Düzce

Düzce Gezilecek Yerler | 52 Doğa Harikası Yer (Detaylı)

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında; M.Ö. 1400’lü yıllara kadar uzanan tarihi ile bölgede ilk hüküm süren Hitit uygarlığıdır. Türk hakimiyeti altına girmeden önce ise Bizans tarafından yönetilen Düzce, Osmanlı Dönemi’nde 1323 senesinde işgal edilerek topraklarına dahil edilmiştir. 1999 senesinde dek Bolu’ya bağlı kalan ilçe, meydana gelen deprem sonrasındaki çalışmaların ardından ilçe olma niteliğine ulaşmıştır. Adapazarı, Bolu, Zonguldak ve Karadeniz’in çevrelendiği Düzce’nin nüfusu 370 bin civarındadır.

Kaç günde gezilir; Düzce’yi ortalama 2 günde gezebilirsiniz.

Ziyaret Edilecek En İyi Zaman; Karadeniz ikliminin hakim olduğu Düzce’de yağış miktarı oldukça fazladır. Bu sebeple yaz ayları ziyaret etmek için en uygun zamandır.

Merkez Ulaşım; Şehir merkezine ulaşım alternatiflerinizi detaylı şekilde öğrenmek adına Düzce’ye Ne Zaman ve Nasıl Gidilir yazımıza göz atabilirsiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Düzce’de yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ne Yenir; Düzce’nin lezzetli yemeklerinden; Hamsili Börek, Hamsi Pilavı, İsli Balığı, Buğulama, Çerkez Tavuğu, Mamalika, Boşnak Böreği ve daha fazlasını Düzce’nin Yöresel Yemekleri yazımızda bulabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 25-30 TL
  • Kişi başı ortama kahve fiyatı: 5-10 TL

*Düzce Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Seyir Alanları

1- Toptepe

Burası Neresi? Gölkaya ilçesinin Göülormanı Köyü’ndeki Toptepe Piknik ve Mesire Alanı Düzce merkeze 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Halkın Şahin Tepesi olarak adlandırdığı bu tepeye 162 basamak çıkarak ulaşacak ve 45 metrekarelik gözlem kalesini göreceksiniz. Düzce Ovası’nı kuş bakışı seyredebileceğiniz en can alıcı noktalardan biridir. Burada çıkacağınız gözlem terasında göreceğiniz Efteni Gölü’nün manzarası karşısında büyülenecek, restoranda lezzetleri yemeklerinden enfes tadına bakabilirsiniz.

-Plajlar

2- Ceneviz Kalesi Plajı

Burası Neresi? Mavi bayrak almaya hak kazanmış Ceneviz Kalesi Plajı, hem tarihi hemde doğanın muhteşem birleşimini gözler önüne seriyor. Tarihi Ceneviz Kalesi’nin doğu ve batı yönlerinde olmak üzere iki tane farklı plajı bulunuyor. Bu plajlar Yalıyarlar olarak adlandırılırken, bir tanesi kıyısında yer alan mağaralar nedeniyle Fok Kayalıkları adını almıştır.

Neden Gitmeliyim? Bu halk plajı kestane, ıhlamur ve gürgen ağaçları ile bezenmiş olup dünyada ender görülen siyah inci ismindeki kum türüne sahiptir. En belirgin özelliği ise vücudunuza yapışmıyor ve kuruduğundan rahatlıkla vücudunuzdan ayrılabiliyor. Tarih desen en alası, doğa desen anlatmaya kelimeler yetmiyor üstüne bir de piknik ve mesire alanları eklenince dört dörtlük bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Akçakoca ilçesinde en fazla tercih edilme sebeplerinden biri de tüm bu özellikleri bir arada sunmasıdır.

  • Konum: Hacı Yusuflar, Ceneviz Kale ve Plajı, 81650 Akçakoca/Düzce
  • Yol tarifi al >

3- Çuhallı Plajı

Burası Neresi? Akçakoca ilçesinde bulunan Çuhallı Plajı, burada yer alan en yoğun plajıdır. Mavi bayrak ödüllü plajın çevresinde yiyecek-içecek ve sosyal tesisler bulunuyor olup plaj ve su sporları yapmak için oldukça elverişlidir. Akçakoca’da yer alan diğer tüm plajlarda olduğu gibi burada da dünyanın nadir kumlarından biri olan siyah inci bulunuyor. Temiz ve berrak suyun keyfini çıkartabilir, hemen yanı başındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmış olan park bulunuyor. Parkın içerisinde yürüyüş parkurları, çocuk oyun noktaları ve piknik yapabileceğiniz alanlar bulunuyor.

4- Paşalar Plajı

Burası Neresi? Akçakoca ilçesindeki doğal koy içinde bulunan nadir plajlardan biri olan Paşalar Plajı, yeşillikler içinde muazzam bir güzelliğe sahiptir. Bölgede nadir rastlayabileceğiniz kalın kuma sahip plaj, sessiz sakin huzurlu bir tatil arayışı içerisindeyseniz tam size göre. Deniz dalgalarının kuş seslerinin birleşmesiyle oluşan dingin atmosfer huzurun adresi.

5- Kalkın Plajı

Burası Neresi? Karadeniz Bölgesi’nin en batı ucunda yer alan Kalkın Plajı, İstanbul ve Ankara illerinin ortasında konumlanmış mavi ve yeşilin en güzel birleşiminden biri. İnce yapıdaki kuma sahip olan plajın denizi ise bir o kadar temiz ve sığdır. Sığ olması sebebiyle hem yüzme bilmeyenlerin hemde çocuklu ailelerin tercih noktası haline gelmiş durumdadır. Plajda; soyunma kabinleri ve duş imkanı mevcutken burada yer alan kafeteryadan şezlong ve şemsiye kirayabilirsiniz.

6- Kadınlar Plajı

Burası Neresi? Ceneviz Kalesi Plajı yakınındaki Kadınlar Plajı’nın pek bakımlı olduğu söylenemez. 1994 senesinden bu yana faaliyet gösteren plaj son olarak 2017 yılında yenilenerek tekrardan ziyaretçilerin hizmetine açıldı. Bu çalışmalar sonucunda tuvaletler, localar, mescit, kabin, büfe yapılarak ivme kazanmıştır. Sit alanı olarak koruma altına alınan bölge olduğu için daha fazla eklemeler yapılamamıştır.

  • Konum: Hacı Yusuflar, Kale Yolu No:33, 81650 Akçakoca/Düzce
  • Yol tarifi al >

7- Çınaraltı Plajı

Burası Neresi? Akçakoca’daki en eski plajlardan olan Çınaraltı Plajı, merkezde yer alır. Tatlı kumsalı ve gün batımının keyfini doyasıya çıkartabileceğiniz bir yer olup, adını arkasında bulunan asırlık çınar ağacından almaktadır. Merkezde yer alıyor oluşundan yeme-içme ve aklınıza gelebilecek pek çok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler yoğun olarak bulunuyor.

8- Karaburun Plajı

Burası Neresi? İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Karaburun Plajı, sığ bir kumsala sahip olup kumsalı oldukça uzundur. Bu özelliği ile çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Gelenler tarafından çadır ve karavan tatili yapabilirsiniz. Çay bahçesi, restoran ve piknik alanlarıyla hem dinlenebileceğiniz hem de vakit geçirebileceğiniz Karaburun, oldukça geniş bölgeyi kaplayan ağaçlara sahiptir.

  • Konum: Sancaklar, Karadeniz Sk., 81100 Düzce Merkez/Düzce
  • Yol tarifi al >

9- Melenağzı Plajı

Burası Neresi? Sakarya ve Düzce arasındaki sınırı oluşturan Melen Çayı’nın, Karadeniz’e kavuştuğu noktanın hemen yanı başındaki kıyısı  Melenağzı Plajı, çevresinde bulunan işletmeler açısından oldukça zengindir. Kamp alanları, otelleri moteller, pansiyonlar ve restoranlar ile keyifli bir tatil için birebir nokta. Burada yapılan tekne turları da gerçekleştirilen aktivitelerden yanızca bir tanesi olup çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

  • Konum: Karaburun, Karasu Şile Yolu No:30, 81650 Melenağzı/Akçakoca/Düzce
  • Yol tarifi al >

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Çaylar

10- Melen Çayı

Burası Neresi? Yığılca ilçesinden itibaren başlayarak Karadeniz’de son bulan çay, Düzce’nin Efteni Gölü’ne kadar olan bölüme Küçük Melen Çayı sonrasındaki bölüme ise Büyük Melen Çayı olarak devam eder. Küçük Melen Çayı, Efteni Gölü’ne 100 kilometre katederek gelir ve uzunluğu 63 kilometredir. Büyük Melen Çayı ise Karadeniz’e ulaşana dek  61 kilometre akmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Melen Çayı üzerinde rafting aktiviteleri adrenalin sevenler tarafından bilinen bir nokta haline gelmiş. Cumayeri-Dokuzdeğirmen Köyü’nün yakınından geçen Büyük Melen Nehri’nde yapılan bu doğa sporlarına oldukça uygun olup, parkurun uzunluğu 13 kilometredir. Dokuzdeğirmen Köyü’nden geçen çayın üzerinde 9 tane su değirmeni olmasından dolayı bu ismi almıştır. Yılın her mevsiminde profesyonel olarak rafting ve kano yapılabilinmektedir.

  • Konum: Dokuz Değirmen Köyü No :1 Cumayeri Kasabası Düzce, 81700 Düzce
  • Çalışma Saatleri: 09:00-23:00
  • Telefon: 0534 415 88 03
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Şelaleler

11- Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Burası Neresi? Düzce’nin Belköy Beldesi’ndeki Samandere Köyü’nde bulunan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Samandere Şelalesi, 10 hektarlık bir alanı kapsıyor olup bölgedeki tüm akarsular  Uğursuyu ile birleşerek Efteni Gölü’ne ulaşıyor ve oradan da  Büyük Melen suyu ile kavuşarak Akçakoca sınırlarından geçerek Karadeniz’e dökülmektedir. Etrafında çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi jeolojik özelliklerin ve anıt ağaçların yer aldığı bitki örtüsüne sahip olup, Türkiye‘de tabiat parkı olarak tescil edilen ilk yerdir.

Neden Gitmeliyim? Tabiat olaylarının gerçekleşme sebebiyle tabiat anıtı statüsünü almıştır. İçerisinde bulunan mesire ve piknik alanlarında piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, kamp alanlarında doğa ile iç içe kalabilirsiniz. Tam bir keşif alanı olarak görebileceğiniz Samandere Şelalesi’nin şarıl şarıl akan sesiyle mest olacak şehrin gürültüsünden uzaklaşarak keyifli bir gün yaşayacaksınız.

  • Konum: Yanık, Samandere Köyü İç Yolu, 81100 Derdin/Düzce Merkez/Düzce
  • Giriş Ücreti: 5 TL
  • Giriş Saatleri: 08:00-20:00
  • Telefon: (0380) 524 94 33
  • Yol tarifi al >

12- Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı

Burası Neresi? Aydınpınar Köyü içerisinde bulunup aynı ismi taşıyan Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, Düzce merkeze 10 kilometre uzaklıktadır. Güzeldere ve Samandere Şelaleleri arasındaki yol üzerinde yer alan şelalede, art arda beş şelale kümesi dökülmektedir. Arabanız ile yolculuk edecekseniz yol boyu oldukça rahat bir asfalttan ilerleyeceksiniz, ayrıca tabiat parkının içerisinde otopark alanı da mevcut. Üstelik herhangi bir ücret ödemenize gerekte yok.

Neden Gitmeliyim? Gürgen, meşe, kestane gibi orman ağaçları arasında konumlanan bu doğa harikasında, yer alan yürüyüş parkurları oldukça önemli bir yere sahip olup, acemi veya profesyonel farketmeksizin her insanın yürüyebileceği orta ve üstü parkurları mevcut. Bunun yanında fotoğraf safarisi ve kamp içinde uygun bir yerdir. Şelalenin önünde suyun döküldüğü gölete girenler bile oluyor. Suyun çok soğuk olmadığını belirtmeliyim. Taşlık bir yer olduğu gibi hem ayağınızın kesilmemesi hemde kaymamak için dikkatli olmanız gerekiyor.

  • Konum: Yılankaya, 81100 Aydınpınar/Düzce Merkez/Düzce
  • Giriş Ücreti: 4 TL
  • Yol tarifi al >

13- Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Burası Neresi? Gölkaya ilçe sınırları içerisinde yer alan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, 22 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Merkeze 18 kilometre uzaklıkta yer alan park, 1993 senesinde mesire alanı niteliğini aldıktan sonra 2011 senesinde ise Tabiat Parkı alanı olarak tescil edilmiştir. Güzeledere Köyü’nden geçen Bıçkı Deresi üzerindeki şelale, 120 metre yükseklikten dökülmektedir. Kayın ve gürgen ağaçlarının harikulade görüntüsünün arasından heybetle dökülen su kartpostal görüntüsünü aratmıyor.

Elmacık Dağı’na kadar uzanan şelale ve etrafı ilgi çekici yerler arasında önemlidir. Kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, arap sümbülü, karayemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç,kantaron otu, kardelen, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler ile çevrelenmiş bir doğa harikasıdır. Yaklaşık 135 metre yükseklikten dökülen Güzeldere, Türkiye’deki sayılı büyük şelalelerindendir.

Neden Gitmeliyim? Orman içi düzenlenmiş olan piknik alanları ve yürüyüş parkurları ile en önemli yerler arasında yerini alan Güzeldere  Şelalesi Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü, kampçılık, bisiklet, foto-safari aktiviteleri için oldukça elverişlidir. İçerisinde konaklayabileceğiniz ve yiyecek içecek hizmeti alabileceğiniz alanlar mevcuttur. Buranın tadını en güzel ilkbahar ve sonbahar aylarında çıkartabilirsiniz. Renklerin oluşturduğu muhteşem görüntüyü söylemiyorum bile. Her biri farklı tonda olan bu renkler adeta bir tablo gibi. Eğer buradaki bambu ve köy evlerinde konaklamak isterseniz günlük 150 TL civarı bir ücret ödeyerek kalabilirsiniz.

  • Konum: Deli Mehmet, 81800 Güzeldere/Gölyaka/Düzce
  • Giriş Saati: 08:00-18:00
  • Giriş Ücreti: 5 TL
  • Telefon: 0530 685 02 81
  • Yol tarifi al >

14- Aktaş Şelalesi

Burası Neresi? Ankara ve İstanbul’un sahil ile kesiştiği noktada yer alan Düzce ilçesinin Akçakoca ilçesindeki Aktaş Köyü sınırları içerisinde, bulunduğu bölgeyle aynı adı taşıyan şelale şehir merkezine 55 kilometre uzaklıktadır. Yaz aylarında deniz turizmi için gelen ziyaretçilerin önemli keşif noktalarından biri olan Aktaş Şelalesi, yaklaşık olarak 50 metre yükseklikten akmaktadır. Bu yükseklikten düşen suyun sesi ve çevresini güzelleştiren yeşillikler içinde ortaya muazzam bir görüntü çıkartıyor. Akçakoca ilçesinin 10 kilometre uzunluğundaki önemli yürüyüş rotalarından biri olup,  trekking, foto-safari gibi doğa sporları için oldukça elverişlidir. Yürüyüş yolunda çoğunluklu olarak dere kenarlarından geçecek zorlu bir parkurla karşılaşacaksınız. Yol şelaleye vardığınızda son bulur.

  • Konum: Akcakoca, Aktas Selalesi Kayadibi Mahallesi 81650 Hemşin Köyü/Akçakoca/Düzce/Türkiye
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Telefon: 0380 524 94 33
  • Yol tarifi al >

15- Yoğunpelit Mengen Şelaleleri

Burası Neresi? Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan Yoğunpelit Köyü, merkeze yaklaşık 56 kilometre uzaklıktadır. Yer aldığı köyün adını taşıyan Yoğunpelit Şelalesi içerisinde yer alan doğal güzelliklerin eşliğinde trekking, foto-safari, piknik gibi aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm doğal güzelliklerinin yanında  eko-köy olma potansiyelini taşımaktadır.

16- Saklıkent Şelalesi

Burası Neresi? Yığılca sınırları içerisinde yer alan Yağcılar Köyü’nde yer alan Saklıkent Şelalesi, Yedigöller güzergahında merkez ilçeye 45 kilometre uzaklıktadır. Keşfi yeni yapılan Saklıkent’te, “Yığılca Saklıkent Şelalesi Peyzaj Projesi” kapsamında çalışmalar yapılarak piknik ve mesire alanı olarak kullanılması sağlanmıştır.

17- Harmankaya Şelalesi

Burası Neresi? Düzce‘deki Cumayeri ilçesindeki Harmankaya Köyü’nde yer alan Harmankaya Şelalesi, merkez ilçeye 11 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Cumayeri – Dokuzdeğirmen Köyü’nün hemen yanından geçen Büyük Melen Nehri üzerindeki 13 kilometre uzunluğundaki parkuru ile dikkat çeken rafting noktasına 5 kilometre mesafededir. Adeta gizli bir cennet olan Harmankaya Şelalesi, kendi harika görüntüsü bir yana dursun 700 metrelik orta zorluğa sahip yürüyüş parkuru ile doğa yürüyüşleri için bire bir nokta. Ayrıca Foto safari içinde uygun olduğunu belirtmeliyim.

18- Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire Alanı

Burası Neresi? Akçakoca ilçesinde bulunan Sarıyayla Köyü sınırları dahilindeki Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire alanında şelaleye karşı keyif içinde bir piknik yapabilir, doğanın kalbine doğru yürüyüşler gerçekleştirebilir ve gözünüze çarpan noktaları fotoğraflayabilirsiniz. Bakanlık tarafından yapılan ‘”Akçakoca Sarıyayla Şelalesi Peyzaj Projesi” çalışmalarının sonucunda; seyir terası, tuvalet, oturma noktaları ve çevre  düzenlemeleri yapılarak geliştirilmiştir.

  • Konum: Sarıyayla/Akçakoca/Düzce

-Tabiat Anıtları

19- Kayadibi Porsuk Ağacı Tabiat Anıtı

Burası Neresi? Düzce’nin Gökçeağaç Köyü’nde yer alan Kayadibi’ndeki ormanlık alanda bulunuyor. 27,5 metre boy, 1.90 metre çapı ve 4.80 metre çevre genişliğine sahip Porsuk Ağacı 775 yaşlarındadır. 2002 yılında tescil edilen alan  1000 metrekaredir.

20- Paşabükü Dişbudak Ağacı Tabiat Anıtı

Burası Neresi? Düzce, Paşabükü mevkiinde yer alan ormanlık alandaki 110 yaşında olan Dışbudak Ağacı 46 metre boyunda, 1 metre çapında ve 3 metre genişliğindedir. 2002 senesinde tabiat anıtı olarak koruma altına alınmıştır.

  • Konum: Çayırcık, Kırık/Yığılca/Düzce
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

-Parklar

21- Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı

Burası Neresi? Yığılca ilçesinin Karakaş ve Hoca Köyü sınırlarında yer alan Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı güzergahında bulunuyor. Daha ulaşılabilir bir noktada yer alan tabiat parkı, Düzce’ye 55 kilometre mesafededir. Kanyon içerisindeki orman alan; göknar, kayın, karaçam ve meşe ağaçları ile süslenmiş şekilde olup içerisinde pek çok büyüklü küçüklü göl ve şelaleler ile bezenmiş durumdadır. Dinlenme alanları, berrak suları, seyir gözlem noktaları ile ilgi çekici bir yer haline dönüşmüştür. Doğa yürüyüşleri, piknik, balıkçılık, kanyon tırmanışı ve kısa bisiklet gezileri için oldukça idealdir.

22- Demirciönü Tabiat Koruma Alanı

Burası Neresi? Akçakoca ilçesinde yer alan Demirciönü Tabiat Koruma Alanı, 1994 senesinde tescil edilerek koruma altına alınmıştır. 430 hektar büyüklüğündeki bir alanı kapsıyor olup, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 numaralı orman bölümlerinden oluşuyor. Bölge içerisinde; kayın, gürgen, kestane, meşe ağaçlarını barındıran el değmemiş doğasıyla zengin bir alt flora ve fauna potansiyeline sahip orman ekosistemi özelliği göstermesidir.

23- Değirmentepe Köyü Piknik ve Mesire Alanı

Burası Neresi? Gölkaya ilçesinin Değirtepe Köyü’nde yer alan piknik alanı, merkeze 5 kilometre mesafede bulunuyor. Aksu Deresi kıyısındaki mesire alanı, kavlan ağaçlarının gölgesinde keyifli vakit geçirmek için oldukça uygundur. Piknik alanlarının yanı sıra çocuk oyun parkı ve tuvaletlerde mevcut.

24- Gırgın Çayırı Piknik ve Mesire Alanı

Burası Neresi? Kaynaşlı ilçesine 2,5 kilometre uzaklıktaki Gırgın Çayırı piknik ve mesire alanı içerisinde;  çocuk oyun parkı, kamelya, piknik alanları, tuvaletler ve yöresel yemekler tadabileceğiniz bir de restoran bulunmaktadır. Ayrıca burası trekking ve dağ bisikleti için oldukça elverişlidir.

  • Konum: Hendanoğlu, 81900 Darıyerihasanbey/Kaynaşlı/Düzce
  • Yol tarifi al >

25- Cumayanı Piknik Alanı ve Mesire Alanı

Burası Neresi? Akçakoca’ya 3 kilometre uzaklıkta yer alan Cumayanı Piknik ve Mesire Alanı, barındırdığı asırlık ulu çınar ağaçları ve akarsuyuyla harika bir dinlenme yeridir. Piknik alanı olarak düzenlenen bu alanda Selçuklu Dönemi’nden kalma tarihi hamam kalıntısı, tarihi Evliya Cami ve Evliya Ahmet Dede Türbesi ile ilgiyi üzerine çekmektedir. Trekking ve fotoğraf çekimi için uygun olup alabalık ve yöresel yemek isteyenler içinde bir restoranı bulunuyor.

26- Yazlık Köyü Piknik ve Mesire Alanı

Burası Neresi? Düzce’nin Gölkaya ilçesinde yer alan Yazlık Köyü Piknik ve Mesire Alanı, ilçeye 3 kilometre uzaklıkta olup bölgede yapılan “Gölyaka Yazlık Köyü Mesire Alan Projesi” çalışmaları kapsamında çam ağaçları altında yapabileceğiniz muazzam keyifli bir piknik aktivitesi sizi bekliyor. Alanda doğal kaynak suyu çeşme ile bir de tuvalet bulunuyor.

27- Kurugöl Tabiat Parkı

Burası Neresi? Toplamda 21 hektarlık bir alanı kapsayan tabiat parkı içerisinde bir göl olup, 2004 yılında mesire alanı, 2011 yılında ise tabiat parkı olarak tescillenmiştir. Etrafı; kayın, meşe ve gürgen ağaçlarıyla çevrelenmiş göl, foto-safari, sportif olta balıkçılığı, kampçılık gibi aktiviteleri yapmak  için oldukça elverişlidir.

28- Akkaya Köyü Piknik ve Mesire Alanı

Burası Neresi? Akçakoca ilçesinin Akkaya Köyü’nde yer alan piknik ve mesire alanı Karadeniz Ereğli yolu üzerinde konumlanıyor. Orman içerisinde kısa bir yürüyüşün ardından bölgenin en dikkat çeken yeri Akkaya Plajı’na ulaşabilirsiniz. Piknik alanının içerisinden geçen derenin harikulade güzelliği oldukça mest edici. Trekking yapmak, fotoğraf çekmek ve çadır kampı kurmak için uygun özelliklere sahiptir.

-Göller

29- Efteni Gölü

Burası Neresi? Elmacık Dağı’nın yamaçlarında Düzce Ovası’nın akarsu ağı ile birleşip Büyük Melen kanalı ile Karadeniz’e kavuştuğu ekolojik bir sistemin can alıcı noktasıdır. Gölkaya sınırları içerisinde yer alan göl, Düzce’ye 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Etrafını saran zengin bitki örtüsü, ve su kaynaklarıyla göçmen kuşları ağırlayan nadir merkezlerden sadece biridir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 1992 senesinde av ve yaban hayatını koruma altına almak, göçmen kuş türlerinin yollarını güvende tutmak, barınma ve beslenme ihtiyaçları için gerekli koşulları sağlamak amacıyla koruma altına alınarak avlanma yasaklanmıştır.

Koruma alanının içerisinde sazlık alanlar, bataklıklar ve başta su kuşları olmak üzere farklı türden zengin bir hayvan hayatının barınması için olanak sağlamaktadır. Gölün en önemli faunası su kuşlarıdır. İçerisinde 35’i kalıcı olmak üzere 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Kalıcıların arasında; leylekler, yaban ördekleri, tepeli beyaz balıkçıllar, angıt, sakarmeke ve kuğular gölün gediklilerinden olup kolay görünenler arasında yer almaktadırlar.

Avrupa‘da yaşayıp güney yönüne inmeyen bazı göçmen kuşların kuluçka ve kışlama alanıdır. Bu sebeple mevsim değişikliklerinden pek çok sayıda kuşa çeşidine rastlanmakatdır. Efteni Gölü koruma alanında bulunan diğer kuş türleri ise; nesli tükenme tehlikesi altında olan kuğu,  mezgeldek, toy, turna, sibirya kazı, küçükkarabatak, bozördek,  kaşıkçın, çıkrıkçın, potansiyel tehdit altında olanlar ise, yeşilbaş, fiyu, bekri, kılkuyruk, mazar, pasbaş, elmabaşdır.

Kuş türlerini izleyebilmeniz adına bir tane seyir terası bulunan Efteni Gölü üzerinde nilüfer çiçekleriyle göz dolduran bir görüntü oluşturuyor. Sazlık alanlarıyla kuşları saklarken fotoğraf ve kuş gözlemciliğine alan yaratmaktadır. Kuşların yanında ender bitki türlerini de içerisinde barındıran göl alanında beş farklı bitki kuşağına sahiptir. Bunlardan bazıları; nilüfer, süsen, düğün çiçekleri, kamış, nane, kızılağaç, su mercimeği bitkilerinin yanı sıra; söğüt, dişbudak, çınar gibi sucul karakterli ağaçlar da göze ilk çarpan bitkilerdendir.

  • Konum: Cevizlik, 81800 Hamamüstü/Gölyaka/Düzce
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

30- Çamlıpınar Göleti

Burası Neresi? Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde yer alan Çamlıpınar Göleti merkeze 10 kilometre mesafededir. Toplamda 9 hektarlık bir ormanlık alanı kapsayan gölette;  piknik, çadır kampı, doğa yürüyüşü, bisiklet ve foto safari aktiviteleri için oldukça elverişlidir. Su ve tuvalet gibi ihtiyaçlarında mevcut olduğunu belirtmeliyim. Sık ağaçlarla bezenmiş bu bölgede oksijene doyamayacaksınız.

31- Hasanlar Baraj Gölü

Burası Neresi? Hasanlar Baraj Gölü yer aldığı Yığılca ilçesinde; mağaraları, bal ormanları, şelaleleri, bereketli toprakları ve doğal güzellikleri yanında Yedigöller’e olan yakınlığı ile de önemli turizm noktalarından biridir. Oldukça büyük ve bir o kadar güzel olan Hasanlar Gölü boyunca devam eden yolun kenarında piknik yapabilirsiniz. Gölü saran yeşillikler her mevsim büründüğü renk tonlarıyla oldukça etkileyici. Ormanın derinliklerine doğru yürüyüş yapabilirken, baraj gölünde ise balık avlayabilirsiniz. Tüm bunların yanında kano ve yelken gibi su sporlarını gerçekleştirebilirsiniz.

-Mağaralar

32- Sarıkaya Mağarası

Burası Neresi? Yığılca ilçesine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Sarıkaya Köyü’nde konumlanan ve bulunduğu yer ile aynı ismi taşıyan mağara  Paleosen-Alt Eosen yaşlı kireç taşları ile eğimli olacak şekilde gelişmiştir. Yarı aktif olan fosil mağara, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Batı Karadeniz’deki en büyük mağara olma özelliğini taşıyan Sarıkaya, kireçtaşları ve kumtaşların da derine doğru kazılma ile oluşmuş olup aynı zamanda bir su geçiş yoludur.

Neden Gitmeliyim? Uzunluğu yaklaşık olarak 717 metre olan mağaranın ana salonu 510 metre, genişliği ise 80 metredir. Galeride iki gelişim zamanına ait fosil ve genç damlataşları bulunmaktadır. Ortasından Aksu Çayı’nden gelen dereden küçük bir şelale ve ikinci evreye ait bir kanyon-vadi bulunmaktadır. Dikit, sarkıt ve bölümlü odalardan oluşan bu mağaranın girişi sarmaşıklarla kaplı olup, girişi sarmaşıklarla örtülüdür. Kamp ve kaya tırmanışı için oldukça elverişlidir. Yürüyüş yapmayı tercih ederseniz, Yığılca-Sarıkaya Mağarası arasındaki 12 kilometrelik çam ağaçları ve bağ bahçeleri ile bezenmiş parkurda uzun yürüyüş tecrübesini deneyimleyebilirsiniz.

33- Fakıllı Mağarası

Burası Neresi? Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yer alan Fakıllı Mağarası, kendisi ile aynı ismi taşıyan Fakıllı Köyü’nde yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Bakanlığı’nca birinci derece sit olanı olarak koruma altına alınan mağaranın toplam uzunluğu 1017 metre olup giriş yapılabilecek bölüm yalnızca 350 metredir. İçerisinde doğal özellikleri taşıyan mağara; galeriler, sarkıt ve dikitlerden oluşmaktadır. Beyaz odası ile ön plana çıkan mağara damlataş bakımından zengin olup, yağmur yağdığı dönemlerde büyük oranda su girişi olmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Yarı aktif olan mağara, yüzeye yakın olması nedeniyle yaz-kış mevsimlerinde önemli derecede farklılık gösteren nemli, sıcak ve serin bir havayı içerir. Denilene göre mağaranın havası nefes darlığı çeken ve astım hastalığı olan kişilere iyi geldiği bilinmektedir. Etrafında yapılan düzenlemeler sonucunda piknik yapma imkanına sahipsiniz. Tavan arasından sızan sular zemini kaygan hae getirdiği için bastığınız yerlere dikkat etmenizde fayda var.

  • Konum: Fakıllı Köyü İç Yolu, 81650 Fakıllı/Akçakoca/Düzce
  • Giriş Ücreti: 3 TL
  • Giriş Saati: 08:00-20:00
  • Telefon: 0542 839 01 22
  • Yol tarifi al >

-Kanyonlar

34- Kurugöl Kanyonu

Burası Neresi? İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta yer alan Kurugöl Kanyonu, Akçakoca’da yer almaktadır. Akarsu boyunca kolay ve zor derecelerden oluşan parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Keşfetmeyi seveler için huzurlu ve muazzam havası ile görülmeye değer bir nitelik taşıyor. Burada gerçekleştirebileceğiniz aktiviteler arasında;  trekking, foto-safari, kaya tırmanışı yer alıyor.

-Yaylalar

35- Torkul Yaylası ve Göleti

Burası Neresi? Düzce’nin Uğurlu Köyü’nde bulunan Torkul Göleti ve Yaylası, 1252 metre yükseklikte konumlanıyor olup volkanik çöküntünün meydana gelmesi sonucu 5 bin metrekarelik alanı kapsayan bir gölet oluşmuştur. Toplam alan 78 bin 801 metrekare olan göletin etrafında; kayın, karaçam, köknar, kestane, akçaağaç, gürgen gibi ağaçlar sarıyor olup yarattığı görüntü ile adeta bir tablo gibi görünüyor. Bu güzel doğanın kucağında piknik, foto-safari, çadır kampı, olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Bunun yanında Torkul ve Odayeri yaylalarının aradındaki 6 kilometrelik yürüyüş parkurunda trekking turları yapabilirsiniz.

36- Topuk Yaylası Ve Göleti

Burası Neresi? Kaynaşlı’nın ilçesinin Bıçkınyanı Köyü’nde bulunan Topuk Yaylası merkeze 38 kilometre uzaklıktadır. 1280 metre olan rakıma sahip olan yaylanın sahip olduğu sarıçam, köknar, kayın gürgen ağaçlarının göl ile buluşmasıyla birlikte mükemmel bir manzara sizleri karşılıyor. Mekanın sahibi olan kuşların sesleri hoş bir dinleti sunuyor. Patika yollarda bisiklet sürebilir, göletin çevresinde kamp kurabilir, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, foto-safari ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Dağdan gelen kaynak su ile beslenen gölete, yaylayla bir bütünlük oluşturarak ilgiyi üstüne çekmeyi her zaman başarıyor. Aynalı sazan, kadıncık ve Hollanda Sarısı gibi balık türleri yaşamakta olan gölette olta balıkçılığı yapma imkanınız da bulunuyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün desteği ile faaliyete açılan Topuk Yaylası Tesisi her tarafı ağaçlarla çevrelenmiş olup, UEFA şartlarına uygun olarak spor ve eğlence aktiviteleri için pek çok imkan sunuyor.

37- Odayeri Yaylası

Burası Neresi? Çınardüzü Köyü sınırlarında bulunan Odayeri Yaylası, merkeze 28 kilometre kadar uzaktadır. 8 hektarlık bir alanı kapsayan yayla, 1220 metre yükseklikte konumlanıyor. El değmemiş güzelliğe sahip olup burada; yıllardır var olan ağaçların altında kamp yapabilir, trekking turları gerçekleştirebilir, balık avlamaya uygun derelerde balık tutabilir, ata binebilir ve dağ bisikleti gibi nice spor etkinliklerini yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Son zamanlarda yaylalarda çeşitli etkinlikler düzenlenerek, dikkatleri üzerine çekmektedir. Yerel halk tarafından tertip edilen şenlikler hariç, dört mevsim yapılan off road oyunları da oldukça ilgi çekmektedir.

  • Konum: Odayeri Yaylası, 81100 Fındıklı Aksu/Düzce Merkez/Düzce
  • Yol tarifi al >

38- Sinekli Yaylası

Burası Neresi? Düzce merkeze 33 kilometre uzaklıktaki Sinekli Yaylası’na Samandere Köyü ve Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı güzergahı üzerinden ulaşılmaktadır. 1450 metre rakımdaki yayla, 100 dekar genişliğindeki alanı kapsıyor. Her sene temmuz da gerçekleştirilen ve düzenli hale getirilen Sinekli Yayla Şenliklerine yoğun derecede katılım sağlanmaktadır. Sinekli Yaylası’ndan başlayarak Yenisefaköy Yaylası’ndan geçerek Doruk Yaylası’na ulaşıyorsunuz. Kolay sayılabilecek bu parkurda yol üzerinde su yok ancak yaylaların içinde çeşmeler mevcut. Burada ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer bulunmadığından gerekli olan tüm malzemeleri yanınızda getirmenizi öneririm.

39- Kardüz Yaylası

Burası Neresi? Gölkaya ilçesinde yer alan Kardüz Yaylası, Düzce’ye 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Deniz seviyesinden 1830 metre yükseklikte olan yaylanın toplam alanı 180 hektar kadardır. Yayla bakanlar kurulu kararıyla gelişim bölgesi olarak ilan edilmiş olup, ilan edilmiştir.

Neden Gitmeliyiz? Kış turizminin gözdesi olmaya aday yayla, Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi ile aynı özellikleri taşımaktadır. Kış ayında yapılacak olan sporların haricinde; jeep safari, foto safari, dağ bisikleti, trekking, at binme ve kampçılık aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz. Düzce’deki mühim yürüyüş rotalarından biri olan Kardüz Yaylası, Aksu Deresi’nden başlayarak yaylaya kadar devam eden 24 kilometrelik bir parkura sahiptir. Çeşitli endemik bitki türlerinin barındığı yolda yürüyüş konusunda deneyimli ve yollara hakim kişiler tarafından yürümeye oldukça uygundur.

40- Sakarca Yaylası

Burası Neresi? Bir bölümü Bolu‘da bir bölümü ise Düzce’de olan Sakarca Yaylası, 1550 metre rakımı sahip olup doğanın lütfetmiş olduğu bir güzelliktir. Doğu kısmında çam ağaçları yer alırken batı kısmında ise kayın ormanı bulunan yaylada aralık olmaksızın kekik kaplıdır. Göz alabildiğince yeşillikle kaplı olan yayla yürüyüş yapmak için oldukça ideal. Buradan  Bolu Obası Yayla Evleri ve biraz daha ilerideki Mangırlar Yaylası‘nın yüksek tepelerini görebilmeniz mümkün. Yaylada büyük bir ağaç ve altında da bir salıncak bulunuyor. Mutlaka binmelisiniz, kendinizi uçuyor gibi hissedeceksiniz.

41- Balıklı Yaylası

Burası Neresi? Gülormanı Köyü sınırları içerisindeki Elmacık Dağları üzerinde yer alan Balıklı Yaylası, 1400 metre yükseklikte 46 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Etrafı gürgen, çam ve kayın ormanlarıyla kaplı olan yaylada huzuru tadabileceğinizi garanti edebilirim. Tam ortasından geçen su kaynağı ile ilgi çeken yaylada; kamp, doğa yürüyüşü, foto-safari gibi etkinlikleri gerçekleştirebilmeniz için uygundur.

  • Konum: Büyükcami, Balıklı Yaylası, 14800 Mudurnu/Bolu
  • Yol tarifi al >

42- Hera Yaylası

Burası Neresi? Düzce Aktarlar Köyü içerisinde yer alan Hera Yaylası, 1500 metre rakıma sahip yaylaya ulaşım oldukça kolaydır. Burada yapabileceğiniz bazı aktiviterler arasında;  piknik, çadır kampı, foto-Safari, doğa yürüyüşü, dağcılık, dağ bisikleti bulunuyor. Köknar, kayın,  gürgen ve sarıçam ağaçlarıyla bezenmiş yayla şehrin stresli yaşamından sıyırılıp kafa dinlemek için bire bir nokta.

43- Derebalık Yaylası

Burası Neresi? Aydınpınar Köyü içerisinde yer alan Derebalık Yaylası, 1400 metre rakıma sahip olup 12 hektarlık bir alana sahiptir. Yaylada; çadır kurabilir, piknik yapabilir, atla gezintiye çıkabilir, trekking yapabilir, dağcılık ve dağ bisikleti seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

44- Yörükler Yaylası

Burası Neresi? Kaynaşlı ilçesiin Darıyeri Yörükler Köyü’nde yer alan Yörükler Yaylası 4 hektarlık bir alana sahip olup 475 metrelik bir rakımdadır. Düzce’ye 15 kilometre mesafede bulunan yaylada, her sene düzenli olarak kamp ve off-road oyunları ile dikkat çekmekte. Hızı ve gösteriyi sevenler için kurulan parkurlar, yarışlar için oldukça el verişli olup bunun yanı sıra kamp, trekking, foto safari etkinliklerini gerçekleştirebilirsiniz.

45- Kocayayla

Burası Neresi? Düzce merkezde bulunan Kocayayla, 35 kilometre mesafede yer alır. 1450 metre rakımda konumlanan yayla 86 metrelik bir alanı kapsamaktadır. Burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle yanınıza ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ihtiyaçları getirmeniz gerekiyor. Heybetli çam ağaçlarının gölgesinde, kamp yapmak size keyif verecek. Gözünüze hoş gelecek çok fazla noktayı fotoğraflayacak, bol oksijenli bir trekking yolculuğuna çıkabilirsiniz.

46- Pürenli Yaylası

Burası Neresi? Gölkaya ilçesinde bulunan Pürenli Yaylası, 1400 metre rakıma sahip ve Düzce’ye 28 kilometre uzaklıktadır. Güzeldere Şelalesi ve Efteni Gölü yolları üzerinden buraya ulaşabilirsiniz. Bin bir çeşit renk tonlarını görebilecek, kuş seslerinin su sesi ile birlikte yarattığı senfoni ile ruhunuz doyacak.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Aquaparklar

47- Düzce Aquapark

Burası Neresi? Adapazarı- Bolu yolu güzergahında bulunan Düzce Aquapark, yaz aylarında Düzcelilerin eğlence yeri haline gelmiş. Mayıs ve eylül aylarında hizmet veren parkta; 1.40-1.60 metre derinliğinde 550 metrekarelik relax havuzu yanında tavşan, fil, yılan kaydırakları ve fıskiyeleri ile 250 metrekarelik ve 0,4-0,6 metre derinliğinde çocuk havuzu bulunuyor olup, 1.2 metre derinliğinde de kaydıraklı havuzları da yer alıyor. Adranelin tutkunları için rafting kaydırağı, kapalı tünel kaydırağı, kalabalık aileler için çoklu kaydırak, kara delik kapalı kaydırağı, botlu turbolance, uzay deliği ve çocuk kaydırakları Düzce Aquapark’ta sizler için yerini almış bekliyor.

  • Konum: Merkez, Çerkes Taşköprü Mevki, D-100 Karayolu, 81100 Düzce
  • Giriş Saatleri: 10:00-18:00
  • Telefon: 0507 313 70 07
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Lunaparklar

48- Melen Su Park

Burası Neresi? Tam bir aile merkezi olan Melen Su Park, yaklaşık olarak 100 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Bu alan içerisinde; basket, voleybol, tenis kortları ve lunapark mevcut. Dilediğiniz gibi eğlenceli vakit geçirebilir günün tadını çıkartabilirsiniz. Belediye otobüsleri ile de rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

  • Konum: 81100 Mamure Köyü/Düzce Merkez/Düzce Merkez/Düzce
  • Yol tarifi al >

*Yakınındaki Gezilecek Yerler

49- Akçakoca

Burası Neresi? Düzce’nin en büyük ilçesi olup, Karadeniz Bölgesi’nin en batı ucunda yer almaktadır. 36 kilometre uzunluğundaki geniş kumsallara sahip Akçakoca, İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerinin arasında konumlanmaktadır. 1950 yıllarında deniz ve karavan turizmi ile ön plana çıkan Akçakoca, Düzce’nin denize olan kıyısıdır. Mavi bayraklı plajları, dünyaca ünlü kumu, balıkçı barınakları, mevsimine göre balıkları, tarihi yapıları, şelaleleri, mağaraları piknik ve mesire alanları ile her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Mavi bayrak alma niteliğini taşıyan plajlarından dilediğiniz gibi yüzüp güneşlenirken, Ceneviz Kalesi’nin piknik alanlarında piknik yapabilir, burada yapabileceğiniz çok seçenekli spor alternatiflerini deneyimleyebilir ve yöresel yemeklerinin tadabilirsiniz. Etrafı kestane, meşe, kayın, ıhlamur ağaçlarıyla çevrelenmiş güzide ilçenin en ünlüsü olan Çınar Caddesi oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Şehre 15 kilometre uzaklıkta bulunan Hemşin Cami, kendisiyle aynı adı taşıyan Hemşin Köyü’nde yer alıyor. 150 yıllık tarihi geçmişe sahip cami, iki katlı yapıda olup tamamen ahşaptan malzemelerden yapılmıştır. 1012 metre uzunluğundaki Fakıllı Mağarası, Düzce’ye 9 kilometre uzaklıkta yer alırken ziyarete açık olan 350 metrelik kısmını gezebilirsiniz. Damlataş oluşumları ile ünlü mağara nefes darlığı çeken ve astım hasta olan kişilere iyi geldiği bilinmektedir.

Tarih ve doğanın muhteşem birleşimi olan Ceneviz Kalesi, Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir. Yapılan çalışmalar ile turizme kazandırılan kale sahip olduğu manzarası ve piknik alanlarıyla keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Koruma altına alınmış olan Samandere Şelalesi, Akçakoca’da gezebileceğiniz en muhteşem doğa harikası diyebilirim. Trekking yapmak için en uygun noktalardan biri olan Kurugöl Kanyonu, mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri.

*Akçakoca ile Düzce arası 46 kilometredir. 

50- Saz Köy – Tekir Köy Evi

Burası Neresi? Kaynaşlı ilçesinde el değmemiş doğası ile önemli bir turizm noktası haline gelmiştir. Düzce Ovası’nın bir uzantısı olan vadi üzerinde Düzce’ye yanızca 15 kilometre uzaklıktadır. Kültürel yaşam şekilleriyle farklı bir tatil seçeneği sunan Saz Köy, köy hayatını deneyimlemek isteyen turistler tarafından köy içine yapılmış olan 90 senelik Tekir Köy Evi burada kalmak isteyenlere hizmet etmektedir.

Neden Gitmeliyim? Hem doğasında hem bahçesinde yer alan çiftlik hayvanları, kış aylarında tüten sobaları, şömine karşısında yenen yemekler ve nostaljik atmosferi ile gelenleri memnun ediyor. Farklı lezzetler arayışında olanlar için Abhaz yemeklerinin de yapılıp sunulduğu Tekir Köy Evi’nde mideniz şenlenecek. Huzurlu bir tatil için en ideal nokta diyebilirim. Dilerseniz bahçesinde çadır ve karavan kampı yapabilir, yüzlerce kare fotoğraf çekebilir ve uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

*Saz Köy ile Düzce arasındaki mesafe 24 kilometredir. 

51- Kültür Park

Burası Neresi? Yemyeşil doğası, yaylaları, şelaleleri, ormanları ve gölleriyle Gölkaya ilçesi sınırlarındaki Kültür Park, 790 metrekareyi kapsamaktadır. Bu alan 2007 senesinde Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Havacılık sporlarının yapıldığı Kültür Park aynı zamanda  piknik ve mesire alanı, karavan ve çadır kampı, trekking, bisiklet ve foto safari gerçekleştirmek için elverişlidir.

*Düzce ile Kültür Park arası 344 metredir. 

  • Konum: Fatih, 81800 Gölyaka/Düzce

52- Kartalkaya

Burası Neresi? Köroğlu Dağları üzerinde yer alan Kartalkaya’da 1850 – 2200 metrelik alanda kayılabilinmektedir. Merkez Köroğlu’nun en tepe noktasına kurulmuş olup epeyce geniş bir manzarayı kapsıyor. Ormanlık alanların içinde bulunan pistlerde kayak yapmanın keyfi ayrı bir güzel. Türkiye’de bulunan en kaliteli beş kayak merkezleri arasında yerini alıyor. 13 pisti bulunan kayak merkezinde kış aylarında 3 metre kalınlığında kar görülürken tüm profesyonel olarak yapanların tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bölgede; Kaya Otel’lerinin üç, Kartal Otel’lerinin ise iki otel bulunuyor. Toplamda 2 bin kişilik yatak kapasitesine sahip olan bu otellerde kayak merkezine biraz daha uzak noktalarda da kalabilirsiniz.

*Kartalkaya ve Düzce arası 80 kilometredir.  

*Yapılacak Şeyler

-Yapmadan Dönme

  • Doğa harikası Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı’nı Görmeden,
  • Melen Nehri’nde çılgın rafting deneyimini tatmadan,
  • Akçakoca’nın mavi bayraklı plajlarında denize girmeden,
  • Tarihi Ceneviz Kalesi’ni görmeden,
  • Efteni Gölü’ne gitmeden,
  • Yeşillikler içindeki Topuk Yaylası ve Göleti’ni Görmeden, DÖNMEYİN!

*Tarihi Yerler

M.Ö. 1390-800 yıllarına dayanan Düzce’de Hititliler tarafından başlayan yaşam, Bizanslılar ve ardından Orhan Gazi’nin komutanı Konuralp Bey tarafından Osmanlı topraklarına dahil edilmiştir. Şehirde bulunan çoğu tarihi yapı Cenevizlilerden kalmış olup bunun yanında, Osmanlı döneminden kalan köprüler, türbeler ve camiler gelenlerin hafızasında yer ediyor adeta. Düzce’nin tarihi yerleri yazımızdan detaylı tüm bilgileri edinebilirsiniz.

*Alışveriş

Büyük alışveriş merkezlerinin yer almadığı Düzce’de, üniversitenin açılmasıyla birlikte buradaki en büyük olan Özdilek Düzce Avm halka açılmıştır. Büyük dünya markalarının yer aldığı alışveriş merkezinde pek çok etkinliklerde düzenlenmektedir. AVM Krem Park’da adından söz ettiren bir alışveriş noktası olup, içerisinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak mağaza ve hizmetler mevcut. Alışveriş konusunda çokta ön plana çıkmayan şehirden dönüşte fındık ve tütün kolonyası alabilirsiniz.

*Gece Hayatı

Nüfusunun az olmasından kaynaklı olarak gece hayatı yönünden fazla gelişmeyen Düzce’de, genellikle kafe ve barlarda geçmektedir. Bunun yanı sıra sayıları az da olsa disco ve gece mekanları da yer alıyor. Şehirdeki yerel nüfusun yoğun olmasından kaynaklı eğlence mekanları ve hatta alkollü mekan dahi çok sınırlı sayıda. Üniversitenin kurulmasıyla birlikte merkeze uzak konumlarda sabah dek eğlencenin sürdüğü mekanları bulabilmeniz mümkün.

*Şehir İçi Ulaşım

Şehirde halk otobüsleri, taksi ve dolmuş kullanılmakta olup, belediye otobüslerinin saatlerine ulaşabilirsiniz.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce