Dubai’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en havalı şehirlerinden biri olan Dubai, yeme içme konusunda ziyaretçilerine Arap kültürü başta olmak üzere dünya üzerinden pek çok farklı mutfağa ait çeşitli lezzetleri deneme imkanı sunuyor.

Dubai’ye geldiniz ve ne yiyeceğiniz konusunda fikriniz mi yok? O halde yazımızın devamını okumanızda fayda var 😉

Manousheh

Manousheh

Bir nevi pizza olarak tanımlayabileceğimiz manousheh, farklı baharatların peynir, domates, yeşillik ve tercihe göre etle servis ediliyor. Oldukça doyurucu olan bu lezzet çok da iştah açıcı.

Mandi

Mandi

Mişorize benzeyen bir tür pilav üstü kuzu veya tavuk eti olan mandi, Dubai’nin en lezzetli etli yemeklerinden biridir. Söylenene göre bu yemeği elle yeyince lezzeti daha da artıyormuş 🙂

Chelo kebabı

Chelo kebabı

İran mutfağından Dubai yemek kültürüne dahil olan chelo kebabı tavuk ya da kuzu etinden yapılarak çoğunlukla yoğurtla servis edilmektedir. Ülkemizdeki kebaplardan tat olarak farklılık gösteren kebap, etten vazgeçemeyen bünyelerin Dubai’de sık sık tüketebileceği lezzetlerden biri.

Tabule

Tabule

Eğer ülkemizden tanıdık bir lezzet olan kısırı seviyorsanız tabule çok seveceğiniz bir lezzet olabilir. Bulgur ve çeşitli salata malzemeleri ile ortaya çıkarılan bu doyurucu lezzet, çeşitli bölgelerde malzemelerin oranları değiştirilerek de yapılmaktadır.

Falafel

Falafel

Kökenlerinin Hint mutfağına dayandığı tahmin edilen falafeli nohut köftesi olarak tanımlayabiliriz. Özellikle vejetaryenler için bu lezzetin Dubai’nin en önemli lezzetlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Fatteh

Fatteh

Nohut ve ekmek ana maddelerinden oluşan fatteh patlıcan, tavuk ya da kuzu eti ile çok daha lezzetli bir hale dönüşebiliyor. Şehirdeki bir çok önemli restoranda bu güzel yemeği deneyebilirsiniz.

Shirin polo

Shirin polo

Oldukça doyurucu bir tavuk ve pirinç pilavı yemeği olan shirin polo, çok acıktığınız bir zamanda Dubai’de imdadınıza yetişebilir. Lezzeti ile zihninizi hayli meşgul edecek olan bu yemeği özellikle tavuğu sevenler için  tavsiye ediyoruz.

Deve eti

Deve eti

Develer Arap dünyasının en nadide ve değer verilen hayvanlarının başında geliyor. Oldukça değerli bir et olan deve eti, Dubai’de Ne Yenir? Ne İçilir? sorusunun en özel cevapları arasında bulunuyor.

Ghuzi

Ghuzi

Türk mutfağı gibi Arap mutfağında da et yemekleri hayli fazla tercih ediliyor. Kuzu etiyle bol baharat, pirinç pilavı ve badem, kuru üzüm gibi yan lezzetlerle taçlandırılan ghuziyi seveceğinizi düşünüyoruz.

Shurba addis

Shurba addis

Oldukça baharatlı ve yoğun kıvamlı bir mercimek çorbası olan shurba addis, Dubai’de en çok tüketilen çorbalardan biridir. Baharatlardan dolayı biraz ağır gelse de çok fazla aç olmadığınız bir zamanda bu çorbayı deneyebilirsiniz.

Hurma

Hurma

Arap topraklarının en büyük zenginliklerinden olan hurma, şehrin en önemli yemişlerinden. Dubaide dünyanın en güzel hurmalarını yeme şansına sahip olabilirsiniz. Çikolatalı olarak da tüketilen hurmalar tatilin ardından sevdikleriniz için güzel bir hediye alternatifi aynı zamanda.

Safranlı çay

Safranlı çay

Dünyanın en pahalı baharatlarından safranın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Dubai’de safranla yapılmış çay hem yerliler hem de şehri ziyaret edenler tarafından sıklıkla tüketiliyor.

Umm Ali

Umm Ali

Mısır kökenli bu tatlı, Dubai’de en çok tercih edilen tatlıların başında gelmektedir. Özünde süt ve ekmek bulunan tatlının çikolatadan tutun da çeşitli meyveli olanlarına kadar çok geniş türlerini Dubai’de deneyebilmek mümkün.

Dubai’ye geldiğinizde künefe, babagannuş, humus, lokma, muhallebi gibi pek çok bizden lezzetleri de bulabilirsiniz. Kısaca Dubai’de Ne Yenir? Ne İçilir?? sorusu için kültürümüze yakın pek çok lezzeti deneyebilir ve Dubai gezinize çok lezzetli anlar ekleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin