Eskişehir’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Eskişehir, İç Anadolu bölgesinde yer alan bir kenttir. Öğrenci nüfusunun yoğun olmasından dolayı “öğrenci kenti” olarak da bilinir. Eskişehir her ne kadar bir Anadolu kenti olsa da tipik bir Anadolu kenti havasından farklı bir havaya sahiptir. Kentin tipik bir havasının olmasının en önemli sebebi şüphesiz Avrupai bir görüntüye sahip olmasından ileri gelir. Kentin içerisinde akan Porsuk Çayı, Odunpazarı ve Sazova Parkı gibi pek çok cazip yer bulunur. Doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve üniversite kenti olması kente canlılık katmaktadır.

Eskişehir mutfağı, Türkiye’nin zengin mutfaklarından biridir. Öyle ki çoğu insan bu kente ‘’suyu bile başka lezzetlidir’’ tabiri kullanır. Eskişehir, tarih boyunca farklı kültürlere kucak açmıştır. Bünyesinde farklı kültürlerin yaşamış olması Eskişehir mutfağını şekillendiren temel etmendir. Eskişehir mutfağı Balkan mutfağı ve Kırım-Tatar mutfağı ekseninde şekillenmiş bir mutfaktır. Bu durumun en önemli sebebi bölgeye zamanında Balkanlardan ve Kırım’dan yoğun göçün olmuş olmasıdır. Bu göçler sayesinde Eskişehir mutfağı yıllar içerisinde şekillenmiş ve günümüzdeki yapısına kavuşmuştur.

Eskişehir, Kırım-Tatar yöresi mutfağının yoğun olarak kullanıldığı illerimizden biridir. Eskişehir yöresel yemeklerinden bazıları şunlardır: Çiğbörek, göbete (Tatar böreği), tabak börek (mantı), bamya çorbası, balaban köfte, sorba çorbası, met helva, kıygaşa, tavşan güveci, yufkalı büryan, leblebi kurabiyesi, cevizli haşhaşlı ekmek, kavurma börek, haşhaşlı dolama, haşhaşlı lokum, kapama haşhaşlı gözleme, abısta, acı gıcı, kalem dolması, ağzı açık, nohutlu mantı, mercimekli mantı, pasa ve harşıl.

Eskişehir’de yöresel yemekleri tercih edebileceğiz birçok mekân bulunur. Bu yazımızda Eskişehir’de nerede ne yenir, konusuna detaylıca değinilmiştir.

Eskişehir Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Eskişehir’den Alınabilecek Yiyecekler: Kırım-Tatar mutfağından lezzetli birçok çeşidi bulabileceğiniz Eskişehir’de listemizde yer alan yemekleri deneyebilir ve şehirden ayrılmadan bazı doyurucu ve lezzetli yiyeceklerden satın alabilirsiniz. İlk olarak meşhur çibörek almayı düşünebilirsiniz. Hazır çibörekler paket olarak satılmaktadır. Bununla beraber, dondurulmuş mantı çeşitleri, balaban köfte, ezme, sos ve doğal köy kahvaltılık ürünleri Eskişehir’den alınabilecek yiyecekler arasında yer almaktadır.

Eskişehir’in En Meşhur Tatlısı: Yemeklerin yanına yiyebileceğiniz ve paket olarak satın alabileceğiniz baklavalardan sütlü tatlılara varıncaya kadar birçok tatlı çeşidi bulunur. Eskişehir’in helvası da meşhurdur. Buradan ayrılmadan önce meşhur met helvasından alabilirsiniz. Sivrihisar baklavası da mutlaka denenmeli ve paket olarak da satın alınmalı. Sütlü tatlıları da yine şehir merkezinde pastane ve tatlıcılarda bulabilmek mümkündür.

Eskişehir’de Nerede, Ne Yenir?

Doyuran Kahvaltı Salonu

Eskişehir Doyuran Kahvaltı Salonu

Kahvaltı denilince Eskişehirliler ve öğrenciler için önemli yerlerden biri Doyuran Kahvaltı Salonu’dur.  Tarihi de eskilere dayanır bu salonun. 1981 yılında Eskişehir’in Odunpazarı semtinde açılmıştır. Aynı zamanda bu kahvaltı salonu Eskişehir’de açılmış ilk kahvaltı salonu olma özelliğine sahiptir. Küçük ve salaş bir mekân olan kahvaltı salonu, hafta sonları genellikle çok yoğundur. Burada kahvaltı yapmayı planlıyorsanız hafta içi bir gün gelmeniz daha sakin bir kahvaltı yapma imkânı sağlayacaktır.

Doyuran Kahvaltı Salonu’nun önemli bir özelliği masaya klasik bir serpme kahvaltının gelmemesidir. Kahvaltıda istediğiniz yemeklerden sipariş ederek kahvaltınızı yapabilirsiniz. Pastırmalı yumurta, bal-kaymak, sıcak ballı süt, menemen ve gözleme kahvaltıda öne çıkan lezzetlerdendir. Fiyat bakımından da oldukça uygundur. Ayrıca kahvaltı porsiyonları büyüktür. Hem fiyat hem de lezzet yönünden tatmin edici olması yönü ile öğrenci dostu bir işletmedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 17:00 saatlerinde açıktır.

Adres: İstiklal Cad., Demirciler Sk., No: 7/C, Odunpazarı

Telefon: 0222 230 51 64

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/doyurankahvaltisalonu/

Haritada Görüntüle >

Hot’nFun Kahvaltı

HotnFun Eskişehir

Eskişehir’de sakin, doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı arıyorsanız Hot’nFun tam da size göre. Sıcak, samimi bir ortama sahip kahvaltıcı, konum olarak da oldukça merkezi bir yerde bulunuyor. Odunpazarı semtinde ve Porsuk Çayı’na oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Porsuk çevresinde kahvaltı için tercih edilebilir. Eskişehir’de doyurucu, uygun ve farklı yöre lezzetlerine açık kişiler bu mekânı gezi listesine ekleyebilir.

Hot’nFun Kahvaltı, kahvaltı ve öğle yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Serpme kahvaltısı ile ünlüdür ve bu serpme kahvaltıda çeşit oldukça boldur. Ayrıca serpme kahvaltı menüsünde Türkiye’nin birçok yöresine ait lezzeti bulmak mümkündür. Özellikle Hatay ve Mersin yöresel lezzetleri burada bulunur. Kahvaltı menüsünde çeşitli reçeller, çökelek peyniri, Hatay lezzeti olan zahteri gibi lezzetler yer alır. Buranın serpme kahvaltısı ve diğer kahvaltılık ürünler, fiyat olarak Eskişehir’deki kahvaltı salonları ile aşağı yukarı benzerdir. Serpme kahvaltı ve menemen kahvaltıda denenmesi gereken lezzetlerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal Cad., Adalar Sk., D. No: 4/A, Odunpazarı

Telefon: 0530 687 75 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hotnfuneskisehir/

Haritada Görüntüle >

Acıktım Kafedeyiz

Eskişehir Acıktım Kafedeyiz

1996 yılında Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde kahvaltı salonu olarak açılmıştır. Her ne kadar kahvaltı salonu olarak açılsa da günümüzde öğle ve akşam yemeği öğünleri de burada bulunur. Mekân olarak ferah ve sakin bir ambiyansa sahiptir. Fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların normal seviyede olduğu görülür.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Zengin bir menüye sahiptir. Kahvaltılıklar, pizza çeşitleri, makarna çeşitleri ve envaı çeşit soğuk ve sıcak içecekler kafenin menüsünü oluşturan lezzetlerdir. Serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve sıcak kahvaltı tabağı gibi fix kahvaltısı mevcuttur. Ayrıca serpme kahvaltının yanında birtakım ekstralar bulunur. Helva tabağı, ceviz tabağı, karpuz tabağı bu ekstralar arasındadır. Passage tostu, köy tostu, domates çorbası burada denenebilecek lezzetlerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 09:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İsmet İnönü Cad., No: 61, Tepebaşı

Telefon: 0222 231 99 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aciktimkafe/

Haritada Görüntüle >

Biber Yöresel Kahvaltı Cafe

Biber Yöresel Kahvaltı Cafe

Eskişehir’de yöresel kahvaltı yapmak isteyenlerin uğraması gereken yerlerden biridir. Mekân, kafe tipi bir işletmedir. İç mekân olarak ferah bir ortama sahiptir. Genellikle kahvaltı için tercih edilen bu kafeye sadece bir şeyler içmek için de gelebilirsiniz. Ayrıca bu kafede çeşitli oyunlar bulunur. Arkadaşlarınızla veya ailenizle geldiğinizde burada hem kahvaltınızı yapabilir hem de sevdiğiniz oyunlardan oynayarak, keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Kafenin bar bölümü de bulunur. Servisi hızlı, personeli güler yüzlü ve fiyatlar da ekonomik düzeydedir. Kafenin bir hizmeti de ücretsiz otopark hizmetinin olmasıdır.

Biber Cafe, genellikle kahvaltı için ön plana çıkan bir yer olsa da öğle ve akşam yemeği için de tercih edilebilecek yerlerden biridir. Serpme kahvaltı, tost çeşitleri, tatlılar, çeşitli içecek çeşitleri Biber Yöresel Kahvaltı Cafe’nin menüsünde yer alır. Serpme kahvaltısı doyurucudur ve serpme kahvaltı menüsünde çeşit boldur. Kahvaltıdan sonra Türk kahvesi ikramı bulunur. Serpme kahvaltı ve diğer ürünler lezzet bakımından ve doyuruculuk bakımından yeterlidir. Öğle ve akşam yemeği için çeşitli menüleri bulunur. Özellikle Adana kebap, terbiyeli tavuk buranın beğenilen yemeklerindendir. Ayrıca fiyatlarının da uygun olması burayı cazip hale getiren diğer detaylar arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenibağlar Mah., Eti Cad., No: 35/B, Tepebaşı

Telefon: 0222 335 60 00 – 0538 044 75 64

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bibereskisehir/

Haritada Görüntüle >

Papağan Çiğbörek

Eskişehir Papağan Çiğbörek

Eskişehir’in en meşhur lezzetlerinden biri olan ‘‘çiğbörek’’ için tercih edilebilecek yerlerden biri de Papağan Çiğbörek’tir. 1975 yılında Mustafa İbek tarafından Eskişehir Odunpazarı’nda kurulmuştur. Eskişehir’de çiğbörek nerede yenir diye sorulduğunda akla gelen ilk yerde ‘’Papağan Çiğbörek’’ olmuştur. Mekân ismini,  Papağan kuşunun uzun ömürlü olmasından almıştır. Eskişehir’in meşhur lezzeti çiğböreğin en önemli özelliği ise böreğin içerisine konulan kıymanın çiğ olmasıdır. Çiğbörek adı da buradan ileri gelir. Mustafa İbek Bey’in vefatından sonra dükkânı eşi işletmeye başlamıştır. Mekân günün her saati müşteri çeker. Ayrıca dükkânın talep karşısında küçük kalması nedeniyle bekleme sorunları oluşabilmektedir.

Çiğbörek, küçük küçük hamurların içerisine konulan çiğ kıymanın kapatılması ile oluşan bir börektir. Bu şekilde hazırlanan çiğbörekler yağda kızartılarak servis edilir. Papağan Çiğbörek’in lezzet sırrı, şüphesiz kullandığı malzemenin kaliteli oluşundan ileri gelir. Hamuru taze, kıyması kaliteli ve boldur. Ayrıca çiğböreklerin kızartıldığı yağ da bu noktada önemli unsurdur. Papağan Çiğbörek, böreklerini kızartırken kullandığı yağın da taze olmasına dikkat eder. Ayrıca bu mekânı önemli ve farklı kılan bir diğer detay da çatal, bıçak servisinin olmayışıdır. Kurulduğu günden bu güne birçok yerli, yabancı turisti ve Türkiye’den birçok ünlü kişiyi ağırlamıştır. Eskişehir’e yolunuz düştüğünde çiğbörek denemek istiyorsanız bu mekânı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Köprübaşı Cad., Yalbı Sk., No: 5, Odunpazarı

Telefon: 0222 231 43 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/papagancigborek/

Haritada Görüntüle >

Eskişehir Çibörek Evi

Eskişehir Çibörek Evi

Çiğbörek, Eskişehir yöresine ait lezzetlerden biri olarak bilinir. Ancak Kırım-Tatar kültürüne ait bir lezzet olarak bu yöreye gelmiş ve burada ünlenmiştir. Eskişehir Çibörek Evi, kuruluş amacı itibari ile Kırım-Tatar kültürünün ve bu yörenin mutfak kültürünü tanıtma amacı taşımaktadır. 2001 yılında açılan mekân, kurulduğu günden bu güne kuruluş amacına uygun kaliteli bir hizmet vermeye çalışmaktadır. Restoran menüsünde Kırım-Tatar kültürüne ait yemekleri bulmak mümkündür. Eskişehir’de farklı lezzetler arıyorsanız veya çiğbörek yemek için güzel bir mekân arıyorsanız burayı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Eskişehir Çibörek Evi, zengin bir menüye sahip olması ile öne çıkar. Yöresel çorbalar, çiğbörek, mantı, ızgara çeşitleri, tatlı çeşitleri ve Tatar mutfağına ait lezzetler restoran menüsünde bulunan yemekler arasındadır. Çorba olarak; kaşık börek çorbası ve kuzu sorpası en çok beğenilen çorbalarındandır. Tatar lezzetlerinden ise göbete, katlama, kavurma börek, kalakay, kıyık, kıygaşa gibi börek çeşitleri yer alır. Çiğbörek ise kıymalı, peynirli ve karışık olmak üzere 3 farklı şekilde servis edilmektedir. Izgara çeşitlerine gelindiğinde ise balaban köfte, tatar tandır, tavuk şiş ve ızgara şiş seçenekleri mevcuttur. Bu mekâna geldiğinizde çiğbörek çeşitleri ve çiğbörek hariç Tatar lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca yemeğinizin ardından tatlı olarak Bahçesaray tatlısı, kabak tatlısı veya ayva tatlısı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Bulbarı, No: 97, Merkez

Telefon: 0222 233 16 16 – 0506 628 51 73

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ciborekevi/

Haritada Görüntüle >

Kırım Tatar Kültür Çiğ Börek Evi

Kırım-Tatar Kültür Çiğbörek Evi
Fotoğraf: Ayşe Gürsu

Kırım Tatar Kültür Çiğ Börek Evi, tarihi Odunpazarı evlerinin tam ortasında, Kurşunlu Camii’nin olduğu sokakta bulunur. Bu mekân, tarihi bir evin restore edilmesi ile oluşmuş bir yerdir. Mekân hem Kırım Tatar Türklerinin buluştuğu Kırım Tatar Kültür Evi hem de çiğ börek evi olarak kullanılıyor. Çiğ börek evinin tarihi bir bina olması buraya ayrı bir hava katmıştır. Mekân tasarım olarak oldukça ilgi çekici olması ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Mekânın duvarlarında çeşit çeşit portre ve resimler bulunur. Buranın başka bir özelliği de sigara kullanan kişiler için ayrı bir teras bölümünün olmasıdır.

Öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Burada çiğbörek; peynirli ve kıymalı olarak 2 türde servis edilir. Çiğbörek haricinde tabakbörek (Mantı), kaşıkbörek çorbası, sorpa çorbası, göbete, yaprak sarma, samsa tatlısı ve cevizli ev baklavası burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Çiğbörek, Tatar böreği, mantı, hamsa tatlısı, yaprak sarma buranın sevilen yemeklerinden sadece birkaçıdır. Yemeklerin yanında çeşitli ikramlar getirilir. Ayrıca yemeklerin ardından çay ikramı da bulunur. Son olarak bu restoran fiyat olarak makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şeh Şemsettin Sk., No: 15/1, Odunpazarı

Telefon: 0222 220 65 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kirimtatarciborek/

Haritada Görüntüle >

Arasta Kırım Tatar Çiğ Börek Evi

Arasta Kırım Tatar Çiğbörek Evi

Arasta Kırım Tatar Çiğ Börek Evi, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesinin Arasta çarşısında bulunan bir restorandır. Bu restoranda geleneksel Kırım-Tatar yemekleri hazırlanır ve servis edilir. Bir Kırım Tatar lezzeti olan çiğbörek bu restoranda hazırlanıp sunulur. Restoranın işletmecisi de bir Kırım Tatarı olan Eskişehirli Hakan Tarkan Beydir. Eskişehir Kırım-Tatar nüfusunun fazla olduğu illerden biridir. Bu nedenle çiğbörek zaman içerisinde Eskişehir ile özdeşleşmiştir. Restoran kuruluş amacı olarak geleneksel yemekleri en iyi şekilde tanıtmayı amaçlar. Çiğbörek, tabakbörek (mantı), göbete, sorpa çorbası burada hazırlanan yöresel yemeklerdendir.

Öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Eskişehir’de kaliteli ve lezzetli çiğbörekler için bu restoran tercih edilebilir. Burada hazırlanan çiğböreklerin hamuru ince ve çıtırdır. Akşamdan hazırlanan çiğbörek hamurları bir gece dinlenerek lezzet bulur daha sonra iç harcı konularak servis edilir. Çiğbörek esas olarak kıyma ile yapılsa da günümüzde peynirli versiyonları da mevcuttur. Kıymalı harç ise kıyma, soğan ve karabiber kullanılarak hazırlanır. Bu şekilde hazırlanan çiğbörekler kızartılarak servise hazırlanır. Hamurun kızartıldığı yağ ise kaliteli bir yağdır taze olarak kullanılır. Böreğin yanında turşu, domates sosu gibi ekstralar getirilir. Çiğbörek, göbete, sorpa çorbası,  tabakbörek (mantı) ve baklava burada yiyebileceğiniz diğer yemeklerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çürükhoca Sk., No: 18, Odunpazarı

Telefon: 0530 925 26 38

Haritada Görüntüle >

Es Alpu Çibörek

Es Alpu Çiğbörek Evi

Es Alpu Çibörek, Eskişehir Tepebaşı bölgesinde yer alan eski çiğbörek dükkânlarından biridir. Çibörek halk arasında genellikle çiğbörek olarak anılır. Doğrusu ise ‘’çibörek’tir’’. Çi Tatarca’da lezzetli anlamına gelir. Yani çibörek lezzetli börek anlamına gelmektedir. Alpu Çibörek, Eskişehir halkı tarafından sevilen ve bilinen bir yer olsa da turistler tarafından pek fazla bilinmemektedir. Eskişehir yerlisinin birçoğu çiğbörek yemek için bu restoranı tercih etmektedir.

Eskişehir’de çiğbörek yemek için tercih edilmesi gereken yerlerden biridir. Burada hazırlanan çiğbörekler lezzetli, taze ve çıtır çıtırdır. Bu restoranda çiğböreklerin hamuru taze olarak hazırlanır ve iç malzemesi bol kullanılır. Bu şekilde hazırlanan çiğbörekler kızgın yağda kızartılarak servise hazırlanır. Çiğböreklerin yanında domates sosu ve acılı turşu getirilir. Böreğin yanına çay veya ayran alabilirsiniz. Son olarak fiyat, Eskişehir’deki diğer çiğbörek satan mekânlar ile kıyasladığında biraz pahalıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İhsaniye, Gazi Yakup Satar Cad., No: 47/B, Tepebaşı

Telefon: 0222 221 60 61

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/esalpuciborek/

Haritada Görüntüle >

Ayten Usta Gurme Restoran

Eskişehir Ayten Usta Gurme

Ayten Usta Gurme Restoran, Eskişehir Tepebaşı’nda yer alan bir restorandır. Günümüzde 3 farklı yerde hizmet verir. Ayrıca online olarak ürünlerini satın alabileceğiniz bir mağazası da bulunur.

Ayten Usta Gurme Restoran yöresel ürünlerin hazırlanıp sunulduğu bir restorandır. Ayrıca bu gurme restoranda Osmanlı ve Selçuklu mutfağından lezzetler de bulunmaktadır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için buraya gelinebilir. Kahvaltı menüsü doyurucu ve lezzetli olması ile bilinir. Ayrıca burada çömlekte kuru fasulye deneyebilirsiniz. Son olarak online sitesinden bu restoranın ürünlerini satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ulu Önder Parkı, Tepebaşı

Telefon: 0222 325 04 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aytenustagurme/

Haritada Görüntüle >

Fahrettin Usta Kebap Salonu

Eskişehir Fahrettin Usta Kebap Salonu
Fotoğraf: Aslan Kerem

Fahrettin Usta Kebap Salonu Eskişehir merkezde bulunur. Balaban kebabı ile meşhur bir yerdir. Tarihi epey eskilere dayanan bir kebapçıdır. 40 yıllık bir meslek geleneği ile Eskişehir’de sevilen ve tanınan bir kebapçı olmuştur.

Öğle yemeği ve akşam yemeği için bu lokanta tercih edilebilir. Buraya geldiğinizde muhakkak Balaban köftesini denemelisiniz. Balaban köfte fiyat olarak uygun ve porsiyon olarak da gayet doyurucu olmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kurtuluş Mah., Ziyapaşa Cad., Yolveren Sk., No: 46/B

Telefon: 0222 220 27 99

Haritada Görüntüle >

Abdüsselam Balaban Kebap Salonu

Abdüsselam Balaban Kebap Salonu

Abdüsselam Balaban Kebap salonu, 1938 yılında Abdüsselam Soyarik tarafından açılmıştır. Günümüzde bu kebap salonu Abdüsselam Usta’nın 3. kuşaktan torunları tarafından işletilmektedir. Tarihi uzun yıllara dayanan bu kebap salonu günümüze kadar eski lezzetini koruyarak gelebilmeyi başarmıştır. Eskişehir’de en iyi Balaban köfte yiyebileceğiniz yerlerden biri olarak karşınıza çıkar.

Bu lokantada yoğurtlu Balaban, karışık Balaban tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada hazırlanan sorpalı balaban da en çok beğenilen lezzetler arasına girmiştir.  Bu restoran eski bir işletme küçük bir dükkân olsa da içerisinde bulunan lezzetler bakımından büyük bir restorandır. Son olarak fiyatları makul seviyede olup porsiyon olarak da doyurucu seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 10:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Arifiye Mah., Belediye Sk., No: 11, Odunpazarı

Telefon: 0222 231 14 44 – 220 86 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/abdusselambalabankebap/

Haritada Görüntüle >

Köftes Balaban Kebap & Çibörek

Köftes Balaban Kebap & Çibörek

Eskişehir’in meşhur kebabı Balaban kebabını ve çiğböreğin yenilebileceği yerlerden biridir. Köftes Balaban Kebap & Çibörek konum olarak Odunpazarı, Ak Camii yanında yer alır. Balaban kebabı porsiyon olarak doyurucu bol bir kebaptır. Zaten Balaban kelimesi Tatarca’da da bol anlamına gelmektedir. Bu lokanta tarihi Odunpazarı evlerinin olduğu yerde bulunur. Bu yüzden bir Odunpazarı gezinizde burada soluklanarak nefis yemeklerin tadını çıkartabilirsiniz.

Köftes’e geldiğinizde burada hazırlanan balaban kebabını mutlaka denemelisiniz. Burada balaban köfteyi isterseniz bir menü olarak da sipariş edebilirsiniz. Menünün içerisinde tatlı ve içecek bulunur. Bu lokantanın Balaban köftesinin bir özelliği kıymasının dana kaburgadan hazırlanıyor olmasıdır. Dana kaburga kullanılarak hazırlanan kıymalar özel olarak marine edilerek hazırlanır ve müşterilere servis edilir. Bu lokantanın lezzet sırrı da buradan ileri gelmektedir. Köftes’te balaban köfte çok beğenildiği kadar çiğbörek de beğenilerek yenmektedir. Son olarak fiyatları makul seviyede olup porsiyon olarak da doyurucu seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akcami Mah., Odunpazarı

Telefon: 0222 231 00 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koftesbalabankebap/

Haritada Görüntüle >

Eskişehir Balaban Kebap

Eskişehir Balaban Kebap

Eskişehir Balaban Kebap, 1938 yılında Abdüsselam Soyarik tarafından Abdüsselam Köftecisi ismiyle açılmıştır. Balaban Kebap bir Tatar köftesidir ve porsiyonlarının bolluğu ile bilinir. Zaten Tatarca’da Balaban bol anlamına gelmektedir.

Eskişehir’in en eski ve yöresel bir lezzeti olan Balaban kebabı yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Buraya geldiğinizde yoğurtlu Balaban, karışık Balaban tercih edilebilir. Son olarak porsiyonları doyurucu ve fiyat olarak da ekonomiktir. Eskişehir gezinizde bu lokantayı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş, Ziyapaşa Cad., No: 35, Odunpazarı

Telefon: 0222 221 14 06 – 0532 541 70 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balaban_kebap/

Haritada Görüntüle >

Hüsnüniyet Lokantası

Hüsnüniyet Lokantası

Hüsnüniyet Lokantası, 1940 yılında Faik Kök tarafından Eskişehir İstiklal Mahallesi’nde açılmıştır. Faik Kök Yugoslavya dönemi Priştine kentinden göç etmiş bir kişidir. Lokantada sabahları çorba, öğlenleri ise sulu yemek yapılır. Günümüzde Faik Kök’ün 3. kuşaktan torunları tarafından işletilmektedir. Bu lokanta Eskişehir’in her kesimi tarafından tercih edilen bir lokantadır. Günümüzde Eskişehir’de 2 tane şubesi bulunur.

Hüsnüniyet Lokantası’nda zengin bir yemek menüsü bulunuyor. Her sabah erkenden açılan lokantada kelle paça, işkembe çorbası en çok tercih edilen çorbalardandır. Ayrıca her gün 35 çeşitten fazla sulu yemek bulunur. Fiyatları ekonomiktir, yemekleri lezzetli ve doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 20:00 saatlerinde açıktır.

Adres: İstiklal, Konuk Sk., No: 13, Merkez

Telefon: 0222 234 29 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/husnuniyet_1940/

Haritada Görüntüle >

Kör Kamil Restoran

Eskişehir Kör Kamil Restoran
Fotoğraf: Engin Kaplan

Kör Kamil Restoran halk arasında Kör Kamil Meyhanesi olarak da bilinir. Bu meyhane Eskişehir’in en eski meyhanelerinden biri olup kuruluş tarihi 1936’lara kadar dayanır. Bu meyhane bugüne kadar bir tabelası dahi olmaması ile bilinir. Bu meyhane Kör Kamil tarafından kurulmuştur ve Kör Kamil ölünceye kadar meyhanenin başından ayrılmamıştır. Onun vefatından sonra bu meyhane Naci Eren tarafından işletilmeye başlanmıştır. Kör Kamil’i eşsiz ve farklı kılan onun meyhane adabına önem veren bir kişi olmasından ileri gelir. Kör Kamil Meyhanesinde sarı kart, kırmızı kart ve düdük uygulaması kullanılmıştır. Bu düdükler gecenin son servisinde ve meyhanenin kapatılacağı sırada çalınır. Ayrıca mekânda gürültü olduğunda diğer müşterilerin rahatsız olmaması için sarı kartını çıkarır.

Farklı ve tarihi bir meyhane olan Kör Kamil, Eskişehir’de gidilmesi gereken yerlerden biridir. Pilaki, enginar, patlıcan salata, haydari, ezme, beyin salata ve dolmalar meze çeşitlerindendir. Bu meyhane Eskişehir’de öyle meşhur lezzetlere sahip ki ünlü gurme Vedat Milor burayı ziyaret etmiş ve sarımsaklı yoğurtlu baklayı çok beğenmiştir. Eskişehir’e yolu düşenlerin mutlaka uğraması ve bu eşsiz lezzetleri denemesi gerekir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatlerinde açıktır.

Adres: Arifiye, İki Eylül Cad., No: 23, Odunpazarı

Telefon: 0222 231 60 11

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Ahmet

Eskişehir Ciğerci Ahmet

Eskişehir’in en meşhur ciğercisi olan Ciğerci Ahmet, Tepebaşı ilçesinde bulunur. Ciğerleri, kebapları ve kendine has mezeleri ile ünlü olan bir işletmedir. Mekân otantik ve şık bir dekora sahiptir. Mekânda belirli bir saatten sonra canlı müzik bulunur. Eskişehirliler ve turistler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Ciğerci Ahmet ciğerlerini günlük kesimden yapar ve ürünleri bu sebeple her zaman tazedir. Bu ciğerci Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır. Bunun en önemli sebebi Pazar günleri Kasaplar Çarşısının kapalı olması ve o gün hayvan kesiminin olmamasıdır. Ciğerci Ahmet ciğerleri ile ünlü olsa da burada Harran kebabı olarak bilinen tavuk şiş de ciğer kadar meşhur bir lezzetidir. Bu restoranın bir farkı da siparişten önce masaya çeşitli ikramların getirilmesidir. Bu ikramlar da göz doyurucu ve lezzetlidir. Buranın en dikkat çekici lezzetlerinden birisi de tatlı soğan ismi verilen bir meze çeşididir. Bu meze vişne reçeli ve acı biber ile harmanlanarak hazırlanmıştır. Burada ciğer şiş, Adana şiş, kuzu şiş ve Urfa deneyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerin yanına açık ayran siparişi de verebilirsiniz. Tatlı olarak künefe tercih edebilirsiniz. Son olarak bir kahve ile yemeğinizi noktalayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi günleri 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Mustafa Kemal Paşa, Sivrihisar-1 Cad., No: 54, Tepebaşı

Telefon: 0222 230 79 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigerciahmetr/

Haritada Görüntüle >

Mantı Diyarı

Eskişehir Mantı Diyarı

2012 yılında Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde Pera Mantı adıyla açılmıştır. Daha sonra ismi Mantı Diyarı’na dönüştürülmüştür. Mantı Diyarı uluslararası bir kuruluş tarafından üstün lezzet ödülü almış bir yerdir. Bu ödül ile Avrupa’nın ödül alan ilk ve tek mantı markası olmayı başarmıştır. Ayrıca Türkiye’de ilk kez bir mantı konsepti ile açılan ve sadece kendine has mantılarını üreten bir restoran olma özelliğine sahip olmasıyla dikkat çekicidir. 17 çeşit mantı burada hazırlanır. Mantı Diyarı, restoran olarak son derece şık ve rahat bir şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca restoranın içi de son derece ferah bir yapıya sahiptir. Buraya gelmeyi düşünüyorsanız arayarak ya da internet üzerinden rezervasyon yaparak gelebilirsiniz.

Mantı Diyarı 17 çeşit mantının hazırlandığı bir restorandır. Tepsi mantı, Kayseri mantısı, cevizli Sinop mantısı, mercimekli mantı, diyet mantı, mantaz, piruhi, çıtır firuze sevilen mantı çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Mantı çeşitlerinin yanı sıra zengin bir salata menüsüne de sahiptir. Çoban salata, gavurdağı salata ve mevsim salata bunlar arasında yer alır. Mantının her türlüsünü seven ve farklı mantı türlerini merak eden kişilerin mantıları burada denemesi tavsiye edilir. Burada mantı yedikten sonra tatlılarından da deneyebilirsiniz. Tatlı olarak spesiyal tatlıyı denemenizi tavsiye ederiz. Son olarak fiyat bakımından değerlendirildiğinde fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., Şahin Cad., No: 78/B, Tepebaşı

Telefon: 0549 315 00 45

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/mantidiyari/

Haritada Görüntüle >

Birsen Kebap & Pide

Birsen Kebap & Pide

Eskişehir Tepebaşı’nda hizmet veren bir lokantadır. İsminde her ne kadar kebap ve pide geçse de zengin bir menüye sahip olması burayı sadece bir kebap ve pide salonu yapmaz. Burada kebap çeşitlerinden tutun et yemekleri, sebze yemekleri ve tatlılara varıncaya kadar zengin bir menüye sahip olması ile ön plana çıkar. Yemekleri oldukça lezzetlidir, Eskişehir halkı ve öğrenciler burayı genelde sıklıkla tercih eder. Yemek siparişlerinin yanı sıra çeşitli ikramları ile de müşterilerin gönlünü kazanmıştır. Masaya ikram olarak gelen ürünler de kaliteli ve lezzetli ürünlerdir.

Birsen Kebap zengin bir menüye sahip olması ile bilinir. Menüsünde genellikle Eskişehir yöresel yemekler ve Türk mutfağı yemekleri bulunur. Karışık Adana, lokma kebap, Birsen kebabı, Adana, Urfa, ızgara köfte, tavuk şiş, çöp şiş, döner lokma, pilav üstü döner, İskender yoğurtlu döner bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Ayıca sorpa çorbası, dana kavurma, yayla güveç, makarna çeşitleri, kuru fasulye, nohut gibi birçok yemeği restoran menüsünde görmek mümkündür. Burada en çok beğenilen yiyecek Birsen kebabı ve lokma kebabıdır. Tatlı olarak da sütlü tahinli kadayıf denenebilir. Eskişehir’e geldiğinizde bu restorana gelebilir ve burada hazırlanan nefis kebapların ve yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Son olarak fiyat bakımından değerlendirildiğinde fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Prof. Dr. Orhan Oğuz CAD., No: 113, Tepebaşı

Telefon: 0222 322 40 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/birsen_kebap/

Haritada Görüntüle >

Nazar Kebap

Eskişehir Nazar Kebap
Fotoğraf: İzzet Can Bağışlar

Nazar Kebap, eski adı Kebapçı Ali olan ve Eskişehir Odunpazarı’nda bulunan bir işletmedir. Eskişehir’in en iyi İskender kebabını yapan yerlerden biridir. Eskişehir’de meşhur olan ve Eskişehirlilerin çokça tercih ettiği bir kebapçıdır. Eskişehir’de çok uzun yıllardan beri hizmet veren Nazar Kebabın tarihi ise 1967’lere kadar dayanır. O günden günümüze kadar lezzetinden ödün vermeyerek gelebilmeyi başarmıştır.

Nazar Kebap Eskişehir’de öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. İskender, döner, pide burada yiyebileceğiniz lezzetlerdir. Eskişehir’de en iyi İskender kebabı yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Yemeklerin yanında ortaya ikram olarak soğan salatası getirilir. Ayrıca kebabın yanına da közlenmiş domates ve biber getirilir. Son olarak fiyatlar müşterilerin gözünde biraz yüksek olduğu düşünülür. Bu restorana gelirseniz bir öneri olarak mekânın meşhur İskender kebabını yemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal, Başan Sk., No: 6, Odunpazarı

Telefon: 0222 231 93 94 – 0545 923 09 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nazar_kebap/

Haritada Görüntüle >

Sağlık Pide

Eskişehir Sağlık Pide

Sağlık Pide, Eskişehir’de Adalar’da ve Yeni Bağlar’da şubesi bulunan bir tür kebap ve pide salonudur. Burada kebap çeşitleri, pide ve lahmacun bulunur. Eskişehir halkı ve öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ürünlerinin kalitesine ve lezzetine dikkat edilir. Bu şekilde dikkatlice hazırlanan ürünler müşterilerin beğenisine sunulur. Kısacası Eskişehir’de lahmacun ve pide yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca online sipariş vererek bu lezzetleri evinizin konforuna da taşıyabilirsiniz.

Sağlık Pide, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltıda serpme kahvaltı seçeneği bulunur ve serpme kahvaltıda sınırsız çay hakkı vardır. Öğle ve akşam yemekleri için ise lahmacun, pide çeşitleri ve kebap çeşitleri menüde yer alır. Pide ve lahmacun buranın en sevilen ürünlerindendir. Pidelerin hamuru taze ve çıtırdır. Ayrıca iç harcı da kıvamlı hazırlanmaktadır. Yemeklerin yanı sıra tatlı menüsü de mevcuttur. Yemeklerin yanına karışık meze tabağı da sipariş edebilirsiniz. Karışık meze tabağı buranın en beğenilen lezzetlerinden biridir.  Son olarak fiyat bakımından değerlendirildiğinde fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal, Başarılı Sk., No: 35, Odunpazarı

Telefon: 0222 230 11 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/saglikpide/

Haritada Görüntüle >

Pino

Eskişehir Pino Burger

1978 yılında Eskişehir’de eski Hamamyolu Caddesi üzerinde çok küçük bir dükkân olarak açılmıştır. Eskişehir’de bir öğrenci olan Fuat Gürcüoğlu diğer öğrenci çevrelerinden de destek alarak 1978 yılında Eskişehir’in ilk hamburgercisini açmıştır. Pino Burger’in bir öğrenci tarafından açılmış olması onun öğrenci dostu bir işletme olmasını sağlamıştır. O günden bu güne öğrenci dostu bir işletme özelliğini kaybetmeden hizmet hayatına hız kesmeden devam etmektedir. 1978 yılında çok küçük bir dükkânda başlayan serüven günümüzde büyüyerek Eskişehir’in pek çok noktasına taşınmıştır. Yani Eskişehir’de Pino’yu pek çok yerde bulabilirsiniz. Burada yemek yiyebileceğiniz gibi isterseniz sipariş vererek Pino lezzetini evinizin konforuna taşıyabilirsiniz.

Pino Eskişehir’de bir hamburger restoranıdır. Bir hamburger restoranı olması sebebi ile hamburger severlerin göz bebeği bir yer olmuştur. Burada hamburgerin birçok farklı çeşidini bulmak mümkündür. Cheeseburger, Pino Burger, klasik hamburger, piliç burger, piliç barbekü burger, ekstra large burger burada hazırlanan hamburger çeşitlerinden bazılarıdır. Öğle yemeği ve akşam yemeğinde hamburger yemek istiyorsanız Pino’yu tercih edebilirsiniz. Hamburgerin yanı sıra pizza, patates kızartması ve Rus salatası gibi yiyecekleri de burada bulmak mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., İsmet İnönü Cad., No: 60/A, Tepebaşı

Telefon: 0222 231 75 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pinoturkiye/

Haritada Görüntüle >

Et Evim Steak House

Et Evim Steak House

Et Evim Steak House, Eskişehir Tepebaşı’nda bulunan steakhouse tarzında bir işletmedir. Et üreticiliği konusunda tecrübeye sahip olan işletmeciler tarafından açılmıştır. Meralarda yetişen dana ve kuzular seçilerek besihanelerde özel olarak beslenir. Restoranın et ihtiyacı da bu şekilde karşılanmaktadır. Besihanelerde özel olarak yetiştirilen bu hayvanlar İslami usullere uygun şekilde modern tesislerde kesilir ve Eskişehir halkına sunulur. Et Evim, hayvancılık ve et konusunda tecrübeli bir ekip tarafından kurulmuştur. Etin hangi parçasının hangi yemekte iyi gideceğinin bilinmesi bu restoranın öne çıkmasını sağlamıştır. Bu restoranda özel teknikler kullanılarak pişirilen etler müşterilere sunum yapılarak servis edilir. Yemeklerin lezzeti kadar sunumları da bu restoran için ayrı öneme sahiptir. Bu mekânın girişinde Türkiye’nin e iyi 10 steakhouse restoranlarından biri olduğu belirtilir.

Et Evim Steak House; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı için; kahvaltı tabağı ve çorba çeşitleri tercih edilebilir. Öğle yemeği ve akşam yemeği için geliniyorsa tercih imkânı daha geniştir. Öncelikle bu restoranın menüsü oldukça çeşitlidir. Çorba çeşitleri, burgerler, dry aged etler, dana, kuzu ızgaralar, aperatif ızgaralar, tandır, restoranın özel ürünleri, salatalar, tatlılar ve içecekler bu restoranın menüsünü oluşturmaktadır. Eskişehir’e geldiğinizde güzel ve lezzetli bir et için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Burada en çok dana lokum ve bonfile tavsiye edilir. Ayrıca buraya geldiğinizde otopark sorunu da yaşamazsınız. Son olarak bu restoran fiyat olarak düşünüldüğünde fiyatları makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnönü 1. Cad., No: 130, Tepebaşı

Telefon: 0532 057 02 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/et_evim/

Haritada Görüntüle >

Fil Burger

Eskişehir Fil Burger

Fil Burger, Eskişehir Tepebaşı’nda Barlar Sokağı olarak bilinen sokakta hizmet vermektedir. Eskişehir’in en iyi ev yapımı hamburgerlerini yiyebileceğiniz işinde başarılı ve kaliteli bir işletmedir. Ürünlerin birçoğu kendileri tarafından hazırlanır. Bu sayede ev yapımı hamburgerleri yiyebilirsiniz.  İşletmecisi evli bir çifttir. Butik bir restoran tarzına sahip olması ile bilinir. Ürünlerin birçoğu kendi imal ettikleri ürünlerden hazırlanarak servis edilir.

Fil Burger öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın ana yemeği hamburger ve hamburger çeşitleridir. Fil Burger hamburgere yeni bir soluk getirmiş ve farklı çeşitlerde hamburger hazırlamıştır. Hamburger ekmeği bu restoranda özel olarak hazırlanır ayrıca hamburgerin içerisine koyulan et de yine hazır değildir. Burada patlıcanlı ve mantarlı açık hamburger deneyebilirsiniz. El yapımı hamburgeri çıtır patates ve çeşitli içecek seçenekleri ile Fil Burger sizi bekliyor. Son olarak menülerin fiyatları makul seviyede, hamburger menüleri ise doyurucu kıvamdadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskibağlar, Aşçı Sk., No: 14/B, Tepebaşı

Telefon: 0222 220 05 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/filburgerchef/

Haritada Görüntüle >

Rodop Köftecisi

Eskişehir Rodop Köftecisi

Eskişehir’de lezzetli bir köfte yemek istiyorsanız Rodop Köftecisine gelmelisiniz. Bu köfteci, Eskişehir merkezde Odunpazarı’nda yer alıyor. Odunpazarı’nda sanayi girişinde yer alan köfteci Eskişehir halkı tarafından da sevilen ve tercih edilen bir köftecidir. Ayrıca kapının hemen önünde otoparkın bulunması buraya geldiğinizde park sorunu yaşamanızı engelliyor. Geniş ve ferah bir dükkân olması itibari ile de insanların rahat rahat yemek yiyebileceği bir ortama sahiptir.

Rodop Köftecisi menü olarak çok fazla bir çeşit sunmaz, burada sadece köfte ve şiş bulunur. Köfte, piyaz, salata ve içecekler burada bulabileceğiniz yiyecek ve içeceklerdendir. Eskişehir’e yolunuz düştüğünde buraya gelip lezzetli köftelerden tadabilirsiniz. Restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde ise fiyatlar normaldir. Yemeklerin ardından istediğinize göre çay veya kahve ikramı bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Yenidoğan, 1. Soğuk Demirciler Sk., No: 6, Odunpazarı

Telefon: 0222 237 21 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rodopkofte/

Haritada Görüntüle >

Neyzen Meyhanesi

Eskişehir Neyzen Meyhanesi

Neyzen Meyhanesi, Eskişehir Tepebaşı’nda Barlar Sokağı olarak bilinen sokakta,  sıcak ve samimi bir ortama sahip meyhanedir. Bu meyhane iç dekoru ve müzikleri ile ilgi çeker. Meyhanede en dikkat çeken detay duvarlarında asılı olan resimlerdir. Türkan Şoray, Kadir İnanır, Filiz Akın gibi pek çok Yeşilçam oyuncusunun duvarda resmi bulunur. Bu meyhane resimlerin yanı sıra sevimli bir iç dekora sahip olması ile bilinir. Rengârenk sandalyeler, masa örtüleri, tavandan sarkan gaz lambaları, teneke içerisinde dikili çiçekler bu mekânın iç dekorunu oluşturur ve buraya sevimli bir hava katar. Meyhanenin başka bir özelliği de canlı müzik bulunmasıdır. Bu meyhane aynı zamanda sevdikleriniz ve ailenizle gelip güzel bir zaman geçirebileceğiniz gibi pek çok özel güne de ev sahipliği yapması ile bilinir.

Neyzen Meyhanesi, rakı seven kişilerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir. Hatta bu meyhanenin mottosunda rakıyı sek içelim gibi bir ibare yer alır. Bu bir nevi müşterileri rakı içmeye davet niteliği taşır. Burada rakı içiyorsanız yanına meze çeşitlerinden alabilirsiniz. Haydari, acılı ezme, patlıcan ezme, semizotu gibi mezeler tercih edilebilir. Ayrıca rakı balık için de bu meyhaneye gelinebilir. Yemekleri ve mezeleri tazedir. Fiyat olarak değerlendirildiğinde bir meyhane olması itibari ile fiyatların ekonomik düzeyde olduğu söylenilebilir. Bu meyhaneye gelmek için önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 14:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., Vural Sk., No: 59, Tepebaşı

Telefon: 0222 233 65 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/neyzen_meyhanesi/

Haritada Görüntüle >

Sosyal Meyhane

Eskişehir Sosyal Meyhane
Fotoğraf: Alp Gerek

Sosyal Meyhane, Eskişehir Tepebaşı’nda Barlar Sokağı olarak bilinen sokakta yer alan butik bir meyhanedir. Bu meyhane Eskişehir’de sıcak ve samimi bir ortam yaratarak müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır. Meyhane gerek iç dekoru olsun gerek personellerin ilgisine kadar sıcak ve samimi bir ortamın oluşmasına yardımcı olur niteliktedir. Bu mekân aynı zamanda çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapması ile bilinir. Fasıl geceleri, özel eğlenceler, özel gün kutlamaları gibi etkinliklere de ev sahibi olmuştur. Ayrıca bazı günler 80’ler, 90’lar gibi konsept geceler düzenlenir.

Sosyal Meyhane, yöresel yemeklerin ve diğer ülke mutfağından yemeklerin bulunabileceği mekânlardan biridir. Ayrıca bu meyhanede Hatay mutfağına özgü mezeler de bulunmaktadır. Bu restoran akşam yemeği ve eğlenceler için uygundur ve gündüzleri açık olmaz. Meze çeşitleri az ve kalitelidir. Buraya gittiğinizde yaprak et, çoban kavurma, Girit mezesi ve irmik helvası deneyebilirsiniz. Fiyat olarak değerlendirildiğinde Eskişehir’deki pek çok meyhaneye göre fiyatları makul seviyede olduğu görülür. Buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 16:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., Vural Sk., No: 44/1, Tepebaşı

Telefon: 0530 687 75 96

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/sosyalmeyhane_

Haritada Görüntüle >

Mezze Restaurant

Eskişehir Mezze Restaurant

Mezze Restaurant Eskişehir Tepebaşı’nda yer alıyor. Eskişehir’de Akdeniz yemekleri, deniz ürünleri, şarap ve rakı için gelinebilecek restoranların en başında yer alıyor.  Deniz ürünlerinin bin bir çeşidinin bulunması bu restoranı deniz ürünü seven kişiler için ideal bir yer yapar. Restoran ambiyans olarak da şık bir ambiyansa sahiptir.  Restoran akşam saat 16 ile gece 1 arasında açıktır ve buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırılması gereklidir. Rezervasyonsuz gelindiği takdirde boş masa bulma ihtimali oldukça düşüktür.

Akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Mekân genel itibari ile alkollü bir mekândır. Mezze Restaurant oldukça geniş bir menüye sahip olması ile bilinir.  Başlangıç menüsü, ara sıcaklar, mezeler, anan yemek ve içecekler restoranın menüsün yapı taşını oluşturur. Restoranın en dikkat çeken yanı ise meze çeşitleri ve ara sıcak çeşitlerinin oldukça fazla olmasıdır. Burası özellikle balık ve mezeleri ile ön plana çıkmıştır. Bu restoranda ızgara balık çeşitleri ve rakı en sık tercih edilen ikililerden olmuştur. Ayrıca Rum böreği, karides, balık karpaçio, kalamar bu restoranda deneyebileceğiniz diğer lezzetler arasında yer alır. Son olarak fiyatları itibari ile değerlendirildiğinde, fiyatları makul seviyededir denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hoşnudiye Mah., Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad., Nazım Hikmet Sk., No: 2, Tepebaşı

Adres: Haftanın tüm günü 16:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Telefon: 0222 230 30 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mezzehouse/

Haritada Görüntüle >

Trakya Lokantası

Eskişehir Trakya Lokantası

Trakya Lokantası,1946 yılında Eskişehir Tepebaşı’nda açılmıştır. Eskişehir’in eski lokantalarından biridir. Küçük ve samimi bir ortama sahiptir. Bu lokantada yemeklerin çeşitleri çoktur. Temiz ve hijyenik olan bu lokantanın yemekleri lezzetli oluşuyla öne çıkar. Yemeklerin servisi hızlı, personeli ise güler yüzlü ve müşteriye karşı ilgilidir.

Yöresel yemeler ve Türk yemekleri hazırlanıp servis edilir. Bu lokantada yemekler günlük olarak hazırlanır ve menüde çeşit oldukça boldur. Lokantanın en çok beğenilen yemekleri; güveç, çayır kebabı, kereviz dolması, pilav, hoşaf ve ciğer sarmadır. Buranın ciğer sarması methedilir.  Ayrıca bu lokantada hazırlanan birçok yemek müşteriler tarafından beğenilerek yenilir. Son olarak fiyatlar değerlendirildiğinde bir esnaf lokantasına göre pahalıdır denilebilir. Ancak yemeklerin lezzeti ve kalitesi ödediğiniz paraya değecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 05:30 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Deliklitaş, Değirmen Sk., No: 10, Odunpazarı

Telefon: 0222 231 17 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/trakyalezzet/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Odunpazarı Köfteci Ahmet

Eskişehir’in tarihi ve turistik bir yeri olan Odunpazarı’nda yer alan bir köftecidir. Bu köftecinin tarihinin Odunpazarı kadar eski olduğu söylenir. Köfteci Ahmet, 2 katlı tarihi bir Odunpazarı evinde hizmet verir. Konum olarak oldukça kolay bulunur bir yerdedir. Atlıhan Çarşısında bulunan köfteci, hazırladığı köfteleri ile ünlüdür. Fiyat olarak da oldukça ekonomik olan restoran öğle saatlerinde yoğun müşteri akınına uğrar. Bu restoran diğer köftecilerden farklı olarak akşam erken bir saatte kapanır.

Tarihi Odunpazarı Köfteci Ahmet Izgara öğle yemeği için tercih edilebilir bir mekândır. Sabah kahvaltı seçeneğinin olmaması ve akşamları da erken kapanması nedeni ile öğle saatleri tercih edilir. Bu lokantada köfte çeşitleri,  piyaz, künefe ve içecek çeşitleri bulunur. Izgara köfte, balaban köfte, yoğurtlu köfte, piyaz burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir. Burada en çok beğenilen ve tercih edilen köfte ise balaban köfte ve yoğurtlu köftedir.  Masaya yemekler ile birlikte sürahide su getirilir ve bu su ikramdır. Bu restoranda köftenin ardından künefe veya katmer tercih edilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Paşa Mah., Pazaroğlu Sk., No: 3, Odunpazarı

Telefon: 0222 234 51 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/odunpazarikofteciahmet26/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Ali 1974

Eskişehir Köfteci Ali 1974

Eskişehir’in en ünlü köftecilerinden biri olan Köfteci Ali 1974, Ali Kelebek tarafından 1974 yılında Eskişehir Tepebaşı’nda açılmıştır. Konum olarak oldukça basit bir lokasyonda bulunur. Eskişehir Tren Garı’nın tam karşısında yer alan köfteci, oldukça merkezi konumu ile de dikkat çekmektedir. Mütevazı, küçük bir işletme olan köfteci tam bir esnaf lokantasıdır denilebilir. Yıllardır hiç değişmeyen lezzeti ile bu köfteciye olan rağbet büyüktür. 2 katlı bir binada hizmet veren köfteci lezzetli köfteler hazırlayıp sunması ile Eskişehirliler tarafından sıklıkla tercih edilen bir restoran olmasını korumuştur.

Ekmek arası köfte, sade köfte burada yiyebileceğiniz köftelerdendir. Bu köftecide çoğunlukla ekmek arası köfte tercih edilir. Ekmek arası köftenin lezzet sırrı da etin kalitesi, ekmeğin çıtırlığı ve içerisine koyulan malzemelerin tazeliğinden ileri gelir. Kızarmış ince dilim ekmeklerin üzerine köfte yağı dökülür ve köfteler bu şekilde servis edilir. Köftelerin yanına ise ikram olarak soğan tabağı ve domates getirilir. Son olarak fiyat olarak değerlendirildiğinde, fiyatları ekonomik, köftesi porsiyon olarak doyurucu ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., İstasyon Cad., No: 45/A, Tepebaşı

Telefon: 0222 233 51 01 – 323 65 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteciali1974/

Haritada Görüntüle >

Tatlıdil Köftecisi

Eskişehir Tatlıdil Köftecisi

Tatlıdil Köftecisi, Eskişehir’in ilk esnaf lokantalarından biri olma özelliğine sahiptir. Bu köfteci 1932 yılında Naif Tatlıdil ve oğlu Salih Tatlıdil tarafından Odunpazarı’nda açılmıştır. Eski bir işletme olması tecrübeli olmasını sağlamıştır. Geçmişten gelen tecrübelerle kaliteli bir hizmet vermeyi amaç edinmişlerdir. Tatlidil Köftecisi, mekân olarak eski ve küçük bir yerdir. Ancak hazırladığı lezzetler bakımından büyüktür.

Tatlıdil Köftecisi, ızgara köftesi ile ünlü bir lokantadır. Burada yapılan ızgara köfteler dana eti kullanılarak hazırlanır. Izgara köftede kullanılan kıyma kalitelidir ve genellikle yöre hayvanından karşılanır. Izgara köftenin yanında genellikle üzümlerden yapılmış şıra tercih edilir. Köftenin yanı sıra piyaz, tel kadayıf, peynir tatlısı bu lokantanın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Son olarak restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların ekonomik düzeyde olduğu görülecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı, Yandaş Sk., No: 19, Odunpazarı

Telefon: 0222 234 75 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/tatlidilkoftecisi.eskisehir/

Haritada Görüntüle >

Tanınmış Helvacı

Eskişehir Tanınmış Helvacı
Fotoğraf: Arif Arabacı

1865 yılında Sefilizade Mehmet Ağa tarafından Eskişehir’in Taşbaşı bölgesinde Helvacı ve Şerbetçi olarak açılmıştır. Tarihi çok eskilere dayanan Helvacı, zamanla ünlenerek büyümüştür. Kendine özgü üretim tarzına sahip olması ile kısa sürede Eskişehir ilinde ünlenmiştir ve ürünlerine olan talep artmıştır. Sefilizade Mehmet Ağa, cömertliği ile tanınan ve herkes tarafından sevilen bir zatmış. I. Dünya Savaş’ında orduya yüklü bir miktar bağış yapmış. Bundan dolayı da kendisine Donanm-i İane madalyası verilmiştir. Günümüzde bu köklü tarihi işletmeyi Sefilizade Mehmet Ağa’nın 5. kuşaktan torunu işletmektedir. 5. kuşak torun olan Özgür Canbolat, tüm üretim süreçlerine hâkim olarak geleneksel usulde helva yapımını sürdürmektedir.

Tanınmış Helvacı, helvanın her türlüsünü bulabileceğiniz bir işletmedir. Sade tahin helvası, kakaolu tahin helvası, cevizli yaz helvası, met helvası, nuga helvası, kürek helvası, çıtır helva burada bulabileceğiniz helva çeşitleridir. Helva haricinde talkan kurabiyesi, tahin haşhaş ezmesi, lokum, üzüm pekmezi, susam, reçel, lokum gibi pek çok ürün de burada bulunur. Helvaları günlük olarak hazırlanır ve tazedir. Bu ürünleri Eskişehir’deki satış noktasından satın alabileceğiniz gibi internet üzerinden online olarak sipariş verebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:30 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Deliklitaş Mah., Değirmen Sk., No: 34/B, Odunpazarı

Telefon: 0530 887 18 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/taninmishelvaci/

Haritada Görüntüle >

İnan Met Helva

İnan Met Helvaları

İnan Met Helva 1959 yılında İsmail İnan tarafından Met helvası olarak hazırlanmaya başlamıştır. İsmail İnan Bey, o devirde evinde zor şartlar altında bu helvanın yapımına başlamıştır. O zamanın şartlarıyla met helvasının hamurunu kuzine sobada pişirmiş, şerbetini ise pompalı gaz ocağında pişirerek hazırlamış. Bu şekilde hazırlamış olduğu helvaları tepsilere dizerek Eskişehir sokaklarında satmış. Bu helvalar zamanla çok beğenilmiş ve helvaya olan talep hızlı bir şekilde artmıştır. Artan talebin karşılanması amacıyla 1961 yılında ilk imalathane açılmıştır. Bu imalathane de talepleri zamanla karşılayamamıştır ve 2. imalathane bu şekilde açılmıştır. Günümüzde bu işletme İsmail İnan’ın 3. kuşaktan torunu tarafından işletilmektedir.

İnan Met Helva, helva çeşitlerinin hazırlanıp satıldığı bir işletmedir. Burada met helva, çekme helva, yazlık helva ve nuga helva satılmaktadır. Ayrıca dökme helva, cevizli yaz helvası buranın en beğenilen helvalarındandır. İnan Met Helvalarını Eskişehir’deki şubesinden satın alabileceğiniz gibi internet üzerinden istediğiniz bir siteden de temin edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal, Reşadiye Esnafı Sk., No: 28, Odunpazarı

Telefon: 0222 234 04 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/inanmet/

Haritada Görüntüle >

Venedik Pastanesi

Eskişehir Venedik Pastanesi
Fotoğraf: Bekir Cihan Özcan

Venedik Pastanesi, 1964 yılında Eskişehir’de Ahmet Tüylü tarafından kurulmuştur. Ahmet Tüylü, 1910-1930 yılları arasında Rusya’da çalışmıştır ve pastacılık bilgilerini de burada öğrenmiştir. Daha sonra Türkiye’ye dönerek pastacılık bilgilerini Rize ve Niğde’de sergilemiştir. Daha sonra Eskişehir’e gelerek Venedik Pastanesini kurmuştur. Kurulduğu günden bu güne kaliteden ödün vermeyerek hizmetlerine devam etmektedir. Günümüzde bu pastane Ahmet Tüylü’nün 3. kuşak torunları tarafından işletiliyor. Günümüzde Eskişehir’de birkaç şubesi daha bulunuyor. 2 katlı bir binada hizmet veren pastanenin balkonu da bulunur. Yaz aylarında balkon müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilir. Burada oturup tatlı yiyebileceğiniz gibi buradan tatlılarınızı online olarak da sipariş edebilirsiniz.

Venedik Pastanesi zengin bir tatlı menüsüne sahip olması ile bilinir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için bu pastane tercih edilebilir. Sabah kahvaltılık ürünler mevcuttur. Açma çeşitleri, poğaçalar, simit gibi yiyecekler kahvaltılarda en çok tercih edilen ürünlerdendir. Kahvaltılarda zeytinli açma en çok beğenilen lezzetler arasındadır. Tatlı çeşitlerinden pastalar, dondurmalar, sütlü Nuriye bu pastanenin en beğenilen tatlılarındandır. Fiyat olarak uygun ve lezzetli bir pastanedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., İsmet İnönü-1 Blv., No: 1, Tepebaşı

Telefon: 0222 230 75 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/venedikpastaneleri/

Haritada Görüntüle >

Lalezar Pastanesi

Eskişehir Lalezar Pastanesi
Fotoğraf: Eskişehirnet

Eskişehir Odunpazarı’nda bulunan bir pastanedir. Mekân olarak eski ve köklü bir işletmedir. Bir Eskişehir lezzeti olan petifürü ile ünlüdür. Bu pastanenin bir özelliği al götür şeklinde işlemesidir. Yani masada oturup tatlı yeme ve çay içme gibi bir imkân bulunmaz. Eskişehir’e yolunuz düştüğünde farklı bir lezzet olan petifürü buradan alarak denemenizi tavsiye ederiz.

Eskişehir’in en özel lezzetlerinden biri olan petifür ile öne çıkan bir pastanedir. Petifür, bir nevi küçük pastadır da denilebilir. Petifür taze taze hazırlanır ve müşterilere sunulur. Petifür, nuga helvası, mozaik pasta, midye kurabiye, kedidili kurabiyesi, tuzlu kurabiye, tereyağlı un kurabiyesi, leblebi kurabiyesi bu pastanenin sevilen tatlılarından sadece birkaçıdır. Son olarak tatlıların fiyatlarının biraz yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Deliklitaş, Savtekin Cad., No: 64, Odunpazarı

Telefon: 0222 233 43 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/petifurculalezar/

Haritada Görüntüle >

Kara Kedi Bozacısı

Eskişehir Karakedi Bozacısı
Fotoğraf: Dembe Zurna

Kara Kedi Bozacısı, 1925 yılında Eskişehir Odunpazarı’nda kurulmuştur. 1925 yılından günümüze kadar köklü bir tarihi ile Eskişehir’e hizmet veriyor. Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden müşteri ağırlar. Boza, bazı insanlar tarafından çok sevilen bir kış içeceği iken bazı insanların ise tercih etmediği bir içecektir. Günümüzde Eskişehir’de Odunpazarı şubesi dışında 2 tane daha bulunur. Bu bozacı doğallığa ve sağlığa çok önem vermesi ile bilinir. Öyle ki Eskişehir dışına üretim yapmaz. Bunun sebebi paketleme işleminde kimyasalların kullanılmasıdır. Mekân işletme olarak geniş bir yer değildir, genellikle bozayı alıp çıkıp istediğiniz yerde içebilirsiniz.

Kara kedi bozacısı, bozaları ile ünlü bir işletmedir. Burada boza hazırlanırken organik malzemelerin kullanılmasına özen gösterilir. Boza farklı malzemeler hammadde olarak kullanılarak hazırlanır. Genellikle boza hazırlanırken mısır, buğday, bulgur, pirinç, nohut gibi bakliyatlar kullanılmaktadır. Kara kedi bozacısı, bozaları hazırlarken mısırı hammadde olarak kullanmıştır. Boza dışında burada dondurma da bulunur. Dondurmaları da boza kadar lezzetlidir. Organik, sağlıklı ve lezzetli bir boza içmek istiyorsanız Kara kedi Bozacısını denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Arifiye, Köprübaşı Cad., No: 22, Odunpazarı

Telefon: 0222 231 12 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karakedi.bozacisi/

Haritada Görüntüle >

Mazlumlar Muhallebicisi

Eskişehir Mazlumlar Muhallebicisi

Mazlumlar Muhallebicisi, Eskişehir Odunpazarı’nda yer alıyor. 1927 yılında açılmış olan muhallebici aynı zamanda Eskişehir’in en eski muhallebicileri arasında yer alıyor. Muhallebici, Balkan Savaşı sırasında Eskişehir’e göç etmiş Oktar ailesi tarafından işletilmektedir. Günümüzde Oktar ailesinin 3. kuşak akrabaları tarafından işletilmektedir. Geçmişten günümüze kadar gelen bir tecrübe ile en güzel ve kaliteli tatlıları müşteriler ile buluşturulur. Ayrıca bu muhallebicinin bir özelliği de Türkiye’nin en iyi 10 muhallebicisi arasında yer alıyor oluşudur.

Mazlumlar Muhallebicisi, zengin tatlı menüsüne sahip olması ile bilinir. Dondurma çeşitleri, sütlü ve şerbetli tatlılar, muhallebi çeşitleri bu tatlıcının menüsünde yer alan tatlı çeşitlerindendir. Tatlıları kadar dondurmaları da güzel ve denemeye değerdir. Burada hazırlanan dondurmalar tamamen organik ürünler kullanılarak hazırlanır. Tatlılar da aynı dondurmaları gibi organik ürünler ile hazırlanır. Sakızlı muhallebi, su muhallebisi, tahinli dondurma, supangle, keşkül, güllaç, su muhallebisi, krem karamel triliçe burada denenebilecek tatlılardan birkaçıdır. Tatlı menüsünün yanı sıra burada yemek olarak yiyebileceğiniz ürünler de mevcuttur. Tavuk suyuna çorba, pilav üstü tavuk tercih edilen yemeklerdendir. Tatlı ve yemeğin yanı sıra içecek olarak salep ve yabanmersini çayı da denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eskibağlar, Üniversite Cad., Haller Gençlik Merkezi, No: 23, Tepebaşı

Telefon: 0222 320 71 18

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mazlumlar_muhallebicisi/

Haritada Görüntüle >

Tadım Fadima Dondurma

Eskişehir Tadım Fadima Dondurma

Tadım Fadima Dondurma, 1959 yılında Eskişehir’de kurulmuştur. Oldukça lezzetli dondurmalara sahip olması ile bilinir. Eskişehir’de pek çok yerde şubesi vardır. Bu dondurmacı mekân olarak da ilgi çekici bir atmosfere sahiptir. Sıcak ve nezih olacak şekilde dekore edilmiş olan dondurmacı yaz, kış birçok müşteri çekmektedir.

Tadım Fadima Dondurma, menü olarak zengin bir içeriğe sahiptir. Dondurma çeşitleri, pastalar, baklava çeşitleri, sütlaç gibi pek çok sütlü ve şerbetli tatlıyı bu işletmenin menüsünde yer almaktadır. Tatlıların yanı sıra pek çok içecek seçenekleri de burada yer alır. Çay, kahve, salep, boza ve diğer soğuk ve sıcak içecekler menüde bulunan içeceklerdendir. Kış aylarında yapılan boza, burada beğenilerek tüketilen içecektir. Dondurma çeşitlerinden bitter dondurma, parça çikolata ve karamel dondurma denenebilir. Buraya geldiğinizde dondurma çeşitlerinin yanı sıra karakedi bozası, profiterol, salep içi fıstıklı baklava gibi lezzetleri de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hoşnudiye Mah., Doktorlar Cad., No: 37, Tepebaşı

Telefon: 0531 333 48 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tadimfadimapastaneleri/

Haritada Görüntüle >

Eskişehir bir öğrenci ve turizm kentidir. Kentin Avrupai havası, doğal ve tarihi güzellikleri bu bölgeyi turizm açısından zenginleştirmiştir. Ancak Eskişehir’in güzelliklerine güzellik katan bir değeri de şüphesiz zengin mutfağıdır. Eskişehir mutfağı, Kırım-Tatar mutfağının ağırlıklı olduğu bir mutfaktır ve lezzetli birçok yemeğe sahiptir. Yöresel çorbalar, hamur işleri, tatlılar, ızgaralar ve daha birçok çeşidi ile Eskişehir mutfağı ziyaretçilerine inanılmaz lezzetler sunuyor. Kısacası bu kentte gezilecek, görülecek ve tadılacak birçok yeni şeyler sizi bekliyor!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin