Fotoğraflarıyla Birlikte Filipinler’de Gezilecek Yerler

Pirinç tarlaları, bembeyaz kumsalları, yağmur ormanları ve dahasıyla sizleri tropikal bir cennet olan Filipinler’e doğru yola çıkartıyoruz.

Asya’nın en popüler ülkelerinden olan Filipinler, doğasıyla ve farklı kültürüyle cazip seyahat noktalarından biridir. ” Filipinler’de Gezilecek Yerler ” yazımızı inceleyerek bu muhteşem ülkenin görülmesi gereken noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Puerto Princesa Yeraltı Nehri

Puerto Princesa Yeraltı Nehri

‘’Yeryüzünün en güzel adası’’ olarak adlandırılan Palawan Adasında bulunan Puerto Princesa Yeraltı Nehri’ni daha önce duymuş muydunuz? UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınacak güzellikte bulunana bu nehir,8,2 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun yeraltı nehirlerinden biridir.

Nehir üzerinde botlarla gezintiye çıkıp, rehberler eşliğinde nehrin tarihini dinleyerek gezebiliyorsunuz. Belirli bölümleri mağaraların altından geçen nehirde, sarkıtların arasından botlarla dikkatli bir şekilde ilerleyerek yolunuza devam edebiliyorsunuz.

Turlarla anlaşarak yaklaşık 110₺ gibi bir tutar karşılığında tüm nehri gezebilir ve sesli rehberlik hizmeti alabilirsiniz. Nehri gezerken güvenlik önlemlerine uymayı ve can yeleklerinizi üzerinizden çıkarmamaya özen göstermenizi öneririz.

Manila Katedrali

Manila Katedrali

Şehirde mimarisiyle en çok Manila Katedrali beğenilen kiliselerden biri olan Manila Katedrali, Hristiyanlığın yayılması beraber şehirde batı mimarisiyle inşa edilmiş yapılar arasında yer almaktadır. Depremler ve tayfunlar sebebiyle zarar görmüş olan kilise birçok defa temel yapısına zarar vermeden restore edilmiştir.

Filipin Pirinç Tarlaları

Filipin Pirinç Tarlaları

1995 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası seçilmiş olan Pirinç Tarlaları,2000 yıl öncesinde Luzon yerlileri tarafından kurulmuştur. Denizden 1300 metre yükseklikte çamurdan duvarlar yaparak oluşturulmuş tarlada tinoen cinsi pirinçler yetiştirilmektedir. Peyzajıyla dikkat çeken pirinç tarlaları, Filipinler’de görmeniz gereken en önemli noktalar arasında yer alıyor.

Boracay Adası

Boracay Adası

Dünyanın en iyi plajları listesi yapıldığında Boracay Adası’na ait yerleri eminim ki görüyorsunuzdur. Hindistan cevizi ağaçları altında, bembeyaz kumsallarda huzurun tadını çıkartabileceğiniz ada tüm dünyadan turistleri kendine çekiyor.

Tropikal bir cennet olarak adlandırılan Boracay Adası; tekne turları, su sporları, alışveriş noktaları ve restoranlarıyla canınız sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz dünyanın en güzel adalarından biridir. Filipinler’de fırsatınız olursa bu aday uğramadan dönmemenizi öneriyoruz.

Manila Ocean Park

Manila Ocean Park

Filipinler’de bulunana Manila Ocean Park’ı ziyaret ettiğinizde denizler altında gizli kalan canlı hayatını yakından izleme ve keşfetme şansını yakalıyorsunuz. Canlı renkleri ve farklı görünümleriyle dikkat çeken balıklardan, tehlikeli ve soğukkanlı köpek balıklarına kadar tüm canlıları bir arada burada ziyaret edebiliyorsunuz.

Güvenli ortamıyla çocuklarınızla beraber gönül rahatlığıyla gezebileceğiniz Manila Ocean Park’a her yaş grubundan ziyaretçi kabul ediliyor. Parkı ziyaret edecekseniz 2-3 saatlik vaktinizi ayırmanız, tüm parkı gezmeniz için yeterli olacaktır.

Denizaltında yüzme deneyimini de yaşayabileceğiniz parkı dilediğiniz her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Bilet ücretleri ve fırsatlar hakkında detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Fort Santiago

Fort Santiago

Manila’da bulunana Fort Santiago, şehrin önemli tarihi ve turistik noktalarından biridir. II.Dünya Savaşı sırasına kullanılmış ve şehir savunmasında büyük önem görmüş bu kale günümüze kadar gelmeyi başarmış yapılardan biridir. Şehrin simgeleri arasında bulunan Fort Santiago’yu 08.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Enchanted Kingdom

Enchanted Kingdom

Filipinler’e gittiğinizde sihirli bir dünyaya adım atmak ister misiniz? 1995 yılında Mario ve Cynthia Mamon tarafından kurulmuş olan Enchanted Kingdom,eğlence dolu bir tema park.

İstediğiniz tüm konseptleri bulabileceğiniz park içerisinde; dönme dolaplar,gondollar,roller coaster,korku tünelleri gibi heyecan verici oyuncaklar bulunmaktadır.

Yerliler ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen noktalar arasında bulanan Enchante Kingdom’un açılış saatleri ve giriş ücretleri hakkına detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Burnham Park

Burnham Park

Burnham Parkı, Filipinli halkın dinlenmek ve çocuklarıyla beraber vakit geçirmek için tercih ettiği huzur dolu mekanlardan biridir. Amerikan mimar Daniel Burnham tarafından tasarlanmış olan bu park içerisinde piknik yapabilir, bisiklet sürebilir veya kısa yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Gölde seyahat etmek isterseniz yapmanız gereken tek şey göl kenarında bulunan gondollardan kiralamak. Dileyen herkesin kullanabileceği gondollar sayesinde rahatlıkla gölde açılabilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Burnham Parkı’nı dilediğiniz her gün ve her saate ziyaret edebilirsiniz.

Della Santo Nino Cebu Bazilikası

Della Santo Nino Cebu Bazilikası

1565 yılında Miguel Lopez de Legazpi tarafından inşa edilmiş olan yapı, Filipinler’in en eski Roma Katolik Kilisesi olma özelliğine sahiptir. Zaman içerisinde meydana gelen depremlerden hasar görmüş olan kilise iki kez yeniden inşa edilmiştir. Cebu’nun en büyük etkinliklerinden olan Sinulog Festivali’ne ev sahipliği yapan kilise,05.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Paoay Kilisesi

Paoay Kilisesi

Filipinler’in en etkileyici yapılarından biri olan Paoay Kilisesi’nin tarihi 1686 yılına kadar dayanmaktadır. Zaman içerinde bazı bölümleri zarar görse dahi yapı kuvvetli duvarlarıyla ayakta kalmayı başarmıştır. Barok mimarisinin tüm detayların görebileceğiniz yapı UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Tuğla ve mercan taşlarından inşa edilmiş olan yapı Filipinler’de görmeniz gereken önemli yapılar arasında yer alıyor.

Mines View Park

Mines View Park

Filipinler’i ayaklarınızın altında hissedeceğiniz bir yere gitmek ister misiniz? Mines View Park, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, muhteşem bir manzara eşliğinde dinlenmek isteyenlerin bir numaralı tercihi.

Filipinler’de şehri en tepeden görebileceğiniz bu park özellikle gün batımı saatlerinde sunduğu muhteşem manzarayla ziyaretçileri kendisine çekiyor. Mines View Parkı dilediğiniz her gün 05.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Cebu Taocu Tapınağı

Cebu Taocu Tapınağı

1972 yılında Cebu’da inşa edilmiş olan Taocu Tapınağı, şehrin en popüler noktaları arasındadır. Çin Seddi’ne benzer mimarisiyle dikkat çeken yapı şehirde Taoizm inancından olmayanlara da açıktır. Dini törenlerin gerçekleştiği merkez, denizden 300 metre yükseklikte muhteşem bir manzaraya karşı konumlanmıştır.

İçerisinde hediyelik eşya dükkanları ve kütüphanenin de bulunduğu yapıyı dini ritüellerin olduğu günler dışında ziyaret edebiliyorsunuz.

Çikolata Tepeleri

Çikolata Tepeleri

Çikolata Tepeleri, Filipinler’de hem adıyla hem de görüntüsüyle dikkat popüler turistik noktalardan biridir.50 kilometreden fazla alana yayılmış olan bu tepeler, kurak mevsimlerde kahverengiye dönmesi sebebiyle Çikolata Tepeleri ismini almıştır.

Konik bir yapıya sahip olan tepeler, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olmasının yanı sır Filipinler’in en çok ziyaretçi alan noktalarından biridir. Nadir oluşan coğrafik koşullardan biri olan bu oluşumları dilediğiniz zaman Filipinler’de ziyaret edebiliyorsunuz.

Rizal Anıtı

Rizal Anıtı

Filipinler’de bağımsızlık hareketlerinin öncüsü, yazar ve gazeteci Jose Rizal, Filipin halkının ulusal kahramanlarından biridir. Jose Rizal’a olan minnetin bir göstergesi olarak 1913 yılında yapılmış olan Rizal Anıtı,Rizal Park içerisinde bulunuyor.

Vatanseverliğiyle ön plan çıkan bu kahramanın hikayesini okumak ve anıtının önüne çiçekler bırakmak isterseniz, dilediğiniz gün ve saate parkı ziyaret edebilirsiniz.

White Beach

White Beach

Filipinlern Boracay Adası’nda bulunana White Beach’i daha önce duydunuz mu? Dünyanın en güzel plajları listesinde sıklıkla denk gelebileceğiniz bu plaj turkuaz rengi suları, suyun dibi gözüken temizliği ve incecik beyaz kumlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı halinde.

Dalgasız sakin suyu ve kalabalıktan uzak oluşuyla kendinizi başka bir dünyada hissetmenizi sağlayacak olan White Beach,rüzgar sörfü için oldukça ideal.24 saat açık olan plaja dilediğiniz gün ve saate gidebilirsiniz.

Kawasan Şelaleleri

Kawasan Şelaleleri

Filipinler’in Kawasan bölgesine gittiğinizde sayısız şelale olduğunu görebilirsiniz. Şelalelerin bulunduğu bölgeler genellikle turistlerin akınına uğramış olsa da bölgeye vardığınızda kendinizi doğayla iç içe hissedecek ve etrafınızdaki kimseyi duymayacağınıza eminiz.

Turkuaz renkli sularıyla dikkat çeken şelalelerde birçok güzel resim çekilebilir ve tertemiz sularında doyasıya yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Cebu merkezinden otobüslerle ulaşabileceğiniz Kawala’da rehberler eşliğinde veya yalnız başınıza şelaleleri keşfe çıkabilirsiniz.

Magellan’s Cross

Magellan’s Cross

Filipinler’e ayak basan ilk Avrupalı olarak bilinen Ferdinand Magellan tarafından Filipin halkı arasında Hristiyanlık inancının yaygınlaşması için dikilmiştir. Mart 1521 yılında dikilmiş olan bu tahtadan haç Magallanes Caddesi’nde bulunan bir şapelin içinde bulunmaktadır. Bu tahtadan yapılmış olan haç işaretini haftanın her günü saat 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Filipinler’le alakalı gezi yazımızı beğendiniz mi? Düşünce ve önerilerinizi bizlere yorumlar kısmından bildirirseniz çok seviniriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin