Şile’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan incisi Şile, İstanbulluların yaz aylarında hafta sonu popüler kaçış yerlerinden biridir. Şile’nin yazı ayrı, kışı ayrıdır. Havalar ısınmaya başlayıp doğa canlandığında kahverengiden yeşile dönüşen doğayla birlikte Şile’nin etrafı göz alabildiğine yemyeşil olup insanları kendine çekmeye başlar. Yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, piknik yapmak için gelen aileler, havalar iyice ısındıktan sonra da bir bir plaj ve koylara akın etmeye başlarlar. Ağaçlar bir sonraki bahar tekrar açmak için yapraklarını döküp havalar da soğuyunca bu defa cümbür cemaat Şile balıkçılarına gideriz şöyle taze ve lezzetli bir balık yemek için.

Şile, doğa ve deniz turizmiyle olduğu kadar lezzetli balık ve deniz mahsullerinin, Karadeniz yöresel yemeklerinin ve serpme köy kahvaltılarının olduğu lokanta, restoran ve kafelere de ev sahipliği yapmaktadır. Ailenizle birlikte gelip uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasına karşı lezzetli balık ve deniz mahsulleri yiyebileceğiniz restoranları anlattığımız bu içeriğimizde Şile’de nerede, ne yenir sorunuza yanıt bulacak, yalnızca balık ve deniz mahsulleri değil aynı zamanda Türk mutfağının seçkin bazı yemeklerini, meze ve tatlılarının da olduğu restoranları öğrenmiş olacaksınız.

Şile Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Şile’den Alınabilecek Yiyecekler: Şile’nin köylerinde yöre halkının tamamen doğal ve katkısız kendi el emekleriyle yaptığı kahvaltılık peynir, reçel, yoğurt, süt, köy yumurtası, kestane balı gibi ürünleri merkezdeki esnaf dükkânlarında bulabilirsiniz. Bununla beraber, bakliyat ürünleri, köy üreticilerinin kendi ürettikleri ürünleri bulabileceğiniz Şile doğal gıda pazarına daha birçok ürünü bulabilmeniz mümkündür.

Şile’nin En Meşhur Tatlısı: Şile yöresel lezzetleri arasında yer alan tatlılardan bazıları sirke tatlısı, süt, şeker ve darı ile yapılan öre tatlısı ve Şile’ye özgü tahinli kabak tatlısı bulunmaktadır. Başta bu yöresel tatlılar olmak üzere baklava, künefe, fırında sütlaç gibi Türk mutfağının klasik tatlılarını Şile merkezde hemen her restoran ve lokantanın menüsünde bulabilir, pastaneden paket olarak satın alabilirsiniz.

Şile’de Nerede, Ne Yenir?

Saklıgöl Sosyal Tesisleri

Şile Saklıgöl Sosyal Tesisleri
Fotoğraf: Ferhat Karaoğlan

Tıpkı adı gibi İstanbul’un nadide saklı doğal güzelliklerinden biri olan Saklıgöl, Şile’nin Karamandere mevkiinde yer alan şahane bir yerdir. Burası dört bir yanı ağaçlarla çevrili ortasında göl ve bu güzel manzaraya nazır yeme içme yerlerinin olduğu saklı bir cennet. Saklıgöl, İstanbullu doğaseverlerin hem yürüyüş yapabileceği, hem bisiklet sürebileceği hem de bir şeyler yemek içmek için tercih edebileceği huzurlu bir yerdir. Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan Saklıgöl’de İstanbullu aileler günün tadını çıkarmak için piknik yapmaya gelir ve burada saatlerce vakit geçirirler. Bununla beraber, Saklıgöl’de yeme içmeye yönelik hizmet veren bir işletme de bulunmaktadır.

Kahvaltı, ızgara et ve ana yemeklerin çıktığı Saklıgöl Sosyal Tesisleri’nde insanlar doğa içerisinde göl manzaralı keyifli bir yeme içme imkânı bulabiliyorlar. Kahvaltılık ürünler tamamen doğal olup tek kişilik veya iki kişi ve üstü serme olarak hazırlanmaktadır. Öğlen ızgara et ve ana yemeklerden oluşan menüler de ayrıca bulunmaktadır. Ulaşım Şile merkezden arabayla 10-15 dk kadar sürüyor. Üsküdar tarafından gelenler yaklaşık 1 saate Saklıgöl’e ulaşabilirler. Şile yolu üzerine tabelalar mevcut. Ancak toplu taşımayla gelmek mümkün değil. Saklıgöl, etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili, göl manzarasının hâkim olduğu, hafta sonları aşırı kalabalık ama buna rağmen fazlasıyla huzurlu ve dinlendirici bir ambiyansa sahip. Hafta sonu rahat bir nefes almak ve sevdiklerinizle doğada piknik yapmak veya öğlen keyifli bir yemek için Saklıgöl Sosyal Tesisleri’ni tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karamandere, Şile

Telefon: 0216 731 21 69 – 0530 626 34 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sile_sakligol/

Haritada Görüntüle >

Kocakuş Mesire Alanı

Şile Kocakuş Mesire Alanı
Fotoğraf: Damla Y.

İstanbul’da doğa içerisinde şahane bir kahvaltı yapmak için Kocakuş Mesire Alanı içerisindeki kahvaltı mekânını tercih edebilirsiniz. Şile yolu üzerinde, Sofular’ı geçtikten sonra Kızılcaköy Ahmetli Yolu girişinde kalan mesire alanı doğa ile iç içe mükemmel bir serpme kahvaltı yapma imkânı sunuyor. Üstelik çok uygun fiyatlara! Yemyeşil ağaçlarla çevrili güzel bir mesire alanı içerisinde hizmet veren işletme ister arkadaşlarınızla, ister ailenizle birlikte gelip güne kuş sesleri cıvıltısı eşliğinde tamamen doğal kahvaltılık ürünlerle kahvaltınızı yapabileceğiniz bir yer.

Kocakuş Mesire Alanı kahvaltı mekânı sağlıklı bir ortamda, oldukça çeşitli ve de doyurucu kahvaltılık ürünlerle müşterilerine hizmet veriyor. Kahvaltılık ürünler arasında bal kaymaktan patates kızartmasına, sosis kızartmadan reçel çeşitlerine, peynir çeşitlerinden zeytin çeşitlerine, sigara böreği ve daha onlarcası yer almaktadır. Hepsi tamamen doğal ve organiktir. Kahvaltı yeri de oldukça sakin ve huzur verici bir ortamda yer alıyor. Özellikle yaz aylarında yemyeşil ağaçlar içerisinde kuş sesleri eşliğinde kahvaltı yapmak keyifli oluyor. Yazın dileyen mangal ve semaver de yakabiliyor. Kışın ise işletme müşterilerini içeride ağırlıyor ve burada yanan sobada kızartılmış ekmekler kahvaltılara eşlik ediyor.

Çalışanlar güler yüzlü ve ilgililer. Kahvaltı çeşidi fazla ve doyurucudur. Fiyatlar kişi başı 60-90 TL arası. Temiz havada güne güzel bir kahvaltı ile başlamak, sonrasında yürüyüş yapmak ve biraz kafa dinlemek için hafta sonuna tercih edilebilir. Çocuklar için de oyun alanı ve salıncaklar mevcut. Araçlarıyla gelecek olanlar varsa yanlarında bisikletlerini de getirebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kızılca Mah., Şile

Telefon: 0538 559 09 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kocakusmesire/

Haritada Görüntüle >

Keyf-i Tıkır Kafe

Şile Keyf-i Tıkır Cafe
Fotoğraf: Tuğçe Varol

Şile’nin Ağva mevkiinde Koca Deresi kenarında yeşillikler içerisinde huzurlu ve dinlendirici bir başka kahvaltı mekânı da Keyf-i Tıkır kafedir. Ağva’da ailece kahvaltı veya öğlen yemeği yiyebileceğiniz mekân müthiş bir doğa manzarası ev sahipliği yapıyor. Yemek yenilen hemen yanından dere akıyor. Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili ve bir an olsun susmak bilmeyen kuş sesleri insanların sohbetlerine eşlik ediyor.

Keyf-i Tıkır kafe onlarca çeşit organik kahvaltı ürünleriyle müşterilerine zengin ve doyurucu bir kahvaltı menüsü sunuyor. Kahvaltılık ürünleri arasında aklınıza gelebilecek hemen her şey mevcut. Zaten çeşit olarak da fazlasıyla yeterli olduğu için insan ziyadesiyle doyuyor. Çalışanlar güler yüzlü ve müşterilere karşı oldukça ilgililer. Gözlemeleri tıpkı diğer kahvaltılık ürünleri kadar lezzetlidir. Çaylar termosla geliyor, Öğlen ise ana menüde ızgara et, çorba, salata, tatlı ürünleri mevcut. Yemek yenilecek ortam çok güzel. Kahvaltı çeşidi fazla ve doyurucu, ana yemekleri lezzetli. Üzerine birde manzarası burayı İstanbul’da tercih edilebilir kılıyor. Serme kahvaltı kişi başı 80-100 TL bandında. Kısacası, Keyf-i Tıkır, Ağva’da ortalama fiyatları, gereken güler yüzlü çalışanları, hızlı servisi ve dinlendirici manzarasıyla ailecek rahatça tercih edilebilecek yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yakuplu Cad., No: 182, Ağva

Telefon: 0542 825 31 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/keyfitikiragva/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Hanımağanın Yeri

Şile Meşhur Hanımağanın Yeri

Meşhur Hanımağanın Yeri’ni sık sık Şile’ye gidip gelenler bilirler. Şile yolu üzerinde Üvezli’ye gelmeden önce yolun solunda kalan Meşhur Hanımağa uzun yıllardır gerek müdavimlerine gerekse yol üzerinde dinlenmek isteyen müşterilerine hizmet veriyor. Burası Şile’nin genelinde olduğu gibi harika bir doğa içerisinde yer alıyor. Yola bakan kısmı kapalı iç mekân, arka taraf ise yeşillikler içerisinde masalardan oluşuyor.

Meşhur Hanımağanın Yeri’nde tamamen organik kahvaltılık ürünlerden oluşan köy kahvaltısı yapabilir, öğlen yemeklerinde mantı, ızgara köfte, sac kavurma veya kanat ızgara tercih edebilirsiniz. Bir şeyler yemek istemeseniz dahi yol üzerinde durup bir demlik çay içmek istediğinizde buraya gelebilirsiniz. Kahvaltılık ürünler yeterince çeşide sahip ve doyurucu. Bal, kaymak, reçel ve peynir çeşitleri doğal köy ürünüdür. Muhlama, menemen, yumurta da kahvaltı yanında tercih edilebiliyor. Kışın yanan soba üzerinde kızartılan ekmekler kahvaltılara eşlik ediyor. Öğlen ise lezzetli ızgara et veya tavuk menüsünden birini tercih edebilirsiniz. Ürünleri lezzetli, çalışanlar güler yüzlü ve ilgili. Mekân, sıcak ve samimi bir havaya sahiptir. Aile ile kahvaltı yapmak veya yol üzerinde durup bir şeyler içmek için uygun bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Üvezli Mah., Şile

Telefon: 0537 512 66 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/hanimaganinyer/

Haritada Görüntüle >

Karadenizli Bacının Yeri

Şile Karadenizli Bacının Yeri
Fotoğraf: Engin Değirmenci

Karadenizli Bacının Yeri, Meşhur Hanımağanın Yeri adlı mekânın birkaç adım uzağında yer alan bir başka yeme içme mekânı. Burası da tıpkı Hanımağanın Yeri gibi köy kahvaltısı, gözleme, muhlama, ızgara kanat, sac kavurma türü yiyecekleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Şile yolu üzerinde kalan Karadenizli Bacımın Yeri doğal kahvaltılık ürünlerden oluşan köy kahvaltısı ile müşterilerine zengin ve doyurucu bir kahvaltı spesiyali sunuyor. Bununla beraber, öğlen közde kanat, sac kavurma da çıkmaktadır.

Sabah verilen kahvaltıda çeşit bol ve ürünler taze. Gözleme, muhlama, menemen çeşitleri mevcut. Çaylar demlik olarak geliyor. Sac kavurması ise şahanedir. Yanına yayık ayran veya meşrubat çeşitlerinden tercih edebilirsiniz. Mekân geniş bir yeme içme alanından oluşuyor. Yola bakan tarafta masalar var. Kışın mekânda yanan soba üzerinde kızartılmış ekmekler servis ediliyor. Mekânın birde arka bahçe tarafı var. Burası da yazdın bir hayli güzel oluyor. Çalışanları ilgili ve hızlı servis yapılıyor. Ortamı sıcak ve yiyecekleri lezzetlidir. Karadenizli Bacının Yeri hafta sonu ailecek gidilip kahvaltı yapılacak keyifli yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Üvezli Mah., Şile

Telefon: 0539 232 98 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/karadenizlibaci/

Haritada Görüntüle >

Çamlık Mercan Köşk Restoran

Çamlık Mercan Köşk Restoran

Çamlık Merkez Köşk Restoran, Şile merkezde son derece ferah ve rahat bir yeme içme yeridir. Mercanköşk Sosyal Tesisi içerisinde bulunan restoran konum olarak Şile Feneri’ne giden Atatürk Caddesi yolu üzerinde bulunuyor. Ulaşımı oldukça kolay olan sosyal tesise araç sahipleri araçlarıyla gelebilir. Otopark ve vale hizmeti bulunmaktadır. Sosyal tesis içerisinde birden fazla restoran ve kafe alanı bulunmaktadır. Bunlardan biri de Çamlık Mercan Köşk adlı restorandır.

Geniş bir koru alanı içerisinde yer alan restoran şık dekorasyonu ve rahat ortamıyla müşterilerine keyifli yemek yiyebilecekleri bir alan sunuyor. Toplamda 30 masa ve 72 kişilik bir yeme içme alanına sahip olan restoran dev camekânlarla çevrili ve yemeğinizi yerken etrafın doğal güzelliğine tanık olabiliyorsunuz. Restoranda kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri servis edilmektedir. Kahvaltı çeşitliliği fazla ve ürünlerin tamamı doğal köy ürünlerinden oluşuyor. Peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, zeytin çeşitleri, gözleme, muhlama kahvaltı masalarına eşlik ediyor. Ana yemek menüsünü çamlık kuzu, karışık ızgara, ciğer tava, sulu yemekler, salata çeşitleri, mezeler ve tatlılar oluşturuyor.

Şile Belediyesi’ne ait yemyeşil bir doğa içerisinde rahat ve hijyenik bir restoranda kahvaltı etmek veya lezzetli bir öğlen veya akşam yemeği yemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Sosyal tesis içerisinde yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları burayı aileler için oldukça cazip kılmaktadır. Çalışanlar güler yüzlü ve servis yeterince hızlı. Kahvaltı ve yemek fiyatları da uygun diyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çavuş Mah., Emek Sk., No: 2/A, Şile

Telefon: 0216 710 37 77

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/mercankoskas/

Haritada Görüntüle >

Mola Gözleme Evi

Şile Mola Gözleme Evi

Şile yolu üzerinde Avcıkoru Tabiat Parkı’nı geçtikten yaklaşık 2 km sonra yolun solunda kalan Mola Gözleme Evi, Şile’ye giderken veya dönerken yol üzerinde mola verip bir şeyler atıştırmak veyahut köy kahvaltısı yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Burası daha çok gözlemeleriyle ön plana çıkmış bir işletmedir. Patatesli, peynirli, ıspanaklı dâhil birçok içeriğe sahip lezzetli gözlemelerin çıktığı bir yer. Yalnızca gözleme dışında serme kahvaltı yapabilir veya el açması harika mantılarını deneyebilirsiniz.

Mola Gözleme Evi yıllardır aynı yerinde Şile’ye gidip gelen kişilerin uğrak yerlerinden biridir. Mekân yemyeşil ağaçlarla çevrili bahçe alan içerisinde bulunuyor. Yazın kalabalık olabiliyor fakat servis yeterince hızlı. Çalışanlar da ilgili ve güler yüzlü insanlar. Hafta sonu Şile’de deniz keyfi yapmak için sabahtan yola çıktığınızda kahvaltınızı burada yapabilir ve Şile’ye doğru devam edebilirsiniz. Mükemmel bir köy kahvaltısı yapabileceğiniz ve lezzetli gözlemelerinden yiyebileceğiniz Mola Gözleme Evi Şile yolu üzerinde temiz, güzel bir mekândır. Fiyatları da ortalama seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Üvezli Köyü Girişi, Şile

Telefon: 0535 240 03 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/molagozleme/

Haritada Görüntüle >

İskandil Restaurant

Şile İskandil Restaurant

Şile’nin merkezlerine doğru ilerleyelim. İskandil Restoran, Şile merkezde deniz manzaralı, şık ve zarif bir yeme içme mekânı.  Haftanın tüm günü gece 12’ye kadar açık olan mekân müşterilerine taptaze, lezzetli deniz ürünlerinden sunuyor. Geniş ve ferah bir yeme içme yerine sahip olan İskandil Restaurant, rezervasyonlu çalışıyor. Yaz-kış yılın tüm ayı hemen hemen kalabalık olan restoran balık ağırlıklı menüsüyle Şile’de öne çıkıyor.

Restoranın menüsünde öne çıkan lezzetler arasında ızgara iskorpit şiş ve güveçte kalamardır. Çocuklar için de köfte-patates menüsü bulunmaktadır. Şile genelindeki balık restoranlarıyla anı oranda fiyatlara sahiptir. Mekân alkollüdür. Bebekli aileler için mama sandalyesi gibi ihtiyaçlara işletme başarıyla cevap veriyor. Çalışanlar güler yüzlü ve servislerde yeterince hızlılar. Mekânın menüsünde yer alan balık çeşitleri taze ve lezzetli. Yanında sos ve salatalarla birlikte sunumları gayet başarılıdır. Lezzetli menüsünün yanında İskandil Restoranı öne çıkaran bir diğer özelliği de şüphesiz müthiş manzarasıdır. Deniz manzarasına karşı yemek yemek keyfi daha da artırıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Balibey Mah., Fener Cad., No: 11/A, Şile

Telefon: 0216 711 34 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iskandil_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Massha & Şile Balıkçısı

Massha Şile Balıkçısı

Masshai en güzel gün batımlarının izlenebileceği şahane bir konumda yer alan Şile’nin en bilinen balık restoranlarından biridir. Deniz manzarası, gözü yormayan sade iç mekân tasarımı ve lezzetli balık menüsü burayı pek çok insan tarafından tercih edilir kılmaktadır. Massha, haftanın tüm günü sabah 9 da kapılarını müşterilerine açmaktadır. Burada dileyen serme kahvaltı ile güne başlayabilir veya öğlen taze balıklardan yiyebilir veya akşam yemeği Türk mutfağından seçkin lezzetleri denemek için tercih edebilir.

Massha, müşterilerine lezzetli ve çeşitliliği bol bir menü sunuyor. Tüm yemeklerinin porsiyonu dolu dolu ve yeterince doyurucudur. Personelleri de gayet güler yüzlü ve servislerinde hızlıdır. Mekân, iç ve dış alandan oluşuyor. Yazın dışarıda deniz seviyesinden yalnızca birkaç metre yukarıda ahşap bir platform üzerinde yemeklerinizi yiyebiliyorsunuz.

Hijyen, servis ve lezzet bakımından olumlu yorumlar alan Massha balık restoranını bizler de sizlere hatırlatalım istedik. Nezih bir yeme içme mekânı olan Massha, çocuklu aileler için de uygun olup, kahvaltı, öğlen veya akşam yemeği için tercih edebileceğiniz deniz manzaralı, uygun fiyatlı bir yerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Liman Yolu, No: 34, Şile

Telefon: 0216 704 14 35 – 0534 663 46 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/massha_sile/

Haritada Görüntüle >

Ayazma Restaurant

Şile Ayazma Restaurant

Ayazma Restaurant, Massha ile aynı yerde bulunan, deniz manzarasıyla, rahat yeme içme alanı ve lezzetli menüsüyle Şile’de ailece yemek yenilebilecek kaliteli ve nezih yerlerden biridir. Şile’nin bir başka popüler yeme içme yerlerinden olan Ayazma Restaurant, müşterilerine sabah zengin serpme kahvaltı, öğlen taze balık veya et menüleri, akşam ise Türk mutfağından seçkin lezzetler sunmaktadır. Kahvaltısı en az 2 kişilikten oluşuyor ve içeriğinde bal ve tereyağından reçel çeşitlerine, peynir çeşitlerinden sigara böreği, patates kızartması ve sahanda yumurtaya varıncaya kadar doyucu bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Öğlen ise taze ve lezzetli balık menüsü ve mezeleriyle ön plana çıkıyor.

Ayazma Restaurant alkollü bir mekândır. Deniz manzaralı mekân harika bir gün batımı manzarasına hâkim konumda bulunuyor.  Siz yemeğinizi yerken bir yandan da martılar ve dalga sesleri sizlere eşlik ediyor. Sahile sıfır noktada dalgaların ve martıların sesi eşliğinde rahat ve şık bir mekânda kahvaltı yapmak veya öğlen ya da akşam sevdiklerinizle yemek yemek için burayı tercih edebilirsiniz. Çalışanlar müşterilere karşı ilgililer ve serviste de hızlılar. Fiyatlar Şile’deki deniz manzaralı diğer restoranlarla hemen hemen aynı seviyededir. Yaz aylarında rezervasyonlu gitmenizi öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Küçük Mendirek Mah., Plajyolu Sk., No: 1, Şile

Telefon: 0532 213 57 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sileayazmarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Rokethane Cafe & Restaurant

Şile Rokethane Cafe & Restaurant

Rokethane Cafe & Restaurant, Kumbaba Plajı yolu üzerinde deniz manzaralı geniş ve rahat yeme içme mekânlarından biridir. Restoran, ailenizle birlikte gelip Türm mutfağının en lezzetli yemeklerinden tadabileceğiniz, akşamınızı dalga sesleri eşliğinde geçirip lezzetli yemekler yiyebileceğiniz nezih mekânlar arasında yer almaktadır. Kışın iç mekânda müşterilerini ağırlayan Rokethane Restaurant, yazın ise harika dış mekânıyla müşterilerinin güneşin ve temiz havanın tadını çıkarmalarına olanak tanıyor.

Rokethane Restaurant, mutfağında müşterileri için taze olarak hazırladığı Türk mutfağı spesiyalleri ile hizmet vermektedir. İster sabah zengin serpme kahvaltısıyla güne başlayabilir, ister öğlen veya akşam lezzetli et veya balık menülerinden birini tercih edebilirsiniz. Yemekleri güzel ve lezzetlidir. Çalışanları da ilgili ve hızlılar. Fiyatları Şile genelindeki restoranlarla hemen hemen aynı seviyededir. Başarılı emekleri ve şahane manzarasıyla Rokethane Restaurant ailece gelip yemek yiyebileceğiniz temiz ve güvenilir bir yer. Araçla gelecek olanlar için restoranın müşterileri için açtığı ücretsiz park yeri bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mah., Selçuklu Cad., Şile

Telefon: 0541 712 22 54

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rokethane/

Haritada Görüntüle >

Ağva Liman Restaurant

Ağva Liman Restaurant

Liman Restaurant, 1976 yılından bugüne Ağva’da taze balık, meze ve ara sıcak yemekleriyle müşterilerine hizmet veren bir balık restoranıdır. Ağva’ya tatile gelen veya günübirlik deniz, doğa keyfi yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği mekânlardan biri de Liman Restaurant’tır. Kaliteli hizmet ve lezzetli yiyecekleriyle uzun yıllardır hizmet veren Liman Restaurant Yeşilçay ile Karadeniz’in birleştiği noktada, eşsiz günbatımlarının izlenebileceği bir konumda bulunuyor.

Liman Restaurant çupra, levrek, palamut, kalkan gibi balık çeşitleri, mersis, kılıç, akya şiş balık çeşitleri ve istavrit, tekir, barbun ve mezgit ile tava balık çeşitleri olarak müşterilerine balık menüsü sunmaktadır. Bununla beraber, balık meze çeşitleri ve ara sıcaklardan kalamar tava, paçanga böreği, ahtapot ızgara, sigara böreği, patates tava bulunmakta. Yemeklerin üzerine ise tatlı olarak kabak tatlısı, irmik tatlısı, sütlaç, trileçe, incir tatlısı veya fırında helva tercih edebilirsiniz.

Ulaşımı kolay Liman Restaurant Ağva’da lezzetli balık yiyebileceğiniz nezih mekânlardan biridir. Personeller ilgili ve güler yüzlü. Fiyatları da uygun olup ailece gelinebilecek bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İskele Cad., No: 1, Ağva

Telefon: 0216 721 81 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/agvalimanrestaurant/

Haritada Görüntüle >

İskorpit Restaurant

Şile İskorpit Restaurant

İskorpit Restoran, Şile liman mevkiinde bulunan belediyeye ait alkolsüz bir balık restoranıdır. Toplamda 150 kişilik iç mekân ve 50 kişilik teras bölümüyle müşterilerine ferah ve rahat bir ortam sunan restoran Şile’de uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasına nazır lezzetli balıklar yiyebileceğiniz keyifli bir yedir.

Restoran, onlarca çeşit balık, meze, salata ve tatlılardan oluşan bir menüye sahiptir. Balıklar taze ve lezzetli. Yanına gelen meze ve salatalar da bir o kadar taze. Sunumları başarılı, çalışanları ilgili ve fiyatları da Şile genelindeki diğer balık restoranları ile hemen hemen benzer. Buranın özellikle balık güveç yemeğini deneyebilirsiniz.

İskorpit Restaurant, ailenizle gelip lezzetli balıklar yiyebileceğiniz, temiz, güvenilir bir mekândır. Araçla gelecek olanlar için restoranın ücretsiz otopark alanı bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hacı Kasım Mah., İskele Yolu, No: 10, D: 10, Şile

Telefon:0216 704 13 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iskorpitrestoran/

Haritada Görüntüle >

Fusha

Şile Fusha Restaurant

Şile’nin muhteşem deniz manzaralı bir başka şık mekânlarından biri de Fusha’dır. Fusha, müşterilerine şehrin karmaşasından uzakta, muazzam deniz manzarasına nazır kaliteli bir ortamda lezzetli yemekler sunuyor. Restoran, onlarca çeşit leziz tatlardan oluşan A La Carte mutfağa sahip. Her türlü etkinlik, toplu organizasyon aktiviteleri, şirket yemekleri, kokteyller, özel partiler, düğün ve davetler için kullanılabiliyor. Bununla beraber, meyhane, en iyi DJ’lerin sahne aldığı gece kulübü ve nargile terasıyla da müşterilerine hizmet vermektedir.

İster güne onlarca çeşit üründen oluşan serpme kahvaltıyla başlayabilir, ister öğlen veya akşam Türk ve dünya mutfağının en seçkin yemeklerinden oluşan bir menü ile günü sonlandırabilirsiniz. Geniş ve zarif bir iç mekândan oluşan Fusha, yaz aylarında teras katıyla da dışarıda güzel havanın eşliğinde deniz manzaralı bir yeme-içme deneyimi yaşatıyor. Yemekleriyle olduğu kadar muhteşem manzarası ve gece eğlenceleriyle de Şile’de fark yaratan Fusha ailenizle birlikte gelip yemek yiyebileceğiniz, kahvenizi yudumlayıp denizin ve güzel havanın keyfini çıkarabileceğiniz kaliteli mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Balibey Mah., Fener Cad., No: 3, Şile

Telefon: 0216 711 42 38 – 39

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/fushasile/

Haritada Görüntüle >

İyot Restaurant

Şile İyot Restaurant

İyot Restaurant, Şile’de taze deniz ürünleri yiyebileceğiniz bir başka önerebileceğimiz mekânlardan biridir. Burası yaz aylarında deniz sezonu boyunca müşterilerine plaj hizmeti de vermektedir. Denize sıfır konumuyla hem keyifli ve huzur verici yemek yeme deneyimi yaşatırken, yazın da denizin keyfini çıkarmak isteyenlere olanak sağlıyor.

İyot Restaurant iç ve dış mekân olmak üzere iki farklı alanda müşterilerini ağırlıyor. Mavi ve beyaz renklerin hâkim olduğu iç mekân ve camekânların ardında kalan uçsuz bucaksız Karadeniz manzarası yemek yeme keyfini ikiye katlıyor. Menüde onlarca çeşit balık bulunur. Ayrıca ara sıcaklar, meze ve salatalar da balık menüsüne eşlik eder. Taze balıklar iyi pişirilmiş vaziyette başarılı sunumlarla servis edilmekte. Salata, zeytinyağlılar ve mezeler oldukça lezzetli. Çalışanlar ilgili ve serviste hızlılar. Fiyatlar Şile genelindeki diğer balık restoranlarıyla hemen hemen aynı seviyededir. İyot Restaurant, alkollü bir mekân olup haftanın tüm günü 23’e kadar açıktır. Araçla gelecek olanlar için restoranın ücretsiz otopark yeri bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Balibey Mah., Şht. Levent Birben Cad., No: 4, Şile

Telefon: 0216 711 23 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iyotrestaurantsile/

Haritada Görüntüle >

Balkan Kafana Restaurant

Şile Balkan Kafana Restaurant

Balkan mutfağına karşı merakınız var mı? Size Şile’de Balkan yemeklerini deneyebileceğiniz bir mekândan bahsedelim.  Şile çıkışında Ağlayan Kayalar Halk Plajı’nı geçer geçmez yolun sağında kalan Kafana Restaurant, Balkan mutfağından yemekleri deneyebileceğiniz kaliteli bir mekândır. Burası aynı zamanda sahne performanslarının olduğu canlı müzik keyfi yaşayabileceğiniz keyifli bir yer.

Siz en lezzetli yemekleri yerken ortamın akustiği, söylenen şarkılar dostlarınızla birlikte günü keyifli yaşamaya yetiyor. Bar kısmı da bulunan restoranda yerli ve yabancı alkollerden bulabilmek mümkündür. Kafana Restaurant, ferah ve şık dekore edilmiş bir yeme içme alanına sahip. Lezzetli yemekleriyle birlikte muhteşem manzarasını da söylemeden geçmek olmaz. Çalışanları da güler yüzlü ve serviste yeterince hızlılar. Kuzu kebabı, güveçte mantar ve mezeleri harikadır. Yemeğin üzerine deneyebileceğiniz onlarca çeşit tatlıları da ayrıca var. Nezih bir mekân olan Kafana Restaurant, Şile’de ailece gelinip iyi vakit geçirilecek yerler arasındadır. Yalnız, hafta sonu gelmeyi planlıyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Balibey Mah., Ağlayan Kaya Cad., No: 36/1, Şile

Telefon: 0532 497 58 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balkan.kafana/

Haritada Görüntüle >

Artane Balık

Şile Artane Balık

Artane Balık hem güne güzel bir serpme kahvaltıyla başlayabileceğiniz hem de öğlen veya akşam taze balıklardan tüketebileceğiniz kaliteli mekânlardan biridir. Liman mevkiinde yer alan Artane Balık bu bölgedeki diğer restoranlar gibi şahane bir deniz manzarasına sahip. Mekan oldukça ferah ve hijyenik. Yeme-içme alanı geniş ve masalar arası mesafe yeterince var. Hafta sonu kalabalığı olsa da çalışanları müşterilere karşı ilgili, güler yüzlü ve serviste hızlılar.

Artane Balık konum ve ambiyans olarak güzel. Yemeklerin kalitesi ve servisin hızlı olması burayı öne çıkaran diğer faktörler. Ürünlerinin tazeliği ve lezzeti de çoğu müşterilerden tam not alıyor. Karides güveci, balık porsiyonları, salata ve mezeleri, tatlıları her şey lezzetli ve doyurucudur. Fiyat olarak ortalamanın biraz üzerinde olduğu söylenebilir. Yazı ve kışı ayrı güzel olan Şile’de ailenizle birlikte gelip keyifli bir yemek yemek istediğinizde Artane Balık Restoranını da tercihleriniz arasına dâhil edebilirsiniz. Araçla gelecek olanlar için restoranın ücretsiz otopark yeri bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şile Liman Mevkii, No: 8

Telefon: 0552 073 19 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/artanebalik/

Haritada Görüntüle >

Vira Restaurant

Şile Vira Restaurant
Fotoğraf: (Özcan B.

Şile merkezde iskeleye girişte solda kalan Vira Restaurant, kahvaltı, balık ve et menüleriyle müşterilerine keyifli mekânında hizmet veriyor. Denize sıfır konumda yer alan Vira Restaurant iç ve dış yeme içme alanıyla yaz-kış müşterilerine rahat bir yemek yeme alanı sunuyor. Doğal kahvaltılık ürünleriyle sabah serpme kahvaltı yapabilir, öğlen veya akşam lezzetli balıkları, taze mezeleriyle doyurucu bir yemek yeme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Konumu itibariyle güzel bir noktada yer alan restoran lezzetli bir menüye sahip. Mevsiminde taze balıklarla, meze ve salatalarıyla başarılı sunumlar eşliğinde servis edilen yemekler çoğu müşteriden tam not almıştır. Özellikle ızgara kalamarı tavsiye edilmektedir. Yılın tüm ayı, haftanın tüm günü sabah 9 dan gece yarısı 12’ye kadar açık olan Vira Restaurant, Şile’de ailenizle gelip güzel yemekler, lezzetli meze ve salatalar yiyebileceğiniz nezih bir yerdir. Fiyatları Şile deniz kenarındaki diğer balık restoranlarıyla benzer seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hacı Kasım Mah., Kayıkhane Sk., No: 13, Şile

Telefon: 0216 711 31 61 – 0507 858 78 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/virarestaurant/

Haritada Görüntüle >

İkinci Bahar Et ve Mangal

Şile İkinci Bahar Et Mangal

Şile merkezin biraz dışında denizden içeride fakat yemyeşil geniş bir bahçe alanı içerisinde yer alan İkinci Bahar Restoran müşterilerine şahane bir ortam sunuyor. Göz alabildiğine yeşiller içerisinde kamelya oturma alanlarında güneşin ve temiz havanın tadını çıkarırken kuş cıvıltıları eşliğinde serpme köy kahvaltısı ile güne başlayabilir, öğlen veya akşam Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden yiyebilirsiniz.

Özellikle kahvaltısıyla ön plana çıkan mekân onlarca çeşit kahvaltılığı müşterileriyle buluşturuyor. İçeriği de fazla olunca 2 kişilik bir serpme kahvaltı dahi 3 kişiye yetebiliyor. Kahvaltı içeriğinde peyniriyle, zeytiniyle, reçel çeşitleri, kızartmalar, muhlama, sahanda yumurta ve diğer yöresel lezzetlerden bulabilmek mümkün. Çaylar termos ile masaya servis ediliyor.

Ana yemekler de parmak ısırtacak türden. Türk mutfağının en lezzetli ana yemekleri ile birlikte ızgara et, tavuk ve kebap türleri de bulunmaktadır. Kahvaltı ve ana yemek fiyatları ne çok uygun ne de çok pahalı. Çalışanlar oldukça ilgili ve güler yüzlü. Yazın yer sofrasıyla birlikte bahçe alanda bir şeyler yiyip içmek burada oldukça keyif verici olacaktır. İkinci Bahar Restoran, aile ile gidilebilecek temiz ve güvenilir bir yerdir. Araçlarıyla gelecek olanlar için restoranın müşterilerine sunduğu otopark yeri bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Üsküdar Cad., No: 280, Şile

Telefon: 0216 711 55 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sileikincibahar/

Haritada Görüntüle >

Dubara Cafe & Pub

Dubara Pub & Cafe
Fotoğraf: Mehmet Bilgin

Şile’nin en renkli mekânlarından biri olan Dubara Cafe ve Restaurant canlı müziklerin olduğu ve çeşitli aktivitelerin olduğu eğlenceli bir yer. Gün boyunca çalan müziklerle gününüzü keyifli kılacağınız Dubara Cafe’de dostlarla bir araya gelmek keyifli olacaktır. Bir yandan canlı müzikler çalarken bir yandan sevdiklerinizle ortamın tadını çıkarabilir, içeceklerinden içebilir, atıştırmalıklarından yiyebilirsiniz.

Dubada Cafe’de daha çok atıştımalık tost ve hamburger türü yiyecekler bulunmaktadır. Bununla beraber, günlük taze deniz ürünleri, sac kavurma ve ızgara tavuk menüleri de mevcuttur. İçecekler menüsü bir hayli geniş. Özel kokteyllerden fırında sütlaç ve künefe gibi tatlıları burada bulabilmek mümkündür. Dubara Cafe, müşterilerine ücretsiz olarak sunduğu 50 araç kapasiteli otopark yerine sahip. Sigara içilebilir açık alanı, kablosuz internet hizmeti bulunuyor. Yazın açık bölümüyle birlikte 250 kişilik bir kapasiteye ulaşabiliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hacı Kasım Mah., Çekekler Mevkii, No: 11, Şile

Telefon: 0216 711 34 53 – 0533 491 13 90 – 0506 273 32 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dubaracafesile/

Haritada Görüntüle >

Marin Balık

Şile Marin Balık

Marin Balık gerek mekânın güzelliği, gerek menüsündeki lezzetleriyle müdavimi çok olan bir yerdir. Marin Balık müşterilerine mevsimine göre balık ve deniz ürünlerinin tüm çeşitleri taze olarak sunmaktadır. Ana yemekten önce tercihe göre mezeler, meşhur pastırma turşusu, kavrulmuş dolmalık fıstık ve chili biberli semizotu borani ve soyalı sarımsaklı yağ sosu eşliğinde servis edilen balık böreği alınabilir. Ara sıcak olarak ızgara ahtapot, balık mücver tercih edilebilir. Bu lezzetlerle birlikte portakallı levrek marine, lakerda ve yemeklerin üzerine tatlı olarak katmer, meşhur Şile kabak tatlısı denenebilir.

Mekân kış aylarında mavi ve beyaz renklerin hâkim olduğu göz yormayan sade iç mekânıyla, yazın ise güneşin ve temiz havanın tadını çıkabileceğiniz bahçe alanıyla hizmet veriyor. Menüdeki tüm yemekler, mezeler, salatalar ve tatlılar oldukça lezzetli. Porsiyonları yeterince fazla ve doyurucudur. Fiyatlar aşırı pahalı değil.  Çalışanlar da ilgili ve güler yüzlü. Aile ile gelinebilecek güvenli bir mekân olan Marin Balık şehrin gürültüsünden uzakta sakin ortamında kaliteli yemekleriyle tercih edilebilecek yerler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hacı Kasım Mah., Liman Sk., No: 20, Şile

Telefon: 0216 710 34 53 – 0535 561 34 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/marinbaliksile/

Haritada Görüntüle >

Kilimli Restaurant

Şile Kilimli Restaurant
Fotoğraf: Ediz Çağatay

Şile ve Ağva’yı geçtikten sonra Kilimli Koyu’na saptıktan sonra yolun sonu sizi müthiş bir manzaraya çıkaracaktır. Gözün alabildiğine uçsuz bucaksız Karadeniz’in maviliği ve yemyeşil ağaçların hâkim olduğu Kilimli Koyu hem deniz sevdalılarının hem de yürüyüş severlerin uğrak yerlerinden biridir. Burada birkaç yeme içme yeri de bulunuyor. Bunlardan biri de koy ile aynı adı taşıyan Kilim Restaurant’tır. Şahane bir konumda yer alan restoran, müşterilerine deniz ve doğa manzarasını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

İster kahvaltı için gelin, ister yalnızca bir kahve içip manzaraya dalıp gitmeyi arzulayın. Kilimli Restaurant, zengin kahvaltı menüsü, lezzetli yemekleri ve mezeleriyle manzara eşliğinde sevdiklerinizle yemek yiyebileceğiniz keyifli bir yerdir. Üstelik sahip olduğu manzaraya karşın yemek ve içecek fiyatları da çok aşırı pahalı değil. Mekân iki farklı yerden oluşuyor. Biri alkollü ve alkolsüz içeceklerin olduğu fakat yemeklerin olmadığı kafeterya bölümü, diğeri ise ana restoran bölümüdür. Balık ve et çeşitleri, ızgaralar, mezeler, tatlılar ile geniş bir menü ile hizmet veriyor. Çalışanları müşterilere karşı ilgilidir. Servisle ilgili bir gecikme yaşanmıyor. Sırf manzarası için gelip bir şeyler içtikten sonra dahi dönülebilir. Kilimli Restaurant, güzel bir manzara eşliğinde ailenizle yemek yiyebileceğiniz temiz ve güvenilir bir yerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Büyükbucaklı Mevkii, Kilimli Koyu

Telefon: 0533 935 24 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kilimlirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Bilir Pastanesi

Şile Bilir Pastanesi

Geldik listemizin sonuncu yerine. Bu defa sizi Şile’de bir pastaneye götürelim dedik. Bilir Pastanesi, Şile merkezde günlük taze çıkan tatlı ve tuzlu ürünleri, pastaları, çay ve kahve menüsüyle gün ortası sevdiklerinizle birlikte gelip tatlı ihtiyacınızı giderebileceğiniz yerlerden biridir. Pastane geniş ve ferah bir alandan oluşuyor. İçerinin dekoru göz yormayan zarif bir tasarımdadır. Masalar arası yeterince mesafe mevcut. Dilediğiniz tatlıyı vitrinden seçip sipariş verebiliyorsunuz. Tabi yalnızca tatlı ve tuzlu ürünleri de değil, burada kahvaltı da yapabiliyor, et ve tavuk menüsünden oluşan ızgara kebap türü yemekler de bulabiliyorsunuz.

Bilir Pastanesi Şile’de çok popüler bir mekândır. Deniz manzarasına da sahip olan mekân sabah kahvaltı, öğlen yemek yemek veya tatlı için tercih edilebilir. Tüm tatlıları günlük çıkıyor, taze ve lezzetli. Yemekleri de bir o kadar lezzetli. Çalışanları da samimi ve güler yüzlü. Fiyatları ise Şile genelindeki restoranlara kıyasla makul. Bilir Pastanesi, sakin ve sıcak ortamıyla aile ile gelinebilecek yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Üsküdar Cad., No: 174, Şile

Telefon: 0216 711 41 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/SileBilirPastanesi/

Haritada Görüntüle >

İstanbul’un kuzeyi, Karadeniz kıyıları özellikle yaz aylarında şehrin gürültüsünden kaçıp temiz hava almak, denize girmek veya piknik yapmak için iyi bir kaçış noktasıdır. Burası tüm beklentilere cevap veren bir zenginliğe sahiptir. Doğaseverler için yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, deniz severler için ücretli-ücretsiz plaj yerleri bulunmaktadır. Yalnızca yazın değil, kış aylarında da kalabalık olan Şile bu mevsimlerde daha çok taze balık ve deniz ürünleri yemek isteyen insanlarla dolup taşıyor. Şile, hafta sonu dostlarınızla, sevdiklerinizle gelip deniz manzarasına karşı bir şeyler yiyip içmek, taze balık yemek için şahane mekânlara ev sahipliği yapıyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin