Filipinler’de Ne Yenir? | En Meşhur 20 Filipin Yemeği

Filipinler ile ilgili yemek yazılarını okursanız bu ülkede yiyebileceğiniz pek bir şey olmadığını düşünebilirsiniz. Tabi ki durum böyle değil; Bu ülkede kısa bir araştırma ile damak tadınıza uyan birçok farklı lezzeti bulabilirsiniz.

Filipinler’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Sizin için Filipinler yemek kültürünü inceledik ve zevkle yiyebileceğiniz yiyeceklerden oluşan “Filipinler’de ne yenir? Ne içilir?” listemizi hazırladık;

1. Chicken Adobo

Station 7tea8 (adres ve bilgi)

Chicken Adobo
Chicken Adobo

Chicken adobo, Filipinler’de herkes tarafından bilinen ve herkes tarafından sevilerek yenen en meşhur yemeklerin başında gelmektedir. Sadece soya sosu ve sirke karışımında marine edilen tavuktan (bazı yerlerde domuz eti ile yapıldığı da oluyor) hazırlanan bu yemek kesinlikle denenmesi gereken yemekler arasında bulunuyor.

2. Balut

Bu lezzeti Boraçay’da bulunan Puka Plajı’nda deneyebilirsiniz. 

Balut
Balut

Balut, Filipinler’den çıkan ancak Laos, Vietnam, Kamboçya gibi yerlerde de çok sık rastlanan bir sokak lezzetidir. Kabul etmeliyiz ki Asya yemek kültürünün önemli simgelerinden biri olan bu yiyecek herkes tarafından yenebilecek türden değil. 17 günlük ördek embriyosunun haşlanmasıyla hazırlanan balut isimli bu garip yiyecek Filipinler sokaklarında çok fazla tercih edilmektedir.

3. Kare Kare

Lula’s House of Kare-Kare (adres ve bilgi)

Kare Kare
Kare Kare

Filipin yemekleri içinde meşhur olan bir diğer yemek olan kare kare, ülke genelinde çok sevilmektedir. Bu yemek çok sayıdaki sebze ve çeşitli soslarla hazırlanan bir güveçtir. Yemeğin adının ise “köri” kelimesinden geldiği tahmin edilmektedir.

4. Kinilaw

LosIndios Bravos (adres ve bilgi)

Kinilaw
Kinilaw

Çiğ balık ile hazırlanan bir tür salata olan kinilaw da Filipinler’e gelenlerin denemesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Salatanın adı ise “taze yenen” anlamındaki “kilaw” kelimesinden gelmektedir. Salata hazırlanırken balıklar asitli meyve suyu içinde limon ile marine edilmekte ve sarımsak, zencefil, soğan, karabiber gibi bileşenlerle servis edilmektedir.

5. Sinigang

Victorino’s (adres ve bilgi)

Sinigang
Sinigang

Bol miktarda et ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bir tür yahni olan sinigang, Filipinler’in en popüler yemekleri arasında bulunuyor. Yahniye ekşiliğini ise yapımında kullanılan demirhindi vermektedir. Yahni hazırlanırken çoğunlukla domuz eti kullanılmasına rağmen tavuk, sığır ya da balık eti de sıklıkla tercih edilmektedir.

6. Paksiw Na Lechon

Sabroso Lechon (adres ve bilgi)

Paksiw Na Lechon

Listemizin 6. sırasında domuz eti tercih eden ziyaretçilerimiz için bir yemek bulunuyor. Filipinler’in ulusal yemeği olarak kabul edilen bu yemek ülkeye ziyarete gelenlerin de en beğendiği yemekleri arasında bulunuyor.

7. Tapsilog

Rufo’s Famous Tapa (adres ve bilgi)

Tapsilog
Tapsilog

Tapsilag, bir tür etli Filipin kahvaltısıdır. Zaten bu ülkede muhteşem Türk kahvaltılarını arayacak olursanız büyük hayal kırıklığına uğramanız garanti. O yüzden tapsilog ile kahvaltı yaparak hem karnınızı doyurabilir hem de ülkenin kahvaltı kültürünü daha yakından tanıma imkanını yakalayabilirsiniz. Kahvaltı tabağından kurutulmuş dana eti, kızarmış yumurta ve yanında da pirinç pilavı yer almaktadır.

8. Halo Halo

Café Via Mare’s Halo-Halo (adres ve bilgi)

Halo Halo
Halo Halo

Bu ünlü Filipin tatlısı, “Filipinler’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için tatlı bir şeyler yemek isteyenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında bulunuyor. Tropikal bir plaj tatlısı olan halo halo bir bardakta servis edilmektedir ve içinde rendelenmiş buz, Hindistan cevizi ve dondurma gibi çeşitli katkılar bulunmaktadır.

9. Buko

Bukoyu ülkenin sokaklarında ve plajlarında bol miktarda içebilirsiniz. 

Buko
Buko

Filipinler dünyanın en büyük ikinci Hindistan cevizi üreticisi konumunda bulunmaktadır. Ülkede Hindistan cevizi pek çok alanda oldukça fazla kullanılmaktadır. Buko ismi verilen Hindistan cevizinin suyu ise çok lezzeti olmasa bile sıcak Filipinler’de hayli serinletici bir içecektir.

10. Rom

Helmut’s Place (adres ve bilgi)

Tanduay Rom
Tanduay Rom

Filipinler, Asya’daki en büyük rom üreticidir ve ülke halkı alkollü içecek konusunda tercihini romdan yana kullanmaktadır. Şeker kamışından yapılan rom ülkede satılan hazır sulardan daha ucuza satılmaktadır. 1854 yılından bu yana şişelenen Tanduay Romu ise Bacardi’den sonra dünyadaki en ünlü rom markasıdır.

11. Pork Sisig

Trellis (adres ve bilgi)

Pork Sisig
Pork Sisig

Filipin yemekleri içinde oldukça ikonik bir lezzet olan pork sisig, domuz eti ve tavuk ciğerinden yapılmaktadır. Acı biber ile terbiye edilen karışım sac tarzı dökme demir üzerinde pişirilmektedir. Açıkçası biz bu yemeği ülkemizde çokça tercih edilen bir sokak lezzeti olan tantuniye görünüm olarak çok benzettik. Bu yemeği şehrin ünlü restoranlarından barlarına kadar pek çok mekanında tatmanız mümkün.

12. Pancit Bihon Guisado

Lam Tin Tea House (adres ve bilgi)

Pancit Bihon Guisado
Pancit Bihon Guisado

Bir çeşit sebzeli erişte olan pancit bihon guisado, pirinç eriştesi, et ve sebzeden yapılan bir tür Filipin-Çin füzyonudur. Bu yemeği birçok restoranda bulabilirsiniz.

13. Puto at Dinuguan

Kamay Kainan (adres ve bilgi)

Puto at Dinuguan
Puto at Dinuguan

Bu yemek domuzun ciğer, böbrek, bağırsak, kalp, burun ve kulak gibi çeşitli organlarıyla yapılan bir tür güveçtir. Yemek genellikle pirinç yemeği ile servis edilmekte ve ülke genelinde çok fazla sevilmektedir. Eğer domuz etiyle aranız iyiyse “Filipinler’de ne yenir? Ne içilir?” listenize puto at dinuguanı da ekleyebilirsiniz.

14. Bibingka

Ferino’s (adres ve bilgi)

Bibingka
Bibingka

Bibingka, pirinçten yapılan bir tür pastadır. Hazırlanışında ise pirinç dışında Hindistan cevizi sütü, margarin ve şeker kullanılmaktadır. Yapılması zaman alan bir yiyecek türü olan bibingka, muz yapraklarına sarılı bir güveç içinde pişirilmektedir.

15. Sans Rival

Cafe Mary Grace (adres ve bilgi)

Sans Rival
Sans Rival

Oldukça zengin bir görünüme sahip olan sans rival isimli bu kek, aralara serpiştirilmiş kajular ile oldukça lezzetli ve denenmesi gereken bir lezzettir.

16. Lumpia

New Po Heng Lumpia House (adres ve bilgi)

Lumpia
Lumpia

Öğle yemeği için pratik bir yemek arıyorsanız lumpia size göre olabilir. Çin mutfağından etkilenerek yapılan bu börek doğru soslarla bir araya gelince sizin için muhteşem bir öğün olabilir. Lumpia artık Filipinler yemek kültürünün en önemli parçalarından biri haline gelmiştir.

17. Inasal

Mang Inasal (adres ve bilgi)

Inasal
Inasal

Kızarmış tavuk sever misiniz? Peki, kızarmış tavuğun kalamansi suyu, limon ve zencefille marine edilmiş hali olan inasala ne dersiniz? Yanında da pilav ve soya sosu ile servis edilen inasal, Filipin yemekleri arasında çok seveceğiniz tatlar arasında bulunuyor.

18. Cassava Cake

Luming’s (adres ve bilgi)

Cassava Cake
Cassava Cake

Eğer geleneksel bir Filipin tatlısı arıyorsanız cassava cake kesinlikle “Filipinler’de ne yenir? Ne içilir?” listesinde olması gereken lezzetlerden biri. Tatlı manyok unu ve Hindistan cevizi ile yapılmakta ve kömür üzerinde geleneksel yöntemlerle hazırlanmaktadır.

19. Chicharon

Max’s Restaurant (adres ve bilgi)

Chicharon
Chicharon

Domuz eti Filipinler’de çok fazla tüketiliyor. Chicharon da domuz etiyle yapılan, yağda cips gibi kızartılarak hazırlanan bir tür atıştırmalık yemektir. Bu cipsler sos olarak Hindistan cevizi sirkesine batırılmaktadır. Yemek özellikle bira ile çok fazla tüketilmektedir.

20. Lechon

Lechon
Lechon

Bilhassa özel günlerde hazırlanan bu domuz yemeği, İspanya yemek kültüründen Filipinler’e sıçramıştır. Bütün bir halde kızartılan domuz herkese yetecek kadar olduğu sürece eğlenceler en üst düzeyde keyifli bir şekilde geçmektedir. Filipin yemekleri hakkında bilgilere tam anlamıyla ulaşmak istiyorsanız ve domuz eti konusunda katı kurallarınız yoksa kesinlikle lechon denemeniz gereken tatlardan biri.

Filipinler’de sizi bekleyen pek çok lezzet bulunuyor ve bu yemeklerden bir kısmı mutlaka size göre! O halde “Filipinler’de ne yenir? Ne içilir?” listenizi hemen yapın ve bu Asya ülkesinin mutfağına yolculuğa çıkın.

Bizi Takip Edin