İzmir’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Ege’nin incisi İzmir, Türkiye’nin güzide illerinden biridir. Tarihi ve turistik öneme sahip olan İzmir, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bir iklim yapısına sahiptir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kent birçok kültüre de ev sahibi olmuştur. Arnavutlar, Rumlar, Yahudiler, Türkler ve Boşnaklar İzmir’de yaşamış ve İzmir kültürünün oluşmasına katkıda bulunmuştur. Farklı medeniyetlerden beslenen İzmir kültürü yemek çeşitliliğine de etki etmiş ve zengin bir yemek kültürü oluşmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca Akdeniz ikliminden kaynaklanan zengin ot çeşitleri ve zeytinyağlılar bu mutfakta yerini almıştır. Ege denizine kıyısı olmasından dolayı da burada balık kültürü ve deniz mahsulleri kültürü bir hayli zenginleşmiştir. Turizm açısından sıklıkla tercih edilen İzmir’i ziyaret ettiğinizde İzmir mutfağının eşsiz lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

İzmir mutfağı, Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olarak bilinir. İzmir mutfağı, Ege otları, deniz mahsulleri ağırlıklı bir mutfak anlayışına sahiptir. Zeytinyağlı ot kavurmaları, sebze yemekleri ve deniz mahsulleri bu mutfağın olmazsa olmazları arasında yer alır. Ayrıca sokak lezzetleri bakımından da oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip olması ile bilinir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri boyoz ve gevrek bu mutfağın en bilinen kahvaltılıkları arasında yer alır. Ayrıca kumru, kelle söğüş, çöp şiş, İzmir usulü kokoreç gibi sokak lezzetlerine de sahiptir.

Geniş bir coğrafyada yer alması ve birçok lezzet durağının bulunması bu mutfağı eşsiz kılıyor. İzmir’de denebileceğiniz yöresel lezzetlerden bazıları şunlardır: boyoz, gevrek, kumru, ekmek dolması, şevketi bostan, çıntar kızartması, karışık ot kavurması, çığırtma, sütlü balık, çöp şiş, şura, enginar dolması, İzmir köfte, İzmir usulü köfte, Girit ezmesi, bomba, arapsaçı, pastiç, zeytinyağlı Ege otları ve deniz mahsulleridir.

İzmir Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

İzmir’den Alınabilecek Yiyecekler: İzmir, gezilecek yerleri, şahane plajları, gece hayatı, geleneksel kültürü ve zengin tarihinin yanı sıra enfes yemeklerin ve taptaze zeytinyağlı otların olduğu oldukça geniş bir mutfağa sahiptir. İzmir’de mutfak kültürü çok gelişmiştir ve onlarca yemek ve meze çeşidinden oluşmaktadır. İzmir’e yapılacak bir seyahatte buradan alınabilecek çok fazla çeşit yiyecek bulunur. İzmir’in sokaklarını adımlarken gevrek, atom, kumru gibi lezzetleri tadabilir veya satın alabilirsiniz. Bununla beraber, İzmir tulumu, töngül pide, otlu börek, dondurulmuş Bergama köftesi, çeşit çeşit kurabiyeler, turşuluk ürünler, doğal köy ürünleri, bakliyatlar buradan alınabilecek yiyecekler arasındadır.

İzmir’in En Meşhur Tatlısı: İzmir’de belki de ilk defa deneyimleyebileceğiniz çok çeşitli tatlılar bulunmaktadır. Tüm bu tatlıları şehrin genelindeki tatlıcılarda ve pastanelerde bulabilmeniz mümkündür. İzmir’deyken deneyebileceğiniz tatlılardan bazıları şambali, badem ezmesi, un kurabiyesi, damla sakızlı kurabiye, cevizli veya fıstıklı kazandibi, samsades, lorlu kurabiye ve mandalina tatlısıdır. Bu ve diğer bazı tatlıları paket olarak da satın alabilirsiniz. Ayrıca çoğu tatlı çeşidini İzmir’de lokanta ve restoranların menüsünde bulabilmek mümkündür.

İzmir’de Nerede, Ne Yenir?

Dostlar Fırını

İzmir Dostlar Fırını

İzmir’de ne yenir deyince muhtemelen ilk akıllara gelen yiyeceklerden biri de boyozdur. Pekâlâ, İzmir’de boyoz nerede yenir diye soracak olursanız da yanıtımız boyozun ilk adresi olan Dostlar Fırını olacaktır. Alsancak Kıbrıs Şehirleri Caddesi’nde yer alan Dostlar Fırını 1983 yılından bugüne ilk günkü tarif ve lezzetiyle boyoz ve çeşitlerini üretmekte, İzmirlilere ve İzmir’i ziyaret eden pek çok insana sunmaktadır. Daha çok kahvaltıda tüketilen boyoz yanına yumurta ve taptaze dumanı üstünde çayla güne başlamak için harika bir üçlüdür. Üstelik doyurucu da!

Listemizin ilk sıralarında yer verdiğimiz kahvaltı mekânları arasında yer alan Dostlar Fırınında yalnızca sade boyoz değil, ıspanaklısı, peynirlisi, zeytinlisi, patlıcanlısı, çörek otlusu, susamlısı, tahinlisi, ballı ve çikolatalısı ile şahane içeriklerle de üretilip müşterilere sunulmaktadır. İzmir mutfağıyla özdeşleşmiş olan boyozu elbette şehrin hemen her köşe başında bulabilmeniz mümkün ancak boyoz denilince ilk akla gelen Alsancak’taki Dostlar Fırınında yemek bir başka olacaktır. Hatta buraya kadar gelmişken boyozun diğer çeşitlerinden de deneyebilirsiniz. İzmir’de güne başlarken mutlaka İzmirlilerin tükettiği boyozu siz de İzmir gezinizde en az bir defa bile olsa sabah kahvaltısında tercih edin, pişman olmayacaksınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kıbrıs Şehitleri Cad., No: 120, Alsancak

Telefon: 0850 775 12 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alsancakdostlarboyozfirini/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Zeynel Ergin Gevrek Fırını

Tarihi Zeynel Ergin Gevrek Fırını

İzmir’in en iyi soğuk kumrusu ve gevreğini bulabileceğiniz Zeynel Ergin Gevrek Fırını 140 yıllık bir kara fırında, 1962 yılında lezzet yolculuğuna başlamış Alsancak’ın ilk gevrek fırınıdır. Yalnızca gevrek de değil, patlıcanlı, ıspanaklı, zeytinli, kıymalı, labne peynirli börek ve boyozların da İzmir’deki popüler adreslerinden biridir. Zeynel Ergin Gevrek Fırını neredeyse tüm İzmirliler tarafından istisnasız bilinir. Şehre yabancı olsanız dahi yoldan geçen bir İzmirliye Zeynel Ergin gevrek fırınını sorduğunuzda mutlaka size adresini tarif edecektir.

Alsancak’ta sessiz, sakin bir sokak arasında şirin bir butik köşe başı mekânı olan fırın alışılmışın dışında çok farklı ferah bir fırın görünümüne sahiptir. İzmirlilerin güne pozitif başlamalarının başlıca nedenlerinden biri olan boyoz, kumru ve gevrek tarihi Zeynel Ergin Gevrek Fırınında uzun yıllardır aynı lezzet ve çıtırlıkta ürünleriyle müşterilerini mest ediyor. Fırının tarihi 1880’li yıllara dayanıyor. Aradan geçen onlarca seneye rağmen ilk günkü geleneksel fırıncılık konseptinden ve dolayısıyla çıkardığı ürünlerden ödün vermeden işletiliyor. Fırın 1962 yılında Zeynel Ergin tarafından devralındıktan sonra da aynı fırıncılık ruhunu devam ettirmiştir. Geçtiğimiz senelerde aramızdan ayrılan Zeynel Ergin’in yerine oğulları Öner ve Ömer Ergin geçmiş ve babadan aldıkları miras ile çizgilerini bozmadan bugün de faaliyetlerine aynı özveri ve lezzet ile devam etmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 1466. Sk., No: 2, Alsancak

Telefon: 0232 403 40 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zeynelergingevrekfirini/

Haritada Görüntüle >

Kaymakçı Yoğurtçu Hasan

İzmir Kaymakçı Yoğurtçu Hasan
Fotoğraf: Buğra Can Aslan

Burası ev yapımı yoğurt, kaymak ve balıyla ünlü bir yer. Tamamı ev yapımı katkısız doğal ürünlerden oluşan kahvaltılıklarla güne güzel başlamak ve şahane bir mükemmel kahvaltı etmek için İzmir’de burayı tercih edebilirsiniz. Endişelenmeyin! Yalnızca bal kaymak da değil, sucuklu yumurtası, tavşankanı çayı, dumanı üstünde sıcacık sütü, boyoz ve kıtır ekmekleriyle çeşidi az fakat porsiyonları fazla fazla kahvaltı masası! Bu masadan doymadan kalmak neredeyse imkânsızdır.

İzmir Konak’ta Anafartalar Caddesi üzerine yer alan Yoğurtçu Hasan 7-8 masanın olduğu küçük bir kahvaltı mekânıdır. Taptaze doğal kahvaltılık ürünlerden oluşan çeşidin yanı sıra dileyen yumurtalı sucuklu dileyen pastırmalı yumurtalı tabak tercih edebilir. Yanına bal ve kaymak, çay veya süt ile kişi başı 75 TL’lik bir ücreti var. Çalışanları güler yüzlü olan bir aile işletmesidir. İzmirlilerin kahvaltı için tercih ettiği mekânların ilk sıralarında yer alan Yoğurtçu Hasan’da fiyat görece olarak biraz pahalı gibi görünse de kahvaltısı oldukça doyurucudur. İzmir’de geçireceğiniz süre boyunca kahvaltı için mutlaka buraya bir şans verin ve taze ve doğal ürünlerinden oluşan kahvaltısını deneyimleyin. Mutlaka bal kaymak ikilisini denemeyi ihmal etmeyin. İzmir’de güler yüzlü bir aile işletmesinde şahane bir kahvaltı için Yoğurtçu Hasan’ı tercih edebilirsiniz. Unutmadan, buranın fırında sütlaç, güllaç ve Kemalpaşa tatlısı da denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anafartalar Cad., No: 451, Konak

Telefon: 0232 484 00 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/izmir_yogurtcuhasan/

Haritada Görüntüle >

Tuzu Biberi

İzmir Tuzu Biberi Cafe
Fotoğraf: Mekan360

İzmir Alsancak’ta Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Tuzu Biberi kahvaltı mekânı Alsancak Vapur İskelesi’nin olduğu noktada yer alıyor. Konum itibariyle kolay bulunabilir bir noktada yer alan mekân İzmir’in en hoş kahvaltı mekânları arasında yer alıyor. Güne güzel bir deniz manzarasında şahane bir kahvaltı ile başlamak isteyenlerin tercih ettiği Tuzu Biberi kahvaltı evinde kızartmalardan böreklere, doğal peynir, yoğurt, bal, kaymaktan çay, süt ve meyve sularına varıncaya kadar onlarca çeşidin olduğu keyifli bir mekân. Kişi başı serpme kahvaltı fiyatı biraz fazla olsa da kahvaltının doyurucu olduğu kesin. Ödenen paranın karşılığını fazlasıyla veren kahvaltı çeşit itibariyle çok fazladır. İnsan hangi birinden yiyeceğini şaşırabiliyor.

Tuzu Biberi kahvaltı evi çalışanları ile birlikte güzel bir yer. Çalışanların ilgisi gayet iyi. Kahvaltı çeşitliliği çok fazla. Mekân ferah ve nezih. Kahvaltısı da oldukça doyurucu. Lezzet konusu göreceli olsa da, burada kahvaltı etmiş çoğu kişinin yorumlarına göz attığımızda genel itibariyle iyi olduğu gözlerden kaçmıyor. Kışın mekânda soba yanıyor. Gürül gürül yanan sobanın çıkardığı ses insanı çocukluğuna götürmüyor desek yalan olur. Alsancak İskelesi’nin hemen yanı başında yer alan kahvaltı mekânı özellikle yazın denizin tatlı esintisine karşı sabah kahvaltısı yapmak için harika olacaktır. Kahvaltı haricinde dileyen gün ortasında gelebilir ve buranın kahve ve tatlı çeşitlerinden birini tercih ederek güzel İzmir’in havasının ve denizinin keyfini çıkarabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., No: 326/A, Alsancak İskelesi Karşısı, Konak

Telefon: 0232 421 84 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tuzubiberialsancak/

Haritada Görüntüle >

Vitamincihane

Kemeraltı bölgesinde girişe çok yakın bir noktada bulunan Vitamincihane, çeşitli meyve sularını ve şerbetleri tadabileceğiniz köşe başı bir lezzet durağıdır. Burası İzmir’de bile çok yaygın olarak bilinmeyen sübye isimli şerbeti denmek için de uğrayabileceğiniz nadir yerler arasında bulunmaktadır.

Sübye kavun çekirdeğiyle yapılan ve bölgeye gayrimüslimler tarafından getirilen içeceklerden biridir. Renk olarak bozayı andıran sübye, lezzet olarak ise aşureye benzemektedir. Şahsen tattığımız bu lezzet özellikle soğuk içildiğinde oldukça ferahlatıcı olmaktadır. Deneyen çoğu kişi tarafından beğenilmesine karşın aşure ile arası olmayan kişiler tarafından çok sevilmeye de biliyor. 2020 yılının ağustos ayı için 200 ml boyundaki bardaklarda (Bu bardaklar tadım için de kullanılıyor) bu lezzetleri denemek için 5 ₺ ücret ödemeniz gerekiyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22.00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemeraltı, Konak, İzmir

Haritada Görüntüle >

Kardeşler Büfe

İzmir Kardeşler Büfe
Fotoğraf: Kıvanç Yılmaz

Kardeşler Büfe, İzmir’in en güzel yerinde denize nazır konumu ve lezzetli atıştırmalıklarıyla şehrin uğrak yerlerinden biridir. Burayı bir fast-food dükkânı olarak görebilirsiniz. Gündoğdu Meydanı Park içerisinden aheste aheste yürüyüp güzel havanın ve denizin keyfini çıkarırken soluklanıp bir şeyler yemek ve içmek için tercih edebileceğiniz Kardeşler Büfe sandviçlerden burgerlere, kızartmalardan içeceklere açlığınızı bastırmak için ihtiyacınız olan lezzetlere sahiptir. Burayı burgerlerinden çok kumrusu için de tercih ederler. Sandviç ve burgerlerin porsiyonu küçük olsa da bol içeriği ve enfes tadıyla yeteri kadar doyurucu olmaktadır.

Kardeşler Büfe 1974 yılında açılmış. İzmir’in en güzel yürüyüş ve seyir yeri Kordon’da başlayan serüven yıllar geçtikçe kabına sığmayan bir lezzet çeşitliliğine sahip olmuş ve her geçen yıl İzmir’in İzmirlilerin sevilen ve tercih edilen mekânlarından biri haline gelmiştir. 1974 yılından günümüze yalnızca ekmek arası atıştırmalıklarıyla müdavimlerine hizmet veren Kardeşler Büfe 2017 yılında ikinci şubesini İzmir Üçyol’da açtı. 2018 yılında Bostanlı ve Güzelyalı şubeleri ile büyümesini sürdürmüş ve bayilik vererek bu lezzetleri daha çok kitlelere ulaştırmaya çalışmışlardır. Kardeşler Büfe bugün 5 çeşit ekmeği ve onlarca çeşit sandviçiyle İzmirlilere ve İzmir’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere hizmet vermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 1382 Sk., No: 4/C, K:1, D: 1, Kordon Ordu Evi Karşısı, Alsancak

Telefon: 0232 421 51 59

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kardeslerbufee/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Menemenci Akın

Meşhur Menemenci Akın
Fotoğraf: Songül Çelik

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Menemenci Akın yalnızca İzmir’in değil, Türkiye’nin de sayılı meşhur menemencilerinden biridir. Yaptığı enfes menemenleriyle bir yiyenin bir daha yemek için can attığı Menemenci Akın sabah kahvaltılarının tercih edilen mekânlarından biridir. Hafta içi ve hafta sonu çoğunlukla İzmirli ailelerin kahvaltı etmek için geldikleri yerlerden biri olan Menemenci Akın, lezzetli menemen çeşitlerine sahip. Menemenle birlikte tazecik çıtır ekmek ve çay ile sabah kahvaltılarının uğrak yeridir Menemenci Akın.

Menemenci Akın, Kemeraltı Çarşısı’nın 1 sokak arkasında bulunuyor. Konum itibariyle kolay bulunabilir bir yerde. Küçük, salaş bir dükkâna sahip olan Menemenci Akın lezzetli menemen çeşitlerinin yanı sıra omlet, sahanda sucuklu yumurta ve kıymalı yumurta da yapmaktadır. Yazın dileyen dükkânın önünde masalarda menemenlerini yiyebiliyor. Menemeni dışında omlet ve diğer ürünlerinin de tadı enfes. İster menemen ister sucuklu, kıymalı yumurta tercih edin, yanına günlük taze roka, turp, havuç ve köy biberleri ikram olarak servis edilmektedir. Menemenci Akın’da çok cüzi fiyata doyurucu bir kahvaltı yapabilmeniz mümkün. Fiyatlarının uygun olması ve çalışanlarının müşterilere karşı olan ilgisi ile 1995 yılından bugüne İzmir’in sabah kahvaltıları için tercih edilen yeridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: 854. Sk., No: 8/A, Konak

Telefon: 0546 483 18 82

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshurmenemenciakin/

Haritada Görüntüle >

Kumrucu Ömür

İzmir Kumrucu Ömür

Kumrucu Ömür, İzmir Karşıyaka’da Cemal Gürsel Caddesi üzerinde yer alıyor. Oldukça geniş ve ferah bir ortama sahip olan Kumrucu Ömür yaz-kış müdavimleriyle birlikte şehri ziyaret eden pek çok kişiye hizmet veriyor. Öncelikle mekân oldukça şık dekore edilmiş olup, konum olarak da mükemmel bir noktada bulunuyor. İzmir ile özdeşleşen yiyeceklerden biri olan kumrularıyla ön plana çıkan Kumrucu Ömür şehrin genelindeki pek çok kumrucudan lezzet olarak bir tık daha öndedir. Ekmeği taze, içeriği bol ve ortaya da haliyle doyurucu bir kumru çıkıyor.

Özellikle mekânın ferah ve geniş olması nedeniyle çok sık tercih edilen ve bu yönüyle de oldukça beğenilen Kumrucu Ömür fiyat performans açısından da müşterilerini üzmüyor. Gerek konumu, gerek uygun fiyatlı lezzetli kumruları, güler yüzlü personeli ve hızlı servisiyle İzmir’de kumru yemek için tercih edilmeye değer olduğunu düşünüyoruz. Kumrucu Ömür’de kumrunun dışında sucuklu-kaşarlı tostlar, hamburger çeşitleri, sandviç, kumpir, sıcak içecekler ve soğuk meşrubatlar da bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Bostanlı Mah., Girne Cad., No: 2/A, Karşıyaka

Telefon: 0232 330 60 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kumrucuomur/

Haritada Görüntüle >

Kumrucu Apo

Kumrucu Apo
Fotoğraf: Ömer Gündağ

İzmir’de sabahların vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan kumru bu şehir ile özdeşleşmiş ve İzmirlilerin sıklıkla tükettiği lezzetlerden biridir. İzmir’de sokak lezzetlerini şöyle bir keşfe çıktığınızda mutlaka çoğu yerde bir kumrucuyla karşılaşırsınız. Kumrucu Apo da işte bunlardan biri. Küçük, salaş bir mekânda hazırladığı lezzetli kumrularıyla yıllardan beri kumru severlere hizmet veren Kumrucu Apo Kemeraltı Çarşısı’nın arka sokaklarına gizlenmiş büyük bir lezzet durağıdır. Hafif kızarmış ekmeğin arasına kömür ateşinde pişirilen sucuk ve eski kaşarların dizilip üzerine turşu ve sos ilave ederek servis edilen kumru bir yiyenin bir daha yiyeceği lezzette damakta unutulmaz şahane bir tat bırakıyor.

İzmir’i ilk defa ziyaret ediyor ve kumru yeme deneyimini yaşamak istiyorsanız size Kumrucu Apo’yu tavsiye edebiliriz. Ege sucuklarıyla lezzetli bir kumru deneyimi yaşayabilir, gün ortasında karnınızı çok cüzi bir ücrete doyurabilirsiniz. Mekân küçük ve salaş fakat çalışanları güler yüzlü bu küçücük yerden çıkan lezzet devasa. Biraz sıra bekleme durumu yaşansa da bu pek uzun sürmüyor ve açıkçası kumrunun lezzeti de beklenilen süreyi hemen unutturuyor. İzmir’de çok uygun fiyatlara lezzetli bir kumru yemek isterseniz Kemeraltı Çarşısı taraflarında Kumrucu Apo’yu tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: 1318. Sk., No: 14, Konak

Telefon: 0232 446 86 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kumrucu_apo/

Haritada Görüntüle >

Kumrucu Şevki

Kumrucu Şevki
Fotoğraf: Ömer Serez

Kumrucu Şevki, İzmir Karşıyaka’da Bostanlı Sahili’nin iki sokak arkasında kalan yeme içme mekânlarından biridir. Kaşarlı, sucuklu, salamlı, sosisli kumru çeşitleri ile ön plana çıkan Kumrucu Şevki karışık kumpir, İzmir yengen, sayas ve mezeleriyle de müşterilerine lezzetli atıştırmalıklar sunuyor. Mekân konum olarak güzel bir noktada bulunuyor. Hemen önünden tramvay geçiyor. Fiyat performans olarak uygun olan mekân olan aynı zamanda müşterilerine geniş ve ferah bir alan sunuyor. Kumruları lezzetli ve doyurucudur. Kumpir ve sandviçleri de tercih ediliyor. Mekânın açık alanı mevcut ve özellikle yaz aylarında rahat bir yeme içme olanağı sağlanmış oluyor.

Kumrucu Şevki’nin kumruları klasik bir kumru gibi olsa da malzemesi bol ve lezzetlidir. Kumru fiyatları da İzmir genelindeki diğer kumrucuların fiyatlarıyla benzerdir. Ne çok pahalı ne de çok uygun. Ancak yenilen kumru, kumpir veya sandviçlerin lezzeti ödenen paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. Kumrucu Şevki, yaz aylarında kalabalıklaşabiliyor. Bu da verilen siparişlerin gelmesini biraz geciktirebiliyor. Ancak çalışanlar son derece ilgili ve güler yüzlü. Kumpir yemek için İzmir’de başka bir mekânı tercih etseniz de buranın kumrusunu bir deneyin deriz. Özellikle karışık kumru sandviçi çok lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Şht. Cengiz Topel Cad., No: 9, Bostanlı, Karşıyaka

Telefon: 0232 330 86 00 – 483 50 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kumrucusevkii/

Haritada Görüntüle >

Kumrucu Hikmet

Kumrucu Hikmet

Sizleri bu defa Çeşme’ye götürüyoruz. İzmir’in tatil cenneti Çeşme’de yer alan Kumrucu Hikmet, ürün kalitesi ve bol iç malzemesiyle ön plana çıkan şehrin popüler kumrucularından biridir. Gayet nezih ve temiz bir mekâna sahip olan Kumrucu Hikmet sağlıklı ürünlerin afiyetle tüketildiği yerlerden biridir. Çalışanları güler yüzlü, kumruları lezzetli ve fiyatları da Çeşme’ye göre çok da pahalı değil.

Bol çeşidin olduğu bir menüye sahip olan Kumrucu Hikmet’te kumrunun yanı sıra sandviç, burger, sayas, hamburger, et ve tavuk dürüm ve patates kızarması ile birlikte sıcak-soğuk içecekler bulunmakta. Menüde bulunan yiyecekler yeterince doyurucu, fiyatları da makul. Kumrucu Hikmet haftanın tüm günü 24 saat açık. Kumru severler günün dilediği saatinde gelip açlığını yatıştırabilir veya menüdeki dilediği yemekten uygun fiyatlara yiyebilir. İzmir’e tatile geldiyseniz ve Çeşme taraflarında kalıyorsanız şehrin meşhur kumrusunun dilediğiniz çeşidini Kumrucu Hikmet’te deneyebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında kalabalığa rağmen servisi gayet hızlı. Unutmadan, kumru yanında turşu, havuç gibi ikramlıklar da mevcut.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: 16 Eylül Mah., 3007. Sk., Çeşme

Telefon: 0232 712 96 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kumrucuhikmet/

Haritada Görüntüle >

Kumrucu Hüseyin

Çeşme Kumrucu Hüseyin

Geldik listemizin son kumrucusuna. Çeşme’deki bir başka kumcusu ise Kumrucu Hüseyin’dir. Çeşme Marina’da yer alan Kumrucu Hüseyin şahane bir konumda yer alıyor. Tam Çeşme Marinanın yanı başında denize sıfır konumda bulunan Kumrucu Hüseyin şirin bir mekâna sahiptir. Lezzetli kumrularından çok muazzam manzarasıyla ön plana çıkan Kumrucu Hüseyin Çeşme Marina’da haftanın tüm günü 24 saat Çeşme yerlilerine ve tatilcilerine hizmet vermektedir.

Çeşme özellikle yaz aylarında tatilcilerin de gelmesiyle birlikte aşırı kalabalıklaşıyor. Bu kalabalığa rağmen kumru yemeye gelen müşterilerine hızlı serviste bulunan Kumrucu Hüseyin malzemesi bol, taze ve lezzetli kumrularıyla kumru severleri memnun ediyor. Malum kumrunun saati olmaz ve bu nedenle de günün her saati afiyetle yenilebilir. Ancak doyuruculuğu da önemlidir. Kumrucu Hüseyin’de kumruların iç malzemesi bol, ikram olarak yanında turşu veriliyor. Kumru dışında midye, kumpir ve burger de bulunuyor. Fiyatlar Çeşme standartlarındadır. Şehir merkezindeki kumruculara göre belki biraz pahalı gelebilir. Kumrucu Hüseyin, Çeşme Marina’da açık hava ve deniz eşliğinde kumru yemek için tercih edilebilecek güzel mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: 1016 Sk., No: 2/8, Çeşme

Telefon: 0232 712 00 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kumrucuhuseyincesmemarina_/

Haritada Görüntüle >

Kırk Merdiven

İzmir Kırk Merdiven Cafe

İzmir’in en gözde seyir noktalarından biri olan Asansör’ün olduğu Dario Moreno yakınlarında bulunan Kırk Merdiven eski bir taş evin restore edilerek kafeye dönüştürüldüğü keyifli mekânlardan birisidir.  Burada her şey doğal ev yapımıdır. Kafenin sakin ve dinlendirici bir havası vardır. Mekânın özellikle de kahveleri çok lezzetlidir. Soğuk karamelli macchiatosu denenebilir. Bununla birlikte, şahane kahvelerinin yanına lezzetli kek ve kurabiyelerinden de tercih edilebilir.

Kırk Merdiven gerek mekânsal olarak iç ambiyans, gerek çalışanların samimiyeti ve sıcaklığından ötürü İzmirli gençlerin takıldığı bir yer olarak ön plana çıkmaktadır. Sahip olduğu hoş atmosferi sayesinde gelenlere gürültüden uzak rahatlatıcı bir ortam sunuyor. Eğer İzmir’in gürültülü yaşamından bir an olsun izole olup yalnız başınıza veya arkadaşlarınızla sakin bir yerde kahvelerinizi yudumlayıp laflamak isterseniz Kırk Merdiven’i düşünebilirsiniz. Küçük şirin bir mekân olan Kırk Merdiven’de uygun fiyatlara kahve keyfi yapabilir, lezzetli kek ve kurabiyelerinden tadabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Turgut Reis, Karataş, 305. Sk., No: 59/A, Konak

Telefon: 0232 482 00 73

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kirkmerdiven/

Haritada Görüntüle >

Asucan Restoran

İzmir Asucan Restoran
Fotoğraf: Semih Savtak

İzmir Çeşme’de Çeşme Kalesi’ne yakın bir noktada küçük, şirin bir yeme içme mekânı olan Asucan sandviçlerden hamburgerlere, salatalardan içeceklere varıncaya kadar uygun fiyatlı lezzetli atıştırmalık yiyecekleriyle müşterilerine hizmet vermektedir. Mekânın özel atom tavuk menüsü özellikle denenmeli. Fiyatları Çeşme geneline bakıldığında uygun olduğu söylenebilir. Atom tavuk menüsünde tavuklar çıtır çıtır gelmekte ve çok lezzetli. Yanında sos ve salata da verilmektedir. Porsiyonlar yeterince doyurucu ve lezzetli.

Yaz aylarında Çeşme’de artan kalabalık ile birlikte mekânın müşteri sayısı da haliyle artmakta ve siparişlerde biraz gecikmeler yaşanabilmektedir. Mekân çalışanları güler yüzlü ve samimi. Ellerinden geleni de yapmaya gayret etmektedir. İç mekân yeterince geniş. 8-10 masa var. Yaz aylarında dışarıda da oturabilecek kadar masa sandalyeler mevcut. Çeşme’de kaldığınız süre boyunca lezzetli ve doyurucu bir tavuk menüsü ve daha önce hiç tatmadığınız salatalarını denemek için Asucan Restorana gelebilirsiniz. Tavuk istemeyenler için köfte ve sosis menülü spesiyaller de bulunmaktadır. Unutmadan, nakit para ile çalışan Asucan Restoranda kredi kartı geçmemektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 11:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Hafta sonları kapalıdır.

Adres: 16 Eylül, 3052 Sk., Çeşme

Telefon: 0232 712 70 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/love_from_asucan/

Haritada Görüntüle >

Söğüşçü Cimbom

İzmir Söğüşçü Cimbom
Fotoğraf: Yakup Öndeş

Kemeraltı’nda yılların eskitemediği İzmir’in meşhur söğüşçüsü Galatasaray aşığı Söğüşçü Cimbom. 20 yılı aşkın bir süredir İzmir’de belki de söğüşün en lezzetlisini yapan Ramazan usta kelle söğüş konusunda oldukça iddialı. Ramazan usta tam bir Galatasaray aşığıdır. Öyle ki, henüz mekâna girmeden dışarıda sizi sarı kırmızı renkler karşılıyor. Duvarlar, masa ve sandalyeler… Her şey Galatasaray’ın renklerini taşıyor. İçeriye girdiğinizde de değişen bir şey olmuyor. İçeride her şey sarı kırmızıdır. Duvarlardan masa sandalyelere varıncaya kadar sarıyla kırmızının hâkim olduğu Söğüşçü Cimbom kelle söğüş konusunda işinin hakkını veren Ramazan usta tarafından işletiliyor. Kendisi oldukça renkli bir kişiliğe sahiptir.

İzmir’de söğüş için en iyi adreslerden biri olan Söğüşçü Cimbom’da uygun fiyatlı, bol malzemeli söğüşlerden afiyetle yiyebilirsiniz. Bol malzemeli lezzetli söğüşler yeterince doyurucudur. Bekleme süresi de pek fazla yaşanmıyor. İster içeride ister dışarıdaki masalarda oturabiliyorsunuz. Yemek sonrası da ikram olarak çay veriliyor. Yolu Kemeraltı’na düşenler için Söğüşcü Cimbom güzel bir lezzet durağı olabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Konak Mah., 855. Sk., No: 17/A, Kemeraltı, Konak

Telefon: 0232 445 64 82

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cimbomsogus/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Hisar Söğüşçüsü

Meşhur Hisar Söğüşçüsü

İzmir’in bir başka meşhur söğüşçüsü… Konak’ta Kızlarağası Hanı’na çok yakın bir noktada yer alan meşhur Hisar Söğüşçüsü küçük salaş bir dükkândan ibarettir. 1975 yılından bu yana İzmirlilere ve İzmir’e gelenlere aynı yerinde hizmet veren Mustafa usta lezzetli söğüşleriyle isim yapmış biridir. Söğüş yemek için tercih edilen birkaç mekândan biri olan Hisar söğüşçüsünde hazırlanan söğüşler bol malzemeli ve oldukça doyurucudur. Elbette lezzetine de diyecek bir söz yoktur.

Söğüş için hazırlanan malzemeler ve lavaş her zaman tazedir. Dileyen söğüşü lavaşta değil de porsiyon olarak tercih edebilir. İsteğe göre acılı acısız söğüş hazırlanıyor. Yaz aylarında müşteri kalabalığı biraz artsa da personeller güler yüzlü ve servis yeterince hızlı. Yıllardan beri değişmeyen lezzeti ile meşhur Hisar söğüşçüsü birçok lezzetin harmanlandığı tarihi Kemeraltı’nda söğüş yemek için tercih edilebilecek mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 19:00, Pazar günleri 12:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 902. Sk., No: 16, Konak

Telefon: 0232 445 19 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hisarsoguscusu/

Haritada Görüntüle >

Magro

İzmir Magro Restaurant
Fotoğraf: Hossein Pourtavakoli

Magro, İzmir Alsancak’ta Atatürk Caddesi üzerinde kalan deniz manzaralı şık ve rahat mekânlardan biridir. Burası pek çok İzmirlinin ve İzmir’i ziyaret eden kişilerin tercih ettiği mekânlar arasındadır. Kahvaltıdan öğle yemeğine, atıştırmalıklardan akşam yemeğine varıncaya kadar çok geniş bir menüye sahip olan Magro’da deniz manzaralı keyifli bir yemek yeme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Magro genellikle kahvaltı için tercih edilmektedir. Lezzetli ve çeşit olarak çok fazla ürünün olduğu geniş bir kahvaltıya sahiptir. Ürünlerin hepsi taze ve doğaldır. Genellikle Pazar günleri çok kalabalık olan Magro arkadaş buluşmaları ve çocuklu aileler için de tercih edilebilecek yerlerden biridir. Serviste gecikme yaşanmıyor. Personeller güler yüzlü ve hızlıdır. Kahvaltı dışında gün ortası gelip lezzetli ve doyurucu hamburgerlerinden deneyebilir veya sadece şahane aromalı kahvelerinden içebilirsiniz.

Çeşitli ve lezzetli menüye sahip olan Magro İzmir geneli için ortalama bir fiyat aralığına sahiptir. Restoranın park alanı mevcuttur. Deniz manzaralı rahat ve şık bir mekânda güne güzel bir kahvaltıyla başlamak, gün ortası hamburger, pizza türü yiyecekler yemek veya güzel aromalı bir kahve yudumlamak için burayı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:45 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alsancak Kültür Mah., Atatürk Cad., No: 220/A, Konak

Telefon: 0232 465 00 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/magrotr/

Haritada Görüntüle >

Gül Kebap

İzmir Gül Kebap
Fotoğraf: Muhtar Egemen

Gül Kebap, Çanakkale Savaşı Gazisi olan Hacı Mehmet Ali Gülgeze tarafından 1949 yılında kurulmuş ve bugün dördüncü kuşak olan Burak Muhsin Gülgeze tarafından işletilen yeme içme mekânlarından biridir. Mekân Kemeraltı’nda 1949 yılında açılmış ve nesiller boyunca ilk günkü lezzeti devam ettirerek bugünlere gelmiştir. Pazar hariç her gün sabah 7 den akşam 17’e kadar açık olan Gül Kebap müşterilerine sabah çorba servisi öğlen ise döner ve köfte servisinde bulunmaktadır.

Menüsünde geleneksel yemeklere de yer veren Gül Kebap’ın daha çok lezzetli köfte ve çorbaları ön plana çıkmaktadır. Günlük ve taze olarak her zaman mercimek, tavuk suyu ve domates çorbası çıkmaktadır. Öğlen ise et döner, köfte ve mucidi Hacı Mehmet Ali Gülgeze olan bandıra bandıra köftesi çıkmaktadır. Köfteler tarihi kalaylı bakır sahanlarda soslu ve yanında sıcacık pidelerle servis ediliyor. Yemeklerin üzerine restoranın olmazsa olmaz tatlısı tahinli, fındıklı Kemalpaşa tatlısı tercih edilebilir. Yemek sonrası çay ise Gül Kebap’ın müşterilerine ikramıdır. Yemekleri oldukça doyurucu olan Gül Kebap, dört nesildir değişmeyen lezzetiyle yeni ve müdavimi olan müşterilerini aynı yerinde ağırlamaya devam etmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Yenigün Mah., Anafartalar Cad., No: 415, Konak

Telefon: 0232 425 01 26

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gulkebap1949/

Haritada Görüntüle >

Emektar Kebap

Emektar Kebap
Fotoğraf: Vedat Güngör

Emektar Kebap, İzmir Bornova’da Evka 3’te bulunan şahane et menülerine sahip restoranlardan biridir. Geniş ve ferah bir yeme içme alanına sahip olan Emektar Kebap restoranı çorbalardan ara sıcaklara, kebaplardan fırın lezzetlerine, tatlılardan içeceklere varıncaya kadar geniş bir menüye sahiptir. Sabah 11:30 da kapılarını müşterilerine açan Emektar Kebap’ta dileyen sabah ezogelin, köz patlıcan, etli bamya, işkembe, kelle paça, beyin veya karışık çorbalardan birini tercih ederek içebilir, dileyen öğlen gelip enfes kebap veya pide, lahmacun gibi fırın lezzetlerinden yiyebilir.

Emektar Kebap çok geniş bir menüye sahiptir. Kebaplardan standart Adana, Urfa, İskender’in yanı sıra kuzu pirzola, patlıcan kebabı, kuzu ciğer, tandır kebap, köfte şiş ve tepsi kebap gibi şahane lezzetler ve lahmacun ile dört beş çeşit pide bulunmaktadır. Özellikle restoranın kendine has karışık emektar ızgarası veya atom lahmacunu denenebilir. Damak çatlatan kebap yemeğinin üzerine tatlı olarak soğuk tahinli pide, Kemalpaşa, saray burma veya fırın sütlaçtan birini deneyebilirsiniz. Fiyatlar ortalama düzeydedir. Porsiyonlar yeterince doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 129/7. Sk., No: 16, Evka 3, Bornova

Telefon: 0232 375 76 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/emektarkebap/

Haritada Görüntüle >

Doyuran Manisa Kebap Salonu

Doyuran Manisa Kebap Salonu

İzmir Konak’ta bulunan Kemeraltı Çarşısı şehrin en gözde turistik noktalarından biridir. Burada envaı çeşit ürün bulabilir her köşe başında birbirinden lezzetli yöresel tatlara rastlayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında İzmir’in sıcağından kaçıp gölge alanda Kemeraltı’nı dolaşmak, oranın mistik havasını solumak gerçekten insanı rahatlatıyor. Kemeraltı Çarşısı aynı zamanda şehrin en meşhur yeme içme yerlerinden bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Doyuran Manisa Kebap Salonu. Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan kebap salonu bu bölgenin en gözde yeme içme mekânlarından biridir. En lezzetli kebapların yenilebileceği Doyuran Manisa Kebap Salonu eşsiz lezzetleri içerisinde barındırıyor. Burada etin kalitesine çok önem verilir. Bundan dolayıdır ki, restoranın eti oldukça özeldir.

Gerçek Manisa kebabını İzmir’de yalnızca burada denemenizi tavsiye ederiz. Geçekten çok lezzetli ve doyurucudur. Kebapta kullanılan dana etinin sinirleri temizlendikten sonra hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden hazırlanıyor. Yanına salata ve ev yapımı ayran ile afiyetle tüketiliyor. Kebabın üzerine ceviz ve tahinli Kemalpaşa tatlısı yenilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemeraltı Çarşısı, 866. Sk., No: 14, Konak

Telefon: 0232 425 12 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/doyuranmanisakebap/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Tavacı Recep Usta

Meşhur Tavacı Recep Usta
Fotoğraf: Alo On

İstanbul ve Ankara’da da birer şubesi bulunan tavacı Recep usta İzmir’de Alsancak şubesiyle İzmirlilere ve İzmir’i ziyaret edenlere lezzetlerini buluşturuyor. Recep usta ilk lokantasını 1978 yılında açarak aşçılığa adımını atmış ve o yıllardan günümüze tava, kaburga dolması ve gerdan haşlama ile Türkiye’nin tanınan ustaları arasında yerini almıştır. Aslen Diyarbakırlı olan Recep usta memleketinin yöresel mutfağına has yemeklerden oluşan lezzetleri müşterileriyle buluşturuyor. Ana mönüsünü tava, kaburga dolması, hindi dolması, gerdan haşlama, mumbar, lüle kebabı, kaburga şiş, ezme güveç gibi lezzetli yemekler oluşturuyor.

İzmir’deki restoran son derece şık dekore edilmiş geniş ve ferah bir yeme içme alanından oluşuyor. Masalar arası mesafeler yeterince geniş. Çalışanlar güler yüzlü ve hızlı. Siparişlerde çok aşırı gecikmeler yaşanmıyor. Mönünün çoğunluğu et kebaplarından oluşuyor. Birbirinden lezzetli kebap çeşitlerinin hepsi de oldukça doyurucudur. Tavacı Recep Usta’nın lezzetli yemekleri kadar tatlıları da enfestir. Tavacı Recep Usta, konumu, mekânın kalitesi ve lezzetli yemekleri ile İzmir’de en güzel ve en nezih yemek yiyebileceğiniz yerlerin başında gelmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri:

Adres: Atatürk Cad., No: 364, Alsancak, Konak

Telefon: 0232 463 87 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/trecepusta/

Haritada Görüntüle >

Zaim Usta Et Lokantası

İzmir Zaim Usta Et Lokantası

Zaim Usta Et Lokantası, İzmir Atatürk Stadyumu yakınında enfes sulu yemeklerin çıktığı şehrin meşhur yeme içme mekânlarından biridir. Çorbalardan pilavlara, etli yemeklerden tatlılara varıncaya kadar çok geniş bir menüye sahip olan Zaim Usta Et Lokantası lezzetli ev yemekleri ile müşterilerine hizmet vermektedir. Burası İzmir’in en lezzetli yemeklerinin yer aldığı esnaf lokantalarından biridir. Fiyatlar İzmir genelindeki çoğu yere göre oldukça uygundur. Üstelik tabaklara konulan yemekler de yeterince fazla ve doyurucudur.

Lokantada çıkan her yemek lezzetli olsa da özellikle acılı güveci pek bir beğenilmektedir. Sabahın altı buçuğunda açılıp akşamüzeri kapanan lokanta günün her saati kalabalık oluyor. Özellikle öğlen saatlerinde çok yoğunluk yaşanmakta fakat buna rağmen siparişlerde gecikmeler yaşanmamaktadır. İstisnasız her yemeği ayrı bir güzel olan Zaim Usta Et Lokantasında yiyeceğiniz hiçbir şey sizi pişman etmeyecektir.

Mekân olarak da oldukça geniş ve ferahtır. Temizlik konusunda dikkatli olan çalışanlar aynı zamanda müşterilere karşı da oldukça güler yüzlüdür. İzmir’de uygun fiyatlara doyurucu şahane yemekler yemek isterseniz Zaim Usta Et Lokantasını tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 06:30 – 17:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mersinli Mah., Fatih Cad., No: 91, Bornova

Telefon: 0232 486 60 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zaimusta/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Midyeci Ahmet

Meşhur Midyeci Ahmet

İzmir Bostanlı’da midye severlere hitap eden midyeci Ahmet şehrin meşhur midyecileri arasında yer alır. Haftanın tüm günü 24 saat açık olan midyeci Ahmet taze midyeleri ile uzun yıllardır İzmir’de midye severlere hizmet vermektedir. İkramları ve renkli sohbetiyle keyifli biri olan midyeci Ahmet müşterilerine günlük taze midye sunmaktadır. Porsiyonlar fazla fazla ve insan bu sayede midyeye doyabiliyor. Fiyatları da oldukça makuldür.

Midyeci Ahmet’te yalnızca midye değil bunun dışında mezgit, sardalye, hamsi, kokoreç ve balık çorbası gibi lezzetler de bulunmaktadır. Çalışanlar müşterilere karşı kibar ve özverilidirler. Kalabalık günlerde verilen siparişlerde herhangi bir gecikme yaşanmıyor. Mekân temiz, ürünler taze ve lezzetli. Günün her saati açık olan Midyeci Ahmet, İzmir’de arkadaşlarınızla veya ailenizle gelebileceğiz yerlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Şehitler Blv., No: 10/B, Bostanlı, Karşıyaka

Telefon: 0232 362 26 10

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/midyeciahmetbostanli/

Haritada Görüntüle >

Serkan Hamza Midye ve Balık

İzmir Serkan Hamza Midye Balık
Fotoğraf: Oya Kurtulmus

Serkan Hamza Midye ve Balık Restoranı 1989 yılından beri İnciraltı’nda hizmet veren İzmir’in bir başka meşhur deniz ürünleri yeme içme mekânıdır. Serkan Hamza küçük bir midye tezgâhı ile işe başlayıp yıllar geçtikçe tezgâhını büyütmüş ve 2014 yılında bugünkü restoranın işletmesini aldıktan sonra İzmirlilere balık ve midye üzerine hizmet vermeye başlamıştır.

Deniz manzaralı geniş, ferah ve şık bir restoranda müşterilerine hizmet veren Serkan Hamza’da midye dışında diğer deniz ürünleri, ekmek arası balık, çorba, kokoreç gibi lezzetler de bulunmaktadır. Mekân gayet temiz ve ferahtır. Kalabalık olduğu zamanlarda bile siparişlerde gecikmeler yaşanmıyor. Çalışan sayısı fazla ve hepsi müşterilere karşı oldukça ilgilidir. Gelen yemekler de taze ve lezzetlidir. Alkolsüz bir mekân olan Serkan Hamza bu bakımdan ailelerin de tercih edebileceği yerler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 04:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnciraltı Mah., Başak Sk., No: 53, Balçova

Telefon: 0535 261 40 39

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/serkanhamzamidye/

Haritada Görüntüle >

Veli Usta Balık Pişiricisi

İzmir Veli Usta Körfez Balık

İnciraltı’nda İzmir Körfezi’nin harika manzarasına karşı konumlanan Veli Usta Restoranı en iyi mezelerin ve deniz ürünlerinin sunulduğu yerlerden biridir. Veli Usta Restoranı konum olarak şahane bir noktada bulunmaktadır. Şehrin en merkezi konumunda bulunan restoran çeşitli mezeler ve isteğe göre pişirilen balık çeşitleri ile müşterilerine hizmet vermektedir. Veli Usta Restoranı tıpkı manzarası gibi son derece güzel bir iç mekâna sahiptir. Geniş ve ferah olan restoran şık dizayn edilmiş ve bu da yemek yeme keyfini üst düzeye taşıyor. Bununla beraber, olağanüstü gün batımı manzarası ile ön plana çıkan restoranda harika bir ambiyans eşliğinde lezzetli deniz ürünleri yiyebilmek mümkün hale geliyor.

İzmir’in en büyük balık restoranlarından olan Veli Usta Alsancak ve Körfez’de birer şubeleri daha bulunmaktadır. Her üç restoranda da Ege ve Akdeniz mezeleri, balık çorbası, ahtapot, karides ızgara, kalamar tava, deniz mahsulleri salatası, ızgara ve tava balık menüsü bulunmaktadır. Fiyatlar bir tık pahalı olsa da balıkların tazeliği, sunumu ve lezzeti, mekânın şıklığı ve manzarası buna değer olduğunu göstermektedir. Mezeleri ve balık çeşitliliğiyle İzmir’de popüler bir yeme içme mekânı olan Veli Usta alkolsüz, nezih bir yer olup ailecek gelmeye uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnciraltı Cad., No: 179/A, Balçova

Telefon: 0232 277 77 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/veliustakorfezrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kokoreççi Asım Usta

Kokoreççi Asım Usta

Kokoreççi Asım usta 1960 yılından bugüne İzmir’de aynı lezzet ve aynı kalitede kokoreç severlere hizmet veren yerlerden biridir. Asım usta mesleğe ilk başladığı yıllarda 3 tekerlekli arabasıyla kokoreç imalat ve satışı yaparken yakın zamanda açtığı ikinci şubesiyle işleri büyüterek İzmirlilere ve İzmir’i ziyaret eden kişilere lezzetli kokoreçlerini sunmaya devam etmektedir. İzmir Bornova’da yer alan Kokoreççi Asım Usta, hazırladığı kokoreçlerin damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetiyle bilinir. Öyle ki, bu lezzetli kokoreçleri İzmir’in dışından dahi gelip yiyen müdavimleri bulunmaktadır.

Hazırlanan kokoreçler lezzetli olduğu kadar hijyenik ortamda hazırlanmaktadır. Asım ustanın en çok temizliğe önem veriyor olması da mekâna yansımaktadır. Oldukça temiz bir yeme içme yerine sahip olan Asım ustada lezzetli kokoreçlerden yiyebilir yanına dileyen şalgam dileyen ev yapımı doğal ayranlardan tüketebilir. İzmir’de İzmir usulü kokoreç yemek için Asım usta en iyi adreslerden biridir. Asım ustanın malzemesi bol ve doyurucu kokoreçlerinden yiyen eminiz pişman olmayacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Burak Reis Cad., No: 226/A, Çamdibi

Telefon: 0232 462 02 14 – 00 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kokorecciasimusta/

Haritada Görüntüle >

Kokoreççi Baki Usta

Kokoreççi Baki Usta

İzmir Bornova’da yer alan Kokoreççi Baki Usta size önerebileceğimiz bir diğer meşhur kokoreççidir. Kokoreççi Baki usta, Forum Bornova’ya yakın ulaşımı kolay bir konumda yer almaktadır. Pazar günleri hariç diğer tüm günler sabah 9’dan akşam 22’e kadar açık olan Baki usta müşterilerine lezzetli kokoreçler sunmaktadır. İster ekmek arası ister ekmeksiz porsiyon olarak yiyebileceğiniz kokoreçler yanında ihtiyaç duyabileceğiniz baharatlar ve turşu tabağı ile servis edilmekte. Yanına dileyen ev yapımı doğal ayran veya şalgam suyu tercih edebilir. Cumartesi günleri atom da çıkmaktadır.

Servis oldukça hızlı ve çalışanlar da müşterilere karşı oldukça ilgili. Fiyatlar diğer kokoreççilerle aynı seviyededir. Baki ustanın güzel sunumlu lezzetli kokoreçleri İzmir’de kokoreç yemek isteyenlerin tercih edebileceği mekânlardan bir diğeridir. Listemizde yer alan diğer kokoreççilerle birlikte Asım ustada yenilen kokoreç de yiyenleri pişman etmeyecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazımdirik Cad., 372. Sk., No: 4/C, Bornova

Telefon: 0535 827 90 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kokoreccibakiusta/

Haritada Görüntüle >

Uğur Kokoreç

İzmir Uğur Kokoreç
Fotoğraf: Barış Öztürk

Geldik listemizin son kokoreççisine. Uğur Kokoreç, Karşıyaka’da kokoreç severlerin imdadına yetişen yerlerden biridir. Haftanın tüm günü gece saat 2’ye kadar açık olan Uğur Kokoreç lezzetli kokoreç ve ızgara köfteleri ile uzun yıllardır Karşıyaka’da müşterilerine hizmet vermektedir. Kokoreçler porsiyon olarak tabakta veya çeyrek/yarım ekmek olarak hazırlanmakta, yanına taze turşu ve bol köpüklü ayran veya şalgam ile servis edilmektedir. Kokoreci zor beğenen insanların bile mutlaka beğeneceği lezzetli kokoreçlere imza atan Uğur Kokoreç yağ oranı düşük, kaliteli ve lezzetli bir kokoreç deneyimi sunmaktadır.

Kokoreç porsiyonları bol ve yeterince doyurucudur. Fiyatları İzmir genelindeki diğer kokoreççiler ile hemen hemen aynıdır. Kokoreç dışında ızgara köfte de hem porsiyon hem de köfte olarak müşterilere sunulmaktadır. Çalışanlar güler yüzlü ve ilgili. Dileyen telefonla sipariş de verebiliyor. Motor kurye ile Karşıyaka ve çevresinde dilediğiniz adrese kokoreç isteyebiliyorsunuz. İzmir genelinde birçok kokoreççi mevcut fakat gerek lezzeti gerekse fiyatı ile güze bir kokoreç yemek istiyorsanız Uğur Kokoreci de sizlere önerebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şemikler Cad., Erdoğan Akkaya Sk., No: 37, Karşıyaka

Telefon: 0232 330 00 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ugurkokorec/

Haritada Görüntüle >

Kavurmacı ve Kebapçı Hacı Baba’nın Yeri

İzmir Kavurmacı Kebapçı Hacı Baba
Fotoğraf: Mehmet

İzmir’de lezzetli ve bir o kadar da uygun fiyatlı sac kavurma veya ciğer yemek istediğinizde rotanızı Hacı Baba’nın Yeri’ne çevirebilirsiniz. Burası buram buram emek kokan ve lezzetlerin usta işi ellerden çıktığı ortada olan esnaf lokantalarından biridir. Adana’yı aratmayacak lezzette kebap türleri, ciğer, kavurma ve salata menülerine sahip olan Hacı Baba kaliteli ve hesaplı bir yerdir. Özellikle kavurması çok methedilmektedir. Çalışanları son derece güler yüzlü ve ilgili. Porsiyonlar yeterince doyurucu ve uygun fiyatlı.

Ciğer şiş Diyarbakır usulü yapılmakta, kebaplar ise Adana ve Gaziantep’i aratmayacak lezzette. Zaten Adana, Urfa kebap, ciğer ve tavuk menüsüne sahip olan Hacı Baba’nın Yeri, lüks bir yer değil fakat gerçek lezzet peşinde olanlara fazlasıyla hitap etmektedir. İzmir’de lezzetli ve uygun fiyata kebap, kavurma veya ciğer yemek isterseniz burayı kesinlikle tavsiye edebiliriz sizlere.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenidoğan Mah., 1138. Sk., No: 32, Konak

Telefon: 0232 469 51 05 – 0555 004 01 83

Haritada Görüntüle >

Cihan Et

İzmir Cihan Et Kasap
Fotoğraf: Cemal Nurçe

Cihan Et ve Kasap 1956 yılından beri İzmir’de et severlere hizmet veren hem kasap hem de et pişirici olan yerlerden biridir. Etin en kalitesini, en tazesini ve en lezzetli halini İzmirlilerle buluşturan Cihan Et Bornova ve Mavişehir’de olmak üzere iki restoranda müşterilerine hizmet veriyor. Cihan Et, sahip olduğu kendi çiftliğinde doğal yollarla beslediği hayvanlardan elde ettiği etleri dinlendirip, işledikten sonra hijyenik bir şekilde güvenle müşterilerine sunmaktadır.

Cihan Et hem bir şarküteri hem de restoran olarak hizmet veriyor. Dileyen et çeşitlerinden paket olarak satın alırken dileyen restoranda etlerini kendi seçip şiş veya kebap olarak afiyetle yiyebiliyor. Restoran bölümü geniş ve ferahtır. Masalar arası yeterince mesafe var. Yazın serin, kışın ise ısıtıcılarla gayet sıcak bir ortama dönüşüyor. Şarküteri kısmı da yine restoran ile aynı yerde. Etin onlarca çeşidi müşterilere güzel bir şekilde sunuluyor. Yeme içme mekânı ve hizmet gayet güzel. Çalışanlar ilgili ve siparişlerde de herhangi bir gecikme yaşanmıyor. Et çeşitleri, sosları, salata ve tatlıları ile Cihan Et İzmir’de kaliteli ve lezzetli bir yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Fiyatları da bir et restoranına göre çok da aşırı pahalı değildir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazımdirik Cad., 372. Sk., No: 85-87, Bornova

Telefon: 0232 469 19 56

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cihan_et/

Haritada Görüntüle >

Lezzet Steakhouse

İzmir Lezzet Steakhouse

Herkesin favori yiyeceklerinden biri olan etin onlarca çeşidi var. Nasıl ve ne şekilde yapılırsa yapılsın soslu, baharatlı etlere karşı koymak açıkçası biraz zor olabiliyor. Farklı pişirme yöntemleri ve sunumları ile ön plana çıkan Lezzet Steakhouse da parmak ısırtan lezzetli et çeşitleriyle İzmir’de favori et yeme mekânları arasında yer alıyor. Mekân, Türkiye’nin en iyi 10 et restoranlarından biri olarak sayılıyor. Uzun yıllar tekstil mühendisliği ve yöneticiliği yapan Mustafa Dalgıç tarafından açılan Lezzet Steakhouse şık restoranı ile İzmirlileri lezzetli etleriyle buluşturuyor.

Menüde onlarca et çeşidi bulunuyor. Bonfile, kuzu sırt, Dallas steak, burgerler ve bununla da kalmayıp çorba çeşitleri, salatalar, spesiyaller ve tatlılarla çok geniş bir menüyü müşterileriyle buluşturuyor. Restoran gayet nezih ve tasarımsal olarak da harika bir mekândır. Çalışanlar müşterilere karşı ilgili ve hoşgörülü. Siparişlerde çok fazla gecikme yaşanmıyor. Fiyatlar ise bir tık pahalı gelebilir. Fakat et menülerinin lezzeti belki de ödenen rakama değmiş oluyor. Lokum etleri ve çıtır baklavalarını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 11:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Mansuroğlu Mah., 286/6 Sk., No: 31/A, Bayraklı

Telefon: 0232 343 10 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lezzetsteakhouse/

Haritada Görüntüle >

Seçkin Et Steak House

İzmir Seçkin Et Steakhouse

İzmir Bornova’da Ege Üniversitesi yakınlarında yer alan Seçkin Et Steak House İzmir’de kaliteli ve lezzetli et yiyebileceğiniz bir başka mekân. Hem şarküteri hem de restoran olarak hizmet veren Seçkin Et müşterilerine kuzu, dana, bonfile, pirzola, köfte, steak, burger gibi lezzetler sunuyor. Menüsü bir hayli geniş ve lezzetli yemeklerden oluşuyor. Yeme içme mekânı da yeterince geniş ve ferah. Mekân alkollü ancak gayet nezih ve aileler rahatlıkla gelip yemeklerini yiyebilirler.

Etleri lezzetli. Özellikle steakleri oldukça başarılı. Çalışanlar ilgili ve hızlı. Siparişlerde çok fazla bekleme süreleri yaşanmıyor. Fiyatlar diğer steakhouse mekânları ile hemen hemen aynıdır. Etleri, mezeleri ve tatlıları ile başarılı bir yeme içme mekânı olan Seçkin et kaliteli ve lezzetli sunumlarıyla İzmir’de et yemek için tercih edilebilecek yerler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Evka 3, 121. Sk., No: 26, Bornova

Telefon: 0232 388 18 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seckinsteak/

Haritada Görüntüle >

Akbıyık Döner & Steakhouse

Akbıyık Döner, Steakhouse

İzmir’de kaliteli ve lezzetli et yiyebileceğiniz bir başka restoran ise Akbıyık Döner & Steakhouse. İzmir’de 3 farklı şubede müşterilerine hizmet veren mekân 90’lı yılların sonlarında kurulmuş, sırasıyla 2009 yılında döner salonu ve 2010’da Akbıyık Et Yeşilova şubesini kurarak hizmet ve ürün yelpazesini genişletmiştir. Bugün, İzmir’de uygun fiyatlara lezzetli et yemek için tercih edilen Akbıyık et restoranı dana eti, kuzu eti ve tavuk eti çeşitleri ile et severlere hitap etmektedir.

Akbıyık döner ve steakhouse Bornova şubesi çok şık, geniş ve ferah bir yeme içme alanına sahiptir. Masalar arası yeterince mesafe var ve rahat bir yemek yeme deneyimi sunuluyor. Çalışanlar ilgili ve hızlı. Kalabalık günlerde bile çok fazla gecikmeler yaşanmıyor. Mekân, etleriyle olduğu kadar hijyeni ve düzeniyle de müşterilerinden tam puan alıyor. Etlerinin lezzetine gelecek olursak, kuzu gerdan birçok müşterinin favori lezzeti olarak öne çıkıyor. Bununla beraber, dönerleri ile çok methediliyor. İzmir’de döner ve kuzu tandır yemek için tavsiye edebileceğimiz bir yer. Tatlı olarak ise Kemalpaşa, dondurmalı irmik, bademli kazandibi, kabak tatlısı ve fırında sütlaç tatlı çeşitlerinden bazılarıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Saklı – Pazar 07:30 – 21:15 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Gaziosmanpaşa Mah., 5454. Sk., o: 2/A, D: 23, Bornova

Telefon: 0232 461 21 99 – 86 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akbiyiket/

Haritada Görüntüle >

Yüzde Yüz Food & Drink & Grill

İ

Konak Pier, Alsancak ve Hilltown Karşıkaya olmak üzere 3 farklı konumda yer alan Yüzde Yüz, farklı ambiyansı ile şehrin kaliteli zaman geçirilebilecek yerlerinden biridir. Mekân şık dekorasyonu, zengin görsel sunumları ve özel menüleriyle İzmirliler tarafından beğenilen yerler arasındadır. İzmir’i ziyaret edenlerin de mutlaka denemesini önerdiğimiz Yüzde Yüz başlangıçlardan ara sıcaklara, atıştırmalıklardan kebap ve deniz mahsulüne varıncaya kadar çok geniş bir menüye sahiptir. Onlarca yemek, onlarca meze ve salata çeşitleri, şahane tatlılar, burgerler ve pizzalar. Hepsi ve daha fazlası kaliteli sunumlarıyla birlikte müşterilere sunulmaktadır.

Yüzde Yüz mekan olarak da çok sofistike bir tasarıma sahiptir. Yeterince geniş bir yeme içme alanına sahip olan restoranda masalar arası mesafeler de fazla. Çalışanlar güler yüzlü ve hoşgörülü. Siparişlerde herhangi bir gecikme yaşanmıyor. Dolayısıyla hizmet kalitesiyle de öne çıkan bir işletme. Gerek mekân tasarımı, gerek hijyeni ve gerekse de yemeklerinin tadı ile Yüzde Yüz İzmir’de arkadaş grupları ve ailelerin yemek yemek için tercih edebilecekleri keyifli yerlerden biridir. Unutmadan, şahane bir manzarası olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., No: 19-B, Konak Pier AVM, Konak

Telefon: 0232 441 55 93

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yuzdeyuzfooddrinkgrill/

Haritada Görüntüle >

Can Döner 1981

İzmir Can Döner 1981
Fotoğraf: Oya Kurtulmus

İzmir Konak’ta yer alan Can Döner, 1981 yılından beri geleneksel Bursa kebabını İzmirlilerle buluşturan yerlerden biridir. İzmirli lezzet düşkünleri tarafından beğenilen bir dönere sahip olan mekân lezzetli etleri ve sunum kalitesiyle başarılı yerlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Adana, Urfa, İskender kebap, döner ve tatlı çeşitleriyle müşterilerine hizmet veren Can Döner doyurucu porsiyonları ve uygun fiyatlarıyla tavsiye edebileceğimiz bir yerdir.

Çalışanları çok ilgili ve güler yüzlü. Siparişlerde uzun sürelere yayılan bir gecikme yaşanmıyor. Gelen lezzetler porsiyon olarak fazla ve doyurucu. Sunumları da gayet başarılıdır. 2 katlı mekân geniş ve ferah. Bu da müşterilere rahat bir yemek yeme deneyimi yaşatıyor.

İzmir’de en iyi dönerin yenilebileceği adreslerden biri olan Can Döner, uygun fiyatlı lezzetli yemekleri ve çalışanların güler yüzlü hizmeti ile tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Döner dışında meşhur Bursa kebabını deneyebilir, tatlı olarak damla sakızı efsanesi veya tahinli kaymaklı lezzeti tercih edebilirsiniz. Yemekten sonra getirilen kahve ise ikramlarıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Milli Kütüphane Cad., No: 6/B, Konak

Telefon: 0232 484 13 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/candoner1981/

Haritada Görüntüle >

Esnaf Lokantası Mahmut Usta

İzmir Esnaf Lokantası Mahmut Usta
Fotoğraf: Uğur Bektaş

Esnaf Lokantası Mahmut Usta,  İzmir’de esnaf lokantası denildiğinde akla gelen mekânlar arasında yer alır. Az Yemekçi ismi ile de bilinen lokanta konum olarak Konak Kemeraltı’nda Hisar Camii’nin hemen arkasında yer alır. Lezzetli yemekleri ile ön plana çıkan bu lokanta birçok kişinin yemek yemek için tercih ettiği adreslerden biri haline gelmiştir. İzmir’in meşhur esnaf lokantalarından biri olan ‘’Bizim Lokanta’’ geleneğinden gelen Mahmut Usta, bu lokantanın ismini kullanmaması ile bilinir. Mahmut Usta, 15 yıl boyunca Bizim Lokanta’da çalışmış ve daha sonra bu lokantayı açmıştır. 50 kişi kapasiteli bir alanda hizmet veren lokanta, sıcak ve samimi ortamı ile dikkat çekiyor.

Esnaf Lokantası Mahmut Usta lokantasının menüsü zeytinyağlı yemekleri ve et yemekleri ile dikkat çeker. İzmir’de Bizim Lokantanın alıştırdığı lezzetlerden olan balık çorbası, işkembeli nohut ve ayak paça çorbası bu lokantanın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Ayrıca diğer lokantalarda bulunmayan biber kızartmasını da burada bulabilirsiniz. Kuzu etli şevketi bostan, kuzu incik, atom kokoreç, kokoreçli nohut esnaf lokantasında öne çıkan diğer lezzetler arasında yer alır. Pazartesi ve Perşembe günleri ayak paça çorbası, Salı ve Cuma günleri işkembe çorbası, Cumartesi günü ise kelle paça çorbası hazırlanır. Ayrıca mevsime göre şevketi bostan, arapsaçı ve çağla badem yemeği de lokantanın menüsünde yer almaktadır. Son olarak buraya gelmek isteyenler için lokantanın öğle saatlerinde oldukça yoğun olduğunu belirtmek gerekir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:30 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kemeraltı Çarşısı, 876. Sk., No: 45, Konak

Telefon: 0232 484 54 83 – 0530 645 37 78

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/esnaflokantasi_mahmutusta/

Haritada Görüntüle >

Bizim Mutfak Lokanta

Bizim Mutfak Lokanta

Bizim Mutfak Lokanta, İzmir Kemeraltı’nda yer alan İzmir’in en köklü lokantalarından biridir. Mirkelam Hanı içerisinde yer alan tarihi bir esnaf lokantasıdır. Bizim Lokanta akımının ilk örneklerinden biri olan Bizim Mutfak Lokanta, klasik esnaf lokantası samimiyetini hissedebileceğiniz adreslerden biridir. Mekân olarak oldukça geniş ve ferah bir atmosfere sahiptir. Ayrıca grup şeklinde gelmeye de uygun yerlerden biridir. Genel olarak oldukça yoğun bir lokanta olsa da bu lokanta için çok uzun kuyruklarda beklemeniz gerekmez. Ancak belirli saatlerde lokantanın önünde uzun kuyruklar oluştuğu bilinmektedir. Burada yemek yiyorsanız yemeğiniz bitince masadan kalkmanız önemli olacaktır. Zira yemek bittikten sonra masada oturanlara pek hoş gözle bakılmaz. Çünkü masanız için sıra bekleyen müşteriler ile karşılaşabilirsiniz.

Bizim Mutfak Lokanta, oldukça geniş bir mutfak portföyüne sahiptir. Ege mutfağı, Osmanlı mutfağı ve İzmir’e özgü ev yemeklerinden oluşan bir mutfak anlayışına sahiptir. Hafta sonları hariç hafta içi açık olan lokantada her gün 30 çeşit yemek çıkar. Ev yemeklerinin yanı sıra bu lokantada balık ve deniz ürünleri de servis edilmektedir. Ayrıca ciğer, işkembeli nohut, yaprak sarma, beyaz lahana sarması, balık çorbası, kelle paça çorbası ve komposto bu lokantanın öne çıkan lezzetlerinden sadece birkaçıdır. İzmir’de yemek yemek için bu lokantayı tercih ediyorsanız özellikle Pazartesi ve Cuma günlerine denk getirmeye çalışabilirsiniz. Çünkü bu günler lokantanın en meşhur lezzetlerinden biri olan zerdeçallı ördek çorbası ve işkembeli nohut çorbası çıkmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Hafta sonları kapalıdır.

Adres: Yenigün Mah., 914. Sk., No: 12, Mirkelam Han, Konak

Telefon: 0232 484 99 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bizim_mutfak_lokanta_/

Haritada Görüntüle >

Cumba Cafe & Restaurant

İzmir Cumba Cafe & Restaurant

Cumba Cafe, 1994 yılında Bornova’da hiçbir işe yaramaz denilen bir alanda büyük emek harcanarak yapımı başlanan restoranlardan biridir. 1994 yılında yapımı başlanan restoranın yapım aşamasının da bir hayli meşakkatli geçtiği bilinir. Restoranın hazırlık aşamasında ilk önce zeminin düzenlenmesi amacıyla zemine onlarca kamyon taş ve kum dökülmüştür. Daha sonra bina için Çesme’den 150 kamyon taş getirilerek bu taşlardan binanın yüzü kaplanmıştır. Daha sonra bu binanın çevresine çeşitli ağaçlar dikilerek restoranın olduğu alan tamamen ormanlık bir alana dönüştürülmüştür. Bu şekilde büyük bir emek verilerek hazırlanan restoranın ismi ise 5000 kişinin katıldığı bir anket sonucu ‘’Cumba’’ olmuştur. Bu ankete Serdar Ortaç ve Emel Sayın’ın da katıldığı bilinmektedir.

Cumba Cafe ve Restaurant, zengin bir menü çeşitliliği ile birçok damak zevkine hitap eden yemek çeşitliliğine sahiptir.  Restoranı kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Kahvaltı menüsü zengin serpme kahvaltıdan oluşur ve kahvaltı için restoranın kafe bölümünün kapalı bahçesi kullanılmaktadır. Öğle ve akşam yemeği için ise yemek çeşidi oldukça fazladır ve sevdiğiniz tatları bu restoranın menüsünde bulabilirsiniz. Cumba spesiyal, lokum, dana pirzola, dana antrkot gibi sevilen etler menüde yer almaktadır. Ayrıca 8 çeşitten oluşan şefin tadım menüsü ve diğer özel lezzetleri de burada deneyebilmeniz mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İstanbul Cad., No: 54, Bornova

Telefon: 0232 388 37 73 – 28 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cumbarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Ayşa Boşnak Börekçisi

İzmir Ayşa Boşnak Börekçi
Fotoğraf: Orhan Ertugrul Ueyueklueer

İzmir’de lezzetli mi lezzetli Boşnak börekleri için tercih edilebilecek adreslerden ilki hiç şüphesiz Ayşa Boşnak Börekçisidir. İzmir’de 2 şubesi bulunan işletmenin ilk şubesi Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda diğer şubesi ise Alsancak’ta yer almaktadır. Ayşe Karadan tarafından açılan börekçi, ismini de yine restoran sahibinin adından almıştır. Ayşe Karadan, İstanbul’da doğup büyümüş daha sonra İzmir’e yerleşmiş ve burada ilk işletmesini açmıştır. Restoran lezzetli yemeklerinin yanı sıra restoranın iç dekoru ile de ön plana çıkmaktadır. Duvarların ve tavan süslemelerinin hâkim olduğu restoran bu dekoratif yapısıyla ayrı bir estetik ortama sahiptir. Kemeraltı şubesi ve Alsancak şubesinin her ikisi de konum olarak oldukça kolay bir yerdedir. Bu restoranlara toplu taşıma ile oldukça kolay ulaşılabilir.

Ayşa Boşnak Börekçisi; menüsünde ev yemekleri, börekler, mantı ve tatlı çeşitleri yer alır. Restoranın ön plana çıkan lezzetleri ise şüphesiz Boşnak böreği ve Boşnak mantısı olsa da buradaki yemeklerin birçoğu denemeye değerdir. Zeytinyağlı mezeler, çorbalar, tatlılar ve özellikle aşure burada denemeniz gereken lezzetler arasında bulunuyor. Ayrıca tatlı çeşitleri arasından aşure, kabak tatlısı ve kalburabastı tatlısı ön plana çıkmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: 1437. Sk., No: 11/A, Alsancak, Konak

Telefon: 0232 421 70 85

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aysabosnakborekcisi/

Haritada Görüntüle >

Cin Ali Hisarönü Dönercisi

İzmir Hisarönü Dönercisi
Fotoğraf: Amer Al Anazi

Cin Ali Hisarönü Dönercisi, İzmir’de döner ve İskender yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Konum olarak İzmir Konak’ta yer alır. Öğlen saatleri için bir hayli yoğun olan dönercide dönerler kimi zaman yoğunluktan dolayı erken bitebilmektedir. Yaz ayları bahçesinde bulunan büyük çınar ağacının bahçesinde oturup lezzetli dönerler yiyebilirsiniz.

Cin Ali Hisarönü Dönercisi menüsünde sade döner, pilav üstü döner, döner dürüm ve İskender gibi lezzetler bulunur. Odun ateşinde pişirilen dönerler isteğinize göre servis edilir. Dönerin yanında ayran tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 899. Sk., No: 8-10, Konak

Telefon: 0232 445 05 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hisaronu_donercisi/

Haritada Görüntüle >

Dönerci Vedat Usta

İzmir Dönerci Vedat Usta

Dönerci Vedat Usta, aslen Mardinli olan bir ailenin 1996 yılından bu güne sürdürdüğü bir aile işletmesidir. İzmir Kemeraltı’nda meslek hayatına çırak olarak başlamış ve daha sonra bu işte ilerleyerek 1996 yılında Bornova’da küçük ve salaş bir mekân açmışlardır. Daha sonra bu mekânın artan talepleri karşılayamaması üzerine günümüzdeki yerine yani Bornova Çamdibi’ne taşınmıştır. Lezzetli ve kaliteli dönerleri ile büyük başarı sağlayan restoran, her gün yüzlerce müşteri ağırlıyor. Bu restorana sadece İzmir içinden değil aynı zamanda Manisa ve Aydın gibi yakın illerden de birçok müşteri gelmektedir.

Dönerci Vedat Usta, döner, ayran ve tatlısıyla ön plana çıkan bir restorandır. Yaprak et döner, içli köfte, tandır, münver tatlısı ve yayık ayran bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Bu restoranın döneri kuzu etinden ve sadece biftekten yapılır ve dönerde kıyma kesinlikle kullanılmaz. Bu restoranda döner, ayran ve tatlı alarak kendinize bir menü hazırlayabilirsiniz. Burada sunulan ayran da küçük bakır kaplarda hazırlanarak servis ediliyor ve küçük kepçelerle içiliyor. Tatlı olarak da münver tatlısı ya da Kıbrıs tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: 4240. Sk., No: 4/A, Koşukavak, Bornova

Telefon: 0232 458 41 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/donercivedatusta/

Haritada Görüntüle >

Bergama Sofrası

İzmir Bergama Sofrası
Fotoğraf: Oleksandr Sukhoi

Bergama, İzmir’in bir ilçesi olup tarihi öneme sahip olan bir kenttir. Bu kentte tarihi birçok yapının bulunması buranın turizm açısından gelişmesine katkı sağlamıştır. Böylelikle yöre halkı dışında bölgeye gelen birçok turist için popüler yeme içme mekânları merak edilen konulardan biri haline gelmiştir. Bu noktada Bergama’da yemek yiyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Burada yer alan restoranlardan biri de Bergama Sofrasıdır. Bergama Sofrası, İzmir Bergama ilçesinin yöresel yemeklerini en iyi şekilde sunan restoranlardan biridir. Konum olarak Bergama Barbaroslarda bulunur. Bergama mutfağını en iyi şekilde tanıtma amacı ile açılmış olan restoran kaliteli hizmet anlayışı ile hareket eder.

Bergama Sofrası, Bergama yöresinin meşhur yemeklerini bulabileceğiniz adreslerden biridir. Bu restoranın öne çıkan lezzetleri Bergama köfte ve çığırtmadır. Yöresel tatlara ilginiz varsa bu yemekleri deneyebilirsiniz. Bergama lezzetlerinden ayrı olarak klasik ev yemekleri ve Ege ot yemekleri de bu restoranın menüsünde yer almaktadır. Bergama gezinizde küçük bir mola vermek ve lezzetli yemekler yemek için sizleri bu restorana davet ediyoruz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bankalar Cad., No: 44, Barbaros, Bergama

Telefon: 0232 631 51 31

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bergama.sofrasi/

Haritada Görüntüle >

Akropolis Restoran

İzmir Akropol Restoran
Fotoğraf: Selim Tiritoglu

Akropolis Restoran, İzmir Bergama ilçesi Ulucami yakınlarında yer alan bir restorandır. Bergama’da tercih edebileceğiniz restoranlardan biri olan Akropolis, lezzetli yemekleri ve hoş dizaynı ile dikkat çekmektedir. İç salon ve bahçeden oluşan işletmenin bahçesi, yaz aylarında daha bir başka olur. Müşterilerin birçoğu yaz aylarında bahçede yemek yemeyi tercih eder.

Akropolis Restoran menü bakımından oldukça çeşitli bir menüye sahiptir. Meze çeşitleri, ana yemekleri ve diğer lezzetli ürünlere sahip olan restoran Bergama yöresinde ziyaret edilebilecek restoranlardan biridir. Çoban kavurma, sıcak ot, mezeler ve et yemekleri burada denenebilir. Alkollü bir mekân olan restoranda yemeklerinizin yanına istediğiniz alkol ürününü alabilirsiniz.  Bu restorana geleceğinizde önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 11:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ulucami, Bergama

Telefon:  0232 632 77 22 – 0532 202 02 67

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akropol.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Fasülye Tanesi

İzmir Fasulye Tanesi
Fotoğraf: Nurettin Okmen

İzmir’de en iyi fasulye nerede yenir sorusunun cevabı hiç şüphesiz Fasulye Tanesi’dir. Fasulye Tanesi, konum olarak İzmir’in en eski semtlerinden biri olan Gültepe, Toroslar’da yer almaktadır. Enver Yılmaz tarafından 2006 yılında bir aile işletmesi olarak açılan işletme bugün tüm İzmirlilerin sevdiği mekânlardan biri haline gelmiştir. Enver Yılmaz, uzun yıllar bir lisede aşçılık yapmış ve emekli olunca da kendi restoranını açmıştır. Enver Bey bu restoranı açtığında kendine bir hedef koymuş ve bu markanın tüm İzmirliler tarafından bilinmesini sağlamıştır. Fasulye Tanesi’nin lezzet serüveni Enver Beyin Rize Çayelili eşi Hatice Hanımın memleketinden İspir fasulyesi getirip evlerinde pişirilmesi ile başlamış. Bu fasulyenin lezzetine bayılan Enver Bey bu lezzeti paylaşmak isteyerek restoranını açmıştır. Günümüzde bu restoran Enver Beyin oğulları tarafından işletilmektedir.

Fasulye Tanesi ana menüsü fasulye ve pilavdan oluşan bir işletmedir. Kuru fasulye, bol tereyağlı pilav, salata, piyaz ve turşu burada en çok tercih edilen lezzetler arasındadır. Restoranda pişirilen kuru fasulyeler İspir fasulyesidir. Bu nedenle fasulye ayrı bir tat ve lezzete sahiptir. Restoranın tereyağlı pilavında kullanılan tereyağı ise meşhur Trabzon tereyağıdır. Kısacası her malzemesi farklı bir yöreden gelmiştir. Kuru fasulye haricinde Trabzon kavurması da burada denenebilir. Tatlı olarak sütlaç alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:30 – 20:00, Pazar 12:30 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mehmet Akif Mah., Toros Cad., No: 121, Konak

Telefon: 0232 458 66 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fasulyetanesii/

Haritada Görüntüle >

Çorbacı İsmet Usta

İzmir Çorbacı İsmet Uste
Fotoğraf: Ali Kaan AYDIN

Çorbacı İsmet Usta İzmir’de tarihi bir çorbacıdır. 1950 yılında İsmet Yenice tarafından açılmıştır. Konum olarak Alsancak Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alır. Lezzetli çorbaları, pizzaları ve ızgaraları ile ön plana çıkan işletme mekân olarak klasik bir esnaf lokantası tarzındadır.

Çorbacı İsmet Usta, menüsünde çorba çeşitleri, 20’ye yakın ızgara ve serpme kahvaltı seçeneği yer alır. Oldukça zengin bir çorba çeşitliliğine sahip olan çorbacıda sevdiğiniz her çorbayı bulabilmeniz mümkündür. Çorba çeşitleri arasında işkembe, domates çorbası, mercimek, ezogelin çorbası, kelle paça, ayak paça, tuzlama çorbası, damar tuzlama, beyin çorbası ve karışık çorba bu restoranın çorba menüsünde yer alır. Çorba çeşitlerini dilerseniz terbiyeli olarak da alabilirsiniz. Bu çorbacıda en çok tercih edilen çorbalar kelle paça ve işkembe çorbası olmuştur. Kelle paça çorbası daha çok kokorecin yanında tercih edilmektedir. Çorba dışında menüde ızgara köfte, kiremitte tavuk, kiremitte kuşbaşı et, çöp şiş, bonfile, pirzola ve biftek gibi lezzetler de bulunur. Çorba çeşitleri haricinde en sevilen yemekleri arasında tandır, ızgara köfte, pilav gibi klasik lezzetler bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Kültür Mah., Cumhuriyet Blv., No: 123/A-B, Konak

Telefon: 0232 463 57 56

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/corbaciismet/

Haritada Görüntüle >

Çığırtma Evi

İzmir Çığırtma Evi
Fotoğraf: Özay Özden

Çığırtma Evi, İzmir Bergama’da yer alan bir restorandır. Çığırtma, Bergama yöresine ait bir lezzet olup patlıcan ile hazırlanan bir ev yemeği olarak bilinir. Mekân olarak temiz ve nezih bir ortama sahip işletmede gönül rahatlığı ile karnınızı doyurabilirsiniz.

Çığırtma Evi, lezzetli ev yemekleri ve tabii ki çığırtma yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Kuzu tandır, yaprak sarma, içli köfte, erenler çorba, keşkek ve tatlı burada deneyebileceğiniz diğer lezzetler arasında yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zafer Mah., Galenos Cad., Bergama

Telefon: 0232 632 98 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cigirtmaevibergama/

Haritada Görüntüle >

Çiçeksever Kebap Salonu

İzmir Çiçeksever Kebap Salonu

Çiçeksever Kebap Salonu, İzmir Bergama’da yer alan bir kebapçıdır. Bergama ilçesini geziyorsanız ve canınız nefis kebaplar çektiyse o zaman rotanızı bu kebapçıya çevirebilirsiniz. Oldukça temiz ve nezih bir atmosfere sahip işletme kaliteli hizmet anlayışı ile hareket eder. Ürünlerinin ve etin her zaman taze olmasına özen gösteren işletme, hızlı servisi ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Çiçeksever Kebap Salonu, ızgara ve kebap çeşitlerinin birçoğunu bulabileceğiniz adreslerden biridir. Izgara çeşitleri haricinde salatalar, tatlı çeşitleri ve meze çeşitlerini de bu restoranın menüsünde bulabilirsiniz. Bergama köftesi, piyaz, karışık ızgara, tahinli kaymaklı Kemalpaşa tatlısı burada bulabileceğiniz lezzetlerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Bankalar Cad., No: 107, Bergama

Telefon: 0232 633 38 22

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Sinan

İzmir Ciğerci Sinan

Ciğerci Sinan 2006 yılında İzmir Gaziemir’de açılmış bir ciğercidir. Gaziemir civarında en iyi ciğer ve şişleri yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Hızlı servisi ve lezzetli menüleri ile öne çıkan işletme mekân olarak da kaliteli bir yapıya sahiptir.

Izgaralar, mezeler, içecekler bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Izgara çeşitleri arasında kuşbaşı şiş, ciğer şiş, Adana kebap, Urfa kebap, tantuni ve tavuk şiş yer alır. Meze çeşitlerinde ise soğan piyaz, maydanoz, Antep ezme, köz soğan, domates ve biber bulunmaktadır. Şiş siparişlerinizin yanına lavaş getirilir ve dilerseniz şişlerinizi kendiniz lavaşta dürüm yaparak yiyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında bol köpüklü yayık ayranı içmeyi tercih edebilirsiniz. Yemeklerinizden sonra burada tatlı yemek isterseniz künefe tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atıfbey Mah., Etiler Cad., No: 1, Gaziemir

Telefon: 0232 252 57 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercisinan/

Haritada Görüntüle >

Bergama Köftecisi

İzmir Bergama Köftecisi

Bergama Köftecisi, İzmir Şirinyer’deki bir köftecidir. İzmir’in en sevilen köftecilerinden biri olan bu köfteci, lezzetli köfteleri ile sevilen işletmelerden biridir. Kaliteli hizmet anlayışı ile hareket eden köfteci, lezzetli yemekleri ile olduğu kadar kaliteli hizmet anlayışıyla da ön plana çıkmıştır. İzmir Şirinyer’e yolunuz düştüğünde bu köfteciyi ziyaret edilecekler listesine eklemeyi unutmayın.

Bergama Köftecisi, köfte, çorba, salata gibi lezzetleri bulabileceğiniz adreslerden biridir. Burada 3 çeşit köfte bulunuyor. Acılı köfte, kaşarlı köfte ve sade köfte burada bulunan köfte çeşitlerindendir. Burada hazırlanan köfteler kuzu etinden ve içine bir miktar kuyruk yağı katılarak hazırlanıyor. Kuyruk yağı birçok insan için akıllarda soru işareti bıraksa da kuyruk yağının köftelerin lezzetine lezzet kattığı ifade edilir. Burada yiyeceğiniz köftelerin bir başka artısı ise köftelerin belirli bir kalınlığa sahip olmasıdır. Bu nedenle bu köftelerin doyuruculuk oranlarının bir hayli yüksek olduğu söylenilebilir. Buraya geldiğinizde köfte siparişinizin yanına piyaz almayı unutmayın. Zira buranın piyazları da en az köfteleri kadar lezzetlidir. Yemeğinizi bir tatlı ile sonlandırmak isterseniz o zaman Kemalpaşa tatlısını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İnkılap Mah., 448. Sk., No: 12/A, Buca

Telefon: 0232 426 78 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kemeraltibergamakofte/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Mehmet Irmak

İzmir Köfteci Mehmet Irmak

Köfteci Mehmet Irmak, İzmir Konak ilçesinde faaliyet gösteren köftecilerden biri olarak bilinir. Mekân olarak bir köşe başında yer alır ve bu nedenle küçük bir dükkândır. Küçük olmasından dolayı içerisi bir miktar kalabalık vaziyettedir. Yemeklerinin lezzetli olması buranın kalabalık olmasına etki eden en önemli faktördür.

Köfteci Mehmet Irmak, ızgara çeşitleri ve çorba çeşitlerini bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Oldukça geniş bir menüye sahip işletmede sevdiğiniz kebap çeşitlerinin birçoğu bulabilmeniz mümkün olacaktır. Izgara köfte, ekmek arası ızgara köfte, tavuk külbastı, vali kebabı, Mardin kebabı, Irmak spesiyal, çökertme kebabı, Adana, Urfa, karışık kebap bu restoranda bulunan et ürünlerinden sadece bazılarıdır. Çorba menüsünde ise kelle paça, ayak paça, mercimek, işkembe ve beyin çorbası bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 905. Sk., No: 3, Konak

Telefon: 0232 441 79 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koftecimehmetirmak/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Salih

İzmir Köfteci Salih
Fotoğraf: Hakan

Köfteci Salih, 1970 yılından bugüne Kemeraltı Çarşısında Kestane Pazarı bölümünde hizmet veren lezzet duraklarından biridir. Köfteci Salih Makedon ve Arnavut tarzı köfteler hazırlayan ve sunan bir köftecidir. İzmir’de farklı bir köfte lezzeti arayanların ziyaret edebileceği mekânlardan biridir.

Köfteci Salih menüsünde cızbız köfte, piyaz ve özel bir yoğurt bulunur. Bu restoranda sadece ızgara köfte yapılmakla birlikte enfes Arnavut köfteleri bulunur. Arnavut ve Makedon tarzı yapılan bu köfteler birçok insanın beğenerek tercih ettiği bir köfteci olmasını sağlamıştır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 879. Sk., No: 16/A, Konak

Telefon: 0232 446 42 96

Haritada Görüntüle >

Şişçi Yaşar’ın Yeri

İzmir Şişçi Yaşar'ın Yeri
Fotoğraf: Cansu Süer

Şişçi Yaşar’ın Yeri, İzmir Selçuk ilçesinde faaliyet gösteren köftecilerden biri olarak bilinir. İzmir’de çöp şiş Selçuk ilçesi ile özdeşlemiş bir lezzettir. Bu nedenle kaliteli ve lezzetli çöp şişler arıyorsanız bunun için Selçuk’a gitmekten çekinmeyin. Selçuk ilçesi aynı zamanda tarihi öneme sahip turistik bir ilçedir. Burada Efes Antik Kenti’ni, Meryem Anayı, birçok tarihi yapıyı, Antik kentleri ve tarihin belirli dönemlerine tanıklık etmiş müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Bu ziyaretleriniz esnasında verilen molaları en iyi şekilde değerlendirmek için Şişçi Yaşar’ın Yeri’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Şişçi Yaşar’ın Yeri, kuzu etinin küçük küçük kesilerek şişlere geçirilmesi ile yapılan çöp şiş lezzeti ile ünlü mekânlardan biridir. Kömür ateşinde ağır ağır pişirilen çöp şişlerin lezzeti ise kelimenin tam anlamıyla efsanedir. Çöp şiş menünüzün yanına içecek olarak ayran tercih edebilirsiniz. Bu restoranda çöp şiş yemek istemezseniz köfte de tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., No: 107, Selçuk

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

Antepli Ramazan Usta

Antepli Ramazan Usta
Fotoğraf: Mehmet Ali Deniz

Antepli Ramazan Usta, 2001 yılında Deniz ve Duran Kahveci tarafından klasik Antep lezzetlerini İzmir’e taşımak için açılmıştır. Konum olarak İzmir Bayraklı Manavkuyu’da yer almaktadır. Antep mutfağından yöresel lezzetler yemek istiyorsanız mutlaka bu lezzetli menülere sahip restoranı ziyaret etmelisiniz.

Antepli Ramazan Usta, oldukça zengin bir menüye sahiptir. Menüsünde çorba çeşitleri, ızgaralar, dönerler, tatlılar, pide ve lahmacun çeşitleri yer alır. Çorba çeşitleri arasında beyran ve ezogelin çorbası bulunur. Kebap çeşitlerinde Adana kebap, Urfa kebap, altı ezmeli kebap, yoğurtlu kebap, Halep işi kebap, Ali Nazik, beyti, ciğer, Kilis tava, Hünkâr Kebap, kuzu şiş, beyti sarma, domates kebabı, karışık kebap, kiremitte köfte, ızgara köfte, patlıcan kebabı, soğan kebabı ve tavuk şiş bulunur. Kebap yemek istemeyen kişiler ise pide ve lahmacunları deneyebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 286/6. Sk., No: 7, Bayraklı

Telefon: 0232 342 53 03 – 80 89

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/antepliramazanusta/

Haritada Görüntüle >

Pilita Karadeniz Mutfağı

İzmir Pilita Karadeniz Mutfağı

Pilita Karadeniz Mutfağı, İzmir Bayraklı ilçesinde hizmet veren Karadeniz mutfağı temalı restoranlardan biridir. İzmir’de Karadeniz mutfağı lezzetlerini arıyorsanız Pilita’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şirin mi şirin bir işletme olan kendinizi tipik bir Karadeniz restoranında hissedeceğiniz Pilita’yı mutlaka ziyaret listenize eklemeyi unutmayın.

Kahvaltı ve diğer öğünlerinizin için Pilita Karadeniz Mutfağı adlı bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Kahvaltı menüsü klasik Karadeniz kahvaltısını andırır. Serpme kahvaltı veya kahvaltı tabağı olarak alacağınız kahvaltı menüsünde çeşit oldukça fazladır. Kahvaltı haricine geldiğinizde ise Akçaabat köfte, İspir kuru fasulye, hamsi tava, hamsili pilav, karalahana sarması, kavurmalı pilav ve muhlama gibi Karadeniz’in birçok sevilen lezzetlerini bulabilmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca yemeklerinizin yanına ikram olarak mısır ekmeği getirilir. Bu restorana geldiğinizde tatlı olarak sütlaç deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mansuroğlu Cad., 1593/1. Sk., No: 2, D: B, Bayraklı

Telefon: 0232 373 35 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pilitakaradenizmutfagi/

Haritada Görüntüle >

Fafuly Karadeniz Mutfağı

Fafuly Karadeniz Mutfağı
Fotoğraf: Bulent Aydin

Fafuly Karadeniz Mutfağı, İzmir’de Karadeniz yöresel yemekleri arıyorsanız ziyaret etmeniz gereken restoranlardan biridir. Konum olarak İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan restoran, 2007 yılında farklı bir konseptle açılarak farklı tatlarda Karadeniz mutfağı lezzetlerini bulabileceğiniz restoranlardan biri olmuştur. Mekân olarak geniş ve ferah bir ortama sahip olan işletme her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Bu mekân bir restoran olmasının yanı sıra aynı zamanda bir şarküteri olarak da hizmet vermektedir.

Fafuly Karadeniz Mutfağı, menü olarak oldukça geniş bir menü anlayışına sahiptir. Bu mutfakta; kahvaltılıklar, çorbalar, Karadeniz pideleri, yöresel yemekler, hamsili lezzetler, ızgaralar, pizzalar, deniz ürünleri, salatalar ve tatlı çeşitleri yer alır. Kahvaltı menüsü Karadeniz lezzetlerinin olduğu bir menüye sahiptir. Çorba çeşitleri arasında ise işkembe tuzlama, mercimek, karalahana çorbası, kelle paça ve balık çorbası yer alır. Bu restoran her ne kadar klasik bir Karadeniz restoranı olsa da burada sadece Karadeniz lezzetleri bulunmaz. Alışkın olmayanlar ya da yöresel yemek istemeyenler için pide veya pizza seçenekleri de mevcuttur. Restoranın şarküteri bölümünden satın alabileceğiniz lezzetler ise; Karadeniz çayları, mısır unu, Kaçkar kalot peyniri, İspir sucuk, anzer balı, kestane balı ve daha birçok yöresel ürünü satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 08:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Bahçelievler Mah., Cevdet Bilsay Cad., No: 13/B, Karşıyaka

Telefon: 0232 625 53 53 – 0232 382 43 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fafulykaradenizmutfagi/

Haritada Görüntüle >

Topçu Restaurant

İzmir Topçu Restaurant
Fotoğraf: Murat Kuscu

Topçu Restaurant, 1957 yılında seyyar olarak başlayan bir lezzet serüvenidir. Bu restoran ismini sahibinin askerlik yaparken aldığı bir lakaptan ileri gelmektedir. 1957 yılında seyyar olarak başlayan lezzet serüveni 1985 yılında 10 masadan oluşan bir dükkâna taşınmıştır. Konum olarak İzmir Alsancak’ta yer alır. Bugün birçok insan için adres tarifinde en çok kullanılan mekân olma özelliğine sahiptir.  Ayrıca bu işletmenin en önemli özelliği ise İzmir’de çöp şiş yapılan ilk yer olmasıdır. 10 kişilik bir dükkânda başlayan lezzet yolculuğu bugün Çeşme şubesi ile birlikte 1000 kişi kapasiteli büyük bir restorana dönüşmüştür.

Topçu Restaurant, temel ürünü çöp şiş olan bir işletmedir. Burada çöp şişin yanında ızgarada kızartılmış soğan ve kızartılmış ekmek verilmektedir. Bugün bu restoranın menüsünde çöp şişin yanı sıra kebap, pide ve ızgara çeşitleri de bulunmaktadır. Bu restoranın İzmir’de ve tüm Türkiye’de ünlenmesinin en önemli sebebinin Zeki Müren olduğu bilinir. Zeki Müren fuardaki bir konseri sırasında bu restoranı tavsiye etmesiyle restoranın ünü bir anda artmıştır. Ayrıca Zeki Müren gittiği her yerde bu restoranı anlatmıştır ve böylelikle restoranın ünü bir anda sanat camiası tarafından artmıştır. Sanat, spor ve televizyon dünyasında oldukça popüler hale gelen işletmede Cem Karaca’nın da tek oturuşta 5,5 porsiyon şiş yiyerek bir rekor kırdığı bilinir. Sanatçılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir mekân olması sebebi ile burası ‘’Sanatçıların Mekânı’’ olarak da bilinir. Bu restoranı ziyaret ettiğinizde ziyaret eden ünlülerin resimlerini duvarda görmeniz mümkün olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Akdeniz Mah., Vali Kazım Dirik Cad., No: 3/B, Konak

Telefon: 0232 484 62 61 – 425 90 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/topcurestorant/

Haritada Görüntüle >

Öteyaka

İzmir Öteyaka Izgara
Fotoğraf: Melike Nur Aksu

Öteyaka, 2007 yılında İzmir’in Buca ilçesinde açılmış olan bir restorandır. Bu işletmenin sahipleri Selanik göçmeni bir ailedir. Bu aile kendi dillerinde ‘’öteyaka’’ kelimesini restoran adı olarak seçmiştir. Öteyaka ise suyun öte yakası anlamına gelen bir tür kavramdır. Vintage konseptine sahip sıcak mı sıcak bir işletme olan restoran Buca’da ziyaret edilmesi gereken lezzet duraklarından biridir.

Izgara çeşitleri, güveç çeşitleri ve et çeşitleri bu restoranda bulunan yemeklerden bazılarıdır. Izgara ürünleri meşe odununda pişirilmiş ve dinlendirilmiş etlerden oluşmaktadır. Buca’da bulunan bu restorana yolunuz düştüğünde küşleme, mayın, ciğer, yaprak ciğer, pamuk, kuzu incik, antrkot, Kemalpaşa tatlısı ve ev köftesi gibi lezzetleri bulabilmeniz mümkündür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 11:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır. Hafta sonları kapalıdır.

Adres: Adatepe Mah., Erdem Cad., No: 68/A, Buca

Telefon: 0505 319 58 69

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oteyaka/

Haritada Görüntüle >

Alavara

İzmir Alavara

Alavara, İzmir Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde Can Yücel Sokakta yer alıyor. İzmir’in ikonik mekânlarından biri olan restoran lezzetli makarnalar yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Birçok öğrenci ve arkadaş gruplarının popüler mekânlarından biri olan Alavara lezzetli makarnaların yanı sıra ucuz olması ile de sevilen bir işletmedir. Alavara’nın hikâyesi ise Can Yücel’den gelir. Buna göre Alavara Can Yücel’in bir şiirinin ismidir. Bu mekân ve mekânın üzerinde bulunduğu sokakta Can Yücel’e ait birçok izi de bulabilmek mümkündür. 2013 yılında açılan Alavara açıldığı günden bu güne gelişerek büyümeye devam etmektedir. Günümüzde İzmir’de 4 tane şubesi bulunur.

Alavara, makarna menülerinin yer aldığı bir mutfak anlayışına sahip restoranlardan biridir. Alavara tam makarna, alavara penne bolognese, penne, kremalı tavuk penne, köri soslu tavuk penne, özel soslu spagetti, alavara soslu ev mantısı bu restoranın menüsünde yer alan makarna lezzetlerindendir. Lezzetli ve ekonomik makarnalar için bu restoranı mutlaka ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kıbrıs Şehitleri Cad., Can Yüksel Sk., No: 12, Konak

Telefon: 0232 463 47 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/_alavara/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Adil Müftüoğlu – Uğur Lokantası

İzmir Tarihi Adil Müftüoğlu Lokantası

Tarihi Adil Müftüoğlu, İzmir Çankaya semtinde Adil Müftüoğlu tarafından açılmış bir lokantadır. Adil Müftüoğlu, 1940 yılında Anadolu’dan İzmir’e göç etmiş ve meslek hayatına çok küçük yaşlarda başlamıştır. Aşçılık mesleğine ilk başlarda garsonluk, komilik yaparak başlayan Adil Usta çok küçük yaşlardan itibaren mutfak kültürü ile iç içe yaşamıştır. Kızı Sevgi’nin doğduğu yıl ilk lokantasını açan Adil Usta kızının ona uğur getirdiğini düşünerek lokantanın adını Uğur Lokantası koymuştur. Yıllar içinde kendi ismiyle bütünleşerek Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası ismiyle anılmaya başlanmıştır. Açıldığı günden bu güne kısa zamanda ünlenerek İzmir’in sevilen restoranlarından biri haline gelmiştir.

Tarihi Adil Müftüoğlu menü olarak oldukça geniş bir menü seçeneğine sahiptir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, ana yemekler, zeytinyağlılar, pilavlar, mezeler, yan ürünler ve tatlılar bu restoranın menüsünü oluştur. Burada hazırlanan yemeklerde zeytinyağı, tereyağı ve kuyruk yağı kullanılarak hazırlanır ve kara fırında pişirilerek servis edilir. İzmir Çankaya’da gerçek bir esnaf lokantasında kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri denemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Bu restoranda denemeniz gereken yemekler arasında kuzu kokoreç sarma, elbasan tava, gerdan uykuluk, nohutlu işkembe ve kuru fasulye bulunmaktadır. İzmir’de geçirdiğiniz süre boyunca bu yemekleri denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Korutürk Mah., Mithatpaşa Cad., No: 159, Balçova

Telefon: 0232 231 41 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adilmuftuoglu_ugurlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Sakız Alsancak Restaurant

İzmir Sakız Alsancak Restaurant

Sakız Alsancak Restaurant, İzmir’in Alsancak semtinde yer alan bir restorandır. Girit, Ege, Akdeniz mutfağının hâkim olduğu bir restorandır. 1986 yılında tamamen sağlıklı beslenme üzerine kurulmuş olan restoran dünya mutfağından birçok lezzeti de mutfağında barındırır. 2007 yılında günümüzde hizmet verdiği yere taşınmıştır. Yeni yeri ise Konak vapur iskelesinin hemen karşısında bulunur. Yeni mekân eskisine göre daha geniş ve daha şık bir ortama sahiptir.

Sakız Alsancak Restaurant mutfağı kozmopolit bir mutfak anlayışına sahip olduğu için menüsünde birçok lezzet bulunur. Girit usulü tütsülenmiş ahtapot, şevketi bostanlı levrek, ısırgan otu kavurması, portakallı kereviz, dana etli Çerkez kebabı burada deneyebileceğiniz lezzetler arasında yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akdeniz Mah., Atatürk Cad., No: 158/A, Konak

Telefon: 0232 464 11 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sakizalsancak/

Haritada Görüntüle >

Abbas’ın Yeri

İzmir Abbas'ın Yeri

Abbas’ın Yeri, İzmir Kemeraltı Çarşısında bulunan lezzet duraklarından biridir. 1950 yılında açılmış tarihi restoran Girit, Osmanlı ve Ege mutfağından yemekleri bulabileceğiniz adreslerden biridir. Klasik ve tarihi bir esnaf lokantası olan işletme İzmirliler tarafından da sıklıkla tercih edilen restoranlardan biridir.

Abbas’ın Yeri restoranında sıcak ev yemeklerini bulabilirsiniz. Çorba çeşitleri, ızgaralar bu restoranın mutfağında bulunan lezzetlerdendir. Kelle paça çorbası, kuzu incik, balık çorbası, ayak paça, hünkârbeğendi burada deneyebileceğiniz yemeklerden sadece birkaçıdır. Kemeraltı lezzet duraklarından biri olan Abbas’ın Yeri’ni ziyaret listenize eklemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 902 Sk., No: 24, Hisarönü, Kemeraltı, Konak

Telefon: 0232 489 89 47

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/abbasinyeri/

Haritada Görüntüle >

Moresi Girit Mutfağı

Moresi Girit Mutfağı
Fotoğraf: Gokhantufan1

Moresi Girit Mutfağı, Girit mutfağı lezzetleri denemek için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Konum olarak Alsancak kordon boyu üzerinde yer alır. Eski adı Morisi olan mekânın ismi nedeni bilinmeyen bir şekilde Moresi olarak değiştirilmiştir. Butik bir işletme olan restoranın Karşıyaka Bostanlı’da bir şubesi daha bulunur. Butik tarzda ve sıcak bir ortama sahip olan restoran bambaşka bir atmosfere sahiptir.

Moresi Girit Mutfağı, kahvaltısı ile ünlü mekânlardan biridir. Kahvaltı ve diğer öğünler için tercih edilebilecek olan restoranda Ege ve Girit mutfağının sevilen lezzetlerini bulabilirsiniz. Kahvaltı menüsü çeşitlidir ve güzel bir kahvaltıdan ne beklerseniz burada bulabilirsiniz. Girit mutfağı lezzetleri, bu mutfağın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Bu mekân en çok kahvaltı için tercih edilmektedir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı yer alır ve bu kahvaltıda sıcak ürünler sınırsızdır. Ancak serpme kahvaltıya yumurta çeşitleri dâhil değildir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 08:00 – 19:00, hafta sonu 08:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., No: 344/A, Alsancak, Kordon

Telefon: 0232 463 26 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/moresikordon/

Haritada Görüntüle >

Beğendik Abi

İzmir Beğendik Abi
Fotoğraf: Hakan Yazıcı

Beğendik Abi, İzmir’de ot yemekleri yiyebileceğiniz mekânlardan biridir. Konum olarak İzmir’in Bornova ilçesinde yer almaktadır. Günümüzde Bornova haricinde Urla ve Alaçatı’da da şubeleri bulunmaktadır. Urla şubesi ilk açılan şube olup 1999 yılında Mangalca Pazarı yakınlarında açılmıştır. Bornova’daki şubesi ise Bornova Forum AVM içerisinde hizmet vermektedir.

Beğendik Abi mutfağı Ege otlarının ağırlıklı olduğu bir mutfak anlayışına sahiptir. Ebegümeci, cibez, ısırgan, turpotu, deniz börülcesi, radika, şevketi bostan, kuzukulağı, kabak çiçeği dolması, semizotu, hardal otu, Arapsaçı, kuşkonmaz, ıspanak, pazı ve diğer otlar bu restoranın menüsünde yer alır. Bu otların hepsi zeytinyağı ile pişirilip müşterilere servis edilmektedir. Otların bazıları yanında yoğurt, sarımsak veya limon ile birlikte getirilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazımdirik Cad., No: 372/24. Sk., No: 4, Bornova

Telefon: 0232 342 77 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/begendikabi_official/

Haritada Görüntüle >

Kısmet Lokantası

Kısmet Lokantası

Kısmet Lokantası, İzmir Kemeraltı Çarşısında Hisarönü Camisine oldukça yakın Küçük Demirhan içerisinde konumlanmış bir lezzet durağıdır. 1967 yılında Urlalı Hasan Usta tarafından açılmış lokanta o günden bu güne lezzetli yemekleri ile bilinen bir lokantadır. Kemeraltı’nda bu lokantayı bulmak pek kolay olmaz. Çünkü Küçük Demirhan’daki diğer tabelalar lokantanın tabelasını görmeyi zorlaştırır. Bu nedenle buraya ilk defa gelecekseniz çevredeki vatandaşlara sormaktan çekinmeyin. Lezzetli yöresel yemekler için bu restoranı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Kısmet Lokantası, İzmir yöresel yemekleri, Osmanlı mutfağından seçme yemekler ve Ege otlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranın mutfağında çorba çeşitleri, kuzu haşlama, kuru fasulye, pilav, şevketi bostan, elbasan tava, enginar çeşitleri, bezelye, Urla güveci ve Urla otları gibi lezzetler bulunur. Öğlen saatleri oldukça yoğun olan restoran için gidilmesi gereken en uygun saat yine öğlen saatleridir. Çünkü yemeklerin birçoğu öğleden sonra biter ve akşama pek bir şey kalmaz. Bu restoranda çıkarılan sebze yemekleri Urla’daki bahçelerden gelen hormonsuz sebzelerden yapılmaktadır. Etler ise taze olup kaliteli bir kasaptan temin edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemeraltı Çarşısı, Küçük Demir Han., 913. Sk., D: 5, Konak

Telefon: 0232 489 18 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kismetlokantasi1967/

Haritada Görüntüle >

Mutfak Girit

İzmir Mutfak Girit

2006 yılında açılan ve Alsancak Mustafa Bey Caddesi üzerinde bulunan Mutfak Girit İzmir’in sevilen lezzet duraklarından biridir. 2006 yılında Girit göçmeni olan Huriye Bakay tarafından açılmıştır. Huriye Bakay büyüklerinden öğrendiği Girit lezzetlerini bu mutfağa taşıyarak bu restoranın mutfağını oluşturmuştur. Restoranın üzerinde bulunduğu caddede yer alan kaldırımlar ve dut ağaçları bu caddenin oldukça popüler bir cadde olmasını sağlamıştır. Yürüyüşler için ideal ve sevilen bir cadde üzerinde bulunması elbette bu restoranın ziyaretçi çekmesine etki etmiştir. İşlek cadde üzerinde yer almasının yanı sıra lezzetli ürünleri sayesinde sevilen ve tercih edilen mekânlardan biri olmuştur. Ayrıca iç dekorasyonu ile de dikkat çeken bir restoran olduğunu belirtebiliriz. Mavi renk ve begonvillerin ağırlıklı kullanıldığı iç dekorasyona sahip olan restoran, Akdeniz ve Ege havasını doyasıya yaşamanıza yardımcı olmaktadır.

Mutfak Girit, Girit mutfağı ağırlıklı bir menüye sahiptir. Dünyanın en sağlıklı mutfağı olarak da bilinen Girit mutfağı, zeytinyağlı yemeklerin ağırlıklı olarak yapıldığı bir mutfaktır. Mevsimlere göre değişen Girit mutfağını esas alan restoranında yaz ve kış olmak üzere 2 türlü menüsü bulunmaktadır. Mevsimine göre doğal olarak üretilmiş sebze ve meyvelere yer verilen bu mutfakta doğal olmayan ürünler kullanılmamaktadır. Bu restoranda bulabileceğiniz bazı ürünler; bakla, Girit kabağı, lahana sarması, patlıcan ve biber dolmaları, semizotu salatası gibi zeytinyağlı yemeklerdir. Bu ürünler mevsimine göre bu restoranda hazırlanıyor. Bu nedenle menü her mevsim değişkenlik gösteriyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kültür Cad., 1388 Sk., No: 10/A, Konak

Telefon: 0232 422 71 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mutfakgirit/

Haritada Görüntüle >

Balmumu Dükkân & Lokanta

Balmumu Dükkan ve Lokanta

Balmumu Dükkân ve Lokanta, konum olarak İzmir Alsancak’ta Reyhan Pastanesinin karşısındaki sokakta yer alıyor. 2016 yılında Ahmet Güzelyağdöken tarafından açılmış olan lokantanın dükkân olarak da anılmasının en önemli sebebi şarküteri ürünlerinin burada satılıyor olmasından ileri gelir. Ahmet Güzelyağdöken, baba tarafından peynirci bir aileden gelmesi nedeniyle şarküteri işinden iyi anlıyor. Balmumu Lokantası ismini arıların ürettiği hoş kokulu ve yiyeceklerini saklamış oldukları maddeden almıştır. Hem lokanta hem de şarküteri dükkânı olarak hizmet veren restoranın lokanta bölümünde oturup yemek yiyebilir, şarküteri bölümünde ise sevilen şarküteri ürünlerinin tadına bakıp istediğiniz ürünleri buradan satın alabilirsiniz.

Balmumu Lokantası, yöresel Ege lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz lokantalardan biridir. Konsept olarak ev yemekleri olarak bilinen lokanta akşamüzeri fine-dining mekânı olarak hizmet vermektedir.  Alaşehir kapaması, buğday pilavı, mevsimsel ve yerel ot yemekleri, sarmaşık, balkabağı sinkonto, kereviz çorbası, keşkek, ekmek dolması ve dana wurst burada öne çıkan lezzetlerdendir. Bu mekânın en önemli özelliklerinden biri de alkol servisinin olmamasıdır. Bu lokantada yiyebileceğiniz diğer lezzetler; zeytinyağlı ısırgan otu, ıspanak, kabak sıyırma, tarhana çorbası, nohutlu işkembe, paşa böreği, kuzu etli şevketi bostan ve Hünkârbeğendi yemeğidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kültü Mah., 1388. Sk., No: 5, D: 5, Konak

Telefon: 0232 421 10 24

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/balmumulokanta/

Haritada Görüntüle >

Ömre Bedel Yemekler

İzmir Ömre Bedel Yemekler

Ömre Bedel Yemekler, İzmir’in Urla ilçesinde Malgaca Pazarı girişinde yer alan butik bir lokantadır. İsmi ile de dikkat çeken lokanta ismini yemekleri konusunda iddialı olmasından hem de sahibinin isminden yani Ömür Tüfekçi’nin isminden almış olmasıdır. Ömür Tüfekçi uzun yıllar NATO’da protokol alanında çalışmış bir kişidir. İşi gereği birçok ülkeyi ziyaret etmiş ve yabancı ve yerli VIP protokolü ile birçok yerde ağırlanmıştır. Bu sayede buralarda görüp deneyimlediği bilgilerle ve ailesinden de edindiği mutfak kültürüyle özel bir butik lokanta olan Ömre Bedel Yemekleri açmıştır. 2 katlı bir binada hizmet veren lokanta, lezzetli yemekleri ile olduğu kadar sıcak ve samimi ortamı ile de dikkat çekmektedir.

Ömre Bedel Yemekler mutfağında çoğunlukla Urla yöresel yemekleri bulunmaktadır. Urla yöresinin zeytinyağlı ve etli yemekleri, Urla güveci ve mevsimine göre pişirilen ot yemeklerini bu mutfakta bulabilmeniz mümkündür. Enginar, şevketi bostan, patlıcan çağırtma, sinkonta, karışık sebze mücveri, arapsaçı, yayla çorbası ve etli yaprak sarma bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdir. Et yemeklerinin yanı sıra vejetaryen ve vegan seçenekleri de bu mutfağın menüsünde bulunmaktadır. Yöresel yemeklerin yanında Osmanlı saray mutfağı lezzetlerini de bulabileceğiz restoranın öne çıkan saray lezzetlerinden bazıları; kurutulmuş etli erik dolması, kuzu etli ayva dolması ve mutancana isimli yemektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cami Atik Mah., Tatar Camii Sk., No: 10, Urla

Telefon: 0232 754 54 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/omrebedelyemekler/

Haritada Görüntüle >

Red Dragon Çin Restoranı

Red Dragon Çin Lokantası

Red Dragon Çin Restoranı, İzmir’de Uzak Doğu ve bilhassa Çin mutfağından yemekler bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Alsancak’ta yer alan Çin restoranı aynı zamanda Türkiye’nin en iyi Çin restoranlarından biridir. 1983 yılında Alsancak’ta hizmet vermeye başlayan restoran Şangay ve Pekin’den getirilen Uzak Doğu motiflerinin hâkim olduğu bir iç dekorasyonuna sahiptir. Dekorasyonunda Uzak Doğu’nun etnik ve kültürel motiflerini yansıtması sebebi ile bir Çin restoranında olduğunuzu buram buram hissedeceksiniz.

Red Dragon Çin Restoranı, Çin ve Uzak Doğu mutfağından lezzetleri bir arada bulabileceğiniz bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranda bulabileceğiniz belli başlı ürünler ise; acılı ekşili çorba, Çin böreği, acılı Manchurian tavuk, mantarlı tavuk çorba, seka maki, sebzeli dana, sebzeli pilav, Çin salatası, California Roll, sebzeli Çin eriştesi, kızarmış Çin mantısı, tatlı ekşi soslu tavuk, sesame roll gibi değişik menü seçenekleri bulunur. Ayrıca bu restoranın bir de salon menüsü vardır ve bu menü oldukça geniştir. Salon menüsü; miso ramen çorbası, ramen çeşitleri, karides çeşitleri, edamame, karışık soslu tavuk türleri, karışık soslu sebzeler, deniz ürünleri, teppan ürünleri, Pekin ördeği, sashimi, erişte, nigiri, sushi roll, maki roll ve set menülerden oluşmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alsancak Efes İş Hanı, Şevket Özçelik Sk., No: 57/A, Konak

Telefon: 0232 483 00 79 – 0533 238 09 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/reddragonizmir/

Haritada Görüntüle >

Artemis Restoran

Artemis Restoran

Artemis Restoran, İzmir’in şirin, tarihi ve turistik bir köyü olan Şirince köyünde yer alan bir restorandır. Köyün panoramasını karşısına alan restoran eşsiz Şirince manzarası ile dikkat çekiyor. Şirince geziniz sırasında acıktıysanız, mola vermek istiyorsanız tarihi atmosferi her bakımdan yaşayabileceğiniz bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır. Mekân olarak tarihi ve taş bir binada hizmet veren restoranın yeşillikler içinde bir bahçesi vardır ve bu bahçe oldukça da büyüktür.

Artemis Restoran, Ege mutfağı lezzetlerini bulabileceğiniz adreslerden biridir. Menü bakımından oldukça zengin olan restoranda her türden damak zevkine uygun ürünü bulabilmek mümkün olacaktır. Kahvaltı ve diğer öğünler için tercih edebilecek restoranda her öğüne uygun lezzeti bulabilirsiniz. Kahvaltı menüsünde serpme köy kahvaltısı, tabakta köy kahvaltısı gibi seçeneklerin yanı sıra kahvaltılık çeşitli ekstralar bulunur. Kahvaltı haricinde bu restoranda bulabileceğiniz diğer ürünler; günün çorbası, başlangıçlar, soğuk mezeler, salatalar, pideler, gözlemeler, ana yemekler, ara sıcaklar, vejetaryen ürünleri, söğüş tabağı ve şarap tahtasıdır. Şarapları ile ünlü olan Şirince köyünün şaraplarını bu restoranda da deneyip beğendiğiniz şarapları satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Azmak Mevkii, No: 78, Seferihisar

Telefon: 0532 456 90 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sirince_artemis/

Haritada Görüntüle >

Boğaziçi Restaurant

İzmir Boğaziçi Restoranı
Fotoğraf: Barış Önder Pamuk

Boğaziçi Restoranlar Grubu 1993 yılında Bostanlı’da, 2010 yılında Üçkuyular Vapur İskelesi üzerinde, 2017 yılında ise Narlıdere şubesiyle körfezin her iki yakasında hizmet veren bir restoran zinciri olmayı başarmıştır. Eşsiz deniz manzarasına sahip restoran lezzetli yemekleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla ön plana çıkmaktadır. Mekân olarak oldukça şık ve lüks olan Boğaziçi Restoranları oldukça hoş dekorasyonları ile göz kamaştırıcı niteliğe sahiptir.

Boğaziçi Restaurant, et ve deniz mahsulleri sevenlerin mutlaka gitmesi gereken restoranlardan biridir. Günlük ve zengin balık çeşitleri, Ege mutfağından 40 çeşide yakın zeytinyağlı, sıcak ve soğuk mezeler, yöresel kebap lezzetleri bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Ayrıca lezzetli kahvaltılar için de tercih edebileceğiniz restoranın kahvaltı menüsü de bir hayli geniştir. Kahvaltı menüsünde serpme köy kahvaltısı ve ekstralar bulunur. Kahvaltı haricinde buraya geliyorsanız restoranın taze balıklarından deneyebilirsiniz. Özellikle sütte levrek, levrek lokum, balık kokoreç, fava kalamar burada denemeniz gereken ürünlerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçeler Arası Mah., Haydar Aliyev Blv., No: 2/A, Balçova

Telefon: 0850 850 08 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/restaurantbogazici/

Haritada Görüntüle >

Tabaklar Balık Lokantası

İzmir Tabaklar Balık Lokantası
Fotoğraf: Deilgin Deilgin

Tabaklar Balık Lokantası, İzmir Kemeraltı çarşısında yer alan balık lokantalarından biridir. 1966 yılında Bekir Tabaklar tarafından açılmış lokanta aynı zamanda Kemeraltı’nın en köklü mekânlarından biri olma özelliğine sahiptir. Kurulduğu günden bu güne 2 kere yenilenmiş olan lokanta ilk başlarda ahşap bir binaymış fakat ne yazık ki bu bina korunamamış. Bu nedenle günümüzdeki binada müşterilerine hizmet vermektedir.

Tabaklar Balık Lokantası, menüsünde balık çeşitlerinin olduğu bir mutfak anlayışına sahiptir. Balık çeşitleri arasında sardalye tava, kalamar gibi ürünler bulunur. Restoranın en ünlü balığı ise ‘’zahmetsiz balık’’ olarak bilinen ve içinde hiç kılçık olmayan balıktır. Zahmetsiz balık mevsime göre akya veya granyöz balığının çıplak filetosundan yapılan balık ürünüdür. Restorandan seçeceğiniz balıkları ister ızgara şeklinde isterseniz de kızartma şeklinde alabilmeniz mümkün olacaktır. Burada balık siparişlerinizden önce masaya salata getirilir ve hemen adından balıklar getirilir. Yemeğinizin ardından ise çay ve tahin helvası ikramı bulunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: 872. Sk., No: 134, Konak

Telefon: 0232 482 27 08

Haritada Görüntüle >

Cavit’in Yeri

İzmir Cavit'in Yeri

İzmir’de ‘’kendin pişir kendin ye’’ konseptine sahip bir mekân arayışındaysanız o zaman Cavit’in Yeri’ni ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. 1981 yılında Güzelbahçe’de Cavit Küçük tarafından açılmıştır. Restoran oldukça geniş bir alana kurulu olması ile bilinir. 500 metrekare açık ve 300 metrekare kapalı alanda müşterilerine hizmet vermektedir. Ayrıca bu restoran müşterilerin kullanımı için tesis edilmiş 1000 metrelik bir otopark alanına da sahiptir. Yani aracınızla buraya geldiğinizde herhangi bir otopark sorunu yaşamazsınız.

Cavit’in Yeri, oldukça geniş bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde et çeşitleri, mezeler, salatalar, tatlılar ve meyveler yer alır. Et çeşitleri arasında köfte, pirzola, çöp şiş, kuzu beyti, dana antrkot, ciğer şiş, sucuk, tavuk külbastı, tavuk pirzola ve tavuk kanat bulunur. Meze çeşitleri ise oldukça fazladır. Restoranın öne çıkan bazı mezeleri ise atom, tekmil fava, köpeoğlu, kurutulmuş domates, cibez, deniz börülcesi, turp otu gibi pek çok meze çeşidi bulunmaktadır. Restoranın en meşhur lezzetleri köfte, beyti kebabı ve sıcak helvadır. Lezzetli ve kaliteli yemekler için Güzelbahçe’de bulunan bu restoranı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Maltepe Mah., Mithatpaşa Cad., No: 9, Güzelbahçe

Telefon: 0232 234 35 52 – 60 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cavitinyeri1981/

Haritada Görüntüle >

Deniz Restaurant

Deniz Restaurant
Fotoğraf: Hamdi Ahmad

Deniz Restaurant, ‘’Denizden gelen lezzet sloganı’’ ile İzmir Kordon’da açılmış balık restoranlarından biridir. Kordon’un en güzel manzarasına sahip olan restoran 1981 yılında Yılmaz Ramazan Çelikkaya tarafından açılmıştır. Yılmaz Ramazan Çelikkaya ve oğulları canla başla çalışarak bu restoranı günümüze kadar kaliteden ödün vermeden getirmeyi başarmıştır. Bu restoran kış ve yaz sezonu için ayrı salonlarda hizmet vermesi ile bilinir. Kış sezonunda 150 kişi kapasiteli büyük salon ve 50 kişi kapasiteli küçük salonda hizmet verir. Yaz sezonunda ise deniz manzaralı 200 kişi kapasiteli bahçede hizmet vermektedir. Çeşitli yayın organları ve profesyonel gurmeler tarafından birçok kez Türkiye’nin en iyi balık restoranı, Türkiye’nin en iyi balık mezesi ve yine Türkiye’nin en iyi kalamarını yapan restoran ödüllerini kazanmıştır. Spor ve sanat dünyasından birçok ismin de müdavimi olduğu bu eşsiz balık restoranını ziyaret etmek istiyorsanız yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Deniz Restaurant, 3 çeşit menüsü bulunan bir restorandır. Bu menüler ise Menü1, Menü2 ve Menü3 gibi seçenekleri kapsamaktadır. Bu menülerin içeriğinde yer alan ürünler ise birbirinden farklı olmakla birlikte temelde aynı prensiple oluşturulmuştur. Yani; ana deniz ürünü, salata çeşidi, ara sıcak çeşidi, mezeler ve meyve tabağından oluşan bir menü anlayışı bulunur. Bu restoranda dilerseniz bu şekilde klasik bir menü seçebilir, dilerseniz de kendi ürünlerinizi kendiniz seçerek kendinize ayrı bir menü oluşturabilirsiniz. Bu restoranda yer alan ürünlerde ise sıcak ve soğuk meze çeşitleri, ana yemekler, tatlı ve meyveler, salatalar ve çocuk menüleri yer alır. Ana yemeklerde balık ve deniz ürünleri bulunabildiği gibi et yemekleri ve diğer yemekleri de bu mutfakta bulabilirsiniz. Kısacası güzel bir deniz manzarası eşliğinde lezzetli ve keyifli yemekler için bu restoranı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kültür Mah., Atatürk Cad., No: 188/B, Alsancak, Konak

Telefon: 0232 464 44 99 – 0533 145 81 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizrestaurantalsancak/

Haritada Görüntüle >

Yengeç Restaurant

İzmir Yengeç Restaurant

2011 yılında Alsancak Vapur İskelesinin hemen karşısında yer alan Yengeç Restaurant İzmir’in popüler deniz restoranlarından biridir. Kordonun eşsiz manzarası eşliğinde lezzetli balık çeşitleri ve deniz ürünleri için bu restoran tercih edilebilir. Bahçe, yengeç salon ve güverte bölümlerinden oluşan restoran yaz ve kış aylarında toplam 350 kişiye aynı anda hizmet verebilme kapasitesine sahiptir. Oldukça geniş ve ferah bir atmosfere sahip olan bu balık restoranı aynı zamanda çeşitli birçok etkinliğe de ev sahipliği yapması ile biliniyor. Şirket toplantıları, kutlama yemekleri gibi pek çok etkinlik ve organizasyon için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu restorana gelmeyi düşünüyorsanız gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Yengeç Restaurant,  menüsünde enfes gurme lezzetlerinin yer aldığı oldukça geniş bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, soğuk mezeler, salatalar, et yemekleri, vejetaryen ürünleri, ara sıcaklar, deniz ürünleri, tatlılar ve içecekler yer alır. Yani menüsünden de anlaşılacağı üzere bu restoran sadece deniz mahsullerinin olduğu bir restoran değildir. Menüsünde yer alan yemek seçeneklerinin oldukça fazla olması buranın her türden damak zevkine hitap eder nitelikte olduğunu gösterir. Bu restorana geldiğinizde tavsiye olarak isli balık, levrek ızgara alabilirsiniz. Yemeklerin yanına ara sıcaklardan ahtapot salatası, mezelerden ise kaya koruğu ve Girit mezesini deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:30 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., No: 314/A, Alsancak, Kordon

Telefon: 0232 464 57 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kordonyengecrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Ferhat Büfe Balık Ekmek

Ferhat Büfe Balık Ekmek
Fotoğraf: Onur Akoğlu

Ferhat Büfe Balık Ekmek, İzmir’in en popüler balık ekmek büfelerinden biridir. Konum olarak Güzelbahçe’de yer alan bu büfe, iyi bir balık lokantası kadar iş yapması ile bilinir. Genellikle yoğun müşteri çeken büfenin önünde kalabalıklar oluşur. Oldukça eski bir mekân olan Ferhat Büfe, kalitesinden ödün vermeyerek günümüze kadar sahip olduğu ünü korumayı başarabilmiştir. Oldukça küçük ve salaş bir mekân olan balıkçı uygun fiyatlı balıkları ile birçok balık severe hitap ediyor.

Ferhat Büfe Balık Ekmek, balık çeşitleri üzerine iş yapan bir işletmedir. Menü çeşidi bakımından zengin olmayan balıkçıda self servis hizmeti bulunur. Yani siparişiniz hazır olduğunda size seslenilir ya da yoğunluğa bağlı olarak masanıza getirilir. Bu restoranda ekmek arası balık ve porsiyon balık alabilirsiniz. Sardalye tava ve midye tava burada bulabileceğiniz ürünlerdir. Balık siparişlerinizin yanında acı biber turşusu verilir ve bu turşu balık ile iyi gider. Ayrı bir hatırlatma yapmak gerekirse bu balıkçıya gelmeden önce beklemeyi göze almalısınız. Çünkü bu balıkçı günün her saati belirli bir müşteri yoğunluğuna sahiptir. İzmir’de balık ekmek ve deniz havası için bu büfeyi ziyaret listenize eklemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalı Mah., Mithatpaşa Cad., No: 463, Güzelbahçe

Telefon: 0232 234 60 64

Haritada Görüntüle >

Kemer 6 Balık Restoranı

İzmir Kemer 6 Balık Restoranı

Kemer 6 Balık Restoranı, Kemeraltı Kızlarağası Hanının hemen karşısında köşede yer alan bir balık restoranıdır. Temiz, lezzetli ve kaliteli balıklar için Kemeraltı’nda yer alan bu balık lokantasını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kızlarağası Hanının karşısında yer alması sebebi ile burada yapacağınız geziler için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Ayrıca hızlı servisi ve ekonomik menüleri ile kendinize güzel ve lezzetli bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.

Kemer 6 Balık Restoranı, öğle ve akşam yemeği için ziyaret edilmeye uygun yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde her çeşit balık ve deniz ürünlerini bulabilmek mümkün olacaktır. Bu restoranda mezgit, sardalye, hamsi, midye, kalamar gibi deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Balık çeşitleri bakımından oldukça başarılı olan restoranın bir özelliği de alkol seçeneklerinin olmamasıdır. Bunun yanı sıra yemek siparişlerinizin yanında herhangi bir ikram gelmez ve genellikle yiyip kalkmaya yönelik işleyen klasik bir esnaf lokantası özelliğine sahiptir. Genellikle yoğun olan restoranda balık çeşitleri çoğunlukla saat 3 gibi azalmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 816. Sk., No: 16, Konak

Telefon: 0232 445 21 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/KEMER-6-Restaurant-130384523807056/

Haritada Görüntüle >

Cızz Bızz Balık Evi

İzmir Cız Bızz Balık Evi

Cızz Bızz Balık Evi, İzmir’de birkaç yerde şubesi bulunan balıkçılardan biridir. İzmir’deki şubeleri Kemeraltı, Karşıyaka ve Alsancak’ta yer alır. Bu şubelerin hepsinde lezzet ve kalite aynı olup bütün şubelerine de gidebilirsiniz. Ortam olarak birbirlerine oldukça benzer olan şubeler oldukça nezih ve temiz bir atmosfere sahiptirler. Eşsiz balık lezzeti ve muhteşem görsel sunumu ile İzmir’de lezzetli balıklar için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Ayrıca hızlı servisi ve kaliteli hizmet anlayışı ile de oldukça dikkat çeken bir işletmedir. Rakı balık ve fasıl eğlencesi düşünüyorsanız bu restoranı mutlaka ziyaret listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Cızz Bızz Balık Evi, menüsünde balık çeşitleri, deniz mahsulleri, mezeler ve salataların yer aldığı balık restoranlarından biridir. Bu restorana geldiğinizde karar vermekte zorlanıyorsanız ızgara mezgit, kalamar, çinekop ve midye gibi ürünler tercih edebilirsiniz. Sıcak midye konusunda oldukça başarılı olan işletme hesaplı menüleri ile de birçok insanın odağı haline gelen bir restorandır. Özellikle öğle aralarında çabuk ve lezzetli balık yemek istiyorsanız ekmek arası balık menülerini tercih edebilirsiniz. İzmir’de temiz, lezzetli, ekonomik ve kaliteli balık ve deniz ürünleri için bu restoranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Güzelyurt Cad., 871. Sk., No: 92, Konak

Telefon: 0232 489 17 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/CIZZBIZZBALIK/

Haritada Görüntüle >

Adabeyi Balık Restaurant

İzmir Adabeyi Balık Restoranı

Adabeyi Balık Restaurant, İzmir merkezde lezzetli balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Konak’ta ve Konak Pier AVM’nin içinde yer alır. 2015 yılında Sami Bıçak tarafından açılan balık restoranı lezzetli balıkları ile tüm İzmirlilerin severek tercih ettiği mekânlardan biri haline gelmiştir. Sami Bıçak, aileden gelen bir balıkçıdır ve çok küçük yaşlardan itibaren bu mesleğe başlamıştır. Daha sonra meslekte gelişerek Konak Pier’deki bu balık restoranını açmıştır. Konak Pier, Eyfel Kulesinin mimarı tarafından tasarlanmış modernizmin ve gelenekselliğin iç içe geçmiş yüksek tavanlı bir alışveriş merkezidir. Bu AVM’nin içerisinde birçok restoran ve mağaza bulunur. AVM içerisinde yer alan Adabeyi Balık Restaurant’ı ise eşsiz atmosferi ve manzarasıyla birçok müşteri tarafından sıklıkla tercih edilen restoranlar arasında yer almaktadır.

Adabeyi Balık Restaurant, Ege kültürünü her detayı ile hissedebileceğiniz restoranlardan biridir. Restoranın menüsünde balık çeşitleri, deniz ürünleri, mezeler ve alkol çeşitleri yer almaktadır. Menü çeşidi bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan restoranda karar vermekte zorlanıyorsanız size birtakım önerilerde bulunabiliriz. Öncelikle ana yemek olarak levrek ızgara veya barbun alabilirsiniz. Ayrıca ana ürününüz yanında mutlaka denemeniz gereken bazı mezeler bulunuyor. Bu mezelerden bazıları ise; kabak çiçeği dolması, güveçte şevketi bostan, uskumru dolması ve tekmil favadır. Ara sıcak menüsünden de karides güveci, ahtapot ve ızgara kalamar tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin lezzeti tamamen odun ateşinde pişmesinden ileri geliyor. Kısacası İzmir merkezde rakı balık için tercih edilebilecek adres Adabeyi Balık Restaurant’tır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Cad., Pier Alışveriş Merkezi, No: 19, Konak

Telefon: 0232 482 04 70 – 0530 370 46 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adabeyirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Langusta Restaurant

Langusta Restaurant

Langusta, Çeşme’de yer alan deniz ürünleri üzerine kurulu bir restorandır. Tam olarak konumu Çeşme Çiftlikköy’dedir ve Çiftlikköy plajının karşısında yer alır. Kabuklu deniz ürünlerine ve Ege otlarından mezelere meraklı olan kişilerin tercih etmesi gereken restoranlardan biridir. Langusta mekân olarak salaş ve şık bir mekândır. Deniz kenarında bulunan restoranın manzarası ise kelimenin tam anlamı ile muhteşemdir. Eşsiz Ege manzarasına bakan manzarasında günbatımına karşı oturup yemek yeme keyfi gerçekten muazzam olacaktır. Ayrıca buradan Sakız adasını izlemek de mümkündür.

Izgara kalamar, böcek, ahtapot, langusta ve karavida burada bulabileceğiniz deniz ürünlerinden sadece birkaçıdır. Burada yemek için seçeceğiniz langustalar girişteki havuzdan çıkartılır ve tartılarak fiyatı size söylenir. Daha sonra bu langustalar isteğinize göre pişirilerek yemeye hazırlanır. Yemek siparişlerinizden önce dilerseniz masanıza roka salatası, domates salatası gibi salata çeşitlerinden alabilirsiniz. Bu restoran yemekleri ile olduğu kadar mezeleri ile de oldukça beğenilmektedir. Buranın mezeleri tam da rakı için uygun mezelerdir. Başka hiçbir yerde olmayan ve birçok müşteri tarafından da beğenilen meze ikilisi ise Niko ve Şirkendir. Bu mezelerin her ikisi de kurutulmuş biber, peynir ve otlardan hazırlanmış acılı bir meze çeşididir. Kabuklu deniz ürünleri, balık, meze ve salataların dışında Ege otlarından hazırlanan lezzetli zeytinyağlı mezeleri de burada bulabilirsiniz. Bu restoranın en büyük eksiği müşteriler açısından şarap menüsüne sahip olmaması olarak belirtiliyor. Onun dışında her yönüyle tavsiye edilen ve beğenilen restoranlardandır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çiftlik Mah., Şehit Mehmet Cad., 18. Sk., No: 33/A, Çeşme

Telefon: 0232 722 10 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/langustarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Istakozcu Canbaba Restoran

Istakozcu Can Baba

Istakozcu Canbaba Restoran, İzmir Çeşme’de yer almaktadır. Eşsiz Ege denizi manzarasına sahip olan restoran manzarasının yanı sıra lezzetli deniz mahsulleri ile de ön plana çıkmaktadır. Istakoz kültürünün Türkiye’deki öncülerinden biri olan restoran lezzetli yemekleri ve eşsiz manzarası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Sakız adası ve günbatımı manzarası ile bu restoran eşsiz bir yemek keyfi yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Istakoz ve kabuklu deniz ürünleri, ara sıcaklar, mezeler, balıklar ve salatalar bu restoranın menüsünde yer alan ürünlerdir. Çeşme’ye geldiğinizde ziyaret edebileceğiniz restoranlar arasında yer alan ıstakozcuda birçok deniz ürününü bulmanız mümkün olacaktır. Bu restorana geldiğinizde yemek seçmekte kararsız kalırsanız kalamar, dil balığı ve ıstakoz deneyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin yanına dilerseniz rakı ya da şarap alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çiftlik Mah., 8. Sk., No: 1/A, Çeşme

Telefon: 0232 722 12 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/canbabacesme/

Haritada Görüntüle >

Horasan Balık

İzmir Horasan Balık

İzmir Çeşme’de yer alan Horasan Balık tam bir aile işletmesidir. Alaçatı kalabalığından uzak nispeten daha sessiz, sakin ve meyve ağaçları altında keyifli bir avluda hizmet vermektedir. Burayla ilgili bir hatırlatma yapmak gerekirse burada kredi kartı geçmediğini belirtmek gerekir. Alaçatı kalabalığından uzak turunç ve limon ağaçlarının altında keyifli deniz ürünleri için bu mutfağı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

Horasan Balık, Çeşme’de balık ve deniz ürünlerini bulabileceğiniz adreslerden biridir. Bu restoranın mutfağında ızgara kalamar, ahtapot carpaccio, böcekli tagliatelle, çıtır karides, karides tartar, ızgara sepet peyniri burada deneyebileceğiniz lezzetlerden bazılarıdır. Deniz mahsullerini en iyi şekilde hazırlayıp sunan restoran, müşterilerine en kaliteli ve en taze deniz ürünleri sunmaya özen göstermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Çarşamba – Pazar 18:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi – Salı günleri kapalıdır.

Adres: İnönü Mah., 2022. Sk., No: 16, Çeşme

Telefon: 0232 712 74 69

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/horasanbalikcesme/

Haritada Görüntüle >

Pizza Locale

İzmir Pizza Locale

İzmir’de lezzetli ve çeşitli pizza yemek istiyorsanız o zaman Pizza Locale’ye uğramalısınız. Pizza Locale, İzmirli iki üniversite arkadaşı tarafından açılmış bir pizzacıdır. İstanbul ve Ankara’daki kurumsal iş hayatından bunalan arkadaşlar memleketine dönerek burada Pizza Locale’i kurmuştur. Günümüzde İzmir’de toplam 13 şube, İstanbul’da 2, Ankara’da 3 şubesi bulunan işletmenin Türkiye’nin birçok ilinde de şube açarak ulusal bir pizzacı zincirine dönüşmüştür.

Pizza Locale menüsünde pizza çeşitlerinin olduğu bir menüye sahiptir. Pizza çeşitleri arasında margarita, dana bacon pizza, meso, pizza sunshine, ton balıklı pizza, avokado somon, somon füme, tandoori tavuk, teriyaki tavuk, karışık, tavuk sezar, bbq tavuk, antrkotlu, sucuklu gibi pek çok çeşidini bulabilmek mümkündür. Pizza çeşitleri arasında veganlar beslenme tipine uygun vegan pizzalar da bulunmaktadır. Pizza haricinde buradan alabileceğiniz diğer ürünler ise tatlılar ve salatalardır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 12017. Sk., No: 16/A, Çeşme

Telefon: 0232 716 77 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pizzalocale/

Haritada Görüntüle >

Çelebi Unlu Mamülleri

İzmir Çelebi Unlu Mamulleri
Fotoğraf: Ömer Serez

Çelebi Unlu Mamulleri, İzmir’in en meşhur fırınlarından biridir. Bu fırının en önemli özelliği İzmir bombasının yapıldığı ilk fırın olmasıdır. Ünü İzmir dışını aşıp tüm Türkiye’ye ulaşan ‘’İzmir bomba’’ mucidi olan fırın, bu tatlıyı baklavaya alternatif olarak üretmiştir. Konum olarak Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinin hemen sonunda yer alır. 2009 yılında Bilal Çelebi tarafından açılan fırında ilk bomba 2010 yılında yapılmış ve daha sonra bu kurabiyenin farklı çeşitleri ortaya çıkarılmıştır. Günümüzde 80 ilden ve yurt dışından da sipariş alan fırının bombaları bir hayli meşhurdur.

Çelebi Unlu Mamulleri; bomba, simit, boyoz, pasta, kuru pasta, sütlü tatlılar, tatlı çeşitleri, börek çeşitleri ve çay bu fırında bulabileceğiniz ürünlerdir.  İzmir bomba; ince hamurlu içi dolgun çikolata kaplı bir çeşit kurabiyedir. Burada yapılan bomba çeşitleri; çikolatalı, beyaz çikolatalı, karamelli, vişneli, Antep fıstıklı ve Hindistan cevizli olarak üretilmektedir. 6 aylık raf ömrü olan bu bombalar dondurucuda saklanması gerekmektedir. İzmir’de lezzetli ve çeşitli bombalar yemek için Çelebi Unlu Mamullerini ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kıbrıs Şehitleri Cad., No: 185/A, Konak

Telefon: 0232 465 33 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/celebiunlumamulleri/

Haritada Görüntüle >

Reyhan Pastanesi

İzmir Reyhan Pastanesi
Fotoğraf: Ege Çiftçi

İzmir’in simge pastanelerinden biri olan Reyhan Pastanesi, 1965 yılından bu yana kente hizmet vermektedir. Reyhan Pastanesinin kökleri Çarlık Rusya’sına dayanır. Reyhan Pastanesinin sahiplerinin dedeleri zamanında Çarlık Rusya’da pastacılık işi ile uğraşıyormuş. Bolşevik İhtilalinden sonra Rusya’dan göç eden aile İzmir’e göç ederek burada yaşamaya başlamışlardır. 1965 yılında Alsancak’taki 2 katlı eski bir Rum evinin restore edilmesi ile Reyhan Pastanesi hizmete açılmıştır. Açıldığı günden bu güne kaliteli ve özverili hizmet anlayışı ile hareket eden işletme günümüzde İzmir’in en önemli pastanelerinden biri haline gelmiştir. Günümüzde bu pastane 110 kişilik oturma kapasitesine sahip 5 şubesi ile hizmet vermektedir. Ancak pastanenin en bilinen ve en çok ziyaret edilen şubesi Alsancak şubesidir.

Reyhan Pastanesi menüsü oldukça çeşitli ve özgün tatlardan oluşuyor. Pasta ve çikolataları ile ünlü olan pastanede birçok farklı tatlıyı da bulabilmek mümkündür. Bu pastanede hiçbir yerde bulunmayan sükse, rokoko, polovak, elevit, kanaş, sandey gibi pastaları bulabilmek mümkündür. Bu pastalar ekstra olarak soğuk servis edilen dondurmalı pastalar olarak da bilinen pastalardır. Dondurmalı pastalar haricinde bergamotlu çay, kanepeler, sütlü nescafe, ananaslı pasta gibi lezzetleri bulabilirsiniz. Bu pastanenin öne çıkan diğer lezzetleri ise; muzlu negroton, şiraz ve zeytinli peksimettir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelerarası Agora Alışveriş Merkezi, Mithatpaşa Cad., No: 1446, Balçova

Telefon: 0232 700 19 65

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/reyhancomtr/

Haritada Görüntüle >

Sevinç Pastanesi

İzmir Sevinç Pastanesi

Sevinç Pastanesi, İzmir’in en köklü ve en nezih pastanelerinden biridir. İzmirliler için aynı zamanda buluşma noktası olarak da bilinen pastane konum olarak Alsancak’ta yer almaktadır. 1957 yılında açılan Sevinç Pastanesi, yıllar içerisinde markalaşarak İzmir’in bir simgesi haline gelmiştir. Pastane, Pelit ailesi tarafından açılmıştır. Pelit ailesi, Rize Çamlıhemşin’den Kırım’a çalışmaya giden bir ailedir. Çalışmaya gittikleri bölge pastacılık ile ünlü bir bölgeydi ve aile burada pastacılığın tüm inceliklerini öğrenmiştir. Bolşevik İhtilalinden sonra aile memleketleri Rize’ye geri dönmüştür. Daha sonra ülkenin birçok ilinde pastacılık işi ile uğraşan aile, en son İzmir’e gelerek Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Ülkü Pastanesini açmıştır. Bu pastaneden birkaç yıl sonra Sevinç Pastanesini açmışlardır. Günümüzde bu pastaneyi Pelit ailesinin 2. ve 3. kuşak torunları tarafından işletilmektedir.

Sevinç Pastanesi her sabah ilk ışıklarla birlikte açılır. Poğaça, açma, gül börekleri, simit çeşitleri ile klasik Sevinç kahvaltısı ya da ‘’Sabah Sevinci’’ ile kahvaltı yapabilirsiniz. Tatlı ve tuzlu çeşitleri, cheesecake, rengârenk tartoletler, Sevinç limonatası, pastalar, pavlova, geleneksel sütlü tatlılar, kuplar ve dondurma çeşitleri bu pastanenin mutfağında yer alan lezzetlerdir. İzmir gezinizde hem arkadaşlarınızla buluşma yeri amaçlı hem de lezzetli tatlılar yemek için Sevinç Pastanesini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu pastaneden sipariş vermek istiyorsanız pastanenin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 00:00, Pazar günleri 10:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ali Çetinkaya Blv. No: 27/C, Alsancak, Konak

Telefon: 0232 421 75 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/izmirinsevinci/

Haritada Görüntüle >

Mennan Pastanesi

İzmir Mennan Pastanesi

Mennan Pastanesi 1936 yılında İzmir Kemeraltı Çarşısında açılmış tarihi ve önemli pastanelerden biridir. Mennan Aygan tarafından 1936 yılında Hisarönü’nde açılmıştır. Günümüzde bu pastane Mennan Aygan’ın oğlu tarafından işletilmektedir. Dondurmaları ile ünlü olan işletme İzmir’in en sevilen tatlıcılarından biri olmaya adaydır. İzmir Kemeraltı ziyaretiniz sırasında dinlenirken nefis tatlılar yemek istiyorsanız bu tarihi Mennan Pastanesine uğrayabilirsiniz.

Mennan Pastanesi menüsünde; tatlı çeşitleri, dondurma çeşitleri, sütlü tatlılar ve çikolatalı tatlılar gibi pek çok tatlı türünden oluşan bir menü bulabilirsiniz. Dondurmaları ile ünlü olan pastanenin en ünlü dondurması ise karadut dondurmasıdır. Bu pastanenin karadut dondurması ise Türkiye’nin karadut deposu olarak bilinen Tire-İncirliova yolu arasındaki dağlık bölgeden toplanan karadutlardan yapılır. Dondurma haricinde kazandibi, tavukgöğsü, supangle, profiterol, irmik helvası ve fırın sütlaç burada deneyebileceğiniz diğer tatlılardandır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: 899. Sk., No: 30/A, Alsancak, Konak

Telefon: 0232 483 22 80 – 425 36 89

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mennanpastanesi/

Haritada Görüntüle >

Bravo Patisserie

Bravo Patisserie
Fotoğraf: Serhan Erkek

Bravo Patisserie, İzmir Karşıyaka ilçesinin Bostanlı mahallesinde yer alan pastanelerden biridir. 1997 yılında Sevgi ailesi tarafından açılan butik bir pastane olarak açılmıştır. Yıllar içerisinde büyüyerek gelişen bu pastanenin günümüzde Mavişehir’de 2 tane daha şubesi bulunmaktadır. Günümüzde Karşıyaka’nın en popüler pastanelerinden biri olarak bilinmektedir. Karşıyaka geziniz sırasında harika tatlılar yemek için bu sevimli pastaneyi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu harika tatlıları yemek için illa bu pastaneye gelmenize de gerek yoktur. Pastanenin internet sitesinden beğendiğiniz tatlıları sipariş ederek bu lezzetlere ulaşabilirsiniz.

Bravo Patisserie, tatlı çeşitlerinin her türlüsünü bulabileceğiniz pastanelerden biridir. Dondurmaları ile ünlü olan pastanenin menüsünde çikolata çeşitleri, butik pastalar, pasta çeşitleri, bravo çeşitleri, içecekler, tatlılar ve tuzlular bulunur. Bu pastaneye geldiğinizde mevsim ne olursa olsun buranın dondurmasını denemenizi tavsiye ederiz. Çünkü buraya gelen ziyaretçilerin hepsi şehrin en iyi dondurmalarının burada yapıldığını söylemektedir. Dondurma haricinde burada denemeniz gereken diğer ürünler ise; çikolatalı rulo pasta ve tiramisudur. Ancak tatlıların hepsinin kaliteli ve lezzetli olduğunun altını çizmek gerekir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cemal Gürsel Cad., No: 111/A, Bostanlı, Karşıyaka

Telefon: 0232 336 71 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bravo_patisserie/

Haritada Görüntüle >

Leone Patisserie

Leone Patisserie

Leona Patisserie, İzmir’de birkaç noktada şubesi bulunan pastanelerden biridir. Hem Türk hem de Fransız vatandaşlığına sahip bir aile tarafından kurulan işletme, Fransız kültürünün klasikleşmiş lezzetlerini İzmir ile buluşturmuştur. Leona Patisserie, Tuba Gürgan’ın Fransa’da pastacılık eğitimi alıp ülkemize dönmesiyle açılmıştır. Tuba Gürgan ve farklı mesleklerden gelen 5 kardeşi birleşerek 2011 yılında açtıkları pastanenin fırınında ilk kruvasanlarını yapmıştır. Daha sonra gelişerek menü seçeneğini artırmışlar ve günümüzde İzmir’in seçkin pastanelerinden biri haline gelmiştir.

Leona Patissiere; kahvaltı ve tatlı çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz adreslerden biridir. 2 türden oluşan bir kahvaltı menüsüne sahiptir. Bunlar mini kahvaltı ve Leone kahvaltısı olarak bilinen kahvaltılardır. Bu kahvaltıların içeriği genellikle klasik Fransız kahvaltısından ve Türk kahvaltısından ürünleri içermektedir. Şöyle ki kahvaltı menüsünde Fransız ve Türk peynirleri, dana jambon, söğüş tabağı, kruvasan, haşlanmış yumurta, zeytin, kahvaltı sosları ve diğer kahvaltılık ürünler yer alır. Kahvaltı haricinde çörekler, ekmek çeşitleri, çaylar, kahveler, şarap, tatlılar ve doyurucu seçenekler bu pastanede bulabileceğiniz diğer ürünlerdendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 19:00, Pazar günleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Vasıf Çınar Blv., No: 29/A, Alsancak, Konak

Telefon: 0232 464 34 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/leone.patisserie/

Haritada Görüntüle >

Arpege Patisserie

İzmir Arpege Patisserie

Arpege Patisserie, İzmir’in Konak ilçesinde yer alan bir pastanedir. Metin Şef tarafından 2013 yılında açılan pastane tatlı çeşitleri ile İzmir’de sevilen bir mekân haline gelmiştir. Metin Şef, pastacılık işinin inceliklerini öğrenmek için Paris’e gitmiştir ve burada ünlü şeflerle çalışarak mesleğin inceliklerini öğrenmiştir. Daha sonra memleketine geri dönerek Çamdibi’nde ilk mutfağını açmıştır. Ardından Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından kaliteli hammaddeleri tedarik ederek Temmuz 2013 yılında Alsancak’taki Arpege’yi açmıştır. Daha sonra ise Çeşme’de de bir şubesi daha açılmıştır.

Arpege Patisserie, İzmir’in en rafine en kaliteli pastanelerinden biridir. Oldukça geniş bir tatlı portföyüne sahip olan pastanede ne yiyeceğinize karar vermek bir hayli zor olmaktadır. Pasta çeşitleri, makaronlar, dondurma çeşitleri, tartlar, kahveler bu restoranın menüsünde yer alan ürünlerdendir. Paris’teki pastalar tadında lezzetli pastalar ve tartlar yemek için bu pastaneyi ziyaret edebilirsiniz. Buraya geldiğinizde denemeniz gereken ürünler; limonlu tart, diablo, fraisier, Mont Blanc, Paris-Brest tatlılarıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alsancak Mah., 1388. Sk., No: 5, Konak

Telefon: 0232 422 40 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/arpegepatisserie/

Haritada Görüntüle >

Hisarönü Şambalicisi

Meşhur Hisarönü Şambalicisi
Fotoğraf: Ferhan Çalışkan

Tarihi Hisarönü Şambalicisi, İzmir ziyareti esnasında ziyaret edilmesi gereken lezzet duraklarından biridir. Konum olarak Kemeraltı Çarşısında yer alan tarihi tatlıcı yöresel tatlıların en güzel sunulduğu mekânlardan biridir. Dünyanın en büyük açık hava pazarlarından biri olan Kemeraltı çarşısı içerisinde birçok farklı lezzeti barındırmasıyla adeta bir lezzet pazarına dönüşmüştür. Cumhuriyetin ilk senelerinde Kemeraltı’da tekerlekli arabalarda satılmıştır. Bulgaristan’ın Filibe şehrinden İzmir’e göç eden Adem Saatçi tarafından açılmıştır. Adem Saatçi tarafından ilk olarak seyyar olarak başlayan şambali işi 1997 yılında dükkana taşınmıştır. Günümüzde bu işletme Adem Saatçi’nin çırağı Can Doyurgan tarafından işletilmektedir.

Hisarönü Şambalici, şambali yiyebileceğiniz popüler mekânlardan biridir. Burada hazırlanan şambali tatlıları halen orijinal halinde hazırlanıp satışa sunulmaktadır. Şambali tatlısı, revani tatlısı ile Halep tatlısının birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir tatlı çeşididir. Balkanlardan İzmir’e göç eden göçmenlerle gelen revani tatlısı ve Yemen savaşı sırasında yine İzmir’e gelen Halep tatlısı birleştirilmiş ve ortaya şambali tatlısı çıkmıştır. Hisarönü Şambalicisinin önünde genellikle uzun kuyruklar oluşur. Ancak dükkân çalışanlarının sayısı fazla olduğu için sıra çabuk gelir. Buraya geldiğinizde tarçınlı, kaymaklı veya cevizli şambali deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Donanmacı Cad., 1721. Sk., No: 22/B, Karşıyaka

Telefon: 0507 655 57 67

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/meshurhisaronusambalicisi/

Haritada Görüntüle >

Hisarönü Süt Tatlıları

Meşhur Hisarönü Süt Tatlıları

Tatlı düşkünleri için İzmir’de gelinebilecek tatlıcılardan bir diğeri de Hisarönü Süt Tatlıları adlı mekândır. Daha çok süt tatlıları ile öne çıkan tatlıcı meşhur kazandibi ile bilinir ve her gün başta kazandibi olmak üzere diğer süt tatlılarını yemeye gelen müdavimlerle dolup taşar. Küçük bir tatlıcı dükkânından büyük lezzetlerin çıktığı Hisarönü tatlıcısı Konak’ta yer alır. Haftanın tüm günü açık olan tatlıcıda kazandibi, profiterol, fırında sütlaç gibi tatlılardan deneyebilirsiniz. Kazandibi ile meşhur olan tatlıcıda fıstıklı veya cevizli olmak üzere farklı içerikte kazandibi tatlısı yiyebilirsiniz.

Tatlı porsiyonları yeterince büyük, fiyatları da çok pahalı değil. Çalışan arkadaşlar ilgili ve güler yüzlü. Her damak tadına hitap edecek tatlılardan üreten Hisarönü Süt Tatlıcısı tam kıvamında tatlılarıyla İzmir’de tercih edilebilecek tatlıcılardandır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Konak Mah., 901. Sk., No: 2/A, Konak

Telefon: 0542 710 59 29 – 0535 666 07 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hisaronusuttatlilari/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Rumeli Pastanesi

İzmir Rumeli Dondurma

Tarihi Rumeli Pastanesi, 1945 yılında Çeşme’de Tatlıcı Osman tarafından açılmış tarihi bir pastanedir. Tatlıcı Osman’ın ailesi Selanik göçmeni olup uzun yıllar göç ederek Çeşme’ye yerleşmiştir. Çeşme’ye yerleşen aile burada Selanik’teki mesleklerine devam etmiş, oğulları Osman’ı da Cemal Usta’nın yanına çırak olarak vermişlerdir. Cemal Usta’nın yanında tatlıcılığı öğrenmiştir. Daha sonra Osman Usta askere gitmiş ve askerden dönüşte de yine Selanik göçmeni bir ailenin kızı ile evlenmiştir. Bu evlilikten gelen çeyizlik masa ve sandalyelerle Çeşme çarşısında ufak bir pastane açmışlardır. Bu pastanenin en önemli özelliği dünyada damla sakızlı dondurmanın ilk yapıldığı yer olmasıdır. Tuz-buz ve meyve karışımları doğal dondurma imalatı esnasında bir gün vanilya kalmadığı için sade dondurmayı yapamayınca o günlerde Çeşme’de bolca bulunan damla sakızını dondurmaya katar ve dünyada bir ilk olan damla sakızlı dondurmayı ortaya çıkarır.

Tarihi Rumeli Pastanesi, tatlı çeşitleri, reçeller, aromalı kahveler bu pastanede bulunan ürünlerdir. Özellikle ev yapımı dondurmaları ile ünlü olan tarihi pastanenin farklı aromalara sahip birçok dondurması bulunur. Dondurma haricinde damla sakızı macunu, damla sakızlı kahve, damla sakızlı lokum, damla sakızlı kurabiye, damla sakızlı muhallebi, kazandibi, ev yapımı doğal reçeller ve supangle bu pastanede bulabileceğiniz diğer ürünlerdir. Damla sakızı ağırlıklı ürünlerinin bulunması Çeşme’de damla sakızının çok olmasından ve pastanenin damla sakızlı dondurmayı üretmesi ve bu dondurmanın da çok beğenilmesinden ileri gelmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ilıca, 5134. Sk., Çeşme

Telefon: 0232 712 67 59

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rumelipastanesi/

Haritada Görüntüle >

İmren Helva ve Tatlı Evi

İmren Helva ve Tatlı Evi
Fotoğraf: Elif Aygun Akdogan

İmren Helva ve Tatlı Evi, 1941 yılında İzmir’in şirin ve turistik bir kasabası olan Alaçatı’da Selanik muhaciri olan Hasan Usta tarafından açılmıştır. Küçük bir imalathanede tatlı yapmaya başlayan Hasan Usta oğlu ile birlikte işlerini büyüterek bu yörenin en ünlü tatlıcılarından biri haline gelmiştir. 1941 yılından bugüne gelişen tatlıcı Hasan Usta’nın torunları ile birlikte farklı bir boyuta evrilmiştir. Hasan Usta’nın torunları farklı yerlerde staj yapmış ve tatlı konusunda ustalaşarak pastacılığı öğrenmişler. Daha sonra kendi tatlıcılarına gelerek pastayı bu mutfağa eklemişlerdir.

İmren Helva ve Tatlı Evi her türlü tatlı çeşidini bir arada bulabileceğiniz popüler tatlıcılardan biridir. Muhallebi, kara helva, baklava çeşitleri, şıra, tahin helva, irmik helvası, revani gibi yöresel tatlıların yanı sıra pasta gibi küresel tatlıları da burada bulabilirsiniz. Sakızlı muhallebisi ile öne çıkan işletme bugün 4 kuşaktır Alaçatı’da tarihi bir mekânda hizmet vermektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 09:00 – 01:00, hafta sonu 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alaçatı Mah., Kemalpaşa Cad., No: 64, Alaçatı, Çeşme

Telefon: 0232 716 83 56

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alacatiimren/

Haritada Görüntüle >

Antiochia Künefe

Antiochia Künefe

Antiochia Künefe, İzmir’de lezzetli künefelerin adresidir. Konum olarak Bayraklı Mansuroğlu Mahallesinde yer alır. Tatlıya düşkünseniz ve lezzetli mi lezzetli tatlılar arıyorsanız bu tatlıcıya muhakkak uğramalısınız. İşletme mekân olarak oldukça geniş ve ferah bir ortama sahiptir.

Antiochia Künefe; kahvaltı yapmak, tatlı yemek ve bir şeyler içmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. İzmir’de tatlı çeşitleri ile ünlenmiş bir mekândır. Kadayıf, billuriye, tel kadayıf, künefe, baklava çeşitleri, ekmek kadayıfı bu tatlıcının menüsünde bulunan tatlı çeşitleri arasında yer alır. Künefe ve diğer tatlı çeşitlerinin çok olduğu bir menüye sahip olan işletme tatlı konusunda gerçekten usta bir kadroya sahiptir. Bu künefeci, tatlı siparişlerinizin yanı sıra çeşitli ikramları ile de müşterileri sevindirmeyi bilir. Tatlı çeşitlerinin yanı sıra Hatay yöresinden lezzetlerin yer aldığı kahvaltı da bu işletmenin menüsünde yer alır. Yani sadece tatlı için değil aynı zamanda kahvaltı yapmak için bu mekânı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mansuroğlu Mah., 286/7. Sk., No: 1, Bayraklı

Telefon: 0232 344 43 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/antiochiakunefe/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Yudumla Şerbetçisi

Tarihi Yudumla Şerbetcisi
Fotoğraf: Teoman Sabri Saraçlı

İzmir Kemeraltı Çarşısında gezerken kısa bir soluklanma için şerbet içmeyi deneyebilirsiniz. İzmir’in en iyi şerbetlerini denemek için Kemeraltı’da yer alan Tarihi Yudumla Şerbetçisine uğrayabilirsiniz. 1971 yılından bu güne İzmir’de faaliyet gösteren bu şerbetçi, şerbetlerini Ege Bölgesinden topladığı taze meyvelerden toplayarak hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırlamaktadır. Bu dükkân lezzetli şerbetleri ile oldukça beğeni toplamış ve yerli, yabancı birçok turistin de ilgi odağı haline gelmiştir.

Tarihi Yudumla Şerbetçi, şerbet içebileceğiniz dükkânlardan biridir. Her çeşit meyveden yapılmış lezzetli şerbetleri olan işletme Ege bölgesinden toplanan meyvelerin en tazelerini kullanarak şerbetlerini hazırlamaktadır. Karadut şerbeti, böğürtlen şerbeti gibi şerbet çeşitlerinden deneyebilirsiniz. Şerbet haricinde meyve suları, taze sıkılmış meyve suları ve reçeller burada bulunan diğer ürünlerdir. Bu ürünleri dilerseniz burada tüketebileceğiniz gibi dilerseniz hediye olarak yanınızda da götürebilirsiniz. Ayrıca bu lezzetlere ulaşmak için sadece İzmir’de olmanıza gerek yok. İnternet üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde de bu tarihi işletmenin sevdiğiniz lezzetlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Konak Mah., Kastelli Cad., No: 2, Konak

Telefon: 0232 425 17 70

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/tarihiyudumlaserbeti/

Haritada Görüntüle >

İzmir turizm açısından önemli kentlerden biridir. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen kent, yemek kültürü bakımından da oldukça gelişmiş bir destinasyondur. Bu nedenle, bu güzel ve şahane şehri ziyaret ettiğinizde hem İzmir’in doğal güzelliklerini gezebilir hem de eşsiz mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin