Manila’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

Filipinler’in başkenti Manila’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

” Manila’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.. Filipinler mutfağı, zengin ögelerden oluşan oldukça lezzetli bir yemek kültürüne sahip… Diğer yandan başkentte yer alan restoranlarda dünya mutfağından yemekleri de görebilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Adobo

Adobo

Kentte yiyebileceğiniz Filipinler’in ulusal yemeği kabul edilen Adobo, genellikle tavuk eti ile pişirilen harika lezzetlerden biri. Manila’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu yemek içerisinde deniz ürünleri, sebze, sirke, soya sosu ve pek çok baharat yer alıyor. Adobo,  ülkede hemen her evde sıklıkla pişirilen bir ana yemek görevi görüyor.

2- Binacol

Binacol

Manila’da yiyeceğiniz çorbaların büyük bir çoğunluğu tavuk eti ile yapılıyor. Bu lezzet bombası, başlangıç yemeğinin adı ise Binacol.. 

İçerisinde Hindistan cevizi suyu, papaya, limon otu, balık sosu gibi malzemelerin yer aldığı bu lezzetli çorba, kent geziniz sırasında denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri.

3- Filipin BifteğiFilipin Bifteği

 

İnce ince kesilmiş biftek dilimlerinin lezzetli soslar ve baharatlarla harmanlanarak kızartılmasından oluşan Filipin Bifteği, Manila’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzet bombalarından biri.

Sokak satıcıları ve büfelerde sıklıkla karşılaşacağınız bu lezzet, bölgeye gelen turistlerin müdavimi olduğu yemekler arasında yer alıyor.

4- Pancit

Pancit

Filipinler’e özgü bir çeşit noodle olarak tarif edebileceğimiz bu lezzetli yemeğin ismi Pancit…  Çin usulü noodle içerisinde havuç ve lahana gibi farklı sebzeler ve tavuk da yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Pandesal

Pandesal

Manila’da kahve kültürü oldukça gelişmiş.. Bizde olduğu gibi beş çayları ve kahve molaları yapan pek çok insan görmeniz mümkün.. Pandesal ise kahve molalarının vazgeçilmez yiyeceği…

Manila geziniz sırasında yorulduğunuzu hissettiğiniz bir an Manila’da ne yenir diye düşünürseniz, bir kahve pandesal molası vermenizi tavsiye ederiz. Un, yumurta, maya ve şeker kullanılarak yapılan bu küçük tatlı ekmeklerin sizde de bağımlılık yapacağından eminiz..

6- Tinola

Tinola

Et ve sebzeden yapılan bu besin değeri yüksek çorbanın adı Tinola..

İçerisine tavuk, zencefil soğan, balık sosu, yeşil papaya ve labuyo yaprakları eklenerek zengin bir hal alıyor. Akşam yemeklerinin doyurucu başlangıcı Tinola’yı kentteki hemen her restoranda deneyebilirsiniz.

7- Dinengdeng

Dinengdeng

Deniz ürünlerinden oluşan bir akşam yemeği tadımı yapmak istiyor ve Manila’da ne yenir diye düşünüyorsanız Dinengdeng, sizlere önerebileceğimiz en lezzetli alternatiflerden biri. İçerisinde pek çok sebze ( kuşkonmaz, patates, biber vb.) yer alan bu lezzetli yemeğin en önemli özelliği mevsimine göre belirlenen önceden kızartılmış balıkların üzerine eklenmesi.

8- Ensaymada

Ensaymada

Bu lezzetli poğaçalar, Filipinler’in simgesi haline gelmiş harika atıştırmalıklar arasında.. Manila’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren Ensaymada, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Un, şeker, yumurta ve süt kullanılarak hazırlanan bu lezzet toplarının üzerine bir de rendelenmiş kaşar eklendi mi tadından yenmiyor.

9- Brazo de Mercedes

Brazo de Mercedes

Kent geziniz sırasında canınız tatlı bir şeyler istediyse akla gelecek ilk tatlı elbette ki Brazo de Mercedes olmalıdır.. Rulo pasta olarak tanımlayacağımız bu leziz tatlının içerisine karamel ve sütten yapılmış lezzetli bir muhallebi dolgusu yer alıyor. Bir öğle molasında denebilecek muhteşem lezzetlerden biri.

*Manila Gezilecek Yerler için.. 🙂

Manila’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin