Fethiye’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Fethiye, ülkemizin turistik cazibe merkezlerinden biridir. Saklıkent Kanyonu, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Likya Yolu ve Kayaköy gibi birçok turistik mekâna ev sahipliği yapar. Ayrıca Fethiye’de rafting turizmi de oldukça gelişmiştir. Birçok turistik, tarihi ve doğal güzelliklerin Fethiye’de bulunması bu kentin her zaman turist çekmesini sağlamıştır. Turizm açısından zengin olan kentin yemek kültürünün de olmaması beklenemez. Çünkü buraya gelen turistlerin yemek yiyebileceği güzel restoranlara ihtiyaç fazlasıyla vardır. Bu nedenle Fethiye yöresinde Dünya mutfağı ve Türk mutfağına hitap eden birçok restoran bulunur ve bu ilçenin restoran kültürü de bir hayli gelişmiştir.

Ege ile Akdeniz’in kesiştiği mükemmel bir coğrafya üzerinde yer alan Fethiye muhteşem manzarası ve eşsiz mutfağı ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Fethiye mutfağı, Ege mutfağı sevenler için özel ve önemli mutfaklardan biri olacaktır. Akdeniz iklimi ve deniz kenarında yer alması bu kentin mutfağına etki eden en önemli faktörlerdir. Özellikle Ege otları, zeytinyağlı sebze ve meyvelerin ağırlıklı olarak kullanıldığı mutfak olması iklimin yemekler üzerindeki etkisini gösteren en önemli göstergedir. Deniz kenarında yer alması da buranın zengin balık ve deniz ürünleri çeşitlerinin mutfakta sıklıkla yer almasını sağlamıştır. Fethiye mutfağının yöresel lezzetlerinden bazıları ise Arabaşı çorbası, taze sıkılmış meyve suları, keşkek, mantar, kuzu göbeği ve gözleme olarak sıralanabilir.

Fethiye Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Fethiye’den Alınabilecek Yiyecekler: Ege ve Akdeniz mutfağının muhteşem yemek ve mezelerine sahip olan Fethiye doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleriyle de ön plana çıkan yerlerden biridir. Keşkekten çorbalara, börekten zeytinyağlı yemeklere varıncaya kadar çok çeşitli lezzetler Fethiye gezilerinde mutlaka tadılması gerekir. Yolunuz Fethiye’ye düştüğünde buradan alabileceğiniz yiyeceklerin başında ilk olarak doğal köy kahvaltılık ve bakliyat ürünleri olabilir. Fethiye ve çevre ilçelerin köylerinde yaşayan insanlar peynir, tereyağı gibi kahvaltılık ürünlerden bakliyat ürünleri ve kurutulmuş biber, patlıcana kadar pek çok sofralarda tükettiğimiz ürünleri yapmaktadır. Bu ürünler ve daha fazlasını Fethiye’de bulabilmeniz mümkün.

Fethiye’nin En Meşhur Tatlısı: Fethiye’de lokma çokça tüketilir. İlçe merkezinde lokma yiyebileceğiniz tatlıcılar bulunmaktadır. Bununla beraber, Fethiye lokanta ve restoranlarında baklava, ekmek kadayıfı, fırın sütlaç, kazandibi, Kemalpaşa, künefe, revani, tel kadayıf ve vezir parmağı gibi tatlıları bulabilmek mümkün. Bu ve daha fazla tatlı çeşidi Fethiye’deki pastane ve tatlıcılarında da bulunmaktadır.

Fethiye’de Nerede, Ne Yenir?

Efe Fırın Bazlama Dükkânı

Efe Fırın Bazlama Dükkanı

Fethiye merkezde hoş bir ortamda lezzetli kahvaltı için Efe Fırın’a uğramalısınız. Fethiye merkezde oldukça rahat bir konumda yer alan fırın, organik menüleri ve yöresel lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Bazlama imalathanesi ve aynı zamanda bir kahvaltı salonu olarak kullanılan işletmenin en önemli özelliği mutfak çalışanlarının hepsinin kadın olmasıdır. Bu fırının lezzetli ürünleri haricinde diğer hizmetleri arasında müşterilerine sunduğu ücretsiz otopark alanı, iç mekân ve açık alan yemek yeme yerleridir. Velhasıl Fethiye’de şöyle lezzetli bir kahvaltı için Efe Fırın’ı ziyaret edilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

Efe Fırın; kahvaltı, brunch ve öğle yemeği için tercih edilebilecek bir mekândır. Kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşmaktadır ve bu kahvaltıda fırının meşhur lezzeti bazlama yer alır. Mekânın serpme kahvaltısında ürün çeşitliği az fakat tamamen doğal ve lezzetli ürünlerden oluşmaktadır.  Bazlaması ile ünlü olan fırında birçok organik ürün bulunur. Bazlama çeşitleri, farklı tost çeşitleri, çiğbörek, mantı, menemen, çakallı menemen bu fırının öne çıkan lezzetlerindendir. Burada pişirilen bazlamalar orijinal pişirilme tekniği ile ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan pişirilmektedir. Un, tuz ve mayadan hazırlanan hamurlar Fethiyeli kadınlar tarafından pişirilir ve müşterilere sunulur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Baha Şıkman Cad., Patlangıç Mah., No: 185, Fethiye

Telefon: 0252 611 01 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/efefirin/

Haritada Görüntüle >

İksirci Tezcan

İksirci Tezcan
Fotoğraf: İlker Özgüven

İksirci Tezcan, Fethiye’de marka haline gelmiş işletmelerden biridir. Konum olarak Fethiye merkezde Belediye Kültür Binası yanında yer almaktadır. Mekân, deniz kenarında ve açık alanda hizmet vermektedir. Deniz kenarında bulunan mekân sevimli masa ve sandalyeleri ile günün her saati uğrayabileceğiniz keyifli yerlerden biridir. Muhteşem manzarasına karşı lezzetli ve farklı tost seçenekleri ile İksirci Tezcan, Fethiye’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

İksirci Tezcan günün her saati bir şeyler yiyip içmek için uygun mekânlardan biridir. Taze sıkılmış meyve suları ile ünlü olan işletmede her çeşit meyve suyunu bulabilirsiniz. Taze sıkılmış portakal suyu, havuç suyu, nar suyu gibi taze sıkım meyve suları burada bulanabilir. Ayrıca ayran, kola, fanta gibi birçok soğuk içecek de bu restoranın içecek menüsünde yer alır. İçecekler haricinde karışık tost, sucuklu tost, kaşarlı tost, hellim tost, bazlama tost, atom tost gibi birçok tost çeşidini de burada bulabilirsiniz. Fethiye’de lezzetli atıştırmalıklar için İksirci Tezcan’a uğramalısınız. Tost çeşitlerinden özellikle atom tostu denemenizi tavsiye ederiz. Atom tost, içerisinde avokado, peynir, acı ve füme et içeren özel bir tost çeşididir. Burada tost menülerinin yanına turşu ve patates kızartması getirilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 502. Sk., No: 3, Kültür Merkezi Arkası, Fethiye

Telefon: 0539 654 97 69

Haritada Görüntüle >

Senit Ekmek

Senit Ekmek

Senit Ekmek, 2014 yılında Fethiye Kaya Köyü’nde açılmış bir mekândır. Konum olarak mükemmel bir lokasyonda yer almaktadır. Buraya ister özel aracınız ile isterseniz de Fethiye’den Kaya Köye kalkan dolmuşlar ile gelebilmeniz mümkündür. Bu mekân ‘’senit’’ ismini işletmecilerin ananelerinin ekmek açarken kullandığı hamur açma tahtası olan senit isminden almıştır. Kaya Köyü’nün meşhur ekşi mayalı ekmeklerini müşteriler ile buluşturmak isteyen işletmeciler bu köye gelerek Senit’i açmıştır. Mekân olarak bir köy bahçesinde 10 kişilik masası olan bir işletmedir. Buraya gitmeden önce hatırlatma olarak mutlaka rezervasyon yaptırmanız gereklidir. Aksi takdirde yer bulma ihtimaliniz oldukça zayıftır. Ayrıca restorana 13 yaşından küçük çocuklar alınmamaktadır.

Senit Ekmek, ekşi mayalı ekmekleri ile ünlü bir işletmedir. Kahvaltı ve brunch için gelinebilecek bir mekân olan Senit Ekmek, tamamen doğal ürünlere sahiptir. Kahvaltı menüsünde yer alan lezzetler tamamen doğaldır ve bu kahvaltıda asla market ürünü kullanılmaz. Kahvaltılık ürünler restoranın bahçesinden ve köylülerden temin edilmektedir. Kahvaltılık sebzeler restoranın bahçesinde yetiştirilir, yumurta da yine aynı şekilde kendi tavuklarının yumurtasıdır. Kendilerinin yetiştiremedikleri ürünler ise köylülerden satın alınmaktadır. Buradaki kahvaltının başka bir özelliği de kahvaltıda brioche ekmeğinin yer almasıdır. Brioche ekmeği; hamurunda turunç kabuğu, köy yumurtası ve tereyağı olan bir çeşit ekmektir. Brioche ekmeği dışında ekşi mayalı sade ekmek, ekşi mayalı cevizli ekmek buradan satın alabileceğiniz ekmek çeşitleridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Cumartesi 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Keçiler Beldesi, Fethiye

Telefon: 0554 514 05 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/senit_ekmek/

Haritada Görüntüle >

Bazlama İstasyonu

Bazlama İstasyonu

Bazlama İstasyonu, Ölüdeniz’e yürüme mesafesinde olan popüler mekânlarından biridir. Konum olarak cadde üzerinde yer almayan bazlama dükkânını, Fethiye’de kime sorsanız gösterir. Temiz ve kaliteli hizmet anlayışı ile hareket eden işletmenin personelleri müşterilere karşı oldukça kibardır. Lezzetli ve bir o kadar doyurucu menüleri ile Bazlama İstasyonu sizleri bekliyor. Ayrıca bu menülerin oldukça uygun fiyata sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Bazlama İstasyonu, aperatif bir kahvaltı için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Bazlama tostları ile ünlü olan işletmede 9 çeşit bazlama tost bulabilmeniz mümkündür. Bu restoranın kahvaltısında kullanılan ürünler tamamen doğal ve yöresel ürünlerdir. Ayrıca bu ürünler Fethiyeli köylülerden temin edilmektedir.  Sadece bazlama tost yemek için bile buraya gelinebilir. Bu restorana gelirseniz mutlaka bazlama atom tostu denemeyi unutmayın.  Atom bazlama tostunun içerisinde köy yumurtası, kasap sucuğu, kaşar, Fethiye tulumu, domates, biber ve salça bulunur. Tost siparişlerinizin yanına demleme çay ya da taze sıkılmış portakal veya nar suyu da alabilirsiniz. Bazlama tost yemek istemezseniz o zaman sade bazlama seçeneklerini de gözden geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Patlangıç Mah., Baha Şıkman Cad., No: 185/A, Fethiye

Telefon: 0252 611 01 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bazlamaistasyonu/

Haritada Görüntüle >

Babafırın & Cafe

Babafırın Cafe

Baba Fırın ve Cafe, Fethiye, Foça Mahallesinde 2014 yılında kafe konsepti ile açılan bir fırındır. 2014 yılından bu güne giderek artan başarısı ve müşteriler tarafından da beğenilen lezzetleri ile Göcek’te ikinci şubesini açmıştır. Ekmeğe Saygı ve Emeğe Saygı mottosu ile hareket eden işletme, Türk ve Dünya mutfağının sevilen ekmeklerini müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Babafırın Cafe Fethiye’de kahvaltı, brunch ve öğle yemeği için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Kafenin menüsünde çoğunlukla Türk ve Dünya mutfağından lezzetler yer almaktadır. Bu kafenin öne çıkan bazı lezzetleri ise şunlardır: Su böreği, kıymalı börek, Boşnak böreği, Avcı böreği, kruvasan, paskalya çöreği, tahinli çörek, açma, kek çeşitleri ve sandviç çeşitleri sayılabilir. Bu yiyeceklerin yanı sıra soğuk ve sıcak içecek çeşitleri ile menünüzü zenginleştirebilirsiniz

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yerguzlar Cad., No: 49, Fethiye

Telefon: 0252 613 44 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/babafirin/

Haritada Görüntüle >

Maki Bahçe

Maki Bahçe

Maki Bahçe, Agehan Manav tarafından Fethiye’de açılmış bir restorandır. Bu restoranın kuruluş amacı kaybolmaya yüz tutmuş yerli tohumlarla zirai ilaç ve gübre kullanmadan yapılan tarım ürünlerini müşterilerle buluşturmayı amaç edinmekti. Bu amaçla açılan işletmenin kurulma fikri ise Agehan Manav’ın annesinin bir gün kendi bahçesinde yetiştirdikleri balkabaklarından yapılan reçel yapması ile başlıyor. Meşe odununda tamamen doğal bir şekilde hazırlanan reçel tüm aile tarafından beğeniliyor ve Maki Bahçe’nin kuruluş tohumları bu şekilde atılıyor. İlk önceleri tarhana, bulgur gibi ürünler hazırlanılıp satılırken günümüzde organik ürünlerin sektörü büyütülerek bünyesinde çok çeşitli ürünlerin yer alması sağlanmıştır. Hem restoran hem de satış mağazası olarak hizmet veren işletmeden istediğiniz gıda ürününü satın alabilirsiniz.

Maki Bahçe Fethiye’de lezzetli bir kahvaltı için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsü tamamen doğal ve katkısız organik ürünlerinden oluşmaktadır. Ayrıca beğendiğiniz ürünleri satın alabileceğiniz işletmelerden birisidir. Kahvaltılık ürünler, fermente ürünler, ekşi mayalar, atıştırmalıklar, konserve, sos ve temel gıdalar buradan satın alabileceğiniz ürün gruplarındandır. Maki Bahçe’nin ürünlerini satın almak veya fiyat bilgisi öğrenmek istiyorsanız restoranın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu siteden online olarak alışveriş yapabilir ve sevdiğiniz ürünlere tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Akarca Mah., 847. Sk., No: 2, Fethiye

Telefon: 0536 611 80 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/makibahce/

Haritada Görüntüle >

Turgutlu Çorba Salonu

Turgutlu Çorba Salonu

Turgutlu Çorba Salonu, Fethiye merkezde Barış Manço Bulvarı üzerinde yer alan çorba salonlarından biridir. Canınız sıcak ve lezzetli çorbalar istediğinde bu çorbacıyı ziyaret ederek sevilen çorba lezzetlerini bir de burada deneyebilirsiniz. İç ve dış mekân olmak üzere toplamda 2 yerde hizmet veren çorbacının bahçesi yani dış mekânı bir hayli güzeldir. Dışarıda yer alan masalar sayesinde açık havada yemek yemenin tadını çıkartabilirsiniz.

Turgutlu Çorba Salonu; oldukça geniş ev yemekleri ve çorba menüsüne sahiptir. Çorba çeşitleri arasında mercimek, ayak paça, kelle paça, işkembe, domates, ezogelin, tavuk ve kestirme çorbası bulunur. Bu restoranın en çok beğenilen ve tavsiye edilen çorbası ise kelle paça çorbasıdır. Burada çorbaların lezzeti kadar sunumlarına da dikkat edilmektedir. Çorbanın yanında dilerseniz salata da alabilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin ardından çay içerek keyfinizi yerine getirebilirsiniz. Fethiye’de ister güne başlamak ister gününüzü sonlandırmak için bu çorbacıyı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Barış Manço Blv., No: 101, Fethiye

Telefon: 0539 650 05 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/turgutlucorba/

Haritada Görüntüle >

Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart

Enver Yalçın Yörük Müzesi
Fotoğraf :Masal Deniz Pamukçu

Enver Yalçın Yörük Müzesi ve Apart, çiftçilik mesleği ile uğraşan Yalçın ailesi tarafından açılmış bir aile işletmesidir. Konum olarak Fethiye’nin Kargı Köyünde yer alır. Kargı Köyü, Muğla-Fethiye karayolu üzerinde yer alan ve Fethiye merkeze 12 km uzaklıkta bulunan bir yerleşim yeridir. Toplamda 5 adet binada hizmet veren işletme hem restoran, hem Yörük müzesi, hem de müşterilerin konaklayabileceği apart şeklinde hizmet veren kompleks bir işletme niteliği taşımaktadır. Bu müze aynı zamanda Kargı’nın ilk Yörük ve sanat müzesi olma özelliğine sahiptir. Yalçın ailesi 5 kişiden oluşan çekirdek bir ailedir ve 5 bina da ailenin çocukları için inşa edilmiştir. İkisi 90 metrekare olan üçü de 30 metrekare olan binalar bu kompleks restoranın bir parçasıdır.

Enver Yalçın Yörük Müzesi ve Apart, yemek yiyebileceğiniz, konaklayabileceğiniz ve müze gezebileceğiniz çok yönlü bir tesis olma özelliğine sahiptir. Fethiye’de Yörük ve köy kahvaltısı yapabileceğiniz restoranın ürünleri tamamen doğal ve organik ürünlerdir. Kendi ürünlerinden ve ekolojik ürünlerden oluşan 25 çeşit kahvaltılığı mutlaka denemelisiniz. Her sabah ocakta veya odun ateşinde pişirilen bazlama, katmer ve yufka kahvaltıda müşterilere servis edilir. Ayrıca buranın en önemli ve en çok öne çıkan lezzeti ise ekşi dut, böğürtlen, portakal suyu ve nar suyundan hazırlanan özel bir karışım içecektir. Ekşi dutun Türkiye’de çok az bulunması bu içeceği eşsiz kılar ve bu içecek kahvaltıda müşterilere ikram edilmektedir. Restoranın organik köy kahvaltısı haricinde kendi tavuklarından yaptıkları Arabaşı çorbası da denemeye değer lezzetlerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kargı Köyü, Fethiye

Telefon: 0252 623 94 99 – 0532 285 21 45

Haritada Görüntüle >

Cin Bal Kebap Salonu

Cin Bal Kebap Salonu

Cin Bal Kebap Salonu Muammer Vesekçi tarafından 1989 yılında Fethiye Kaya Köyü’nde hizmet veren bir işletmedir. Cin Bal Kebap salonu her ne kadar 1989’a dayansa da Cin Bal isminin hikâyesi daha eskilere dayanmaktadır. Muammer Vesekçi 1970 yılında Cincibir Sunal Koktey gazozlarının bayiliğini yapmıştır. Aradan 3 yıl geçtikten sonra gazoz bayiliğini bırakarak balcılık işine girişmiştir. Balcılık işinde de arabasına bal yükleyerek Fethiye dışında bu balları satmaya çalışmıştır. Yine bir gün Ankara-Polatlı yolunda işleri iyi giderek bütün balları bir gün içinde satmıştır. Bu durum karşısında hayrete düşen arkadaşları bir sohbet esnasında Muammer Vesekçi’ye şaka yollu ‘’sen cin misin bal mısın?’’ diye bir soru yöneltmiştir. Muammer Vesekçi ise bu soruya hem cin hem de balım  ‘’Cinbalım’’ diyerek kendi markasının kuruluş temellerini atmıştır. Kaya Köyü’nün eşsiz atmosferi içerisinde yer alan restoranda kamelyalar içinde lezzetli yemeklerin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

Cin Bal Kebap Salonu; et, mangal, kuzu tandır ve kebap üzerine hizmet veren bir restorandır. Bu restoran her ne kadar bir kebap salonu olarak geçse de işin aslı burası tam olarak bir kebap salonu sayılmaz. Bunun nedeni ‘’kendin pişir kendin ye’’ konsepti ile hareket etmesinde yatar. Burada pişirilip servis edilen tek ürün restoranın spesiyali olan kuzu tandırdır. Diğer etler ise masaya getirilmiş kızdırılmış mangalda kendi isteğinize göre pişirilen ürünlerdir. Tandırları gayet lezzetli olan restoranda mangal lezzetlerinin yanında restoranın kendi bahçesinde yetişen sivri biberden ikram edilmektedir. Ayrıca et ve mangal ürünlerinin yanı sıra soğuk mezeler ve içecek çeşitleri bu restoranda bulunmaktadır. Yemeklerinizin ardından dilerseniz baklava ile kapanış yapabilirsiniz. Son bir hatırlatma olarak bu restoran bir kebap salonu mahiyetinde hizmet verse de burada kahvaltı da yapılabilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 10:00 – 00:00, hafta sonu 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Turabi Mevki Hacı Mustafa Sk., Kayaköy, Fethiye

Telefon: 0252 618 00 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cinbalfethiye/

Haritada Görüntüle >

Önallar Köy Sofrası & Et Mangal

Önallar Köy Sofrası

Önallar Köy Softası Et ve Mangal, Fethiye merkezde yer alan şık dekorasyonu ve eşsiz lezzetleri ile dikkat çeken restoranlardan biridir. Ferah bir ortamda, yeşilliklerin içerisinde tecrübeli personelleri ve taze ve organik gıdaları ile bu restoran Fethiye’de yeme-içme sektöründe hatırı sayılır bir konuma sahiptir. Aile işletmesi olarak öne çıkan restoran, Ümit Önal ve kardeşi Ünat Önal tarafından işletilmektedir. Bu restoran iç alan, bahçe, çocuk oyun alanı, kendin pişir kendin ye alanı, köşk ve kır bahçesi konseptine sahip alanlardan oluşmaktadır. Taze ürünler ve değişmeyen lezzetleri ile dikkat çeken restoran, her zaman yenilikçi olması ile de fark yaratır. Akşamları canlı müzik hizmeti vermeye başlamıştır. Böylelikle restoranın hizmetlerine bir yenisi daha eklenmiştir.

Önallar Köy Sofrası oldukça zengin bir menüye sahiptir. Serpme köy kahvaltısı, gözlemeler, pideler, kebaplar, sulu yemekler, ızgaralar, makarnalar, güveçler, deniz ürünleri, etler, mangallar ve tatlı çeşitleri bu restoranın menüsünü oluşturmaktadır. Ürünlerin her zaman kaliteli ve doğal olmasına önem verir. Restorana göre iyi bir et için en önemli ve en temel şey standardı tutturabilmeyi başarmaktır. Önallar Köy Softası et konusunda bir standart yakalamış ve bu standardı korumayı başarabilmiştir. Bu durum sadece et ürünleri için değil aynı zamanda diğer tüm ürünler için de geçerlidir. Lezzetli etlerin yanı sıra adeta rekorlara imza atan işletmenin serpme köy kahvaltısında 30’a yakın kahvaltılık ürün bulunur. Kahvaltılık ürünler de yöresel ve doğal ürünlerden oluşmaktadır. Fethiye’de lezzetli bir öğün geçirmek için Önallar Köy Softasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Babataş Mah., Maliye Karşısı, Fethiye

Telefon: 0252 612 23 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/onallarkoysofrasi/

Haritada Görüntüle >

Paşa Kebap

Paşa Kebap

Paşa Kebap, 1965 yılında Kilis’te Ali Usta ile başlayan bir lezzet serüvenidir. Mesleğe oldukça küçük yaşlarda başlayan Ali Usta meslek hayatı boyunca kendini geliştirerek Paşa Kebabı bu günlere getirebilmeyi başarmıştır. İstanbul’da mesleğini icra eden ustamız daha sonra mavi ile yeşilin birleştiği bir turizm cenneti olan Fethiye’ye gelmiş ve Fethiye’yi çok beğenerek buraya yerleşmeye karar vermiştir. Takvimler 1997 yılını gösterdiğinde ise Fethiye Paşa kebabı açarak günümüze kadar bu lezzeti taşımayı başarabilmiştir.  Paşa Kebabın kuruluş amacı yöresel lezzetlerin ve en sağlıklı ve en doğal malzemeler kullanılarak usta ellerde hazırlanıp müşterilere kaliteli kebap ziyafeti yaşatmaktır. Günümüzde bu kebapçı Ali Ustanın oğlu tarafından işletilmektedir ve Pazartesi günleri hariç her gün açıktır.

Paşa Kebap, oldukça zengin ve lezzetli kebap menüleri ile dikkat çekmektedir. Bu restoranın menüsünde tavuk şiş, kanat ızgara, Adana kebap, çöp şiş, kuzu şiş ve karışık kebap bulunur. Bu ürünler porsiyon olarak servis edilmektedir. Porsiyon haricinde dilerseniz dürüm olarak da bir menü alabilirsiniz. Dürüm çeşitleri arasında ise tavuk dürüm, Adana dürüm, kaşarlı tavuk dürüm, kaşarlı Adana dürüm, çöp şiş dürüm ve kuzu şiş dürüm seçenekleri mevcuttur. Dürüm ve porsiyon lezzetlerin yanında içecek olarak ayran tercih edebilirsiniz. Ayran haricinde her türlü soğuk içecek de bu restoranın menüsünde yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar günleri 12:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Çarşı Cad., No: 42, Fethiye

Telefon: 0252 614 98 07 – 0532 680 98 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fethiyepasakebap/

Haritada Görüntüle >

Çalış Kebap’s ve Dürüm

Çalış Kebap's

Fethiye’de lezzetli dürüm ve kebap için rotanızı Çalış Kebap’s Dürüm’e çevirin. Konum olarak Fethiye Foça Barış Manço Caddesi üzerinde yer alan küçük ve yerel bir işletmedir. Lezzet odaklı bir işletme olan restoran eşsiz kebap lezzeti ile dikkat çeker. İşletmecisi bir kadın olan restoranın işletmecisinden tutun çalışan personellerine kadar müşterilere karşı güler yüzlü ve ilgilidir. Mekân olarak genel anlamda temiz, sıcak ve samimi bir ortama sahiptir. Ayrıca servisi hızlı olup uzun bekleme sürelerine takılıp kalmazsınız.

Çalış Kebap’s Dürüm; kebap ve dürüm lezzetleri ile öne çıkan bir restorandır. Kuzu şiş dürüm, tavuk şiş, Adana kebap, Urfa kebap bu restoranın öne çıkan lezzetleri arasında yer almaktadır. Bu restoran, dürümlerinde ve kebaplarında kullandıkları etin taze ve doğal olmasına dikkat eder ve et seçilirken de gereken özen gösterilir. Dürüm ve kebap lezzetlerinin yanında en çok ayran tercih edilmektedir ve buranın ayranı da müşteriler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barış Manço Blv., No: 101, Fethiye

Telefon: 0252 613 64 44

Haritada Görüntüle >

Çarıklı Et Restaurant

Çarıklı Et Restaurant

Çarıklı Et Restaurant, Çarıklı firması olarak 1982 yılında Fethiye hal ve pazarlarında küçük bir kasap dükkânı olarak faaliyete başlamıştır. İlerleyen yıllarda kasaplık işinde ilerleyerek 1996 yılında Ölüdeniz caddesinde et işleme ve et satış tesisi kurmuşlardır. 2013 yılında et entegre tesisini bünyesine katarak restoranlaşma adımında daha da büyümüştür. Bu firmanın ana hedefi ise firmanın gelecekte et ve et ürünleri konusunda adından söz ettiren bir konuma sahip olmasıdır. Deniz kenarında yaz boyunca masaları olan restoran manzara itibari ile adeta nefes kesicidir.

Çarıklı Et Restaurant, menü bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Başlangıç menüleri, ızgara et, çorba çeşitleri bu restoranın menüsünü oluşturan temel yapı taşlarındandır. Başlangıç menüsünde fırınlanmış sarımsak, kokoreç ve atom gibi lezzetler mevcuttur. Başlangıç menüsü haricinde et, mangal ve çeşitli deniz ürünleri ana yemek olarak listede yerini almaktadır. Fethiye’de lezzetli ve keyifli bir öğün geçirmeyi düşünüyorsanız o zaman Çarıklı Et Restaurant’ına gelmeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cahit Gündüz Cad., No: 11, İkinci Etap Sahil Bandı, Fethiye

Telefon: 0252 614 31 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cariklietrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Köfteci İmadettin

Köfteci İmadettin
Fotoğraf: Varlı Özgün

Fethiye’de lezzetli köftelerin adresi Köfteci İmadettin’dir. 1974 yılından beri Fethiye’de hizmet veren köfteci eşsiz köfte lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Sadece köfte hazırlanan dükkân 10-15 masalık küçük ve salaş bir yerde hizmet vermektedir. Mekân her ne kadar küçük ve salaş olsa da şehrin en iyi köftecisi olmasından dolayı genellikle yoğundur ve bazı zamanlar köftecinin önünde kuyruklarla karşılaşmak muhtemeldir. Özellikle öğlen saatlerinde buranın daha bir yoğun olduğunun bilinmesinde fayda var. İmadettin ismi birçok insana garip gelebilir. Kelime anlamı “dinin direği” olarak geçmektedir. Günümüzde bu köftecinin işletmeciliğini ve ustalığını İmadettin Usta’nın oğlu yapmaktadır.

Köfteci İmadettin, lezzetli köfte menülerine sahip bir restorandır. Porsiyon köfte, ekmek arası köfte burada deneyebileceğiniz ürünlerdendir. Izgarada pişirilen nefis köfte lezzeti ve buna ek ızgarada ısıtılan sıcacık ekmeğin arasında koyulan köfte ve salatalar gerçekten nefistir. Küçük top şeklinde köfteleri ile birçok insanın vazgeçilmez köfteleri arasında yer alıyor. Buranın ekmek arası köftesinde lezzetler gerçekten uyumludur. Yani köfte ve ekmeğin içinde hiçbir tat birbirini baskılamadığı gibi her tadı ayrı ayrı alabilmeniz mümkündür. Doyurucu ve lezzetli köfteler için Fethiye’deki tek adres Köfteci İmadettin’dir. Yolunuz düşerse mutlaka buranın da köftesini yemeden dönmeyin.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Belediye Cad. 96. Sk., No: 4, Fethiye

Telefon: 0252 890 00 00

Haritada Görüntüle >

Seçkin Lokanta

Seçkin Lokanta

Seçkin Lokantası, Fethiye Ölüdeniz’de Taşyaka Otogarının hemen karşısında yer alan bir restorandır. Mekân olarak klasik bir esnaf lokantası niteliğinde olan işletme esnaf lokantası samimiyetini ve lezzetini karşılar niteliktedir. Ölüdeniz geziniz sırasında yemek molası vermek için tercih edilebilecek ideal yerlerden biridir. Fethiye Ölüdeniz’e geldiğinizde bu lezzetli yemeklere sahip lokantayı ziyaret etmeyi unutmayın. Ayrıca otogarın hemen karşısında yer alan konumuyla burayı bulabilmek oldukça kolay olmaktadır.

Seçkin Lokanta, oldukça zengin bir menü çeşitliliğine sahip olması ile bilinir. Kahvaltı, ızgara et, zeytinyağlı sebze yemekleri, et yemekleri, steaks, güveçler, dönerler, çorba çeşitleri, pideler, tatlılar bu restoranın menüsünü oluşturan temel yapı taşlarındandır. Menü çeşidinin oldukça geniş olmasından dolayı her türden damak zevkine uygun yemeği bulabilmek mümkündür. Buraya geldiğinizde ne yiyeceğinize karar veremiyorsanız bir tavsiye olarak ızgara köfte, İskender veya karışık pide sipariş edebilirsiniz. Ancak menüden sevdiğiniz yemekleri sipariş edecekseniz tereddütte kalmanıza hiç gerek yoktur. Çünkü bu lokantanın yemekleri genel olarak lezzetli ve bir o kadar da doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Taşyaka Mah., Ölüdeniz Cad., Otogar Karşısı, No: 7, Fethiye

Telefon: 0252 612 00 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seckinlokanta/

Haritada Görüntüle >

Hani Baba Köftecisi

Hani Baba Köftecisi
Fotoğraf: Lazy Traveller

Fethiye’de lezzetli köfteler yemeyi düşünüyorsanız Hani Baba Köftecisi’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Konum olarak Fethiye Atatürk Caddesi üzerinde oldukça bilinen bir sokakta yer almaktadır. Prof. Dr. Ercan Baldemir tarafından işletilen köfteci eşsiz köfte lezzeti ile birçok köfteciden ayrılır niteliktedir. Kaliteli malzeme kullanılarak hazırlanan yemeklerin lezzeti elbette ki bir başkadır ve müşteriler bu lezzetleri gönül rahatlığı ile yiyebilirler. Burada yemeklerin lezzetine önem verildiği kadar sunumlarına da ayrı önem verilmektedir. Ayrıca temizliği ön planda tutan işletme bu yönü ile müşterilerden tam puan alabilmeyi başarmıştır.

Hani Baba Köftecisi, köfte çeşitleri yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Köfte haricinde kebap çeşitleri, börek ve pide gibi ürünler de bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Burada yapılan köftelerin lezzeti malzemelerin kalitesinden ileri gelir. Bu restoranın mutfağında özenle seçilen organik ve taze malzemeler kullanılmasına dikkat edilmektedir. Ayrıca et ürünleri tamamen kendi imalatları olarak hazırlanıp müşterilere servis edilmektedir. Pideli köfte, kaşarlı köfte, ekmek arası köfte gibi köftenin sevilen versiyonlarını burada deneyebilirsiniz. Et ürünleri haricinde zeytinyağlı lezzetler de yine bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Atatürk Cad., No: 64/A, Fethiye

Telefon: 0252 614 50 05 – 0545 614 50 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hanibabafethiyekoftecisi/

Haritada Görüntüle >

Sezai’nin Yeri

Sezai'nin Yeri

Sezai’nin Yeri Fethiye’de bulunan deniz restoranlarından biridir. Konum olarak Fethiye Vergi Dairesinin karşısında 2 katlı hoş bir binada hizmet vermektedir. Bina olarak beyaz ve mavi renklerinin uyumla dekore edildiği bir atmosfere sahiptir. İç mekân ve bahçe olarak hizmet veren restoranın bahçesi yaz aylarında kalabalık olur ve müşteriler genellikle bahçede yemek yemeyi tercih eder. Deniz kenarında yer alan balık restoranı eşsiz manzarası ile de oldukça dikkat çekmektedir. Özellikle günbatımına karşı burada oturup yemek yeme keyfi gerçekten bir başka olacaktır. Fetiye’de lezzetli, kaliteli, sessiz, sakin ve nezih bir balık restoranı arıyorsanız Sezai’nin Yeri adlı mekâna rezervasyon yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Sezai’nin Yeri balık çeşitleri ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz adreslerden biridir.  Balık, salata, karides, midye gibi ürünleri bulabileceğiniz restoranın ürünleri her zaman taze ve günlük olarak hazırlanmaktadır. Balık siparişlerinizin yanı sıra masaya ikram olarak yağlı ekmek ve salata getirilir. Ayrıca balıkları oldukça lezzetli olduğu kadar diğer deniz ürünlerinde de oldukça başarılı bir restorandır. Tereyağlı karidesi oldukça başarılıdır ve karidesler öyle ufak tefek değil de iri Jumbo karidestir. Tereyağlı karidesin yanına sıcak ot ve ana ürün olarak da ızgara balık seçerek kendinize güzel bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz.  Buraya geldiğinizde balık kavurma, Akya, karides tava veya kremalı ahtapot deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Babataşı Mah., Muammer Aksoy Blv., No: 6/A, Fethiye

Telefon: 0252 612 78 87 – 0532 366 56 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sezaininyeri/

Haritada Görüntüle >

Girida Port

Girida Port

Fethiye’nin en iyi deniz restoranlarından biri olan Girida Port, balık ve deniz ürünü sevenlerin vazgeçilmez mekânları arasında yer alıyor. Konum olarak bir iskele üzerinde bulunan Grida bu yönü ile müşterilerin ilgisini çekmeyi başarabilmiştir. Deniz mahsulleri konusunda oldukça iddialı olan işletme adeta şehrin en sevilen balık restoranları arasına girmeyi başarabilmiştir. Manzara itibari ile müşteri çeken restoranın iç dizaynı da müşterilerin rahat edebilmesine yönelik dizayn edilmiştir. Öncelikle oldukça klasik ve şık bir dekora sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca müşterilerin masaları birbirinden bir hayli uzakta yer alır ve bu da mekânın keşmekeş bir yapıya sahip olmasını engeller. Masaların birbirinden uzak olması sayesinde müşteriler rahat bir şekilde yemek yiyebilirler ve rahatsız edilme düzeyleri de minimuma iner.

Girida Port balık çeşitleri, meze çeşitleri ve salataları deneyebileceğiniz bir menüye sahiptir. Menü bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan işletme deniz ürünleri sevmeyenleri de düşünerek menüsünde onlara uygun yemeklere yer vermiştir. Bu restoranda seçeceğiniz deniz mahsullerini masanıza oturmadan büyük vitrinden seçip sipariş etmeniz mümkündür. Bu sayede hem ne yediğinizi görecek hem de taze deniz ürünün tadına varacaksınız.  Bu restorana geldiğinizde kalamar tava, atom, deniz börülcesi ve Akya şiş denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karagözler Mah., 29. Sk., No: 15, Fethiye

Telefon: 0252 614 70 30 – 90 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/girida_port/

Haritada Görüntüle >

Lotis Restoran & Bistro

Lotis Restaurant Bistro

Lotis Reatoran ve Bistro, Fethiye Göcek’te yer alan restoran ve bistro tarzında hizmet veren bir işletmedir. Oldukça şık dekore edilmiş restoranın en dikkat çekici yeri ise teras kısmıdır. Teras katının manzarası oldukça güzeldir ve yer ayırtmak istiyorsanız mutlaka teras katından ayırtın ve bu eşsiz manzarayı doya doya yaşayın. Gerek manzara gerek lezzetli menüleri ile Göcek’te ziyaret edilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor.

Lotis Reatoran ve Bistro menüsünde Akdeniz lezzetlerinin ağır bastığı bir mutfak anlayışına sahiptir. Bistro, deniz mahsulleri ve restoran tadında olan işletme zengin menüleri ile dikkat çekiyor. Lokum, pizza ve kebap gibi ürünlerin yanı sıra balık ve diğer deniz ürünlerini de bu mutfakta bulabilmek mümkündür. Karides, kalamar, sarımsaklı biberiyeli bonfile buranın en beğenilen ara sıcaklarını oluşturuyor. Deniz ürünleri, sebzeler ve etler konusunda oldukça titiz olan işletme, ürünlerinin her zaman kaliteli ve taze olmasına dikkat eder. Bu sayede lezzetli menülere sahip olmuştur ve müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Göcek, Fethiye

Telefon: 0252 645 13 13 – 0533 249 48 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lotisrestorangocek/

Haritada Görüntüle >

Unique Restaurant

Unique Restaurant

Unique Restaurant, Fethiye’de bulunan Unique otel bünyesinde hizmet veren işletmelerden biridir. Unique otelinin içerisinde yer alan restoran gerek manzara itibari ile gerek dekorasyon ve ambiyans olarak oldukça dikkat çekmektedir. Bir restoran için manzara elbette çok önemlidir ancak o restoranın yemekleri kalitesizse ve müşteriler tarafından beğenilmiyorsa manzara da pek işe yaramaz. Çünkü insanlar ödedikleri paranın karşılığını her bakımdan almak ister. Bu restoran ödediğiniz paranın her türlü değeceğini gösterir niteliktedir. Yemeklerin başarısı, manzara ve hizmet kalitesi ile dikkat çeken restoranlardan biridir. Kaliteli ve eşsiz lezzetlere sahip olan bu restorana gelmeden önce mutlaka yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Unique Restaurant seçkin damak zevkine hitap eden yerel lezzetler, Dünya mutfağından lezzetler ve Osmanlı mutfağından lezzetlerin bir arada harmanlandığı bir mutfak anlayışına sahiptir. Kahvaltı, akşam yemeği ve brunch için bu restoran tercih edilebilir. Kaliteli hizmet anlayışı ile hareket eden bu restoranın her köşesinin incelikle döşendiğini ve kaliteli olduğunu anlayabilirsiniz. Restoranın menüsü bir hayli geniş olup her türden damak zevkine uygun yemekleri burada bulabilmeniz mümkündür. Tavsiye olarak lokum, zeytinyağlı yaprak sarma ve imambayıldı denemenizi öneriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 1. Karagözler Mah., 30. Sk., No: 43/A, Fethiye

Telefon: 0252 612 11 45 – 46 – 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hoteluniquefethiye/

Haritada Görüntüle >

Yengeç Restoran

Yengeç Restoran

Fethiye’de kaliteli ve lezzetli bir balık restoranı arıyorsanız o zaman tercihinizi Yengeç Restoran’dan yana kullanmalısınız. Fethiye’nin en iyi balık restoranlarından biri olan Yengeç Restoran, muhteşem lezzetleri ile olduğu kadar denize sıfır konumuyla da dikkat çekiyor. Muhteşem deniz manzarası, lezzetli balık ve deniz ürünleri bu restoranın öne çıkan özellikleri arasındadır. Samimi ortamı ve kaliteli hizmet anlayışı ile hizmet vermektedir. Mekân olarak şık ve nezih bir atmosfere sahip Yengeç Restoranı Fethiye ziyaret listenize eklemeyi düşünebilirsiniz.

Yengeç Restoran; kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi mevcut olan bir restorandır. Balık çeşitleri, deniz mahsulleri, mezeler, ara sıcaklar ve salataların yoğun olarak yer aldığı bir menüye sahiptir. Asma yaprağında levrek, ekşili balık buğulama, kaya levrek şaşlık, tereyağlı karides, lagos ve kalamar tava burada deneyebileceğiniz ürünlerden sadece birkaçıdır. Son olarak bu restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda vardır. Ancak burada rezervasyon yaptırmak şart değildir. Restoranın durumu müsait olduğu takdirde bu restoranda yemek yiyebilirsiniz. Ancak restoranın genel itibari ile yoğun olduğu göz önünde bulundurulursa her ihtimale karşı rezervasyon yaptırılması faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 2. Karagözler Mah., Fethiye

Telefon: 0252 612 83 83

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yengecteyiz/

Haritada Görüntüle >

İzela Restaurant

İzela Restaurant

İzela Restaurant, Fethiye Kayaköy’de yer alan restoranlardan biridir. Kaya Köyün tarihi dokusuna uygun şekilde dizayn edilmiş restoran farklı ve eşsiz bir atmosfere sahiptir. Kayaköy’ün en ünlü ve en beğenilen restoranlarından biri olma özelliğine sahiptir. Bu restoranın en dikkat çeken kısmı ise şüphesiz iç dizaynıdır. Romantik, sakin ve huzurlu bir akşam yemeği için İzela ideal bir mekân tercihi olacaktır. Bu restorana gitmeyi planlıyorsanız rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

İzela Restaurant kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi için tercih edilebilecek restoranlar arasında yer almaktadır. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı seçeneği bulunur ve bu serpme kahvaltıda ürün çeşitliliği bir hayli fazladır. Kahvaltı haricinde diğer öğünler için de oldukça geniş yelpazeli bir menü seçeneği bulunur. Ayrıca özel beslenme tiplerine uygun ürünleri de bu restoranda bulabilmek mümkündür. Burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları; meze tabağı, kalamar tava, kuzu incik ve levrektir. Yemekleri porsiyon olarak oldukça doyurucu ve lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kayaköy Mah., Gümrük Sk., Fethiye

Telefon: 0252 618 00 73 – 0534 360 65 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/IzelaRestaurant/

Haritada Görüntüle >

Rokka Restaurant

Rokka Restaurant

Rokka Restaurant, Fethiye Kaya Köy’de yer alan ünlü restoranlardan biridir. Eşsiz Kayaköy manzarasına sahip olan restoran tarih kokan tarihi Rum evlerine bakan bir manzarası bulunur. Restoranın arka tarafında Antik kent mezarlığı bulunur. Yani yemekten sonra hem spor amaçlı hem de turistik bir gezi amaçlı bu mezarlığı ziyaret edebilirsiniz. Arka tarafı Antik Mezarlık ön tarafı meyve bahçeleri ile bezenmiş olan restoran doğa ile tarihin iç içe geçtiği muhteşem konumu ile de dikkat çekmektedir. Ancak bir restoran için manzara her şey demek değildir. Bir restoranı eşsiz ve değerli kılan en önemli şey şüphesiz lezzetli yemeklerdir.  Bu nedenle Rokka, lezzetli yemekler ve muhteşem manzarası sayesinde bir hayli müşteri potansiyeline sahiptir. Ayrıca Kayaköy gibi bir mevkide yer alması turizm amaçlı buraya gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekmeye yarayacak türdendir.

Rokka Restaurant, şarap ve et konusunda uzman restoranlardan biridir. Bu restoran daha çok balık ve deniz mahsullerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı bir menüye sahiptir. Deniz ürünlerinin yanı sıra biftek ve et gibi seçenekler de bu mutfakta yer almaktadır. Oldukça geniş yelpazeye sahip menüden yemek seçmekte kararsızlık yaşıyorsanız o zaman size birtakım önerilerde bulunmaktan çekinmeyeceğiz. Öncelikle buraya kahvaltı için geliyorsanız tercih imkânınız çok basit. Tek yapacağız serpme köy kahvaltısı almak. Ancak öğle ve akşam için gelecekseniz bir ana yemek, meze, başlangıç, içecek ve tatlıdan oluşan bir menü sipariş ederek karnınızı doyurabilirsiniz. Bu restoranda önerebileceğimiz en ilginç yemek ise sarımsaklı mantardır ki denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kayaköy, Fethiye

Telefon: 0535 376 07 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rokkarestaurant/

Haritada Görüntüle >

İncir Restaurant

İncir Restaurant

Fethiye Kayaköy’de yer alan restoranlardan biri de İncir Restaurant’tır. Konum olarak Kayaköy Gemiler Caddesi üzerinde yer alır. Bu restoran ‘’İncir’’ ismini Kayaköy’ün incirlerinden almıştır. İncir bereketli bir meyve olmasından dolayı restoranın da bereketli olması için bu isim verilmiştir. Değişen ve gelişen dünyada geleneklere sahip çıkmak amacı ile açılmış olan restoranın en önemli öğesi ‘’yerelliktir’’. Anadolu mutfak kültürü kökü binlerce yıla dayanan bir mozaiktir. Bu mozaiğin her bir parçası ise bir yöreye aittir. İşte mozaiğin bu parçalarını korumak adına tam da böyle bir restoran açılması uygun görülmüş, Anadolu mutfak kültürü ve gelenekleri yaşatılmaya çalışılmıştır. Manzara olarak Babadağ manzarasına bakan restoran manzara keyfi eşliğinde şık bir yemek için ideal bir tercih olacaktır.

İncir Restaurant mevsiminde yerel ürünler sunan yöresel restoranlardan biri olarak karşımıza çıkar. Bu restoranın menüsünde doğal olmayan içinde katkı maddesi bulunan hiçbir ürüne yer verilmez. Restoranın ürünlerinde en çok önem verdiği konu şüphesiz doğallık ve yerelliktir. Bu restoran lezzetli yemekler hazırlayıp sunması kadar bu lezzetleri dileyen şahıslara öğreten bir okul mahiyetine de sahiptir. Yani burada bir mutfak atölyesi bulunur ve bu atölyede work shoplar düzenlenir. Çok çeşitli menüsü ve farklı yemekleri bulunan restoran adeta Michelin tadında eşsiz lezzetler sunar. İncir’in öne çıkan lezzetlerinden bazıları ise tepsi kebabı, mantı, vişneli, enginarlı, köz patlıcan çorbası ve domatesli peynirli salatadır. Bu restoranın menüleri haftalık olarak değişir ve 12 yaş altı kişiler restorana kabul edilmez.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kayaköy Mah., Gemiler Cad., No: 14, Fethiye

Telefon: 0546 462 47 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/incirkayakoy/

Haritada Görüntüle >

Hilmi Restaurant

Hilmi Restaurant

Fethiye merkezde Hilmi Balık Pazarı ile karşı karşıya bulunan Hilmi Restaurant balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Hilmi Balık Pazarından istediğiniz balıkları alıp restoranda sadece pişirme parası ödeyerek balıklarınızı pişirtebilirsiniz. Birçok Fethiyeli için klasiğe dönüşmüş olan yöntemi siz de burada deneyebilirsiniz. Hilmi Balık’ın hikâyesi aslında epey bir eskilere dayanıyor. 1935 yılından beri sektörde var olan Hilmi Balık, kendine özgü balık tezgâhları ile görenleri adeta büyülüyor. İlk kurulduğu zamanlar sadece bir kasap dükkânı olan işletme 83 yıl sonra 2004 yılında bir aile işletmesi olarak otantik bir Balık ve deniz ürünleri restoranına dönüşmüştür. Şık ve ferah bir ortama sahip işletme manzara olarak Fethiye körfezine bakar. Bu muhteşem manzara karşısında balık keyfi yapmak hiç şüphesiz birçok insanın hoşuna gidecektir. Fethiye’nin alışılagelmiş olan balık restoranı işletme tarzını kıran Hilmi Balık farklı konsepti ve lezzetli ürünleri ile yerli ve yabancı birçok gezgini ağırlamayı bekliyor.

Hilmi Restaurant menüsü oldukça zengin içeriğe sahip ürünlerden oluşmaktadır. Balık çeşitleri, ara sıcaklar, soğuk mezeler, deniz ürünleri ve tatlılar bu restoranın menüsünü oluştur. Restoranın menüsünden yemek seçebileceğiniz gibi yine Hilmi Balık Pazarından balık alarak burada pişirilmesini de sağlayabilirsiniz. Balıklarınızı pişirttikten sonra dilerseniz restorandan rakı, salata, meze veya yeşillik alabilirsiniz. Balık pazarından balık almayıp menüden seçmek istiyorsanız birçok seçenek sizi bekliyor olacaktır. Öncelikle balık çeşitlerinden ekşili dinlendirme tava, buğulama, tava, ızgara gibi balık lezzetleri sizi bekliyor olacak. Balık eşitleri hariç deniz ürünlerinden midye dolma, midye sarma, ahtapot gibi birçok seçenek de mevcuttur. Sevilen deniz ürünleri için Fethiye’de Hilmi Restaurant’ı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Belediye Cad., No: 53, Fethiye

Telefon: 0252 612 91 92

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hilmirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Gelato Bianco

Gelato Bianco

Galato Bianco, Fethiye Hisarönü mahallesinde yer alan bir dondurma dükkânıdır. 1970 yılında İstanbul Şaşkınbakkal’da sini dondurması ile başlayan dondurma serüveni o günden bu güne varlığını koruyarak gelebilmeyi başarmıştır. Günümüzde değişen tatlar ve gelişen üretim teknikleri sayesinde Galato Bianco da gelişmiş ve büyümüştür. İlk ayağı İstanbul’da atılan dondurmacının Fethiye ayağı ise 2012 yılında Fethiye’nin Çalış bölgesinde modern üretim tesisi kurarak üretim faaliyetlerine başlamasıyla gelişmiştir. Bu üretim tesislerinde üretilen dondurmalar tamamen doğal, mevsiminde meyve ve sebzeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Bu şekilde hazırlanan dondurmalar daha sonra Fethiye Hisarönü’nde yer alan dondurma dükkânında satışa sunulmaktadır. Bu işletme zaman içerisinde gerek yerli halk gerek yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmesiyle yeni bir şube açılma gereği duyulmuştur. 2016’da Ölüdeniz Beldesinde 2. şube açılarak faaliyetlerine başlamıştır.

Galato Bianco dondurma çeşitleri, kahve çeşitleri, sorbe ve waffle bulabileceğiniz bir işletmedir. Dondurma çeşitleri arasında kakaolu, çikolatalı, kaymaklı, vanilyalı, beyaz çikolatalı, bitter çikolatalı, yoğurtlu, fındıklı, fıstıklı, meyveli gibi aklınıza gelebilecek her çeşitten dondurmayı burada bulabilirsiniz. Dondurma haricinde soğuk bir şey yemek isterseniz sorbe deneyebilirsiniz. Sorbe çeşitleri arasında da böğürtlenli, vişneli, çilekli gibi sorbe çeşitleri mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 503. Sk., No: 2/A, Fethiye

Telefon: 0506 606 16 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gelatobianco/

Haritada Görüntüle >

Cezayir Usta Döner Salonu

Cezayir Usta Döner Salonu

Cezayir Usta Döner Salonu Fethiye’de döner yemek için tercih edilecek mekânlardan biridir. Fethiye merkezde hal ve pazaryerinde şubesi bulunur. Lezzet, temizlik ve personellerin müşterilere karşı tutumu ile müşterilerden tam not alabilmeyi başarmıştır. Salaş mekân severlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir.

Cezayir Usta Döner Salonu Fethiye’de lezzetli döner menülerine sahip olan restoranlardan biridir. Burada hazırlanan dönerlerin etleri hazırlanırken kuzu ve dana eti karışık bir et hazırlanarak yapılmaktadır. Burada pişirilen dönerler odun ateşinde pişirilir ve odun ateşinde yavaş yavaş pişen etin tadı bir başka olur. Bu restoran en çok yatak döneri ile bilinir ve yatak döner deneyen birçok kişi tarafından da sevilen bir lezzet haline gelmiştir. Dönerinizin yanına içecek olarak ayran, tatlı olarak da kadayıf alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 22:00, Pazar 11:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 97. Sk., No: 11, Fethiye

Telefon: 0252 611 17 26

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cezayirusta/

Haritada Görüntüle >

Nazilli Pide Fethiye

Fethiye Nazilli Pide

Nazilli Pide Fırını, Fethiye’de Nazilli usulü pideler yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Aydın ilinin büyük ve popüler ilçelerinden biri olan Nazilli pideleri ile ünlü bir yerdir. Bu nedenle bu ilçenin pidelerini birçok ilde veya ilçede bulabilmek mümkündür. Nazilli Pide Fethiye Salonu, temiz işletmesi, lezzetli ürünleri ve sessiz sakin ortamı ile dikkat çekmektedir.

Nazilli Pide Fırını; pide çeşitleri, tatlılar ve pizzadan oluşan bir menüye sahiptir. Pide çeşitleri arasında kıymalı, kıymalı kaşarlı, kıymalı biberli, kıyma-kaşar-sucuklu özel pide, kuşbaşılı, kavurmalı, kavurma kaşarlı, karışık gibi birçok pide çeşidi bulunur. Pide siparişlerinizin yanında domates söğüş, yeşillikler ve fırında közlenmiş biber ikramı bulunur. Pidenin hamuru ince, pideleri lezzetli ve doyurucudur. Fethiye standartları düşünüldüğünde ise fiyat olarak gayet makuldür. Bu pide salonunda lahmacun bulunmaz. Pidelerde kullanılan etler dana eti olup helal kesim etlerdir. Yemeklerden sonra çay ikramı bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 12:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 97. Sk., No: 8/A, Fethiye

Telefon: 0252 612 02 24 – 0552 528 43 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nazillipidefethiye/

Haritada Görüntüle >

Nefis Pide 1982 Salonu

Nefis Pide 1982 Salonu
Fotoğraf: Max Murphy

Nefis Pide 1982 Salonu, Fethiye Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan bir başka pide salonudur. Konum olarak oldukça merkezi bir konumda ve şehir içinde yer alır. Mekân olarak oldukça hoş bir ambiyansa sahiptir. Lezzetli, makul fiyatlı ve doyurucu bir öğün geçirmek isteyenlerin mutlaka bu restoranı ziyaret etmesi gerekir. Fethiye’de bulunan birçok pide salonundan farklı usullerde pide yapan Nefis Pidelerin lezzeti adı gibi gerçekten nefis denilebilecek düzeydedir.

Nefis Pide 1982 Salonu, pide çeşitleri, pizza, sulu yemek çeşitleri ve kebap çeşitleri bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Pideleri ince hamurlu ve lezzetlidir. Aradığınız her türlü pide çeşidini burada bulabilmeniz mümkündür. Ayrıca bu restoranın kendi özel spesiyali olan pidesi de mevuttur ki pide yemek için buraya geliyorsanız bu pideyi denemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Spesiyal pideden ayrı olarak kıymalı kaşarlı pide ve tavuklu mantarlı pideyi de deneyebilirsiniz. Fiyatları oldukça makul olan işletmenin porsiyonları da aynı zamanda bir o kadar doyurucudur. Ayrıca bu restoranda pide siparişlerinizin yanında ikram olarak bol salata ve yeşillik getirilmektedir. Pidenizin yanına içecek olarak açık, kapalı ayranlardan alabilirsiniz. Yemeğinizin ardından canınız tatlı bir şey istiyorsa yine farklı bir yere gitmenize gerek yok. Çünkü bu restoranın tatlı seçenekleri de mevcuttur. Tatlı olarak da buranın fırın sütlacını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 41. Sk., No: 9, Fethiye

Telefon: 0252 614 55 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/82fethiyekebapsarayi/

Haritada Görüntüle >

Tokgöz Pide Fırın

Tokgöz Pide Fırını
Fotoğraf: Talat Tokgöz

Tokgöz Pide Fırını, Fethiye Tuzla Mahallesinde yer alan pide fırınıdır. Fethiye halkı tarafından sıklıkla tercih edilen ve önerilen pide fırınlarından biridir. Hem fırın hem de restoran olarak kullanılan işletme genel olarak günün bazı saatleri yoğundur. Buraya geldiğinizde yaşanan yoğunluk durumuna göre bir müddet bekleme olasılığınız bulunmaktadır.

Tokgöz Pide Fırını; pide ve lahmacun yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Pide çeşitleri oldukça çoktur ve aklınıza gelen hemen her pideyi burada bulabilirsiniz. Özellikle maydanozlu,  peynirli pidesi ve kıymalı pidesi mutlaka denenmelidir. Pidelerin hamurları ince ve iç malzemesi dolgundur. Bu fırında en çok beğenilen ve müşteriler tarafından en çok tavsiye edilen lezzet ise lahmacundur. Bu fırına gelip dilediğiniz pide ve lahmacunu sipariş edebilir ya da burada yiyebilirsiniz. Ayrıca pidenin veya lahmacunun içini evde kendiniz hazırlayarak bu fırına gelip burada pişirtip eve götürebilirsiniz. Böylelikle sadece pişirme ve hamur parası vermiş olursunuz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:55 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tuzla Mah., 556. Sk., No: 4, Fethiye

Telefon: 0252 614 76 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/savas.tokgozpide/

Haritada Görüntüle >

Lokum Kokoreç

Lokum Kokoreç
Fotoğraf: Osman Tekin

Fethiye’de lezzetli mi lezzetli kokoreç yemek istiyorsanız Lokum Kokoreç’e gitmelisiniz. Konum olarak Yerguzlar Caddesi, Foça Mahallesinde yer alan kokoreççi, sevilen kokoreçleri ile Fethiye’ye hizmet vermeye devam ediyor. Harika kuzu kokoreçleri ile ünlü olan restoran temiz ve bakımlı bir ortama sahip olmasıyla müşterilere güven duygusu vermektedir.

Lokum Kokoreç, menüsünde porsiyon kokoreç, ekmek arası kokoreç dürüm kokoreç, sucuk, midye dolma ve köfte lezzetleri yer almaktadır. İzmir usulü kokoreç, İstanbul usulü kokoreç gibi değişik kokoreç lezzetlerini de burada deneyebilirsiniz. Burada hazırlanan kokoreçler kıvam ve lezzet olarak tam kıvamda hazırlanmaktadır. Burada verdiğiniz siparişlerinizin yanına ortaya ikram olarak salatalık turşusu ve biber turşusu getiriliyor. Yemek siparişlerinizin yanına bol köpüklü enfes bir ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yerguzlar Cad., No: 40, Fethiye

Telefon: 0252 613 50 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lokumkokorec/

Haritada Görüntüle >

Şamdan Restaurant

Şamdan Restaurant
Fotoğraf: Umut Güneş

Şamdan Restaurant, Fethiye’nin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan hoş bir restorandır. Oldukça şık dekore edilmiş olan bu restoran, masalardan tutun mekânın iç aydınlatmasına kadar ince düşünülmüş olup mekân tasarımı ile hoş bir atmosfer oluşturulmuştur. Fethiye’nin en işlek caddesinde yani en kalabalık yerinde sessiz ve sakin bir restoran arıyorsanız Şamdan’ı tercih edebilirsiniz. Lezzetli yemekleri ve işlek cadde manzarası güzel bir akşam yemeği için ideal bir seçenek olduğunu gösterir niteliktedir. Bu restorana gelmeden önce yine de önceden arayıp yer ayırtmanız sizin yararınıza olacaktır.

Şamdan Restaurant, öğle ve akşam yemekleri için tercih edilebilecek mekânlardan biri olarak karşımıza çıkar. Öğle ve akşam öğünlerinde farklı konseptlerde hizmet vermesi ile bilinir. Öğlen saatlerinde bu restoran klasik bir Türk restoranı iken akşam saatlerinde ise balık restoranına dönüşmektedir. Balık pişiricisi, mezeler, pide ve pizza çeşitleri, deniz mahsulleri, sulu yemekler ve kebap çeşitleri Şamdan’ın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Bu restoranda size önerebileceğimiz bazı lezzetlere değinirsek; kaymaklı ekmek kadayıfı ve seafood risottoyu denemenizi önerebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 96. Sk., Fethiye

Telefon: 0252 614 28 68

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/samdanfethiye/

Haritada Görüntüle >

Mancero Kitchen

Mancero Kitchen

Mancero Kitchen, Fethiye merkezde bar konsepti ile hizmet veren işletmelerden biridir. Konum olarak Fethiye sahilinde ve körfeze hâkim bir konumda yer almaktadır. Bu nedenle eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir. 1935 yılında Hilmi markası tarafından oluşturulmuş bir markadır. Harika ve otantik bar dekorasyonu ile ilgi çekici bir ortama sahiptir. Deniz kenarında bulunan, bahçesinde oturup lezzetli yemekler yiyebileceğiniz keyifli bir yerdir. Barın sunduğu farklı lezzetler, buranın yerli ve yabancı birçok turist tarafından günün her saati yoğun olmasını sağlamıştır.

Mancero Kitchen; kahvaltı menüsü, İtalyan mutfağından seçme lezzetler ve dry aged yöntemi ile hazırlanmış steak et kültürünü Fethiye’ye taşıyarak farklı lezzetler ortaya koymuştur. Yemeklerin yanı sıra zengin bir şarap ve kokteyl menüsüne de sahiptir. Burada size önerebileceğimiz lezzetler arasında sushi ve somona yer verebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Babataşı Mah., Cahit Gündüz Cad., Fethiye Sahil

Telefon: 0252 614 88 42

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/mancerokitchen/

Haritada Görüntüle >

Mur-Et Karacabey Kasap Restaurant

Mur-Et Karacabey Kasap Restaurant

Mur-Et Karacabey Kasap Restaurant, Fethiye Ölüdeniz yolunda yer alan et, mangal ve kebap üzerine hizmet veren bir restorandır. Ölüdeniz’de oldukça popüler ve sevilen et restoranlarından biri olma özelliğine sahiptir. Özellikle Türk televizyonlarından birçok ünlü ismin burayı ziyaret edip burada yemek yemesi mekânın popülerliğinin artmasına katkıda bulunan bir faktördür. Bunun dışında lezzetli menüleri ve şık mekân tasarımı ile de dikkat çeken bir işletme olmayı başarabilmiştir. İç mekân tasarımında şömine detayının bulunması birçok müşterinin hoşuna gitmiştir.

Mur-Et Karacabey Kasap Restaurant, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Kahvaltı menüsü yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltıdır. Öğle ve akşam yemeklerinde ise et, mangal ve kebap ürünleri mevcuttur. Mangal seçenekleri için ayrıca kendin pişir kendin ye yöntemini de kullanabilirsiniz. Böylelikle etinizi istediğiniz kıvamda yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ölüdeniz Mah., Oluklu Mevkii., No: 130, Fethiye

Telefon: 0538 484 48 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karacabeymuret/

Haritada Görüntüle >

Mehtap Lokantası

Mehtap Lokantası
Fotoğraf: Pardus Tulliana

Mehtap Lokantası, Fethiye’nin Foça Mahallesinde yer alan yerel bir yeme içme yeridir. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilen lokanta temiz, düzenli ortamı ile dikkat çeker. Her türden yiyeceği bulabileceğiniz mekân, Fethiye’de ziyaret edilmesi gereken lokantalardan biri olma özelliğine sahiptir.

Mehtap Lokantası oldukça geniş bir yemek menüsüne sahiptir. Kebap çeşitleri, ızgaralar, sulu yemekler bu restoranın menüsünü oluşturmaktadır. Bu lokantaya geldiğinizde Adana kebap, kimyonlu pide veya lahmacun deneyebilirsiniz. Onun dışında sevdiğiniz diğer yemekleri tereddüt yaşamadan gönül rahatlığı ile sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 08:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cahit Beğenç Blv., No: 6, Fethiye

Telefon: 0252 612 39 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mehtaplokantasi/

Haritada Görüntüle >

Mozaik Bahçe Restaurant

Mozaik Bahçe Restaurant

Mozaik Bahçe, Fethiye merkezde sadece Mart ve Ekim ayları arasında hizmet veren bir restorandır. Bu restoran Hatay yöresine ait lezzetler konusunda oldukça profesyoneldir. Yani Fethiye’de Hatay yöresel yemekleri yemek için Mozaik Bahçe’ye gelmeniz doğru bir karar olacaktır. Hoş ve doğal bir ortamda iç mekân ve bahçe olmak üzere 2 yerde hizmet veren restoranın bahçesi oldukça dikkat çekicidir. Bahçede yer alan masa ve sandalyeler geleneksel tarzda dizayn edilmiştir.

Mozaik Bahçe restoranın mutfağı ağırlıklı olarak Türk, Ortadoğu ve Akdeniz mutfağı lezzetlerinden oluşmaktadır. Burada Hatay kebabı, yoğurtlu kebap, meze tabağı, künefe gibi birçok yöresel lezzeti deneyebilirsiniz. Ayrıca bu restoranın fiyatları, Fethiye gibi turistik bir bölge için makul denilebilecek düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 91. Sk., No: 2/A, Fethiye

Telefon: 0252 614 46 53 – 0552 714 46 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mozaikbahce/

Haritada Görüntüle >

Yakapark

Yakapark
Fotoğraf: Tino Votangi

Yakapark Restoran, Fethiye Yakapark bölgesinde ve Yakapark şelalesinin yakınlarında yer almaktadır. Fethiye, Saklıkent ve Tlos üçgeninin son noktası olan Yaka Köyü oldukça dikkat çekici turistik köylerden biridir. Şelale suyunun dinginliği ve Yaka Köyünün doğal ortamı içerisinde yer alan restoran birçok kişi için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Özellikle Yaka köyünü gezen insanların oturup dinlenebileceği ve yemek yiyebileceği bir restorandır. Güzel ve eşsiz doğa manzarasını eşsiz yemeklerle buluşturan Yakapark, sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir de sosyal tesis olma özelliğine sahip işletmedir.

Yakapark; öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve gece eğlencesi için tercih edilecek mekânlardan biridir. Yeşillikler ve doğal ortam içerisinde tamamen lezzetli yemekleri ile dikkat çeker. Burada deneyebileceğiniz lezzetler genellikle Türk mutfağının bilinen en seçkin lezzetleridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bağlıağaç Mah., Fethiye

Telefon: 0533 956 02 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yakapark/

Haritada Görüntüle >

Mavi Dalga Restoran

Mavi Dalga Restaurant

Mavi Dalga Restoran Fethiye merkezde yer alan restoranlardan biridir. Denize nazır bir konumda yer alan restoran oldukça hoş bir manzaraya sahiptir. Mavi Dalga ismini de deniz kenarında olmasından almıştır. Müşteri memnuniyeti odaklı ve kaliteli hizmet vermeye yönelik restoranlardan biridir.

Mavi Dalga Restoran, balık çeşitleri ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Balık dışında kebap gibi ürünler de bulunmaktadır. Rakı-balık severler tarafından beğenilen ve sıklıkla ziyaret edilen restoranın fiyatları da Fethiye’ye göre makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Babataşı Mah., Fethiye

Telefon: 0533 928 29 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fethiyemavidalga/

Haritada Görüntüle >

Denizatı Restaurant & Bar

Denizatı Restaurant Bar

Fethiye sahilinde harika deniz mahsulleri ve balık restoranı arıyorsanız Denizaltı Restaurant ve Barı ziyaret edebilirsiniz. Fethiye sahilinde yer alan konumu sayesinde oldukça hoş bir manzaraya sahip olan işletme lezzetli ürünleri ile birçok kişinin tercih ettiği restoranlardan biri olma özelliğine sahiptir. Temiz, hoş ve sakin ortamı ile burada hem sakinlik ve dinginliğin tadını çıkartacak hem de lezzetli yemeklerin keyfine varabileceksiniz. Ayrıca bu restorana gelişinizi günbatımı zamanına denk getirebilirseniz günbatımının eşsiz manzarasını izleme şansını elde etmiş olursunuz.

Denizaltı Restaurant ve Bar, Akdeniz mutfağı ve Türk mutfağının hâkim olduğu bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoran menüsünde daha çok balık ve deniz ürünleri ağırlıklı ürünlere yer vermektedir. Daha çok öğle ve akşam yemeği için tercih edilen restoranın bir de kahvaltı menüsü bulunuyor. Ancak kahvaltı menüsü öğle ve akşam menüsü kadar zengin bir çeşitliliğe sahip değildir. Ayrıca bu restoranda geceleri gece eğlencesi düzenlendiği de biliniyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Babataşı Mah., Cahit Gündüz Cad., Fethiye

Telefon: 0252 614 86 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/denizatifethiye/

Haritada Görüntüle >

Address Restaurant & Cafe Bar

Address Restaurant Cafe & Bar
Fotoğraf: See Side 360

Adress Restaurant Cafe ve Bar, Fethiye merkezde yer alan kafe ve bar konsepti ile hizmet veren mekânlardan biridir. Lezzetli ürünleri, muhteşem manzarası ve hoş dekorasyonu ile oldukça dikkat çeken bir restorandır. Ayrıca güler yüzlü personelleri ve misafirperver tavırları ile dikkat çeken işletme birçok müşteri için sevilen buluşma noktalarından biri olma özelliğine sahiptir.

Adress Restaurant Cafe ve Bar, kahve seçenekleri, çay, kahve gibi birçok içeceği bulabileceğiniz mekânlardan biridir. İçecek seçeneklerinin yanı sıra tatlı çeşitleri, deniz mahsulleri ve balık çeşitlerini de burada bulabilirsiniz. Hızlı servisi ve lezzetli ürünleri olan Address Restaurant, Fethiye’de ziyaret edebileceğiniz adreslerden biridir. Hem bir şeyler yiyip içmek hem de dinlenmek için ideal bir mekân tercihi olacaktır. Burada sütlü kahve, ızgara balık veya cheesecake denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Kordon Boyu, No: 9, Belediye Arası, Fethiye

Telefon: 0252 614 44 53 – 0533 958 48 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/addressfethiye/

Haritada Görüntüle >

Fethiye Meyhanesi

Fethiye Meyhanesi

Fethiye Meyhanesi, Fethiye merkez Foça mahallesinde meyhane tarzında hizmet veren bir işletmedir.  Fethiye’nin en nostaljik meyhanesi olan işletme sazlı ve sözlü meyhane geleneğinin yansıtıldığı eski tarz meyhanelerden biridir. Kış aylarında şömine kenarında, yaz aylarında ise açık havada bahçede canlı fasıl geceleri düzenleniyor.

Fethiye Meyhanesi, Akdeniz mutfağından meze çeşitleri, et çeşitleri ve deniz ürünleri bulunan bir mutfak anlayışına sahiptir. Rakı balık ve rakı masası mezeleri bu meyhanenin en sevilen ürünleridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 17:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Foça Mah., 995. Sk., Sevgi Bahçesi, No: 3, Fethiye

Telefon: 0530 096 02 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fethiyemeyhanesi/

Haritada Görüntüle >

Efendi Meyhanesi

Efendi Meyhanesi

Efendi Meyhanesi Fethiye meyhaneleri arasında yer alan popüler meyhanelerden biridir. Konum olarak Fethiye’nin en renkli ve en çiçekli sokaklarından biri üzerinde yer alır. Meyhane kültürü ve meyhane eğlencesi arayanlar için gidilebilecek fasıl geceleri bulunur.

Efendi Meyhanesi en renkli ve en eğlenceli geceler için tercih edilecek yerlerden biridir. Burada en sevilen ve en çok öne çıkan lezzetler; deniz börülcesi ve safranlı deniz mahsulleri güvecidir. Akdeniz ve Ege yeşilliklerinden hazırlanan lezzetli mezeler ve çeşitli balık ve deniz ürünleri bu meyhanede bulunan lezzetlerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Foça Mah., Yerguzlar Cad., Fethiye

Telefon: 0252 613 14 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/efendimeyhanesi/

Haritada Görüntüle >

Zeki Restaurant

Zeki Restaurant
Fotoğraf: Mustafa N. Jwad

Fetiye’de ocak başı lezzetleri arıyorsanız Zeki Restaurant’a uğramalısınız. Kaliteli bir hizmet anlayışı ve lezzetli yemekleri ile öne çıkan restoran yerli ve yabancı pek çok turist tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kaliteli hizmet anlayışına sahip olan restoran hızlı servisi ile de dikkat çeker. Ortam olarak oldukça hoş şekilde dekore edilmiştir.

Zeki Restaurant kendin pişir kendin ye lezzetler ve ocak başı lezzetlerinin bulunduğu bir restorandır. Mangal lezzetleri, köfte çeşitleri, Adana kebap buranın en beğenilen lezzetlerindendir. Yemekleri bir o kadar lezzetli olan işletme aynı zamanda doyurucu porsiyonları ile de dikkat çekmektedir. Yemek üzerine yiyebileceğin çeşitli tatlı türleri de ayrıca bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Eski Meğri Sk., No: 7, Fethiye

Telefon: 0505 929 95 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/zekimangalbasi/

Haritada Görüntüle >

Mori Restaurant

Mori Restaurant

Mori Restaurant, Fethiye marinada Yacht Classic Hotel bünyesinde yer alan restoranlardan biridir. Deniz kenarında yer alan son derece şık ve romantik bir ortama sahip olan restoran şık bir akşam yemeği için ideal bir seçenek olacaktır. Özel günler için de alternatif bir seçenek olan Mori’de canlı müzik de bulunmaktadır.

Mori Restaurant, lezzetli yemekleri ve eşsiz manzarası ile dikkat çeken işletmelerden biridir. Lezzetli yemekleri ve oldukça çeşitli ve farklı menüleri ile dikkat çeken Mori Restaurant, marinadaki manzarası ile yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevzi Çakmak Cad., No: 24, Fethiye

Telefon: 0252 612 50 67

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mori.restaurant/

Haritada Görüntüle >

GOGO The Eatery

Gogo The Eatery

GOGO The Eatery Fethiye merkezde ağaçlar altında bulunan vejetaryen ve vegan yemekleri yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Fethiye’de vegan restoranı ve vegan yiyecekleri konusunda uzman olan işletme değişik menüleri ile dikkat çeker.

GOGO The Eatery vegan ve vejetaryen seçeneklerinin ön planda olduğu restoranlardan biridir. Meksika fasulyesi ve nohuttan yapılmış köfte ve vegan burger buranın en sevilen vegan ürünlerindendir.  Vegan ve vejetaryen ürünleri ağırlıklı olan bu restoranda sadece vegan beslenme seçeneği bulunmaz. Aynı zamanda diğer beslenme türlerine ait beslenme seçenekleri de bulunur. Özellikle ada çaylı tavuk buranın en beğenilen lezzetidir. Ayrıca sağlıklı kahvaltı menüsü, pizzalar ve ekşi mayalı ekmekler ile Fethiye merkezin gastropubı olarak bilinmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Foça Mah., Cevdet Özkay Cad., 1052. Sk. No: 4/1, Fethiye

Telefon: 0546 574 76 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gogotheeatery/

Haritada Görüntüle >

Homemade Cakery

Homemade Cakery

2018 yılında Şef Burcu İçke tarafından açılmıştır. Konum olarak Fethiye merkezde Cumhuriyet Caddesi üzerimde yer alır. Farklı dekorasyonu ile dikkat çeken işletme, kısa sürede Fethiye’nin popüler mekânlarından biri haline gelmiştir. Mekânın görselliği daha içeriye girmeden anlaşılır. Önünde çeşit çeşit çiçek ve saksı bulunan işletme adeta ben buradayım diyor. Dışı kadar içerisi de bir o kadar tatlıdır. İçeriye girildiğinde ise her bir detay kendine has ve ilgi çekicidir. Bu mekânı farklı kılan en önemli özellik tüm malzemelerin ev yapımı olmasıdır. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan ev yapımı ürünler müşteriler ile buluşturulmaya devam ediyor. Lezzetli ürünleri kadar sunumları da bir o kadar başarılı olan tatlıcı görsel sunumuyla da müşterilerden tam puan alabilmeyi başarmıştır.

Hommade Cakery menüsünde pasta, kek ve unlu mamuller yer alır. Ayrıca burada beyaz unsuz ve rafine şekersiz lezzetler de mutfakta yer almaktadır. Ev yapımı ekler, San Sebastian cheesecake, muffin, browni, pasta çeşitleri, kek çeşitleri, kurabiye burada bulunan ürünlerdir. Tüm bu tatlı çeşitleri haricinde enfes kahvaltı menüsü ile de enfes bir kahvaltı ziyafeti imkânı sunar. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltının yanı sıra avokadolu tost, kuru domatesli fesleğenli tost gibi tost çeşitlerinden de alabilirsiniz. Çilekli limonata, özel kahveler gibi soğuk ve sıcak birçok içecek de bu restoranın içecek menüsünde yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Dispanser Cad., No: 17/A, Fethiye

Telefon: 0536 587 42 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/homemadecakeryfethiye/

Haritada Görüntüle >

Keçi Coffee Roastery

Keçi Coffee Roastery

Keçi Coffee Roastery, Fethiye’de yer alan üçüncü dalga kahvecilerden biridir. Küçük bir mekânda hizmet veren kafe lezzetli kahveleri ile öne çıkmaktadır. Kendine sadık müşteri kitlesi bulunan kafe, Fethiye’nin en sevilen kafelerinden biridir. Bu kafe sadece bir kafe değil aynı zamanda çeşitli atölyeler bulunan bir merkezdir. Bu atölyelerde çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenir ve müşterilerin bu ortamdan keyif alması sağlanır.

Sıcak ve samimi bir ortama sahip olan kafe, kendine has ortamı ile de farklı bir atmosfere sahiptir. Kahve çeşitleri, çay gibi birçok sıcak ve soğuk içecek seçenekleri bu kafenin menüsünde yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Fethiye

Telefon: 0543 780 43 54 – 0544 472 40 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kecicoffeeroastery/

Haritada Görüntüle >

Cervos Coffee

Cervos Coffee

Cervos Coffee, Fethiye merkezde yer alan kahve kavurma atölyelerinden biridir. Güzel ve dinlendirici bir ortamda lezzetli aromalara sahip kahve için bu kahveciyi ziyaret edebilirsiniz. Arkadaş buluşmaları için de ideal bir nokta olan kafe lezzetli kahveleri ile hoş sohbetlerin odak noktası olmaya devam etmektedir. Hoş ve sakin atmosferi ile sakinlik ve dinginlik arayan kişilerin mutlaka uğraması gereken adreslerin başında yer alır.

Cervos Coffee, kaliteli demleme kahve, espresso gibi çeşitli kahvelerin bulunduğu 3. dalga kahvecilerden biridir. Sıcak kahve seçeneklerinin yanında soğuk kahve seçenekleri de bulunur. Özellikle cold brew en çok beğenilen soğuk kahvedir. Kahve çeşitleri haricinde birçok soğuk ve sıcak içeceği de bu kafede bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akarca Mah., Yerguzlar Cad., No: 25/3, Fethiye

Telefon: 0545 406 06 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cervoscoffeeroasters/

Haritada Görüntüle >

Pizza Job’s

Fethiye Pizza Jobs

Pizza Job’s 2008 yılının Haziran ayında ‘’işimiz pizza’’ sloganı ile açılmış bir pizza restoranıdır. Konum olarak Fethiye merkezde yer alan pizzacı lezzetli pizzaları ile öne çıkmaktadır. Fethiye’de rakı, balık ve deniz mahsullerinden sıkılanlar ve tanıdık bir lezzet arayanların mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir.

Pizza Job’s lezzetli pizzaları ile ünlü bir işletmedir. Kavurmalı füme antrikot ve kaburgalık pizzaları oldukça başarılıdır. Fethiye’deyseniz ve lezzetli ve farklı pizzalar denemek istiyorsanız bu pizzacıya mutlaka uğramalısınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 502. Sk., No: 5/A, Fethiye

Telefon: 0252 502 00 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pizzajobs/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Lokmacı

Meşhur Fethiye Lokmacısı
Fotoğraf: Pardus

Meşhur Lokmacı, Fethiye’de sevilen lokma lezzetlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Fethiye merkezde yer alır. Babadan oğula yıllardır Fethiye’ye hizmet veren lokmacı lezzetli lokmaları ile ünlü bir mekândır.

Meşhur Lokmacı, lokma çeşitleri bulunan bir işletmedir. Buradaki lokmalar çıtır çıtırdır ve glikoz şurubu kullanılmadan hazırlanır. Fethiye’de lokma yemek için tercih edilebilecek tek adrestir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Fethiye

Telefon: 0553 274 63 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshur_fethiye_lokma/

Haritada Görüntüle >

Baba Dondurma

Fethiye Baba Dondurma

Baba Dondurma, Fethiye merkezde dondurma yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Dondurmaların malzemesini kendileri seçer.

Baba Dondurma, dondurma çeşitlerinin oldukça fazla olduğu bir mekândır. Farklı damak zevklerine sahip insanlar için de farklı dondurma lezzetleri burada bulunur. Ezine peynirli, erikli, tahinli, kaktüslü, lime, tarçınlı ve lavantalı dondurma gibi lezzetler de bulunmaktadır. Ayrıca bu işletme kendi külahlarını da kendisi üretmektedir. Külahlar ise tarçınlı, tereyağlı veya vanilyalı hazırlanır ve bu külahların lezzeti de bir başkadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Çarşı Cad., No: 34, Fethiye

Telefon: 0507 454 87 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/babadondurma/

Haritada Görüntüle >

Camialtı Dondurmacısı

Fethiye Camialtı Dondurmacısı
Fotoğraf: Hülya Doğan

Camialtı Dondurmacısı, Fethiye’de organik ve yerli dondurmalar üreten bir dondurmacıdır. 1971 yılından beri Fethiye’de hizmet veren bu dondurmacı, konum olarak Fethiye merkezde yer alır. Yaz aylarında herkes için sevilen ve serinletici bir lezzet olan dondurmayı bir de burada denemelisiniz. Mevsimine göre doğal meyvelerden hazırlanan dondurmaların lezzeti gerçekten farklıdır ve bu dondurmaları yerken gerçek meyve tadını alabiliyorsunuz.

Camialtı Dondurmacısı, her çeşit dondurmayı bulabileceğiniz sevilen dondurmacılarından biridir. Sade, kakaolu, limonlu, narlı, portakallı, çilekli, Antep fıstıklı ve karamelli dondurmalar dondurma çeşitleri arasındadır. Fethiye’de yolunuz bu dondurmacıya düşerse incirli dondurmasını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tuzla Mah., Süleyman Demirel Blv., Sanayi Camii, No: 41, Fethiye

Telefon: 0252 614 75 36

Haritada Görüntüle >

De Dondo Dondurma

De Dondo Dondurma

De Dondo Dondurma, Fethiye’de tarihi 1955’lere dayanan ve ilginç hikayesiyle bilinen yerlerden biridir. Hüseyin Koç tarafından 1950’li yıllarda çıkarılan dondurmacı ismini ‘’Dedemin Dondurmacısı’’ kelimesinin kısaltılmasından almıştır. Hüseyin Bey, kışın dağların güneş görmeyen yamaçlarından karlar toplayarak yine bu yamaçlara kar kuyuları açıp bu kuyuları karla doldurmuştur. Daha sonra yaz mevsimi geldiğinde bu kuyulardan çıkardığı karları her sabah çuvala doldurarak şehre götürmüştür. Getirdiği karlar erimeden sabahın erken saatlerinde özel şerbetlerle bir karışım hazırlamıştır. Bu ilk ürettiği dondurmaların hikâyesidir. O dönemler oldukça zahmetli olan dondurmalar küçük arabalarda satılmış ve Fethiye halkı tarafından çok sevilmiştir.

De Dondo Dondurma, dededen kalma doğal yöntemlerle ve tamamen doğal malzemelerle kullanılarak hazırlanan dondurmaları ile ünlü bir işletmedir. Doğal meyvelerle hazırlanan dondurmanın her çeşidini burada bulabilirsiniz. Kakaolu, çilekli, muzlu, kavunlu, karamelli, portakallı, limonlu, ballı, cevizli, lavantalı ve Fethiye’nin çifte kavrulmuş tahini ile yapılan dondurma çeşitlerini burada bulabilmek mümkündür. Dondurma haricinde salep de buranın en meşhur lezzetidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Taşyaka Mah., Baha Şıkman Cad., Halil Ayten Apt., No: 115/B, Fethiye

Telefon: 0505 575 05 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dedondodondurma/

Haritada Görüntüle >

Ulaşlıoğlu Baklava

Ulaşlıoğlu Baklava

Ulaşlıoğlu Baklava, 1988 yılında Gaziantep’te kurulmuş bir tatlıcıdır. Bu tatlıcının bir ayağı da Fethiye’de bulunur. Eşsiz Gaziantep baklavalarının lezzetini Fethiye’ye taşıyan tatlıcı lezzetli baklavaları ile yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeri haline gelmiştir. Mekân olarak kaliteli ve şık bir ortama sahiptir. Ayrıca iç mekân tasarımı da bir o kadar hoş olup müşterilerin kendilerini iyi hissetmelerine yönelik dekore edilmiştir.

Ulaşlıoğlu Baklava, lezzetli baklavalar yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Havuç dilimi baklava, fıstıklı baklava burada bulabileceğiniz baklava çeşitlerinden bazılarıdır. Baklava haricinde katmer ya da künefe de burada bulabileceğiniz tatlı çeşitlerindendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Çarşı Cad., No: 46, Fethiye

Telefon: 0252 612 49 64 – 0507 947 10 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/antepi_baklava_fethiye/

Haritada Görüntüle >

Fethiye Künefe Hane

Fethiye Künefe Hane

Fethiye’de canınız lezzetli bir künefe çektiyse Fethiye Künefe Hane’ye uğramalısınız. Osmanlı döneminden günümüze miras kalan künefe lezzeti o gün bu gündür lezzetini korumuştur. 1986 yılında Gaziantep’te başlayan lezzet serüveni Ramazan Usta ve çocukları ile birlikte Fethiye’ye taşınarak burada künefe severlerle buluşmuştur. Fethiye’de toplam 3 tane şubesi bulunan bu künefeci, meşhur Gaziantep künefe lezzetlerini aratmaz. Fethiye’deki şubeleri genelde küçük ve sevimli dükkânlarda hizmet verir. Restoranın personelleri genel olarak müşterilere kaliteli bir hizmet vermeye dikkat eder.

Fethiye Künefe Hane, Gaziantep yöresel tatlılarını bulabileceğiniz adreslerden biridir. Künefe çeşitleri, baklava, katmer, dondurma ve havuç dilimli baklava bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Sade künefe, billuriye künefe, kaymaklı cennet çamuru, paşa künefesi, hasır künefe, fıstıklı künefe, cevizli künefe ve standart künefe gibi birçok farklı türde künefeyi bulabilirsiniz. Künefe çeşitleri haricinde sevdiğiniz diğer tatlılardan da deneyebilirsiniz. Tatlı siparişlerinizin yanında çay ve sıcak süt ikramı da bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kesikkapı Mah., Gaffar Okkan Cad., No: 34/A, Fethiye

Telefon: 0543 654 86 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fethiyekunefehane/

Haritada Görüntüle >

Fethiye, Muğla ilinin turistik bir ilçesidir. Fethiye denildiğinde herkesin aklına genellikle deniz turizmi gelse de aslında bu ilçenin deniz turizminden ayrı birçok lezzeti de bulunmaktadır. Özellikle Fethiye mutfağını denemek, Fethiye gezinize ayrı bir renk katacak ve gezinizden daha fazla zevk almanızı sağlayacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin