım şahım bir mimarisi ve oturma alanı yok. Katmer’in Gaziantep geleneklerinde önemli de bir yeri var. Kısaca anlatmak gerekirse şehir geleneklerine göre düğün gecesi sabahı gelin ve damat kahvaltıyı katmer ile yapalar. Kız evi ve damat evine de damat’ın sağdıçları tarafından katmer getirilir.

Neden gitmeliyim? Gelenekler böyle işlerken bizde kahvaltıda katmerin çok ağır bir başlangıç olduğunu düşünerek çekine çekine Katmerci Zekeriya Usta’nın işletmesine gittik. Yalnız katmer sofraya gelir gelmez doğru bir tercih yaptığımızın farkına vardık. Sebebi ise gelen tatlı sıcacık ve bol fıstık-kaymak ikilisiyle yapılmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı. Yerken hem tatlı ihtiyacınız karşılanıyor hem karnınız doyuyor hem de asla tatlı komasına girmiyorsunuz. Bir hayli hafif ve çıtır çıtır lezzet sizleri bekliyor. Ancak küçük bir uyarıda bulunacak olursak, bu çıtır tatlının tadına hakkıyla bakabilmek için öğle saatlerini fazla geçirmeden mekana gitmenizi tavsiye ederiz. İlerleyen saatlerde tekrar yemek istediğimizde aynı çıtırlığı maalesef ki hissedemedik. Simit katmeri de bizden tam puan aldı. Yanında soğuk süt tüketmenizi, tavsiye ederiz.

  • Konum: Çukur, Bay Hilmi Gç. No: 16 / CD, 27010 Şahinbey / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 230 09 71.
  • Çalışma Saatleri: 06:30-19:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 30-40TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

14. Metanet Lokantası

Burası neresi? Gaziantep’te kahvaltı kültürü, alışılagelen kahvaltıların biraz dışında. Birçok kişi için akşam yemeklerinde bile ağır bir tercih olarak görülen çoğu lezzet burada sabahın ilk saatlerinde kahvaltı olarak tüketiliyor. Bunlardan biri de sabah çorbayla güne başlamak. Çorba deyip geçmeyin! Bu leziz, her derde deva çorbanın ismi beyran. Bölgede en iyi beyranı ise Metanet Lokantası yapıyor. Şehre gelen turistlerin hiç vakit kaybetmeden bu restoranı ziyaret etmesi tavsiye ediliyor halk tarafından. Beyran dışında kebaplarıyla ve diğer yemek çeşitleriyle de nam salmış Metanet Et Lokantası.

Neden gitmeliyim? Konumuza dönecek olursak da Antep kahvaltı kültüründe sabahın erken saatlerinde kalkıp beyran içmek bir zevk. Bu lezzetinden asla şüphe duyulmayan yemeğin içerisinde ise bol baharat, kuzu eti, et suyu, iç yağ, sarımsak ve bol acı yer alıyor. 50’yi aşkın süredir hizmet veren restoran 24 saat beyran sunmasıyla da ünlü. İşletmenin sahibi Mustafa Usta ve yemeklerin şahı Ökkeş Usta uzun yıllardır buradalar. Müşterilere olan ilgi alaka ve servis hızı da bizden tam not alıyor. Çorbanın yanında verilen sıcacık pideler ile birleşince apayrı bir lezzet patlaması ile karşılaşıyorsunuz. Bakır kaselerde sunulan beyran, Antep kültürünün vazgeçilmezi. Bize göre de tadılmadan, dönülmemesi bir lezzet.

  • Konum: Tabakhane, Kozluca Mah, Caddesi No:11, 27400 Şahinbey/Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 231 46 66.
  • Çalışma Saatleri: 05:00-06:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 50TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Ciğerci Mustafa

Burası neresi? Adana’da başlayan serüven Gaziantep’e kadar gelmiş ve şehrin en iyi ciğercisi haline gelen Ciğerci Mustafa, hem yerli halkın hem de kente gelen turistlerin göz bebeği olmuş. Daha önce bahsettiğimiz gibi Antep kültüründe sabah kahvaltılarında beyran içmek, ciğer yemek olası bir durum. Sizde Gaziantep gezinizi tam bir Antepli gibi geçirmek istiyorsanız, kahvaltıda ciğer geleneğine uyum sağlamanız gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Kimi için et sabah kahvaltısı için ağır bir tercih iken kimi için ciğer atıştırmalık olarak tüketiliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla pişirilen ciğerler dileyenlere dürüm dileyenlere de porsiyonlar halinde servis ediliyor. Gaziantep Kalesi’ne çok yakın bir mesafede yer alan işletme, ciğeri ve taraklık ile ün salmış. Merkezden 20 dakika yürüyüş mesafesinde yer alıyor. İşletme eski bir Rum evinden restore edilmiş. Salaş ve otantik bir ambiyansı var. Kahvaltı için ise normal saatler yerine sabah 05:00 itibariyle burada olmanız gerekiyor.

  • Konum: Bahçelievler, Atatürk Blv. No: 137, 27400 Şahinbey / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 230 12 30.
  • Çalışma Saatleri: 07:00-03:30. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 30-40TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

16. Dukat Beyran

Burası neresi? Antep’in her derde deva beyranıyla güne başlayabileceğiniz bir başka işletme de Dukat Beyran… İsminden anlaşıldığı üzere restoranın uzmanlık alanı beyran. Günün her saati burada beyran içebiliyorsunuz. Ancak bir Gaziantep geleneğini yerine getirmek isterseniz, sabahın ilk saatlerinde yeni pişmiş beyranın tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Yaklaşık 10 saat pişirilen kemikli kuzu etleri, bol baharat, pirinç, iç yağ ve sarımsak ile yapılıyor. Mide problemi olanlara dikkat beyran bir hayli de acı bir çorba. ( Acı oranını sipariş sırasında belirtebiliyorsunuz.)Çorba demek bu yemeğe ihanetmiş gibi geliyor. Çünkü hem çok doyurucu hem de bol kepçe bir lezzet. Bakır kaselerde, tereyağı eşliğinde servis ediliyor ve tadından yenmiyor.

  • Konum: Fevzipaşa Mahallesi, Korutürk Caddesi No: 36, 27665 Şehitkamil / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 323 67 33.
  • Çalışma Saatleri: 05:00-20:00. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 40TL
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

17. Köşk Ciğer Salonu

Burası neresi? Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ne yakın bir konumda bulunan Köşk Ciğer Salonu, vazgeçilmez kahvaltı mekanlarından biri. Aynı beyran gibi ciğer de Antep’te kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Köşk Kebap’ın nam salan lezzeti de ağızda dağılan ciğerleri. Sabahın ilk ışıklarıyla açılan ve halka sıcacık ciğer satışı yapan Köşk Ciğer Salonu’nda kahvaltı, yerel halkın alışılagelmişi iken turistler için farklı bir deneyim oluyor. Ciğer seviyor ve bu tarzda bir kahvaltıya uyarım diyorsanız, Köşk Ciğer Salonu’nun yolunu sabahın ilk ışıklarıyla tutmanızı tavsiye ederiz.

  • Konum: Yaprak, No :, Abdullah Kepkep Sk. No: 26, 27080 Şehitkamil / Gaziantep.
  • Telefon: (0342) 232 02 15.
  • Çalışma Saatleri: 07:30-12:30. Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı için 40TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >
  • Web Sitesi!

 

Gaziantep kahvaltı mekanları yazımızın sonuna geldik… Sizlerde kentteki sevdiğiniz mekanları, aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilir, yazımızı geliştirmemizde bize yardımcı olabilirsiniz. Gastronomi şehrinde yemek en önemli hususlardan biri. Bu sebeple pek çok yerde leziz tatlar mevcut. Bizlerde bu yerler içerisinde deneyim yaşadığımız, en iyi kahvaltıcıları sizlerle paylaştık. Umarım faydalı olmuştur.

Gaziantep’in en iyi kahvaltı mekanlarından sonra şehri daha yakından keşfetmek için;  Gaziantep Gezilecek Yerler | Gaziantep’te Ne Yenir? | Gaziantep’te Yapılacak Şeyler | Gaziantep Kamp Yerleri yazılarımızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin