Ölüdeniz Plajları – Ölüdeniz’de Denize Girilecek En İyi 11 Yer!

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalle olan Ölüdeniz’in güzelliği 2006 yılında tescillenmiş ve dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Tarihi Likya uygarlığına kadar uzanan Ölüdeniz, doğanın içerisine gizlenmiş tarihi kalıntıları, yemyeşil doğası, turkuazın en güzel tonlarını görebileceğiniz denizi ve bembeyaz kumsalları ile turizm açısından oldukça gelişmiştir. Teke Yarımadası içerisinde bulunan Ölüdeniz, deniz kulağı olarak adlandırılan bir lagün oluşumudur. Bunun sonucu olarak deniz, adı gibi durgun ve bir göl niteliğindedir. Hemen yakınındaki koylarda dev dalgalar oluşurken Ölüdeniz’de sadece çırpıntılar meydana gelir. Göl niteliğinde olmasına rağmen yoğun su kaynağı çıkışları nedeniyle deniz sürekli kendini yeniler. Bu sayede de deniz berraklığını korur ve hep temiz kalır.

Yaz ayları boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapan Ölüdeniz, konaklama seçenekleri açısından da son derece gelişmiştir. Sabahları çam kokuları eşliğinde uyanıp, gün boyu denizin ve güneşin, akşamları ise eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz Ölüdeniz’de birçok apart, butik otel, otel, pansiyon ve kamp alanları bulunmaktadır. Babadağ’ın eteklerinde yer alan Ölüdeniz’de ilk akla gelen aktivite yamaç paraşütüdür. Ölüdeniz’e gitmişken deneyimli pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü yapabilir, eşsiz Ölüdeniz manzarasını tepeden izleyebilirsiniz. Tatillerde deniz olmazsa olmaz derseniz şehrin gürültüsünden ve kirliliğinde uzak Kelebekler Vadisi’ni, Kabak Koyu’nu, Faralya, Kıdrak Koyu ve Belcekız’ı tercih edebilirsiniz. Fethiye’den kalkan tekne turları ile eşsiz koyları gezebilir, dalış noktalarına uğrayıp dalış yapabilir, cennetten bir köşeyi andıran bu tatil cennetinde tüm yılın yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Ölüdeniz Plajı

Ölüdeniz Plajı

Dünyanın en ünlü plajları arasında gösterilen Ölüdeniz, Fethiye denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Mavinin en güzel tonlarının yemyeşil ormanlarla buluştuğu bölgenin nadide yerlerinden biri olan Ölüdeniz, dillere destan güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakır. Bembeyaz yumuşak kumlu sahilleri, çarşaf gibi durgun denizi, yemyeşil doğası ile tam bir doğa harikasıdır. Bir lagün oluşumu olan Ölüdeniz Plajı, en fırtınalı günlerde bile en ufak bir rüzgar dahi almaz. Bu nedenle su sporları için oldukça uygundur.

Ölüdeniz Plajı’na giriş ücretlidir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, duş, tuvalet ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler vardır. Yaz tatillerinizi en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz yerlerden biri olan Ölüdeniz’de cam gibi denizde yüzebilir, incecik kumlarda güneşlenebilir, su bisikleti, paragliding, yamaç paraşütü gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Su seviyesi hızla derinleştiği için su sporlarının yanı sıra yüzmek içinde oldukça idealdir. Ancak yüzme bilmeyenler ve çocuklar için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Yetişkin 9 TL, öğrenci 4,5 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81TL ve otobüs 144 TL. Şezlong + şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, otopark alanı, tekne turları, rafting, dalış, yamaç paraşütü ve ATV safari aktiviteleri.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygun Olmayan Su Seviyesi

Haritada Görüntüle >

Lofty Chillout Beach

Lofty Chillout Beach
Fotoğraf: Turgay Kayhan

Türkiye’nin tatil cenneti Ölüdeniz, eşsiz doğal güzellikleri ve muhteşem denizi ile görülmeye değer yerler arasındadır. Doğa harikası bu muhteşem yer el değmemiş koyları ve plajları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Doğanın tadını çıkarmak isteyen tatilciler çoğunlukla bakir koyları tercih ederken, eğlence arayanlar ise denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabileceği gibi eğlenebileceği de beachleri tercih eder. Lofty Chillout Beach, Ölüdeniz tatillerinde eğlence arayışında olanların mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir.

Tün ihtişamı ile uzanan Babadağ’ın eteklerinde yer alan mekân oldukça geniş bir alana sahiptir. Yeni açılmış olmasına rağmen kısa zamanda popüler olan mekân makul fiyatları ile de dikkat çeker. Giriş ücretlidir ancak şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabilir. Ölüdeniz’e yeni bir renk katan mekân lezzetli yemekleri, farklı kokteylleri ve eğlence anlayışı ile benzerlerinden bir adım öne çıkar. Gündüzleri müzik eşliğinde masmavi denizde yüzebilir, incecik kumların üzerinde güneşlenebilir, öğleden sonra denizin üzerinden batan güneşin eşsiz manzarasına karşı fotoğraflar çekebilir, akşamları ise canlı müzik ve DJ performansları eşliğinde eğlencenin dozunu arttırabilirsiniz.

Giriş Ücreti: 50 TL harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, cafe bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, otopark alanı, canlı müzik ve DJ performansları.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/loftychillout/

Haritada Görüntüle >

Kıdrak Beach

Kıdrak Beach
Fotoğraf: Veysel Öztürk

Ölüdeniz’in sadece 2 km güneydoğusunda yer alan Kıdrak Plajı’na hem karayolu ile hem de deniz yolu ile ulaşım sağlanır. Yüksek kayalıklarla ve yemyeşil çam ağaçlarıyla gölgelenen plaj, ince çakıllı bir sahile sahiptir. Turkuaz rengi muhteşem denizinde yüzmek yüzme tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunarken, çabuk derinleşen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Ölüdeniz’in kalabalığından kaçıp huzurlu bir ortamda kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği plaj, yüksek sesli müziklerin olmadığı tam bir dinlenme yeridir. Yeşilin ve mavinin birbirinden güzel tonlarının buluştuğu bir noktada bulunan plaj, tatilde deniz olmadan olmaz diyenlerin vazgeçilmezlerindendir. Kıdrak Koyu sınırları içerisinde bulunan plaja giriş ücretlidir. İhtiyaçlarınızı karşılamanız için büfe, restoran, snack bar hizmeti vardır. Ayrıca duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, snack bar, Wi-Fi, piknik alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kidrak_beach/

Haritada Görüntüle >

Aktaş Beach Camping

Aktaş Beach Camping
Fotoğraf: Trend Medya

Fethiye merkeze yaklaşık 25 km, Kabak Koyu’na ise 3 km uzaklıktaki Faralya Köyü sahilinde bulunan Aktaş Beach Camping, ormanın ve denizin bir araya geldiği muhteşem bir noktada bulunur. Hem günübirlik ziyaret ederek doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz hem de uzun süre konaklayarak harika bir yaz tatili geçirebileceğiniz Aktaş Beach, yemyeşil bahçeler ile çevrili özel çardakları, yataklı çadırları, gün boyu ücretsiz çay servisi, köy kahvaltısı, birbirinden lezzetli yemekleri ve mezeleri ile otel konforunda verdiği hizmetle beğeni toplar.

Kamp alanında konaklama, kiraladığınız çadıra göre ücret değişiklik gösterir. 6 yaşın altındaki çocuklardan ise ücret alınmaz. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetler konaklayan misafirler için ücretsizdir. Cennetten bir köşeyi andıran beach, denizin üzerinden batan güneşi seyredebileceğiniz eşsiz bir manzarada konumlanmıştır. Sakin bir tatil istiyorsanız, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz Aktaş Beach Camping’i tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Kamp konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, ortak kullanım mutfak alanı. Wi-Fi, elektrik, çadır konaklama alanları, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aktas_beach_camping_faralya/

Haritada Görüntüle >

Green Pine Beach

Green Pine Beach

Ölüdeniz’in merkezinde Belcekız Plajı’na 600 metre uzaklıkta bulunan Green Pine Beeach Bungalow‘a ait olan plaj, dinlenirken aynı zamanda eğlendiren atmosferi ile misafirlerini en iyi şekilde karşılamaktadır. Doğal cennet Ölüdeniz’in en güzel noktalarından birinde bulunan Green Pine Beeach Bungalow, geniş ve yemyeşil bir arazi içinde konumlanmış, misafirlerine lüks otel konseptinde hizmet veren bir tesistir.

Tesisin kendine ait bir plajı bulunmaktadır. Plaj ve deniz tabanı ince kumludur. Deniz sakin, ılık ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Otele ait olan duş, soyunma, kabini ve tuvaletler ücretsiz kullanılabilir. Restoran ve bardan yeme içme ihtiyaçları karşılanabilir. Nezih bir ortamda konforlu bir gün geçirip denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz plaj çeşitli su sporları için de olanak sağlar. Gün içinde deniz bisikletine binebilir, plaj voleybolu oynayabilir, yamaç paraşütü yapabilir, tekne turlarına, safari ve at turlarına katılabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, snack bar, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, oda konaklama, tekne turları, at turları, yamaç paraşütü, jeep ve ATV safari aktiviteleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/greenpinebeach/

Haritada Görüntüle >

Sea Horse Beach Club

Sea Horse Beach Club Hotel
Fotoğraf: Justin Sorrell

Doğa harikası Ölüdeniz Tabiat Parkı’nın tam göbeğinde, Lagün oluşumunun kıyısında bulunan Sea Horse Beach Club, asırlık zeytin ağaçlarının arasında geniş bir alanda kurulmuştur. Ölüdeniz’in en güzel turkuazını görebileceğiniz bir noktada bulunan tesis, yemyeşil ağaçların arasında kalmış saklı bir cenneti andırır. Hem huzurlu hem de konforlu bir tatil için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz tesis, uzun ve geniş plaj alanıyla da dikkat çeker.

Otel bünyesinde hizmet veren plaj, konaklama yapan müşterilerine ücretsizdir. Ayrıca otel müşterileri şezlong ve şemsiyelerden ücretsiz faydalanabilir. Dışarıdan gelen misafirler için giriş ücretlidir ve günün belli saatlerinde merkezden ve Hisarönü’nden ücretsiz servisler kalkmaktadır. Plaja oldukça yakın bir noktada duşlar ve soyunma kabinleri mevcuttur. Otele ait olan restoran zengin menüsü ile gün boyu misafirlerine hizmet verir. İncecik yumuşacık kumlu plaj sığ ve muhteşem berraklıkta bir denize sahiptir. Lagün oluşumunun iç noktasında bulunan deniz havuz kadar sakindir.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz. Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Oda ve karavan konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, oda konaklama, karavan konaklama, tekne turları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/s3_seahorsebeachclub_oludeniz/

Haritada Görüntüle >

Golden Sand Beach Club

Golden Sand Beach Club

Ölüdeniz Tabiat Parkı’na 2 km, Fethiye ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Golden Sand Beach Club, aynı isimdeki karavan otel bünyesinde hizmet vermektedir. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde buluştuğu Ölüdeniz’in tam göbeğinde bulunan plaj ince kumlarıyla ve turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizi ile dikkat çekmektedir. Lagün oluşumunun içinde bulunduğu için deniz havuz gibi sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Misafirlerinin doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirmeleri için gereken her şeyin bulunduğu plaj, eğlence için de çeşitli alternatifler sunar.

Otel müşterilerinin ücretsiz kullanabildiği plaja dışarıdan da misafir kabul edilmektedir. Günübirlik tatilcilerden alınan giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabinlerinin kullanımı dâhildir. 24 saat canlı müzik aktivitesi, beach parti, plaj voleybolu gibi aktivitelerle eğlenebileceğiniz plajda, deniz bisikleti kiralayarak Ölüdeniz’deki birbirinden güzel koyları ziyaret edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Oda ve karavan konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, happy hour, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, plaj voleybolu, oda konaklama, karavan konaklama, tekne turları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/goldensandbeachclub/

Haritada Görüntüle >

Paradise Beach, Bar & Restaurant

Paradise Beach Bar & Restaurant

Ölüdeniz’in en güzel sayılabilecek noktalarından birinde, merkeze çok uzak olmayan ancak merkezin gürültüsünden de izole doğayla iç içe eşsiz bir konumda bulunan mekân, bu bölgede tercih edebileceğiniz bir başka yerdir. Plaja ulaşım otobüs ve özel araçla kolaylıkla sağlanabiliyor. Ayrıca plaj işletmesi Ovacık, Hisarönü ve Ölüdeniz’den sabah ve öğleden sonraları ücretsiz transfer hizmeti de sunuyor.

Keyifli bir bar ve restoran alanı, sıcacık bir deniz ve altın sarısını andıran kumsal alanı ile müşterilerine geniş ve temiz bir ortam sunan tesis, yılın tüm stresini üzerinizden atabilmenize olanak sağlıyor. Geniş bir kumsal alanına sahip olan mekânda şezlong ve şemsiyeler yeterli aralığa sahip. Soyunma kabinleri, duşa kabin ve WC gibi ortak kullanım alanları temiz. Gün içerisinde hızlı aperatif ihtiyaçlarınız için bir snack bar ve öğlen ya da akşam yemekleriniz için lezzetli yemeklerin çıktığı bir restoran alanı bulunmaktadır.

Huzur veren bir doğanın içerisinde, tertemiz plaj ve denizin tadını çıkarmak isteyen çocuklu aileler de burayı tercih edebilirler. Deniz seviyesi çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için gayet ideal. Plaj alanı kum olduğu kadar deniz dibi de kumludur ve son derece berraktır.

Giriş Ücreti: 75 TL harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/paradisebeacholudeniz/

Haritada Görüntüle >

Billy’s Beach, Cafe & Bar

Billy's Beach Bar

Ölüdeniz lagününün sonunda harika bir konumda bulunan mekân, hem denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz hem de eğlencenin keyfine varabileceğiniz yerlerden biridir. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde bir araya geldiği Ölüdeniz’in sayılı yerlerinden biri olan Billy’s Beach, Cafe & Bar gündüzleri beach geceleri ise club olarak hizmet verir.

Özel bir tesise ait olan plaja giriş ücretlidir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye dâhildir. Plajda duş ve soyunma kabini bulunmaması en büyük eksiğidir. Mükemmel bir manzara eşliğinde sahilin tadını çıkarabileceğiniz plaj ve deniz tabanı kumludur. Havuz gibi sakin deniz oldukça sığdır. Yüzmek için çok uygun olmasa da çocuklar ve yüzme bilmeyenler iyi vakit geçirebilir. Doğanın kalbinde sakin bir tatil geçirebileceğiniz plajda sırtüstü yüzerken yamaç paraşütü yapanları seyredebilir, deniz bisikleti ile yakınlardaki koyları gezebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti 50 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil). Konaklama yapan müşterilerden şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Oda ve karavan konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlar için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/billysbeach

Haritada Görüntüle >

Ölüdeniz Sun City Beach Club

SunCity Beach Club

Babadağ’ın eteklerinde, milli park sınırları içerisinde bulunan Green Park Beach, müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermeyi ilke edinmiştir ve uzun yıllardır aynı hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir. Ölüdeniz’in en köklü tesislerinden biri olan Sun City Beach Club, yıllar geçmesine rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Doğa ile iç içe bir ortamda hem konaklayabileceğiniz hem de günübirlik tatilleriniz için tercih edebileceğiniz tesis huzurlu ortamı ile tam bir kafa dinleme yeridir.

Lagün oluşumu içerisinde mavi bayraklı özel bir koyda bulunan plaj, otel müşterileri dışında günübirlik tatilcileri de kabul etmektedir. Plaja servis, giriş, şezlong ve şemsiye otel müşterileri için ücretsizdir. Dışarıdan gelen misafirlerden ise loca veya normal giriş tercihlerine göre ücret alınır. Nar ve zeytin ağaçlarının gölgesinde dinlenebileceğiniz, çimenlerinde güneşlenebileceğiniz plajın bar bölümünde Ölüdeniz’deki en lezzetli kokteylleri yudumlayarak gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz. Tatilinize eğlence katmak istiyorsanız deniz bisikleti kiralayarak çevreyi gezebilir, dalış dersleri alabilir, yamaç paraşütü ya da parasailing yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, happy hour, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, çocuk oyun alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/suncitybeach/

Haritada Görüntüle >

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı
Fotoğraf: Boraxin72

Fethiye merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kumburnu Plajı, Ölüdeniz Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bir lagün oluşumu olan plaj oldukça sakin ve dalgasız bir denize sahiptir. Yumuşacık beyaz kumlardan oluşan sahili, turkuaz rengi berrak denizi ve yemyeşil doğası ile tropik sahilleri andıran plaj su altı gözlemleri için oldukça ideal bir noktadır. Rüzgârlara karşı kapalı olan deniz ılık ve sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Uzun yıllardır mavi bayrak ödülüne layık görülen plaj 50 metre uzunluğunda küçük bir alana sahiptir. Bu nedenle de özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır.

Milli park sınırları içinde bulunan plaja giriş ücretlidir. Giriş yaptıktan sonra isterseniz kendi eşyalarınızı kullanabilir isterseniz belli bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaj çevresinde bulunan işletmelerden yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.  Su sporları için oldukça elverişli olan plajda su sporları yapabileceğiniz veya ders alabileceğiniz bir merkez bulunmaktadır. Burada istediğiniz su sporları ile ilgili ders alarak tatilinize eğlence katabilirsiniz.

Giriş Ücreti: 2 şezlong 1 şemsiye ile birlikte 50 TL. Araç otopark ücreti 25 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, restoran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz Plajı’na sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kıdrak Koyu Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunur. Daha çok yerel halk tarafından günübirlik yüzmek için gidilen noktalardan biri olan koy Ölüdeniz’in kalabalığından kaçmak isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Bir yandan turkuaz rengi muhteşem berraklıktaki denizin tadını çıkarabileceğiniz bir yandan piknik yapıp dinlenebileceğiniz Kıdrak Koyu, etrafı çam ağaçları ile çevrili müthiş bir atmosfere sahiptir.

Tabiat parkı sınırları içerisinde bulunan koya girişlerde ücret alınmaktadır. Dilerseniz kendi eşyalarınızı kullanabilir, dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajın içerisinde bulunan duş, tuvalet ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilir, büfe, restoran gibi işletmelerde yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mükemmel bir denize sahip olan plajın tabanı taşlıktır. Deniz çabuk derinleşir ve dalgalıdır. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir.

Nasıl Gidilir: Koya ulaşım sağlamak için ilk olarak Ölüdeniz’e gelmeli ve buradan Faralya Köyü istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Fethiye merkezden kalkan toplu taşımalarla da buraya ulaşabilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Şahıs 9 TL, öğrenci 4,5 TL, bisiklet 9 TL, motosiklet ve ATV 18 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL ve otobüs 243 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://oludeniz.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Belcekız Plajı

Fethiye merkeze 12 km uzaklıkta Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Belcekız Plajı, hem yerli hem de yabancı turistlerin denize girmek için en çok tercih ettiği plajlardan biridir. 1 kilometrelik bir kumsala sahip olan plaj, temizliği ile mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Sırtını görkemli Babadağ’a dayayan plaj, turkuaz rengi suları ve incecik bembeyaz kumları ile mükemmel bir manzara sunar. Doğal güzelliklerinin yanı sıra su sporları için de uygun olması plajın popülerliğini arttırır.

Girişin ücretsiz olduğu plaja ister kendi malzemelerinizle gidebilir, ister şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaj çevresinde bulunan cafe tarzı işletmelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Görenlerin yüzmek için sabırsızlandığı akvaryumu andıran deniz derin, serin ve çoğunlukla dalgalıdır. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. Su sporları için elverişli olan denizde jet ski, yelken ve sörf gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Adrenalin sevmem seyretmek daha keyifli derseniz güneşlenirken yamaç paraşütü yapanları seyredebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL). Araç otopark ücreti 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama imkânları ve yeme içme ihtiyaçları için plaj çevresinde cafe ve restoranlar bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygun Olmayan Su Seviyesi

Haritada Görüntüle >

Kelebekler Vadisi Plajı

Fethiye merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta Faralya Köyü sınırları içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi adını bölgede bulunan endemik türdeki kelebeklerden alır. 1995 yılında 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilen vadi Babadağ’ın eteklerinde yer alır. 350 metreye varan sarp kayalıklarla çevrili olan vadi 300 metre uzunluğunda bir sahile sahiptir ancak buraya ulaşım hiç de kolay değildir. Kayalıklarla çevrili olduğu için plaja herhangi bir yol gitmemektedir. Bu nedenle ulaşım sadece deniz yoluyla sağlanmaktadır.

Girişin ücretsiz olduğu vadide herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Plaj tabanı ve deniz çakıl taşlarından oluştuğu için yanınıza deniz ayakkabısı almanızda fayda var. Doğa ile iç içe bir yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz akvaryumu andıran deniz hızlı bir şekilde derinleşir. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. Hem denizin berraklığı hem de çevresinin kayalık olması nedeniyle Kelebekler Vadisi dalış için oldukça elverişli bir noktadır. Eğer sizde dalışa ilgi duyuyorsanız vadideki dalış okuluna uğrayarak dalış dersleri alabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kelebekler Vadisi Plajı’na ulaşım yalnızca deniz yolu ile sağlanmaktadır. Belcekız Plajı’ndan hareket eden tekne turlarına katılarak veya özel teknelerle buraya gelebilirsiniz. Teknelere ödeyeceğiniz ücret dışında plaja giriş için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmez.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kabak Koyu

Ölüdeniz’e 17 kilometre uzaklıktaki Uzunyurt Köyü’nde bulunan plaj uzun bir vadi içerisinde yer alır. Koya ulaşmak için zorlu bir patika yoldan 20 dakikalık bir yürüyüş yapmak gerekir. Likya yolunun başlangıcında bulunan koya ulaşım sırasında muhteşem manzaralar size eşlik eder. Yol biraz zorlu olsa da karşılaşılan güzellik karşısında harcanan çabaya fazlasıyla değer. 800 metre yüksekliğinde Sarp kayalıklarla çevrili olan koy 200 metre uzunluğunda çakıllı bir plaj alanına sahiptir. Koyun çevresi sandal ve kızılçam ağaçları ile çevrilidir.

Son derece doğal bir ortamda bulunan ve çevresinde herhangi bir işletme olmayan koya giriş ücretsizdir. Kendi eşyalarınızla koya giderek çam ağaçlarının gölgesi altında dinlenebilir, berrak turkuaz rengindeki suyun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Koyda tesis bulunmamasına rağmen soyunma kabini ve duş gibi hizmetler mevcuttur. Doğa ile iç içe huzurlu bir ortamda dinlenebileceğiniz ve yüzebileceğiniz Kabak Koyu yakınlarında ünlü mavi mağara yer almaktadır. Yüzerek buraya ulaşabilir, mağaranın harika atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kabak Koyu’na gelmek için ilk olarak Fethiye ve Ölüdeniz’den hareket eden Faralya dolmuşlarına binmeli ve daha sonra Faralya’dan Kabak Koyu’na inen dolmuşlara binerek ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Dolmuşlar her gün sabah saat 7’den akşam 19’a kadar ulaşım hizmeti veriyor. Faralya-Kabak arası çalışan dolmuşlar ise sabah saat 7 ila akşam 20 saatleri arasında çalışmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Soyunma kabini ve duş alanları bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Balartı (Cennet Koyu)

Balartı (Cennet Koyu)

Fethiye’nin en huzur verici noktalarından biri olan Cennet Koyu, Kabak Koyu yakınlarında yer almaktadır. Karadan ulaşımın zor olduğu koy son derece bakir bir doğaya sahiptir. Koya Kabak Koyu’ndan ve Kelebekler Vadisi’nden tekne turları ile muhteşem bir mavi yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Arkasında alabildiğince çam ağaçlarının uzandığı, önünde uçsuz bucaksız turkuaz rengi denizin bulunduğu koy şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz en ideal yerlerden biridir.

Halkın kullanımına açık olan koya giriş ücretsizdir. Koyda sadece bir kamp alanı bulunmaktadır. Orman yangınlarını önlemek adına bu kamp alanının haricinde çadır kurmak ve piknik yapmak yasaktır. Kamp alanına ait olan duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler kullanılabilirken yine yeme içme ihtiyaçları da buradan giderilebilir. Ölüdeniz’de yer alan çoğu plajdan farklı olarak Cennet Koyu Plajı ince kumludur. Deniz son derece sakin, berrak ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için su seviyesi oldukça ideal bir noktadır.

Nasıl Gidilir: Balartı (Cennet Koyu), Kabak Koyu’ndan yürüyerek yaklaşık 2 saatte gelinebilen bir yer. Araçla ulaşım ne yazık ki yok. Dileyen Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi’nden hareket eden tekne turlarına katılarak da buraya ulaşım sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Koyda bir kamp işletmesi bulunmaktadır. Dileyen konaklamasını buradan yapabileceği gibi, WC, duş, elektrik gibi ihtiyaçlarını da buradan karşılayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Soğuk Su Koyu

Ölüdeniz açıklarında Gemile Koyu’na yakın bir noktada yer alan Soğuk Su Koyu el değmemiş doğası ve muhteşem denizi ile görenleri büyülemektedir. Araçla ulaşımın mümkün olmadığı koya yarım saatlik bir yürüyüşün ardından ya da tekne turlarıyla ulaşım sağlanır. Ölüdeniz tekne turlarıyla her gün ulaşabileceğiniz Soğuksu Koyu, çevresinde herhangi bir işletmenin bulunmadığı, bu nedenle de doğasının el değmeden korunduğu nadir yerlerden biridir.

Koya girişlerde herhangi bir ücret alınmamaktadır. Çevrede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hiçbir yer yoktur. Koy kamp yapmak için elverişli bir alana sahip olsa da su ve tuvalet gibi imkânların bulunmaması burayı kısa süreli ziyaretler için daha uygun kılmaktadır. Büyük bir plaj alanı bulunmayan koy adı gibi buz gibi bir suya sahiptir. Bunun nedeni de kayaların arasından çıkan suyun oldukça soğuk olması ve bu noktadan denize karışmasıdır. Ancak bu soğukluk bunaltıcı Ege sıcaklarında ilaç gibi gelir.

Nasıl Gidilir: Soğuksu Koyu’na Ölüdeniz’den kalkan tekne turlarıyla gelinebilir. Yürüyerek gelmeyi düşünenler Kayaköy içerisinden geçip patika yol ile yaklaşık 45 dakikada varabilirler. Araçla ulaşım zor ve otopark alanı da ne yazık ki yok.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Koya inmeden önce üst tarafta bungalov konaklama yeri ve restoran bulunmaktadır. Dileyen konaklamasını buradan yapabileceği gibi, WC, duş, elektrik gibi ihtiyaçlarını da buradan karşılayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Camel Beach

Camel Beach
Fotoğraf: Serg Brandys

Fethiye’nin el değmemiş koylarından biri olan Camel Beach, karadan ulaşımın olmadığı sadece tekne turları ile ulaşımın sağlandığı mükemmel manzarası ile görenleri büyüleyen eşsiz bir yerdir. Kayalıkların üzerindeki yemyeşil ağaçlar, turkuaz rengi deniz ve küçük plaj alanı tekne turlarının mola vermesi için oldukça ideal bir noktadır. Ölüdeniz’in kalabalığından kaçıp sessiz, sakin, huzurlu bir ortamda birkaç saat dinlenip güneşlenmek için tercih edebileceğiniz koyda mükemmel denizin tadını çıkarıp harika manzaraya karşı eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Halkın kullanımına açık olan koya giriş ücretsizdir. Bakir bir doğa ile misafirlerini karşılayan koyda herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama gibi imkânlar, duş, tuvalet, soyunma kabini de bulunmamaktadır. Koya giderken yiyecek ve içeceklerinizi de yanınıza almanızda fayda var. Koyun küçük plaj alanı taşlıktır, ancak deniz dibi kumludur. Bu nedenle çok fazla tekne yanaştığında su bulanıklaşabilir. Su seviyesi hızlı derinleşmediği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ülkemizin turizm potansiyeli yüksek cazibe merkezlerinden biri olan Fethiye’de, muhteşem bir doğa içerisinde eşsiz koy ve plaj alanlarına sahip olan Ölüdeniz, yılın tüm yaz sezonu boyunca on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor. Ölüdeniz, tam anlamıyla stresten arındırıcı terapi niteliğindeki turkuaz renkli suları ile insana huzur veriyor. Bu bölgede yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sayılı güzel plaj yerleri bulunmakta. Ölüdeniz hakkında daha fazla bilgi almak için diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin