Fukuoka’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Uzakdoğu’nun gözde ülkelerinden Japonya’nın en turistik şehri Fukuoka, cazibe noktalarının yanında nefis geleneksel tatlarıyla da misafirlerini kendisine hayran bırakıyor.

Fukuoka’da ne yenir, ne içilir  yazısında ise şehir turunu lezzetlendirecek ve enerjiyi yükseltecek seçenekleri sıralıyoruz.

Japonya yemek kültürü açısından çok fazla renge ve türe sahip zengin bir mutfağa sahip. Neredeyse her şehri, her kasabası kendi adıyla özdeşleşmiş bir mutfak yaratmış. Güzel şehirlerinden Fukuoka’da da sivrilen ve sembolleşen özel lezzetler var.

1- Fukuoka’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Hakata Ramen

hakata ramen

Hakata Ramen, yoğun bir çorba içinde makarnalar bulunan ve chashu dilimleri ile kaplı yerel bir yemek. Bu lezzetin tadını çıkarmak isterseniz şehrin simgesel yatai yemek tezgahlarına başvurabilirsiniz.

2- Hakata Torimon

Hakata Torimon

Tarihi Japon kültürünün ve modern Batı etkisinin bir karışımı olarak düşünebileceğimiz bir pasta olan Hakata Torimon, Fukuoka’da tadabileceğiniz en güzel tatlı. Tereyağı, süt ve tatlı fasulyeden yapılan bu pasta küçük paketler halinde satılıyor.

3- Mentaiko

Mentaiko

Anavatanı Kore olan Mentaiko, pek çok yemeğe tat katmak için kullanıldığı gibi tek başına da tüketiliyor. Biber sosunda yavaş yavaş marine edilmiş Pollock roe ile yapılan ve Japon mutfağının zenginliğini gösteren bir yemek. Mentaikolu makarna, pizza, omlet gibi tercihlerden birini seçebilirsiniz.

4- Mizutaki

Mizutaki

Mizutaki, için tavuk ve çeşitli sebzeleri bir araya getiren Japon usulü bir çorba diyebiliriz. Bizim alıştığımızın aksine daha koyu bir çorba olsa da kullanılan malzemelerin damak tadımıza yakın olduğunu göreceksiniz. Japonya halkı bu nefis çorbanın yanında şarap veya şampanya içmeyi seviyor.

5- Motsunabe

Fukuoka’da ne yenir
Motsunabe

Oldukça zengin içeriğe sahip bir çorba olan Motsunabe, Fukuoka’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor. Güveç içinde pişiriliyor ve bir kase pirinçle servis ediliyor. Hazırlanışında domuz veya sığır eti, sarımsak, bölgeye özgü biberler ve lahana kullanılan çorba, tam bir vitamin deposu. Alkolün verdiği rahatsız edici hissi de yok ettiği söylenen bu yemek, eğlenceli bir gece sonunda dinç uyanmanızı sağlayabilir.

6- Yuzu Kosho

Yuzu Koshio

Japonya’ya özgü bir meyveden yapılan Yuzu Kosho, aslında bir sos. Pek çok ana yemeği güzelleştiren bu sos, patates cipslerinin yanında da çok güzel gidiyor.

*Japonya’nın Kyūshū bölgesinin en büyük şehri olan Fukuoka, gezilecek ve görülecek yerleriyle gezginleri heyecanlandırıyor. Birkaç öneriyi aşağıdaki yazımızda derledik.

Fukuoka’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin